0 Läs mer >>
 
 
 
Igår var vädret behagligt.
Dagen bjöd på lite shopping, cava utomhus, vandring upp till Castillo Santa Barbara och dess sköna utsikt, promenad och slutligen god paella på en uteservering i gamla stan. 
En bra dag, med många samtal.
 
Idag skiner solen, det är varmt och härligt. Tar tillfället i akt att iklädd bikini njuta detta väder. Med ny bok. 
 
Hemma vet jag att mina föräldrar ägnar Tusse kärlek så han får sitt behov fyllt- det är bra! Saknar honom när jag är iväg. Hans spinnande, hans självklara sätt att möta en när en kommer hem. Hans uppsträckta kropp mot benen som likt ett barn visar "bär mig". Det är en tämligen kärlekstörstande katt vi har.
 
Fick igår besked om en kompis som drabbats av oförutsedd händelse, verkligen. Slogs av tidens förgänglighet, av tur och vikten av god och snabb vård. Av insikten att vi inte längre är för unga för vissa åkommor. Känns overkligt. Vet att hon är i förbättring och säkert hämtar sig bra, skickat tankar till stjärnorna om att vakta och se efter. Tacksam att det gick bra och med en tanke om vördnad till livet.
 
Idag är tid att njuta, då vi imorgon åker tidigt hem till ett vårlikt Sverige:-). 
 
Kram ❤️

Vördnad till livet.

0 Läs mer >>
 
Solen är inte tillgänglig denna gång, men det är ändå behagligt. Blir dock inte samma vila som jag älskar, med en bok i solen. 
De lovar soldis till imorgon så jag hoppas att sista dagen blir fin.
 
Nästa helg hoppas jag på vackert väder då det är dags för Sthlm igen, och ny flytt av min älskade unge. Förhoppningsvis till en lägenhet där hon kan finna ro, där det inte bor insekter och där inte kylan är rå....
Ska bli gott att få krama om, även om det bara är snabbvisit. Längtar. 
 
Hade önskat att den konsert som blev inställd vid attentatet 7 april, skulle varit i helgen. Tror det blir en magisk kraft i den, då all energi från den dagen ligger samlad i all övning, texterna, musiken. I alla känslor som omgav ungdomarna. Jag missar den dock, den är en vardag nästa vecka och det är svårt att få till. Missar såklart mycket. Storbandsjazz-konsert igår, och små öppna gig lite hela tiden som jag gärna sett och hört. Så är det. Får va glad åt det jag kan se. Längta till det.
 
Just nu sjungs det utanför lägenheten.
En vacker mansröst sjunger inhemska sånger. 
Det är nåt jag får va glad för att få höra:-)
 
Kram Joey ❤️

Magisk kraft.

0 Läs mer >>

Ett vackert språk.

Det kan liksom förtrolla, ge liv åt en grå dag och ge lust att gräva sig djupare ner i historien.Vilhelm Moberg skriver vackert. 

Din stund på jorden.Ger tankar åt vad som händer när någon lämnar oss. Att det ibland bara är en själv kvar som bär minnet av den som levt. Till slut finns endast den sista länken kvar i livet, och när den dör så dör en gren av en släkt. 

 En konstig tanke. Att det nu finns några levande kvar i en gren av släkten, men efter oss finns inget. Såvida inga barn tillkommer, som i sin tur får barn...

 Vår stund på jorden är ju dock viktigare än vad som kommer sen.

Tror jag. 

Vår eventuella uppgift efter döden kan vi inte riktigt veta förrän vi är där. Kanske förnimmer en det i ögonblicket då livet rinner bort, kanske blir det bara tyst. Mörkt.

Jag tror dock att vår själ lever vidare i någon slags form. Som tröst till den som finns kvar. Som en ljum smekning. 

Å andra sidan, om det bara blir tyst och mörkt vet vi själva inte av det.Men trösten till den som finns kvar blir klen.

Och som jag själv förnimmer de som gått vidare så tror jag på den ljumma smekningen.

❤️

Joey

 

Min stund på jorden.

0 Läs mer >>
 
När jag kom hem idag hade jag fått svar på den arkeologiska utgrävningen av en liten del på min rygg: bra besked. Inget malignt, utan bara ärrvävnad. Helt ofarligt. 
Jag har inte varit orolig, men tänkt att det kanske kunde va basiliom som läkaren trodde. Tänkt att det vore ju mindre kul men ändå bästa formen om en nu ska ha någon skit. 
Vinlotteriet blev riktigt trevligt, tack vare det bland annat. Fanns saker att fira trots att jag inte gick som segrare därifrån.
 
Har annars kämpat ett par dagar. 
Med att hantera känslor som inte riktigt jag brukar kämpa med. Det är tufft att slåss mot vissa monster, som påminner om sånt som en inte längre behöver hantera. Förrän nu, tydligen.
Behöver smälta ner det, göra det till något hanterbart som jag ska bemöta på ett bättre sätt nästa gång. Behöver ta lärdom, inte slås ned. Behöver vara rak och tydlig, och stå upp för det jag upplever och det jag vill förändra. Utan att be om ursäkt. Behöver samla in känslorna, och bemöta monstret helt enkelt.
Det får inte ta mer energi och det är jag som ska bestämma mig för hur jag ska hantera det.
 
Just nu är jag nöjd med go kväll med trevliga människor, skratt, allvar, ost, kex och vin. 
Det räcker för dagen.
 
Kram Joey ❤️
 

Bra besked.

0 Läs mer >>
 
Ibland är det skönt att viljan är större än själva känslan för att träna. För att röra sig på nåt sätt. Tröttheten efter jobbet idag gjorde att jag verkligen fick bestämma mig för det.
Blåsten lockade inte heller jättestarkt.
Gick hem, lämnade väskan och stoppade i lurarna i öronen med Nina Simone. Och Tog mig ut för en promenad.
 
Efter en stund kom jag in i lunken.
Liksom meditativt flow med fantastisk musik. Utrensning av en ganska tung dag. 
Tog vägen om kyrkogården där svärfar ligger. Så gult och vackert av alla påskliljor. 
Ny energi tillfördes, så tvätten orkade fixas, och strykjärnet fick sig en motionsrunda också.
 
En kopp ingefära- och citronvatten, DN och katt nu är otroligt skönt. 
 
Joey ❤️

Utrensning och ny ene...

0 Läs mer >>
 
Tittar på en verkligt sjuk Netflixserie nu...
om Charles Manson och hans sjuka "familj". Hjärntvätten av dessa unga flickor, snärjde de runt sig, sin värld med sex, droger...och fick de att tro att han var Jesus och de lydde honom blint. Så otroligt sjukt.
Och intressant.
Att se hur det va, i den sjuka världen med så mycket ondska när någon tror att hen äger alla.  Får rysningar, av obehag. Av äckel. 
Nu har jag snart sett klart den.
 
Vilhelm Moberg kan läka en, efter detta, orolig själ. 
 
Hoppas jag.
 
Kram ❤️

Läka en orolig själ.

0 Läs mer >>
 
Har visst DN för ett tag, hur nu det gick till. I alla fall en väldigt bra tidning, med bra artiklar på bra svenska (bara det:-)). 
På ledarsidan idag var det en längre skriven text om kvinnors syn, samhällets syn på våra kroppar. Slutklämmen gillar jag. Den ovan.
 
Tänkvärt onekligen och behöver bara gå till mig själv, eller människor i min närhet för att se risken av att sprida "icke-gillande" av kropp. Försöker tänka mig för, men visst märks det säkert om en inte är helt nöjd, och varför.
 
Att sluta ha skönhetsideal som mål vore revolutionerande. 
Befriande.
Att vi behöver röra på oss för att vi ska må bra, bli/bibehålla oss starka, få lugn-och-ro-hormon-flödet för att minska stress och ångest, stärka skelett för att förebygga frakturer, öka lungkapacitet och stärka hjärtats muskler...
Ja, ni vet. Det finns väldigt många fördelar med motion och rörelse, och det i sig borde räcka som motivation. Och vara det vi sprider omkring oss, hur liksom glad kroppen blir av träning i vilken form det vara månde.
 
Revolution, någon:-)?
 
Kram o god söndag!
Joey ❤️

Revolution, någon?

1 Läs mer >>
 
 
Vår vana trogna, när vi är hemma, gick vi till stan för en kaffe med paranteserna. Det känns som en lyx, så fint och mysigt att ta vara på tiden. Livet. Dela det en kan med människor som är nära. Små och stora samtal, mys att bara vara.
 
Det kändes så påtagligt, så mycket värt när vi gick hem för att rensa ut det sista efter svärfar. I några få lådor är det liv som var hans. I foton, fina teckningar, böcker...
Så otroligt sorgligt att liksom så konkret spara och slänga det som varit någons ägodelar.
Saknar hans pliriga, blå och pigga ögon. 
Saknar hans värme, hans envishet och vilja att leva. 
 
I vårt land är det fred, så vi kan ändå spara och lägga undan. Vi har kära minnen vi kan bevara och titta på igen. I ett land i krig händer det plötsligt, oväntat där också allt runt omkring förstörs på ett ögonblick. Inga fysiska minnen alls att ta in, och vara nära.
 
Det finns en sorts läkning att plocka i, ta vara på och återanvända. 
En slags vilja att bevara, behålla en liten del av det som inte är. 
Ändå är det så märkligt sorgligt när livet begränsas till ett par lådor. Alla år, alla intressen, allt som varit.
Förgängligt är det. 
Minnena finns dock kvar, varma och goa.
 
Kram ❤️

Ett liv i ett par låd...

0 Läs mer >>
 
Utanför jobbet försökte blommorna stå upp i vinden. Inte enkelt. De låg nästan jämns med marken emellanåt men orkade resa sig. 
Så starka.
Som maskrosor sprungna ur asfalt.
Envisa. Liksom odödliga.
 
Tränat idag.
Så otroligt skönt att få svettas och använda kroppen. Få styrka igen. Ro i själen. Amy Winehouse i öronen. 
 
Kvällen har varit väldigt god.
På krogen och ätit gott med min fina vän. Haft goda samtal. Skratt. Allvar. Värme. 
 
God natt❤️
 
Joey
 
 
 

Liksom odödliga.

1 Läs mer >>
 
Ett sånt fint mail i morse fick mig att le stort.
Så fint! Med tulpaner och omtanke.
Blir rörd av människors engagemang.
En del hånar sociala mediers ytlighet, men faktum är att personerna som grattar ändå gör en kraftansträngning och skriver. Och det gläder. Att de vill gratta just mig. Blir varm i hjärtat. Tack!!
 
Ett år till alltså.
Det är ju bra. Att fylla år.
Äldre blir vi, inte så mycket att irriteras över utan istället tacksam då alternativet är riktigt tråkigt.
Så trots kroppens förfall och säkert färre hjärnceller vid det här laget så är jag glad för året, för åren som gör att jag får leva. Uppleva. 
 
Fått fina presenter, ätit och druckit gott och blivit omhuldad av kärlek. Det är stort.
 
Och förresten. Glassen var riktigt god.
 
Kram Joey ❤️

Ett år till.

0 Läs mer >>
 
I morgon kommer jag nog inte att kunna röra mig efter första träningspasset på 5 veckor pga att min hudmoj. Blir intressant:-).
Det var otroligt skönt att få svettas och göra en genomgång av musklerna.
Ska strax dock lägga mig på en golfboll pga ont i höger skinka/bäcken. Beställt massage för detta, längtar liksom lite dit.
 
Ny bok påbörjades igår kväll.
En klassiker som jag aldrig läst.
vackert språk konstaterar jag snabbt, och det är skönt som omväxling till Denise Rudbergs Matilde. En riktigt dåligt skriven bok. Jag har inget emot lätta, lite ytliga böcker emellanåt. Kan va skönt att läsa sånt som omväxling. Men språket behöver va bra för att det ska finnas någon behållning, tycker jag. Men så var det alltså inte heller i detta fallet. 
Nu hoppas jag på bättre läsning.
 
Nu veterinärerna på TV, mitt favoritprogram:-).
 
Kram Joey❤️

Blir intressant.

0 Läs mer >>
 
Nu är det näst intill klart i stugan.
Köket är klart, porslin diskat och inplockar, allt tok-städat, mattor ristade, golv skrubbade...
Trött i kroppen men nöjd.
Väl hemma tog jag ett städryck även här, om bara golven. Tusse är nyduschad, liksom jag, och tänker att "här sitter vi nu bra". 
Nu tyar inte jag mer!
Höfterna känns som stenstoder, smidig som få verkligen.
 
Härliga lediga dagar är över.
Har med känslan av ro och gemenskap, sol och värme och vackra vyer, jobb och stugfix som gemensamt projekt som känns fint. 
 
Nu är det vila ikväll, innan jobb imorgon bitti. 
Och imorgon lite försiktig träning på gym igen efter den arkeologiska utgrävningen (som jag ej fått svar på än, men antar då att det är grönt ljus). 
 
Kram ❤️

Känslan av ro.