0 Läs mer >>
(null)

Gick min dagliga promenad, och sprang också en liten bit, igår. Sommar i P1 i lurarna, småpauser för fotografering, och sköna steg.
Fann detta hjärtat på vägen, som liksom sa hej. Det fick följa med hem, tvättas av och fick hedersplatsen i uterummet. Nu kan det välkomna oss varje gång vi kommer hit.

(null)

Idag regnar det till och från, och rastlösheten gör sig påmind. Fick till slut ro att skriva lite, på manus nummer två. Dispositionen är svårare denna gång, men tror att jag kanske hittat formen. Redan skrivit om en gång, men är nu inne på redigering nummer tre. Kanske är det den linjen den ska gå, vi får se. 

(null)

(null)

Igår var vädret fantastiskt.
Så skönt att vara ute hela dagen, och njuta.
Ska snart sätta på mig träningskläderna och ta en kraftpromenad även denna dag, trots ickelust. Dock är motion bästa medicinen mot rastlös själ. Skrivit klart för nu. Fastnar i jobbiga minnen, och skaviga gropar. Det lossnar rätt som det är. 

(null)

(null)

Körde en runda, mot Bösebo (hur mysigt namn?!) och Hultsfred. Krokiga vackra vägar, gamla slitna hus, en del till synes övergivna. Väl framme i hultsfred tänkte vi oss en trevlig liten lunch på något café men utbudet var skralt. Det café som fanns hade väldigt tomma hyllor som inte lockade till köp, så det fick bli lunch på något som hette Hulingen. Förmodligen en gammal rockklubb, enligt bilder på väggarna, annars andades allt 70-80-tal med mörka  väggar, mörka möbler och heltäckningsmatta i vinrött. Maten var heller ingen hit men en liten munsbit gick ner. Köpte hallongrottor från Coop (som var väldigt fin!) som vi sedan inmundigade här hemma till eftermiddagskaffet. Fint att se sig om hur som haver!

(null)

Så sitter jag här med skrivkramp och känslan av att det inte är vidare bra. Låter det vara en stund, och ger mig ut i osäkert väder.
Kanske får jag i alla fall en mindre rastlös kropp efteråt!

(null)

Kram ❤️ Johanna

Fastnar i groparna.

0 Läs mer >>
(null)

Så är vi i stugan på landet-landet igen, efter en mellanlandning hemma. 
Efter fönsterputsning av uterummets alla fönsterdörrar för min del, och målning av gäststugans ytterdörr för Patriks del, var det gott med kaffe och macka. Och wienerbröd! 
Svetten rann något så otroligt att jag hade svårt att se, men här under äppelträdet torkade jag till…fräsch som en nyponros!

(null)

Igår blev det pastasallad med tonfisk, soltorkade tomater, kronärtskocka och ägg. Får nog bli något sådant fler dagar i sommar, fräscht och gott utan att en blir stupmätt.

(null)

När jag tittar ser jag att de är randiga ändå, trots ny spray med ättika och idogt putsande. Nåja, de är i alla fall RENA. 
Nu sitter jag i solstolen i halvskugga och lyssnat på svalor, gök, korp och andra små pippifåglar. Rofyllt så det förslår.

(null)

Köpte nya blomster, som ju håller tills vi lämnar igen. Behöver färska blommor i mitt liv - gärna alla dagar. En lyx jag unnar mig.

(null)

Nu ska det här svettot softa lite, läsa i femte delen om de sju systrarna av Riley.
Innan fotboll och matfix ska jag lyxa till det ytterligare med en dusch för dagen. Någon ordning får det ju vara, även här i klorofyllen!

Kram på er❤️
Joey

Även här i klorofy...

0 Läs mer >>
(null)

En mellanrumsdag är bra.
En dag att landa i, emellan nya mål. För att samla ihop mig lite, packa upp och packa om, ta hand om växterna, tvätta. 
Och sitta i trädgården en stund, under taket, och ta in det som finns nära. 
Klematisen blommar på garageväggen, vackert att se! Smultronen är goda, vinbären börjar mogna och lavendeln har slagit ut. Alltid händer det något.

(null)

På mitt inlägg igår, fick jag en så fin kommentar av en fantastisk chef jag nyligen haft. 
"Härliga Johanna saknar dig. Mitt arbete med dig där du ibland var getingen mot mig men balsam mot våra patienter". 
Det gjorde mig glad, att det går att se varför jag blir en geting (eller näbbgädda som jag också kallats) och att det faktiskt kan vara något bra. När beslut, eller idéer, strider mot mitt sätt att vilja arbeta på och som på något sätt orsakar försämringar för patienterna, så reagerar jag. Jag tycker att en av de viktigaste sakerna med att vara sjuksköterska är att vara patienternas advokat på något sätt, att strida för deras intressen och försöka få det så bra som möjligt för varje individ med det vi är satta att ge. Det är min skyldighet att reagera och agera när försämringar är på väg att ske. 
Jag kan inte vara tyst när jag tycker att något är fel, orättvist. Då visar jag gadden. Eller ryter från strupen, och visar tydligt mitt missnöje. När det kan ses som en styrka, så blir det nog ofta bra. Då blir jag mer benägen att ta in andra perspektiv, att fälla in gadden och lyssna in, ändra riktning en smula för att det lättare ska gå igenom.
Jag tänker att den som kan se det så, är en väldigt bra chef. Så tack❤️!

(null)

Denna klänning liknar tyget på det påslakan jag hade i min barndom. Med klargula väggar matchades det med blommigt påslakan, som jag älskade. Tyvärr gjorde jag mig av med det i någon flytt. Hade velat ha det nu, så fint och glatt. Älskar klänningen, som att gå runt i det glada påslakanet!

(null)

Kram och god måndag!

❤️
Johanna 

Då visar jag gadden.

0 Läs mer >>
(null)

Efter frukost, kaffe, prat, och kramar åkte vi hemåt mannen och jag. 
Under dagens promenad i vår stad kände jag mig inte bara varm av motionen, utan av helgen. Det var längesedan jag skrattade så, liksom förlösande, samtidigt som att helgen bestått av allvarliga samtal. Högt, lågt, skratt, bekymmer och sorg i en blandning som ju är livet…så glad för att kunna dela allt. När friheten finns att dela även det skaviga - då uppstår något särskilt band. 

(null)

Jag tänker att det är väldigt viktigt, att våga öppna sig, våga dela det som är jobbigt för att det ska lyftas från en själv och för att få andra perspektiv. Väldigt ofta uppstår igenkänning, att en är långt ifrån själv med bekymren. Lyfter vi dem inte så vaggas vi in i föreställningen att ingen annan har varit med om, tänkt, gjort eller blivit utsatt för. Så dumt, när vi kan ge stöd, mod, tröst och kärlek!

(null)

Vet inte om detta var före eller efter att jag skvätte ut nästan ett helt glas skumpa på min man…skulle berätta en sak och tänkte inte på glaset i min hand…på en sekund fick han skumpa i ansikte, skjorta, knä…ja, jisses. Så går det om en är yvig!

(null)

Åhus hamn.

(null)
 
Lilla Tiffany var ju såklart också med, en sådan liten goding. Social och kelen, nyfiken och underbart söt! Här i Anders trygga famn.

(null)

Att känna sand, havsluft…det är något visst.
Att sitta på balkongen med skön kvällsbris nu är också bra. Var sak har sin tid och sin tjusning.

Kram ❤️ Johanna

Även det skaviga.

0 Läs mer >>
(null)

Är lycklig efter två ljuvliga dagar här på Österlen, i perfekt väder, med bästaste vännerna. 
Så mycket skratt och galenskap och allvarliga samtal om livets dalar och toppar, i en blandning som bara går att få med människor en känner väldigt väl. Så tacksam, och så varm i själen. 

(null)

I 25 år har vi känt varann, den här människan och jag. Är oerhört glad för det, att jag fått vara en del av hennes liv sedan 1996 - när vi klev in i aulan på vårdhögskolan för att påbörja sjuksköterskeprogrammet. Då kände vi igen varandra från året innan då jag gjort praktik där hon jobbade, och vi fann varandra direkt. 

(null)

(null)

(null)

Cyklade en fin runda in till Åhus ikväll efter bilutflykt på dagen. Åt gott på Åmund och givetvis intogs den "lilla nätta glassen" på glassbåten i hamnen. En kula är som tre normala typ. Gott dock, väldigt gott!

(null)

(null)

Spelade När då då, på lag, och skratten avlöste varandra, även om vi just här ser väldigt allvarsamma ut.

Hade svårt att somna igår. 
Tänker att det var alla intryck, fastän människorna var välkända. En utflykt till Skåne känns plötsligt som en jättegrej, minsta ljud, blomma, kurva på vägen ska in i huvudet och bearbetas. En är så ovan vid intryck efter pandemin så allt som händer ska manglas i huvudet innan avslappning är möjligt. Ändå så värt det. Sover gör jag en annan gång. 
Så underbart härligt med nytt, med liv, skratt, värme och bus. 

I natt somnar jag nog, uppfylld.

Kram ❤️ Joey

Liv, skratt, värme...

0 Läs mer >>
(null)

Vilken midsommarafton!
I Yngsjö med goda vännerna Kattis och Anders, och sonen Elias (och katten Tiffany!)
I skönt väder, promenad, bubbel, massa gott tilltugg, prat, kubb med gapskratt och allmänt käbbel, grillmat och rödtjut…

(null)

Att få sitta vid havet och bara vara, med stilla vatten och ingen blåst…det är ju något magiskt med det!

(null)

(null)

Sandstrand är något särskilt. 
Barfotafötter som sticks ner i varm sand, som sedan rinner mellan tårna, det är sommarkänsla! 

(null)

(null)

Så fint ställe här och så fint piffat, hemtrevligt, fräscht och mycket inbjudande.

(null)

(null)

En ynnest att få tillbringa helgen här, och att vakna imorgon utan att stressa hem. 
Tanken är att ta dagen som den kommer även då, åka på lite rundtur, äta på en krog vid Åhus hamn framåt kvällen och njuta av sommaren. 

Nu är det dags för de små grå att somna, att kanske hamna i drömmarnas land för några timmar. Tack för denna dag!

Kram ❤️ Joey

Barfotafötter i va...

0 Läs mer >>
(null)

Har städat lite med hartassen idag, tagit toaletter och dammsugit bara, för att ha det lite ordnat. Ägnat mig åt semester annars. 
Satt uppe nästan två timmar och läste i natt, men vaknade ändå före klockan vid åtta-snåret. Hade tid hos frissan, men tog en lugn frukost med tidning innan det var dags. 
Fick hårbottenmassage och en liten uppfräschning…så skönt.

(null)

Viktiga saker som att läsa och måla naglarna har jag sysselsatt mig med, utöver det.
Och sjungit nu, i nära två timmar. Otroligt skönt med den kanalen, att få energi, få ur mig saker och fylla på med annat. Det är som ren terapi, att sjunga. Längtar efter ett sammanhang att sjunga i, kanske någon mindre samling människor. Det hade varit bra, att få utlopp i en gemensam sak liksom, även om det absolut fyller sitt syfte att sjunga för mig själv också.

(null)

Damen här älskar när jag tar upp kameran…eller kanske inte. Hon har pluggat och jag läst skönlitteratur (typ ganska mycket roligare), men det gick fint att samsas på balkongen i vilket fall.

(null)

Efter ösregn svimmade nog fiskmåsarna, och småfåglarna kom till sin rätt. Underbart att höra dem istället för skrik konstant.

Imorgon är det midsommar. Det är en mysig högtid, på en fantastisk årstid. Ser fram emot att fira den med goda vänner, ta dagen och helgen som den kommer och få hänga med varandra.

Ta hand om er!
Kram Johanna ❤️

Fyller absolut sit...

0 Läs mer >>
(null)

En ville ju inte gå in när solen är på väg ner och det blir så där ljummet och skönt. 
Att sitta där under äppelträdet och höra alla möjliga sorters småfåglar, och inte en enda mås, gör verkligen att pulsen går ner. 
Att dessutom kunna sitta still utan att svetten rinner, och hela livet känns som en njutning…magiskt. Dessa dagar har varit en verklig lisa för själen. Alla borde ha ett litet ställe där de får uppleva just det.

(null)

Innan vi for hem idag sa jag hej till korna, och att vi ses nästa vecka igen. Det känns bra att varva lite med hemma och Österlen, även om jag gärna hade åkt en vecka till London och Englands landsbygd också. Kanske kan det bli det nästa år ändå!
Det är en ynnest att ha ett ställe att åka till, särskilt i pandemitider. Att ha lyxen att kunna få omväxling, det är inte självklart.

(null)

Nu blommar det på vår lilla höjd på framsidan, så fint med stäppsalvia och, vad jag tror, malva. Någon som vet? 
Här är vår trädgård skön för ögat, medan det i stugan mest är hö- och mossbeklädd gräsmatta och inget som blommar. Där är avkopplingen att lyssna och se kossorna, gladorna som flyger tyst med stora vingslag. Funderar lite på att ändå sätta någon blommande buske eller två, i stugan. Vad kan trivas där tror ni, med mycket sol och mest sand istället för jord under gräset. 

(null)

(null)

(null)

Gick en svettig och skön långpromenad när jag kom hem idag, åtta kilometer, med Inte din morsa i öronen. En podd med Ann Söderlund och Sanna Lundell. Bytte sen till lite jazz som sambon faktiskt letat fram under detta stereonördår som han haft. För att testa anläggningar behövs ju musik av olika slag och det är ju extra härligt när han vaskar fram jazz med BARA kvinnor dessutom. 

Nu blir det en stund med bok under sedumtaket innan lasagnefix och fotboll!
Jo, tro det eller ej, men i år har jag faktiskt följt det lite och sett några matcher.  Lite crazy sådär!

Kram ❤️ Joey

Lite crazy sådär!

1 Läs mer >>
(null)

Utsikten vid frukostbordet är minst sagt förnämlig! Tänker tillbaks en sisådär fyrtio år, när jag gick upp till kohagen och satte mig på staketet och klappade kossorna. Jag sjöng också för dem, minns jag. Idas sommarvisa, Nu grönskar det och sådana sommarvillor. De var sociala varelser, och hängde där runtom mig. 
Idag skulle jag inte ha suttit så men jag gillar dem på lite behörigt avstånd. Någon direkt koskräck lider jag inte längre av, det är ju tur.

Gick också in i hagen när den var fylld av får och lamm, kunde sitta i timmar och klappa dessa ljuvliga varelser. Vet att min kära mor suckade lite, väl medveten om att förmaningar hjälpte föga på detta envisa barn, även om klappandet så ofta resulterade i trötta lungs.

(null)

Gjorde en utflykt till Alseda och Levanders, för lite loppiskoll och fika i mysig trädgård. Körde en bra runda, över Skirö, och Wallby säteri på vägen hem. 
Det är backigt och vackert häromkring, där ängar omgärdas av breda stenmurar. Just nu är ju allt otroligt fint med all grönska.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Inte en rad, förutom i bloggen, har jag skrivit dessa dagar. Långa stunder har jag läst, däremellan slumrat en stund, och lyssnat på fåglarna. Otroligt avkopplande.
Idag körde jag ett styrkepass utomhus, även det fick ett lyft med korna som åskådare.

Suttit några timmar under äppelträdet och läst, böckerna om de sju systrarna har en förmåga att greppa tag även om det bara är feelgoodböcker. De parallella berättelserna i varje bok är de mest läsvärda, tycker jag. Där blir språket ett annat, som flyter med lätthet, och även historierna är spännande. 

(null)

Snart blir det pasta carbonara i detta hem, och ett glas rödtjut som sig bör. 
Imorgon åker vi hem och lämnar över till lillbonus med kompisar över midsommar, medan vi åker till Yngsjö och vännerna Kattis och Anders. Först landar vi ett par nätter hemma i lägenheten, och jag tänkte krama om äkta älskade ungen lite innan vi skiljs åt igen. 

Ser fram emot att återkomma till landet-landet nästa vecka. För att samla energi, kanske vara lite kreativ och för att få lite miljöombyte. 

Kram Johanna ❤️

Förmaningar hjälpt...

0 Läs mer >>
(null)

Vilken magisk kväll igår, så varmt och härligt. Först vid sju kunde vi sätta oss i uterummet men satt där till midnatt med öppna fönster och njöt. Av fåglar, rödtjut och jazzmusik!

(null)

I dag blev det promenad till och från virserum, 9 km tur och retur, och en minipaus för att köpa vaniljbullar och kex på Ica. Perfekt promenad och verkligen en sådan glädje att kunna gå så utan att bli trött, vare sig i lungor eller ben. Tänk när det var jobbigt att gå ut i trädgården, för 2.5 år sedan…och när första stegen i rätt riktning kom då jag fick långtidsantibiotikan och kunde börja gå, sedan jogga i Kalahöjden….vilken resa - det vill jag inte vara med om igen! 

Min mage sade ifrån ordentligt så att jag ju slutade med långtidsantibiotikan för ett par veckor sedan. Känns som att lungsen ändå klarat det, reagerade först men är rätt vänliga ändå. Tänkte att jag skulle börjat med antibiotika igen men har åter haft ont, så väntar ännu lite. Är rädd för att både bihålor o lungor ska trilskas och det vill jag verkligen förhindra.

(null)

Lyssnade på podd vid promenaden,  Framgångspodden, om hur en genomskådar en narcissist. Det är en timmas långt program, om en kvinna som haft en relation med en narcissist. Väldigt intressant och tydlig med hög igenkänningsfaktor om en haft någon sådan i sitt liv. Att ha en relation med någon som har diagnosen kan likställas med ett beroende, det blir ett kicksökeri som vid alkohol- eller narkotikaberoende, har forskning tydligen visat. Inte så konstigt då att det är svårt att inse, och att lämna, som i denna kvinnans fall.

(null)

Till eftermiddagskaffet fick vi finbesök av mor och far. Från smådugg till skyfall och till solsken inom loppet av några timmar. Satan i gatan vad det regnade, hörde knappt vad vi sa för en stund. Mullrade i utkanten men det kom aldrig över oss.

(null)

Korna blev som oroliga och sällskapssjuka emellanåt och hälsade på oss, artiga som få. I hällregnet sökte de sig bort mot sitt utfodringsställe.

(null)

När det blev för varmt för uterummet satte vi oss här, om än inte under korkeken så under äppelträdet. Fåglarna sjunger så otroligt mycket, älskar detta stället - speciellt på sommaren! Dessa ljud, och denna tystnad, ron. Dessutom blir det massor av äpplen i år!

(null)

Vi ska sätta oss och kolla på resor till Alicante. Kanske kan vi åka dit i september om coronahelvetet lugnar sig och det känns säkert. Vi får såklart boka med avbeställningsskydd, ifall saker händer på vägen. Det vore onekligen väldigt fint att få åka dit en vecka, efter att inte ha sett lägenheten på två år. 
Hoppas!

Nu ska jag läsa ut tredje delen av Lucinda Rileys serie, och sedan fixa lite middag.

Go afton!

Kram ❤️ Joey

En sådan glädje at...

0 Läs mer >>
(null)

Efter tre timmars jobb med kantklippning och gräsklippning landar slutligen även min käre man. Här på landet-landet, bland kossor, glador, småfåglar och göken. 
Det är ändå märkligt, att pulsen tycks gå ner och själen vaggas till ro så fort en parkerar bilen - även om det är fix direkt för att kunna börja coola ner egentligen. Det är något med luften, atmosfären.

(null)

Sjukt högt gräs både utanför och på tomten, men efterbilden ligger först- lite vildvuxet utanför staketet men på tomten önskar vi ingen överraskning av huggormar eller dylikt.

(null)

Faktiskt köpt sidenblommor att ha i fönstren, som ju kan stå även när vi åker hem. 
Blir ändå lite mysigt. Blir som mer hemtrevligt!

(null)

(null)

Det är så litet här, kanske 1/5 av vår lägenhet. Sitter en vid fönstret på gammelstolen ser en "alla" rum. Bra överblick onekligen. Och mysigt!

(null)

Köpte levande pelargoner också, för att njuta av ett tag här ute. Just nu galet varmt i uterummet så där går att sitta först ikväll. 
Då blir det rostad potatis och kycklingklubba i ugn, blir bra det!

(null)

Vårt minikök, som faktiskt är hur funktionellt som helst

(null)

Här sover vi.

(null)

Att sitta på trappan, det är något visst med det. Liksom en särskild slags vila i det. 
Kanske kommer åska framåt kvällen, varmt som en ugn ute. Inomhus har vi luftvärmepump som också kyler…guuuuudomligt just nu!

Nu landar vi båda, med en kopp kaffe och macka. Hej landet!

Kram ❤️ Johanna

Nu landar vi båda!

0 Läs mer >>
(null)

En sådan varm dag! 
Efter frukost blev det en tur med sommarbilen, för att få luft och lite svalka. En väldigt skön tur som avslutades med glass. 

Sedan suttit under taket ute och läst, druckit vatten och slumrat lite. Det blev ingen motion idag, tog mig en vilodag. 

(null)

Ikväll stack vi till överraskningsfest för Dennis, äldste bonus som fyller 30 imorgon. 
Dagen lång hade hustrun Kamilla anordnat fotbollsgolf och förfriskningar med vänner från när och lite mer fjärran.  Tyvärr fick Frida-Hedvig hålla sig hemma, då förkylningen tog ny fart i morse. Så trist…!!

Vi höll till i AK:s trädgård, fick grillade hamburgare och god tårta, sköna samtal och presentöppning i ljummen sommarkväll. 

(null)

Dennis och Kamilla, här i ett kort och koncist tacktal från Dennis.

(null)

(null)

(null)

Broqvist hade gjort goda tårtor.

(null)

Dante.

(null)

(null)

Fortfarande 25 grader varmt, nu klockan tjugo i elva. Fantastiskt onekligen, även om jag inser att det behövs regn. Tänk om det kunde regna nattetid, varje natt nu ett par veckor för att sedan återgå till vackert och soligt väder på morgonen. Viken dröm, att varje morgon stiga upp till en regndoftande värld medan solen värmer skinnet. 

(null)

En veckas semester går fort, tur att jag har några veckor kvar. Att sova ut på, och vila upp mig på. Min kropp förstod sedan i torsdags att den faktiskt kunde slappna av. I vanliga fall sover jag runt 70% uppmätt sömnkvalitet men nu har jag haft ett par nätter med över 90%. Bra där kroppen! Fortsätt så!

Kram ❤️ Johanna

Att stiga upp till...

0 Läs mer >>
(null)

Det är nu dags för Sverige att göra två mål, enligt min tanke…
Vi sitter här med tvärdrag, med öppna fönster och dörrar överallt, för att försöka nå någon slags temperaturnedgång. Och så har vi finbesök, av bonussonen Dante, som extra krydda för dagen. Det gjorde dottern piggare, som drabbats av en hederlig förkylning (inte covid19, TACK OCH LOV)! Nu kan det bara bli bette:-)
Dante stannar några veckor, känns också fantastiskt att ha alla nära!

(null)

Vi fick iste, på espresso och havredryck ikaffe….riktigt gott och svalkande! Har för avsikt att gå en sväng även denna dag men det får nog bli senare för att inte försmäkta som Olaf i Frost…
Tånker att det väl knappast är svalare där matchen är. Fattar inte hur en kan uppbringa styrka och ork för nittio minuters spel. Starkt jobbat!

(null)

Intog frulle på balkongen, då det ännu var behagligt men fick dock kisa i solen. Njöt av kaffe och sojgurt med mango, cashew och solrosfrön, kokosflingor och honung - en av mina alternativa frukostar. Bytt från havregurt, som jag egentligen inte tycker är supergod, till sojgurt. Den är mer lik vanlig Yoggi gjord på komjölk, medan havregurt är lite mer träig. Hur som så gillar min mage båda, men inte komjölksgurtar eller komjölk. Varför har jag inte en aning om men jag kallar det beprövad erfarenhet.
När jag använder grädde eller creme fraiche kör jag sedan många år laktosfritt, vilket också är en magräddare. 

Jaha, Sverige….nu kör vi två mål….!!

Kram ❤️ Johanna 

Fotboll, iskaffe o...

0 Läs mer >>
(null)

Igår halvlåg jag i soffan uppe på "takterrassen ovanpå garaget. I skuggan. Började fundera på vad det är för buskar/häck vi har och jag tänkte att det var spirea. Lade ut på insta och fick till mig att det säkert var så, antingen Djävulsbuske eller smällspirea. Vad säger ni?
Jag gillar färgen mycket, och liksom yvigheten i dem!

(null)

Efter träningspass och promenad blev det skugga även idag. Det är lite för varmt i solen, trots att modiga (galna?) män i huset spelar golf mitt under brännande sol. Kräver keps och solskydd och mycket dricka, för att de ska hålla sig på benen. De kommer sedan hit till vår trädgård för mat och förfriskningar, kan nog behövas!

Här är perfekt att sitta! I skugga, under tak.
Tror jag kommer att slumra lite också, så skönt att ta sig den tiden. Lite middagsvila. Att zooma ut, och sluta ögonen. Bara styras av stundens behov av vila, det är fint.

(null)

Det blev lite grillad lax av mästerkollektivkocken Peter igår, då vi träffades med Bygga Bo-gänget. En härlig kväll, med god mat och prat!
Här är Anna, Otto och Peter.

(null)

Teddy. 

(null)

Patrik och Bartek.

(null)

Åsa och Per.

(null)

Åsa, kollektivgrannen som är gift med Peter.

(null)

Och jag i kvällens klänning. Köpte den på senhösten innan pandemin kom 2020, så har bara använt den två gånger med igår. Nu gäller det att använda de klänningarna jag har vid minsta möjliga festlighet ju. Trivs i långa, sköna klänningar. Finns så mycket fina nu, så det är svårt att begränsa sig…
Just barärmade klänningar är ju trots allt användbara endast en kort tid per år i vårt kalla Norden.  

Ta hand om er!
Njut lagom i solen.

Kram Joey❤️

Lite middagsvila.

0 Läs mer >>
(null)

Så kom då värmen igen, efter något svalare dagar. En espresso på garagetaket, benen på en stol och kjolen uppdragen…skönt läge! Snart med en bok i handen också. Är inne på tredje delen av Lucinda Rileys sextett, förmodligen blir det också släpp på den sjunde som ligger klar. Det ska tydligen varit hennes vilja innan hon nu dog, alldeles för tidigt i cancer. Har införskaffat mig alla, för tänker att de kan ta slut fort. Har bekantat mig med figurerna, i alla fall tre av dem än så länge, och jag gillar att följa dem, få ihop kopplingarna emellan dem och se hur det går på deras livsresor. 

(null)

Har uppehåll med långtidsantibiotika sedan förra måndagen, och blir direkt sämre. Hostar mer på nätterna, och känner sedan igår också att det samlas mer i lungsen, bröstkorgen. Skulle hålla uppe i två veckor, men det går inte. Vill inte riskera lunginflammation eller att behöva sitta uppe nätterna igenom för att få luft. Får hoppas magen fått sin vila nu. 
Hur lätt är det att välja mellan seglunga och tokont…? Sådär!

(null)

Kanske är det för varmt i solen, får bli flytt till skuggig plats inom kort. Ska bara suga i mig lite sol först!
Satt inne på förmiddagen, skickade mitt första manus till två förlag till, och skrev någon timma på manus nr två. Tänker mig mer skrivtid i stugan, bästa stället för sådant. Att sitta i uterummet och titta ut över ängarna samtidigt som orden, minnena och historien trycks på papper. Bokstav för bokstav, ord för ord. 

(null)

Ikväll ska vi ha gäster i trädgården, njuta av sol och god mat. Passar väldigt bra att det blev lite varmare onekligen. 
Och att jag har semester passar alldeles otroligt bra!

Kram ❤️ Joey

Hur lätt att välja?

0 Läs mer >>
(null)

Något är lite konstigt så här i semesterns början. Jag vaknar av mig själv, tidigt, och efter betydligt mindre sömn än jag brukar behöva. Enligt min app Sleep cycle är sömnkvaliteten drygt 70% vilket varit så under ganska lång tid. Den brukar bli bättre ännu några dagar in, när semesterkänslan satt sig i kroppen. Och när vi kommer till stugan. Då händer något oftast  och jag sover som klubbad. Eller tyder detta på ålderdom tro? Att jag sover lättare? Ja, vem vet.
Ännu en skum sak var att appen registrerade, förutom hosta och snarkningar, "kinkande barn och barnskrik" . När jag kliade mig i huvudet och funderade över eventuella barntillskott i huset lyssnade jag på filerna och det visade sig vara hysteriska måsskrik.
De har varit ganska lugna i år men sista veckorna har de fått spatt…!

(null)

Denna sköning har jag babblat med idag.
Fick en fantastisk rabarberpaj och kaffe, där vi satt i trädgården i ömsom sol, ömsom skugga.
Härlig energi fick jag hur som. 
Blev ett styrkepass och en långpromenad innan matfix. Skönt motionsväder onekligen, när vinden fläktade skönt. 

(null)

Igår var det fotboll, och somliga ville ladda lite extra. Själv tänkte jag mest läsa men det gick inte låta bli att bli engagerad. Dock en tråkig match men bra att Sverige höll nollan ändå. 
Även nu är fotbollen på, gillar ljudet av sport. Som sköna barndomsminnen onekligen. Fläskschnitzel, pommes och pulverbea en fredag i vårt vardagsrum, med familjen samlad. Bra minnen ändå!

(null)

Imorgon bitti får jag ställa klockan ändå, ifall jag skulle vilja sova. Fönsterputsare kommer och kör vår och grannarnas lägenhet, så skönt när det är färdigt och vi kan se ut igen!

Kram ❤️ Johanna

Kinkande barn och ...