0 Läs mer >>
 
Alltså vad är det för äckliga kommentarer på min blogg??? Porrside-förslag flera ggr senaste månaden som kommentarer...vad ska jag göra mer än att ta bort skiten, nån som vet?
Lägga till lösen för att logga in eller vad?
Står inte riiiiiktigt för det som läggs in utan blir förbannad:-(!!!!
 
Förutom ovanstående har jag varit på bra humör.
Halvdag på avdelningen, halvdag på nya jobbet för introduktion, information...och det snurrar just nu runt i huvudet. Vem gjorde vad och hur gjordes det...och när? Det kommer att va mycket att ta in, men oj vad roligt det känns!!!
Imorgon är det datautbildning hela dagen, vilket också ska bli kul!
 
Gick från jobb halv 5 och då var det så ljust och fint...underbart verkligen! Min unge hade go kompis här, så vi åt överbliven tacos från igår och sen kom käre bonussonen på spontanbesök...vilken skön afton! 
 
Ikväll somnar jag nog ovaggad.
Kram ❤️

Från förbannad til...

0 Läs mer >>
 
Börjar dagen med spikmatta efter att jag känt svårigheter att djupandas. Tror dock det är muskulärt och försöker så mjuka upp lite.
Spikmatta e good shit tycker jag. Drar igång cirkulationen ordentligt. känns bättre efter 10 minuter redan:-)!
 
En lugn helg, behövdes känner jag. 
Tränat, handlat och städat men inte behövt göra det inom tidsram. Tittade på melodifestivalen igår, och kände mig helt blasé. Så mycket dåligt det finns! Blev mest imponerad av snyggaste Bengtzing i sitt snaggade hår och vältränade kropp- fantastiskt läcker faktiskt. Men i övrigt? Jag förstår varför jag inte längre kollar på det helt enkelt. 
 
Mannen o äldsta bonus är på hästhopptävling nu, och jag ska strax stiga upp och börja dagen. Säkert oändligt ruskigt där, med förfruset underrede och vitnande fingrar...fuskigt...sängen är skön.
Ikväll ska vi fira bonusen då hon ju fyllt år, tacos o tårta blir det enligt beställning.
 
Dusch, frulle och promenad väntar nu.
Och kaffeinköp då jag vid maxis kassor fortfarande inte hade hittat just det i ombyggnationen...tänkte att coop ligger lika nära som att gå ett varv till. 
Och nu skiner solen. 
Bara det!
 
Kram Joey

Och nu skiner solen.

0 Läs mer >>
 
Skrivet för många år sen när jag läste och lyssnade på Lundell jämt. Det var nästan det enda jag lyssnade på under flera år eftersom hans texter fick mig att komma på rätt spår. 
Texten ovan är ur boken Saknaden. En jäkligt bra bok, och en jäkligt bra del av texten.
Lundell verkar ha någon slags ångest över kvinnan, över relationer och att ha/inte ha med motsatta könet att göra. Lundells förvirring kanske det kan kallas. Han höjer upp och är samtidigt livrädd. Och ja, relationer är inte enkelt- det vet vi alla.
 
Det är en utmaning, en ständig lärdom som kan ge massor tillbaka men som också kan dra energi, dränera en fullständigt.
När balansen finns, när båda har självförtroende och självtillit, när kommunikationen finns, tillåtelsen och tilliten - då ger det mer än det tar. 
Då kan kärleken växa sig starkare också därför att mannen och kvinnan är starka var för sig. och då går det lättare att tillsammans hitta jämvikt, tror jag, utan att det sker på någon annans bekostnad. Att ha tillit till att JAG är bra som jag är, både med och utan partner gör att jag står för mig själv, och kan slappna av i att någon faktiskt älskar mig och vill ha mig i sitt liv. Om en inte har självtillit och är mån om sig själv tror jag att en har svårt att släppa in nån fullt. Svårt att lita på någon eftersom en liksom inte tror på sig själv. Varför skulle någon annan då tro...? Och varför skulle man då tro att någon skulle tro...?
 
Det är frågan.
 
❤️
Kram i lördagssolen
/Joey

Att uppnå balans.

2 Läs mer >>
 
Bloggandet denna vecka har varit osedvanligt torftigt må jag säga...mycket i huvudet av olika slag, för lite sömn och full rulle. 
En bra vecka dag, med nya studenter, handledning, reflektioner, planering för bredvidgång och studenthandledning. 
 
Nu är det fredag, och solen skiner!
Såg den från personalrummet idag, hoppades på att strandskatan skulle synas som ett tydligt vårtecken men nä. Får visst vänta lite till men oj så härligt med lite vårfeeling!!!!
Flexade ut tre kvart tidigare idag, gick på stan och köpte "hålla-in-underklänning" typ, till nya tighta, stickade klänningar. Hoppas det blir bra!
 
Hoppas på en go, slapp, skön och solig helg! 
Träning, promenader, läsning och firande av bonusdotter är planen. Rätt lagom tycker jag:-)
 
kram ❤️

Lite vårfeeling!!

0 Läs mer >>
 
Bytt tur idag, och fick således sovmorgon. Sov till halv 8 men låg kvar och läste till 9. Behagligt och välbehövligt efter föregående natt som bara innehöll 2 sovtimmar av okänd anledning. 
Varit på en liten promenad, hämtat klänningar som jag skickat efter, druckit ingefära-och citronvatten ett par ggr för att bli av med förkylningssymtom som jag INTE vill ha.
 
Tittar nu på dok "Propaganda game" om Nordkorea som släppt in en spansk regissör i landet. Oerhört intressant, skrämmande med idel leende, okritiska människor som har förmåner som fri bostad, fri sjukvård, fria studier - men det är staten som bestämmer var du ska bo, jobba och studera och det finns inga mediciner på sjukhusen...
På dagis sjunger de små att de viII hylla den store ledaren, det är målet för livet...
väldigt väluppfostrade små människor som inte har möjligheten att få veta nåt annat, eftersom  andra åsikter är stängda för dessa människor. 
 
Världen är skev, märklig.
Kanske har inte vi det bästa sättet att leva på, men vi har åtminstone ett val. 
Det är stort. Vackert. Och långt ifrån självklart.
 
❤️

Åtminstone ett val.

0 Läs mer >>
 
 
Läste ut Fyren mellan haven och grät vid frukostbordet. Vacker och sorglig på samma gång, som livet faktiskt ofta är. 
 
Är låg, livet är rätt mycket uppförsbacke just nu. 
Inte konstigt.
Det får va så. 
Låtsas inte som nåt annat...för varför skulle jag?
Sjungit en stund efter promenad, vackra och starka sånger. 
Det är skönt med skav, känslor och att grotta ner sig i dem. 
Känns som att det behöver va så innan backen planar ut. 
Lyssnar på Adele, hennes vemodigt kraftfulla röst ger både smärta och jävlar anamma. Vilken pipa! Vilken känsla! 
 
Tack för musiken.
Den förstärker, helar och tröstar.
Utan den vore jag en mindre hel människa.
Liksom böckerna. 
Att få svepas med i ett annat liv, andra förutsättningar, andras känslor...det är också en slags läkning i det. 
 
Väntar just nu en god vän.
Det är definitivt bra för själ och hjärta.
 
Kram i solen❤️

En mindre hel männ...

2 Läs mer >>
 
 
 
En väldigt konstig vecka lämnar jag snart bakom mig. Det har varit mycket på det känslomässiga planet, med tankar, samtal och minnen som poppar upp. Försöka finnas till hands för min bästaste pärla som har det tungt. Planering för begravning, tankar på vad för kläder en ska ha vid "ljuS klädsel"...en petitess kanske men vill hedra min svärfar med att va fin.
 
Jobb, som syster yster i 3 dagar och så 1 1/2 dag med planering, TILDA, förberedelser för studentperiod och slutligen tankar om det nya som ska komma. Gick hem tidigt igår och sov 2 h som en klubbad, för jag var helt slut. Trodde jag skulle bli sjuk, men vaknade och mådde hyfsat. Tack!!!
Lite festligheter igår kväll, med svåger och svägerska och goa vänner. En bra kväll , trots allt.
 
Efter funderingar i kanske 1, 1 1/2 år på att jag behöver förändring, förnyelse så är det just så. Mitt i allt annat så har jag precis tackat ja till nya utmaningar. Det känns väldigt bra. Kul att få lära mig nya saker, gå vidare och få utveckla andra sidor och förmågor som jag tror att jag har! Tacksam att jag får chansen, och sugen på att vandra halvt vidare:-)!!
 
Denna dag har jag tränat ett rätt tufft gympass, jäkligt skönt!! Bara jag och en kvinna till, så bra att kunna träna i den takt jag vill. God musik i öronen: Dylan och Jack Johnson. 
Tog en promenad i äckelvädret för att köpa tulpaner, vackra färgglada som också behövs just nu. 
 
Resten av dagen ska jag stornjuta av blommor, bok och nystädat hus. 
 
Kramar till er ❤️

En konstig vecka.

0 Läs mer >>
 
 
Bra musik är viktigt. Oerhört viktigt.
Liksom goda böcker, mat och dryck.
En kropp som samarbetar och gör som en vill, i alla fall mestadels.
Kärleksfulla relationer. Med vänner, människor nära ens hjärta. Som en kan va sig själv med. Prata med och uttrycka det en känner på insidan. 
Tak över huvudet i vårt opålitliga väderland som är ömsom iskallt och ömsom supervarmt. 
 
Sen finns det sånt som gör livet gott utöver det basala. Som vackra blommor. Mer musik. Fester, umgänge, dansa som en galning tillsammans med sköna snubbar och snubbor. Solsken att ligga i, med en kaffe eller ett glas bubbel och en noga utvald bok där orden formar ett målande språk som fångar in en. 
Skratt. Gapskratt eller tokfniss som ger kramp i magen. Gott kaffe. God choklad. 
Att älska. Från hjärtat. 
Man, vänner, äkta unge och bonusungar.
Resor till sol, för att bara vara.
En kelen, underbar katt.
Måla. Att sitta i timmar och måla, låta pennan och färgerna växa fram på pappret medan tiden försvinner. 
 
Det finns mycket gott.
Just nu är katt och soffa väldigt gott efter arbete, promenad, middag med bonusson och äkta unge. Gott är det oxå när mannen kommer hem och gosar in sig då jag lagt mig i min väldigt sköna säng. 
Att somna utan tasklunga och sova en hel natt- det är otroligt skönt. 
 
Det finns mycket gott, trots allt.
Det gäller bara att se och känna in det:-)
 
puss❤️

Finns mycket gott.

0 Läs mer >>
 
Ljuvliga, fantastiska väder dessa dagar...!
Tack för det❤️. Lite extra energi ger det just i denna tid med livets ups and downs.
 
Det är ändå märkligt på nåt vis, att livet fortsätter. Som en aldrig sinande sysselsättning pågår livet, oavsett vad innehållit varit vissa dagar. Vardagen fylls med jobb, förberedelser för begravning, tankar om hur och var, och vad som skulle varit framöver. Om inte...
 
Det är ju liksom bara så det är.
Inget vi kan ändra på utan bara förhålla oss till. 
Önskar jag kunde lindra, omhulda och göra det lättare för de som stått allra närmast men alla måste nog genomleva det på sitt eget sätt, tror jag. Sörja, minnas och gå igenom för att till slut läkas en bit i taget så att inte smärtan gör lika illa. Men det får ta tid, det måste få finnas där som vågor som kommer och går.
 
Förhoppningsvis stilla vågor som kan hanteras.
 
❤️
 
 

Förhoppningsvis st...

0 Läs mer >>
 
Soffhäng efter promenad i härligt solväder och fix av skyltar på ytterdörren så ingen råkar gå på nylackad del av trappa. Satt en på insidan av vår egen så vi inte förvirrar oss heller...lätt hänt att en gör som en är van!
 
Blir sushi idag. Efterlängtat av både dotera och mig, medan sambon kör lite överbliven pizza sen i lördags (hemgjord lyxpizza så det är inte så synd om honom. Faktiskt). 
 
Så skönt att ljuset dröjer sig kvar en smula längre för varje vecka...verkligen välbehövligt!
Kände nästan lite värme av den idag. Också efterlängtat! Längtar tills trädgårdshäng och grill, bubbel och umgänge, kaffe och prat, sol, njut och bok på vårt trädäck och lite undanskymda trädgård....japp!
 
Japp.
Jag kör med lite vårlängtan, jag.
 
❤️
Joey

kör med vårlängtan.

0 Läs mer >>
 
En av de vackra blommor som nu finns i vårt hem. Så fint när rosen verkligen öppnar sig så...! Blir sugen på att måla faktiskt, får nog duka upp mina grejer endera dagen igen. Ett skönt sätt att koppla av på, att ha fullt fokus på linjer, färger istället för annat som händer. 
 
Jordgubbar doppade i chåååklad var mitt lilla bidrag till denna dag idag. Matade familjen med det i morse typ:-). Kändes lagom och var dessutom mycket gott.
 
Aretha Franklin var i lurarna idag vid min förmiddagspromenad, otroligt vilken jäkla sångerska det är!!! Min kropp och knopp var i behov av det istället för gym idag, kändes det. Gick runt i mina gamla kvarter på öster, himla mysigt när gatorna är allt annat än anpassade till Rut. Charmigt, ologiskt och vackert med många fina gamla hus, stora och uppvuxna trädgårdar, små uthus...mysig runda. 
 
Sett dokumentären om Knausgård på SVT play också, intressant. Har läst hans serie Min kamp och gillade den. Lite lundellskt språk och intressant att få följa hans liv och utveckling, bekymmer och funderingar. 
 
I kväll får vi se vad som händer.
En vet aldrig.
Just nu är det fåtölj och bok, det är gott nog.
 
❤️
 
 

Gott nog.

1 Läs mer >>
 
 
I tio timmar har jag sovit i natt men är ändå energilös och trött. Mentalt utsugen helt enkelt, vilket inte är konstigt. 
Det definitiva är svårt, trots att vi levt med vetskapen om att det när som helst kan ta slut, så är den vetskapen nåt annat än när det väl är så. Jag är trött, och tänker då på hur min pärla måste känna sig....
Det får ta sin tid, det är säkert.
Vi är omslutna av fina vänner, som ringer, skriver, kommer med blommor....tack❤️.
 
En ny tid börjar på nåt konstigt sätt, när någon lämnar. Inget blir sig någonsin likt igen utan det blir en tillvänjning till något nytt. 
Och på nåt sätt fortsätter livet även om saknaden alltid kommer att finnas där. Tankar om det som sker, om det han skulle tyckt om.
Han älskade Tusse, frågade efter om han fick passa honom snart (gillade således när vi var på resande fot:-)) o han läste alltid min blogg. 
Sagt flera gånger under årens lopp att den borde släppas i bokform. Så söt! Och så värmande att höra!
 
Det är således en konstig dag, en snöig och vacker dag. Solen tittar fram. Mina föräldrar har varit förbi med en blomma och fått sig en kaffe. Förberedelser för att goda vänner kommer ikväll. 
Nu vila i soffan med ny bok.
Som vanligt i något som aldrig mer blir som vanligt.
 
Kram ❤️

Aldrig mer som van...

1 Läs mer >>
 
Vi satt hos dig igår, hela kvällen då du bråkade med livets sista gnista.
 
Natten avlöste dina söner varann, för att vara nära dig. In i det sista tills du hade din hand i min pärlas hand, och tog ditt sista andetag...
 
För ett par veckor sen gjorde du din typiska gest med lyft arm o knuten näve och sa att du ville ju, du ville ju verkligen. För första gången skymtade ett litet tvivel då du också sa att det du tänkte innerst inne fick stanna där.  
Vem vet vad du egentligen funderade på?
Du var verkligen en man med stark integritet, som var varm, hjälpsam och ville så väl men själv ville du helst va stark. 
 
Jag är tacksam för att du varit en så varm och go svärfar, som genast vi sågs bjöd in mig i din gemenskap. Du har varit, som jag sa igår, en väldigt fin svärfar. 
 
Du väntade tålmodigt på att dina älskade barnbarn skulle komma igår. På att känna och höra deras närvaro. Jag tror du hade bestämt dig för att vänta tills du visste att de varit hos dig.
 
 
När de så suttit där, lyssnat till dina snabba andetag, och skulle ta farväl.
Då log du.
Och vad du innerst inne kände då, käre svärfar, kan jag bara gissa, men jag tror att du var nöjd. 
Du kunde då börja din resa mot okänt mål, din allra sista.
Och med din hand i din sons, gav du upp livet.
 
Jag hoppas att du har det bra där du nu är.
Det är du verkligen värd❤️
 
 

Och du log.

0 Läs mer >>
 
 
 
Två dagar med semlor skapade en mindre glad mage, så idag har jag kört fasta fram till 12, druckit ingefärsbrygd och brämhultsjuice för att låta magen vila. Känns bra nu!
Hirsbiffar i matsalen och råa grönsaker till lunch och ikväll blir det lax i ugn med citron och fullkornsris (Saltå kvarn kan jag rek- så jäkla gott!).
 
Först lite slapp i soffan efter jobb och klipp. 
Inte alls dumt faktiskt med lite förmys innan mat, med varm och spinnande herr Tusse i knät.
 
Ska läsa efter maten, Jag heter inte Miriam, som verkligen är en bra bok. Gripande och målande som dock gjorde sömnen i natt mindre god men den är bra. Läs den:-)
 
Tänker på en vän som haft sorg en längre tid, som ett långt farväl som idag verkligen fick ta farväl på riktigt. Livet kommer och livet går, det är ju så, och det måste göra så grymt ont att mista den som alltid funnits där. Livet är onekligen svårt att hantera emellanåt, att liksom greppa. 
 
Ofta är det ju också härligt, tack och lov.
Gott, skönt, roligt, utmanande, spännande....
Men ibland måste en bara få tillåta sig att sjunka ner och ta in. 
 
❤️

Boktips o svårt at...

2 Läs mer >>
 
Frågar mig vad hon hade tänkt, gjort.
Hur hon hade reagerat.
Funderar över öppenheten hon hade, viljan att försöka förstå och även om det inte alltid gick att förstå så respekterade hon.
Val som kanske kunde anses spektakulära, konstiga, mer eller mindre kloka kunde hon ha en åsikt om - ifall en bad om den. 
Men oavsett vad hon tyckte så dömde hon inte. 
Hon bad en att tänka ifall det var så en ville att det skulle va, om en var nöjd o mådde bra av valet. Och var en det - då fick en respekt. Acceptans. 
 
Det är stort att ha så stort hjärta.
Att inte bry sig vad andra ska tänka och tycka utan ge andra människor frihet att vara den de är.
Hade velat kunna fråga, öga mot öga, hur hon tänkt. Hur hon hade gjort.
Nu får jag göra det i tanken.
 
❤️

Får göra det i tan...

0 Läs mer >>
 
Brunch på de luxe för att fira min unge.
Gott, mysigt med vår i luften och bra, glad, ekologisk mat och gott sällskap!
 
Sexton år.
Tiden går nästan overkligt fort, samtidigt som det så klart har hänt en del på de åren sen hon kom till världen, min bästaste unge.
Det är en verklig resa att ha barn, som jag följt tätt i alla år i hennes vardag. En lär sig saker som mamma väldigt ofta, om ungen och om sig själv inte minst eftersom ens barn ofta är ens största kritiker. Av de är det ändå bra att få kritiken, eftersom en vet att de på nåt sätt ändå älskar en trots konstiga egenskaper och nycker en har för sig. Om en spelar korten någorlunda väl åtminstone. 
 
Om en väljer att lyssna och ta in det som sägs så kan en lära sig, lära om, och kanske bli en smula bättre morsa och kanske människa rent av.
 
Jag tror nämligen att det är tämligen ömsesidigt, det där med att lära. Mycket kan jag förmedla pga trettio fler levda år (åtminstone i detta livet), då erfarenheter lärt mig på vägen. Men hur det funkar att säga saker, förmedla det jag vet kan jag lära mig genom den som tar del av det. 
Och min unge har lärt mig en hel del genom åren.
 
Är tacksam för att just hon liksom valde mig som mamma, att jag fått glädjen att finnas där så här långt. Idag blir hon 16 år. Makalöst fantastiskt faktiskt.
 
Grattis min älskelse❤️
 
❤️

Tämligen ömsesidig...