0 Läs mer >>
(null)

Varit så trött senaste dagarna, och i torsdags kände jag att jag liksom behövde en paus. En ctrl alt delete, en reboot. 
En av mina egenskaper är att jag går all in, med mina känslor, när något fångar och berör, när någon behöver stöd eller något händer omkring mig.  Jag kan inte engagera mig halvdant vilket ju är bra på många sätt men också utmattande. Övertänkandet och engagemanget går på full fart, utan paus. Jag har liksom ingen halvfart, utan är mer allt eller inget. 

Så igår, fredag, tog jag en semesterdag av den anledningen. För att jag behövde komma ifatt mig själv lite. 
Sov otroligt gott, till kvart i åtta. Åt frukost långsamt, med Nyhetsmorgon som sällskap medan jag sippade mitt kaffe. Hade tänkt att gå till gymmet men var slut i kroppen, ni vet så där så att benen knappt bär av trötthet. Så det blev inget gym utan en ganska stilla promenad med fågelsång runtomkring mig. Det var vad min kropp ville ha, och en liten eftermiddags-nap med mannen. 

(null)

På eftermiddagen åkte vi till Lidsjö gård, där äldsta bonusdottern Fanny och hennes vän Victoria har en jäkla massa ardennerhästar. Vi nyttjade julklappen vi fått, med mor och far, att njuta av häst och vagn-tur i otrolig miljö och fint sällskap! Det var en så himla mysig upplevelse, så jag kände mig lite som ett lyckligt barn!

(null)

(null)

Här står tre gravida hästar! 

(null)

Vy från altanen, där vi intog fika efter turen.
Tänk att bara kliva ut, så är alla pållarna precis utanför. Ett häftigt sätt att leva onekligen.
Så nära moder Jord på något sätt. Urkraften.

(null)

Hade tagit med mig en jäkla massa morötter som snacks till de stora liven. 

(null)

Fanny red sin favorit Bolona bakom vagnen. Så himla fin tjejer!

(null)

Skönt väder att ha utflykt i, så härlig luft.
Och jag har faktiskt sovit utan andnöd i natt!

(null)

En riktigt fin dag, som gav lugn i själen och ny energi. 

Väl hemma blev det att dela på en pizza från kvartershaket (Bara pizza -så bra!), och sista avsnittet av Landscapers. En sann historia om ett par som anklagas och döms för mord på hennes föräldrar. En speciell, varm, tragisk och fin berättelse på samma gång med otroligt skådespel. Kvinnan spelas av drottningen i the Crown (minns ej namn) och hon är så grym! En dysfunktionell person som får sin förklaring. 

Idag vaknade jag strax före åtta, med en helt annan känsla i kroppen. Piggare, gladare, mer samlad. Blev en runda på stan med mor och far, en fika och sedan fanns suget på ett riktigt träningspass! Hurra! 
Har en trilskande kropp som gör ont idag dock. Hoppas mannen och bonusdöttrarna ska bli förbättrade efter besök hos den kiropraktor de besökt. Kanske finns det då hopp om förbättring även för mig trots artros och fibromyalgi…? Kanske värt ett försök i alla fall. En liten förbättring är bättre än ingen ju.
Träningen gick fint, svetten rann och lite benövningar kunde jag köra. Knät är inte bra, men lite bättre!

Ikväll blir det irländsk pub med våra vänner Niklas och Connie - ser jag fram emot mycket!

Nu lite sång och piano, och en stunds läsning.

Kram och fin valborg till er!

Johanna❤️

Ctrl alt delete.

0 Läs mer >>
(null)

Idag var det som om orken inte riktigt fanns.
Sov gott, borde vara pigg. Ändå fanns inte energin, glöden där. Bara att acceptera att jag behöver en dag off. För att vila, utan krav, utan plikter. Få ligga i sängen med nygjort kaffe, läsa tidningen och morna till mig.
Gå en runda, träna. Utan tidspress, utan bara för att kroppen vill ta i, känna. 

Träffade vänner på Villadeluxe efter jobbet. Skönt att sitta i den vackra miljön och prata om livet. Ta en god pizza, ett glas bubbel.
Gå hem i den otroligt vackra vårkvällen.
Bytte om och tog en promenad. Behövde ha luft. Se det gröna. Känna våren.

(null)

(null)

Sitter i fotbad, ser ett fint program om en son och hans alzheimersjuka mamma. Livskraft mot vemod, grubbel mot vardag.
Som alltid för att försöka finna den där balansen. 

(null)

Den där balansen.
Undrar om vi uppnår den? Eller om det är en ständig resa, en kamp?
Det svåra är ju att det ändrar sig. Det som känns balanserat ena dagen kan kännas övermäktigt eller för lite nästa dag. Vi är ju föränderliga dag efter annan, olika grundade i oss själva och det som händer omkring oss.
Allt som oftast händer det ändå, att det känns som att dagen blir bra med lagom doser av allt. 

Att veta att jag är ledig imorgon skapar bra känslor inom mig. Vetskapen att kunna landa, det skapar bra utrymme för själen.

❤️
Joey

Skapar bra utrymme fö...

0 Läs mer >>
(null)

Gick tidigare idag.
Kände mig trött i huvudet, och behövde lite miljöombyte liksom. Gick hem till bilen och körde för matinköp, och konstaterade att det gick så snabbt och smidigt. Nu är kyl och frys välfyllda igen och det finns alternativ att välja på. Ikväll blir det nog rester, har både älgköttbullar, laxpasta och kyckling i kylen. 

(null)

Mina lungs är lite tröga, har behövt inhalera med ailos på kvällarna. Det är säkert vårlungor…partiklarna från all skönhet som stör onödigt mycket. Säkert en bidragande orsak till tröttheten också.

(null)

Är sugen på att skriva…! 
Har ju mitt manus som är ute på ett par nya förlag men det verkar svårt om en inte vill betala en del själv. Hybridförlag verkar det finnas på alla vanliga förlag också.
Kanske en dag…

Har en annan historia i mitt huvud, som jag påbörjat. Ska försöka samla ihop mig och sitta ner med den. Kanske blir det åter lust för det i stugan, som verkar vara bästa skrivarstället. Där i uterummet med ängarna utanför, korna som går och skogen vid sidan av. 
Skriver gör jag ju oavsett vad som händer med det, som här. Behovet av att skriva har alltid funnits, i små egenhäftade skrivböcker, noveller och dikter genom livet. Det är en del av vem jag är, det där som pockar på att präntas ned.

Började läsa annan bok igår kväll, även den en relationsroman med (som det verkar) brustna illusioner och gropar. Läst Ernestam innan och gillar hennes sätt att skriva. Får bli fler av Moa Herngren också, hon skriver riktigt bra. 

(null)

Hoppas ni får en go kväll.
Jag ska sitta i gungstolen nu och blunda lite. 
Är trött.
En liten lässtund innan matfix ska det bli också. Och rejält med inhalationer innan läggdags så jag slipper studsa upp igen, om jag har tur!

Kram ❤️ Johanna

Kanske en dag…

0 Läs mer >>
(null)

Funderar, på vad jag egentligen tycker. Vad jag tänker. Varför det väcker så otroligt mycket hat när någon bränner en religiös skrift. På något sätt är det en bok, skriven av någon, precis som vilken bok som helst. En bok som är bestämd att vara en helig skrift, fastän den är skriven av människohand.
En bok, som det finns många exemplar av.

Att bränna böcker överhuvudtaget är en skymf, en otroligt onödig sak att göra - oftast i syfte att ingen ska få läsa det som står där på grund av den skada den tycks utgöra.
Tänker att det är ett sätt att skrämma folk, visa vad en själv anser om boken och för att en tror att det kan radera dess innehåll och styra folks tankar. Liksom försöka förbjuda att fler ska läsa just de som bränns. 
Det kunde lika gärna kunde vara en bok om fritänkande, om politiska åsikter, meditation eller sex - något som genom tiderna kunnat uppröra människor. 

Det är ju vidrigt att bränna böcker, oavsett. Att ta de papper, med skrivna ord, de historier som skrivits för att upplysa världen, skänka skönhet, komfort, lust, glädje, vemod, tröst, tidsfördriv och kunskap…
Jag skulle skrika mig hes, försöka förhindra om jag såg ett bål med böcker för jag tycker att det är respektlöst, och att människor har rätt att läsa de böcker de vill. Det är ett övergrepp, en fruktansvärd sak att göra.

Ändå tänker jag att en religiös skrift, som människor har lika olika förhållanden till som till andra böcker, borde vara lika upprörande. Inte mer, inte mindre. Bara lika.
För att det också är en bok, med en historia som vill berättas. 

Tänker ni att det är värre att bränna en så kallad religiös bok än att bränna Astrid Lindgrens barnböcker, böcker som skildrar andra världskrigets fasor, Lundells vardagar eller August Strindbergs relationsdraman? 
All litteratur har ju något att förmedla, på olika sätt.

Hur tänker ni? 
Har ni en klar uppfattning, eller mer en reflekterande hållning som tänker att alla böcker borde skyddas - inte somliga mer eller mindre? Eller kanske är det för er ingen big deal alls, oavsett? 

Vissa saker väcker känslor, funderingar utan att egentligen ge några klara svar.

(null)

Kram ❤️ Joey

Inte mer, inte mindre...

0 Läs mer >>
(null)

En härlig dag, i Braås, när lillbonus Felicia hopptävlade med sin Nova. Blåsigt, men härligt, spännande och fint att se henne på hästryggen. Många fina pållar, men så klart var Nova snyggast!

(null)

Mamma och pappa hängde på också. Ett fint sätt att tillbringa söndagen på.
Härligt att köra min lilla fantastiska bil också. Är fortfarande kär i den.

(null)

Det var tämligen sandigt och blåsigt vid hoppningen. Kändes som när en var på Roskildefestival ungefär, när det blåst sand in i varje por på kroppen efter fyra dagar boende, gående, lyssnandes på de åkrar där hela festivalen var, lite härligt ändå!

(null)

Körde ett bra pass på gymmet, otroligt skönt att kunna köra benböj igen. Känns som att det var fästet till lårmuskeln som fick sig en kyss av intervallerna på löpbandet. Men idag kunde jag börja försiktigt att köra benstyrka igen, utan så mycket belastning dock. Det tar sig, och det är bra. Räcker så bra med allt annat som är knas i mitt måndagsexemplar till lekamen. 
Men ändå! Den har burit mig i 52 år, och gillar att gå, träna, dansa, älska och bara finnas till. Den har burit min älskade unge, och det är det största! Så den är ju så väldigt bra ändå. 
Tack kroppen för att du svarat an så mycket genom livet, även om vi ibland fått dansa en stilla vals istället för en stormande tango. 
Det är okej, det också.

Kram ❤️ Johanna 

En stilla vals iställ...

0 Läs mer >>
(null)

Tidigt uppvaknande efter god sömn. Cortisonkuren gör saker med sömnen dock, så en vaknar lite speedad.
Käre mannen min gjorde kaffe på sängen, så jag var kvar en stund och fick komma igång långsamt. 
Tog en runda på stan, köpte fina kuddfodral för presentkort jag fick av mor och far, och så dejtade vi alla fyra på uteserveringen på favoritfiket. En sådan bra vana det är, ett bra sätt att ta tillvara lördagförmiddagarna och livet liksom.

Tyckte min kära far såg så cool ut när han kom, i ny jeansjacka. Vårkille på snart 83 bast, underbart!

(null)

Min kära mor är också fin hon! Alltid fräsch och söt! Patrik är en Cooling, även han, i skinnpaj våren till ära.

(null)

Kände av rastlöshet i kroppen efter fikat, så tog en härlig tur runt Växjösjön bland annat. Runt hela sjön var där ett hav av vitsippor…alltså denna årstid! Älskar’t!

(null)

(null)

Gula kuddvar fick nu ny plats, för att liva upp lite.

(null)

Nya kuddvar hittade till vardagsrummet, två olika beige toner i sammet och en blommig snygging. Kul att förändra lite med jämna mellanrum, att boa. Behövs så lite för att den ådran ska få ro ett tag.

(null)

Nya jeans också, inhandlade även de för presentkort som vi regionanställda fick i julas. Sköna, högmidjade och tillbaka till 90-talets bootcut. Me like!

(null)

Suttit i mitt musikrum, i gungstolen, sedan promenaden. Läst i Herngrens bok, och får ett tungsinne. Ni förstår ju vad den handlar om genom titeln, och det gör ju ont. Oavsett vems beslut, på vilket sätt, så gör det ju ont. Oförståelsen när den andra parten uttrycker sin önskan om att gå skilda vägar, ofta med känslan att det kommer som en blixt från en klar himmel. Sanningen är nog oftast att den som vill gå har bearbetat, tänkt och beslutat sig långt tidigare som gör att beslutet överrumplar.
Boken förmedlar verkligen alla känslor, som finns då. Från båda perspektiven. Det är ju ingen lätt sak att vara den som tar initiativet till en skilsmässa eller separation. Det gör lika ont, för det handlar också om spruckna illusioner och krossade drömmar, rädslan att göra illa men också att skada sig själv mer om en skulle avstå beslutet.
Den är bra skriven, språket flyter och känslorna dallrar. Den är en käftsmäll av sorg, frustration och av en kärlek som bryts mitt itu.

Nu ska jag ta mig samman.
Låta Roberta Flack få mig att bli matfixarsugen. Kyckling med krämig sås på dijon, vitlök, ost, broccoli och klyftpotatis i ugnen ska det bli när lillbonus och hennes pojkvän ska käka med oss.

Kram ❤️ Joey

Bra tradition, coolin...

0 Läs mer >>
(null)

Det var tur att vädret var välkomnande och tröstande idag, och fåglarna sjöng godmorgon. 
Satt uppe i flera timmar inatt pga seglungs och inhalationer. Okul verkligen. Vid 03 somnade jag dock gott och vaknade sedan halvpigg vid 05:35. Konstigt ändå ibland hur en ändå kan ha energi. 

(null)

Tog bild i vardagsrummet vid typ två inatt. Ändå lugnt och skönt så dags. Så tyst.

(null)

Jobbade halvdag, tog en tur ner på stan och inhandlade några böcker för presentkort jag fick i födelsedagspresent. En väldigt bra grej att få! Åkte en tur till Toftastrand för lunchinköp och fikabröd, och för att hämta kassar med kläder och saker hos en kompis, till en ukrainsk familj. 

(null)

Hängde på balkongen, läste sedan ut Selma Lagerlöf i musikrummet innan matfix. En ljuvligt skön fredagseftermiddag verkligen.

(null)

Hoppas på god natt, utan inhalationer och uppesittande. Kör en cortisonkur nu, känt att det varit på gång men vill inte heller ta det i onödan. Finns ju helt klart nackdelar med medicinen, men vilken tur att den finns ändå!

Ska börja läsa Moa Herngrens "Skilsmässan" nu. Mannen tyckte titeln var lite makaber i bröllopsplaneringen…haha, gillar ju relationsdrama, krångligheter och vemod. I böckerna, inte i vanliga livet helst.

Kram och god natt
❤️ Johanna 

Relationsdrama och kr...

0 Läs mer >>
(null)

Hade tänkt gå till gymmet efter jobbet, men det kändes för instängt. Ville ut i luften, få syre. 

(null)

Ger energi med luft och med knoppar som exploderar. Precis där en lyfter blicken finns det något vackert att vila ögonen på.

(null)
Lyssnade på en bra podd på promenaden. Dels gillar jag Kaspersen men gästen idag har en intressant historia, och är inspirerande, stark kvinna. 

(null)

Hälsade på den här elegante herren på väg till fotvård. En skön lyx, att ge kärlek åt sin kropp på olika sätt. Att få mjuka och välvårdade fötter är en sådan kärlekshandling.

(null)

Börjat se serien The west wing på HBO efter brorsans rekommendationer, en serie från 1999 med bl.a. Martin Sheen, rob Lowe mfl. Verkar lovande! Helt missat den när den gick då, för längesen. Ändå gutt med sju säsonger framför sig!

Nu sista avsnittet på Elitstyrkans hemligheter. Det är spännande!

Kram ❤️ Joey

Ändå gutt.

0 Läs mer >>

(null)

Hela paraden av vackra fasader, färger och olikheter är så fin! De första åren vi bodde här så byggde de så det skallrade i fönstren emellanåt, men så värt det. 
När solen lägger sig emot husen så blir det ännu bättre. Gillar gårdarna innanför där vissa hus ligger på snedden, en härlig blandning som skapar en mysig atmosfär.

(null)

(null)

Tog bilderna i måndags kväll när vi väntade på tåget, som skulle ta barnet mitt till Malmö. 
Alltid samma känsla av vemod när hon sticker hem igen. Hon kommer hem till mig men åker ändå hem till sig. Säger ni andra också så? Två hem, och så är det väl på sätt och vis. I alla fall för mig som mamma.

Ikväll har bonusdöttrarna käkat här båda två. Firade lite födelsedag med hemgjord pizza och glass, och jag fick lyxduschtvål och scrub från rituals. Ska njuta av detta imorgon efter jobb, fotvård och träning tänkte jag.

(null)

Såg ändå ganska nöjd ut sisådär 06:55. 
Ljusa morgnar är ju sannerligen något visst, och så efterlängtat! Att höra fåglarnas morgonsång medan en tar de 300 meterna till jobbet…ändå gott!

Funderar på lästips till en tolv år gammal kille, som gillar historia. Har ni några bra idéer? Gillar när barn vill läsa, och så viktigt då att hitta något som kan bibehålla eller sporra läslusten ännu mer. Tänker att läsning så ofta vidgar perspektiven, får en att reflektera och känna saker. Kanske flyr en in i en annan värld på sätt och vis, men den kan också gagna en i det här livet. Och orden, så härliga att läsa när någon är en verklig fena på att fängsla med dem!

Kram ❤️ Joey 

En verklig fena på at...

0 Läs mer >>
(null)

När jag kom hem stod det fina gåvor utanför dörren, hemligt liksom utan avsändare. Tråkigt att jag missade! Särskilt som det visade sig var bonussonen som varit förbi efter jobb! Så gulligt!

(null)

Mor och far lyckades hitta utslagna vitsippor, det är något visst med det. Fick alltid det av farmor, så länge hon fanns, och sedan har min kära mor plockat. Så vackra tycker jag. Fria att plocka, anspråkslösa och alldeles ljuvliga!

(null)

Fick ändå vacker bukett, fastän de redan firat mig. Lyxdag! Kan tro jag fyller jämt!

(null)

Mycket godsaker, och fina presenter, god mat ikväll. Och ett glas öl minsann!

(null)

Gick dock till gymmet efter jobbet.
Frustrerande att inte kunna köra benböj och annat där jag liksom måste ta i med knäna, då gör det genast ont. Gå, småspringa går bra dock. Ska ge det några veckor, se om det går över annars blir det en liten bild av mitt lilla knä.

Tacksam för att jag kan dansa, så det blev dans i min ensamhet i köket innan mannen kom hem. Ett härligt sätt att röra på sig, idag till Lalehs fantastiska nya platta bland annat. Leopard, sätt på den och försök låta bli att röra dig. Eller nej, förresten! Upp och hoppa vettja!!

Kram ❤️ Johanna 

Upp och hoppa vettja!

0 Läs mer >>
(null)

(null)

Ibland är det nödvändigt att plantera, rumstera om, rensa ut - för att få ut sig det som tynger. Eller göra något av känslorna åtminstone. Inte bara ha dem där. 
Att gräva eller göra någon slags städprocess får känslorna mer hanterbara, inte så flyktiga och obegripliga. 

(null)

Köpte små blommor innan sommarbilstur till kyrkogården. För att jag visste vad som behövdes efteråt. Både grävandet, nedskitandet och det fina.

(null)

Så onödigt. 
Döden. Vad är meningen liksom…?
Jo jag vet att det är så livets regler ser ut men jag tycker ändå att det är onödigt att en rycks bort, och ibland alldeles för tidigt.
Tänker att jag ska bli bättre på att göra det spontana, träffa dem som dyker upp som en tanke. Inte vänta. Inte tro att det kommer en tid. Sedan.
Att rycka tag i ögonblicket som flimrar förbi, det är det viktiga.
Fin att åka öppet, i sol. Se hennes namn på denna vackra sten. Fint och så fel, på samma gång. Omfamning av mannen där vi stod en stund. Lola….hoppas du ändå ser. Är här, på något sätt.

(null)

Bokhultet och långpromenad, fågelsång och vår. Bonusson, bonusdotter och dotter.
Livet ändå.

❤️

Kram Joey


Fint och så fel.

0 Läs mer >>
(null)

När fadern gav oss en utmaning så antog vi den. Det gällde att kunna ha axlarna i väggen samtidigt som ben och rumpa var i kontakt med densamma. Det har nog med åldern att göra helt enkelt, ju äldre desto stelare. Även om jag är graciös som en vedstapel gick utmaningen strålande.

(null)

Tog en härlig promenad på förmiddagen igår, jag och brorsan. Kliar i min kropp om jag inte rör på mig, och vi gick en del utmed bergundasjön. Himmelskt fint med alla fåglar som sjöng och så tecken på att en explosion av grönt är i antågande. 

Igår kväll blev det tacos, när nästan alla rester var slut och suget på dessa avtagit betydligt. 

(null)

Blev filmkväll efter middagen, Bohemian Rapsody (otroligt bra!) och sedan en Wallanderfilm med Lassgård, Steget efter. Också spännande, så det blev sent i säng igen.

(null)

Steg upp för att säga hej då till brorsan, och gick sen och lade mig igen. Slött och skönt.
Det har varit så mysigt att ha honom här!

(null)

Tagit mig en promenad, för att handla dricka och en blomma till 85-åriga svärmor. Hon kunde dock inte möta mig eftersom hon är sjuk med hög feber, seg hosta och trött men talbar. Förmodligen covidhelvetet som flugit på henne…
Gett henne hemläxa nu att dricka ett saftglas i timmen för att få i sig vätska. Ingen lek för en ung kropp med sådan feber, och definitivt inte för en gammal människa. Gett henne råd om djupandning, så att inte lunginflammation ska komma som ett brev på posten.
Försöker sända ljus och kärlek, för att hon ska pigga på sig. Ber en bön till stjärnorna och till moder jord. Vaka över henne. 

Det blir en långsam dag efter promenad och träning. Lätt irriterad på mitt knä, där senan till lårmuskeln antagligen var det som fick stryk av intervaller och dammsugning (!!) så tränade rygg, bål och överkropp. Känns lite bättre idag så tänker om jag bara går och inte belastar med annan träning så hämtar det sig nog.
Hämtmat ikväll. 
En trött dag. 

Kram och god påskdag!
❤️
Johanna

Sänder ljus och kärle...

0 Läs mer >>
(null)

Äntligen kunde vi ses, många av oss i familjen!
En fin långfredag med sovmorgon, frukost, äggmålning av dottern och så lite matfix inför själva kalajset.
Så mycket gott blev det, och dessutom en hädiskt god tårta som min mamma gjort…rörträsktårta med mandelbotten och kolasås…mmm!

(null)

Mor, far, bror, Frida och Oscar i väntans tider.

(null)

Kamilla, Dennis och Lukas lyckades jag fånga medan Leia for runt i all sin energi. Alltså sådan speed och en sådant energiknippe som gör alla lite gladare liksom! 

(null)

Högkoncentrerat arbete.

(null)

Frida, David, Felicia och Oscar.

(null)

Fanny och pappa Patrik.

Mycket mat och prat, skratt och lite firande av min födelsedag också minsann. Fint!
Tog en lugn promenad i solen efter allt sittande, så skönt att få lite luft.
Går fint att gå men gjorde något med mitt knä igår så jag har liksom vasst ont över knäskålen så jag inte kan böja och belasta knät. Vet inte om löpningen ställde till något fastän det kändes fint då…blä. Hoppas det går över till imorgon. Räcker med gnagsmärtan i min kropp. Och jag vill träna ordentligt!

Kramar Joey ❤️


Äntligen!

0 Läs mer >>
(null)

Ska bli skönt med några dagars ledighet över påsk. Har varit några dagars riktigt full rulle, så det känns riktigt fint, med fyra dagar.
Jobbar imorgon också, och sedan väntar ankomst av brorsa och dotter. 
Ser verkligen fram emot det, att få hänga lite, käka gott. På fredag är tanken att vi ses här, alla barnen, mor, far, bror. För första gången sedan pandemins start kan vi ses allihop. 
Må nu alla hålla sig helt friska! Vill inte några risker alls, när vi ses här alla. 
Håller tummar och tår!

(null)

Lite påskpynt har jag tagit fram. 
De här favoriterna, målade av min älskade farmor. Gillar elegansen i dem.

(null)

När jag kom till jobbet idag hade påskharen varit på besök, minsann!
Så otroligt fint! 

(null)

Körde ett svettopass på gymmet, med intervall 30 sek löpning, 30 sek snabb promenad i 25 minuter. Har ingen aning om det är bra men det kändes jäkligt härligt, och svetten rann. Körde igenom hela kroppen med vikter och övningar. Ett bra och kul pass, helt ensam….sååå skönt!

Är verkligen ingen gruppträningsmänniska, utan gillar att vara i min egen bubbla utan störningar. Det är mer peppande och ger mer lugn i min själ. 
Det är tur att en kommer underfund med vad som känns bäst för en genom åren, och är trygg med det. Gäller att liksom hitta det där spåret, på alla sätt. Hur en mår som bäst, både i sin ensamhet och med de en väljer att ha som människor omkring sig.
Kan ta ett tag, och gå några turer. Ofta behöver en pröva olika sätt, skiftande vägar för att komma rätt. 
 Det gäller att våga ta de där vägarna.

Kram ❤️ Johanna 

Gäller att våga ta de...

0 Läs mer >>
(null)

Nu är det väl ändå supervår!
Det känns i luftrör och luft, i varm sol och känsla. Får lite bus i själen och lust till livet, på ett lite lekfullt sätt. Som att mitt inre behöver sol för att leva upp lite, se på saker med lite ljusare syn. Som att allt blir lite lättare. 

(null)

Ett par dagar i full galopp på jobbet, även om morgonen gick i ensamhetens tecken. Satt hemma och gjorde klart patientbroschyrerna, så långt jag kan just nu.
Gick till jobbet vid lunch, åt god fisk i matsalen innan galoppen i operationsplaneringen drog igång. Skönt när en löser saker, när utmaningen kommer och en klurar en stund och sen ordnar det upp sig.

Skönt att efter riv sätta sig i lugn och ro med god vän, prata och äta gott. Uppdatera oss om livet, finnas för varann en stund. Lika bra som vår minsann!

(null)

Happy bowls variant på Chisch’n fips (som vi säger hemma hos oss). Gott!

(null)

Knäpp på grund av våren, möjligen…

Kram ❤️ Johanna 

För att leva upp lite...

0 Läs mer >>
(null)

Nu börjar det likna någonting…
Gröna knoppar lite överallt, så underbart!
Tog bara ett styrkepass på gymmet efter lätt galen dag, för att sedan ta en promenad. Ville komma ut och inte bara svettas på löpband inomhus. Var ett bra val, en skön kombination. 

(null)

Temperaturen var annorlunda, och solen värmde där jag gick genom öster, norr och väster. För att andas ut och in, lyssna på ny podd som jag tycker är riktigt bra i valda avsnitt: Älskade psykopat. 
Tänker att alla borde lyssna, för att öka medvetenheten om hur en kan bombas med kärlek för att sedan tryckas ner till ingenting. Hur säker en än är, att det inte kan hända en själv. Möjligen andra, men inte en själv. 
Tänker att det alltid är bra med kunskap, oavsett. För att öka vaksamheten och ens inre skepsis - det är en bra varningsklocka att ha. Att liksom alltid vara lite skeptisk och inte tro på allt en hör eller ser. Och om någonting låter för bra - då är det antagligen också så.

(null)

(null)

Färgen på Domkyrkan är häftig, mot den blå himlen ser den lysande orange ut.
Tänk, att om lite drygt ett år går vi uppför altargången där, min sambo och jag!

(null)

(null)

Tyckte att det fick vara vår idag, så det fick bli skinnpaj istället för vinterkappa. Olle och kepa, men ändå skinnjacka. Det är lite högtidligt!

Kram ❤️ Joey

Ens inre skepsis.