1 Läs mer >>
 
Jisses vad trött jag är efter förra jobbhelgen o denna veckans arbete. Både i kroppen och i knoppen. Hade varit spännande m stegräknare och pulsklocka de här dagarna onekligen.
Det är ett för hårt tryck jämfört med hur många vi är som tar hand om de som kommer in. I de allra flesta fall är det inte patienterna som far mest illa. För att de inte ska fara illa jobbar vi fortare, vi hoppar över lunch o toabesök, vi stämplar ut senare  o gör istället liiite mer för den som ligger i sin säng. 
 
För den som ligger där med en skada, kanske en eller flera sjukdomar i bagaget, behöver oss. Vår omvårdnad, vårt tålamod, vår tysta kunskap där vi vänder på en kudde, lägger på en extra filt, tar en kudde under hälen och drar en borste genom deras hår.  Vi ger en extra klapp, ett glas saft och vi skojar lite. Vi ger de peptalk inför träning och uppmuntrande ord när framstegen kommer. Vi försöker se, finnas, hjälpa, lindra och vara där.
Ibland räcker vi till.
Men ibland snurrar hjulen alltför fort.
Det är tragiskt och ledsamt och inte så det ska vara.
De där små sakerna vi vill hinna med kan ibland va de som betyder mest.
 
Joey ❤️

Som betyder mest.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
Gick i tid från jobbet idag, till och med tio minuter före utsatt tid, för att hinna med en liten "raggartvätt" innan god 3-rättersmeny på Villa vik och föreställningen Vita hästen.
En god och trevlig kväll, påklädd som i höstrusk då det i andra akten verkligen var ihållande regn och kyla. Tar mig nu en kopp The o har varm katt i knät....blir nog snart varm:-)
 
Snart bedtime och läsning för mer än fyra h sömn tänker jag. Helt tappat förmågan att sova efter kvällsjobb då jag ska upp halv 6 dagen efter, som det verkar. Men men, har nog gjort vad jag hade i min plan idag ändå. 
 
Ute är det halvmörkt och höstlikt.
Längtar sannerligen efter SOL. Liiiite värme. Bara lite ihållande åtminstone. 
 
Kram ❤️

Bara liiiite ihålland...

2 Läs mer >>
 
 
Prövade godsaker på Munges bageri igår....fiiiint! Bara massa chåååklad så jag var mycket nöjd:-)
mycket goda saker o bra priser konstaterade vi. Rekommenderas således!
 
Känner att det var bra med antibiotika nu, krampen i bröstkorgen har släppt så det var nog lite baciller i lungsen trots allt. Är förkyld o lätt äcklig men blir väl ok snart. Känner mig ok i kroppen dock så det är jobb som gäller ikväll.
Tagit sovmorgon även idag, gick ner på stan o fixade lite ärenden och har nu äntligen prövat falafelrullen från Kungsgrillen, och den var verkligen god! Lite kvalitetstid med dottern före föreställning o jobb - gäller att ta vara på det så länge det varar. 
 
Nu blir jag serverad The m ingefära o citron.
bra kurering för klenjag!
 
Pöss ❤️ Johanna

Kurering och om att t...

1 Läs mer >>
 
 
 
Det var såååå gott med sovmorgon verkligen!
Sov till kvart i 9, låg kvar o läste lite innan dusch och långfrukost....tog andra koppen kaffe, läste tidningen och fick sen sällskap av min bästaste dotter. Småpratade, jag fick podcasttips, många sommarpratare som ska lyssnas på framöver!
Åkte och handlade tillsammans. Skönt att få en förmiddag med henne!! Har knappt sett henne i sommar pga rep för hennes del. 
 
Nu sitter jag i favoritfåtöljen med katt i knät, nybryggt kaffe och Donovan på Spotify. Städat hela huset och är nu nöjd och belåten över att resten av dagen bara lata mig:-)! Älskar doften, känslan av nystädat som gör njutningen sååå skön!!! Att sitta och veta att det är rätt fint här nu, mmmmmm! Jag vet, det finns säkert en diagnoskod på det men jag får ta det. Det är värt det!
 
Köpt nya numret av Faktum av en ny, trevlig försäljare på Maxi. Den ska jag läsa nu.
 
Kram till er❤️
Joey

Det är värt det!

1 Läs mer >>
Det känns väldigt skönt att va ledig imorgon efter många och tuffa timmars jobb!! Känner mig ändå hyfsat nöjd över att jag hunnit så pass mycket ändå även om jag velat än mer. Men jag har verkligen gjort mitt bästa. 
 
Det var väldigt gott med bullar efter jobb o medicinhämtning (bland annat antibiotika pga äckellåtande lungs) samt innan dusch  när jag kom hem ikväll! Bästa mamma hade hängt en påse på dörren med nya goda bullar:-) 
Käääärlek❤️ och jag gjorde även här mitt bästa med att njuta av tre styck nybakade bullar!
 
Ibland är det så lite som gör en glad!
I lördags kväll fick jag ett väldigt fint sms av min käre man som också gjorde mig sådär glad.
Just nu är vila på köksbänken en sån sak.
 
Snart ska det bli lite äggröra, grönsaker o bacon i detta hus.
 
Kram❤️

Väldigt gott!

1 Läs mer >>
 
 
Skönt att varva ner med katt i knät o insmorda fötter, rygg, revbensmuskler (med heat) efter tuffa jobbdagar. Har som kramp i hela vänster sida i bröstkorgen, och tror mer på muskeltjofräs och inte pleurit eller annat spännande. Tagit en starkare tablett också o hoppas på bättring. Känt av det hela veckan men bara litegrann o när jag skulle träna efter jobb idag så kändes det inte så bra. Helt enkelt. Körde soft. Trist. Men idag av nödd tvungen. Min kropp är ett mysterium av olika ont...eller har ni det likadant?
 
Klappar katt lite till innan chili con carne ska fixas. Bara hunnit med en liten kvarg o en näve cashewnötter till lunch så nåt "riktigt" får det bli nu, tänkte jag. Massa vitlök, chili och paprikakrydda...gott!
 
Tacksam för duktiga och goa kollegor i helgen, som gör allt för att hjälpa varann och göra det så bra det går för de vi vårdar, trots allt. 
Imorgon kväll känns det säkert otroligt skönt med ledighet nästa dag för lite återhämtning. 
 
Nu matlagningsdags, prat m sambon och kanske hämtning av blöt unge från Vita hästen, ett avsnitt av The Killing o lite bok.
En bra kväll blir det nog ändå!
 
Pöss ❤️ Joey

Lite återhämtning.

0 Läs mer >>
 
 
Vita hästen hade alltså premiär igår, och vädret ville väl. Sommaren är lite sval men solen visade sitt ansikte emellanåt och regn och rusk uteblev. Det förhöjer onekligen stämningen!
Oavsett om en gillar operett eller ej så kan en ändå ha behållning av föreställningen. Den är smårolig mest hela tiden och de som besitter rollerna som ska bära humorn gör det bra. Riktigt bra! Ensemblen är duktig, har närvaro på scen, sjunger rent och dansar synkat. Jag tycker, som absolut jävig, att det var en mycket trevlig föreställning:-)!!
 
Regnet har börjat droppa så smått.
När jag vaknade vid 7:30-snåret sken dock solen in men den har alltså gömt sig. Gick upp rätt tidigt, satt i morgonrock o Kurt Olsson-frilla och läste ut Mikael Nyqvists bok samt Smp (där Vita hästen fick fina recensioner!). Skön morgon.
En cykeltur för lite matinköp, en tvätt och nu läsning och lite vila innan lunch o jobb.
 
Kram ❤️

Som absolut jävig:-)

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
Vi var verkligen vackra omgivningar i vår stad!
Gick runt Trummen igår, insöp sjön, ljuvliga dofter från blommande växter, blommor...satt på en bänk utmed vägen, och toknjöt av skönheten i min lilla känsla om nytt kapitel. Satte mig vid fiket Brygghuset och intog en liten ostkaka i solblåsten. Några sköna timmar! Och bra, för tankar och känslor.
 
Grillade igår kväll med hela "kollektivet", så mysigt och sååå gott! Det börjar verkligen arta sig med garage och trädgård vilket känns fantastiskt kul! Nu har vi inte längre jätteinsyn för sikten är skymd in från gatan, tycker jag e skönt!
 
Sovmorgon idag, så skönt. Sovit bra ett par nätter vilket ju är skoj:-). Tränat på förmiddagen, var inte alls sugen först pga magont och trötthet men jag har kämpat och tagit i...och det gick bra! Däremot gjort nåt med höger armbåge så kör lite heat lotion där (aloe Vera) i hopp om bättring. Hade ont i den för flera år sen, i samband med att journalsystemet på jobbet skulle göras om till datajournal. Jag jobbade intensivt bara med det under ett halvår o fick då någon inflammation där i lilla slemsäcken. Då tog jag reda på att jag inte kunde använda zongel...fick andnöd på jobbet så det var ju rätt ställe...haha! 
 
Ikväll är det så premiär för Vita hästen, där min älskelse är med som sjungande servitris. Är spänd och förväntansfull och ser verkligen fram emot en sommarkväll i operettens tecken!!! Lovar återkomma med en liten recension imorgon.
 
Fet kram och god fredag!
❤️

Sköna omgivningar, ko...

1 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
Lyssnar nu på plattan Efter stormen med Marie Fredriksson. Och njuter, blir berörd och gråtmild av känslan, texterna, rösten. Riktigt bra!
Det var motsatta känslor i går, när vi och våra grannar åkte till Halmstad för att se Roxette. En väldigt trevlig resa, matbit, samvaro och ljummen sommar.  Lite festivalfeeling att ligga där o mysa i gräset.
Men konserten. Den var sorglig. Rösten höll inte alls, tonerna var lätträknade som hon nådde. Energin var långt, långt borta. Och någon storm var det inte tal om.
 
Ibland behöver en nog inse att det är dags att vända blad. Att avsluta och gå vidare.
Hur ont det än gör, eller hur sorgligt det än är. Kanske är det sorgligare att vara kvar istället?
 
Tänker själv på livets utmaningar och drabbningar, som min älskade vän och jag talade om idag. Det som finns bakom våra hörn av slingriga vägar. Ibland behöver vi släppa taget, låta saker vara där de är och gå vidare. 
Skriva ett nytt kapitel.
 
Jag undrar hur mitt nästa kapitel ska bli?
Det börjar bli dags att skriva det nu.
 
Kramar ❤️ Joey

Nästa kapitel.

1 Läs mer >>
 
Vill du lyssna, på riktigt?
Du frågar, som sig bör, hur det är. Hur dagen varit. Hur en mår. Men vill du höra, på riktigt hur det är?
Visst är det väl bättre ibland att INTE fråga istället för att inge hopp om att du skulle vilja lyssna på ett ärligt svar? 
Svaret blir nog oftast inte så långt, men den som får frågan känner sig viktig. Sedd. Respekterad. 
Och självfallet, helt tvärtom då lyssning uteblir.
Det är ingen bra känsla, det som händer är förmodligen att du vänder det du tänkte inåt och du får själv ta hand om det istället för att bara dela det. 
 
Om du frågar, var beredd på att lyssna.
Om du får frågan så borde det vara så att du skulle ha känslan att tid finns. Intresse finns. Men du känner nog av lite hur det är...? Hur känns det i luften? Saktar den frågande in på stegen, lyfter sin blick emot dig, öppnar upp för att ta in och reflektera över det du säger? Eller ställs frågan i förbigående, personen är redan på väg mot ett annat mål och blicken är riktad dit? Då är det ingen ide. 
 
Ibland funderar jag på att ge ett makabert svar, för att se om personen ens skulle reagera eller höra svaret. 
"Hej, hur har du det?"
"Jag har det faktiskt för jävligt".
 
Vad tror ni om det?
 
Kram ❤️ Joey 

Vill du lyssna...?

0 Läs mer >>
 
 
 
Försöker samla ihop mig inför jobbpass idag. Det går trögt, men njöt förvisso av klippning och hårbottenmassage av min duktiga frisörska.
Men ändå.
Lyssnar på Renée Olstead o läser Micke Nyqvist "Dansa för oss". Det är också bra. 
Ändå finns det en oro i bröstet. 
Tänk om jag glömt bort allt? 
Inte har koll på nåt som sjuksyrra?
All vårdteknik puts väck, sunt förnuft borta och strukturen katastrofal....
Ja, vad är det värsta som kan hända?
Förnodligen att jag jobbar över för att få koll, läsa PM och slutföra min del av arbetet.
Det klarar jag nog efter 16 år som sjuksköterska. 
Tur att IT finns för det jag VET som blåst bort under min ledighet, det är mina lösenord....
En värdslig sak dock:-)
 
Idag skriver gossen Dante i Smp som sommarspanare. Om musiken som blivit allt viktigare i hans liv, om nya utmaningar efter att varit en idrottskille hela livet. Typ tills nu. Läs gärna det!
 
Min dotter är på rep inför fredagens premiär på Villa Vik av Vita hästen. Full lulle har hon med två uppsättningar! Jag ska njuta av att glo jag:-)!
 
Lite lunch är det läge för. Rester sen igår, nötfärsbiffar med egenodlad timjan o oregano, potatis i ugn. Blir bra uppladdning, även det.
Bara resten av kropp o knopp som ska förstå det också....!
 
Ha en fin dag ni andra❤️
Joey
 
 

Det går trögt.

1 Läs mer >>
 
 
Lördagen var en lugn dag förutom träning och städning av hela huset. Samlade energi att städa allt klart så slipper jag ju det idag:-)
Tränade. Läste. Tittade på sista säsongens sista avsnitt av Orange is The new black. Läste igen.
Fick fina bonusen Dante på besök. Den känslan...är faktiskt oslagbar. Att få förfrågan  om en är hemma och om han kan komma på en kaffe....så gott i modershjärtat. Så häftigt med vuxna barn som vill komma på visit, sitta o prata om livsval och mat, böcker, filmer...blåbärsplockning . 
 
Idag haft förmånen att lyssna på Fridas sånger av West side, övning som ger mig glädje. Behöver jag idag. Vemod inuti. Sista dagen innan jobb. Inte funderat alls förrän i helgen egentligen, men idag känns det vemodigt att långa ledigheten är över och sovmorgnar, morgonträning, långfrukost och sena kvällar är begränsade. 
 
Funderingar på förändring, för kanske ska det kännas annorlunda om allt vore toppen? Eller är det bara just vemod att sköna veckor är slut? 
Får ta reda på det, helt enkelt.
 
Har givetvis goda saker att se fram emot även senare....Roxette-konsert, min älskade unges premiärer, fester och resor....det är inte det som känns svårt. Jag och vi fyller livet med goda saker, det är vi rätt bra på. 
 
Får va i känslan idag, att förställa mig gör det bara värre. Får va i vemodsbubblan och vända runt på den. Imorgon kanske det känns annorlunda. Vem vet? Inte jag.
Men imorgon är i alla fall en annan dag.
 
❤️
 
 
 

Vem vet?

0 Läs mer >>
 
 
Varit och tränat på morgonen så svetten lackade, kör min nya utmaning med crosstrainern (eller trappmaskin då) och idag körde jag 10 min på den först och sedan 20 min löparband....känns bra o det ska byggas på.
 
Stod och tänkte i duschen efteråt att den här sommaren har saker ändrats.
Till det bättre.
Fem veckor med endast 1 natt där jag vaknat med inhaleringsbehov....! Det är HELT fantastiskt skönt! Tidigare kanske det varit 3-4 nätter/vecka där jag vaknat av andnöd, så förstår ni förbättringen. 
Min lilla mage har också mått riktigt bra efter att jag la om min kost mer frekvent, vilket ju också är himla skönt. Jag är en medelålders klimakteriekvinna men jag mår bättre i min kropp än jag gjort på många år, rynkor o slapp hud till trots :-)
 
Städat lite...dammtorkat och tagit handfaten. Kör golven o toaletter imorgon då vädret ska bli sämre. Funderar nu på att ta min bok och en vattenflaska för att sätta mig i trädgården istället för balkongen. Njuta vädret och ladda batterierna. Sambon laddar sina med barndomskamrater, Sthlm o Ac/dc i helgen!
 
Kramis Joey ❤️

Rynkor o slapp hud ti...

0 Läs mer >>
 
En stad som sakta vaknar, solen skiner...
det porlar i en liten samling fontäner, småfåglar piper. Människor sitter, liksom jag, på en parkbänk och väntar eller bara njuter i solen.
Ett äldre par bråkar om vilken butik de ska besöka först.
Andra flanerar lugnt, njuter av sin lilla fönstershopping.
En lastbil lastar av varor till närliggande butik. En pojke cyklar med sin pappa, småpratar och verka tycks att livet är tipp topp medan de mindre bemedlade sitter slitna och munhuggs på "sin" bänk.
Några går med resväskor.
En stad som vaknar är en rätt skön känsla så här på sista riktiga Semesterdagen.
 
Jag inväntar kaffesällskap efter att ha fixat mig ett nytt pass och hämtat min unges nya. 
Nöjd efter skön gårdag med goda vänner, god mat, goda samtal. 
 
Ska  njuta av solen i dag. Sitta i bikini med min bok, dricka bubbelvatten och må fint. 
 
Pöss ❤️

En stad som vaknar.

0 Läs mer >>
Efter lång färjekö var vi duktigt sena hem, men 18:57 var jag på linneparken för dejt med go kollega Lotta för att se och höra Elin Ruth. Jag hann!!!!! Är verkligen glad för det, för hon e fasen grym. Snygg som få, coolt klädd i kostym och fräck frilla, en röst med raspig skärpa som skänker mystik åt låtarna. Riktigt najs att sitta i gräset och njuta av sommar o musik med undantag av att min rygg ogillar sittstilen, och jag med god vilja kunde sitta så utan att börja gråta....haha! Brassestol hade varit fint! Ska tänka på det nästa gång när jag har mer än tre minuter till godo.
 
Sovit så gott i natt...!
hörde inga måsjävlar ens, så då sov jag hårt. 
Åt frulle och så till gymmet. Kände när vi gick högst upp i jaktslottet i Binz att jag inte tränat mjölksyreträning så mycket. Att gå fort på hyfsat plan yta är inga problem men att gå i trappor o cykla är annan träning. Så idag varvade jag 10 minuter i trappmaskin och 20 minuter löpband som kondition, förutom styrka. Det blir min nya utmaning, att få konditionen bättre! 
 
Tar en kaffe på balkongen och svettas av.
Ska vårda mina små fötter och duscha, ta mig till Söders blommor en sväng och invänta eminent Sthlm-besök av min goa, gamla vän sen gymnasiet. Ikväll är det grillning hos goda vänner som gäller. Tjoho vilken dag:-)!!!!
 
Kram ❤️
 
 

Ny utmaning.

0 Läs mer >>
 
 
 
På väg efter goda dagar i Binz! 
Vi slåss lite mot klockan eftersom jag vid 19 vill befinna mig i Linneparken och kika på Elin Ruth Sigvardsson. Har sett fram emot det, åkte redan vid 7 för att hinna men blev fast i färjekön 2.5 h...blä! Jag ska springa ner när jag kommer hem,  efter att ha dragit ut deon ur väskan och dolt reslukten...haha! Vill lyssna det jag hinner....!
 
Lyssnar nu på Katitzi på barnradion. 
Sån nostalgi! Läste alla böckerna av Katarina Taikon som liten och ung och fängslades av Katitzis liv och leverne, men också förfärad över hur hon ibland behandlades. Ska nog ta en tur till bibblan med lillbonus och låna lite books.
 
Solen skiner även här, i vårt vackra land. Så skönt. I övrigt är norra Tyskland och Sverige likt naturmässigt, med dess vidder och åkrar. Kanske är det ännu mer likt Danmark eftersom det också växer fullt av vallmo längs vägarna. Så vackert med dess röda färg!!
 
Sista skälvande dagarna på semestern nu, måndag börjar så kneget och knoget igen efter fyra veckors sovmorgnar, slappa dagar, bokläsning och upplevelser i lagom blandad dos. Hoppas det blir bra, det också.
 
Kram Joey❤️

Konsert, Katitzi och ...