0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilken dag det blev!
Helt fantastisk från början till slut med brudfix och frukost, skratt och förberedelser, släktfika, iordningsställande av trädgård och en helt magisk underbar vigsel. 
Det kom regn men ändå, så fint det blev.
Tärnorna som såg fantastiska ut i sina härliga klänningar, bestman-männen så stiliga i sina kostymer...Lisa Syren som gjorde det så bra, med ett tal fyllt av värme och kärlek.
Och trots rörda tårar före vigseln så gick det att sjunga:-)
 
Festen var en riktig fest med sång, spex, tal, god mat, skratt, prat och en jäkla massa röJ på dansgolvet...så kul! Ja, jisses vad bra det blev!
 
Och herre min Je så trött jag är nu efter hemkomst vid 03, upp vid 9 för att oavbrutet städa lokal, trädgård och hus till 16-snåret...
Vilket samarbete dessa dagar med brudgummens ömma moder, och med sambon, brudparet och barn. En ynnest att få va en del av.
 
Efter det råder stillhet här.
Kaffe, vatten och bok.
Vi ligger i samma rum men båda gillar tystnaden. Mycket bra just nu!
 
Kommer att bära med mig denna dag länge.
Så fantastiskt!
 
kramar, och snart, God natt.
 
❤️

Vilken dag det blev!

0 Läs mer >>
 
En galet välbehövlig ledig dag tog jag mig idag, efter lungseghet o antibiotika, svimningstendenser och illamående.
Har sovit otroligt gott i natt, och bara vetskapen av ledighet var som balsam för knopp och kropp.
 
Började dagen med en kaffe och flätning av  älskelsens hår, smp och kattkel.
Bakade grahamsbullar, grovt bröd och en citronsockerkaka i lugn och ro.
Det är nåt terapeutiskt över att knåda en deg. Och att känna dofter av nybakat. 
Det är urmodern som får sitt tror jag. 
Som grundar sig i jorden liksom.
Det är ett lugn över bakning, processen dit. 
 
Har dukat i köket inför morgondagen, då frukost och bubbel för bruden med vänner ska intas i vårt köket innan sminkning och fix. 
Trädgården ska pimpas i eftermiddag med äreport, blommor och hjärt-vimplar. 
 
Imorgon är det minsann bröllop här!
 
Kram ❤️ Johanna
 
 
 

Som balsam.

0 Läs mer >>
 
Dante, Patrik, AK, Dennis, Kamilla, Frida 
Patrik o Dennis
 
ak o Kamilla 
 
Förberedelserna är i full gång.
För lördagens bröllop, med äldste bonussonen och hans goa blivande fru. 
Fix i trädgården, med pimpning och partytält, funderingar på plan A och B beroende på väder, feta partytältet upp, dekorationer i spinn...
Musik, skratt, kaffe och full aktivitet.
Nervositet och mycket planering i alla hörn. 
 
Som förberedelse efter jobbet tog jag en liten promenad, i vacker stad, i vackra kvarter. Bland blommor i ekobacken och skönheten i Domkyrkocentrum, bland kolonilotter och Linnes lekplats. Stämde möte med min kära unge på stan och fixade lite ärenden, innan hemgång och bröllopsfix. Övning på sången som ska framföras, pizza-hämt och kaffefix till de som jobbade hårt. 
 
Hjärnan i spinn.
Fjärilar i bröstet och tankar på vad som ska göras. Just nu i tyst hus om natten med önskan att jag kommer att kunna sova gott nästa natt, att jag trots att jag kommer att bli rörd av stunden på lördag, kommer att kunna sjunga....! 
Att jag önskar uppehållsväder, goda viljor och mycket kärlek. För brudparet, en minnesvärd, härligt fantastisk dag. Att alla som är där gör sitt bästa för att dagen ska bli så bra den bara kan. Att det blir glitter och sol.
 
Är ledig på fredag, ett klokt beslut. Då ska jag ha en stunds bakterapi med fralldegen och låta händerna sakta knåda degen...
Det ska jag. Knåda sakta.
Har lovat mig, efter samtal och analys med henne som känner mig innanför huden, att vissa saker behöver förändras. För att komma ner i varv, hitta min form, mitt bästa jag. Med målande, skrivande, sjungande, bakande o mediterande. Mer av det, igen, i mitt liv.
 
Planen är idag: arbete med fullt fokus.
Efter jobbet ska tankarna finnas på helgens händelse. 
På det som ska göras, absolut, men framför allt:
 
Min äldste bonus ska gifta sig.
Han, gossen som var sprallisen själv i mysbrallor. Som alltid somnade insvept som en kåldolme i täcket, med sin stora isbjörn intill sig. Som gillade dataspel, som hackade lök med simglasögon, som älskade James Bond. Och som levde i Star wars inuti sitt huvud. Han som hade önskat att han skulle få en lillebror var den som var gladast över lillasyster när hon kom. Som liksom är en fantastiskt omhändertagande, omtänksam och varm person. Då som nu. Som jag fått följa i över 20 år, på resan i livet. Han. Han har hittat sin livskamrat, sin kärlek som han vill dela livet med. 
Finaste, goaste unge! 
Det är en härlig dag vi har framför oss.
Jag är så otroligt glad för att jag får vara med och dela den med honom, med honom och hans kärlek, som är en så självklar del i mitt liv.
 
God natt ❤️
 
 
 
 

Förberedelser & Min ä...

0 Läs mer >>
 
 
Det blev en bättre dag.
10 h sömn även i natt, med vila några ggr fram till lunch efter uppstigning. Sen har det gått framåt ändå. 
Det fick bli en bilutflykt med äggmackor och kaffe, till Askeberga, Hörda, Skogstorp, Gåtahult, Hemmesjö och Hovmantorp (bilderna är från hembygdsparken i H-torp). Så otroligt vackra omgivningar: stora, öppna ängar med ängsblommor som gör fälten så vackra. Solen som sken...fina timmar som säkert var bra för tillfrisknandet! 
 
Har fortfarande någon som roar sig med att sitta på min bröstkorg men det låter inte lika illa om mig, och värken och gelé-känslan i kroppen är mindre. Så det går åt rätt håll. En god natt sömn igen gör mig nog pigg som en lärka:-)
 
Kram och god natt
❤️

Bra för tillfrisknand...

1 Läs mer >>
 
Efter 10 h sömn gick jag ut med frukosten, satte mig i trädgården. Åt, läste och fortsatte sova till och från. Är helt slut i kroppen, och mina lungs är hyfsat sega. Som de blir ibland. Skulle behövt en flaskborste att rensa rent med, tänk att få ha rena lungs bara en dag för att känna hur det är. Det borde vara fantastiskt skönt!
Å andra sidan skulle en bli mer ledsen om en gick en dag med känslan för att sen återgå till normalläget. Så jag tar det med ro. Tänker att det om ett par dagar med antibiotika ska vända så imorgon önskar jag en roligare dag. 
 
Gjorde valet att inte hänga med på trädgårdsfest till goda vänner igår, och det var ett klokt val. För mig och antagligen för de, eftersom jag inte precis var på topp. Det är rätt bra att lyssna på sin kropp, att följa vad den vill/inte vill.
Kanske inte det roligaste att göra men i förlängningen ändå smart, för att låta den läka.
 
Vila i trädgården, tillsammans med dottern är nog bra läkningsprocess. 
Har dock inte orkat prata så mycket men att va tyst i tillåtande klimat är bra.
Sol är bra, och perfekt att sova i.
 
Boken om Herman Lundborgs rasbiologisks forskning fortsätter, och hans brister i att va rädd om sin egen familj då han är helt uppslukad av sitt att kategorisera människor. Rakt av beroende på ras, placerar han in att den svenska rasen är si och den andra är så. Inte personlighetens utan rasens egenskaper. 
Känns sjukt att läsa, att ens intresset för fenomenet fanns. Och var det som låg till grund för andra världskrigets utrotning av icke passande raser...
 
Nu The Secret sisters i högtalarna och mer läsning.
 
Kram Joey❤️

Imorgon önskar jag en...

0 Läs mer >>
 
En studie i djurens beteende blev det lite när papegojan Edith o katten Tusse möttes för första gången. Båda var avvaktande nyfikna, och katten gick runt hennes bur när vi satt ute i kvällen. Försiktigt nosandes, intresserat  begrundande över denna konstiga varelse i bur. Det verkade vara betydligt mindre skrämmande än alla högljudda fiskmåsar som svävar över oss vanligtvis. 
 
En fantastisk kväll, stilla och hyfsat varm.
Grillad mat, med goda tillbehör, familj, barn och vänner i en skön mix. Det är värt mindre sömn, helt klart! Det är ett gott liv jag har just ni!
 
Efter jobb kommer gammal god vän från Sthlm, som jag känt i över 30 år då vi hade musiktillägg ihop på gymnasiet. Det är rätt häftigt att få förmånen att följa någon så länge med bibehållen vänskap och där det alltid känns otroligt bekvämt med att ses. Som att vi bara fortsätter där vi slutade förra gången. 
 
Kanske blir det en liten biltur m dottern ikväll innan tidigt i säng. Försöka komma ner i djupsömn i tid i kväll vore välbehövligt då jag just nu är lite zombielik.
 
Suttit ute vid sjön och intagit min lunch även denna dag. Så otroligt skönt med ljummen vind, fontänens brus och solen på mitt ansikte❤️
 
Kramar ❤️ Joey
 
 

Studie i djurens bete...

0 Läs mer >>
 
Om solen skinit hade jag gått ut och lagt mig i trädgården Inatt. Hade garanterat somnat då, i värmen. Bästa sättet att sova på!
Det gick inte somna.
Att gå ut och lägga sig hade inte varit nattens lösning. Det fick bli soffa och bok någon timme tills sömnen kom som en befriare.
Och snart har nog kroppen vant sig vid tidiga kvällar och tupptidiga morgnar också. Det känns som jetlag...
Allt har liksom sin tid.
Även sömnen.
 
Gått från jobbet nu, en liten extra promenad och 10 min blundande på en parkbänk i solen innan hemgång  ger ny energi.
 
Familj och vänner på middag ikväll. Får passa på när brodern är hemma, och dottern. Väldigt mysigt!
Lax, halloumi och grönsakspett på grillen, rotfrukter i ugn och goda såser ska fixas.
Blir bra!
 
Skönt med värmen igen!
Längtat så efter den, behöver den för att varje cell i min kropp ska må bra.
Ljuset och värmen....Tack!
 
Kramar ❤️
 
 
 
 

Som jetlag.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Det känns i kropp och knopp att en inte ställt klockan på 3 1/2 veckor och låtit kroppen själv bestämma när den är trött och när den vill vakna. Den har inte velat gå och lägga sig vid tio, och definitivt inte velat vakna vid 05:45...
Men det är jobbdags igen efter sköna, lediga veckor.
Och det är förvisso riktigt kul att jobba igen, att träffa kollegor och att få saker gjorda som hjälper människor. Men väckarklockan är en rätt oskön typ. En mår så mycket och blir så mycket trevligare av sömn tills en är färdig för uppvaknande. Min inre klocka hade bestämt läggning ca 24, och väckning ca 9 om den fick tycka till, men det får gå detta också.
 
Blev bjudna på gott käk och dessert, kaffe och rödtjut hos mamma och pappa ikväll, där även brodern var för några dagar. Så mysigt med lite sång och musik, umgänge, skratt medan min kära sambo arbetade med att få igång 3 nya iPhones till övriga rötter. Tacksam för mina fina päron, för brorsan och goa barn som omger mig!
 
Dags för Törnrosasömn.
Kul att se om en kan lyckas vakna utan lakansränder i fejset och blodhundspåsar under ögonen i morgon:-)
 
Natti och kram!
❤️
 

En oskön typ.

0 Läs mer >>
 
 
 
Rödbetspajen var riktigt god, med täcke av créme fraiche, citron, fetaost, honung och svartpeppar, västerbottenost och pumpakärnor. 
Ibland har smp riktigt bra recept även om en kan svänga till de lite som en själv vill.
Jag är lite lat så jag gör en pajdeg i gryta på 100 G smält smör, 3 dl valfritt mjöl (jag tog dinkel igår) och 1 dl vatten + salt och timjan. Bara att kleta ut i formen och sen på med fyllning - snabbt, lätt och gott!
 
Varit och tränat till toner av Håkan Hellström idag...funkar bra:-)
Sjungit en del, lyssnat på Sommar i P1.
Övat med yngste bonussonen och dotter till äldste bonussonen bröllop, då vi ska sjunga.
Lyssnat på brudmarscher, legat på min kära sittbänk och haft det bra.
 
Och så det där livet som gör sig påmint från sin mindre trevliga sida.
En barndomskamrats pappa har blivit hastigt sjuk, blivit akut opererad och ligger i Lund med hästfoder av antibiotika för att stävja bakterierna i kroppen.
Mina kära föräldrar håller tummarna hårt, och så även jag. Tänker och önskar en kunde göra nåt. Skickar en bön till stjärnorna, och omfamnar i tanken. Låt det gå bra, låt det vända.
 
Vet att jag behöver sova.
Imorgon ringer klockan tidigt, känns nästan pirrigt inför första arbetsdagen efter semestern.
Känner mig nöjd med semestern, har hunnit med sköna saker i lagom takt med olika mål.
 
Kram ❤️

Omfamnar i tanken.

0 Läs mer >>
 
 
Traditionsenlig lördagsfika på stan med mor och far, plötsligt i lugn utan stress då dottern missat tåget från Stockholm och jag således inte ska hämta vid tåget förrän i eftermiddag.
Askelyckans egengjorda glass kan jag rekommendera! Choklad och svartvinbärsglass...mmm!
 
En stund i solen med sommar i P1.
Tove Lo som berättar om ett ganska tufft liv, med många taggiga erfarenheter i sitt unga liv.
Det går att vända ett skepp som är på väg åt fel håll, det går att komma upp från botten med nya verktyg. Jag tror att fler unga skulle må väl av att plugga in lurarna och lyssna på alla erfarenheter som delas i detta program. Att höra att livet som tycks vara fast i nån slags klet utan återvändo ändå hår att få till något bra. Nåt kreativt. Där föraktet till sig själv vänds till kärlek och viljan att göra gott mot sig själv.
 
I vår underbara trädgård finns friden att sitta med pluggarna och bara lyssna.
Om några timmar får jag hem min älskade unge, trots lite krångel. Det blir bra.
 
puss❤️

Gott mot sig själv.

0 Läs mer >>
 
 
Underbart skönt träningspass i morse, så skönt att känna ork, lust och glädje över svett, puls och pigga muskler.
Till Sväng-listan med låtar av Miriam Makeba, James Brown, Aretha Franklin så rör sig kroppen nästan av sig själv:-)
 
Gjort lite husliga saker idag som att tvätta flertal tvättar, handla mat och laga mat men också träffat goa vänner för en kaffe på utefik. God glass, skratt och prat som gav energi.
En liten stund i vår trädgård fick jag också innan molnen dolde den väl.
 
Kan erkänna att jag liksom haft semester på riktigt i 3 1/2 veckor så husligheten har varit minimerad.
Skönt och nödvändigt med en paus ibland, lyx att va iväg och inte behöva se det som egentligen borde göras.
Det är den riktiga semestern, tänker jag, lyxen att göra annorlunda och inte drunkna i vardagspyssel.
 
Det behöver inte betyda att en gör lyxiga saker (och vad det anses vara är nog högst individuellt)...det kan vara att tillbringa tid hos vänner, på vandrarhem, tält eller vad som bara det är nåt annat.
Som bryter av från det vanliga. 
Och när det vanliga på så sätt blir väldigt härligt när pausen är slut.
 
 
Jag tycker att "borta bra men hemma bäst" stämmer bra. Det är alltid härligt att komma hem efter bortavaro. Då blir vardagen och det jag har här det som egentligen tycks lyxigt.
Att ha ett hem som jag verkligen gillar, att komma hem till. 
Att ta av sig skor och strumpor och gå runt på våra barfotavänliga golv, ta friskt vatten från kranen och kunna lägga sig i egen säng. 
Det är lyx.
Det också. 
 
Kram o God natt
❤️
Johanna 
 
 

Det är lyx.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Jag sover så otroligt gott i stugan.
Ovanligt gott således.
I tystnaden som råder är det lätt att bara va, utan distraktion av något alls.
Jag sover hårt, som jag aldrig gör annars.
Tror att själ och hjärna går på paus.
Konstaterade till frukostvyn idag, och vid det stilla vattnet igår att nästa år ska vi vara där ytterligare några nätter. För att tanka in lugnet. 
 
Lillbonus med kompis mår också gott där, att hänga ute. Kasta pil, boomerang och springa ifrån ungtjurarna (:-)), ta en tur i skogen...
Rastlösheten kryper inte på utan de nöjer sig med det lilla. Sover likt björnen i ide gör de också.
 
Nu åter hemma då storbonus ville ta en fika med oss. Sitter så i vår vackra trädgård, och konstaterar åter att småfåglar låter betydligt mer behagligt att skränande fiskmåsar. 
 
Lavendeln som blommar är vacker, fikonträdet och hortensiorna likaså.
Mina platser på jorden är fina, på helt olika sätt. 
 
KramJoey ❤️

Mina platser på jorde...

1 Läs mer >>
 
 
Nära inpå kommer de på kvällen.
Våra grannar. Kossorna. Eller snarare ungtjurarna som nu går i närmsta hagen.
Lika nyfikna, sällskapliga på betryggande avstånd både för de och för oss.
De är liksom modiga ända tills en närmar sig dem. Då är ett fåtal fortfarande för nyfikna för att backa. Det är mysigt att ha de där, liksom lite på några meters håll. 
 
Sommar i P1, gillar det.
En stunds liksom meditation då en bara lyssnar på pratarens historia och musik.
William Spetz prat igår var väldigt fint, om hans nära relation till sin mormor. Och hans avsked.
Idag håller dottern till en fängslad författare i Kina, i sommarpratet. Såg om pappan och hans kompanjoner i Håll käft eller dö häromkvällen. Dokumentär om yttrandefrihet och dess konsekvenser i andra länder där diktatur eller beslöjad demokrati tycks råda. Ni vet, en demokrati som visas utåt men som är lika mycket diktatur som stasis forna styre i Östtyskland. Där människor kontrolleras, bestraffas om det de säger inte stämmer med landets styre. Som ska vara obefläckat oavsett konsekvenser för den enskilda människan.
 
Så alltså dags för dagens lyssning.
Önskar er en fin dag!
 
Kram Joey ❤️

Beslöjad demokrati o ...

1 Läs mer >>
 
Moder Jord, Stjärnorna...
Tack.
För naturen.
Det vackra som omger mig.
Träd, blommor, ängar, sjöar, hav.
Surrande bin och flugor.
Arbetande myror.
Hundar som promenerar, katt som springer som besatt lycklig över att kunna sträcka ut sitt steg.
Korna som råmar.
Fågelkvitter.
Detta ljuvliga kvitter helt olikt fiskmåsarnas falna dödsskri.
Suset i trädtopparna.
 
Tack Moder Jord. Stjärnorna.
För kontrasterna jag får uppleva.
Från storstadens trafikbrus, tusentals bilar, sirener, människor som pratar. Intryck.
Till hemmets lugna vrå, till underbara barfotavänliga golv, stort badrum och ljuvlig säng.
Till landets tystnad.
Där surr och brus, vind och stillhet är det som omger mig.
Där motionen sker på landsvägen, fri från människor och endast enstaka bilar.
En traktor.
Hej när en springer förbi människor sittandes på verandan.
 
Att få uppleva kontrasterna är en ynnest.
Berikar.
Tack.
 
❤️

Tack moder Jord.

2 Läs mer >>
 
 
Kaffestund med god vän, kollega.
I solen.
Smoothie och kaffe.
Blommor och folk.
 
Bikini och vinbärsplockning i trädgården.
Bok, Bob Hansson's Kärlek-hur fan gör man? Intressant bok med intervjuer av antal kända och mindre kända personer om deras syn på relationer, kärlek, svartsjuka. Om att visa sig och sina fel. Sina rätt. Hela sig.
 
Mer kaffe.
Ytterligare en vän förbi idag.
Balkonghäng.
Fina samtal.
Middag med mannen.
Ny bok.
Kattkel.
Soldis.
 
Dagen är bra.
En bra dag.
Tack.
 
Joey ❤️
 

Bra dag.

0 Läs mer >>
 
 
 
Äntligen känns kroppen som vanligt.
Tränat idag så svetten yrt och det var himmelskt skönt. 
Energi till träning, liten promenad, teater och utflykt så japp, I am back.
 
Har en sååå bra spellista på Spotify som har sånt sväng att det spritter i kroppen både för träning, dans och när livslusten behöver få utlopp. Listan heter just Sväng, som min idag 49-årige bror fixat så fint.
Födelsedagen firar han för övrigt i England med goda vänner.
 
Mamma, mannen och jag har idag kollat in farsen Tre steg i snedsteg i museiparken och blev mötta av sol och blå himmel.
Duktiga aktörer och aktriser, som jag som inte är överdrivet förtjust i just fars, var imponerad av. Bra timing, tempo och drag och därtill mycket bra musik både före, under och efter teatern.
Tycker att ni ska gå och se denna välspelade fars som går Tors-sö nästa vecka igen.
 
Mannen ville lufta sommarbilen efteråt så vi tog en utflykt till mitten av ingenstans: Olofstorp där det ligger ett coolt ställe Smoke & Junkyard.
Som en härlig blandning av loppis, Tyrolen, Café de luxe och festival på en och samma gång. God mat, våfflor, sprit, öl och läsk serveras i denna härliga miljö. Besök den!
 
Vilken bra dag jag har haft idag.
Vattnat mina blommor på balkongen, sugit in lite sol och har nu ludne lillkillen i knät.
Tacksam.
 
Kram ❤️

Sväng, fars och utfly...