0 Läs mer >>
(null)

Sovit väldigt bra inatt, tack för det! Kör ju ökad dos av långtidsantibiotikan och har lagt till inhalationer. Hoppas att det vänder nu! 
Att sova utan att bli väckt av andnöd är gudomligt skönt!

Körde ett styrkepass innan frukost, till Wahlgren & Wistams podd. De är väldigt sköna, tycker jag, då de blandar högt och lågt, gråt och skratt. Skönt att balansera mot dokumentärer, Rättegångspodd och Det mörka psyket. 

(null)

Som att hitta balansen mellan vila och aktivitet, eller i böcker och serier. Har jag läst tunga grejer behöver jag lätta upp nästa gång, och serier måste blandas för att jag inte ska bli lika låg och ledsen som vissa kan göra en. 
Hela livet försöker vi hitta den där balansen tänker jag. Jag börjar göra det ändå. 
Det här året har ju varit speciellt på så många sätt, och det har varit ett bra träningsår för just det. Efter socialt umgänge en kväll behöver jag en kväll/dag för mig själv. Det blir tydligare ju äldre jag blir. När jag var yngre var jag mer extrovert, mer social och blev lättare rastlös. Även då behövde jag springa mina rundor, läsa och skriva men jag sa nog sällan nej till umgänge.
Det gör jag nu, för behovet av att bubbla in mig har vuxit. Eller kanske tillåter jag mig att säga nej och att känna in vad jag faktiskt behöver. 

(null)

På vissa sätt blir en ju klokare med åren ändå. Jag bryr mig inte heller lika mycket om vad andra ska tycka, också för att de jag väljer att ha omkring mig förstår. De är lite likadana och behöver också sina bubblor att hänga i mellan umgänget. Även om somliga möjligen tycker att jag är tråkig, så bjuder jag på det. När behovet finns för andra saker behöver jag välja det. För att få energi, må bra och samla ihop mig. 
Jag tänker att vi nog behöver det alla, mer eller mindre, men vissa har svårare för att känna efter. 

Hur är ni? Har ni balans i livet? Och hur får ni det?

Kram och god söndag!
❤️

Joey

Klokare med åren.

1 Läs mer >>
(null)

Att ta en bild på ungefär samma ställe när jag går min promenad, har blivit en grej. Gillar skiftningarna i ljuset, vädrets olikheter. Stället precis där vid sjön är det något särskilt med. 

(null)

En abortmotståndare som säger sig vara en f.d sådan ska forma kd:s feministiska agenda. Bara det ger mig rysningar. Hur går det ihop ens...? Att ens säga att en är feminist och sen vara emot kvinnans rättigheter, hennes väl och ve? I mitt huvud skapar det kaos. Det klingar falskt. Att kvinnan alltid ska vara den som bär ansvaret, fast det är två om att skapa ett liv. Utan spermie inget liv...det är väl känt, antar jag? Ändå vill somliga ta bort rätten för kvinnan att bestämma hur hon ska göra med SIN kropp.
Helt obegripligt och helt sjukt. 
Det som föder hopp är att protester världen över faktiskt skapar förändring. Inskränkt mark och utrymme skapar starka kvinnor, rebelliska kvinnor som ändå kan vinna tillbaka det som stulits ifrån dem. Det har vi sett över världen och det känns otroligt starkt. 

(null)

Det borde vara så självklart. Att var och en ska få ta ansvar och bestämma över sitt eget liv. 
Både man och kvinna. Alltid. I alla lägen. 
Världen skulle ha betydligt mindre konflikter om alla insåg människors lika värde, att alla har samma skyldigheter som rättigheter. 

(null)

(null)

Så många motsättningar skulle kunna undvikas om det inte var så att alla tänkte att de själva satt på sanningen. Som i religion, politik...kanske finns det ingen sanning utan den är någonstans mitt emellan? Kanske kan en få tro som en vill, utan regler för hur tron ska se ut. Det yttre spelet kanske kan tyckas föra människor samman men kan lika väl stänga in, fånga dem som är en del av det. Kanske är det ibland mer det yttre som blir viktigt i vissa kretsar eller sammanhang, och inte själva kärnan.
Mycket hade varit enklare om vi gav varann lite mer utrymme, oavsett. 

(null)

(null)

När solen värmer upp ska jag ta en promenad. Vara snällare mot mina lungor, som inte alls verkar gilla den härliga kylan. De bråkade ordentligt inatt, och jag vill bara ha lugn och ro. Och rena lungor.

Kram ❤️ Joey

Ps förresten, har någon en motionscykel till salu? DS 

Det yttre spelet.

0 Läs mer >>
(null)

Denna snö är förtrollande vacker där den ligger! Balkongen ser ut som en saga, tycker jag. 
Efter jobb blev det en långpromenad med vännen Helena. Fint att gå och snacka ändå, och motion blir det ju med all snö som en får plumsa igenom, gå över och samtidigt försöka hålla sig upprätt. 

(null)

Var så trött igår efter jobbet, men så gick jag till världens bästa frissa. Miljön är så lugn, inbjudande och skön och min frisör är väldigt mysig. Kände mig pigg när jag gick därifrån, som genom ett trollslag.

(null)

Idag har det städats. Mannen har sina uppgifter och jag mina, hur effektivt som helst. Och så den där känslan, så skönt att få rent och väldoftande inför helgen. Ogrusigt och osmuligt för mina barfotafötter - det är grejer det!

(null)

(null)

Kan rekommendera en film vi sett ikväll: The dig. Låter ju inte så upphetsande, men det var en väldigt fin film på Englands landsbygd. Om utgrävningar, relationer, krigshot med fantastiskt foto. Och med värme. Dessutom byggd på en sann historia. 

Kram och god fredag!
Johanna❤️

Ogrusigt och osmuligt...

0 Läs mer >>
(null)

Suttit inomhus och jobbat, i mitt musikrum, och sett snön virvla runt. Kan det få ligga kvar nu några veckor så tror jag att Moder Jord blir lite glad. Och även en del av oss. Det är ju helt klart opraktiskt, som jag sagt förut, men vackert...det är så vackert. Det ger marken vila och ögat ljus, och bäddar in det grå i sitt vita fluff. Tror att våra själar behöver det, för att pausa vår längtan efter våren. 
Den kommer tids nog. 
När jorden fått vila.

(null)

Ljuset är nästan blått. Ser kallare ut än det är. 
Lundell i öronen. Har ett behov av honom igen, av hans vemod och lugna melodier på plattan Telegram. Tycker att han sjunger bättre än på länge dessutom, mer rent ljud. 

(null)

Blev så trött av promenaden. Halkar inte med mina fodrade martens men ack vad tunga de är. En klar nackdel. Passar bäst som ut-och-grilla-och-inte-gå-så-långt-doja typ. 
Men hellre tungt än brutna ben, å andra sidan.

(null)

Det var ganska skönt att vara hemma idag som omväxling, ända tills systemet hakade upp sig och gjorde journalen seg som kola. När byten mellan vyer tar tio sekunder att ladda upp så kokar mitt huvud. Lade ner lite tidigare, och gick ut.
Ska ta med datorn till jobbet imorgon så kanske den hittar ny laddning, vad vet jag!

Längtar efter vaccin nu.
1.86% av befolkningen har nu fått ta del av det, och det är alltför få. Hoppas det händer något positivt från nästa vecka så att all sjukvårdspersonal och 70 plus (och riskgrupper såklart!) ska ha fått det snaaaaaart! Tänk att bara få leva lite, lite mer som vanligt. Att kunna ses över en kaffe med sina vänner - inomhus. Tänk!

Nu ska jag läsa lite innan det blir dags för varma mackor minsann!

Kram ❤️ Johanna

Tids nog.

0 Läs mer >>
(null)

Ibland blir en sådär varm i själen. 
Av små oväntade händelser. Ett mess, ett mail eller en kommentar på bloggen (mest så nu för tiden ju då vi inte ses IRL på samma sätt). 
Det är fint när människor tar sig tid att förmedla en tanke, tycker jag. Så lätt att tänka utan att göra något aktivt av tanken, så när den kommer i skrift eller muntligt förmedlad så känns den. Som en fläkt av medmänsklighet. 
Så viktigt ändå, att vi faktiskt gör just så. För att glädja andra, ge feedback och en liten gnutta av oss själva just där och då. 

(null)

Idag har kollegan Malin och jag jobbat ihop. Vi har för avsikt att göra det en dag i veckan, för att prata ihop oss och för att vi behöver det. Så känns det. Väldigt mysigt att få blurra, planera och tänka ihop direkt istället för över telefon. Också väldigt skönt att få se hennes sköna nuna!

(null)

Ikväll blev det Palak paner här, väldigt gott ju med ingefära, vitlök, koriander och massa godsaker. Funderade vad som gjorde att det inte smakar som indiska krogens variant, som liksom är sötare, men vet inte riktigt. 
God var den oavsett!

(null)

Ett träningspass i Fridis rum, får se om träningsvärken blir lika grym denna gång. Hade svårt att sätta mig igår på grund av ljumskont, men säkert bra tänker jag. Idag blev det mer överkropp än ben, kan vara bra med variation.

God kväll från soffhörnan!

Kram ❤️ Joey 

Som en fläkt av medmä...

0 Läs mer >>
(null)

Den där promenaden ger ett lugn i själen.
Som ett bra gift, som bara måste tas. 
Älskar när benen liksom bara går som av sig själva. Framåt, uppåt...av bara farten. Med pratpodd eller musik i öronen. 
Ikväll blev det Lundells senaste platta, riktigt fin. Lågmäld. Fina melodier. Så väldigt bra för själen, för huvudet, den där rörelsen och musiken som ett kugghjul. 

(null)

Skönt att komma hem till lugnet, när maten är hämtad på maxi och mannen ligger på köksbänken. Så fort jag kommer hem ropar han glatt och tar emot med öppna armar...min man! Så fint det är, att den galenpannan är min galenpanna!

(null)

Chili con carne-fix ikväll, lagom långkok med en klick creme fraiche till. Stilla samtal vid bordet, tända ljus. 
Det är ändå vardagsglitter!

Kram ❤️ Johanna

Det är ändå vardagsgl...

1 Läs mer >>
(null)

Vaknade rätt tidigt idag, så skönt att vakna utvilad med dagen framför sig.
Tränade ett styrkepass i Frida-Hedvigs (dotterns) rum innan frukost. Har längtat så hela veckan, så tar in hennes energi där. Även om jag gjort om och gjort det till ett gästrum så är där foton på henne, bilder från vår Italienresa och målningar som hon gjort. Och det bästa: hennes supersköna säng är kvar! Och hennes energier finns där, och ger mig ro i längtet. 

(null)

(null)

Nästan bättre ställe att träna på, fick mer fokus i kropp och knopp. 
Tog en lite mindre promenad idag, nästan som att gå i vårvinterväder med det speciella ljuset, fågelsång och ljuvlig luft. Kanske att min högra fot blivit lite överansträngd av de dagliga sex-sju kilometrarna...? Konstigt, men tog det lite nättare i dag med bara fyra km så den blir pigg till imorgon! 

(null)

Kändes väldigt ovant, men väldigt fint att sätta sig här på Toftastrand och luncha. Körde bil, stilla sightseeing en stund och landade där. De hade verkligen anpassat allt, med maxantal i kö, nummerlappar och handsprit vid ingången och avstånd mellan borden.
Så otroligt trevligt att få sitta i kafémiljö...! Det som jag tagit så för givet och gjort så ofta, men nu inte gjort på många månader. 
Sjukt god räkmacka på riktigt grovt, saftigt bröd åt vi också - bara det!

(null)

Just nu blir det mest ut- och gå-bilder på mig.   Det är det och jobbar som jag liksom gör stor del av min tid. Nu ska jag, efter en strykstund, sätta mig och läsa lite. Ändå lite märkligt att det kan finnas behållning i att läsa en ganska bitter mans vardagsbetraktelser. Men ingen kan formulera det just som han, så är det bara.

Kram ❤️ Johanna 

Ger mig ro i längtet.

0 Läs mer >>
(null)

Det blev en återhämtningsdag. Lite sovmorgon och slöande i sängen, och efter frukost en tur till stan. 
Skulle hämta linser och hade en tanke om att prova ett par bågar jag kollat på. Det var lugnt i butiken så fick god hjälp och spontanköpte så ett par nya progressiva brillor...Haha! Så kan det gå. Riktigt roligt att hitta ett par på nätet som jag spontant kände för, markerade i bågen och runda - så kul så!

Blev en kaffe i trädgården med mor och far, som hade köpt semlor. Det var ju riktigt skönt idag, liksom ljust och okej temperatur. Tyckte jag.  Dock fryser alltid min lilla pappa, så han hade inte ro att ens sitta ner. 
Gick med dem till deras lägenhet för att sedan fortsätta min kraftpromenad. Riktigt skönt. 
Vet inte vad som hände för jag fick spontant ont i foten sista biten hem. Hoppas jag sover bort det så jag vaknar som ny imorgon.

(null)

Gick över forna Folkets park. Onekligen sorgligt att den är borta, jämnad med marken till förmån för lägenheter. Förvisso snygga hus men många tomma lägenheter, som också ger en sorglig ödekänsla. 
Så många fina minnen av parken, från det att jag var liten och tittade på operetter, till alla åren med Ringsbergskolans sommaravslutningar.  Minnena finns såklart kvar, oavsett vad som nu finns på marken. 
Rivningsvansinnet är ändå en sorg.

(null)

Ikväll blev det fiskgratäng på torskrygg, kräftstjärtar, räkor med chili, svartpeppar och citron. Längesen och jättegott.

Hockey på teven och jag är mindre intresserad, så det får bli lite Lundellska Vardagar istället.

Kram❤️Joey

Spontanköp och rivnin...

0 Läs mer >>
(null)

Jag är verkligen så trött på detta virushelvete nu!! Att alltid tänka efter, att inte spontant kunna hänga med vänner utan säkerhetstänk och rigorös planering.  Det är inte många jag umgåtts med inomhus detta året, jag kan räkna dem på ena handens fingrar - och jag är utled på detta! 
Less på att vara orolig. Orolig för att både bära på en asymtomatisk smitta och därmed riskera att smitta andra, men också för att själv drabbas. En "vanlig influensa" eller "kraftig förkylning" brukar inte heller det vara så piffigt. Får jag feber några dagar så drabbas jag lätt av lunginflammation, även utan covid i världen. Så nej, jag vill verkligen inte ha skiten. Vill inte riskera att bli jättesjuk, eller ännu värre - även om det kanske bara blir som "en kraftig förkylning". Kanske inte ens det, men det vet ju ingen. 
Och tänk om en, utan symtom, skulle smitta någon som skulle bli svårt sjuk. Att leva med den vetskapen...usch!
Det är som ett tärningskast eller lotto. Den som drabbas värst avgörs av kastet med tärningen. 
Turen. Oturen.  Slumpen.

(null)

Jag längtar så galet mycket just nu, efter fest! Tänk att få samla sina vänner, krama om dem och sitta och snacka. 
Som vanligt. Inomhus. Utan oro.
Längtar efter dans i köket, när musiken ljuder ut på söder och golvet gungar av glada människor. 
Längtar efter resor, men framförallt de enklare och spontana - som till min älskade unge i Malmö, eller till brorsan och min vän i Stockholm. Till yngste bonussonen i Danmark. Att ta en minitripp till något trevligt ställe med mannen min. Och absolut så längtar jag till England, till London och till landsbygden i England med dess magiska vyer och smala vägar, efter musikal och liv i rörelse.
Eller till Alicante. Att få strosa omkring där, ta ett glas vin och njuta havsutsikt från balkongen. Njuta av värmen, den ljumma vinden. 
Längtar efter att få krama om mina föräldrar. 

Kanske blir det som de tror, att vi kommer bli lite mer som 1920-talets människor som vill ha fest och flärd när detta är över! Jäklar vad jag känner för att vara lite galen bara, så där i största allmänhet!

(null)

Här laddade jag upp inför afterwork med jobbet. 2019....! Det är snart 1.5 år sedan...så sjukt. Och oj vad jag ska glädjas den dagen vi ses för festligheter igen! Danslistan är uppdaterad, bara uti fall att...!
Då jäklar!!!!

Kram ❤️ Johanna

Då jäklar!!!

0 Läs mer >>
(null)

Ibland blir en förundrad, förvånad, förgrymmad eller rent av förbannad. 
När USA nu haft sitt efterlängtade skifte av president finns det ändå, världen över, småTrumps och småjesusar. Som liksom rider på makten. Som mer än något gillar just det med sin position.
Att ha makten som följer med en viss position, en roll eller ett ämbete. 
Men att ha makten är något helt annat än att utnyttja den, eller missbruka den. 
När en tror sig stå över allt och kan göra precis som en vill, då bör makten ges vidare till den som kan hantera den. Då är makten förvriden, förbrukad. 
Att ha makten men ödmjukt hantera den, genom att inte tro sig stå över andra ger förtroende och tillit. 
Å andra sidan är det nog inte det de vill ha, som vill ha den där makten bara för att.
För att kunna slå näven i bordet, för att kunna peka och förvänta sig lydnad. En sådan får aldrig vare sig tillit eller förtroende. Inte heller respekt. 
Men kanske vill de inte ha det heller.
Kanske vill de bara använda makten och likt Trump bestämma galenskaper, oavsett om det finns lik att kliva över. 

(null)

Vissa dagar behöver en promenaden mer än andra. En vacker kväll gav lite balsam.

❤️
Joey


Att ha makt.

0 Läs mer >>
(null)

Tulpaner på upphällningen liksom. Så vackert ändå när de öppnar sig så och tar vara på det sista i livet innan bladen slutligen faller. 

(null)

Ännu en galendag på jobbet (fast hemmakontoret). Halkan har inte direkt gynnat ortopeden om vi säger så. Synd om patienterna som ibland får vänta, till och med vända om när de väl kommit hit.
Och synd om alla som väntar på sina planerade operationer, som skjuts fram på oviss tid. 

Oj vad jag önskar, och hoppas, att regeringen skulle ta ett helhetsgrepp avseende extrafeta löner för framförallt dem som jobbat i covidvården. 
Även övriga sjuksköterskor och undersköterskor inom regionerna är värda betydligt högre lön. Att det behövs personal är vi alla ense om, och den behövs även efter covid! För att orka måste alla få ta ut inarbetade timmar, semestrar och dessutom få känna uppskattning i form av högre lön. En hel del regioner tar egna grepp och det är ju bra, men det borde göras centralt för att visa verklig uppskattning för det som varit och för det som komma skall.
Vilken grej det vore! Som en revolution!

(null)

Kände mig helt snurrig efter jobbet idag...
Vilade från motion, lade mig i soffan under min gula ullfilt och glodde på två avsnitt av Virgin River...så bra med något utan ond bråd död och psykisk terror. Vet inte om jag blivit ännu mer känslig med åren, men tar ibland så illa vid mig av vissa serier och filmer. Drömmer ofta och stissar till det så att det blir för jobbigt. Fick många tips på nya serier idag, tack alla! 

Imorgon hoppas jag att installationen av Biden går lugnt och fredligt till. Som världen behöver detta byte!

God natt!
/Johanna❤️

Som världen behöver d...

0 Läs mer >>
(null)

Det är ändå rätt skönt att julen är utstädad och tulpanerna gjort sitt intåg. Lättar upp och ger färg, hopp om krispigt liv på något sätt.

(null)

Lägger mycket pengar på blommor. För att det gör mig glad. Tänker att det är viktigt att försöka göra just så, att göra det som gör en glad.
Som att gå en långpromenad varje dag, eller varva med ett träningspass samtidigt som bästa musiken, en trevlig podd eller en vän finns i örat. 
God mat. En vill ju äta det som är gott, oavsett vad det är. Det blev ärtsoppa och pannkakor här ikväll, och det var ren njutning faktiskt.
Att läsa en god bok, se en bra serie eller en film. 
Var och en behöver hitta vad det är som behövs för att göra livet lite bättre. 

(null)

Jag vaknade sjukt trött och nästan arg idag och det tog lite tid innan dagen kändes okej. Tre koppar kaffe, prat med min fina kollega IRL och musik gjorde att själen mjuknade lite. Men kanske var det mest acceptansen. Att ja, det var en tröttseg dag och det fick liksom vara så. Det är ok att inte vara på topp jämt, och det går ju över. 

(null)

Blev överraskad idag, och fick då lite balsam i själen. Som tack och gott samarbete...det gjorde mig glad!

(null)

Mätt och go, och ganska glad efter dagen med kollegan, promenaden och så prat med mannen min. 

Vi ska se sista avsnittet i den sjukt psykologiskt jobbiga serien Sharp objects. Riktigt bra men så jobbig, som triggat drömmandet i natt...
Får bli lite läsning i Vardagar 2 också. Lite lagom sura, bittra, småroliga och vardagliga reflektioner av Lundell.

Kram ❤️ Joey

Det som gör en glad.

0 Läs mer >>
(null)

Att få samla dessa kvinnor är fint. I dessa tider blir det inte så ofta men det blir, någon gång i kvartalet ungefär. Snart har alla passerat femtiosträcket, så vi får väl till åldern anse oss som mogna kvinnor som ganska ofta känner oss betydligt yngre. Erfarenheterna vi bär på är tillsammans gedigen, onekligen.
Klokskapen är också stor, sammantaget. Vi har alla olika historier som vi bär med oss, som vi skapat vårt liv utifrån.
Så viktigt att ha de där öarna av vänner. Olika konstellationer, som även kan föras samman i andra tider. Med de andra öarna. Längtar efter det, trädgårdsfest där alla flyter in i varandras öar och hittar nya bekantskaper. 

(null)

Den nochalanta, men glada grillmästaren (jag)!

(null)

Tittat på Tareq Taylors matresa, så otroligt fin serie som innefattar så mycket mer än kärleken till maten. Kan varmt rekommendera den till alla som gillar mat, relationer, andra kulturer...en känner nästan dofterna!

Ikväll blir det början på ny bok.
Lundells små vardagliga betraktelser, nummer två i ordningen. Hans ordflöde, och små funderingar gillar jag också. 

Kram ❤️ Johanna 

De där öarna.

0 Läs mer >>
(null)

Fredagkvällen blev en riktigt skön en.
Vännen Göran kom med fantastisk lasagne som vi drack ett gott rödtjut till. Småprat om livet, relationer...en fin kväll helt enkelt.

(null)

Under covidåret har han varit den enda som umgåtts med oss inomhus. Många fredag- och lördagkvällar har vi tillbringat ihop över mat och vin, kaffe och brädspel. 

(null)

Sovmorgon efter en drömnatt. Undrar vad de rika drömnätterna beror på. Var i vårt gamla hus i Ingelstad, och jag kröp genom fönster, in i vrår, ut och tillbaka in...vet inte om det var covid jag försökte gömma mig ifrån eller något. 
Gemensam frulle med lillbonus och hennes Simon innan vi körde ut till stallet för skogspromenad med Flisan och pållen Nova. Väldigt mysigt, att harmoniskt gå i kall, vacker skog med fin tjej och pålle. 

(null)

En pulkatur med bonussönerna och småglinen Leia och Lukas blev det i eftermiddag. En lussebulle och kaffe, skratt och flams. Liten leia som snart är 2.5 ropade "Akta dig lilla gubben" när Patrik tydligen var i farligt blickfång. Charmigaste ungen!

Tittat på Carina Bergfelt som nu har egen talkshow på SVT. Väldigt trevligt premiärprogram med fina samtal. 

Nu blir det lugn här hemma.
Lite käk och teve. Filt och bok. 
Så bra så.

Kram ❤️ Johanna


Akta dig lilla gubben...

0 Läs mer >>
(null)

Det är inte ofta jag vaknar av mig själv, utvilad. En sådan lyx, i dessa tider, att få vara ledig. Varit trött i veckan av det lilla förkylningsvirus som ansatt mig. Ganska lindrigt men som ändå stört nattsömnen och som gett immunförsvaret något att kämpa emot. 

(null)

En promenad ner till stan på morgonkvisten, förbi Växjösjön, gav mersmak. Handlade tulpaner och faktiskt ett par plagg i folktom butik. Några trosor, en tisha och en klänning fick det bli. 

(null)

Mitt manus har idag skickats till ännu ett par förlag. Det är inte utan att det ger lite pirr i magen, bara känslan av att ha skrivit klart och faktiskt skickat iväg det. Oavsett vad som nu händer känns det stort.  
Emellanåt händer oväntade saker som förgyller livet ytterligare. Häromkvällen kom det meddelande på Messenger från en gammal kompis från samma by där jag växte upp. Fick pepp och kärlek, tips och en fin skrivstund med henne. Det gjorde mig innerligt glad! Älskar när folk gör, och inte bara tänker att de borde höra av sig. Det betyder verkligen något att få de där raderna, delandet av livet, av händelser som drabbat. Som en skön kram genom etern.

(null)

Suttit och sjungit lite idag, skrivit på mitt andra manus och pratat med bonussvärdottern. 
Ska snart ut och gå en sväng till, vill slörpa sol!! 

(null)

Det var icke denna klänning jag köpte idag, utan en annan svart, clean, rak modell. Denna klänning från indiska älskar jag dock. Som en höstblomma. 

Önskar er en go fredag!
Min dag kunde inte börjat bättre. 
Tack Moder Jord för det!

Kram ❤️ Johanna 


Oväntade saker förgyl...

0 Läs mer >>
(null)

Fick ju bästa surdegsbrödet av god vän igår. Det är alltså makalöst gott, med sin lite frasiga yta och mjuka, saftiga inre. Perfekt till soppa verkligen, som jag lagade igår. Potatis- och purjolökssoppa med sötpotatis och chili. 
Just nu är soppa extra mysigt till kvällsmat, eller middag, beroende på vad en benämner det där kvällsmålet. Men soppa ja. Det är liksom extra gott kalla dagar onekligen.

(null)

Sannerligen hektiska dagar nu när halkan slagit till. Lite fundersam på att ta en långpromenad även idag men det går ju inte att låta bli. Igår fick det bli styrkepass efter all hantering av akutoperationer som berodde på halkan. Men idag kliade det i varenda cell efter promenad!! Så härligt och friskt, lite bitigt och så väldigt vackert.

(null)

Är riktigt trött i skallen ikväll. När det är full rulle går det ju på någon slags extraväxel men efteråt känns det som ett slag i skallen.
Lite extra känslig efter veckan med lite klent huvud och lungs, antagligen. 
Funderar, som så ofta, på hur tacksam jag är för långtidsantibiotikan jag fick för drygt 1.5 år sedan. På hur det verkligen förändrade livet, och gjorde allt så mycket enklare. En vanlig liten snuva förr ledde till många veckors sämre lungor och långdragna infektioner. Nu har jag dippar på någon dag, någon vecka och då är det bara som en mild fläkt mot forna dagar. Helt ljuvligt!

En liten whiskey och läsning medan mannen kollar hockey, det blir bra det.

Kram på er!
❤️
Joey

Mild fläkt mot forna ...