0 Läs mer >>
 
Trött i huvudet efter heldag på universitetet och föreläsning om transfusioner för fyra grupper. 
Inte första gången, men blir alltid trött av energin jag lägger, på att hålla röda tråden, försöka få det intressant och för att det är nya människor hela tiden. Väldigt trevlig dag dock! 
 
Har lämnat in sambons avlagda Armanirock , som numera tjänstgör som min unges vinterkappa, till skräddaren. Fick först vänta kvar då han trodde att det gick att åtgärda lite snabbt. Tyvärr gick inte det, men om 1 v är den som ny igen! Tur att det finns de som lever på att sy när det typ är det tråkigaste som finns. Är för övrigt helt obegåvad på det också, så det är på nåt sätt dubbel tur Att de finns!!
 
Inte många knop ska göras idag.
Trött som ett spån, och ser på sin höjd ett avsnitt ur Bloodline och läser lite. Ska hänga en nyss ilagd tvätt. Så. Punkt.
 
Och kram.
 
Joey ❤️

Inte många knop.

0 Läs mer >>
 
Förmiddagen tillbringades i Ljungby, på huvudhandledarmöte. Kul att se alla kollegor efter sommaren, diskutera baktid och framtid, nutid och bolla idéer. Behövs ett forum för att yppa tankar om förändring, tips och idéer på hur en kan göra de olika momenten med studenterna.
 
En lunch med fin kollega, avstämning på operationskoordinationen då jag överlämnar för några dagar, planeringen för morgondagens undervisning på ktc (kliniskt träningscentrum). En blandad dag, typ.
 
Träffat en gammal vän, tagit en liten matfika o pratat om lite gammalt, mest nytt. 
Gott träningspass efteråt, cykling och styrkepass för kroppen och själens skull. 
 
En på det hela taget bra dag.
 
❤️

För kroppen o själen.

0 Läs mer >>
 
 
 
I ösregn påbörjades veteranbilarnas årliga färd runt Helgasjön. Tur att jag har min fantastiskt braiga (svenskan borde ha detta ord!) regnrock i klart lysande rött så en blir lite glad. Dock sprack det upp efter en stund, så vi kunde kolla på när de får iväg utan att frysa ihjäl. En kaffe o bulle fick det bli också innan hemfärd.
 
Tid för ny bok ett par timmar efter tvätt och svabb av redan dammsugade golv....
det gillas!!!
 
Ska träffa en fin vän i eftermiddag, sitta och prata om hur vi båda mår i förändringarna efter utflyttade ungar. Vad som sker i oss. 
Ja, konstigt är det. Tror liksom att min älskelse ska komma rätt som det är, stöka i köket eller diskutera nåt som hon tänkt på. Men nä. 
Det är tur att telefon, Skype och mess finns....
Längtar efter henne men ändå känns det ganska lugnt i min själ so far. Före var tuffare. Nu verkar hon trivas otroligt bra med det mesta, det rullar på och hon verkar ha hamnat rätt - då blir även jag lugnare. Och gladare. Tryggare. Vill ju att hon ska må så bra hon kan må, såklart.
Saknaden kommer alltid att finnas, det är nåt jag får leva med. Men I will survive, så mycket vet jag.
 
Kramis Joey ❤️

Så mycket vet jag.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 Efter jobbet igår stack jag till äldste bonussonen o hans sambo i Linköping. Mysig kväll med rödtjut, prat och vin, samtal om livets kullar och dalar, prång och öppna fält.
Idag flygdag på malmen där han jobbar. En blåsig men rolig dag, häftiga flyguppvisningar som gjorde upplevelsen nästan meditativ, trots högt ljud. Kul att se!!
 
Väderbiten och lite trött kom jag hem ikväll, efter matinköp på vägen...skönt att till slut landa med min goa kisse i knät:-)
Mannen och mina föräldrar har idag tittat till tillbygget i stugan, ser verkligen ut att bli bra. Glasrum är härligt, känslan av att liksom sitta ute är härlig.
 
Blir ingen sovmorgon imorgon heller då min sambo kör Helgasjön runt. 
För första gången utan sin lille pappa. 
Han som nästan levde för den dagen, älskade att åka denna Willysjeep tillsammans med Patrik.
Du är nog med, du kommer att se och finnas där på nåt sätt ändå, käre svärfar. Skulle velat se din höjda näve och glada ögon dock...
 
kram Johanna ❤️

Höjd näve o glada ögo...

0 Läs mer >>
 
Tog en lunchpromenad och lunch på flykt liksom. Väldigt skönt att komma ut i värmen och vips hittade jag ett lööööv-tecken typ. Bara det måste ju betyda nåt. Löv är vackert i liten mängd, färgerna fantastiska och när formationen av ett hjärta visar sig blir till och med jag nöjd. 
 
Direkt efter jobbet satte jag mig ute och språkade med dottern, om hennes vardag i storstan. Kul att höra om jazzlektioner, upplevelser av Wao på engelskalektionen med amerikansk lärare, om nyvunna vänner och även såna som inte nödvändigtvis gått i charmskola, om väder och vind, om bästa indiska maten, om mysiga gränder, planer för kvällen. Tacksam för att få dela tankarna hennes. 
 
Ikväll är det dags, tänkte ta hem storvinsten på vinlotteri,  återkommer i ärendet hur det gick!
Trevligt att gå med "andra" jobbet på vardagsglitter-begivenheter också, förgyller vardagskvällen onekligen. Sambon ska ha en massa snubbar på vinklubb här hemma i trädgården så det passar mer än bra. 
 
Önskar er en fin, solig kväll.
 
Joey ❤️

Funnet hjärta o varda...

1 Läs mer >>

 
 
När bonussonen Dante for iväg samma vecka som min äkta unge bosatte sig i storstaden, fick jag ett presentkort. På böcker. Eftersom han tänkte att jag skulle tycka det skulle bli ensamt. 
Så nu har jag lite mer att göra:-).
Det är såååå himla härligt att få presentkort på böcker, glädjen att gå där och titta, läsa på baksidan och välja....Love it!!
 
Tränat efter jobbet, så gott att svettas satan och ta i. Känna liksom styrkan i min inte alltför stora lekamen. Däremot är mina lungs inte längre helt kul men tror det beror på den lite fuktiga luften. 
Nåja, det är lite mer inhalatorer men hanterbart.
Och det har ju en tendens att gå över typ, det är bra!
 
Nu blir det lite kvällsläsning i favoritfåtöljen!
 
Puss ❤️

Lite mer att göra.

0 Läs mer >>
 
Så skönt att kunna njuta av värmen lite, sitta ute på lunchen och nu på afterwork med vänner på Tak -ljuvligt trots getinginvasion! Väl hemma ser jag färger som påminner om vad som komma skall men just nu får vi njuta lite sommar!
 
Dagen har varit klart bättre idag, inte känt för att slå huvudet i väggen en enda gång:-)
 
Frustrerad över sjukvården just nu, över politikerbeslut som gör att vården haltar på snart 1 ben...jag tror att det måste tas krafttag för en lösning där nya generationens syrror måste tillmötesgås gällande flexiblare arbetstider, individuella scheman beroende på livssituation och på rejäla lönelyft som höjer status och glädjen över att arbeta. Det går inte att fortsätta tro att det ska funka som det alltid gjort för det GÖR det ju uppenbarligen inte. Människor flyr vården, detta jobb som är så himla härligt med rätt förutsättningar. Det är tragiskt och jag undrar dagligen: när ska de vakna ur sin dvala? När ska de förstå att de måste vända skeppet med såna årtag som aldrig någonsin behövts tidigare. 
Det är frågan. 
 
Nu tar jag paus, och läser i Sista jouren av Wahlberg.
 
Kram❤️

Det är frågan.

0 Läs mer >>
 
Det finns hopp för lite sommar igen minsann, om än bara för några dagar! Så skönt att kunna sitta på balkongen både igår och en stund efter jobbet idag. Lite värmande sol. Gosig katt.
 
Idag var jag tvungen att varva ned med balkonghäng och samboprat en stund...herregud, vilken stissig dag där allt liksom hände samtidigt som gjorde att jag glömde grejer, fick rätta till och stannade sen kvar för att försöka jobba ikapp med det jag skulle gjort typ. Det märks att alla är tillbaka efter semestern, och det märks att kallelser skickats ut i mängd eftersom flera återbud kommer in...
Och nej, jag kan inte trolla fram nya tider sådär med en fingerknäppning. Solly.
 
Imorgon är en ny dag, hoppas att det blir en ctrl, alt, delete på denna.
 
Puss
❤️

Ctrl, alt, delete.

0 Läs mer >>
 
 
Sovit djupt inatt, förmodligen uttröttad både själsligt och kroppsligt efter veckan. Känner det som att jag är tom. Uttömd. Och i behov av sömn, sömn, sömn....
 
Efter frulle har jag varIt på gammalt hederligt stadsfik med föräldrarna, mysigt att få tid med dem! Jämför min pappa m min unge, som också flyttade hemifrån vid 17 års ålder (Frida fyller i feb)....ligger i generna även om flytten gick olika långt. Jag var 19, vilket kanske är vanligare. Men så är livet. Och valet är liksom att gilla läget, att vänja mig och att låta det ta den tid det tar. Är ändå glad att jag gett mitt barn valet att faktiskt få flytta och göra det hon vill. Att inte låta min separationsångest hindra hennes frihet, hennes utforskarlust. Jag måste handskas med mitt, så är det ju - och så bör det vara, tänker jag. Och många känslor - ja, det är det.
 
Är i tvättagen idag också, lakan och handdukar...strukit, läst i nya Wahlberg som är en deckare denna gång. Verkar bra!
Nyss ätit lunch/middag efter att jag blev sugen på att testa på att göra risotto. Blev väldigt bra och ska således absolut göras fler gånger! Rödlök, vitlök som bryns i olja, i med aborioris och vitt vin som ska koka in, sen varm buljong i små omgångar under rörande....ca 45 min med lite ny buljong o omrörning kanske var 7:e minut...sen i med parmesan och i detta fall färska tomater i skurna bitar, salt o svartpeppar. 
Nästa gång blir det svamp - gott!!
 
Kramar ❤️ Johanna
 
 

Glad att ha gett vale...

0 Läs mer >>
 
 
Efter frukost, städning och packning samt kaffe hos god vän tog jag finaste lilla bilen, drottningen, tillbaka till Småland. 
Jag höll ihop de timmarna hem, lyssnade på motown hela vägen och sjöng/skreksjöng och rensade själen en smula. Njöt av att ha en så förbenat stadig och skön bil att färdas i som gör resan till en fröjd! 
 
Direkt hemma packade jag upp, tvättade flera maskiner tvätt och sen gick jag igång med att försöka göra Fridas nu utplockade rum till ett mysigt sådant igen. Röjt, rensat, städat. Tokgråtit. Tänkt att jag redan längtar så att det gör ont. Bröstet värker av längtan efter min finaste, Bästaste Unge. Så får det väl va bara...tids nog vänjer jag mig kanske
 
Tagit fram målargrejerna för att ha de uppe- i stället för att ta upp, packa ihop, ta upp....
Nu står allt färdigt för att bara kunna sätta mig när lusten faller på. När terapibehov finns, eller när kreativt fokus behövs. Blev trivsamt!! Gjort ett stilleben av Fridas fina dansskor från Addams och hennes ukulele o en glasflaska som liksom är Frida. 
Efter målning, tvätt och fix ringer hon och vi pratar länge. På tunnelbanan och hela promenaden hem...så väldigt bra tajmat och så kul att höra om hennes dag, hennes tankar och få dela glädjen över det nya.
 
Jag ska nog sova gott i natt.
 
❤️
Kram Joey
 
 
 
 
 

Så väldigt bra tajmat...

0 Läs mer >>
 
Efter en god natt sömn, kaffe och frulle, tog jag 1 h promenad runt Östermalm. Regnet hängde i luften men släppte inte ifrån sig nåt vatten. Även ett grått Stockholm är på nåt sätt snyggt pga alla fina, gamla hus. Älskar gamla trappor, gränder och vackra fasader!
Vid ett övergångställe så hör jag någon sjunga bakom mig och så får jag världens kram av en go vän hemifrån som befinner sig i hufvudstaden för intensivrep inför Fantomen på Operan! Vad är oddsen att en ska träffa på varann här? 
Världen är trots allt inte särskilt stor.
En fin start på dagen.
 
Nu andrakaffe och läsning.
Dottern börjar skolan idag, är redan inbjuden till grillkväll med hela gymnasiet imorgon. Förstod att hon njöt sin morgon för sig själv, kokade sig ett ägg och bryggde sitt kaffe. 
Jo, det passar henne. Självständigheten. Ensamheten i boendet. Stora stan. 
Hon känns redo, och jag finns mest som en skugga bakom. Som sig bör. Känner det själv nu, och tror att det blir bra även om jag verkligen kommer att sakna och längta efter henne väl hemma igen. 
 
Och det är ju också som det ska.
Det gör ju ont när knoppar brister.
 
kramar ❤️
 

Fin start på dagen.

0 Läs mer >>
 
Flyttfågeln har landat.
Efter en flygtur på 16,5 år har hon nu kommit dit hon förberett sig på under dessa år. 
Det är fixat i boet, mamman har putsat och fejat och slutligen lämnat boet.
För att liksom på håll kolla så att vingarna bär, bara några dagar innan hon själv slutligen låter hennes vingar vända håll.
Låta ungen själv skapa sitt liv, drabbas och glädjas över det som kommer att hända.
Få utveckla sig själv, sitt inre jag för att klara av livets alla toppar och dalar på sitt sätt.
Mamman finns kvar, om än på långt håll. Men hon finns och tar emot när flyttfågeln vill pröva sina vingar söderut.
Och såklart, så hoppas hon att hon byggt boet så skönt innan flytten att flyttfågeln ändå vill tillbaka till det gamla, välbekanta lite då och då.
 
Kram❤️

Fågeln har landat.

0 Läs mer >>
 
Följer Villfarelser på både Fb o Instagram, skrattar gott åt cyniska små ordspråk till vackra svartvita foton. Rekommenderas!
 
Söndag, sista söndagen före flytt.
Dotterns flytt. Till stora staden, långt hemifrån. 
Flyttar hemifrån, bort från det trygga, invanda, bekväma och till nytt, stort, ibland obekvämt och lätt skrämmande rent av.
Börjat packa bilen idag, och oroskänslor och fjärilar flyger runt i min mage, mitt bröst. 
Är glad - för hennes skull.
Jag tror på att hon reder sig fint.
Men är osäker på mig själv, på hur jag ska hålla ihop och liksom ta mig igenom och över känslorna som bråkar. 
Hur fan överlever man ett älskat barns flytt liksom? Hur finner man glädjen, lusten, meningen när de inte längre är den självklara mittpunkten? 
 
Jag vet verkligen inte.
Det känns ångestfyllt att släppa taget, andetagen gör nästan fysiskt ont och min kärlek bubblar över, vill så väl och så mycket.
Ändå behöver jag ju backa. Det är inte min tid.
Det är hennes. Och jag får brottas med mitt. Efteråt. En mamma som klänger sig fast är ju ingen hälsosam mamma att ha i sitt liv, utan viljan att ses måste komma från barnen. En längtan behöver komma, efter det där välbekanta och trygga. Emellanåt. 
 
Det blir ett nytt slags liv, en ny slags relation.
Jag hoppas att jag lär mig, att jag trots allt går vara den som hon ringer när nöden, längtan, frågor tränger sig på. 
Jag kan inte göra mer. Grunden är lagd.
Nu ska vingarna, på allvar, prövas.
 
Ber stjärnorna om att hålla ett kärleksfullt, vakands öga över det vackraste jag har i mitt liv.
Och jag ber om att jag ska finna ro, lugn och kunna flyga fortsättningsvis även jag.
 
❤️
Kram

Ber stjärnorna.

0 Läs mer >>
 
Min bästa ludne lille kille.
Som må ha trång näsa och alltid snarkar.
Som ligger så ingosad, i fullt förtroende.
Det är så mysigt. Och lite varmt.
 
Morgonen blev tidig idag. Av klockan väckt, för att sänka ner svärfars aska i graven. Lång tid har gått, men så blev det äntligen av. Den militärgröna urnan. Med resterna av en sjuk, trött kropp. Saknar den höjda armen, som en Mandela-kämpe. De blå, illmariga ögonen och hans goda ord, hans glädje över att ses. Att få va med. 
Han finns ju inte i graven.
Han flög iväg den 12/2 när min pärla hade hans hand i sin. Han är med oss, ser och här och känner oss. 
Men fysiskt saknar jag. 
Den där värmen och jävlar-anammat som han liksom stod för.
 
❤️
 

Som en Mandela-kämpe.

0 Läs mer >>
 
Min vän hittar hjärtan överallt.
I löv, i gräs, bland stenar....och i japansk mat. En fin förmåga och ett konstnärligt sinne!
Inspirerande lunch idag, fina samtal, om vad som är viktigt. Vad som ger syre. 
Vi pratade om det jag just beslutat mig för, mer kreativitet, skapa utrymmet och lusten för det. 
Fick energi av mötet så jag städade som en tok och gick sen ut på promenad som slutade på fina Konsum och med resultatet tapas till kvällskäk. 
 
Har lust idag.
Det går verkligen upp och ner, det är tunga dagar, ibland bra dagar med tunga stunder där jag behöver få gråta, va ifred. 
Det är en så fin scen i familjen Addams där pappan just beskriver känslan av att ha en stor dotter, redo att lämna boet. 
Hur han är ledsenglad.
Så är det, och det pendlar duktigt.
Fantastiskt att hon kom in ju, med riksintag och allt. En kul grej, fin möjlighet och chans till utveckling på alla plan. Självklart! 
Men också separationsångest, för mig, mitt i glädjen över att ha en så härlig och företagsam, modig unge. Som vanligt finns det många sidor av saker. Så även här.
 
Det är fredag.
Jag har slutligen satt mig med en kaffe och en katt som spinner som en tok.
First Aid kit spelar.
Bok väntar (och tvätt men först: läsa lite).
 
Pöss❤️
 

Ledsenglad.

0 Läs mer >>
 
Lite häng vid köksön efter jobbdag, hämtning av internetbeställd mat och inhandling av tunna fleece pga illkyla på jobbet. Kände mig som en kall frys när jag gick till matsalen idag...brrr!!
Var tusan tog sommaren vägen hörni...??
 
ikväll är det dags för Familjen Addams igen. Fem föreställningar på fyra dagar och ikväll är det fullt, så kul! De förtjänar verkligen utsålt de här sista dagarna, det är så hög klass, så bra musik och proffsigt på alla sätt!
 
Njuter just nu tystnad.
Ingen hemma förutom min lite duvlåteliknande katt och jag. Mannen är iväg med vän och barn i stugan, samlar typ skogsenergi och lantluft.
 
Ha en fin kväll!
 
Kram Joey❤️

Njuter tystnad.