0 Läs mer >>
 
Blott en dag, ett ögonblick i sänder...
Det som gäller lite nu.
Jobbar oss sakta framåt, steg för steg, med det vi kan göra. Väntar på en del hantverk för att kunna packa upp ytterligare lådor. Men hittills får jag va nöjd. Det går framåt.
och jo...jag hade önskat en liten quickfix för att få det klart men jag försöker va lugn.
 
Och jag har pratat med besökare i källaren idag.
Fick ju nattligt besök av en surmulen msn för ett tag sen, i min dröm, men som jag lovade förvalta detta hus väl. Vi slöt fred så själen i vår våning känns lugn. Fridfull.
I källaren är det oroligare. Inte illasinnat utan mer stissigt. Satte mig i vårt förråd idag o tänkte lite högt om hur jag tänker om detta hundra år gamla hus. Det kändes lugnare sen. Ska göra om det och kanske sjunga en trudelutt för att få vila i källarrummen.
Spännande!
 
Kram från häxan:-)
❤️

Fridfullt o lite orol...

0 Läs mer >>
 
Numera har jag denna vy, vilket jag som asfaltbrutta verkligen gillar:-)
Det känns fortfarande lite overkligt eftersom det är tämligen mkt kartonger kvar och det är lätt rörigt...men jag bor här nu!!!! Med min finaste pärla och våra tjejer...och det känns riktigt, riktigt bra!
Premiärlagat på spisen efter ytterligare flyttstök idag, gick fint det också.
Slagit mig i helgen att vi verkligen har GODA, fantastiska vänner. Tack alla!!!!!
 
Har mitt i all glädje funderingar över sånger till begravning....vad sjunger jag förutom Gabriellas sång, som jag själv älskar och kan lägga in hjärta i. Men mer? Always on My mind? Ja, kanske. Det är en fantastisk låt liksom your song....
Behöver mogna. Vill ge mycket kärlek för den man som är lämnad kvar och till kvinnan som nu förhoppningsvis är pigg och glad och busig någon annanstans<3
 
Kram o god kväll.
 
Joey

Mycket kärlek

2 Läs mer >>
 
Vilken tur att jag tog ledigt idag för flyttstök.
Flyttat köket idag, städat, packat upp och fixat iordning...skönt med liiiite ordning i kaoset!
Jobbat mellan 8-21.30 idag o ligger nu i sambons långfils i sängen bredvid min unge (alla mina kläder är nedpackade...) så jag känner mig riktigt het. Särskilt eftersom det är fils med gylf:-)
 
Imorgon är det dags.
Flyttar verkligen, till ett helt fantastiskt ställe där jag ska göra som en go kollega skrev idag: gå barfota ut till köket söndag morgon för att få igång kaffet och avnjuta det i lugn och ro.
I väntan på att huset ska vakna och lusten att packa upp lite.
Ska försöka ta det lugnt, njuta av framväxandet av varje rum. Inse att en ny tid börjar.
Tjoho!
 
Kram Joey

Fils o njutning.

0 Läs mer >>
 
Det händer mycket på en och samma gång ibland. 
Mitt i en flytt, som är det härligaste jag varit med om. Med en man som jag älskar och vill dela resten av mitt liv med, där vi nu fått möjligheten att skapa något tillsammans. Det är verkligen en ynnest och det blir så bra när det är färdigt. Själen i huset är vänlig och fin o jag kan knappt förstå att jag ska få bo där!
 
Jag tänker att jag så väl vet var jag kommer ifrån, hur jag levt mitt liv som ung, som mamma och gift, som ensam med barn och som nu, med ny kärlek och barn.
Jag hade turen att efter år som var tuffa på många sätt, både känslomässigt och ekonomiskt och andra orsaker, träffa en människa där pusselbitarna bara föll på plats. Känslan som infann sig var..."kan det va så här enkelt?"
och det kan det.
Enkelt och väldigt behagligt, busigt, fnissigt, allvarligt och liksom ett kitt som håller ihop.
Jag är lyckligt lottad på många sätt, och jag är verkligen glad för det. Jag vet hur det kan va, hur jag mått och jag vet hur gott det kan va.
Och jag är glad att jag fått uppleva både och för att relatera, hämta kraft och tankar ifrån.
 
Jag tänker hålla kvar mina fötter i jorden.
Det är inte så att jag flyger iväg likt en heliumballong eftersom jorden drar och livet också bjuder på utmaningar, tuffa händelser och svåra tankar. 
 
Idag fick jag veta att en go människa som "känt mig sen jag var en spermie" har fått somna in. År av lidande har fått ett slut, någon har lämnats ensam. Efter så många år tillsammans. Och hon får vila nu och kanske prata skit med farmor Maja ovan molnen. 
Det är tufft och det gör ont.
Jag har blivit tillfrågad om jag vill sjunga på begravningen, det är det svåraste jag vet, att sjunga då jag känner någon.
Men jag vill ju sjunga för dig, Gun, och för mannen i ditt liv, för mina föräldrar och era vänner.
På nåt sätt så går det nog ändå.
 
❤️

Flyger inte iväg.

0 Läs mer >>
 
Jisses vilken ledbruten kropp jag har efter ännu en pack- och bärkväll efter överfull jobbdag och sjuksköterskemöte. Men snart, snart är det värsta gjort och plocka upp kan börja. Det är kul!
Hallgolv är idag lagt, fler tapeter satta så nu bara  hallarna kvar o fondväggen i vårt sovrum kvar. Det görs nu i dagarna två så nu jäklar!!!
 
Dags att vila.
Är slut i rutan.
Imorgon är en ny dag!
 
Pöss

Ledbruten!

0 Läs mer >>
 
 
Efter schemaläggning, många samtal, fix med uppdrag inför dokumentationsmöte m.m. så var en promenad i snabbt tempo med Skylar Grey perfekt. I hög luft och fortfarande sol! Vackra färger och livgivande känsla.
 
Gav energi till hämtning av älskelse, matlagning och packning, nedmontering av sista gardinstängerna, växter i flyttlådor och tavlor....
Torsdag åker köket ner, bara minimalt kvar så frukost kan ätas får va kvar....!
Har jag gjort allt? Packat ner det som går? Vad har jag kvar....?
 
Tur att jag inte har tendens till högt blodtryck. Hade varit läge för det annars, men 95/60 är ju himla bra. Hellre yr än högtryckare:-)
 
Nåja.
Till nya huset kommer vi.
Färdigt blir det också, fast inte precis just nu med allt.
Men lite i taget tar vi oss framåt.
Tillsammans. Mannen lägger all tid där nu, och resultatet blir fantastiskt!
min tid går till vanligt kneg och sen packning för full rulle. Det går! Och snart är jag där. I stan. Nära allt. Sååååå härligt!!!!!
 
Joey
 

Lite i taget.

0 Läs mer >>
 
Denna söta lapp hängde på spisen när jag kom hem. Jag har nog världens sötaste svärfar o bonussvärmor, precis som mina föräldrar som alltid erbjuder sig att hjälpa till....såååå värdefullt❤️
 
Det rullar på fort nu.
Introduktion för 5 nya sjuksköterske-studenter idag, vilket kändes bra. Blir lätt trött på min egen röst efter många timmar dock.
 
Nytt inköp av flyttkartonger, och matinköp på Ica . Vänjer mig nog vid större Ica, tar det som lite terapi det där med handling....det gäller att ta det lugnt och steg för steg mata sig fram.
Har monterat ned gardinstänger och gardiner, packat ytterligare lådor av det jag kan packa ner från köket. 
 
Välbehövlig stund på golfboll och massage av älskelsen....min kropp gör ont! Snart dags för sömn som gör sitt till med min lekamen.
Lätt avundsjuk på dotterns studiedag imorgon....åh vad skönt!
 
Efter flytt och uppackning ser jag fram emot en lugn, slapp dag så småningom! Att bara ligga i sängen eller fåtöljen, läsa bok, dricka kaffe o kolla på film....hör ni? Det låter som ljuv musik!!
 
❤️

Som ljuv musik.

0 Läs mer >>
 
 
Idag gynnar inte direkt vädret lust och glädje. Regn är inte min pilsner, utan tycker att vädergudarna kunde va så förbannat vänliga att ge oss regn nattetid. Men de lyssnar lite taskigt på mig?!?
 
Nåja.
Vaknade 07.15 denna lediga söndag, efter god natt sömn.
Redo för packning igen, snart klar faktiskt. Resten av köket ska tas i veckan, men gardiner ska nog ner senare idag. Krukväxter får ställas i flyttkartonger längre fram i veckan. Tavlor plockas ned. 
Det är mycket med en flytt men det går bra!
Och snart är det vi planerat för i snart ett år verklighet:-)!!!! Galet löövely!
 
Nu städning av den lilla bit köksgolv vi inte kunde ta igår pga kakling ovanför. Lite montering av möbler. Lite inkännande av det som komma skall. Håll tummarna för att allt flyter på i veckan, pliiiis!
 
Lite reklam måste jag sticka in: Folk och rövare i kamomilla stad på teatern med premiär lördagen v 43. Min lilla bonus är med o spelar. Ska bli så skoj att se❤️ 
Behöver musik o teater i mitt liv!
 
En stund vid pianot behövs i kväll efter tämligen effektiv helg. Nog bättre m piano än gårdagens hockey, vilket inte va någon fröjd direkt!
 
Kram i regnet!

Städ o pack o lite re...

0 Läs mer >>
 
 
Bortrivande av papp, dammsugning och lätt våttorkning av de golv som måndag ska vaxas för att bli mörkare och mindre känsliga. Full rulle av bärande av grejer till andra ytor för att komma åt men samtidigt ge hantverkaren papp atr gå på vid kakling i kök. Nästa vecka är det mycket som ska hända....jisses vilken fart det måste va! 
När jag stod i köket och tittade mot matrum och vardagsrummet så kände jag....WAO!!!! Jag ska alldeles strax bo där, i detta vackra hus!! 
Det känns fantastiskt!
 
Är lite imponerad av mig då jag inte är piggast i stan efter rolig och härlig kväll igår...men jag har kört hårt. Kebabsallad i solen en stund innan kvällens hockey. Hämtning av barn. En stundS läsning. 
 
Dagarna går liiiiite för fort just nu...!!
Såja, tiden.
Förhasta sig inte!
 
Joey

Förhasta sig inte:-)

0 Läs mer >>
 
Perfekt rekreationsväder efter möte 8-15.30....helt slut i rutan trots mestadels kreativa diskussioner och beslut. Lite nya uppdrag och lite firande att vi gjort klart vår kandidat, Åsa och jag:-)
 
Sol, bloggande, bok och bubbelvatten....DET är sköna grejer i väntan på trevligheter med goda vänner ikväll!
 
Idag är det balans dessutom. 
Ett lugn och en harmoni inombords som är god. Jag är konfunderad över min kropp och knopp som vissa dagar bara spelar mig spratt och ibland sätter mig mer eller mindre ur spel. Vet inte om det märks på jobbet, men jag vet att mina nära o kära hemma märker det.
Ska försöka bli mer vän med skeendet, ta hjälp i perioder och röra på mig med älskad musik i öronen. Balans mellan rörelse och vila känns viktig.
Det känns viktigt för att på nåt sätt finns det ju där, och måste hanteras på nåt sätt. Det är inte så jäkla kul men jag kan inte stoppa huvudet i sanden utan får pröva mig fram och också medvetandegöra det sätt jag ibland då kan ha, för att livet ska göras enklare. För mig, och för min fina pärla och våra ungar. 
 
Behöver jobba på att släppa en del.
Mitt ordningssinne som vissa dagar blir nästan maniskt, där jag inte nöjer mig med att själv plocka utan också begär att alla andra ska se det på det sätt jag ser det. Det är nog faktiskt en utopi, i alla fall i detta nu. De kanske ser någon gång i framtiden o jag kan inte ge de mina glasögon, det är nog bara så....
Så terapi med mig själv för att backa.
Det är nog typ av arten nödd och tvungen.
 
Just nu ska jag sitta här, lat och onyttig, med gosiga Tusse i knät, i solen och höra bruset från omvärlden, läsa min bok och helt enkelt bara längta till mysig kväll med härliga människor!
 
Kram Joey
❤️
 

Av arten nödd o tvung...

0 Läs mer >>
 
Vädret får gärna fortsätta ett tag till!
Gillar att se blå himmel och att känna solen när man går ut från jobbet.
Det blev en skön promenad efter jobbet idag, John Mayers senaste country-inspirerade skiva i öronen. 
Dusch och nedpackning av innehållet i hallgarderoberna fanns det kraft till oxå.
 
Sen tog kraften slut. 
Blev låg och trött och gå-in-i-bubblan-sugen. 
Lite kontemplation inåt, och få ord utåt.
Förstår inte riktigt min kropp just nu, men det är nog en kombo av förtis-hormoner och lite vanliga flytt-spatt-hormoner tänker jag. Tankar mig med promenader och goda theer, aloe Vera och musik. 
 
Det är verkligen full rulle i huset, o hantverkarna är nog absolut stressade....men det går framåt och är nog inflyttningsklart nästa helg...söndag nu så ska vi städa ur kök, matrum och vardagsrum så vaxning av golven ska göras. Då känns det nog lite mer verkligt!
 
Joey

Lite kraftbrist.

0 Läs mer >>
 
Koncentration med Nationell Klinisk SlutExamination, NKSE, i förmiddag med student. Gick fint och både jag och student var nog mer avslappnade efteråt:-)
En fin blomma fick jag, och jag som älskar orkidéer!!! Den ska pryda sin plats i nya huset.
 
Efter besök hos kära föräldrarna efter jobbet, bidde det utvecklingssamtal med dotera, handling på hemväg och snabbfix av varma mackor, fullt matbord och prat i mun. En rätt go och lätt högljudd stund.
 
Nu blir jag förevisad blandad musik från ungens musiklistor. Erica badoo, Snok, Broiler., Frank Zappa...kul och betydligt bättre än idol! Ny lista för flytt har det visst blivit. Att ha när hon går till skolan. Alla tillfällen är bra musiklyssnartillfälle. Om ni frågar mig:-)
 
Dags att avsluta dagen med lite Kajsa Ingemarssons bok. Och lite ligga-på-bästaste-sambons-otroligt-overkligt-galenlena och varma bröst....japp! Det är fint det!
 
❤️
Johanna

Musiklyssnartillfälle...

0 Läs mer >>
 
Snart kan vi tvätta oss i alla fall:-)!! Hurra!!!!
Dusch är också på plats i ena badrummet medan sista kaklingen läggs i vårt badrum. Så frågan är...hinner det bli någon toa också eller blir det KAD o bäcken?! Spänningen stiger....!
 
Handlat efter jobbet på Maxi, där jag inte handlat på långe. Det kändes dock välbekant och trevligt. Lite välkomnande med sina stora gångar, mycket ekologiskt....blir nog bra.
 
Hämtat aloe vera o levererat till min älskade bonusson, Dante, som torsdag morgon åker iväg med flickvännen för att resa i ett halvår....Vietnam, Indonesien, Thailand, nya Zeeland....vilken resa! Både tungt och härligt att få krama om. Så många minnen väller upp från att vi första gången sågs. Då var han en liten blond busunge med många rävar bakom öronen. Tre år. Nu dryga 20. Och är en lugn, klok och fin ung man❤️. Tacksam att jag fått vara med på en stor del av hans resa genom livet.
 
Känn ingen sorg med Hellström och fix av fiskgryta passar bra just nu. Vemodsmatlagning.
 
Pöss❤️
 

Vemodsmatlagning.

1 Läs mer >>
 
Världen rullar vidare, tiden tickar på, renoveringen fortskrider (tack och lov, annars får vi väl låna hem bäcken och urinflaskor från jobbet:-))...bänkskivor har vi i alla fall så i köket finns det hopp!
 
Men det kändes som att den faktiskt stod stilla ett tag, tiden.
Jag bad om ursäkt till vår lokalvårdare idag, som kommer från Uganda. En fantastiskt kompetent, god och glad kvinna som sprider leende varje dag. Jag bad om ursäkt för resultatet från gårdagens riksdagsval. Vaknade ledsen och beklämd.
 
MEN.
Jag anammade vad någon klok själ på Facebook skrev: 87 % röstade FÖR mångfald, att vi gillar olika. För att människors lika värde ska lyftas, jämställdheten fortsätta framåt och kärlek mellan människor ska vara det viktigaste i vårt land.
Så mycket lättare jag blev om hjärtat och sinnet, även om jag har många åsikter avseende de procent som inte tänkte så. 
Och jag ställer mig frågan; vad är de rädda för?
Vad vill de, egentligen? Vet de det ens, de som röstat eller har de röstat bara för en enda fråga där de tycker att övriga partier varit för luddiga i sina svar och åtgärder? Jag vet inte. 
Jag vet att det är viktigt att visa och prata att en inte står för den åsikten i alla fall.
Både kollegor emellan, när vi tar han om patienter, studenter och möter någon på gatan med olika bakgrund, olika läggning och tycke och smak och färg...
Vi är människor.
Kort och gott.
 
En promenad efter jobbet var fantastiskt idag, i sol och höstluft.
Håkan Hellström i lurarna.
Raska steg.
Det finns ju ganska mycket klokskap i världen trots allt.
Och i vår närhet, i vårt land.
Låt oss lyfta det, älska det och kämpa för att behålla det ♥
 
Johanna

En liten reflektion.

0 Läs mer >>
 
 Efter ännu en intensiv dag med packning och bärande har jag tagit en kraftpromenad. 
För kroppen och för själen.
Så välgörande faktiskt!
Med god musik i öronen, raska steg och tankar på flytt, om det hinner bli nåt badrum o kök helt klart för inflyttning om två veckor...
Tusan vet men hoppet lever!
I värsta fall får vi bo i resväska några dagar innan det är så pass klart. Vi får leka semester då....!
 
Röstat idag.
Viktigt att ta tillvara demokratin där vi faktiskt får rösta fram de vi vill ska styra vårt land.
Inte en självklarhet i andra länder som vi vet.
För oss är det så självklart att vi inte reflekterar över det många gånger.
 
En snabb dusch får det bli innan matfix och valvaka. Till det ska jag minsann festa till det med jordgubb o gräddthe, citron och honung. 
Det ni:-)!
 
 

Festa till det...!

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
Idag med hjälp av Glee på Spotify har mycket åkt ner i lådor. Som står typ överallt just nu utan att jag faktiskt blir stressad av det.
Det känns bra, det här.
Det är en hel del kvar men jag har bra koll, struktur på det hela. Det löser sig!
Nu gäller det bara att det åtminstone ska finnas ett badrum, kök och rinnande vatten tills inflyttning. Typiskt bra-att-ha-grejer liksom.
 
En bra dag, en effektiv dag utan hormonspel, med långfrukost, packning, skön kaffe- och pratstund med god och fin vän och så besök av mina fina bonussöner, deras flickvänner och ömma moder. Spontankväll och så mycket lycka i en styvmors hjärta! Nostalgi med foton på barnen, på min älskade farmor...
Lägg därtill en skön kväll med dottern, politiska diskussioner, skratt hos vår blivande pizzabagare på nya gatan, prat om festivaler och annat kul. 
 
Nu vill jag bara ha hem min finaste Pärla, så blir det ännu bättre❤️
 
Joey

Vilken dag!