1 Läs mer >>
 
Att vakna 04:30 känns lite onödigt, men så är livet ibland. Låg kvar en halvtimma, i hopp om att slumra om. Efter dusch, kaffe och äggröra kändes det ändå som en bra start på dagen. Sova mer kan jag göra i natt:-)
 
Efter universitetsdag och undervisning för sjuksköterske-studenter igår är det handledning på avdelningen som gäller denna dag. Från att förra veckan ha jobbat på operationskordinationen. Ombyte förnöjer för en ibland rastlös själ. Lite behörighetsbeställnongar, schemaläggning och dokumentation på det så är saken biff. 
 
 Nu efter jobb är det dags för klippning...ska njuta av hårbottenmassage och att få ordning på mina blonda testar. Vardagslyx!
 
Kram o god kväll
Johanna ❤

Lite onödigt:-)

0 Läs mer >>
 
 
 
Kulturnatten var en härlig dag och kväll, tillsammans med goda vännen. Goda samtal, mat och promenad mellan olika kulturella trevligheter:-)
 
Att besöka evenemang utan förväntningar är ibland det som ger mest. Vi var på fantastisk jazzkonsert med otroligt kompetenta musiker som framförde musiken med sån energi och glädje. Gymnasieelever bjöd på glädje, fotografer som fångat skeende, människor, känslor. Fria ordets hus med föredrag om kärlek, som blev väldigt nära, naket och känslosamt. 
VR-glasögon för att gå runt i sambons ocg hans kollegors blivande byggprojekt...en rolig upplevelse.
Föreläsning och musik från Cuba var en del av kvällen, intressant och tänkvärt.
En väldigt mysig kulturnatt helt enkelt!
 
Sov längre än jag gjort på länge idag, väldigt skönt. Blev äggröra och kaffe innan träning, en promenad och annars en lugn fin dag. 
 
Det kan bli måndag igen, det är helt ok.
 
kram ❤ Joey

Härlig kulturnatt!

0 Läs mer >>
 
 
Otroligt skönt med fredag efter denna vecka. Kvällarna har varit tröttkvällar denna vecka, men tid för lite träning och läsning har jag unnat mig. 
Ikväll blev det tystnad en lång stund, efter att jag varit hos mina föräldrar och grattat till 52-årig förlovningsdag. Fantastiskt tycker jag!
 
Knäckemackor med gott pålägg, en kopp ingefärsvatten med citron fick bli käk när sambon och lillbonus gick på bio.
Inte ens musik på, utan bara tystnad.
Ovanligt men ikväll nödvändigt ibland.
Hjärnan tycktes överkokt efter veckans stimulans möjligen.
 
Sett två avsnitt om nazityskland på SVT play. Riktigt välgjord dokumentärserie med historiker som berättar, propagandafilmer som visar en verklighet som är så bisarr, så mörk så en hoppas att det bara var en elak saga. 
Sett Skavlan ikväll med Hedi Fried, en överlevare från både Auschwitz och Bergen-Belsen. 
Hon har en viktig uppgift, att berätta. 
Och människorna som hör har en kanske ännu större uppgift - att lyssna. Försöka förstå. Och göra vad som står i deras makt för att förhindra en upprepning av en vidrig historia.
 
Nu är det kväll.
En lugn kväll för min del.
En välbehövlig, liksom mjuk kväll.
 
Kramar till dig.
 
Johanna

Knäckemackor o tystna...

0 Läs mer >>
 
 
Dessa dagar har varit otroligt hysteriska faktiskt, så det snurrat även nattetid. Jag har levt operationskoordination 24 h om dygnet, planerat  i halvslummer, drömt kallelser och pusslande med tider...
Jag vet att mina kära kollegor på avdelningen och på alla kliniker haft väldigt mycket, som hysteriskt även för dem.
Hoppas just nu på lite av ett mirakel. 
Av kloka politiker som skulle inse att tiden är inne, utan överdrift, att på riktigt satsa långsiktigt på att behålla den kompetenta personal som finns och locka sig till nya, sugna kollegor.
Livet för alla behövande, och för de som ska utföra vården, skulle bli så välsignat mycket bättre!
 
 Dagen idag har jag hunnit ikapp lite.
Orkade ta en promenad och fixa lite ärenden, köpa nya blommor och nya böcker av det presentkort jag fick från min kära bonusson i julklapp. Kan inte bli bättre: blommor OCH böcker!! Tjoho! Har förvisso en bok jag håller på med och en ca 20 stycken på vänt men det är ju underbart bra vettja:-)
 
Lillbonusen har en riktigt rolig skoluppgift som vi diskuterat ikväll: blodomloppet. Så anatomi-bok fram, bilder som förklarar och försök till att levandegöra fakta gjordes. 
 
Kram och god kväll!
Joey
 

Underbart vettja:-)

0 Läs mer >>
 
Så klok den är. Sinnesrobönen.
Som ibland är lättare att leva efter, och ibland ack så svårt.
 
Att stånga pannan blodig i tron om att det ska hjälpa, förändra, få människor att se på andra sätt med andra perspektiv. 
Det försöker vi nog alla ibland, mer eller mindre tror jag. Ibland även när vi inser att nåt gemensamt aldrig kommer att uppnås. Mätpunkterna är FÖR långt ifrån.
Då kan en va överens om att en inte är överens.
 
Vi oroar halvt ihjäl oss över saker vi inte kan göra nåt åt, oron som mal och äter upp.
utan att inse att det är som det är.
Det händer utan vår vetskap, eller vår egen kraft. 
Det sker utan att vi styr, och vi behöver bara följa med. Tänk om...
 
Låta det va just så. 
Och hantera det som uppstår med de verktyg vi har, när det blir mindre behagliga överraskningar. En svår livsläxa.
 
Det vi kan göra nåt åt, och vill förändra, ska vi dock inte nöja oss med att bara nicka och tiga Inför.  Ibland behövs mod att säga ifrån, att stå upp för det en tror på och tycker är viktigt att ta strid för. Att välja vilket som är värt att kämpa för vet bara du, och du växer av att uttrycka det du vill, tycker och känner. 
 
Det är mod, och äkta tänker jag.
Lika modigt som att välja tystnad när striden inte är viktig, även om vet att en kan "vinna den".
 

Sinnesro.

1 Läs mer >>
 
 
En ljuvlig lördag!
Med träning till danslistan från 95-årsfesten så pulsen gick upp och svetten rann...gott!
Traditionsenlig fika på stan med föräldrarna och sambon, sköna samtal och mysig stund.
Sambon på fest, så kvällen var lugn, och läggningen hyfsat tidig.
 
Ser på sociala forum, och gläds över  kvinnokraften världen över som motreaktion på den man som ni intagit vita huset. Fantastiskt!
Tänker samtidigt att röstningen i USA borde ses över. Att det är orimligt att någon som får minst röster vinner. Och som nu förmodligen kommer att skapa kaos med sina åsikter och åtgärder som exkluderar människor. Det gör mig faktiskt orolig att en sån snubbe sitter på en sån viktig position. Med Putin på en annan. Och Erdogan. Hur många dårar kan världen ens ha samtidigt i maktposition?? 
 
Tänker på vårt framtida val, 2018.
Vad som är smartast att rösta på för att rösta för mänskliga rättigheter, inkluderande av ALLA - oavsett religion, sexuell läggning och kön...
För en hållbar miljö, ett hållbart och tryggare samhälle...
Jag vet absolut vad jag INTE ska lägga min röst på. Det är ett lätt beslut, ett självklart beslut för mig och det jag står för. Det finns många med mig, de allra flesta vill ändå inkludera. Respektera. Det är en tröst, och ger hopp. Jag tror att våra barn, i den generationen som förstagångsväljare kommer att röra runt lite på ett bra sätt. Jag tror de är klokare än många vuxna:-).
 
Idag är det söndag.
Lite kallt, rimfrost.
Andrakaffet upphällt.
Ska ta mig en promenad om en stund för att väcka kroppen. 
 
Ha en fin dag du människa❤
 
Johanna
 
 

Hur många dårar...?

0 Läs mer >>
 
 
När vi kom hem igår blir vi varmt välkomna med ett fång tulpaner på köksön....ljuvligt!
Min kära lilla mamma vet precis vad jag älskar...underbart! 
Vi körde direkt och handlade innan vi ens gick in med väskorna, och då köpte jag även tulpaner så nu har jag två fång...kan ju knappast bli bättre:-)
 
Jobbdag idag, efter några dagars ledigt. 
När jag skulle ta mitt morgonkaffe fanns det nya fina muggar, och givetvis tog jag en rosa fin och liksom livskraftig mugg. Gjorde liksom kaffet ännu godare!
Dagen har varit bra, full rulle men bra. Kul att träffa mina kära kollegor igen.
 
Jag tänker att jag har tur.
Som längtar till jobbet när jag är ledig nu, blir glad av att vara där, att vara del av något större - oftast i alla fall så känner jag så. Ibland kan jag bli förbannad, frustrerad och inneha andra känslor men i det hela så är jag tacksam för mina jobb. 
 
Nu är det åter ledigt. 
Fredag. 
Slutade i hyfsad tid, gick direkt till närbutiken och handlade lite som jag glömde igår.
Städade av hall och kök så det nu doftar citronsåpa.
La i en tvätt.
Ska fixa kyckling i ugn med ädelost och grönsaker om en stund.
 
Puss och skön fredag önskar jag er ♥
 
Johanna

Tulpaner och godare k...

0 Läs mer >>
 
På väg hem med tåg från Köpenhamn.
Det gnisslar och låter, pratas och sovs. Ganska skönt med människor på tåg, med några undantag när den sociala koden är lite på sniskan när jag själv är av det mer asociala slaget. Sambon förbarmade sig, och jag bubblade in mig. Orkade inte idag.
 
Längtar hem till katten.
Till tulpaninköp.
Till GI- matlagning efter alldeles för många helger med för mycket mat, för ofta och inte den mat min kropp helst vill ha. 
Men ikväll blir det stekt lax i ugn med ingefära & vitlök och blomkålsmos. Och sallad på bladspenat, rödlök och tja...nåt mer som jag ska fundera på! Ska ställa om min mage, den vill det och då blir det bra:-)
 
Känns konstigt att komma hem för att ha en jobbdag kvar av veckans dagar.
Men skönt. Säkert hysteriskt imorgon men sen två dagar lugnt liv med träning, promenader, kanske sång vid pianot...blir bra.
 
kram ❤ Joey

Gnissel, tulpaninköp ...

0 Läs mer >>
 
 
Vädret är svalt, onormalt svalt men vi har det fint. Promenader, god mat, samtal, cava, rödtjut, läsning och lite Netflix och Designated survivor (skitbra!). Ett annat nöje är att titta på alla vildkatter på baksidan upp mot Santa Barbara, idag räknade vi till nio stycken vid nåt tillfälle. Så fina och roliga att titta på! Längtar hem till vår lille kelgris när en ser dem!
 
Nu har vi städat, ska ta en promenad till juste restaurang om en stund: El portal där jag tror det får bli en risotto....såååå ljuvligt gott.
 
Några dagars slapp utan så många plikter är behövligt även om det alltid är nåt som händer på hemmafronten som en får ta tag i. Så är ju livet. Saker händer, och att släppa helt går inte. Njutit har jag, med min fantastiska pärla. 
Ibland är det skönt att bara vara vi, på bortaplan. Göra det vi vill, vakna när vi vill, typ inte göra nåt alls om det är vad vi vill:-)
 
Imorgon är det hemfärd, det är ju bra även det.
Hem till katt, vårt fina hem, till kollegor och föräldrar, vänner, jobb.
Jag är lyckligt lottad.
 
Kram ❤

Lyckligt lottad.

0 Läs mer >>
 
 
 
Det var utesittarväder när vi kom igår, så skönt. Det blåste men var lite som svensk vårluft. Ni vet, lagom varmt. Spanjorerna tycker det är kallt, de har yllejackor och halsduk på. Uggs på fötterna. 
 
Idag började dagen med en rejäl regnskur som sedan sprack upp i solsken, och då passade vi på att promenera upp till st Barbara och gå lite vägar där omkring. Magisk utsikt, vackra blommor och oerhört påfrestande för lungsen...! Hur hade jag varit om jag inte tränat nåt?? Mjölksyran hade typ dödat mig, och jag hade flåsat ännu mer likt en galen bulldog en högsommardag. Nåt sånt. Vi kom upp. Och ner. Skönt, och bra med tanke på att vi njuter både mat och godsaker här.
 
Nu har vi siesta.
i soffan. 
Om ett par timmar är det käk på nåt trevligt ställe som gäller. 
Nu bok och täcke.
 
kram 📖❤

Mjölksyra och vacker ...

0 Läs mer >>
 
Soooooool! Tjofuckingho vad jag älskar det!
När en drar upp gardinen, ser ljuset och får längtan ut...så gott.
Gjorde ett pass på gymmet, och fick sen ett telefonsamtal från en god vän som önskade promenadsällskap. In i duschen och lite fix, sen en fin promenad runt sjön som avslutades med en kaffe vid café fontaines vägg...underbart!
 
Spikmatta blir min vän nu en stund framöver då kroppen egentligen inte är på humör, men som efter passen idag ändå är liiiite snällare än före. 
 
Tänker på att säga ifrån.
Inte gentemot sin kropp, den ska en oftast lyssna på men pressa i balans också för att helheten ska må bra. Liksom tvinga sig till vila när det inte alltid känns självklart.
Tänker i livet. Som person, att våga säga ifrån. Inte vara så förbannat foglig, eller diplomatisk som gör att jag är snäll mot andra men dum mot mig själv.
 
Det är något jag tycker att de flesta skulle jobba med. Våga sätta ner foten, tala om när det inte känns ok, var ens gräns går och stå för den. Du kan absolut ses som obekväm men det stör nog, till en början, mest dig själv eftersom du tenderar att vilja vara alla andra till lags. Men varför? Är det duktighetspolisen inom oss som klappar oss på axeln när vi förnekar oss själva och kör slut på oss? Ni hör väl. Det är dags att be hen, polisen, fara och flyga och ta ansvar för ditt liv. Sätta upp dina gränser, öppna upp där det känns bra - men för att DU vill. För din skull.
Vad är så hemskt om någon tycker att du är lite tuff, lite vrång ibland? Kan det till och med vara så att du kan möta respekt, just därför? 
Det viktigaste: du väcker respekten för dig själv.
Så. Ta ingen skit. 
Och börja idag. Stå upp för dig själv, det är du värd!
 
kram ❤ Joey
 
 
 

Ta ingen skit.

0 Läs mer >>
 
 Ståtliga. Liksom stolta och ihärdiga. De vilar lite ibland, sen blommar de igen med full kraft. Med glans verkligen. Jag älskar dessa blommor och är glad att de trivs här hos oss. Orkideerna. I våra fönster. 
 
Idag har vi huvudhandledare haft en fin, annorlunda dag med träning, motivations- och inspirationsföreläsning, mindfulnes-övning, gott kaffe o bra mat. Väldigt bra dag som gav energi. Tog en promenad efteråt, tokstädade direkt efter det, tvättade. Efter det blev det matlagning, musik och rödtjut. En god fredag således!
 
Kollar Skavlan efter Netflix-serien The designated survivor med Keifer Sutherland bl.a. Verkar riktigt bra, blir tagen av den. 
 
Det är helg.
Så skönt. Och efter det lite semester.
Helt ok det också:-)
 
kram Joey ❤

I våra fönster.

1 Läs mer >>
 
Nu har vi två vackra träkvinnor i fönstret, den stora från yngste bonussonen och den mindre efter att    sambons barn varit i Thailand och shoppat. Så fina! De passar där mellan mina tokblommande orkidéer. 
 
Jag börjar komma igång igen, efter slö period vid jul- och nyår. Var otroligt opeppad för träning idag men oj så skönt det var - väl där med musiken i öronen. I bubblan, svettig och kämpande. Träningen är nog minst lika viktig för min psykiska som min fysiska hälsa. Utlopp för saker och påfyllning, och bara att känna att kroppen orkar lite, lite mer är så kul.
 
Serien Skam läser jag om på sociala medier, alla verkar prata om den och se den. Kollat några avsnitt, och jo - den speglar nog den tiden av livet på ett ganska sant sätt som jag känner igen mig i. Jag vet dock inte om den är sååå fantastisk men jag måste nog se hela för att förstå det kanske. Väldigt duktiga skådisar är det, och jag gillar att det liksom är filmat som en dokumentär mer än som en regelrätt tv-serie. Känns mer äkta på så sätt.
 
Och så tänker jag att det är tämligen skönt att va vuxen:-)
 
Kram Joey
 

Tämligen skönt.

0 Läs mer >>
 
 
 
Snön yr omkring och jag tycker att det är busmysigt. Blir leksugen och skulle vilja ta på mig termobyxor och göra snöänglar...det ska jag göra imorgon om snön är kvar ta mig tusan! Bara för att få känslan. Av busig barnvinterslycka. Fast utan illaluktande men vackra lovikavantar med fastklumpad snö.
Och utan mammas goda chokladdryck i röd 70-talsplastmugg med vit kant:-).
 
Istället för snöänglar gick jag på stan en sväng innan dejt med goa kvinns på mitt favoritfik Skåres. Också ett bra val.
En god stund som gav energi, och som gav mig tankar om att försöka se livet från en ljusare sida. Att förvänta sig bra och goda saker istället för att förvänta sig tråkigheter - som det kan bli om det varit mycket ett tag. Lite för mycket att härbärgera som det känns, även om en klarar mycket. Det mesta ordnar sig dock, det mesta blir rätt bra även om det innebär svårigheter. 
 
Snön lyser upp, solen kommer tillbaka. 
Efter uppförsbacke går det nerför. 
Trots allt brukar det vara så i livet.
Det är bra med små vänliga livssparkar i rättare riktning ibland.
 
 
God natt!
 
Joey

Lovikavantar & livssp...

0 Läs mer >>
 
Ny bok ska börjas i ikväll.
Efter träning, dusch och en kopp ingefärsvatten så är jag snart redo att sätta mig i fåtöljen med denna.
 
Föregående bok "Här slutar allmän väg" var en skildring från tonårslivet i en byhåla. Ja, förlåt uttrycket men det jag menar med detta uttryck är att det är litet. På många sätt litet. Valen är inte så många, varken av vänner eller sysselsättningar. Byn, samhället är litet. Där de flesta känner alla, där utrymmet att vara annorlunda är begränsat - om en fortfarande vill anses som en trevlig prick. För där är liksom "att passa in" en dygd. Där rykten går lätt, och misslyckanden sprider sig som en eld över byn. Det är min definition vinklad negativt. Självklart finns det positiva delar i dessa samhällen, byhålor som öka trygghet, sociala kontrollen blir liksom självklar, alla tar ansvar för alla, hjälper varann, det är nära till alla, nära till naturen. Nära till allt. Men det boken skildrar är mindre charmigt, det är fylla och gängbråk, killar som gör grova överträdelser i sitt umgänge med tjejerna och det är fria föräldrar som är ganska sviktande i sin föräldraroll men där lärare och andra tar ansvaret istället - mer eller mindre. En intressant bok, lite som serien Skam som går nu. Det speglar också tonårstiden, med allt vad det innebär. På gott och ont.
 
Beställt mat på nätet.
Dricker min goda dryck, värmer mig inifrån.
Är nöjd med dagen, med slutexaminationen av studenter och bedömningar.
Förberedelser inför morgondagens slutexamination, den sista för denna omgång.
 
Nu kväll.
Och stilla musik. Freddie Wadling, Bo Kaspers och Rigmor Gustafsson finns på listan bland annat. 
Good shit.
 
Kram ♥
 
 
 

Nu är det kväll.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Som en barbamamma kände jag mig när jag promenerade till gymmet efter slö, underbart skön morgon. Har inte kommit in i regelbundenheten i träningen efter helgerna, och nu vill jag det. Får ha lite tålamod med mig innan jag är i form igen. Var så otaggad idag att första minuterna var direkt plågsamma, men sen kom andning och muskler igång och då blev det ett skönt, svettigt, välbehövligt pass! 
 
Agerar just nu moraliskt stöd till mannen som ska dra routern till mellanrummet istället för i sovrumsgarderoben. Mitt uppdrag innebär att jag sitter här, och småpratar, bloggar och liksom finns. Ganska enkelt, faktiskt:-)
 
Snart dags för promenad tilL vårt lilla Coop för att skicka iväg nya brillorna till dottern. Fina, runda och brunmelerade som satt som en smäck på henne. 
 
Resten av dagen ska jag läsa, elda i brasan och njuta av livet. Dricka ingefärs-och citronvatten.
 
Kram ❤ Johanna

Barbamamma njuter.