0 Läs mer >>
(null)

Hockeykväll. Nästan overkligt att för första gången i år gå på hockey. Bland folk. Fast lite folk. Men ändå. Och mat. Festligt och tryggt. 
Och så vann de kvällen till ära, bara det!

(null)

(null)

En promenad i hösten fick det ju bli även denna dag. För att känna doften av våta löv, regn och fin höstdag. Gick vägen förbi svärfar och farmor. Tände och tittade på alla ljus. 
Det är fint att se alla människor som går till kyrkogårdarna och tänder upp, gör fint och samlar sig en stund. 

(null)

Kvällen slutar med så mycket bättre på play.
Denna omgång känns magisk. Så många som jag genuint gillar i år och som verkligen är grymma musiker och som bjuder på sig själva. Hoppas innerligt att Tommy Körberg hämtar sig efter din sjukdom och kommer tillbaka som  vi får se honom här, i detta tv-program. Hans röst och sångsätt får känslor i gungning - på alla sätt och vi behöver det. Få Känna. 
Alla känslor måste få ta plats och musiken kan få ut det, eller in. Göra att allt blir större, även det lilla. Som trolleri. Magi. 

❤️

Allt blir större.

0 Läs mer >>
(null)

Fredagsledig och otroligt skön start på dagen. Lite sovmorgon. Träningspass i vardagsrummet, eftersom jag inte längre går till gymmet sedan ett par veckor. Vill vara rädd om mig.  Jobbig träning...burpies är verkligen äckeljobbigt, liksom the worm, utfall plus alla andra styrkeövningar jag kör. Jobbigt och bra. 
Träningen hemma känns faktiskt ibland mer effektiv än på gymmet. Som att jag går in i min bubbla mer, det är bra!

(null)

Lack och andrakaffe efter dusch och fix. 
Och så kökshäng med älskade ungen när hon vaknade. Långsamhetens dag, en tacksamhetens dag för att jag tog ledigt för att ta vara på. 

(null)

En stilla promenad tillsammans till farmors och farfars grav. Maja och Tage. Bästa farmor och farfar. Lade ner en nyköpt vacker ros. Rensade bort lite löv. Klappade en sten där de ju inte längre finns, men det är ändå nåt vilsamt där. Att sitta, eller stå en stund. Samla tankar, tänka och liksom prata inombords. 

(null)

Så klart att jag står där tills tåget åker.
För att samla in henne, se så länge det går. 
Så fint att få ha fått ett par spontana dagar, krama om och bara vara ihop. 

Det här var i sanning en bra fredag!

❤️
Kram Johanna

Se så länge det går.

0 Läs mer >>
(null)

Nu tar jag helg.
Tre dagars ledighet med vila och återhämtning, för att återfå energin lite. 
Det har varit mycket gasa/bromsa detta år...och just nu hamnade jag i läget att jag inte vågar boka på mer med risk att det kanske ändå måste strykas. Om covid-inläggningarna ökar mer, det är vad det handlar om. Platsläget. Vilket ju måste säkras så klart, då svårt, akut sjuka går alltid före men det innebär ju inte att de som står och väntar på operation har mindre ont. Många människor får detta år lida oerhört på grund av virusets effekter på allt runt omkring.
Så nu tar jag lite välbehövlig paus och laddar inför nästa vecka. Om det blir som jag hoppas med grönt ljus...då blir det mer än full rulle igen!

(null)

Tog en kaffe med mannen i hans stridsvagnsmuseum som jag kallar det. Eller stereomuseum mer. Mancave. Kärt barn har många namn. Det har liksom varit en välsignelse för min annars rastlösa man, att ägna mycket tid åt begagnade stereoapparater, högtalare och allt vad det heter. Resorna har ersatts av putsning, köp- och sälj och en glädje i att få saker att funka. 
På bilden ser ni knappt hälften av väggen som är fylld av musikanläggningar. 
Det går att kalla det nörderi utan att blinka!

(null)

Jag har unnat mig favoritparfymen.
Ägde en gång en liten provflaska och gillade verkligen den. Tittat efter den på flygplatser men varit för snål mot mig själv. Men nu slog jag till. Nöjd med godofter. Så mysigt att kunna välja lite, njuta av det enkla liksom.

(null)

Får bli någon tomatpasta med halloumi ikväll tror jag. Och ett glas rödtjut kanske, för att landa in veckan. Och för att fånga in ledigheten.

Kram ❤️ Johanna 

Välbehövlig paus och ...

0 Läs mer >>
(null)

Så kom hon hem ett par dagar, min älskelse. Sådär enkelt, spontant kökshäng med mat och prat, en liten whiskey, lite musikal och mer musik på det. En sån lisa för själen sannerligen. 
The greatest showman igen. Den är så väldigt bra, med galet bra ensemblenummer och fantastisk musik. En sitter där med känslorna överallt och ett fånleende i ansiktet och bara ÄR. 

(null)

På jobbet idag blev det operaklassiker. 
Väldigt bra jobbmusik, som ger inspiration. Koncentration. Lite hjärta, smärta, drama och jävlar anamma, alltså en bra kombo helt enkelt. 

(null)

Längtar efter frisörbesök om en vecka. Börjar likna en hippie nu vettja! Tålamod mitt hjärta...

Nu Gileads döttrar, sömn och återhämtning.

❤️
kram Johanna

Med känslorna överall...

0 Läs mer >>


(null)

Att se erfarenheter som något att lära sig av, även om de varit väldigt tuffa, onödigt jobbiga som ställt livet på ända. Som fått en helt ur balans och varit som en käftsmäll. Som under en tid kanske tagit musten ur en.
Men att ändå, efter ett tag, kunna se dem som en minnesbank, ett känslokonto att plocka ur när liknande händelser, eller möten sker igen. Att det som hände kanske kan ge nya perspektiv till livet och få en att växa. På något sätt bli starkare, tryggare i sig själv. 
Det tror jag är möjligt. 
Jag vet att det är möjligt.

Det är ju en styrka att kunna gräva i den där banken av erfarenheter för att fundera ut, vända och vrida på det som varit för att få ut något bättre. För att lära om, lära nytt.
Kanske kan en del ha haft med en själv att göra. Sättet att möta svårigheter, beteendet mot andra, synen på en själv och sina medmänniskor kanske behöver stötas och blötas. Kunde en gjort det bättre? På ett annat sätt? Vad hade hänt om en gjort si eller kanske så? Kanske kan de sämre sidorna bli lite bättre, om en vill det. För att livet, mötena och relationerna ska bli bättre.

Eller kan en bestämma sig för att livet alltigenom är orättvist och att en själv har blivit och är orättvist behandlad. Att en själv är värd så mycket bättre, men att människor omkring en aldrig har kommit till den rätta insikten. De har missförstått allt medan en själv bär på sanningen. Den om sig själv, som ingen annan förstår. 
Det sistnämnda perspektivet blir lätt en våt filt som omöjliggör självreflektion, som inte tillåter utveckling och som cementerar ett skeende, ett beteende. 

Vi är alla olika.
Ser saker på olika sätt och har olika förmåga till att reflektera över våra beteenden och hur vi liksom vill tänka. 
Om en vill komma vidare, trots allt som varit, så är nog det viktigaste att förlåta. Både andra men kanske mest sig själv. 
För att släppa taget och tillåta nytt syre att komma in. 

❤️
Kram Joey

(null)


Nytt syre.

0 Läs mer >>
(null)

En kraftpromenad fick börja dagen. 
Att gå genom stadsdelarna i det stark höstfärgade landskapet är lite magiskt. Det gäller att se, lyfta blicken och ta in att det nu är otroligt vackert tänker jag. Tänk om det går att samla på de bildminnena och ta fram dem när bladen faller och annan färgskala tar över....det hade varit bra för själen.
Får jag önska så skulle jag vilja ha en riktig vinter, med mycket snö och tio minus som liksom bäddar in världen i det dova ljudet. Med knarr under skorna och isande andedräkt. Röda kinder och varm choklad. 
Önska kan en ju. Hoppas att Moder Jord orkar.

(null)

Som guld! 
(null)

Och fortsatt så otroligt grönt.

Sitter nu i mellanrummet.
Ska nog ta mig en macka och andrakaffe medan operettmusiken ljuder från musikrummets anläggning. 

Börjat läsa Gileads döttrar av Atwood. Kopplade Tjänarinnans bekännelse och Handmaids tale till fanatism, precis som när jag läste Två systrar som bygger på verkliga händelser om två systrar som blir radikaliserade och åker till IS-styrkorna i Raqqa. Liksom samma sak fastän de säger sig tillhöra olika regimer, olika religioner men allt bygger på skrämsel, rädsla, hot, tvång och våld. Skrämmande på alla sätt. Atwood skriver riktigt bra, så att en kan känna hur det skulle vara att ifråntas allt och tvingas in i något så oerhört. 

(null)

Träningsvärk idag. Prövade lite från ett crossfit-program på youtube igår förutom styrketräningen och tänkte att shit så tråkigt (framför allt faktiskt) då upprepningarna känns oändliga. Och shit vad jobbigt med alla upphopp och kråmande och så upp igen...säkert galet effektivt men kul? Njae. Ska försöka lite till, kanske upptäcker jag att det blir lite roligare som omväxling ändå? Vi får se.

Nu macka och kaffe, bok och hysteriskt vacker musik.

Kram och god söndag!
❤️

Att fråntas allt. Och...

0 Läs mer >>
(null)

Sov som en stock från hyfsat tidig kväll till sju i morse. Lite knas att vakna så tidigt en ledig dag men ändå skönt, med all tid. 
Låg kvar och läste en stund innan träningspass, frukost och genomläsning av boken. En korrekturläsning till liksom, innan det kommer in tankar från ett par håll om det ska ändras något, läggas till eller dras ifrån, förtydligas eller annat. Input. Reflektioner. Kanske är det sedan dags att försöka med nästa steg. Känns ju läskigt och fantastiskt på samma gång, att jag faktiskt skrivit nästan etthundraåttio sidor i ett flöde. Ändå nöjd med det oavsett vad som händer. Det har varit en bra och viktig process på många sätt.

(null)

Haft föräldrarna på fika. Mysiga, pratiga timmar. Mycket om det sjukhus som planeras att byggas (som jag är ganska skeptisk till), och om barn och bonusar och hur det är omkring alla i nuläget. För mina föräldrar har ju allt verkligen varit skumt i några månader då de har träffat oss och min egen unge bara, men inga andra "i klanen". Det är riktigt lång tid med isolering, som säkert gör saker med ens inre även om en som de inte är ensamma i det. Men det normala blir något onormalt och klassat som en stor risk. 
Shit vad jag längtar efter just det normala! Tänk hemmafest med DANS!!!! 
Alla samlade under samma tak. Skratt, musik, prat...fest. Bara så.

(null)

Efter promenad och ännu mer läsning blev det en kväll hos denna sköna böna. Samtalet tar aldrig slut, det väcks nya tankar och nya trådar medan god indisk mat och gott krispigt vin intogs. Värdefull kväll. Värdefull vän.

(null)

Och jag blev förälskad igår. 
I denna klänning som liksom bara hängde där. Så kan det gå!

Kram och god natt ❤️
Joey

Värdefull dag!

0 Läs mer >>
(null)

Fredagstrött nu, efter några timmars jobb (japp, fredagarna kan jag oftast lyxa till det) och lite shopping. Fredagsblomma inköpt, lite nya krukor, och också en klänning och strumpbyxor. Klänningen hoppade på mig från sin galge och önskade hett att just jag skulle ha den. Så var det! Väldigt nöjda, både klänningen och jag således. 

(null)

Sitter nu i fåtöljen innanför kök och matrum, eller matsal. Vi säger olika där, mannen och jag. För mig är en matsal något som personal eller barn går till för att få lunch men för somliga är det ett större rum, en sal, i ett privathus. Vad tänker ni?

(null)

Nya krukor till dessa vackra palettblad. Älskar färgen. Skulle behöva ny innerkruka insåg jag när jag kom hem, då den större blomman har en löjligt liten sådan. Kanske skulle den bli glad av en större. 

(null)

I jobbtagen idag, min älskelse. Lite reklam på insta om att de har en ny stjärna där på nya jobbet i nya staden. Om ni är i Malmö kan ni besöka Lotta Love och få er en vegansk frulle eller lunch eller bara en god kaffe och kaka. Ska själv kolla in det nästa tripp dit. 

Alltid när vi nyss setts så blir längtet så starkt. Jag vill bara hänga med henne, krama om och prata sittandes vid ett bord med en kaffe, eller ett glas rödtjut. Gillar verkligen att ha henne nära. Att diskutera smått och stort, tänka från olika perspektiv. Hon är bra hon, min unge. 

(null)

Mesta tiden idag har vi suttit och diskuterat vårt arbete, som en planeringsdag. Kul med ombyte, gofika och umgänge på ett annat sätt. Tog mig därför både lite sovmorgon och eftermiddagsflex, så otroligt skönt.
Och nu är det fredag eftermiddag, utan planer för vare sig den eller kvällen förutom att jag ska läsa ut Seierstads bok och påbörja en ny.
Gott liv!

Kram och go fredag önskar jag dig!
Johanna❤️

Både klänningen och j...

0 Läs mer >>
(null)

Det är fortfarande väldigt färgstarkt ute. Vackert så en får nypa sig, när en ser färgerna mot himlen. Som om någon målar om löven varje dag!

En promenad fick det bli, för att stärka kropp och knopp. Inte så sugen på gymmet nu efter jobbet. Brukar kunna vara lite för många just den tiden för att det ska kännas helt okej just precis nu. Ska köra till helgen, då det är betydligt lugnare. Hade tänkt en hemmaträning efter promenaden men det blev istället trevlig spontanpizza med mor och far. Så mysigt att sitta och snacka lite över god pizza.

(null)

Än så länge har hösten verkligen bjudit på promenadsug och vackert väder. Det är förvisso galet mörkt på morgnarna, och regnet börjar visa sig men än så länge är jag okej med det. Det finns nåt vackert med det också. Med tända ljus, en brasa, frisk luft och tokblåst. Det är liksom något lite busigt över det ändå.

(null)

Nåt annat som är lite busigt är den här pinglan (till höger då, mamman är inte lika busig) som hälsade på. Så jäkla rolig just nu, med mycket bus i blicken, mycket snack och galet charmig. 

(null)

Fick en fin teckning också! Den pryder nu en vägg på jobbet och lyser upp.

(null)

Matchade inhalatorn med tröjan idag. Gäller ju att en tänker till liksom. 
Vet ni vad inhalatorn heter? Pari Boy. Kan en döpa inhalatorer till nåt mer töntigt tro? Eller konstigt? Varför inte numrera dem? Färgkoda? Nåt könsneutralt åtminstone? Låter mer som en blöja för män, tycker jag.

Nåja. En bra grej är det i alla fall, som gör livet lättare. Oavsett töntnamn.

❤️
Joey 

Busigt.

0 Läs mer >>
(null)

Ny ljung istället för vissna pelargoner. 
Lyser upp lite i det galnaste mörker. Så mörkt att jag måste tända mobilen för att hitta ut ur sovrummet på morgonen. Allt ljus, all färg en kan uppbringa måste liksom fram just nu. 

Behövde en promenad efter jobbet. I duggregn, i dimma. Få ny energi, syre. Rätt härligt att känna regnet mot ansiktet. Gå runt och se färgerna, av fallna löv och de som fortfarande sitter kvar på träden. Sparka i högarna, gå i vattenpussarna.

Det gäller att samla på de där glitterstunderna. 
Hålla dem mjukt.

❤️
Joey 

(null)Hålla mjukt.

0 Läs mer >>
(null)

Ser ändå rätt samlad ut. På något sätt börjar en väl vänja sig vid dessa hit- och ditslängar, som en galen ringdans. Från mars månad har det varit väldigt mycket på och av, boka på och boka av, ställa om gång på gång.
Nu är det så igen.

Antalet inneliggande covidpatienter ökar, och planerade operationer får bokas av för att göra plats. Läget är ansträngt. Igen. Och jag oroar mig över mina kollegor som jobbar kliniskt och som åter får ställa om till full skyddsutrustning hela tiden. Som åter får jobba under oerhörd press och stress, för att bemöta allas behov och för att skydda sig själva och andra. För att lindra, trösta, hjälpa. För att rädda liv. 
Jag ber er.
Att vara förståndiga. Försiktiga. Tvätta händerna, på riktigt. Undvik trängsel. Stanna hemma vid symtom, träffa då heller ingen annan utanför hemmet. Det är jävligt tråkigt, men nödvändigt. Håll i och håll ut, ännu ett tag. Jag önskar verkligen att det snart ska vara över så att livet kan fortgå som vi önskar.

(null)

Efter denna dag var det otroligt skönt att komma hit, till äldste bonussonen Dennis och Kamilla och barnen. Skönt med socialt häng, lite bus, mat och prat. Skönt att samla på sig lite kärlek, helt enkelt. 
Med väldigt bra människor.
Som jag behövde detta!

(null)

Kram ❤️ Johanna

Som jag behövde detta...

0 Läs mer >>
(null)

Spännande att se hur det känns i kroppen imorgon efter nästan två veckor utan regelrätt gym-pass (varit ute och gått en massa men inte tränat styrka alltså). Förrän idag. Skönt var det under tiden i vilket fall. 

Får fundera lite hur jag ska göra ifall corona ökar igen...emellanåt är det ju lätt att hålla avstånd där, då vissa tider funkar bättre. Vill inte trängas bland svettiga, flåsande människor liksom. Än så länge känns det ok. 
Har inte varit på maxi eller Willys på hela denna tid, förutom innan midsommar. Handlar i närbutikerna och framför allt på nätet och hämtar på maxi. Tycker det funkar bra, gör mig mindre stressad och dessutom undviker jag gärna folkmängder. Känns bättre så. Vill så ogärna så ha detta pga mina sega lungor. 

(null)

Kollegan i samtal idag. Skönt att jobba ihop, att ha någon att bolla med även om en tänker väldigt lika. Det är ibland ändå skönt att få det bekräftat liksom, att en tänker på samma sätt.  Eller också att den andra ger en ny idé, ett nytt perspektiv på ett problem. 


(null)

Den här snurrar på facebook. Tänker att det bekräftar varför jag fortsatt är med i svenska kyrkan fastän jag inte är troende. De gör mycket gott då de finns för dem som har det svårt, att de driver kyrkokörer på alla nivåer utan att medlemmarna måste betala och att det (i vanliga fall) finns många tillfällen att njuta av vacker musik i dess byggnader. Så oavsett om en är religiös eller inte så tänker jag att det har ett gott syfte, den där kyrkoskatten.

Kram❤️Joey

Ett gott syfte.

0 Läs mer >>
(null)

Skitgubbe, chips och bästaste människorna....det var en fin kväll igår!
Sov gott i natt, låg kvar en lång stund och läste i DN, lite i boken innan det var dags för kaffe och frukost. En andrakaffe när dottern vaknade. Lugn och ro-häng innan falafeldags.  Kan för övrigt vara den godaste falafelrulle jag ätit. Med picklad rödlök, hummus, granatäpplen och sallad, persilja...så fräscht!

Bilresan hem gick bra, i solen. Som terapi att köra min goa lilla bil i solen, med podd och musik och rena vägar.
Lyssnade på P1 dokumentär om ett kollektiv som sprack. Tog en promenad direkt när jag kom hem, för att andas syrerik luft.

Så tacksam för denna helgen, med avslappnat häng och mycket prat, långa kramar och puss på den mjukaste tinningen jag vet. 
Så fint att se att det nya livet de nu skapar sig verkar vara väldigt bra, i harmoni med varann och med vänner. Ett harmoniskt hem...som det ju bör vara, men som inte är självklart, känns från djupet alldeles ljuvligt att få se.

(null)

Landat gott hos mannen, med småprat och omfamning, lugn och ro. Den bästaste för mig.

Kramar ❤️ Johanna 

Från djupet alldeles ...

0 Läs mer >>
(null)

Tog en kaffe när lägenheten och huset tycktes sova. Läste en stund.
En stunds läsning gemensamt och en andrakaffe innan det var dags att gå på stan, insupa livet, folket, husen. Det finns mycket vackra hus här, gamla och charmiga och det är en fin blandning av människor. 

(null)

Många steg har det blivit, en del shopping och ätande, mycket tittande och fotande. 

(null)

Träningskläder inhandlade då det ska testas crossfit för dotterns del. Tror inte att jag ska ge mig på det men blev sugen på att själv unna mig nya snygga träningstights à la högmidjade adidas...så snygga! 

(null)

(null)

Åt lunch på ett ställe som heter Nostra, som hade enormt goda mackor. Tänk att kunna sitta ute i andra halvan av oktober...en stad, världen, livet blir verkligen så mycket vackrare när solen lyser. Människor blir vackrare. 

(null)

(null)

I kväll har vi spelat kort, kollat film och käkat himmelskt god skaldjurspasta. 
Jag har inte sett Joker tidigare men oj, vilken bra film som liksom fuckar upp hjärnan med vad som är sant och inte sant, vridet eller rakt. Joquain (stavning?!) Phoenix spelar sjukt bra! Vilken karaktär, i sanning skruvad på alla sätt.

Två sena kvällar för mig som inte är någon nattuggla, (helt klart värt) men nu dags att sova. Bearbeta film och dag med många intryck. Är så nöjd och glad över fina dagar, fått samla på mig lite av älskad unge och njuta av att de har det bra här. Det passar dem, stan och lägenheten, tempot. Det är som bomull för mammahjärtat.

Kram ❤️ Johanna 

Som bomull.

0 Läs mer >>
(null)

Vaknar upp i Malmö efter god natt sömn. Slö och liksom såsig ligger jag kvar ett tag, nog ingen risk att de två andra vaknar än på ett tag. 
En ny känsla att direkt efter jobbet igår köra till nya staden, där min Frida-Hedvig bor, och så var jag här på så kort tid. Fantastiskt härligt! Fick tips häromdagen om Astrid -ett liv på podd, lyssnade på tre avsnitt under resan. Väldigt fina, och bara rösten av Astrid väcker sköna barndomsminnen. Trygghet. Hon var cool på många sätt, onekligen.

(null)

Tog en promenad igår kväll innan käk. Till folkets park som var det mysigaste jag sett på länge. En sån levande och mysig plats med härliga sitt- och lekställen, krogar och konstverk. Sommartid finns det många små kaffe- och glassbodar. Det myllrade av alla slags människor även nu, så fint.

(null)

Älskar liksom barnslig konst, som väcker glädje och lust. Bara detta! 

(null)

Eller varför inte denna?
Så söt ju.

(null)

Satt länge igår kväll vid köksbordet, drack vin och pratade. Som jag saknat och som jag njuter. Fint att tänka att vi har en hel orörd dag framför oss.

Kram ❤️ Johanna

En orörd dag.

0 Läs mer >>
(null)
  
Lite trött men nöjd efter arbetsdagen. Så väldigt skönt att vara tillbaka till en bra dag, en full- rulle-dag med bästa kollegorna. 
Det har ju varit väldigt stökigt hela våren och än mer efter sommaren men det går väl kanske ändå lite framåt. Och hur som helst så är det ett tillfredställande jobb, att göra det bästa för dem som står i vår operationskö. 

Efter middagsfix med tärnade morötter, vitlök, purjo, tomat, rödtjut och buljong, chili och pasta så sitter jag i höstkvällen. Med tända ljus. Och nya serien Drottningarna. Idag om Karin Månsdotter. Riktigt spännande!

(null)

Ljuset från balkongen ikväll innan mörkret tätnade. Det blir så otroligt mörkt nu, får nog tända mycket ljus varje dag för att hålla gnistan uppe. 

(null)

Fick hem en ny notbok igår. Kan nästan inte bli bättre ju! 

(null)

Tacksam att det känns som att lungsen blir bättre och bättre igen. Tackar min stjärna för det. För hoppet, att perioderna av tung andning ändå blir korta. Att det inte alltid behöver resultera i ännu sämre saker. 

Imorgon är det jobb igen.
Och fredag, och därmed dags att åka till Malmö. Ser fram emot att umgås med min dotter och hennes Oscar och att få lära känna staden lite mer. Få goda minnen, fylla på med färg i en för mig, tidigare, grå stad. 

Kram och god kväll!
❤️
Joey

Fylla på med färg.