1 Läs mer >>
 
Så fint, vårt sedumtak över cykel- och sopförråd. 
Blev så nöjd! Det börjar ta fart även ute nu, så kul. Ett plank är uppe mot grannen, och förhoppningsvis får ett garage börja ta form snart. Så småningom blir det nog en bra lite trädgård! Där ska mina barfötter trivas.
 
Tränat, varit på min hittills längsta hockeymatch som jag dock gav upp efter fjärde perioden....tog en skön promenad hem o chillar nu en liten stund med kelkatten i knät. Inte en sann hockeyälskare precis, men fram tills dess var det rätt bra:-) Är verkligen svarta, osportsliga fåret i min familj...Woops! Måste missat en gen liksom...
 
Natti o dröm vackert!
 
Joey

Måste missat en gen.....

0 Läs mer >>
 
Rainy day....jo men typ!
Blir i funderingstagen då.
Lite sentimental, lite bubblig. 
Lite grottmänskolik.
 
Har gett av mig själv hela dagen, haft introduktion med nya studenter och är trött på min egen röst. Att då sjunka ner i frisörstolen o bli ompysslad är utomordentligt jävla skitskönt! Helt enkelt.
 
Nu hemma med katten i knät och grottar ner mig lite. Snart dags för matlagning innan bonusunge o sambo ska på karatepass. Sen kör jag nog nedgrottning med bok. Kanske brasa?
 
Funderar livsval.
De en gör genom livet, flera gånger i ett medelålders liv. Vägval av större betydelse, olika grad av bra/mindre bra sådana. Så länge det påverkar en själv är det ju fine. Då står jag för val och konsekvens. Många val senare i livet påverkar även andra i omgivningen. Som en skilsmässa med barn till exempel. att göra valet kan vara nödvändigt men självklart påverkar det ju den som inte kan göra valet utan bara får hänga på i det som blir.
 
Hur yttrar det sig senare i livet tänker jag? Har en svårare att själv möta kärleken, att våga saker eller hur kan det slå mot ens egen inre värld? Eller kan det få motviktseffekt? Eller håller en sig cool i det hela...?
Allt som vi erfar påverkar. Olika mycket och olika mycket beroende på vilken känslighet en har, tror jag. Poppar det inte upp då kommer det kanske senare, när en minst anar det.
 
En får va beredd på det mesta.
Även att gå igenom det som varit, för att också försöka förstå egna reaktioner. 
Livet är ett lärande, ett funderande. Och också ganska bra:-)
 
Joey ❤️
 
 
 

Lite grottmänskolik.

0 Läs mer >>
 
Att ha helg är väldigt skönt!
Sovmorgnar, långfrulle, träning, promenader.
Igår vackert väder.
Idag rätt ofint väder men en lugn dag.
Gym, böcker, musik, väldigt skön laddning för ny vecka.
Nya utmaningar. Nya studenter, och en ganska full rulle förmodligen!
 
Saknar min bästaste unge som är hos sin pappa. Är tacksam för att ha fått denna människa till mitt liv. Att längta kan ibland va bra, har jag hört.
 
❤️
 

Kan va bra.

0 Läs mer >>
 
Är fortfarande mätt efter gårdagens riktigt goda meny i härlig miljö. Mysigt att käka ute ibland onekligen och skönt att sitta i lugn o ro bara vuxna, utan att någon småhoppar på sin lilla rumpa av rastlöshet. Ibland behövs det faktiskt.
lite vuxenlugn. Få prata ostört, om det som en vill. Inte alls dumt:-)
50 år, ett halvt sekel, har mina fina päron varit gifta. Häftigt! Riktigt bra firande!
 
Pippi på rymmen idag, Pettson o Findus igår. Så nostalgiskt o mysigt.. Ingen som sätter sig på Pippi! Astrid Lindgren var en utomordentligt klok kvinna som med all säkerhet visste vad hon skrev om, vilken hon gjorde till hjältinna och vilka som tog mest kloka och kaxiga ord i sin mun:-)
 
Lördag.
Ett skönt ord.
Trots mol i magen har jag sovit som en stock, och har en skön dag framför mig. 
Lite matinköp och promenad, ikväll krogen med goda vänner. Lagom lördag!
 
Ha det gott❤️
 
Joey

Lagom lördag.

0 Läs mer >>
 
Efter en mycket effektiv dag med avbeställningar, beställningar av behörigheter, TILDA-piff, nya bedömningsunderlag på studentUSB efter att gamla tagits bort, insortering av nya studentmappar, mailsvar och diverse annat fick jag så sån galenvärk i magen. 
Konsluterade goda kollegan och medicinerade, begav mig ut på promenad innan värmedyna och vila. Inväntar att det ska lugna sig för ikväll ska vi fira!
 
Mamma o pappa har idag varit gifta i 50 år!
Det är ju faktiskt häftigt. Och verkligen värt att fira. Många toppar och dalar måste det onekligen ha funnits med i alla år, samtidigt som vissa saker rimligen borde va lättare. Kärleken blir som en livslång, djup vänskap där en känner minsta lilla vindling i humör och fundering. Eller kanske inte, men nära inpå. 
Respekt är det i alla fall.
Och mina föräldrar är väl värda all kärlek och firande som finns❤️
 
Ms Anderson får besök av oss ikväll, och jag tänkte bli av med min förbenade, jäkla hormonondamage! Så det så!
 
Ha en fin fredag!!
 
kram Johanna

Ikväll ska vi fira.

0 Läs mer >>
 
Ibland blir en extra varm i hjärtat, och idag var en sån dag. Efter två dagar med bedömningar och examinationer och full koncentration så avslutades den på bästa sätt: kramar o presenter...! Så himla mysigt!
 
Gårdagskvällen var en annorlunda och tämligen internationell kväll, hos en mycket go vän som fyllde år. Det pratades tyska, svenska och engelska i en salig blandning, kramades, skrattades och innehöll goda samtal, spännande och givande. Ibland är det skönt att gå utanför den asociala bubblan som jag ibland faller in i, och behöver ibland. För att tanka krafter.
Ibland tankas nog krafter väldigt bra av just det ovan nämnda. Som igår. 
 
Ikväll har jag yngste bonussonen här, på lite käk o snack. Och så hjälper han sin syster yster att packa för 1 vecka som ska tillbringas i staden Uppsala. 
 
Alltså en ovanlig vecka framför mig, utan min egen unge hemma. Alltid tungt, men också bra- för oss båda att ibland vila från varann. 
Och dessutom får hon fira lov med hundar, skogsluft och en ganska ledig pappa medan jag har jobb med ny omgång studenter fr.o.m. Måndag. Det blir ju bra.
 
God kväll!
Imorgon är det fredag❤️
 
Joey
 

Tanka kraft.

0 Läs mer >>
 
Detta ludna lilla skrälle som är så himla go!!!
En är alltid typ jättevälkommen hem, då han kommer och möter mig. Smeker sig mot benen och sitter o väntar tills en har tid att hälsa ordentligt. Eller som på morgonen när jag duschat och gjort mig klar, så sitter han utanför dörren och väntar. Så pratar han likt en söt duva och följer mig till köket.
 
Sambon och jag satte oss på tvättstugegolvet och sorterade strumpor idag, då ställer sig Tusse på bakbenen med framtassarna på ryggen...sådär lagom uppmärksamhetstörstande. Nåja.
 
En kan ju inte låta bli att gosa med en sån ludenplutt som måste ha kroppsvärme och lite kli. 
Jag tror verkligen att det är bra för själen.
Det är ju tur, för han är dyr i drift med alla klisterborstar som går åt:-)
 
Pöss
❤️

Det är ju tur!

0 Läs mer >>
 
 
Så var det gjort igen!
Känner att min lilla kropp mår så väl av lite styrkepass, även om min rygg idag gjort ONT. Tror dock att träning gör den bättre, även idag. 
God musik, lurar i öronen som signalerar "jaG vill gärna va i min bubbla"....koncentrerad och fokuserad den stunden jag har där. 
 
Dessförinnan fick min fina, pålitliga lilla plåtpärla nya sommarskor. Också mycket skönt att köra utan dubbar på grusiga asfaltsvägar...tjoho! Nu hörs ju musiken också vettja:-)
 
På väg hem hör jag räddningstjänsten med blåljus. Ambulanser med blåljus. Trots mitt jobb, eller tack vare...?, så ryser jag när jag hör det. Rädslan och oron, skräcken för det telefonsamtalet eller det besök som säger mer än någon orkar med. Hoppas att det var lindrigt. Att änglavakt var framme. Det händer, trots allt, ganska ofta.
 
Nu kattgos o sushi ❤️
 
pöss

Nya sommarskor och än...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
En redig söndag:-)! Sååå jävla skönt, helt enkelt.
Sovmorgon. Frulle efter långdusch, och sen en långpromenad i fantastiskt vackert väder, med luft fylld av syre. Snabba steg och ökad puls med bra musik, men också stilla stunder med fotografering av vackra hus med rik historia, ett besök vid farmors grav. Litet samtal med henne, lugn. 
 
 
Efter promenad hamnade vi på Condecco, vännen och jag. Som för övrigt nog är Växjös vackraste kvinna! En skön stund, bra och viktiga samtal. Så värdefullt. Så gott.
 
En eftertänksam söndag på flera sätt. 
Tankar på min fina farmor, på vår relation och känslan o vetskapen att hon finns med mig. Saknar henne. Våra samtal.
 
Barnen, på alla håll. Att det berikar och också komplicerar, att inget kan tas för givet då det är vuxnas rätt att liksom bestämma inriktning. Hur hade det blivit, om inte...och utifall....ja, vem vet att svara på hypotetiska frågor. Saknar grabbarna, det nära- att jag inte fick va med hela vägen nära tills de valde andra vägar själva. Fått vara en del, och haft de nära men inte hos mig. Som det såklart blir, när de inte var födda från mig. Bestal min egen unge en del av hennes forna familj. Så är det ju, även om det för oss vuxna var nödvändigt att gå vidare, förändra. Men alltid på bekostnad av någon som inte kunde påverka.
 
Så är livet.
Föränderligt. På en del bra, och en del mindre bra sätt. På en del nödvändiga, och ibland ofrånkomliga sätt. Allt har sin tid, på nåt vis. 
Vi lär oss små saker i taget, vissa saker får vi bära med oss som en sorg medan andra kan släppas. Vissa förändringar är bra för någon men kanske inte för någon annan. Vi är olika individer, med olika behov. olika längtor. 
Vi kan bara försöka anpassa oss.
Göra det bästa av det.
Och idag tillåter jag mig att va i den vemodiga känslan. 
 
❤️

Tillåter mig.

0 Läs mer >>
 
 
 
Min avsikt att flexa ut tidigt höll igår.
Väldigt skönt efter 2 veckor med många jobbtimmar. Nästan en busig pirrkänsla att gå tidigare faktiskt. Hann dock med vad jag föresatt mig och lite till. Bra!
 
Väl hemma satte jag på "fredagslistan" som min unge laddat in på spotify med idel fantastiskt bra, punkiga, souliga, rockiga och svängiga låtar som ledde till dans i köket vid grytorna. Riktigt go start på fredagkvällen:-)!!
 
Goda vänner kom igår, har verkligen längtat efter dem! De har följt mig länge, och jag de. Skönt med "gamla" vänner som liksom vet det mesta och ändå finns kvar. Tack❤️
 
Sovmorgon idag - såååå efterlängtad!
Att stiga upp halv 6 varje morgon blir en vana och i mitt fall också en vana att se fram emot lördagens sömn. Den behövs så väldigt!
 
Inga planer denna lördag. 
Ingen hockey för min del så framför mig en tom, härligt skön dag. Tänker en promenad och en sväng till torget för blominköp till balkong nr 2. 
En bok, gott te, en kelen katt och lugn & ro - det är min lördag.
 
Ha det fint!
 
Joey❤️

Det är min lördag.

0 Läs mer >>
 
 
Tjurvirus uteblev och idag har jag varit hyfsat pigg igen. Det var nog liiiite mycket igår, helt enkelt...
Fick ett fint mess idag, från en god vän. Med påminnelser om viktiga saker och en varm kram. Skönt att ha människor omkring sig som bryr sig, och vågar va ärliga. Uppskattas! 
Tänker på det, påminnelsen, och ser att jo...en klar tendens att köra på för fort för länge ger vidbrända ändar. Vet ju. Känner ju vad senaste året gjort med mig och min sårbarhet. Försöker hitta andningshål dock, sköna stunder som ger kraft. Både för kropp o själ. För att läka ut. 
 
Idag blev det också lite för lång arbetsdag med allt som just nu är, men eftersom det fortfarande är ljust även vid halv 5 fick jag njuta av det en stund, på liten promenad till centrum och vila på en träbänk i väntan på dottern. Hon fick läsglas idag, fast dock helt annan sort än mina slags läsglas:-)
 
Promenad hem, med vacker himmel och sen en tur till maxi. Har kommit på att den här lägenheten i detta hus nog var menat för mig. Alla vackra himlar syns väl i snedfönstret och får mig ofta att utropa "kolla vilken snygg himmel"! Gillar't mycket!
 
På balkongen står nu fina, nya cafemöbler medan de äldre får stå på östersolsbalkongen. Tänkte fixa någon blomma dit i helgen, våra in den oxå liksom....mysigt.
 
Skink-och tomatsoppa blev det ikväll, en väldigt uppskattad och lättgjord sådan. Hade dock kalkon istället, godare enligt min uppfattning. 
 
Nu sitter jag en stund med finaste ludne kissen i knät. Det, om något, är rogivande.
 
Kram❤️

Som gjort för mig:-)

0 Läs mer >>
 
 
Redan när jag steg upp idag kände jag mig skum. Ovanligt trött, lite ont i kroppen och lite hostig.
Tryckte bort känslan och gick för att ha examinationssamtal, jobb med TILDA, sjuksköterskejobb från lunch som sen blev en väldigt lång dag pga oförutsedda händelser och behov av att lämna över på ett vettigt sätt till nästkommande syrra...
Som ni ser på bilden är det en medelålders trött kvinna...!
 
Hade ändå ångan uppe väl hemma så det blev toa- och badrumsstädning, damning samt svabbning av golv efter att studiedagslediga skött dammsugningen. Har visst tvättat lite också. Men nu...nu sitter jag i fåtöljen. 
Ska snart förflytta mig till horisontalläge. 
Vila och bli pigg. 
Säkert bara nåt tillfälligt tjurvirus som flugit på mig för att snart lämna denna värd igen. Så. Tack! Det räcker nu, BASTA.
 
Jag säger god natt❤️
Joey

Basta.

0 Läs mer >>
 
 
 
Visst blir en glad över en liten krokus som visar 
 sån beslutsamhet och styrka som denna? Utanför huset, mitt i asfalten. 
Älskar krokus färg och liksom ståtlighet i sin litenhet. 
"Hoppet stärker drömmen" säger krokus.
"ge inte upp utan fortsätt hoppas och din tillvaro kommer att förändras". 
Talande blommor måhända:-)
 
Förutom krokus gjorde mig en glad tupp lycklig igår. Fick den av en go vän som var här, så mysigt och varmt❤️. Samtal som berörde. 
 
Just nu är jag nöjd efter mamma-dotter-vecka, skönt att ibland få tid tillsammans som vi tidigare varit vana vid. Behövs tror jag.
Nöjd med att Pärlan kommit hem från ett varmt USA. Suttit nu och planerat lite framöver, pratat om angelägenheter och jobbdag, och annat.
Och med att min plåtpärla (bilen) gick igenom besiktningen!!!! Sååå gott.
 
Just nu nöjd med ett glas rödvin i kvällen. Efter mat, lång arbetsdag med utmaningar och fantastiskt teamwork.
 
God afton!
❤️

Mitt i asfalten.

0 Läs mer >>
Foto: Cenneth Carlsson
 
 
 
En skön lördag!
Tacksam för att jag är frisk och får njuta av det, av en promenad till torget, vänner på PM och härligt svängig kubansk musik, ett glas rödtjut och samtal. 
Av en stund med bästaste ungen vid kvällsmaten innan hon skulle iväg på andra äventyr.
Av ljusare väder.
Och mjuka kläder och skön fåtölj så här i kvällen.
Av ännu en sovmorgon och träning.
En god helg, helt enkelt.
 
Världens finaste unge❤️
 
Kram Joey

Skön helg.

0 Läs mer >>
 
 
 
Vaknade till sol, igår och idag. 
Väldigt skönt efter mindre bra matt.
Tog igår en lite lugnare morgon eftersom jag skulle på utbildning om ny version i vårt journallsystem.
Frulle med dottern. The creeps i högtalarna och lite målande innan det var dags att lämna huset.
Sån start skulle en alltid ha!
 
Kaffe o fralla som uppvärmning på utbildningen, och tillika en riktigt bra sådan!
Vill börja med dessa nyheter genast för det är klara förbättringar! 
 
Idag har jag handlett en av studenterna, en rolig och bra dag! Nu sitter jag på balkongen o har lunchat innan möte på universitetet. Det gäller planering om kompetensutveckling för bashandledarna. Hoppas på mycket kreativitet!
 
För er som inte sett musikalen Pippin tycker jag att ni ska försöka gå! Jag var där igår och blev helt tagen av fantastiska röster, många bra skådespelare och en häftig musikal i stort. Härligt för själ o hjärta verkligen!
 
Kram o god fredag ❤️
 

Härligt för själ och ...

0 Läs mer >>
 
Att va katt verkar ibland så väldigt skönt.
Kunna kura ihop sig, slappna av och spinna loss. 
Säkert alltid beredda med ett halvt öga men förmågan att bara lägga sig till rätta, gosa in sig o sova....
Just inatt avis på det.
 
Hosta som börjat reta, fler mediciner efter ett tag när hostan vägrar ge sig. Vill inte ha mer skit nu!!!!! Inser att pollen är under uppsegling, ändå smart att jag påbörjat min uppgradering av antihistaminer tror jag.
Tankar som flyger. Som stannar. Som ger sig av och återkommer.
Läser heminredningstidningar på Readly. Psykologi. Försöker bli trött. Känner hostmedicinens effekt....
 
Snart får jag nog ro.
Inser att föreläsningen imorgon förmiddag måste va JÄKLIGT intressant om jag ska hålla mig alert...!
 
God natt, och alldeles för snart: god morgon!
 
Joey

Snart ro.