0 Läs mer >>
Sista dagen på detta år.
Det som slår mig, som jag tänker på, är att tiden går så sabla fort. 
När en var lite tyckte en att sommarlovet var en evighet långt.
Ett år till nästa jul eller födelsedag gick inte ens att tänka hur långt det var. Oändligt. 
 
Efter trettio fyllda kändes det som att tiden fördubblade sin hastighet.
Nu går den så fort att jag knappt hinner blinka mellan händelserna, när julen är slut känns det nästan som att nästa jul knackar på med sin uppmärksamhet. Konstigt ändå hur uppfattningen av tiden förändras. 
 
Tänker på generationen före oss, hur de måste känna. Upplever de trippelhastighet av tiden? Att allt går som i en berg- och dalbanas tempo? 
Det måste i så fall vara svindlande. Kanske skrämmande, och lite ångestfyllt. 
 
En vill ju va med länge, hinna med mycket, känna och vara i det som finns. Så länge livet är vill jag leva. Känna. Andas. Älska. Ta vara på.
 
Som nu. 
Ljum vind. 
Sol.
Vänner.
Familj.
Dofter.
Smaker.
Sånger.
Det som ger livet, gör livet.
 
Ett Gott Nytt år önskar jag dig, ett år fullt av känslor, värme, dofter och känsla av liv.
 
Kramar Johanna ❤️
 

Sista dagen.

0 Läs mer >>
 
En fantastiskt skön dag med hyfsat mycket sol, 29-30 grader varmt, vila, läsning, bad och träning....det är verkligen så himla värdefullt och efterlängtat. Så välbehövligt för varenda mikromillimeter av min kropp, som bara vill vila. Komma ner i varv, i nån slags andra andning.
 
Ikväll har jag dessutom kunnat äta vegetarisk mat (hemmafixad) utan magont, och intog detta med gott rödtjut dessutom. I dubbel bemärkelse liksom festligt.
 
Pratat mkt jobb ikväll, framtidstankar, ansvarskänsla, var gränsen för lojalitet går och när en bör backa och säga ifrån. 
Bra samtal, funderingar som behöver dansa runt i huvudet lite innan full mognad. 
Ska fundera lite vad jag ska göra när jag blir stor tror jag:-).
 
Nu är det dags för sista avsnittet av Fröken Frimans krig på svtplay. Bästa på länge!
 
Kram❤️

Nån andra andning.

0 Läs mer >>
 
 
 
Blir verkligen slak av en dag på nöjespark...!
Det är dock en upplevelse som jag verkligen unnar den som vill.
Amerikaner kan sin sak på många sätt, det är "all in" med attraktioner, miljöer, service, renhållning....fantastiskt faktiskt.
 
En sak de är mindre bra på är mathållning enligt mitt sätt att se det. Ekologiska produkter är inte lätt att hitta. Socker tillsatt i allt, i mängder, och om en inte vet vad en ska leta efter för alternativ är det bara att köpa det som först erbjuds och sen ha en sockerdetox efter hemfärd! Hittat både laktos- o glutenfria alternativ dock, alltid nåt. Och mätt blir en, garanterat.
 
Har tankar på självförtroende. Självaktning.
Hur viktigt det är att stå upp för sig själv, respektera sig själv och förmedla det till yngre generationen (ja till andra också så klart). Visa att nej är ett nej, att kärlek till sig själv är att ta hand om sig, stå för vad en tycker, och att sätta gränser och tillåta sig saker i den takt och mån en mår väl av det. Att sätta gränser för andra med vad som är ok att göra och inte. Att våga vara den en vill. Fullt ut. 
Så viktigt för unga tjejer och killar i en tuff värld. Att de vågar bli bra människor liksom utan att följa nån konstig ström utan tanke. 
Att våga vara mjuka, känslosamma, diskuterande varelser med hög aktning om sig själva och med respekt och nyfikenhet på andra människor. 
 
Puss!!!
❤️

Tankar på självförtro...

0 Läs mer >>
 
 
 
Boathouse i Downtown Disney var ett coolt ställe. Att spatsera runt i värmen på kvällen är väldigt njutbart onekligen. Det blir så enkelt på nåt sätt!
 
Idag blir det utflykt till nöjesparken Animal kingdom, en riktig höjdarpark tycker jag! 
Det är 21 grader redan, lär bli varmt idag också:-)
 
Hör att himlen är blå hemma, härligt!!
Våra nära och kära som ser till det därhemma mår bra och njuter sina dagar- tacksamt.
 
kram och god tisdag❤️

så enkelt.

0 Läs mer >>
 
Tränat på gym i morse och gått en kraftpromenad i tämligen varmt, men molnigt, väder.  Skön start!
Och nä. Jag matade inga alligatorer men tittade intensivt mot dammen så ingen lurade på mig:-)
 
Suttit och svettats klart, läst ut min bok, pratat med min goa svägerska och njutit igen. 
Känner att den sköna lojheten smugit in i kroppen, att det inte ska stressas utan chillas. Tittar på lilla ödlan på fönstret, njuter av värme, lugn, vindens sus. 
Tänker på min vackraste unge som verkar ha det kanon hos sin far, rider islandshästar och myser i storstan där emellan. Känns fint.
Balans.
Och vetskapen om att jag har flera dagar kvar i detta lugn känns bra, även om det inte är jättesoligt. Det är ljust, varmt. Det räcker.
 
Jag har dessutom fler böcker att läsa!
 
Kram ❤️

Balans.

0 Läs mer >>
 
 
 
Efter att en längre tid vaknat stressad över allt jag ska tänka på, göra, besluta om, ta tag i och fixa så har dagen idag varit en riktig rekreationsdag. 
Långfrukost, promenad i 22 plus, legat vid poolen med svägerskan och pratat om livet, läst, och njutit. Efter lite poolhäng och vattengympa, sång och bus med våra sambosar är det nu lite siesta. Så skönt!!!
 
Har varit i så stort behov av ljus, av värme och sol att jag knappt förstår själv hur mycket mörkret påverkar. Först när en får nåt annat känns det som att varje cell suger åt sig av allt detta. Tacksam. Så tacksam att få möjligheten att njuta detta. 
 
❤️
Kram Joey

hur mycket det påverk...

1 Läs mer >>
 
Musik tillsammans med brorsan och min egen unge (dock ej med på bilden ovan) är fantastiskt najs. Det värmer, gläder och ger energi. Väldigt gott att få den stunden!!
 
Det har varit en bra jul.
Mitt sinne just nu hoppar hit och dit, men efter att i onsdags varit mer svart än på länge så kändes dagarna tu nu väldigt sköna.
Människor jag gillar att ha runt mig har förgyllt dagarna, och idag har vi även firat lilla mamma som fyllt år - också mysigt och gott!!
 
Nu vila.
Ta vara på ledigheten.
Landa och försöka komma ner i varv.
Låter som en bra ide väl?
 
Kram till dig!
❤️
Joey

Dagarna tu.

0 Läs mer >>
 
 
 
Luften gick ur.
Trots ingen stress inför just morgondagen, men kanske mer en signal om STOPP. 
Nu räcker det.
Legat på tjock matta o lyssnat på låtar skickade från en kär vän, med goda tankar. 
Tänker att det är ok.
Att dala, att känna, sjunka ner.
Det liksom bara är så ibland, om vi tillåter oss att känna så.
Mycket funderingar i höst på jobb, på hur jag ska göra, vad jag vill och vad jag söker efter.
Ett steg är mindre jobbtid efter jul.
Nåt annat steg kanske ska till ytterligare.
Förändring i någon mån. 
Först ledighet.
Försöka få ro i min mage som trilskas just nu mer än lovligt mycket.
Samla ihop mig, landa i ledigt för hjärnan ett slag. Släppa jobbet, ansvaret, och bara va lite. 
Umgicks igår med människor jag verkligen vill träffa. Det är bra för själen.
Liksom sång o musik med nära o kära imorgon, det kan nog väcka liv i livsandarna lite:-)
Sen får vi se.
En dag i taget, med tillåtelse att va där jag är. 
Då landar en till slut.
 
Kram ❤️

Väcka liv.

0 Läs mer >>
 
 
Jag har faktiskt världens sötaste kollega som gett mig en välgörande lulklapp som överraskning idag. Blev så glad❤️
 
Fick en fin bild också idag då mannen och lillbonusen klätt granen fin, blev jag också glad för. Så ikväll ska jag möjligen laga käk men inget mer. Tittar färdigt på serien Boys som dottern och jag började kolla på igår....sen mat. Rätt prio!
 
Imorgon på min lediga dag av flera ska jag laga mat hela dagen däremot. Med musik, i lugn och ro. Blir bra det.
Även om julstämning inte riktigt infunnit sig i vårvädret så blir det jul oavsett. Människor jag uppskattar samlas, det är det viktiga. Att den som vill komma hit gör det, inte för att de bör. Då blir det rätt bra. Med vänskap, toner, musik....!
 
puss ❤️

Rätt prio.

0 Läs mer >>
 
 
Igår påbörjade jag serien Fröken Frimans krig på SVT play, första säsongen, eftersom det nu görS reklam om andra säsongen med början på Juldagen. Och såååå bra! En så viktig del av historien, och så jäkla välspelad. Gillar verkligen denna! 
 
Idag en skön söndag efter dansföreställning och konsert igår med jul- och gladstämning i kroppen. Vacker musik, tight band, en skojig och smått galen sambo med sin radarpolare på scen, och så min fina unge i dans...mysigt. Tacksam att få uppleva. 
 
Promenader idag, julklappsfixat det sista och sen haft glöggmys hos goda vänner med sköna nya bekantskaper och bra samtal. Också tacksamt.
 
Kort och gott en förlängd, underbar och go helg.
 
❤️
 
 

Jul- o gladstämning.

0 Läs mer >>
 
 
Ljuvliga, härliga, lediga fredag!!!!
Tog ledigt idag och känner hur jäkla gott det kommer att bli efter jul att varannan fredag ha det så framöver❤️
Sov till strax före 8, åt frulle m min dotter och körde henne till skolan på väg för matinköp.
Satte i lurarna i öronen o lyssnade på en otroligt bra podcast, med Christiansson som utrikeskorrespondent som beskriver hur kvinnor och barn är de som är mest utsatta i krigen världen över....
 
En bra pod att lyssna till, då kontrasterna och tacksamheten genomsyrar hela rundan genom Maxi. Samtidigt undrar jag varför folk kör som förföljda av djävulen själv, arga, sammanbitna och tokstressade. Högst ocharmigt och ovärdigt ett folk som har det såååå otroligt bra. 
Saker händer, människor dör, livet är bitvis förfärligt tufft, men jämfört med människor i många andra länder har vi det välsignat. 
Jag hittar inget bättre ord. 
Vi har det verkligen välsignat gott!
 
Lyssnat på dotterns finfina lista på Spotify "Fridas tveksamma jullista" med blandad repertoar som gör mig på gott humör, medan jag rensat kyl och skafferilådor, städat ur och packat in nyköpt mat och ställt allt i betydligt bättre ordning...skön känsla!
 
Nu sitter jag här någon timme, vilar med The och blåbärs/svartvinbärsjuice från Brämhult då jag kör fastedag. Bestämde mig igår eftersom min mage varit ond i veckman efter för mycket mat, för mycket kött och för mycket sött. Den behöver rebootas typ. Känns bra!
 
Jag fortsätter njuta min lediga dag.
Känner in i djupaste mig hur välbehövligt det är.
 
Kram ❤️ Joey

vi har det välsignat.

0 Läs mer >>
Bild tagen i Skottland i år.
 
 
Det är en helt annan känsla i min kropp ikväll, när jag är ledig imorgon...så väldigt skönt!!
Det blev jobb som sjuksköterska idag då en var sjuk och jag ändå skulle handleda student. Det blev en bra dag, där jag även hann med litet annat precis före hemgång.
 
Träffade min lille far på stan för lite hemlighetsmakeri inför mammas födelsedag. Tog en liten fika också. De stunderna är så mysiga, så viktiga att ta vara på. 
Blev lite julklappsinköp för min del oxå innan hemgång, presentinslagning, pill med andra presentideer....hemma själv vilket passade ypperligt idag! 
 
Tittar nu på Jills veranda med Annika Norlin. Ser fram emot det! Hon är en riktig feminist (öh...kan man va oriktig???)
 
 Blev just förvånad över en nyhet om att bara 40% av befolkningen i vårt grannland Danmark tycker att det är konstigt att kvinnor har lägre lön. Sverige var inte mycket roligare med sina 60% men dock lite klokare enligt mitt sätt att se det. Någon man de frågade om han var feminist svarade att det kan man väl inte va när man är man...? Goddag yxskaft.
Visst känner jag många mycket klokare män som faktiskt ser det som en självklarhet att en oavsett kön ska ha samma rättigheter, samma lön, samma förutsättningar...????
Jag kan inte förstå nåt annat.
För mig är andra uppfattningar helt obegripliga.
Och oerhört diskriminerande. 
 
Japp.
 
Jills veranda alltså.
Och låten "If Jesus was a woman".
 
puss❤️

Goddag yxskaft.

0 Läs mer >>
 
 Mina fina orkidéer gillar mig. Oss. Luften här. Så mysigt att de blommar om och om igen. 
Ståtliga, vackra blommor tycker jag.
Lite hoppingivande blommor som emellanåt är mest fula nät bara grenarna och ett par blad finns kvar. Men rätt vad det är så får de kraft och knoppas och blommar för fullt. 
Mer orkidéer i mitt liv!!
 
Ikväll blev det latigt.
Pizza och serieföljarstart med Homeland i soffan.
Avsnitt 2 från sängen.
 
Tack o hej.
 
❤️
 
 

Stiliga och latigt.

0 Läs mer >>
 
 
 
Sååå skönt att sätta på sig velourkläder efter jobb, träning och dusch och inse att en kväll i slapphetens tecken är framför en....!!
Så välbehövligt och njutbart att orden inte riktigt räcker till.
 
Fick en present idag, också nåt som verkligen förhöjde dagen...ett fint halssmycke av en kär vän. Så mysigt❤️
 
Har haft en härlig helg, en fin gårdagskväll med herrar i olika åldrar från Syrien och Pakistan där samtalen rörde sig kring traditioner, svensk grammatik (där de hade full koll och jag måste läsa på!!), om mat och olika länder. Fantastiskt trevligt att få ta del av andra människors livsresor. 
 
Men alltså.
Ikväll händer alltså ingenting.
En tvätt ilagd.
Grönsaker ska kokas.
En bok ska läsas.
En katt klappas.
 
Jag njuter!
 
❤️

Ikväll händer ingenti...

0 Läs mer >>
 
 
 
Gårdagens lucia och julbord var fantastiskt mysigt, precis vad min själ behövde. 
Jag nöjde mig med all sill och lax, grönkålssallad, rödbetor med getost och hoppade gladeligen över allt kött. Blev väldigt mätt ändå, och fyllde ändå på med himmelsk ostkaka och ris ala Malta:-)
 
Satt i vackra Domkyrkan och njöt av stämningen, av fina arrangemang och av ett par solister som visste vad de gjorde, av dansare och musiker. Både tårar och skratt var det, så skönt!!
 
Dessutom var det kallt ute, och jag gillar det verkligen. Helt ljuvligt mysigt!
Tänk om det kan få va så nu, 10 minus och soooool!!!!
som i morse, på väg till tandläkaren. Oj, så gott! Väl i stolen blev jag stel som en pinne, höll krampaktigt mina händer för obehaget i känsla, i ljud och av rädsla att han skulle hitta nåt fult men tack och lov....jag var fin! Inga hål, pyttelite tandsten på tre tänder, punkt. Nu andas jag ut i två år till!
 
Just nu inväntar jag älgköttbullar, potatismos, stekta grönsaker och sås tillagad av vår käre granne, min sambo och fyra herrar från bland annat Syrien. Det ska bli spännande att få avnjuta detta i ett mångkulturellt måltidssällskap.
 
Kram❤️

Domkyrkan, tandläkare...

0 Läs mer >>
 
 
 
Idag är en annan, bra dag!
Sol- tack, tack, TACK!!!! Så efterlängtad!
Började dagen lugnt, sen frukost med min älsk, som repar text till nästa lördags Konserthusjul. 
Tog en promenad i det ljuvliga vädret och stannade till och fick mig lucia till livs dessutom...härligt.
 
Idag blir det julbord och mer lucia då vi ska till Domkyrkans fantastiska luciatåg. Mycket musik gör livet lättare, sol har definitivt också eTT hög bidragande till lättare liv.
 
Har alltid varit en solälskare, men det blir tydligare och tydligare med åren hur mycket det faktiskt påverkar min sinnesstämning och mitt välmående. Så en sån här dag sjunger min själ!
 
Önskar er en fin tredje advent❤️
 
Kram

Tack, tack, TACK!!!