0 Läs mer >>
 
 
Oj vad min lekamen behövde massage i förmiddags...! Som en träbit har jag varit senaste dagarna och jag fick veta idag "att det inte är alla som har tvättbräda på ryggen". Typ superknölig. Och sååååå öm. Alvedon och spikmatta och lugn råder nu. Tack bästaste Christel! Lyder "ta det lugnt...". Min unge och jag har precis kollat på filmen 500 days of summer. En kärleksfilm fast om komplicerad, envägskärlek. Välspelad film.
Framåt ska jag dammsuga huset så vi kommer hem till ett rent hus efter resan. Är högst ogillande mot eget, smutsigt hem:-).
 
Min unge förresten.
Hon bloggar för FI! Kronoberg. Och hon uttrycker sig tämligen precist. Lite vasst. Med skärpa. Om den självklara rätten att vi som kvinnor ska få klä oss och se ut hur vi vill oavsett vilka åsikter vi har. Åsikterna sitter inte i om vi vill bära bh, ha rakade armhålor eller inte. Det sitter i tanken. I vem vi är. 
 
Jag är stolt. Över att min bästaste unge kan och vågar uttrycka sina åsikter, och stå för det. Ibland också, medger jag, lite oroligt stolt då hon kan ha en väldigt snabb tunga, vass som få mot någon som uttrycker sig på icke önskvärt sätt. Ändå är den styrkan nåt att värna om. Att våga stå på sig, våga tala klarspråk och strida för viktiga saker. 
Så ja, jag är lite orolig. Men mest stolt. Och glad över att ha en analyserande, engagerad dotter som vill göra skillnad och tror på det. 
Det är nåt verkligt värdefullt.
Älskade unge❤️. Du är allt bra klok på många sätt.
 
Joey

Lite oroligt stolt.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Sovmorgnar är ju nåt alldeles jättefantastiskt superskönt!!! Tänk om man fick sova till sådär 9 varje dag, vilken dröm:-)
Å andra sidan så var ju ju väldigt effektiv i fredags när jag steg upp kvart i 6. Fick hur mkt som helst gjort innan kl var 10. Det är oxå väldigt skönt! Att liksom få mycket gjort. Å andra sidan är det ju inte så att sovmorgnar förhindrar effektivitet....:-)
 
En lång promenad med go "Bråvalla-lista" i öronen Fick det bli efter frulle. Med Movits!, Maggio, Kings of Leon, Passenger....en bra start på förmiddagen innan matfix inför kvällens familjemysigheter. Brorsan o hans polare samt föräldrar kom på grillknytis typ. Mysigt!
 
Nu sitter jag, tokmätt i soffan med hönor o man. Skönt. Och tänker att jag är lyckligt lottad med min goa familj.
 
Kram❤️

Mysigheter.

0 Läs mer >>
 
För några minuter stod tiden stilla.
Samtalet om att blixten slagit ned mitt bland glada, entusiastiska musik- och festivalälskande människor. Där var min unge, hennes två fina vänner, min näst äldste bonusson och hans vänner. 
Tiden innan vi kunde nå någon av de, pga överbelastat nät, var lång. Adrenalinet steg av oron. Liksom lättnaden då bonussonen Dante svarade, att tjejerna var där och alla mådde bra....!
Tacksam. Över de leriga skorna i hallen. Över min trötta, glada unge. Över hennes närvaro. 
 
Och tänker på de föräldrar och närstående som INTE fick de goda beskeden, utan har dina ungdomar på sjukhus. Med allvarliga skador.
Så vidrigt. Mitt i det som ska va årets höjdpunkt, fyllt av skratt, bus, musik, gemenskap, nya vänner. Livet har märkliga och oförutsedda händelser i beredskap....Tankar till dem.
 
Har pratat med en sprudlande glad unge för alla upplevelser igår. Hon blev verkligen biten. Av festivallivet. Som jag misstänkte. Och jag fick onekligen öva på att släppa taget, lita på att min älskade unge tog vara på sig. En lärdom. Och, vill jag lova, adrenalinnivån är det inget fel på:-)
 
Joey ❤️

Tiden stod stilla.

0 Läs mer >>
 
Så här ska det va! Sol, bok och ett glas bubbelvatten. Mmmmmmm! Mer sol till folket tack!
 
Uppe före tuppen, duschade och gjorde frukost till premiären för min unge. Festivalpremiär. Det var med lätta steg hon gick i trappan idag, väldigt taggad för dagens (och nattens) äventyr. 07:15 lämnade jag henne i vännens vård, då två av hennes polare och hon ska avnjuta en himla massa konserter. Jag är avundsjuk och jag hoppas att det blir en härlig, galen, rolig, fantastisk erfarenhet och upplevelse! Och hon har sagt att jag ska få följa med framöver, när hon gjort en hel festival själv. Roskilde hägrar då åter, ser jag fram emot!
 
Pussade mannen godmorgon efter skjuts, drack andrakaffe. Slängde in en tvätt och har nu städat bottenvåningen på huset. Till Billy Joel och Håkan Hellström. Bra kombo och skönt med rent hus!
 
Sitter nu i solen och myser.
Njuter.
Det blir, är, en bra dag❤️
 
kram Joey 

Bra kombo o rent hus!

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Från London till stugan på verkliga landet, till permanenta boendet på 2 veckor är många kontraster.
Det är rätt skönt med dessa kontraster...!
London med myllrande folkliv, musikaler, käka ute, glida runt lite och njuta gott.
Stugan med matlagning på två plattor, ingen ugn, diska för hand, en tur i ekan på sjön, loja kläder och lagom sunkiga, förbränningstoa utomhus, bekantskaper med korna i hagen som liksom blir dagens händelse. Några människor ser vi knappt, och det är skönt! Det är också en kontrast jag gillar - att helt asocialisera mig förutom från familjen:-)
Och så hemma igen. Där jag inser hur stort vi har det, högt i tak, diskmaskin, stort kök, moderniteter...
Det gör livet och tacksamheten stor. Att jag verkligen, verkligen har det bra.
 
Inser också det efter att ha kört ner tonåringarna till stan, och fått gå med de i butikerna. Mysig kvalitetstid även om jag mest är chaufför och lite betalningssnubba - men jag upplevde det som en mysig stund. LIte hårfärg, second hand och smink blev inköpt å deras vägnar bl.a. Min unge, som ska göra sin första erfarenhet på festival imorgon, måste ju kitta upp sig:-) och jag är AVUNDSJUK!!!!!!
MInns tillbaka till Roskildefestivalerna i början av 90-talet, och jag vill dit igen.
VIll uppleva det med min unge, och kunna njuta världens mat och världens musik som en gemensam upplevelse. Det är nåt visst, och jag unnar henne verkligen ett härligt dygn där med en god vän som förälder som finns i närheten när tre brudar ska rocka loss - TACK <3!
 
Räkningar betalade. Beth Hart på Spotify. 
Snart dags att bada i bubbelpoolen, då min kropp är i total strejk idag...ONT överallt från bäcken och uppåt.
Bubbelpool och golfboll is da shit. Och en film, som min älskelse valt. Med Johnny Depp i 50-talsmoves tydligen.
BLir nog bra det med.
 
Kram och god torsdagskväll ♥

Kontraster och kobeka...

0 Läs mer >>
 
 
Rofyllt och lugnt. 
En by som säkert sett likadan ut i många år. Utan så mycket in- och utflytt. 
Några få hushåll, stora bondgårdar med mjölkkor. Alla lyfter handen för att hälsa när man går eller kör förbi. Det är en grundtrygghet såklart, som kan kännas bra men oxå lite fängslande. Lite instängt. Som skulle få mig att känna mig kvävd efter allt för många dagar. Jag, som helst inte involverar grannarna för mycket i mitt liv. Som gärna hälsar och pratar lite men ändå vill hålla mig lite lagom off. Låter helt asocial, men jag väljer väldigt gärna vilka jag vill lägga min energi och tid på - det är det hela. 
 
Men så här, tillfälligt boende på återkommande besök känns det ändå helt ok. Jag kan lyfta handen för att hälsa några dagar, o jag kan stå ut med att grannarna säkert har bättre koll än vi själva :-). Det är förmodligen en av de tryggaste platser du kan befinna dig på.
 
Och jag var trött. När jag la mig.
Efter utpysning, långpromenad och familjärt umgänge. Men sova är lögn. Stört omöjligt trots att jag föll i kort dvala precis innan sambon oxå släckte. Sen var det kört....!
Ett intressant och inte helt ovanligt fenomen för mig här. Vad är det som gör det?
 
Är det FÖR rofyllt, för lite intryck så tröttheten bara är inbillning? Eller är jag, trots mitt yttre lugn, fylld av inre outtalad stress som inte sjunker undan trots att det ändå känts så? Ovanan vid lugn och total tystnad (här är EXTREMT tyst) kanske gör mig stissig? Jag som gillar när det ändå är lite ljud o rörelse, medveten att folk ändå rör sig lite stilla i närheten.
Jag gillar när grannar ändå hörs lite dovt, ger livstecken ifrån sig och lever sina liv.
 
Ja, vad vet jag?
Vet att det är påfrestande och irriterande, då jag kräver mycket sömn.
Samtidigt är tiden nu väldigt behaglig vakentid. 
Tusse snarkar. Det är enda ljudet som hörs. Mörkret är tungt ett par timmar till innan ljuset sakta vaknar. 
Det, i sig själv, är ganska rofyllt.
 
❤️
Joey

Ganska rofyllt ändå.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Som en ballong som sakta, lite i taget, släpper ut luft. Så känns det. Jag pyser ut, ut med gammal bråte och in med ny luft. Nytt syre.
Bara att sitta på trappen med Tusse i knät ger ro. Vila. Och jag blir jätte-jättetrött. Lite badminton, handling o matlagning a la primitivt så har jag gjort ett dagsverke känns det som.
Vad händer....? Eller ja, det vet jag ju. Det kallas återhämtning....
 
Ska strax lägga ner Tusse bredvid mig och ta en promenad för att få lite grillenergi:-)
Titta på korna. Lyssna på fåglarna. Bara coola ner lite. Vill just nu inte göra nåt annat än just det.
 
Kram❤️
 

Likt en ballong

0 Läs mer >>
 
Man skulle kunna säga att det är smått opålitligt väder....om man är diplomatisk. 
Man skulle också kunna säga att det är ett jävla skitväder. Inte fullt så diplomatiskt.
För jag längtar efter värme, sitta i solen och läsa en bok. Det är bästa vilan enligt min åsikt.
Men visst, det är ändå ok.
Det finns glimtar av sol som då går att sitta i och det går ändå att ta vara på det. Men om jag fick önska så kunde regnhelvetet hålla sig till nattetid så solen fick lysa ifred...?!
 
Nåja.
Sovmorgon är gott.
Kaffe, tidning och småprat med minibonus också. Spontandejt med min goda vän Maggan, lunch på stan, prat, promenad, koll på hus och kaffe hos föräldrar. En således väldigt bra dag!
Den avslutas med middag på krogen.
Inte fel alls.
 
Från kostym till sunkklädsel imorgon, då vi verkligen åker till korna på landet. Omväxling är skönt! I allt, utom vädret. Typ.
 
Joey

Glimtar av sol.

0 Läs mer >>
 
 
Vissa  saker börjar ta form medan vissa...tja, synligt inte märks men det bakomliggande arbetet är det som börjar bli klart. För igenspikning och garderobstänk...!
Så innehåll i garderob och skjutdörrar har vi idag bestämt och delvis beställt:-)
En del huvudbry vill jag lova!
För varje vecka händer nåt nytt, vilket ju är tur eftersom flytt ändå närmar sig inom överskådlig framtid!
 
Annars mest lagat mat och tvättat idag...
men också tagit en promenad med P1sommar m Timbuktu i öronen (väl värt att lyssna på!), och sen en kväll hos mina föräldrar. 
Så gott att sitta o ta en kopp The o prata i lugn och ro. Om resor, hus, länder och den fenomenala sidan landguiden.se som jag snöat in på...! Där du kan läsa om alla länder, dess kultur o religion, seder o bruk, historia, styre och BNP....superintressant!
Det var en god kväll.
 
Nu sent o dags att sova så det blir en bra dag imorgon!
 
❤️

Fenomenal sida!

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
Är så tacksam över alla fina människor i mitt liv, som gjorde dagen igår till en riktig höjdare! Det var tack vare alla välvilliga som det blev av m tanke på nattlig hemkomst från London! Det och bra teamwork med mannen i mitt liv.
 
17 pers till lunch, från 10 till 95 år gamla. Knytkalas med ofantligt goda Blekingesillar, vanlig matjessill med traditionellt tillbehör...egenbakade knäckebröd, snaps och sånger. Farmor kvällen droppade bonussöner med kvinnor av till andra fester, men så mysigt att få ha de här en stund!!!!
 
Grill och sköna samtal på kvällen, om föräldraskap bland annat. Att man alltid kommer få stå till svars för hur man skött just den biten. Vi var rörande överens om att det är svårt. Svårt att veta vad som är bäst, var gränsen ska gå. Vi var överens om att koll, jo det vill vi ha. På när och var och med vem typ. Man står inte så ensam ändå:-)
 
Spåren efter gårdagen är bortdiskade och bortstädande nu,förutom lite kvarglömda kylväskor och skor i hallen.
Nu blir det en lugn dag, inspektion i nya huset, film och skjuts av unge till första sommarjobbet.
 
Kram o god helg❤️

Gott samarbete:-)!!

1 Läs mer >>
Så är den traditionella trippen till London över. För denna gång. Det är ett kärt återseende, och en skön resa där det finns nya sköna saker att utforska för varje gång.

Det är artiga människor, god mat, lagom temperatur, fantastiska musikaler, skön shopping....
Och det bästa: att göra det tillsammans med mannen i mitt liv. Vuxentid, bara för oss. Att få promenera en massa varje dag, i vårt tempo, se på det vi är sugna på, gå i valda butiker, ta siesta för att gå ut framåt kvällen igen. Lite uppiffade och musikalsugna....värdefull tid!

Det är faktiskt ett livsråd.
Oavsett om du lever med någon eller inte. Men att åka på vuxengrejer någon gång per år. För att samla energi, få va lite ego och ha det bra på vuxenvis, utan anpassning. Jag tror det är bra. För att orka va go och snäll igen:-)

Känner dock att jag är trött. Min energi var nog på noll när semestern började, så det tar tid att komma ifatt. Och det känner jag.
Har en slags stress som lätt slår på när jag vet att hemfärd är på gång. Kroppen är ju egentligen finurlig. Den säger till mig att relalalaxa. Att finna spåret, men först om fyra veckor.
Och då får takten va snällare, det känner jag.

Just nu är det skönt att sitta här på Gatwick. Med en latte, blogg och kolla på folk. Vilken härlig blandning vi är! Min man o jag doftar av allsköns parfymprovning i taxfree....
Blev dock inget köpt, men oj vad kul att dofta!!

Pöss❤️ och glad midsommar!

Livsråd, energi och p...

0 Läs mer >>

Att va i den gyllene åldern. Medelåldern. Har väl absolut sina fördelar.
Jag är i mig själv starkare och tryggare än jag tidigare varit. Jag tror att det till viss del har med åldern att göra. Jag är inte lika rädd att visa mig sårbar eller okunnig men kan oxå stå för det jag kan och den jag är. Jag kan erkänna att jag har fel, att livet ibland tar en på en jäkla svängom där djävulen tycks dansa polka med en....!

Och det är skönt.
Att erkänna, och att va lugn i att jag är ok ändå. Tillräckligt bra. Även om vissa smällar kostar på och stukar mig så har jag kraft att resa mig igen.

Det som kanske inte är lika charmerande är Termostaten. Inombords. Som verkar gå bärsärk av värsta uppåttjackpåslaget....! Hormooooooner kan verkligen ställa till livet. Väcka mig flertal ggr på natten och spela mig värmespratt flera gånger per dygn. Det är inte upphetsande, jag lovar!
Ser fram emot att slippa det efter den gyllene. Typ.

Fast med samma fördelar som i övrigt gärna!!

❤️

 
 

Den gyllene....?!

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
Traditionell engelsk frukost är bra grund för sightseeing och promenader! Mmmmm! Gillar verkligen det:-)! Montague Pyke, vårt favorithak av frulleställen, har på 60-talet haft bla Jimi Hendrix som gästartist....hade varit kul att få va med om onekligen.
 
Greenwich observatorium har vi besökt idag. Och Cutty Sark, en stor vacker båt som skeppade The över världen förr i otroligt vackra lådor! Promenerat, småpratat, njutit av lite sol, ett glas vin, att titta på människor av alla skilda slag (älskar det!) och har ikväll varit på musikal. Byggd på Rivierans guldgossar, filmen m bla Steve Martin. En god dag!
 
Dags att däcka några timmar, låta sömnen ta hand om upplevelser, hosta och annat av bra och mindre bra damm som kommer i vägen av livet. Framför allt ska jag vila i att dessa dagar är bra o sköna dagar, att va själva med vuxentid - det är riktigt bra emellanåt.
 
Nu godnatt från London
❤️
 

The och Montague Pyke...

0 Läs mer >>
 
 
Jag ska ta det för vad det är, allt eftersom.
Vara här och nu, och ta in det som kommer till mig. 
Just nu verkar jag svältfödd på sömn. 
På resan idag somnar jag hela tiden, otroligt trött. Både min kropp och knopp behöver ctrl+alt+delete. Ställas om. Efter lunch och installation på rummet så somnar vi båda, och det är så skönt!
Ingen stress, ingen tvätt eller disk som väntar.
Bara, så själviskt, vi själva som styr vår dag.
 
Hemma vet jag att min unge har det bra, med mormor o morfar som fixar och är i krokarna. Tack!
 
I London är det just idag ingen sommar. Bara 16 + o grått. Solen sken dock vid lunchen, och ska så göra imorgon. Blir bra att strosa runt, käka när vi blir sugna och ta ett glas vin när vi vill, shoppa och framåt kvällen gå på det vi båda älskar: musikal:-)!!!!! Det är ingen risk att man blir besviken här heller, det är makalöst proffsigt allt det vi hittills sett. Är så glad för denna möjlighet, ❤️!
 
Det blir nog bra det här.
 
Joey 

Det blir nog bra det ...

0 Läs mer >>
 
Du kan väl förklara för mig...?
Hur du tänkte med ditt uttalande och reaktion.
Du såg henne komma gående, konstaterade att hon var snygg. Fine. 
Men du åt henne med blicken.
Synade uppifrån och ner. Upp igen.
Överlägset säger du "fan vad läcker".
Som vore hon en chokladbit, eller en god fisksoppa full med musslor, saffran och räkor i himmelsk kombination.
Så var inte fallet.
 
Det var en ung kvinna.
Som till råga på allt inte uppskattade ditt dreglande ätande eftersom dåligt bordsskick inte ligger för henne.
Hon svarade inte fnissigt generat, som du kanske hade önskat. Nej. Hon blev inte glad för att du tyckte hon var en godsak.
Hon blev förbannad, och svarade "fan vad äcklig".
Då borde du, enligt mig, reagera annorlunda.
Men du spänner dig, går förbi henne och säger högt "jävla slampa".
 
Det är DET jag vill ha förklaring på.
Hur gick du från dregelkoll till det? Blev HON en slampa för att HON inte gillade att vara sedd som en munsbit? Blev HON en slampa för att du inte föll henne i smaken?
Hur är den man eller kvinna funtad som blir dissad, som vänder på 1 sek och istället för "läcker" ser "slampan" Framför sig?
I mina ögon är det en otroligt tragisk människo-kvinn-man-syn. En väldigt ointelligent syn på människan. Verkligen IQ fiskmås.
 
Vilken rätt har du att äta upp folk med din blick och sen ha mage att bli förbannad för att de inte vill mumsa i sig dig tillbaka?!
Förklara det för mig, för jag förstår det verkligen inte....!!!!
 
Modern till den unga kvinnan detta inlägg handlar om. 
❤️

Kan du förklara...?

0 Läs mer >>
 
 
Efter frukost tog jag min väska med uppsatsgrejer, en extra kaffe och ett glas vatten. Satte mig i solen och plöjde med målet att korta ner. Tänka nytt. Vara osentimental.
Efter ett par timmar gick jag till datorn, och satt ytterligare några timmar och lät det bli på tangentpränt.
 
Och nu släpper jag detta. 
Jag checkar ut uppsatsen för fyra veckor, och försöker släppa detta. För att hindra pannan att hamna i väggen. 
Det var så det kändes, att milliimeterna till väggen var få. Stressen satt utanpå, humöret som en bandvagn och lusten till allt gick på minus.
 
Nu checkar jag ut.
För att checka in.
Livet o lusten i sakta mak.
Välkommen tillbaka❤️
 
Johanna

Checkar ut och in.