0 Läs mer >>
 
Det är snart slut.
Året. 
På min promenad idag tänkte jag på farmor och hennes väninnor som brukade klä sig i långklänningar och firade in årets sista timmar och välkomnade nya året. 
Kanske mest för att festen var kul.
Den lilla flärden runt det hela.
kanske fanns det ett visst allvar i avslutet och den nya början mitt i festen.
På nyårsaftonens tolv-slag ringde vi alltid.
Önskade varann ett gott nytt.
Undrar var hon befinner sig ikväll...?
Där min dotter är, tror jag. 
Som en god skyddsängel, med sin energi.
 
Jag ser inte nyår som något speciellt.
Det är en dag, en kväll, ett tolv-slag som alla andra resterande tolv-slag på året. 
Det är en anledning så god som någon att träffas och umgås, äta gott med familj eller goda vänner. Men 00:01 är inatt inte konstigare, inte mer känslofyllt än någon annan dag. Livet drabbar och skojar till det, oavsett dag. Oavsett år. Så som jag ser det. 
 
Förhoppningsvis blir året ett gott år i sin helhet, men förhoppningsvis tillkommer det utmaningar, spänning, glädje, livfullt liv i en bra kombo. 
Det vi själva kan göra något åt får vi hantera hur helst vi önskar, så även jag. 
Det som kommer, som drabbar, är förhoppningsvis av den art att vi kan hantera det, med den dos av styrka vi behöver. 
 
Ser fram emot en god och trevlig kväll.
Och en lugn, fin dag imorgon.
Önskar att jag är rustad bra nog för att flytta min älskade unge på måndag, till nästa lya, och sen kunna skiljas åt utan att gå sönder.
 
Till er: ha en fin, rolig, skön, klok och härlig kväll och med önskan om kärlek och glädje framöver ❤
 
Joey
 

En dos styrka.

0 Läs mer >>
 
 
Att sitta stilla en stund i kyrkan tillhör inte vanligheterna för mig. Idag efter jobbet infann sig behovet av tystnad. En sån tystnad som en nästan inte hör någonstans. 
En tystnad som hörs, den är otroligt tyst. så rogivande. Så ibland, nödvändigt. 
 
Promenad, lite lunch och en kaffe visade sig också vara - om inte nödvändigt - så välbehövligt. 
 
Katt och Fröken Friman nu.
Filt och vila. 
Det är minsann fredag.
 
Johanna ❤
 
 
 

En tystnad som hörs.

0 Läs mer >>
 
 
 
En ny bok fick jag lov att börja på idag då jag lade ifrån mig den senaste. Oläst till en tredjedel då jag inte gillade den. Alla böcker passar inte, ibland just fel timing och ibland för tråkigt språk, eller mindre intressant handling. Jag vet inte om föregående bok möjligen passade in i alla kategorier samtidigt möjligen. Den fångade mig inte, i vilket fall, och då väljer jag en ny. Orkar inte streta på om den inte fångar mig. Inte längre. Förr hade jag minsann läst klart oavsett men inte nu. Det kan ju finnas någon roligare, bättre, skönare, mer tänkvärd möjligen. 
 
En stund i fåtöljen, i vardagsrummet, tillsammans med dotter och man. I tystnad när alla antingen läser eller spelar. Bra sätt att landa på efter jobb.
 
Ny energi införskaffades av egengjord pizza och sallad som knytis från yngste bonussonen och hans ömma moder, korsordslösning och prat.
En kvalitetskväll som avslutades med att dottern och jag gick likt följa John för att efterapa varandras gångstil...riktigt roligt att se mitt stela gångsätt upprepas i någon annans kropp även om jag önskar att jag skulle se mer ledig ut:-)
Nåja. Vi är alla olika.
 
Nu längtar kropp o knopp efter sömn.
 
God natt❤
Joey

Om den inte fångar.

0 Läs mer >>
 
Tänkte tränat tidigt men nä.
Sömnen fick gå före. Enormt sömnbehov som jag försöker tillgodose innan det är dags för jobb imorgon...
Tränar senare i em, helt enkelt. Tur jag kam välja!
Nu är det dags att kolla dotterns syn, som just nu är i behov av att kunna läsa noter lite lätt istället för att gissa:-). 
 
Solen skiner, så gott. Så mycket lättare att finnas till då. När ljuset vill vara närvarande. 
Mina livsandar lever upp från sitt ide. Ger kraft. Lust. Tacksamt❤
 
Gott med en extra ledig dag, att njuta av och ta det lugnt på. Tid att läsa lite. Fått nya böcker i julklapp så nu har jag många på kö- tjoho!
Igår läste jag ingenting utan det blev dokumentär om Kvinnorna bakom Fröken Friman - otroligt intressant om vilket jobb, vilken kamp dessa kvinnor utförde för att kvinnor 1921 skulle få rätten att rösta. Att bli en röst att räkna med, att trots nederlag på nederlag inte ge upp utan med målmedveten envishet gå vidare, kämpa på. Vi har mycket att tacka dessa kvinnor för!
 
Hoppas du har en skön dag, i lugnt tempo. Återhämtningsfas efter sociala aktiviteter som är härliga men också lite tröttande. 
 
Pussens
Johanna

Att bli en röst.

0 Läs mer >>
 
Vilken tur att jag tog en promenad i förmiddags när himmelen var blå och solen sken....!
Nästan vårväder, otroligt skönt och nödvändigt att röra på mig efter två dagars matintryckande och stillasittande. Ljuvligt!
Gårdagen firades med min lilla mamma här hemma. 78 år firades med fisksoppa, gott bröd och ostkaka - oxå ljuvligt. En mysig, lugn dag där vi kollade på SVJ- store vänlige jätten av Roald Dahl...en film att bli glad av!
 
Fröken Frimans krig började igår, tredje säsongen, och jag älskar den med dess historieperspektiv, vackra miljöer och kläder, och kvinnor som kämpar i ett mansgris-samhälle för att få rättigheter som alla män redan hade. Kvinnor med skinn på näsan, underbart!
 
Många måla har vi passerat idag, dottern och jag, när vi körde genom Kvarnamåla och diverse "målor" helt enkelt. Underbar bilresa på några timmar med prat, vacker landsbygd...gott helt enkelt.
 
En lugn kväll i sikte.
Och en jul är över, tiden går så fort så fort och jag är tacksam för de som var här, för de som funnits med men nu befinner sig på andra sidan men är med oss i minnet. 
Tiden, livet gäller att vårda ömt.
 
Kram ❤

Många måla o tacks...

0 Läs mer >>
 
Vaknade kanske onödigt tidigt, kan tyckas.
Låg dock kvar, så nära mannen jag kunde, en stund tills kaffesuget blev mig övermäktigt.
Som ni vet så älskar jag den sovande tystnaden, det lugn som finns i ett för övrigt sovande hus. Ute på gatan är det också tämligen tyst.
Enstaka personer går till jobbet, för att arbeta och i största mån förgylla, lindra och ge hopp om livet för de inne på sjukhuset.
 
Katten är vaken.
Han har fått två burkar av sin favorit Gourmet Gold idag, på självaste Julafton. 
Jag har fått en kopp kaffe, och dagen till ära en DN i brevinkastet...vilken morgonlyx!
 
Om en liten stund är det nog dags att smyga in till mannen likt lucia i morgonrock och morgonrufs och bjuda på en kaffe och pepparkaka sjungandes nåt juligt med lagom skrovlig morgonstämma. 
Undrar om han tycker att det är lika mycket kärlek som jag:-)?
 
Ha en fin dag, och ta hand om varann.
Ta hand om dig.
 
God Jul.
Johanna ❤

Lika mycket kärlek...

1 Läs mer >>
 
 
Nu tar jag ledigt, efter en förmiddag med förberedelser av mat och dukning.
Kan inte göra mer idag helt enkelt och det känns bra. Vilsamt kan jag nu invänta broder och dotter som är på väg från vackra hufvudstaden.
Frank Sinatra sjunger välkomnande på Spotify och huset är fyllt av doften efter griljerad skinka och citronsåpa...en bra kombination.
 
Gårdagskvällen var mannen och jag på Chapter house och tog en mycket god öl och fish and chips, så mysig vardagslyx verkligen:-)
Kass i lungorna igår kväll men liiite bättre känns det idag...hurra!
 
Hoppas att ni har en skön dag även ni!
 
kram Johanna ❤

Dofter och vila.

0 Läs mer >>
 
Nu har jag sovit ca 12 varje natt i flera dygn, och känner mig idag mindre trött...tjoho!
Var ute och gick en promenad, hälften så lång mot brukligt men ändå, och lungorna höll.
Gick förbi blomsterbutiken på vägen hem och köpte ett par mini-blommor för julens bordsdekoration. Min kompis små änglar (de är ju mina, men han köpte de till mig) får göra dem sällskap också.
 
Imorgon är tanken att jag ska jobba.
För att sen ha ledigt i några dagar igen.
Blir nog lagom tror jag för denna vecka.
Konsert på Palladium gäller imorgon, när duktiga ungdomar från Highlights kör jultema...och jag tror att det får alla världens virus att flyga sin kos!
 
Nu vänder det.
Imorgon är en ljusare dag!
 
God natt!

Nu vänder det.

0 Läs mer >>
 
Börjat på ännu en bok dessa dagar, när läsa och sova varit högt på listan bland aktiviteter lätta att utföra.
 
Boken om mormonfamiljen var speciell, men bra på sitt sätt. Sökt på nätet om tron, tankarna och reglerna som på mormon.org uttalas i betydligt mer diplomatiskt ordalag än då barnen och mamman i boken delar med sig av sina tankar om regelverket. Intressant onekligen. 
För mig så otroligt främmande att gå in i ett sånt liv efter att i några år nosat på regler och påföljande önskvärt leverne som passade mig dåligt. Ändå var det en ljummen fläkt säkert mot mormons lära och andra trosläror. 
Än idag har jag otroligt svårt för "masspsykos" - då folk uppmanas att ställa sig upp inför vad det än vara månde. Låt mig vara. Tänker och utstrålar jag med hela min kropp, jag ställer mig om och när jag vill. Så det så.
 
Tankar går till folket i Berlin.
Ännu ett vansinnesdåd av vansinniga människor...som förmodligen är så indoktrinerade att de gör vad som helst som anbefalls dem.
Vi är rätt små då, när någon bestämt sig för den sortens handling styrt av fascism, av ondska. På något sätt förenar det också folk, de som vägrar att nedslås och att följa hämnden. Som ändå tänker att "fan heller, jag ska inte bli rädd fortsatt, jag ska ändå välja liv, tron på medmänniskan". Det krävs nåt stort att kunna det ändå, mitt i skräck och sorg. Jag hoppas att det föds något bra även ur detta galna, att det som skett helt i onödan kan få ett annat ljus...jag vet inte. Jag hoppas att vi människor ändå har kvar hoppet. Hoppet om ljus, om en vänligare värld. Trots allt.
 
Kramar ❤ Johanna

Hopp om ljus.

0 Läs mer >>
 
Denna livsnjutarkisse gör mig sällskap när jag sitter i favoritfåtöljen idag, efter 12 h nattsömn men ändå segare än det segaste julkola. Huvudvärk och kroppsont, men tänker att mycket citronvatten och vila vänder snart detta sega skepp åt rätt håll. Katten är nöjd med sällskap, i vilket fall.
 
Börjat läsa en ny bok: Den nya världen. Om utvandringen till Amerika från 1600-talets mitt emn framför allt i slutet av 1800-talet när den stora massan flyttade "over there". En fet bok, men med en hel del bilder och kapitel där en kan bläddra lite fram och tillbaka för att läsa om det som mest intresserar. Någon lätt match var det på intet sätt, för de som tog sig dit. Ska läsa boken av Ola Larsmo om de svenskar som bodde i Chicago, hur fattigt och eländigt som helst likt vår tids papperslösa. Onekligen intressant, och kanske något att ta med som skollitteratur?
 
Beställt veckans mat på nätet, så smidigt att lugnt klicka i det jag vill ha, hur mycket jag vill ha, betala och sen hämta önskad tid som jag själv klickar i också. Nu i juletid känns det som en extra bonus, att slippa trängas i butiken, se arga och stressade människor som kör sina kundvagnar likt bulldozers som en med nöd och näppe förhoppningsvis klarar att inte bli påkörd av. En spänning jag gärna undviker!
 
Kram <3
 

Katten nöjd.

0 Läs mer >>
 
 
När jag steg upp vid halv 8 i morse var det lugnt, tyst och mörkt förutom julgranen och adventsljusstaken i matrummet som lyste varmt och välkomnande. Det är verkligen nåt visst med det skenet. 
 
Jag har annars haft en konstig känsla i min kropp idag. En ledsen känsla. Vemodig.
Trots bra träningspass i morse. Trots kärlek omkring mig, trots allt bra jag omringas av.
 
Efter middag fick jag veta att pappa var på väg till akutmottagningen, för lite tung andning. Gav honom lite ordinationer som han lydde, och prover, EKG och lungröntgen togs men allt var ok. Tack stjärnorna! Hjärtsvikt har han efter sin infarkt 2013, så det var nog den som gjorde sig påmind ändå. Och detta var säkert det som sänkt mig idag. Den sköra tråden. Tråden emellan, som jag helst inte vill tänka på men som finns där, ständigt närvarande. Som livet är. 
 
Tillverkat älgburgare nu, så det får bli middagen tillsammans med rödlök, ost och just det: ketchup. 
Musiken idag är Ted Gärdestad. 
Vilken låtskatt. 
 
Kram Joey ❤️

Nåt visst.

0 Läs mer >>
 
 
Denna lördag började med kaffe på stan med mina föräldrar, en go lördagsvana när möjlighet finns. 
 
Saffranskladdkaka och knäck med flingsalt på långpanna fixade, julgran inköpt och klädd av man och lillbonus, ett par tomtar uppsatta så nu är det klart. För jul, alltså. 
Har några kassar julklappar att slå in, men sen så:-)
 
The Crown har vi nu kollat på, riktigt lovande serie. Läsning i min ovanliga bok, om en mormonfamilj. Långläsning av Smp. En promenad. Lugn lördagkväll är således planen. 
Välbehövligt!
 
Kramis ❤️

Fixlördag och lugn...

3 Läs mer >>
 
Det är så här jag skulle gjort.
Inte nödvändigtvis på en brygga i denna kyla men bildligt. Lagt mig, satt mig i naturen.
Uppsökt ron, promenerat mig trött. 
Mediterat eller gjort yoga.
 
Kanske hade dagen sett annorlunda ut då.
Bitchen inom mig hade kunnat hållas tillbaka, eller inte ens behövts hållas tillbaka. Den plötsligt uppkomna ilskan hade nog inte ens varit aktuell.
 
Men jag gick inte för att uppsöka ron.
Jag satte upp garden, vässade armbågarna och hörntänderna och högg.
Efteråt kände jag bara hur dumt det var.
Att bemöta med hugg.
Och att det är tur att jag oftast kan tänka efter före.
Men idag lyckades jag inte, helt enkelt.
Det är tur att jag insåg, och kunde be om ursäkt för mitt vassa beteende.
En annan dag är en bra dag, tänker jag. 
 
Nu ska jag försöka släppa det, ta nya tag efter besök hos paranteser och mathämtning på maxi, disken inplockad, tvätten ilagd. Räkor ligger för upptining och ska skalas för att bli räk- och vitlökspasta med västerbottenost.
Det slutar nog bättre än det börjar.
 
❤️
 

Kanske sett annorl...

0 Läs mer >>
 
Haft en mycket bra dag idag på jobbet, med student och patienter. 
Det här jobbet är väldigt tacksamt, fullt av dimenuendo och crescendo, färgskalor och olika toner som gör det spännande och givande. 
Dessutom har jag otroligt fina kollegor med stora, vackra hjärtan.
 
 Efter jobbet gjorde jag sista julklappsinköpen, bockade av med glad gubbe i anteckningarna i mobilen när det blev klart. Inhandlade lite paket till julgranen på Cardinal där kommunen och kvinnojouren hämtar paket för utdelning. Ett tips till dig att hjälpa någon annan:-)
 
Slutade stadsrundan med frisörbesök, som är så himla skönt och mysigt. Min frisör är väldigt duktig och mysig och det känns väldigt lyxigt och omhuldande att sitta där och tas om hand. 
 
Älgfärssås och spaghetti samt ett glas fantastiskt rödtjut serverades när jag kom hem. Tacksamt❤️
 
Kram ❤️ Joey

vackra hjärtan och...

0 Läs mer >>
 
Började läsa ny bok i går kväll.
En ovanlig sådan, om en mormonfamilj, där pappan är djupt troende pastor, mamman hyser tvivel och mitt i det pågående livet mister de sin lilla dotter. Kände först att jag inte skulle kunna läsa den för dess vinkling men när mamman visade sig vara en kvinna som börjat ifrågasätta det liv hon levt gav det en annan känsla.
Så jag fortsätter.
 
Ny medicin har sina sidor, som till exempel att ta den vid sängdags ger tokslemhosta (jag vet,  Visst låter det härligt?) och noll sömn. Ny ide således att efter jobb och träning köra procedur pari med innehåll och andningsgymnastik för att se om det funkar bättre. Vore trevligt för i natt önskar jag god sömn:-)
 
Vet inte om ni testat att beställa mat på nätet? Det har jag, och jag rekommenderar det verkligen. Du klickar i, betalar och hämtar en tid som du själv väljer. Minskar stress, sparar min tid...jag är nöjd och fortsätter så. När dottern kommer hem kan det bli live-matinköp bara för att vi tillsammans gillar det, men utan henne får det vara så här.
 
Nu är det kväll, dags för ingefärsvatten med citron och honung.
 
God kväll❤️
 
Johanna

Bok, ny taktik och...

0 Läs mer >>
 
 
Nej, det blev inte jag som var lucia....!
Det blev en betydligt yngre förmåga, och tur var väl kanske det! Vi har lussat för patienterna idag, klockan 06:30 började tåget där vi gick in på varje sal. En riktigt mysig tradition som jag tror patienterna uppskattar. Det är nog inte det vackraste luciatåget världen skådat men det är av hjärtat genomfört för att glädja de som ligger på sjukhuset och tycker att livet är lagom trist. Det känns bra inuti att göra det:-)!
 
Mer lucia blir det.
Domkyrkan strax med grannfrun, där jag kan slappna av och njuta av skönsång. 
 
Hoppas ni haft, och har en fin luciadag!
 
Kramar Johanna ❤️
 
 
 

En fin luciadag!