0 Läs mer >>
(null)

Att bjuda på korv med bröd är en bra grej, men kanske bättre när vädret är stabilt och en kan grilla. Funkar dock fint med stekpanna i köket också!
Hade en del av barnaskaran hemma och vännen (och killarnas mamma) AK här på besök, så otroligt härligt och efterlängtat! 
Jag höll mig till smoothies och kaffe dock, och kommer att göra så till och med fredag morgon. Allt för att vila min tarm. Hoppas det hjälper och att det är bra sen…

(null)

Här är hon, Anna-Karin eller AK. 
En fin, klok, stark kvinna i sina bästa år!

(null)

Dante - yngst i bonussonskaran.

(null)

Kamilla - bonussvärdotter, och äldste bonussonens hustru.

(null)

Äldste bonussonen Dennis och min käre sambo Patrik.

(null)

Efter kååååven och glassen gick Fanny (äldsta bonusdottern- Patriks dotter) och jag runt sjön i vackert uppehållsväder. Så väldigt mysigt att gå och snacka, se blommande rododendron och känna sommardofter. 

Godnatt och kram❤️
Joey

Besök, blommande rodo...

0 Läs mer >>
(null)

Från ljuvlig sommar till lite bistrare väder idag. 
Vilken tur att tillfällen fanns att njuta rikligt igår, helt enkelt!
Passade på att ta nya bilder från trädgården, och hänga där lite. Vill vara där mest hela tiden nu i denna årstid!

(null)

Är glad i våra sociala ytor, att det finns att välja på så att vi kan sitta här med olika sällskap och våra båda familjer eller mingla runt med gemensamma vänner. Just nu är världen magisk, så det är lätt att känna sig som förälskad i all grönska!

(null)

En av mina favoriter, Allium. 

Det är viktigt att påminna sig om det fina som är runtomkring oss, om vännerna och kärleken och det goda i livet!
Tycker ibland att jag är så jäkla klen, och har en hel del att bråka med i min kropp men när jag mår som bäst är jag nöjd och njuter så länge det varar. Blev trött på min mage i helgen dock, tycker väl att det räcker ibland liksom. Var på vårdcentralen för koll idag, och det är med all säkerhet det jag själv tror. Så några dagars flytande igen för att magen ska få ro och läka ifred. Blir en DT om några veckor för att konstatera och utesluta andra eventuella knasigheter (ska jag INTE ha). 
Nåja. Smoothie, flytande soppor, kaffe, vatten…det går det också så länge det ger resultat!

(null)

Balkonghäng igår, guuuuud så härligt!
Längtar efter fler sådana dagar, bland fågelsång!

Kram Johanna ❤️

Lätt att bli förälska...

0 Läs mer >>
(null)

Vid doftande syren står de: min sambo, mamma och pappa. Kärlek!!!
Tycker den lyser livsglädje. 

Sovit gott, vaknade utvilad före åtta och fick en kaffe på sängen av lillbonus. Så skönt att vakna till lite innan smoothie-fix och uppstart. Njöt på balkongen en stund, av fågelsång och bok, så otroligt skönt med en sommardag igen!

Efter ett dygn med flytande kost vågade jag käka god vegetarisk buffé på Linnés Råshult. Firade min älskade mamma där idag, med mat, ostkaka och presenter. Känns fint att göra det för henne, som alltid gjort och gör så mycket för mig. Är otroligt tacksam att just hon blev min mamma, som alltid funnits och finns där. Med sitt stöd, med sitt lyssnande öra och med sin ovillkorliga kärlek. Så värd så mycket firande!

(null)

Bästa mamma!

(null)

Vi träffade Anton också, en gammal vän, som jobbar i Råshult och som ganska ofta klär sig till Linné och håller guidade turer. Idag hade han en mer ledig look trots arbete.

(null)

Blev spontan grillning med vännen Göran ikväll. Gäller att passa på när det bjuds sommarkväll med fågelkvitter och stilla luft. Alldeles, alldeles underbart.
 
(null)

Mammafir och spontang...

0 Läs mer >>
(null)

Efter två dagar med vidrigt magont kör jag idag endast flytande kost, smoothies och kaffe latte på havremjölk, vatten…känns än så länge som det bästa på flera dagar. 

Märker efter bara två dagars stillhet att lungsen påverkas, och samlar på sig. Min lite maniska ådra i att ta långa kraftpromenader och att träna bär onekligen frukt - bättre hälsa, bättre flås och styrka och med det bättre andning. Så värt!
Så det fick bli en träff med mor och far på stan idag, när läget kändes bättre. Blev lite inköp av nya träningskläder också. Roligt att träna med fin outfit, tycker jag! Går lite lättare av farten då!

(null)

Så börjar tankarna om att förnya denna del av lägenheten, den är lite skum med sina prång och dörrar och tapeten är ganska sliten på sina håll. 

(null)

(null)

Uppmärksamma lillbonusen såg direkt i morse och gav sitt svar vad hon tyckte. 
Vad tycker ni?
Det blir hur som helst ett projekt lite längre fram, det ska gojsas runt lite först. Lite i min hjärna, och kanske lite mer i sambons.

(null)

Igår var det exakt 1 år till bröllopsdagen! Tänk ändå, vad tiden går. Lillbonus var på Ullared och inhandlade ljus och fat till detta, då stadshotellet faktiskt har undermåligt av både ljus och hållare. Älskar ljus, och vill ha det som mitt huvud säger…lite störd, och högst planeringsälskande. That’s me!

(null)

Lyssnar på operett och ska läsa i min bok Tour de chambre av Tine Hoeg. Fick den av yngsta bonussonen Dante på min födelsedag. En annorlunda roman, skriven som dikt nästan. Läst sjukt mycket dessa dagar, så fortsätter väl med det lite till innan bio ikväll.

Kram och god lördag❤️
Joey

Lite störd, that’s me...

0 Läs mer >>
(null)

Uttryckte mig hårt i gårdagens blogginlägg, syftningen blev fel då jag skrev som att jag var arg på dem som råkar hamna i sektliknande sammanhang. Så är så klart inte fallet! Som tur var kunde det rättas till när det ifrågasattes och jag läste det om igen. redigerarläget är en god vän då!

Jag tror att vem som helst kan fångas upp, och bli duperad - så väl av toxiska personer i relationer som i religiösa/andliga/politiska sammanhang. Sammanhang där de som skapat idén tycker sig ha den enda sanningen. 
Givetvis börjar inte relationen med hårdhet, förnedring eller isolering utan det börjar med massor av kärlek, lovebombing, som gör att du känner dig utvald och speciell. När det sedan börjar smyga sig in annat så är det svårt att göra något åt det, eftersom du då bara har dem kvar som redan är "invigda" och din förmåga till kritiskt tänkande har slipats av liksom ditt beroende av personen/sammanhanget är påtagligt. 
Det är det jag är arg på, när någon tycker sig ha rätten att avskärma andra för att tjäna sitt eget syfte, för att skapa sin egen sjuka värld av förvriden sanning. Nät toxiska personer får andra människor att överträda sina gränser. Det är då det blir skevt på riktigt. 

Kanske är jag mer skeptisk efter att ha hamnat både i toxiska relationer som i religiösa sammanhang. Det gör mig på min vakt, och gör att jag har svårt för sammanhang som liksom lovprisar en företeelse lite för mycket. Det kan ses som en skada, så klart, men också som ett uppvaknande som är ganska piffigt att ha med sig genom livet, tänker jag.

Men också att var och en blir salig på sin egen tro!

(null)

Skulle jobbat idag, men från igår eftermiddag har jag haft djävulsk magkatarr och ont i kroppen. Nu bättre i magen men är trött så det blir ännu mer läsning och vila idag. Läste  400 sidor i Lucinda Rileys senaste (sista) bok igår och inatt…haha! Något gott för det med sig ju. Kan nog bli väldigt bra att försöka undvika cortisonkurer och istället öka upp en av mina cortisoninhalationer, för att spara mage och skelett. 

(null)

Vädret är verkligen hit och dit, mer som aprilväder! Hoppas sambon och hans kumpaner får uppehållsväder när de ska ut med Ångaren Thor ikväll.

Kram ❤️ Johanna 


Var och en blir salig...

0 Läs mer >>
(null)

Så otroligt skönt med ledig dag, som en extra lyx innan helgen! Vaknade tidigt, läste lite och somnade om i omgångar. Så härligt att tillåta sig en riktigt slö start innan frulle och träningspass!

(null)

Idyllen vid promenaden häromkvällen står i galen kontrast mot usa. Där det nu finns fler vapen per privatperson än det finns människor. Är inte det helt sjukt? Pekar inte det på ett uppfuckat system som uppenbarligen leder till många skjutningar, där till synes vanliga människor införskaffar sig dödliga vapen för att få ur sig allsköns desperation? 
På sociala medier delas inlägg från personer i maktpositioner som vädjar, gråter, ryter om att det måste bli ett slut, en förändring. Och på andra sidan finns hårdnackade personer som tycker att alla borde ha ett vapen i väskan eller under kudden. Bara uti fall. 
Jag hoppas att de vädjande, gråtande och rytande männen lyssnas på, för det är ju helt galet. Hur en artonårig kille kan meja ner oskyldiga barn och lärare inom loppet av en lektionstid. Det får mitt hjärta att blöda, får panik över att tänka på rädslan de måste känt, och på stormarna för de föräldrar, syskon, far- och morföräldrar måste känt…
Och så, på ett ögonblick är världen aldrig mer densamma.
Det finns inga ord mer än avsky för det som hänt och för de som tycker att det är helt i sin ordning att antalet skjutvapen övergår antal människor….

(null)

I min lediga idyll slås det in presenter, tvättas och byts lakan, och dricks kaffe. Allt medan regnet öser och solen strilar in.
Podden Sekter har gått varm från gymmet till nyligen. Kan nörda ner mig, och fascineras samtidigt som jag blir helt kall över det sjuka av att det finns de som gör allt för att övertyga människor om att de skulle behöva en tro eller religion som ska styra ens hela liv, för att de ska hitta någon mening. När ledare ser det som vägen till makt, där de styr med järnhand.   Det gör ont, ont i mig att de lyckas fånga in, stänga in den fria tanken och viljan, och göra människor till marionetter för att fylla sitt eget syfte.

Är inte meningen i livet det här, som just idag med ledig idyll, eller kaffestunder med nära och kära, en god matbit och vacker natur?
Musik och böcker som berör, som ger livet en djupare känsla. Som uppfyller själen.

Meningen i livet just nu är en bok.
Och njuta av mitt bubbelvatten, ett svettigt pass och nybytta lakan.

(null)

Kramar ❤️ Johanna 



Världen aldrig mer de...

0 Läs mer >>
(null)

Ibland gäller det att passa på, att ta vara på lediga stunder. Efter lunch flexade jag ut, tog en sväng på stan för blom- och morsdagspresentinköp. Skönt att gå i lugn och ro liksom planlöst.
Gerbera och solrosor, som solar på borden.

(null)

Tänk er en brudbukett med solrosor! Som en solklatsch, en hälsning till himlar och livet självt! Älskar det! 

(null)

Bjöd mannen min till Toftastrand för gofika. Så goda kakor och mysig miljö, att det fick bli njutning på hög nivå denna dag. 
Här, under blå himmel med solstänk och fågelsång. I frihetens land. Vi har det så otroligt bra, tänkte jag, där vi satt med svart kaffe, kardemummabulle och andra godsaker.

(null)

Tog en liten promenad, helt osugen och öronmuppar som vägrade att funka. Gick över Kalahöjden och hästhagarna, drog in dofterna från syrener och nyklippt gräs, och njöt en stund. Rastlösheten och kroppen fick sitt ändå, fick komma i rörelse om än långsammare än vanligt. Det är okej, imorgon är en annan dag. Idag vill kroppen ha lite lugn och ro. 

(null)

Köpt kött och duchessepotatis från charkdisken till kvällen. Blir rödvinssås och rödtjut i glaset till. 
En skål för livet, för halvt ledig dag, för att vi har det så otroligt bra!

Kram ❤️ Joey

En hälsning till himl...

0 Läs mer >>
(null)

En sådan värdefull stund med vännen Maria, efter jobb. Sitta i lugn och ro på Happy bowls, i tystnaden och snacka. Om livet, relationer, saker som betyder något. Tanka energi, dela tankar och upplevelser.
Tänker ofta på hur fina vänner jag har, som ger mening i livet. Som ger nya perspektiv, nya tankar, nya trådar att följa.

(null)

Körde ett träningspass efter dejten.
Tänkte mellan övningarna att det manus jag skrev, det var resan som ändå var det som var det viktiga. Få ur mig det, och på så sätt bearbeta det som jag burit på i många år. Det skrivna ordet gjorde mig fri, så kändes det. 
Ska snart sätta mig igen, skriva mer på det andra manuset jag påbörjat. För att det är bra för själen, oavsett. 

(null)

Ser sista avsnittet av Clark, denna otroligt sjuka och trasiga man. Den är mest sorglig och väldigt tragisk. Om en man som vuxit upp i misär med ett svin som farsa, och som på något sätt inte har någon copingstrategi eller verktyg för att hantera livet. Som också blev en manipulativ, självälskande människa som inte bryr sig om någon annan än sig själv. 

Nu ska jag packa in mig i sängen, läsa lite i Lucina Rileys senaste bok och pussa min blivande make godnatt.


❤️

Ger nya perspektiv.

0 Läs mer >>
(null)

Kollar på Clark, serien om Clark Olofsson. 
Den är smått galen, mer som en karusell av händelser, som speglar en högst vidrig personlighet som struntar blankt i andra och dras känslor. Så känslostörd. Den utgör sig inte spegla bara sanningen utan också lögner, allt i en mix som gör att en inte vet vad som är vad. Den är så sjuk, och samtidigt snyggt gjord. En väldigt knäpp karusell.

(null)

Var på Top notch med vännen Helena efter jobbet. Mysigt att sitta och snacka med denna människa, som jag känt sen tidigare tonåren. 
Ett mysigt, lite dovt ställe. Ett riktigt pratställe.
Skönt idag efter knasig natt.

Tog en promenad efter fikat, i en fantastisk försommarkväll. Det doftar helt otroligt runtomkring där en går. Att komma hem till trädgården är också så fint, när nya blommor slår ut för varje dag. En trädgård som byter skepnad. 

(null)

Kram och god kväll❤️
Joey

En knäpp karusell.

0 Läs mer >>
(null)

Vilken lördag det blev!
Ett barndop för världens sötaste lilla unge, som tittade ihärdigt när jag sjöng. Barndopet som blev till bröllop chockade gästerna en smula - härligt att få vara med om.
En högtidlig och avslappnad tillställning samtidigt, så fint!

(null)

Upplevelsen igår kväll var fantastiskt.  Två ikoner som Ola Salo och Peter Jöback med fantastisk ensemble, i annorlunda och ursnygg scenografi och koreografi levererade storligen. Riktigt mäktigt, och ursnyggt.
Blev som lite religiös, så där som en kan bli när något med musik berör. Det en själv så gärna vill förmedla när en sjunger, då vill en att det ska kännas något. 
Det gjorde det igår.

(null)

(null)

Slapp morgon idag innan ensamt och svettigt pass på gymmet…perfekt söndagsuppstart!
Blev en andrakaffe med mor och far minsann, som var ute på promenad. De där spontana stunderna är ju härliga, och värda att ta vara på.

(null)

Snott bilden från Seline, som är och hälsar på min älskade unge Frida-Hedvig i Malmö. Så härlig bild tycker jag. Glad för deras skull, att de får en helg ihop som så intensivt hängde hela gymnasietiden. Fina människor, de där!
Helt enkelt värda en öl i Köpenhamn!

(null)

Alltid älskat kostymer. Fick bli min svarta igår, den är så mjuk och go i tyget. Köpt på hm för säkert tio-tolv år sedan, men funkar lika bra nu! Bra plagg det där, som går att variera rätt friskt till lite nedklätt till superuppklätt - beroende av övriga attribut. Har lite förkärlek för kostym, helt enkelt. Såg en i rosa kostym igår, verkligen så fint! Kanske får nöja mig med de jag har en stund.

Ha en fin söndag!

Kram ❤️ Joey

Ska kännas.

0 Läs mer >>
(null)

Vaknade före klockan men sov i cirka åtta timmar. Så välbehövligt efter att det varje vecka känns som att jag har sömnbrist. Skönt att ta igen det på helgen, få återhämtningen en så väl behöver.

En lugn morgon. Låg kvar en stund, tog en långfrukost innan sång vid pianot. Behövde mjuka upp inför dagens uppdrag, barndop i min hembygds kyrka. Min barndomsväns barnbarn Noa skulle döpas, och som en surprise blev det även bröllop!
Väldigt fint var det allting, med skön stämning. Alltid så fint att få ära att sjunga på någons högtidligheter. Tacksam för det!

(null)

Här har jag sjungit fler gånger än jag kan räkna. Ingelstad kyrka, där jag började i barnkören som 6-åring, och sjöng mitt första solo i luciatåget som 9-åring. Många fina minnen med bra sångskola liksom!

(null)

Behövde röra på mig efter anspänningen, och efter matinköp på vägen hem.
Blev en hyfsat lång runda, i stadens olika stadsdelar. Emellan fotningarna går det fort, men måste stanna upp och ta en bild när det vackra poppar upp…!

(null)

(null)

Det blir slappt ett par timmar till innan ombyte inför kvällens föreställning på Vida Arena med Jesus Christ superstar. Ser verkligen fram emot detta! Galej med bästa musikalen som framförs av två otroligt skickliga musiker…
Hoppas få en smäll av beröring.

(null)

Klänningen efter dopet är nu utbytt till mysbrallor och linne innan nytt ombyte till svart kostym, polo och dr martens.

Kram ❤️ Joey

Hoppas få en smäll av...

0 Läs mer >>
(null)

Är så otroligt tacksam för att min pappa blev just min. En stöttepelare genom hela livet, en människa som alltid stått på min sida även om  han säkert kliat sig i huvudet flera gånger. Undrar vad jag hållit på med.
Ändå har han stått stadigt, lyssnat, kramar om och varit en axel att luta sig mot.
Så värd massa fir på sin 83:e födelsedag! 

(null)

Mamma lagat så god mat och rabarberpajer, och kvällen var så fin och mysig!
Också min stöttepelare i livet, min mamma. Tänker ofta på hur tacksam jag är för mina föräldrar, en sådan ynnest att liksom alltid känna att de vill mitt bästa. Att det är de som alltid fått mig att känna mig älskad även om allt runtomkring svajat ordentligt i alla konstiga livsval jag gjort genom livet. Tänker ofta att de kommer att vara de enda som alltid älskar mig, oavsett knasigheter. Den kärleken mellan förälder och barn är onekligen speciell, liksom patriotisk på sitt sätt. 

(null)

Just nu är världen vacker, trots seglungs av allt pollen. Naturen är vacker, firet ikväll var vackert. Min blivande make likaså. 
Gillar det epitetet, blivande make och blivande fru. Det är fint att få kalla honom, som varit min sambo i typ 10 år för det. 
Om ett år är vi det på riktigt! Känns så härligt och busigt liksom att så här vid plus 50 få njuta av planering inför bröllop och festligheter och sedan få stå brud. Med mannen i mitt liv!

(null)

Tack dagen- du var bra efter cortisonbehandling:-)
Imorgon hoppas jag på regn och lungs som vill ge mig luft då jag ska utföra viktigheter: sjunga på barndop! En ära att få göra, för gammal kompis i min hembygd vars barnbarn ska få vatten på huvudet. Fint!

Kram och godnatt❤️
Johanna 

Alltid känna mig älsk...

0 Läs mer >>
(null)

Vi är verkligen bortskämda i vårt kollektiv, som anlitar en fantastisk trädgårdsmästare. Hon kan verkligen sin sak, om vad som trivs var, hur en kan få det att blomma i vartannat i en plantering och hur de mår bäst. 
Älskar vår trädgård, den är undanskymd men så välkomnande, just nu galet fin med alla blommor men alltid trevlig med sina olika sociala ytor. Det är inte många kvadratmeter men de nyttjas väl, och det gillar jag.
Att bara sitta där och njuta är som en smekning!

(null)

Prydnadsapeln blommar så vackert, intensiv men kort period. 

(null)

Vet inte vad det är för söta blommor i dessa, någon som vet? 

(null)

(null)

Afrikansk lilja fick det bli i stora tunnorna, så fina. 

(null)

Själv har jag busat lite, klippt mig superkort och blonderat. Och jag gillar’t mycket! Känner mig lite som när jag var 26 och började läsa till sjuksköterska. Då var jag illblond och illkorthårig. 

Blir ingen träning idag.
Behöver gojsa in mig, så satte mig på balkongen efter jobbet. Blir lite matfix, läsning och kanske ett avsnitt av barnmorskorna på East end ikväll. Lagom asocialt efter supersocial dag igår, med jobb, besök hos min pappa och mamma och sen direkt till krogen för pensionsavtackning för vännen Lotta.
Då behöver jag bubblan idag.

Imorgon blir det halvdagsjobb, träning och så middag hos mor o far. Födelsedagsmiddag då min käre far fyllde 83 bast igår! Det ska vi ju fira! Ser fram emot det.

Kram ❤️ Johanna 

Bubblan.

0 Läs mer >>
(null)

Otroligt vackert även denna dag…
Går nästan inte att ta in. Vill stanna tiden, vara kvar här i denna verklighet.
Bortom all världens oroligheter.
Bara vila i dofterna, färgerna av maj.
Njuta av värmen, solen, att sitta ute.
Och ljuset. Det är kanske det bästa. Ljuset tidigt på morgonen till sent på kvällen.

(null)

Trädgården börjar bli sitt bästa jag, som att den vaknat till nytt liv. Den känns välkomnande, som att den längtar efter sittningar med vänner. 

(null)

Trummen är också väldigt fint.
Skönt att med lurar i öronen gå snabbt, lyssna, svettas. Fylla på energi.

(null)

Önskar att värmen fortsätter.
Tänk om den kunde värma snedtänkta huvuden, som bara vill ont. 

Den smeker nog de flesta själar väldigt väl, den efterlängtade våren eller försommaren.
Den gör de flesta av oss väldigt gott.
Gäller att njuta, ta vara på. Att se.

Kram ❤️ Joey

Värma snedtänkta huvu...

0 Läs mer >>
(null)

Äntligen blommar prydnadsapeln i trädgården.,,också det magi, lika välkomnande varje år. Denna årstid är ju helt fantastisk! 

(null)

Haft en bra dag, trots lite eftersläpning med sömnen så flöt det på med lite sidospår som det alltid blir. Inget är statiskt tack och lov, det hade passat mig dåligt och gjort mig rastlös.

Var på gymmet efter jobbet, väldigt skönt. Kunde köra lite djupare knäböj utan att knät gick och dog. Hoppas det är samma känsla imorgon!

(null)

Utanför vår ytterdörr börjar det hända saker! Tulpaner och ormbunkar börjar visa sig. Ljuvligt, så ljuvligt.

(null)

Läst boken Svänan- de fattigas kungarike, efter att ha fått lite mer historia igår. Roligare att läsa när kopplingen finns, och när vi gick stigarna. Där de kämpat så för att få behålla sina torp och för att leva dag för dag. Läst om släktingen Tilda, som var kusin till min gammelmormors mors make Johannes. Hon sågs som stor och stark och tillförlitlig som jordemor, alltså den som hjälpte barn i trakten till världen. Visste inte att vi hade någon i släkten som på något sätt haft en dragning åt vårdande yrken. 

(null)

Ska börja läsa ny bok, Bali, bullar och bröllop av Tove Höglund. Följer henne på instagram så fick tipset därifrån. Hon skriver mycket om adhd på insta så det var därför jag började följa henne. Hoppas på skön läsning.

Kram ❤️ Joey

Stor och stark jordem...

0 Läs mer >>
(null)

Idag blev det vandring i kungariket Svänan, som berättar om mitt ursprung på min mammas sida. 
Efter party igår var det tur att det var eftermiddags-sysselsättning och inte tidigt i morse, då hade det varit tungt. Nu var det liksom högtidligt och fint.
Vädret var himmelskt, omgivningarna helt fantastiskt fina men oj, vilken fattigdom de levde i min mormorsmormorsmorföräldrar. 
En förstår ju varför många flydde till Amerika när en ser all sten…så förföriskt vackra men så  oländig mark att odla på mellan dessa bumlingar. 

(null)

Här är en av guiderna, Anders, som är gift med min mors kusin. Han har skrivit två böcker om Svänan, tillsammans med medförfattare och besitter otrolig kunskap om bygden och de som levde där.

(null)

Mycket husgrunder står kvar från dessa torp och backstugor, även efter jordkulor. 
Människor som flyttade härifrån på grund av fattigdom kom ofta ändå tillbaka. De måste ju hjälpt varandra, försökt se efter varandra som gjorde att det ändå var bättre än nya platser tänker jag. 

(null)

Johannes Lööf, min mormors morfar kom härifrån denna vackra plats. Han gifte sig med Johanna som blev min namne, och fler släktingar än så har bott här och gjort det bästa för att klara livet genom att arbeta hårt från tidig ålder.

(null)

(null)

Här är min kära mamma med kusin Meta.
Det har varit en fin dag, fint att göra en sådan här vandring med mamma och släkt. Nu ska jag läsa i den senaste boken igen när jag har platserna i huvudet och även vissa namn, som på en kusin till mina förfäder som jag inte vetat om. Det gör historien mer verklig. Suget efter min egen historia mer påtaglig.

(null)

Avslutade dagen med apelsinkyckling och The dropout, de två sista avsnitten. Den är så obehaglig men så bra.

Helgen sprang iväg men jag tar med mig den in i måndagen och ny vecka. Det blir bra!

Kram Joey ❤️

Historien blir mer ve...