0 Läs mer >>
(null)

Massage efter jobb, i mysig lugn miljö hos bästa massösen. Som en omhändertagande, njutningsfull (och lite ond), energigivande stund. Så otroligt skönt.
Hade dock behövt byta upp musklerna i rumpa och lår efter träningspass igår, har sjuk träningsvärk så har rört mig som ett stelare kylskåp än vanligt. 

(null)

Denna bok…
Så otroligt stark berättelse om en totalt dysfunktionell familj, fanatiskt religiös med en absolut tro på jordens undergång och icke-tro på myndigheter, skolgång och sjukvård. En familj där psykisk och fysisk misshandel var vardagsmat, och där somliga som försökte gå utanför de strikta ramarna fick det oerhört tufft. Men ändå. Mitt i det omöjliga kan det ske, det där fröet som tränger igenom betong. En självbiografisk berättelse som är både tragisk, sorglig och så hoppfullt stark - allt i ett. 

Läste ut den igår kväll. Nu blir det Karin Smirnoff Sockerormen, när Husdrömmar precis tog slut. Mitt favoritprogram är äntligen tillbaka. Så många häftiga idéer, härliga lösningar och vackra miljöer.

(null)

En fin stund i soffan med mannen och lite överblivet godvin efter hämtmat. En bra måndag!

(null)

God natt ❤️
Joey

Tragisk, sorglig o...

0 Läs mer >>
(null)

Söndag, kaffe på sängen, läsning.
Det är en sådan skön helglyx med mannen bredvid mig. Att unna sig det, inte rusa upp vilket jag tidigare varit alltför bra på. Haft för mycket planer, velat fixa en massa och inte haft ro till lugn morgon. En skola att lära av, att unna sig det. Det är bra för mig. Säkert bra för de flesta. Att inte vara så jäkla duktig och redig, prestera och fixa. 

Har duktig träningsvärk efter @shapeuup.se pass med bål och armar igår.
Idag körde jag ett ben- och häckpass som definitivt kommer att kännas imorgon…haha! 
Var osugen på promenad i morse pga tokblåst, men kunde inte hålla mig ifrån det nu i eftermiddag. Ändå skönt med livligt, lätt galet väder när det ändå bedarrat en hel del.
Balkongmöbler fick bo i köket i natt, då de låg mot räcket i går kväll. Hade varit snyggt om blåsten tog tag i dem så att de åkte ner på gatan…

Haft lyxen att ha yngste bonussonen på besök idag. Fint att sitta och snacka, få lite uppdatering om vad som händer just nu, hur tankarna går och hur livet är. Efterlängtad stund då vi synkat sjukt dåligt ett tag.
Varvat sjukdagar och covidtester, bortavaro och olika planer, som det ju är.
Men nu så!

(null)

Nu blir det läsning.
Boken är så bra! Allt jag fått lära mig. Verkligen ett boktips!

Kram ❤️ Joey

Att unna sig.

0 Läs mer >>
(null)

Testade negativt, så otroligt skönt i en tid där det känns mindre självklart. Så många omkring oss som smittas nu, även om de flesta får det mer eller mindre lindrigt. 
Har ett litet spatt i lungorna helt enkelt, och det blir ju bättre med inhalationer och motståndsandning. Sovit gott i natt, bara det är värt så mycket!

Kört ett bra styrkepass i tvättstugan, riktigt härligt och jobbigt. Följer ett konto på insta som heter shapeup, en hölsocoach som lägger ut jäkligt bra övningar med hantlar, gummiband eller egen kroppstyngd som redskap. 

(null)

Hann ner på stan med bästaste mamma och pappa, innan ösregn och blåst tog i. Blev idag gamla anrika Skåres, det var längesedan. Också ett gediget fint gammalt kafé.

Köpte nya kuddöverdrag och filt till min älskade unges gamla rum, numera gästrum. Gosgrönt är skönt!

(null)

Var inne i nya garnbutiken i stan, Rena rama Sara.
Som ett konditori med alla färger, vacker uppläggning liksom. Jag som fullständigt inkapabel på handarbete blev sugen på raggsocksstickande, så mycket fint.
Ska ta med mig dottern dit när hon kommer hem!

(null)

(null)

Nu blir det inomhusaktiviteter- läsning.
Allt jag fått lära mig, en bok skriven av en kvinna som vuxit upp i strängt religiös mormonfamilj som helt avskärmat sig från samhället. Väldigt bra skriven, och väldigt gripande. 

Håll i er där ute!

Kram ❤️ Joey

Bra besked, tränin...

0 Läs mer >>
(null)

Så väldigt tacksam för att ingen sitter på, eller drar åt om min bröstkorg idag. Som natt och dag från igår - tack och lov. Småont i skallen men känner mig annars ok. Testade mig dock på morgonen, eftersom det just nu är 3 av 4 som visar positivt på covidtesten nationellt…
Bara att stilla sig, hålla sig borta från folk och ta in syre från promenader tills svaret kommer!

Jobbat hemifrån till lunch, sedan har vi städat "våra områden" som gör att det blir väldigt effektivt. Handdukar bytta, pedalhinkar tömda, det mesta av återvinningen fixad och ett rent hem…aj lööööv it!
(null)

Tittat på en riktigt bra dokumentär, om en tvilling som berättar om Dr Mengele i Auschwitz och hans sjuka böjelse vad det gällde att utöva experiment på just tvillingpar. En kvinna som är huvudpersonen i dokumentären gick många år med en enorm ilska, som liksom förtärde henne, och hon lyckades på något sätt förlåta och göra något kreativt av sina hemska erfarenheter. 
Undrar hur en själv blivit? Hur en själv tänkt? 
Att förlåta vore nog inte det som skulle ligga närmst…

(null)

På min fantastiska promenad i Bokhultet lyssnade jag på Pärleros program, som spelades in för 1 år sedan. Han sände det nu som en hyllning till Björn Natthiko Lindeblad, efter hans död. Hans tankar inspirerar, hans reflekterande och hans lågmälda provpratande och funderande ger mig själv frön att liksom titta på. Han pratar mycket om att inte ta sig själv på för stort allvar, utan att släppa lite. Slappna av lite. Skratta åt sig själv och ha självdistans. Och han pratar om att inte gå igång på allt, att istället för att bita - backa. Mm, det är många små intressantheter helt enkelt. Och nej, det är nog inget ord men det blev det nu. Intressantheter:-)

(null)

Det blir lasagne ikväll.
Sambon och jag ska hänga i köket ihop (han vill inte ta avstånd trots mitt provsvarsvänt), han dukar och kanske river ost, medan jag fixar käket. Han plockar undan och diskar. Också en uppdelning som funkar bra för oss. 
Jag tycker det är perfekt eftersom matlagning är betydligt roligare än att diska!
Men vi är ju alla olika vad vi tycker, tur är ju det.

Önskar er en fin fredag!
Kramen ❤️ Johanna 

Många små intressa...

0 Läs mer >>
(null)

Fick bli en oplanerad distansjobbdag efter host- och inhalationsnatt. Bra att ha den möjligheten onekligen, just nu nödvändigt och ibland också praktiskt. 
Känner mig seglungad och trött, kan ju vara en tillfällig nedgång i astman men covidtest imorgon lär förtälja om det rör sig om det som så många har just nu. Hoppas inte, utan hoppas på snabb återhämtning med utökade medikamenter och så är det bra med det liksom…

Njutit av tända ljus och gott kaffe, för att ge lite glans åt dagen ändå.

(null)

Det är internationella minnesdagen för förintelsens offer idag. Finns många otroligt gripande och välgjorda dokumentärer på SVT play som skildrar livet i koncentrationslägren, om de som överlevt, och även amatörfilmar som nazisterna tagit på sig och sina liv. 
Människor kan verkligen vara odjur. Monster. Och i en stor grupp som indoktrinerats tillräckligt länge så blir de verkligen livsfarliga. 

(null)

Börjat fundera på att göra något meningsfullt.
Något bra för andra, utöver det jag gör på arbetet dagligen. Finns mycket en kan engagera sig i för att göra livet en smula bättre för någon annan, inte bara genom att skänka pengar till olika organisationer.
Tanken har börjat gro, som ska landa. 
Ska hålla ihop själv också, och inte ta på mig för mycket. Den där balansen som en ska upprätthålla, och vårda. 
Som sagt. Det är vid tanken det börjar.

Kram ❤️ Johanna 


Lite glans åt dage...

0 Läs mer >>
(null)

Vågade ta en promenad idag, en liten en på dryga 3 km. Efter cortisoninjektion ska en hålla sig stilla i ett dygn och sedan vara måttlig i ytterligare några dagar enligt ortopedenläkaren som skriver remissen.
Skönt med lite rörelse och luft, efter ett litet styrkepass för överkroppen.

Pratade med illförkyld brorsa under promenaden. Även mor min ligger i förkylning. Hoppas innerligt att det inte är covid. Hur det än är är det oroligt, då det är ett sjukt lurigt virus som ologiskt och slumpmässigt slår till lite som det vill.
Även om människor verkar tycka att faran helt är över så ligger det trots allt 25 personer inlagda i vår region. En läggs inte in om inte behovet finns. Det är faktiskt så att det just nu saknas vårdplatser, så det läggs definitivt inte in patienter "bara för att". 
Just nu får vi åter avboka planerade operationer för att det saknas vårdplatser. För att kunna lägga in en patient måste det finnas personal för alla platser, för varje patient. Det säger sig själv, men just nu är det inte självklart. Det känns otroligt sorgligt…!

 Vill ha en supervändning. Med bra löner som lockar och som då ger bra bemanning, goda villkor med färre patienter per vårdpersonal så att alla som arbetar i sjukvården orkar och dessutom kan få känslan att älskarsitt arbete.
Det måste väl gå?

(null)

Fortfarande finns det fler än vi som har julbelysningen kvar utomhus. Det är så fint och mysigt! Min käre sambo frågar lite försynt ibland om det är dags att ta ner vår balkongbelysning men nja…vi väntar lite. I alla fall till sista januari. Om ljuset kommit lite tydligare. Allt hänger på det. Ljuset. 

(null)

Njuter fina tulpaner även i vardagsrummet. Fick de av yngsta bonusdottern igår, bara så där! En fin överraskning onekligen. Härligt och liksom livgivande med dessa ljuvliga blommor!

(null)

Efter grönsakssoppa och fralla är jag otroligt mätt, sitter i fåtöljen och kollar Go kväll medan Patrik har möte på datorn. 
Blir lite läsning nu, innan ett avsnitt av den något sjuka serien Yellowstone.

God kväll till er!
❤️
Kram Johanna

Allt hänger på det.

0 Läs mer >>
(null)

Har sett solen inifrån, och ändå njutit av ljuset. Stått på balkongen en liten stund för att få syre i lungorna. 
Ett dygn efter cortison i led ska en hålla sig lugn så det är var jag gjort, lydig som få.

Dock toklängtat efter långpromenad. Hade varit skön efter tämligen rivig dag. Har tyvärr fått avboka planerade operationer på grund av vårdplatsbrist. Så sorgligt att sjukvården, som trots allt är fantastisk i vårt land, ändå tycks nedmonterat bit för bit. Hoppas liksom varje dag att politiken ska få upp ögonen, på riktigt, för att uppgradera den igen. 

(null)

Att vila ögonen på vackra tulpaner är bra för själen, för huvudet. Att laga mat, utan musik eller podd. Bara tystnaden och mina egna tankar. Behöver det mer.
När jag promenerar, gör praktiska saker. Inte alltid koppla upp mig mot något utan låta tankarna vandra fritt. 
Ska försöka det, lite mer. 

(null)

Sitter med värmedyna i favoritfåtöljen nu.
Tittar på dokumentären Bergen-Belsen. Så otroligt vidriga tankar som kan förgifta allt, som ledde till en så oerhörd katastrof. Så sjukt. 
Som tonåring var jag där, med familjen, upplevde det så förfärligt, minns tystnaden där. Att inga fåglar sjöng, som om stället fortfarande var på all död som varit där.
Som när vi var i Auschwitz. Obeskrivbart att se det, denna utrotning, byggnader och också denna tystnad. 
Som om fåglarna kände att här ska det vara tyst, här vågar vi inte sjunga.
Jag tycker det är viktigt att se det, att låta barn se det. Att läsa om det, se dokumentärer och höra de som fortfarande kan berätta. Allt som hänt är vår historia. Oavsett. Den berör på olika sätt, i olika perioder. 
Och kanske kan vi lära oss något, även om en ibland tvivlar. Men hoppet. Det finns där. 
Hoppet om bättring, om att skapa en bättre historia.

Kramar ❤️ Joey

Hoppet om en bättr...

0 Läs mer >>
(null)

Tänker att det är tur att vi är i den generation vi är, och lever där vi gör. Hade det varit för hundra år sedan (eller kanske ännu mindre) så hade det ansetts skamligt att gifta sig stort om en redan hade barn. Och gud nåde - särskilt barn med andra människor och inga gemensamt. Då skulle en gifta sig lite i skymundan och inte i vit klänning.
Tänk att vi bara kan göra precis som vi vill! 
Gifta oss i en vacker kyrka, i fina kläder och absolut ha vit klänning, ha tärnor, musik och stor fest…dessutom är vi så gamla så vi ju verkligen kan göra som vi vill! En ynnest och en fantastisk sak att få vara med om!

(null)

Läst en riktigt bra bok, som starkt berättar om det svåra att hysa känslor för någon av samma kön och det dessutom var tokförbjudet. De känslorna av förälskelse och kärlek som på alla sätt försöktes tryckas undan, för att inte råka illa ut. Och när en blev påkommen, en sådan olycka för de runtomkring och framförallt för de stackarna som inte passade in i konventionen. 
Boken var verkligen bra, fin, härlig och väldigt tragisk. Människosynen som så ofta, var riktigt unken. Och de som fördömde mest var såklart kyrkan. 

(null)

Funderar på demonstrationen som var i helgen. För mig är det otroligt sorgligt och konstigt, att en hävdar sina mänskliga rättigheter när en stängs ute från stora evenemang om en valt bort vaccin.
Att bidra till att inte fler mutationer uppkommer och till att skydda så många som möjligt mot svår sjukdom och död - det borde vara det viktigaste. Inte vad jag som enskild individ tycker.
Vacciner som forskats fram genom alla år, mot mässling, polio m.m har räddat massor av liv. I länder som inte har möjlighet till vaccin dör fortfarande barn i mässling. 
Inför resor tar vi vaccin för att inte få hepatit, gula febern och diverse otrevligheter, men just i denna pandemi verkar vaccinet lysa högrött som varning. Jag förstår det inte.
Vaccinet skyddar sämre mot smitta, särskilt vid denna variant, men det skyddar bra mot svår sjukdom och död. Det säger och visar forskningen, och det görs fortlöpande studier hela tiden för att de ska lära sig mer.
När vi själva tror oss veta bättre än alla forskare som gör allt för att rädda liv, för att möjliggöra återgång till normalt liv, så är vi ute och slirar lite tänker jag. 

Sen hoppas jag, innerligt, att det snart blir återgång till det mer normala.
Människor behöver det.
Sjukvården behöver det definitivt.

(null)

Fått cortison i min höft idag. Börjar bli ärrbildningar och segt att sticka igenom….låter ju sådär…men nu är den itryckt och förhoppningsvis får jag effekt av den småningom. Tänk att det finns!
Tänk om jag inte velat ta vare sig cortison eller värktabletter, eller astmamedicin, långtidsantibiotika…då hade livet varit otroligt tufft emellanåt. Förmodligen hade jag varit död för länge sedan, utan medicin. Jag hade fått hjärtstopp på grund av andnöd, helt enkelt.
När jag läste om biverkningarna blev jag inte jättepepp, men risken för allvarliga biverkningar är låg och alternativet att inte ta medicinen - är betydligt sämre.
Så där får en också lita på forskningen, på att de gjort åtskilliga studier och påvisat effekt - annars får det inte lanseras. 
Jag ser det som en ynnest, att vi har sådan möjlighet till förbättrat liv tack vare läkemedel. Slipper en ta det är ju det så klart den största ynnesten.
Men ibland har en faktiskt inget val och det går utmärkt ändå.

❤️
Kram Joey

Går utmärkt ändå.

0 Läs mer >>
(null)

Ett härligt dygn med goda vänner.
Lunch hemma, skål i bubbel - för att de gift sig, för att vi ska och för att vi sågs efter lång tid.
Kaffe på stan, lite shopping. Häng i soffan, prat och irländsk pub igår kväll. 
Många härliga timmar som gick alltför fort.
Var äntligen på nya puben Slainté (uttalas slaaansch fick vi veta igår). Alldeles underbart att inta middag samtidigt som ljuva toner irländsk livemusik fyllde varenda cell i min kropp. Oj, så härligt! Vilka minnen det väckte, med svänget, scenen, närvaron och utbytet med publiken. Länge sedan jag spelade dragspel och körade i brorsans irländska band, Padraic Pearse, men minns det så tydligt. Hur det kändes, samspelet, glädjen. 

(null)

Här är han, sambon och blivande maken.

(null)

Efter långfrukost, med ägg och bacon, frallor och kaffe så åkte vännerna mot Karlshamn igen. Jag bytte om, tog en bra runda i vackra Bokhultet. Måste blåst mer än vad som märktes vid vårt hus häromdagen, för träd och stora rötter låg nere. 

(null)

Smågrått men syrerikt.
Bra för knopp och kropp efter intagande av både bubblor och rödtjut igår. 
Pratat med älskade ungen, om flytt, lägenhet, bröllop och medicin. Idag är första dagen för adhd-medicinen, som ska prövas ut och följas upp under en tid nu. Hoppas det ska kännas givande, som en klar förbättring som hjälper i vardagen. Håller alla tummar och tår för det!

(null)

Ska försöka lägga bort Pinterest och bröllopsplanering, min hjärna går på högvarv så fort det finns något att planera…

Läser Lisa och Lilly av Mian Lodalen - en riktigt bra bok!
Så nu blir det att försöka bli försjunken i någon annans ord, berättelse. Gå in i en annan värld, och följa dessa kvinnor hårt hållna som inget hellre vill än att leva ut sin kärlek - då i en tid då det var förbjudet. 

God söndag till er!
Kram ❤️ Johanna

Hjärna på högvarv.

0 Läs mer >>
(null)

Kaffe och tidning i sängen, för att vakna stilla…en bra lördagsgrej!
Vaknade vid fyra inatt av att det kändes som om något sprack i ryggen, som att ett ägg gick sönder, när jag skulle vända mig från mage. Hade inte samlat ihop benen först liksom och då högg det som ett stenband över ländryggen som exploderade. Höll på att skrika rakt ut men bet ihop, steg upp och tog värktabletter och satte mig i fåtöljen. För att hitta andningen igen, slappna av och för att läsa ett tag.
Känns som att det lade sig, att det hejdade sig. Märkligt.
Jag som dansade loss igår och allt, borde ju vara smidig som en orm idag!

(null)

Snart dags att stiga upp, ta en dusch och bli som folk. Ska bli mysigt att få besök av goda vänner från Karlshamn i helgen. Så längesedan vi sågs. Ni vet, det där pauslivet som varit så länge och en bara hängt med dem en vanligtvis ser.  Högtidlig helg, helt klart. Värt att fira! De har dessutom blivit herr och fru under pandemin!

(null)

Har glömt att berätta att ett förlag, som fick mitt manus för ungefär ett år sedan, stadigt hör av sig en gång per månad för att höra hur det går. Det är ju trevligt så klart, tänker att de måste se något med det trots att det är ett hybridförlag. Men jag nappar inte på det. Tänker att om det verkligen är bra, så nappar något annat förlag eller får det vara där i datorn bara. Skickade dock till två nya förlag i veckan, känns lite kul ändå.
Har ett annat manus som jag påbörjat, men det ligger på vänt och skrivinspo typ.
Vem vet vad som händer!

Ha en fin dag❤️
Kram Joey

Vem vet.

0 Läs mer >>
(null)

Tog ledigt denna dag, tack vare min snälla kollega. Så otroligt skönt och välbehövligt.
Somnade vid nio igår, så trött, och vaknade pigg halv 6. Låg kvar en stund men gick sen upp, drack kaffe och läste tidningen vid sittbänken. Lade mig sedan igen bredvid min gyllene hunk (han är ju tokfräknig och alltså lite gyllene). Bästa starten att få omfamnas av denna människa på ledig dag!

(null)

Städat toaletter och dammsugit, bytt handdukar och piffat lite inför morgondagens besök av goda vänner. Planterat palettbladen jag klippte ner förra veckan, som nu hade rotat sig. Tog också en tur till stan, införskaffade mig fredagstulpaner i vackert rosa, som när de slår ut tydligen ska bli magiskt vackra. De är dubbla och således lite skiftande färger på övriga kronblad. 

En elvakaffe fick det bli hos mor och far också. Fint att snacka lite, och höra hur livet var med dem.

(null)

På väg hem träffade jag på yngste bonussonen, som skulle med tåget till kärleken. Fint att kramas och prata lite!

(null)

I kväll blir det lugnt.
Torskrygg med bacon och pressad potatis, kanske ett avsnitt Yellowstone och så Carina Bergfeldt. 
Just nu njuter jag av solen som flödar in och ger värme där jag sitter. 
Glad, så glad, för dottern och hennes sambo som idag skriver på för permanent bostad! Så otroligt härligt, tänker jag, att efter nästan 5 år i andrahand nu få något eget. Tjofuckingho!!!

Kram ❤️ Johanna 

Bästa starten, och...

0 Läs mer >>
(null)

Mätt och nöjd samlar jag ihop dagen.
Från hysterisk dag igår till lite mer behagligt tempo, där jag hann komma ifatt.
Trött, känns som jag jobbat betydligt fler dagar än de fyra som gått. Varit trött ett bra tag, tänker att det är någon slags pandemileda. 

Tankat energi ikväll. Träffat en vän som jag inte sett på väldigt länge. Konstaterade båda att det kändes som om vi setts igår, vi bara fortsatte där vi var på något sätt. 
Vi bodde grannar, och hängde mycket ute på gården ihop, där barnen sprang och lekte, och sprang ut och in ut lägenheterna. En fantastisk tid på många sätt, men också väldigt mörk. På helt andra sätt. En av de fina sakerna var att jag fick lära känna nya människor, som sedan har funnits där i livet, på olika sätt. Livet tar sina turer med oss!

(null)

Här har vi Sara!

(null)

Sitter kvar vid köksön.
Funderar på att faktiskt göra mig klar och krypa ner i sängen, så otroligt skön säng har jag, och läsa. Det är så lyxigt att göra det, och att sedan bara kunna släcka när bokstäverna dansar runt…
Så får det bli. 
Behöver vilan.
Och vill helt enkelt ligga skönt med boken i näven! 

Kram ❤️ Johanna 

Så får det bli.

0 Läs mer >>
(null)

Många tankar i huvudet, virvlande känslor i bröstet. 
Tänder ett ljus, försöker finna ron. Andningen.
Nås av budskapet att Björn Natthiko Lindeblad, buddistmunken, somnat in. Han med sin klokskap och ödmjukhet trots sin svåra sjukdom, han som omfamnade livet i det lilla. Hans bok, som kommer att vara den jag plockar fram med regelbundenhet när jag behöver. Kluddar i kanten, stryker under. 
Hoppas det var ett fin avslut och skön överraskning det du möttes av…!

Tittar in i ljuset.
Andas in på åtta, ut på lika många.
För att få ner lugnet, där nere i magen.
Tänker på hur många gånger vi gör små saker till stora bekymmer, istället för att försöka stilla oss, stå lite vid sidan av och andas. Försöka stå där, lugna, ta in det som sker utan omedelbar reaktion. 
Den omedelbara reaktionen, så svår att styra. Orden, som liksom bara tycks kasta sig ut. Så svåra att stilla.
Försöker lära mig, lite i taget, dag för dag.
För att bli en bättre medmänniska, för att själv må bättre. 
En evig trappa med små steg fram, och stora tillbaka för att försöka på nytt. 

Skulle behöva skriva dagen lång.
Ta en långpromenad.
Andas. 
Kanske måla.
Framför allt, bara vara ledig.
Vissa dagar är det bara så.
Det är okej.

Tittar in i ljuset.
Andas.
Hör Bo Kaspers orkester, som tröstar. Omfamnar.

Så.
Plikten kallar.

(null)

❤️
Joey

Vissa dagar.

0 Läs mer >>
(null)

Om en ibland går lite långsammare än vanligt, och ser sig omkring så ser en nya saker.
Solnedgången blev ännu finare här, vid stenar jag inte tidigare lagt märke till. Idag var blicken mer öppen och jag kunde se det framför mig. 
Klart i luften, stjärnor på himmelen och skön temperatur. 

(null)

(null)

Fina samtal med vännen Annika, då vi möttes vid simhallen och gick runt Trummen. Fint att ses, njuta av väder och vänskap och en fika efteråt. 

(null)

Om en gillar semlor kan jag rekommendera Top Notch’s sådana, jöklar vilken mandelmassa så god! Som grövre bitar i, som gav mer smak. Mmmm!

(null)

Kram och godnatt ❤️
Johanna 

Ser nya saker.

0 Läs mer >>
(null)

Idag är världen verkligen grå, som en våt filt.
Ändå ganska behagligt med fint regn, naturen som speglar sig i sjön och plusgrader. 
Sådana dagar är det som att naturen vilar sig lite, för att andra dagar kunna skina och gnistra. Lite som oss människor, som inte heller orkar gnistra hela tiden. Vi måste få ligga under filten, bubbla in oss och krama om oss själva för att sedan kunna socialisera och stråla mot dem vi möter. 
Både vi och naturen söker balans.

(null)

Mannen och jag har städat huset idag, med skön musik på och fullt fokus. 
Känslan efteråt är fantastisk, när allt känns fräscht igen. Till och med kuddarna blev piskade idag, vilket kändes extra skönt.
Hade rester från i fredags till middag, kycklingpaj, som passade fint och smakade bättre idag (tycker alltid så, att när en precis stått i maten så smakar den mindre, men dagen efter njuter jag).

(null)

Tittar på ny serie ihop, Yellowstone. Efter första avsnittet var vi nog båda lite tveksamma, då det var väldigt kargt, macho och svårt att ta till sig. Efter sex avsnitt känner vi att den har något, den berör med sitt speciella liv och speciella karaktärer med flera lager. Och naturen, vidderna, är otroliga!

Helgen gick fort. Har njutit av sovmorgnar, kaffe på sängen, lugnet ihop och lite var för sig. Hoppas jag är laddad med energi som räcker för veckan.

Kram ❤️ Johanna 

Söker balans.

0 Läs mer >>
(null)

Ljuset när solen flödar in är ju helt underbart.
Vårt kök är bästa platsen, liksom vardagsrummet, som har fönstren mot söder. De tar emot allt ljus, och lämnar ingen yta i skugga. 

(null)

(null)

Efter riktigt långa promenader ett par dagar fick det bli en kortare idag. Min höft har gjort apont, som knivar rakt in, dessa nätter så har behövt gå upp och stoppa i mig värktabletter.
Lite vänlighet behövde den således en dag, och imorgon är en annan dag! Om lite drygt får jag en cortisonspruta igen, det tar värsta gnaget och gör att jag kan motionera ordentligt. Och sova, inte minst. 
Otroligt fint i bokhultet idag, när solen spelar i träden. Känns nästan som mars, med bara vägar och allt grus. Tänk…

(null)

Fick sällskap av bästa mamma och pappa på hockeyn idag! God mat och bra musik, det var ju tur när hockeyn var mer än lovligt trist!
Min lilla mamma och jag är väldigt lika ibland, ingen av oss kan sitta still när musiken går igång. Härligt med spritt i kroppen oavsett ålder! Love it!

(null)

Mitt i en orolig värld, med tankar om hur allt ska bli så blir somligt så oviktigt och annat än mer viktigt. De små sakerna, att digga till musiken, njuta av kaffet, av solen, samtalen och dansen, av älskog och kärlek, kramarna från människorna som är nära - så stort i det lilla. 
Att inte irritera sig, göra smått till stort, att se glaset som halvtomt istället för halvfullt…att välja sina strider. Också så viktigt. 
Att ta vara på det vi har. 
Glädjas mer. Vara tacksamma. 
En del lördagstankar så här vid brasan, med Kung Fu Panda på teve. Bara det!

Kram ❤️ Joey 

Nästan som mars…