0 Läs mer >>
(null)

En fredagkväll av det bättre slaget, när vi hamnade hos äldsta bonussonen och hans fina familj, Kamilla, Leia och Lukas.
Fick gott grillat, potatisgratäng och god dryck. Fina samtal om livets banor, relationer som inte alltid är av det önskade eller det lättare slaget, och så dans och bus. 

(null)

Jag har så många bra människor i mitt liv, och mina barn inte minst. Så underbart att få ha dem i mitt liv, få vara en del av deras. Ljuvligt är ordet!!

(null)

Lilla Lukas är i gångträning, ett par meter åt gången. Tänk den utveckling som de små liven gör sina första år! Vilken energi det måste ta! Tänk om vi gjort lika mycket, då hade vi behövt sova mycket mer, gråta en del av frustration liksom skrika högt när det faktiskt - för en sekund - blir precis som en vill!

(null)

Efter lång sovmorgon med åtta timmars sömn (händer möjligen en gång per månad) så mötte vi mamma och pappa på favoritfiket. En fin, och god stund, när jag smaskade i mig en mördegsbakelse med lemoncurd och jordgubbar…så gott!

(null)

Min fina mamma, på sitt åttiotredje år. Är också så tacksam för det, att få ha dem i mitt liv - båda två - med både knopp och kropp i gott skick. Det är ju inte självklart, så många som mist familjemedlemmar alltför tidigt, som  inte längre kan lyfta luren och berätta när något roligt hänt, eller när en vill fråga om just det där som hon eller han alltid varit bra på. De där små stunderna, som betyder så mycket. Jag vårdar dem ömt.

(null)

(null)

Igår fick den här gröna sköna följa med hem. Köpte blommor och skulle bara kika in på Indiska en sekund, och då hängde den där! Varsågod, sa skönheten.
Tack, sa jag. 
Bara sådär!

Nu blir det lite sång, lite läsning och framåt kvällen lövbiff i gryta med champinjoner, kalvfond, vitlök, soja och cashewnötter. Och ikväll tar jag nog mig ett glas rödtjut till, minsann!

Kram❤️❤️

De där små stunderna.

0 Läs mer >>
(null)

En så trevlig kväll med goa kollegor!
Halva gänget (nästan) eftersom hälften är på semester, gick till Signatur först. Några av oss käkade moules frites och några röding, båda tydligen väldigt välsmakande. Två glas chabliiiiiis rann ner i min strupe, lätt som en plätt innan god dessert gjorde den sällskap.

(null)

Verkligen sjukt god!!

(null)

Anita och Mimmi.

(null)

Yvonne.

(null)

Lisa.

(null)

Jenny.

(null)

En kväll av fina samtal, om familjer, syskon, relationer, sorger. Djupdyk med de här människorna ger ytterligare en dimension till just vår relation. Fint när saker delas, när en vågar lyfta på locket och visa lite mer av sig själv. 
Just ikväll var det, för mig, så otroligt välbehövligt efter tuffa samtal på jobbet. Det tog på mig, var lite skakad och ledsen när jag gick därifrån men fick energi och värme av kollegorna. Tack!

(null)

Mätt och varm i själen hoppas jag på lugn och skön natt. Imorgon är det fredag!

Kram ❤️ Joey

Energi, värme och dju...

0 Läs mer >>
(null)

Vaknade med tacksamhet idag.
För att jag fått växa upp med de föräldrarna jag fick i livet, eller kanske som jag valde. 
Som alltid stöttat och funnits där. 
Som aldrig dissat det jag gjort, utan sett de val jag gjort och stöttat dem. När det visat sig att det var fel val för mig stöttade de mig oavsett. De har kört mig och min bror till aktiviteter, till musikskola, balett, fotboll och allt som varit och idag fick jag ett fint Mess av mamma där hon uttryckte en saknad över det. Som små äventyr i vardagen när de fick träffa våra vänner. 

Jag saknar också de där stunderna, med barnen och barnens kompisar, turerna till och från skolan, fotbollsmatcher, cuper och musikaler. Jag kan sakna det där att vara behövd, små armar som vill upp i famnen och massor av läsning och små diskussioner om vad vi just läst. De där samtalen om allt som finns och syns omkring oss, hur saker funkar och vad som händer om en gör si eller så. 
Allt har sin tid. Och varje tid har sitt speciella innehåll av sött och salt.

(null)

Idag hjälpte sambon sin Brorsson att flytta. Jag gick dit efter jobb och satte in i hyllor, dammtorkade, dammsög och piffade. En väldigt fin lägenhet var det!

(null)

(null)

Färdigmonterat i väntan på käk.
Classe, Louise med famnen full av Frasse och så min sambo Patrik.

(null)

Ett avsnitt av the Knick innan sovdags. 
Den är rätt sjuk men bra.

Kram Johanna 
❤️

Varje tid av sött och...

0 Läs mer >>
(null)

Hjärnan kändes lite överkokt efter dagen, skönt att då få landa hos mor och far en stund för lite käk och trevnad. Dock fick vi åka hem rätt snart då ett brandlarm i huset gick. Så kan det gå när bacon steks…tur att inget hände!

Vi landade framför HBO och The knick istället, en makaber serie om läkarvården i början av 1900-talet. Då handlade det om tydlig hierarki, och ambulansmännen slogs (bokstavligt talat) om vilka patienter som skulle med just dem till deras sjukhus, allt för att de fick betalt per patient. Den är riktigt bra, ganska blodig och upprör mest hela tiden. Många har total brist på empati och gott uppförande, diskuterar över patientens huvud vilka chanser som finns för överlevnad, och om det verkligen är rätt metod med just den operationen de tänker sig. 
Genom åren i vården har även jag sett olämpliga beteenden, hierarki och prat över patienternas huvud, men de flesta är nu medvetna om när det sker. Många vågar säga ifrån, stå upp för patienterna och även för kollegor och sig själva. Det är för väl!

(null)

Vår trädgård ser ut som en djungel på sina håll, vackert tycker jag.
Fortfarande är det väldigt grönt överallt, trots brist på regn. Hoppas att det nu ska komma en del regn, i lagom mängd utan översvämningar och galenskap. 

(null)

Det där med lagom är ju skönt.
Lagom varmt, lagom regn, lagom mätt, lagom fart på jobb och liv…det är inte helt enkelt att få pendeln precis i mitten, åtminstone inte så långa stunder i taget. Vissa saker kan vi påverka, men annat är svårt. Bara att hålla tummarna för att pendeln ska få vara ungefär i mitten.

Kram ❤️ Johanna 

Pendeln i mitten.

0 Läs mer >>
(null)

Åkte på tur. Via Åryd, Skogstorp och Hörda hamnade vi i samhället jag är uppvuxen i: Ingelstad, där de hade detta ljuvligt söta café låg. Café Mölleslätt med nybakade kakor, våfflor, gott kaffe och underbar miljö. 
Som en oas mitt i samhället. Åk dit vettja! 

(null)

Älskar såna här små ställen, i lummig grönska i vacker sommardag. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Suttit på balkongen och läst en stund, och fixade sedan i ordning för grillmiddag med mamma och pappa. Imorgon åker Frida-Hedvig och Oscar ner till Malmö igen, så det var fint att hänga lite i vår trädgård. 
Blev lite olika korvar, kyckling, såser, spetskål, grönsaksspett och ungsrostad potatis och så en bärpaj…mätt som en plätt!

(null)

Så glad för ännu en skön kväll, att kunna ta tillvara på trädgården och njuta av det som just nu är. 

(null)

(null)

Ber till stjärnorna och moder Jord att regnen runtom i världen, på norra halvklotet, slutar. Att det återgår till normala förhållanden, och att vi förstår vad vi måste göra för att få allt i balans. Det är galet runtomkring på många håll, även om vi njuter av allt just nu och här. 
Jag vill fortsätta njuta länge, liksom jag vill att familj, vänner, många generationer ska få njuta. 
Av livet, av allt det sköna som finns. 
Och just nu önskar jag att det ska komma lagomregn för att återställa balansen. 
Bara så.

Kram Johanna❤️

Som en oas.

0 Läs mer >>
(null)

Sovit otroligt gott i natt, verkligen värdefullt efter trött vecka med ständigt för lite sömn.
Lugn långfrukost innan kropp, knopp och stämband skulle mjukas upp och förberedas.
Hade äran att sjunga på bröllop, för ett väldigt vackert brudpar! 
När jag kom in blev jag lite smyg dock då kyrkan verkligen luktade fukt - inte astmavänligt ett dugg. Det visade sig att de behövt torka av alla bänkar, ställa dörrar på vid gavel och blåsa ut fukt med fläktar för att kunna ro dagen (och framförallt musiken) i hamn. En annan mic fick letas fram då den antagligen var fuktskadad, och flygeln hade sänkt sig Gick ändå hyfsat, och bröllopet var en lite förvirrad men avslappnad och rolig tillställning då prästen blandade ihop ordningen lite. Nåja. Bröllop blev det, vigselbevis fick dem och väldigt fina - det var de!

(null)

Igår kväll var det återigen en magisk kväll, som gjorde det svårt att gå in. Himlen djupblå och vid elva var det fortfarande 25 grader varmt. 
Det är ju ändå härligt. 
Och att varje morgon under flera veckor ha kunnat njuta av utefrukost - det är också magi. 

(null)

En lugn kväll väntar, med hämtmat och kanske en film. Såg filmen Chernobyl igår, en väldigt stark rysk film, lågmäld och icke-teatralisk. En vidrigt bra film, kan en säga.

Vi har just bestämt att mor och far kommer på grillkväll imorgon, för att hänga lite med barnbarnet Frida (och oss) innan de glider ner till Malmö igen. Ska slänga ihop en rabarber- och vinbärspaj nu så vi har lite eftergott imorgon!

Kram ❤️ Joey

Bröllop och magi.

0 Läs mer >>
(null)

Lunch på stan med kär kollega och vän idag. Vi sågs på Izakaya station, satt under parasolll, åt otroligt smakrikt och gott och pratade. En lyxig fredag!
Gick sakta till cykelreparatören och hämtade min fixade cykel som fick ett nytt däck och ny vajer (wire?) till handbromsen så den blev lite som ny. 

(null)

Cyklade hem, körde ett rejält träningspass så svetten rann och stack sen ut för långpromenad. Som att bli inbäddad i fågelsång och mjukt underlag i sköngrön skog. Är det vad en kallar att skogsbada kanske. 
Balkonghäng, fotbad, lack och bok.
I solen, i mjuk vind, och tystnaden. Sång vid pianot, övning inför morgondagen.

(null)

Matlagning med Helen Sjöholm högt i högtalarna, sjöng med högt och njöt av fixet. Av kvällen. Livet. 
Kräft- och Laxpasta med ett glas rödtjut tillsammans med dotter och man. 

(null)

En alldeles fantastisk fredag sannerligen.

Kramar ❤️ Johanna

I solen, i vinden och...

0 Läs mer >>
(null)

Under detta tak finns skugga och vila, efter arbetsdag och promenad till cykelservice och tillbaka. Trött i huvudet av många samtal, kringfix och återkoppling men också nöjd över det. När to do-listan bockas av liksom, och feedbacken kommer från nöjda patienter. Ibland utan det svar de önskar men att i alla fall få besked, kan ibland vara nog så bra.

(null)

I kväll kom min älskade unge hem efter nästan en vecka på landet-landet. Fina samtal i sommarkväll, med denna kloka och modiga människa som har en gammal själ i sin unga kropp. Fick bli sushi när det bara var vi hemma, ljuvligt gott. 
Känner mig rik, med fina stunder med henne som jag burit under mitt bröst. Tacksam för att hon vill vara här, och dela dagar med mig och oss. 

(null)

Livet är dyrbart. Värdefullt. Skört. 
Kanske därför så vackert, samtidigt. 

❤️
Johanna

Kanske därför så vack...

0 Läs mer >>
(null)

Fick middag hos mina fina föräldrar efter jobbet. Är hemma själv då mannen är på grabb-bus (gubb-bus?) på västkusten några dagar, så då blev jag omhuldad av mor och far. En sådan lyx! Fick fantastisk god kycklingpaj och ris à la Malta med körsbärssylt…shit så gott och så mysigt. Så tacksam att ha dessa föräldrar, som de alltid funnits och stöttat mig…TACK!!  

Lyssnat på Babben i framgångspodden, där hon uttryckt till sitt barn att "du vet att du är älskad där du går va?". Alltså oavsett vad du presterar så är du älskad för att du är du. Så har jag haft det, och känner fortfarande. Mina föräldrar är verkligen sådana klippor!
Och jag hoppas att min älskade unge vet precis det, att hon också är älskad bara av att hon är. För att hon är. Bästa ungen ! Och så viktigt att känna det, att oavsett så älskar jag alltid henne.

(null)

Vattnat i trädgården och balkongerna, ansat bland blommorna och fixat en stund. Sitter nu i min favoritfåtölj och njuter en stund innan sovdags. Är nöjd över dagen, att ha fått lite tid med kollegorna över en kaffe. Skönt att socialisera lite med ett gott gäng. Märker att jag saknat det denna märkliga pandemi, där jag ofta suttit ensam på rummet och käkat. Vi behöver vårt sammanhang, våra små stunder där vi ser varandra. 

(null)

Jag vet, borde klippa denna vildsinta palettblad men älskar den…! Den växer uppåt och nedåt på samma gång. Som ett bus, och bus är bra.

(null)

Nu blir det läsning, synd att en inte har så mycket tid att läsa på när en jobbar. Det är ju en av de bättre sakerna i livet helt enkelt. 

Kram ❤️ Joey

Älskad där du går.

0 Läs mer >>
(null)

Idag blev det lunch på stan med älskade mannen min, för att få komma ut lite. Suttit instängd på mitt rum på jobbet, med stängd dörr då jag mest pratat i telefon. Funkar bra men blir lite klaustrofobiskt, så paus behövs. 
Åt på Shady burgers, jag halloumiburgare och mannen cesarsallad. En lunchpaus i solen. Perfekt liten dejt som gav energi för resten av dagen.

(null)

Blominköp av okänt slag, men söta ju! Lyser upp lite, och kanske håller de några dagar när temperaturen gått ned lite. 
Hade energi till lång powerwalk, eller kraftpromenad, idag…så skönt! Körde ett styrkepass innan också så lite dubbel träning då det blev snålt igår.

(null)

Lyssnar nu på Vikingarna i Allsång på Skansen. Farmor skulle sett och hört det, då skulle hon dansat och sjungit med. Hon älskade Christer Sjögren och tyckte att han var galet stilig. 

(null)

Tittade till farmor Majas och farfar Tages grav och på väg dit blommade denna skönhet. Skogslyckans kyrkogård är verkligen vacker och välskött, fint att gå runt där och bara titta i tystnaden.

(null)

Ansat frillan idag också, välbehövligt och superskönt. Den där centimetern som växer på en månad kändes jättelångt…! Vet inte om solen gett extra gödning men mössigt var det, och den är nu borta. Det är ju ändå sommar!

Kram Johanna❤️

Det är ju ändå sommar...

0 Läs mer >>
(null)

Idag blev det bara en kort promenad, kände direkt att jag var för trött i kropp och knopp. Det blev liksom inte bra, så nu sitter jag i trädgården i ljuvlig julisol och njuter en stund. 
Ofta är motion rätt medicin, nästan alltid, men när kroppen inte alls vill behöver jag också lyssna även om det är tråkigt. 
Den behöver sitta här lite.
I grönskan och vinden, i värmen och suset från trafik och fåglar. 
Min dotter och hennes sambo är i stugan, i naturens tystnad. Är Avis faktiskt, längtar efter den fantastiska stillheten. 

(null)

Blir ofta sådan här efter socialisering, hur roligt det än är. Då ber kroppen mig att stilla mig, inte hetsa, inte göra allt och lite till. Väldigt svårt att infria det på jobbet så då får det bli nu. Hade tagit upp torskrygg till kvällen, får väl se vad jag orkar göra. Grönsaker och parmesanbädd på torsken går ju smidigt dock, och är också en slags terapi. Händerna gillar att jobba i köket då, oftast, för då får huvudet vila.

(null)

Satt här på lunchen, med en sallad, och njöt i lagomvarmt väder. Hoppas kollegorna som gick på semester nu får lika härligt väder, om än inte plus 30 grader. 

(null)

Såg klart första säsongen av True detective igår, den är så jäkla bra! Nu vet jag inte vad vi ska påbörja riktig. Haft några serier vi påbörjat med struntat i så vill ha bra tips tack. Deckare eller drama vill jag ha!

Kram ❤️ Johanna 

Den behöver sitta här...

1 Läs mer >>
(null)

Sover oftast ganska dåligt, men när jag någon gång får den där långa, sköna sömnen blir jag  desto gladare. Sovit över åtta timmar i natt, kändes så välbehövligt och skönt! Vaknade dock hes, tror att fläkten ställer till det lite. Går inte att sova utan den så får hoppas att det lägger sig. Har sånguppdrag på lördag, har förmånen att få sjunga på ett efterlängtat bröllop som redan blivit inställt två ggr på grund av pandemin. Måste vara fit for fight då ju, så får slopa fläkten i slutet av veckan.

(null)

I går förmiddag tog vi en kaffe med mor och far under vårt sedumtak i trädgården. Enda stället som går att sitta på när det är så varmt. 
Mitt på dagen satt jag under markisen och läste, skötte om fötter och fixade naglar, drack mitt kaffe och njöt. 
Tog pizzor med oss till Solvrån på kvällen, till vännerna Niklas och Connie med dottern Anne. Ännu en magisk kväll med fina vänner…så härligt!

(null)

Vännen Cornelia njuter livet.

(null)

Och här är de, förmodligen de starkaste jag känner. Som kämpat med så mycket motgångar, och som övervunnit dessa och nu står stadigt på marken. Tacksam att ha dem i mitt, vårt liv.

(null)

Lille Olsen var på kelhumör, så go liten en.

(null)

Ännu en dag att vara tacksam för, att ta in och njuta av de där andra dagarna när det grå lägger sig över oss. 

Nu blir det balkongfrukost och sedan träningspass och promenad. Kanske en tur med lillpåååschen för att käka lunch någonstans senare. En bättre söndag!

Kram ❤️Johanna 

De starkaste jag känn...

0 Läs mer >>

(null)

Tar in att det fortfarande är nästan tjugo grader varmt, när klockan gått över till nästa dag. 
Njuter av sköna kvällar, av att umgås med tjejerna i familjen, pojkvännerna och en god vän till dem. Så fint att samlas, få ta vara på kvällen med käk, dryck, brädspel, sång och sittdans. Vad behöver en mer…? 

(null)

Det blev högrevsburgare, halloumi till vegeterianen, grönsaksspett, spetskål, ugnsrostad potatis och ett par olika såser. Och rabarber- och vinbärspaj som var en väldigt fräsch kombination, lite syrlig mer än söt.

(null)

I en värld som är upp och ner, där miljöhotet svävar över oss ständigt och slår med släggan mot moder Jord, obarmhärtigt - så finns det njutning och vackra stunder. 
Än är det tid att ta in det här, hos oss. Men ändå. Så fort ett liv kan ändras, så fort allt kan raseras och slockna. Det gäller att tacksamt möta dagen, och ta vara på det vi har. Och inte minst- ta vara på varandra och inte ta varandra för givet. På ett ögonblick kan det förändras.

(null)

Fanny, Fanny och Felicia.

(null)

Oscar.

(null)

Simon och Frida-Hedvig.

(null)

(null)

(null)

Tack livet, för att jag får ha en sådan här sommar efter en galenpandemi, mitt i en möjlig apokalyps…ändå så känns det som att hopp, lust och ljus återvänder på många sätt. 
Så länge det varar vill jag verkligen ta vara på att hänga med nära och kära, uppskatta blommor, musik, mat, skratt, närhet och kärlek. 
Se det lilla i allt det stora. 
Ikväll har jag sugit in allt i varje cell, är fylld av det fina - med de fina.

Kram ❤️ Johanna 

Fylld av det fina.

0 Läs mer >>
(null)

Återigen sitter jag på balkongen.
 Så väldigt skönt att landa här, känna den svaga vinden och återfå något normalare kroppstemperatur efter promenad, matlagning och bärpajsfix. 
Maten blev god, en sallad på kokt färskpotatis i skivor, stekt lax i sweet chlisås, ägg, spenat, tomat, feta, paprika och zucchini. Bärpajen är till morgondagens dejt med våra döttrar, pojkvänner och kompis. Vinbär och rabarber, kanel och kardemumma doftar det fint av här nu!

(null)

Lyssnade på ett otroligt bra, känslosamt och tufft sommarprat på rundan. Matilda Hofling berättade om när hon blev utsatt för grooming, med en kille nästan i hennes ålder som var förstående, trevlig, inbjudande. Snart visste han allt om henne och hon ingenting om honom. Snart började önskemål om bilder, och fler ändå och det drogs vidare till enorma proportioner som inte ens går att föreställa sig. Tänk om hon varit min, eller din dotter! Så oerhört sorgligt, ett sådant trauma att bli utsatt för. Hon pratar rakt, öppet och naket och gråten stockar sig på mig i slutet, då när hon pratar om lilla Matilda som hon nu vill krama om. Ett program så bra, så viktigt. 
Och så ohyggligt.

(null)

(null)

Säkert femtio humlor här idag, i lavendeln, tillsammans med citronfjärilar. Mysigt att höra och se deras aktivitet.

(null)

Köpte nytt läppstift igår, bad dem hjälpa mig till något som skulle passa. Några olika togs fram och det slutade med detta, känner mig nöjd. Kul att någon annan ser mig utifrån och tänker till vad som skulle passa. Bättre match än när jag gjorde en färganalys i min ungdom och jag inte höll med om någonting som den stackars tjejen sa…hade nog varit lite mer förändringsbenägenhet nu. Då hade jag aldrig mönstrade kläder, bara enfärgat och inte så mycket gult eller andra färger heller. Det var min svarta period. Har fortfarande dåligt samvete för den stackars tjejen som gjorde sitt bästa med att locka med färgpaletten.
Nåja. Jag får krama om mig själv också, jag visste inte bättre. Och sent ska syndaren vakna.

Kram ❤️ Johanna 

Så bra, så viktigt, s...

0 Läs mer >>
(null)

Efterjobb på Trädgård de luxe satt fint idag, trots galenvärme. Hela gänget, förutom jag, går snart på semester så vi firade det. Och min nyvunna ork, typ.
Sökte oss till skuggan under trädet men luften stod stilla. Nästan overkligt varmt.
 
(null)

(null)

Jennifer.

(null)

Maria.

(null)

Carina.

När gänget gick hem avlöstes de av min älskade unge och hennes sambo. Trevligt att sitta kvar en stund, i människosorl och sommarkväll.

(null)

Och så nu, på balkongen. För att få lite svalka, innan det är dags för blombevattning, dusch och säng.
Så stilla, fortfarande varmt men med en som gått ned - behagligt. 

(null)

Älskar ändå sommaren.
Det lätta livet, det oplanerade och mer spontana. Att kunna vara ute och njuta utan termobyxor och långfils är ju ändå bra skönt!

Kram Joey❤️

Det lätta livet.

0 Läs mer >>
(null)

Tillbaka på jobb efter fyra veckors semester då. Det känns trevligt att vara tillbaka, kul att få göra nytta men tidiga morgnar är ändå ganska tufft får jag medge. 
Känner mig dock utvilad, och väldigt nöjd med  ledigheten. Njuter fullt ut av sköna kvällar när en går ut från jobbet. 
Igår var vi i Grimslöv hos kompisar, fick god mat och satt i solen med ett glas rödtjut- väldigt bra efter första arbetsdagen!
Där finns kanske den vackraste jordkällaren, med stockrosor som extra piff. 

(null)

På lunchen idag satt jag och Kattis vid sjön, så otroligt skönt med porlande fontänvatten och härlig värme. 
Ibland är det så skönt att gå iväg om så bara de stegen till sjön och bänken där.

(null)

Vet inte om det var det smartaste draget jag gjorde idag, när jag direkt efter jobbet bytte om och gick en långrunda. Kände att stegen sista kilometrarna var rätt sega, i värmen. Blev många glas vatten och en stund att bara sitta stilla när jag kom hem. Behövde svettas ut, fylla på och samla ihop mig. 
Efter dusch, och hemlagad pizza känns det rätt ok igen.

(null)

Sitter på balkongen, njuter av luften och värmen som blir efter att solen gått ned. Svalkar av mig lite. Tar in den stilla gatan även om den fylls med fiskmåsskrik. De skönsjungande pippisarna kommer onekligen i skymundan just nu, men snart är det deras tur. Snart sticker måsarna, och då får de mindre komma till sångs.

(null)

Hoppas ni njuter av värme och kvällar, av stilla liv och fågelsång. 

Kram Joey❤️

De mindre får komma t...