1 Läs mer >>
 
 
 
Firade natten till mors dag med goa vänner, middag och gott vin, samtal och skratt. 
Kunde dock inte ligga ner då jag skulle sova då bandet och tyngden på bröstet blev för tung. Gick ner till akutmottagningen vid 3-snåret och fick inhalera lite "rediga" grejor så jag efter 2 h kunde känna att nu kanske det finns hopp. 
Tur de finns och tur att jag inte behövt uppsöka de på 7 år:-), hoppas på vändning i RÄTT riktning nu. Trött men andas bättre idag.
 
Käkat brunch hos svärfar och hans Maisan, så gott och mysigt. Han fick sin clown idag också, det verkade gå hem! 
 
Körde och tvättade min bil sen, ogillar smutsiga bilar....! Skulle dammsuga den lite men kön var såååå fet så körde vidare till ett ställe där dammsugaren började tokryka och lukta bränt så tredje stället gillt! Nu är jag nöjd.
Förmodligen bilen också. Fångade en färgglad bild på "min gata i stan" när jag kom hem. Härligt! Låt nu värmen komma också tack.
 
Snart kommer min fina lilla mor och far hit, med medhavd förning där vi står för kaffet. Fina gäster :-). Så tacksam att jag fått den mamma jag har, som verkligen alltid funnits där i alla väder, ställt upp för både mig, och min unge. Med praktisk hjälp, tips och stöd och massor av kärlek. Tack älskade mamma för att du finns❤️!
 
Gregory Porter ackompanjerar mitt skrivande. Så go. Så mkt skön musik det finns. Så mycket välbefinnande det ger. Så mycket glädje och ro, känslor av olika slag. Det ger energi!
 
Kram o GRATTIS alla ni fina mammor där ute❤️

Andnöd, biltvätt o...

0 Läs mer >>
 
 
 
Sovmorgon var lika skönt som alltid!
Lördagar är lite heliga, 05:30 vill jag inte höra några ljud som skulle råka väcka mig...behöver det så väl. Lite ligga-kvar-o-mysa-tid är också skönt innan dusch, frukost och idag matfix till kvällens trevligheter.
 
Fixat det mesta för att sen hälla upp i glas, sätta in i ugn och färdigställa. Kul fix med Rebecka Törnqvist som sällskap på Spotify idag. Så jäkla bra! Tappat bort henne ett tag men fann henne igen:-). 
 
Gillar att ha med farmor Maja i dukningen, och farfar Tage: ljusstakar och förrättsglas från Elme glasbruk, moccakoppar som farmor målat....det blir mer kärlek i dukningen på så sätt. För mig väldigt värdefullt och varmt. Och så fortfarande det här turkosa behovet. Jag behöver turkost, får frid av det, och gillar det för en fräsch känsla. Lätt störd? Ja visst!
 
Fick gott besök av kära AK en stund, som målar-pausar och behövde påfyllning. Och nu undrar jag just...hur ska jag stå ut utan våra helgfikor framöver?! Det är liksom tradition, även om det inte sker varje helg så fyller den på mig varje gång. Kära samtal. Önskar dig all lycka till och kärlek, klokhet och lugn framöver❤️
Det är en modig kvinna, denna vän. 
 
Nu en stunds läsning innan slutfix med mat och mig själv. Snart lite pep-ventil och inhalationer för uppladdning....det blir nog bra.
 
Kram och god lördag❤️
Joey

Lätt störd? Ja visst.

1 Läs mer >>
 
Jo, men då är en rätt trött.
Jag VILL och jag försöker och gör ändå men min bröstkorg....ja, vad vill den egentligen mig? 
Den samarbetar jäkligt dåligt, och tar energi med sitt feta bälte runt om bröstkorgen och så någon som för säkerhet skull sitter på bröstet också. 
Ja, jag går, jobbar, städar, handlar, lagar mat ändå för vad ska jag liksom göra? 
Lägga mig ner och vänta snällt?
 
Nej. Kanske inte det nej.
Jag tror absolut på att vila, hämta andan och kraften.
Men det hjälper inte att göra det hela tiden.
Jag skulle nog haft 10 lunginflammationer om jag bara lagt mig ner.
Men jag erkänner. Jag är innerligt skittrött på detta, på luftvägarna som låter som ett stopp i motorn typ. Dessutom har jag ont i magens muskler av allt huffande och hostande.
 
Jag menar inte att gnälla, det är riktigt tråkigt med gnällande människor. Jag önskar bara atr det får va ett slut på tasklungs för ett tag. Skulle önska mig rena, icke låtande, snygga lungs.
Och kraften av dessa rena, snygga saker dessutom. 
Jag menar: hur svårt kan det va?!?
 
Joey ❤️

Hur svårt...?

0 Läs mer >>
 
Efter dessa dagar var det väldigt skönt att äntligen träna lite lätt igen....två veckors uppehåll lär kännas imorgon i min lilla lekamen. Jag behöver det i alla fall, det är en sak som är säker.
Behöver det för sinnesron: promenader, träning, musik....och självfallet mycket annat men rörelse är typ bra. 
 
Efter majsmjölspannkakor och bär sitter jag m knäppkatten i knät. Varmt och skönt. Lugnt och gott.
 
Tänker på dagen.
På fantastiskt kämpande kollegor som verkligen har kunskap och närvaro, jag är stolt över alla och deras arbetsmoral och vilja att göra det så bra de går för de vi jobbar för. I alltför högt tempo.
 
 
Tänker på alla samtal jag haft under tiden som Huvudhandledare.  Då jag ser saker som studenten behöver förbättra och pusha det som är bra. Bollen överlämnas, det är min uppgift såklart. Kan jag göra mer än så? Jobbet som ska till kan jag inte utföra, jag kan tipsa och coacha, hinta och väcka tankar.
Tänker på Bo Kasper "vissa har det, andra inte, vissa har det".....tralala....
 
Pratade med min fina gamla doja häromdagen, om precis det. Att vissa saker går inte att lära sig, har en det inte så har en inte det liksom. 
Det svåra är kanske när en själv inte ser begränsningarna. Tänker också på vilken möjlighet att va under utbildning, att få konstruktiv kritik - sånt vi borde få varje dag lite till mans och kvinns. För att utvecklas, få nytändning och bli bättre o bättre. Visst är det väl en stor möjlighet ändå?
 
❤️

Vissa har det, and...

0 Läs mer >>
 
 
Det har faktiskt varit en rätt märklig dag idag. Många samtal, peptalk, inlyssning och coaching, lite sorg och djupa tankar,  samtal med patienter, kollegor...möte på universitetet inför höstens utbildningar...sen lite stick-session med kollegor för att öva ny teknik på nya nålar. Så bra att få göra det i lugn och ro!
 
Massagestund efter jobb jordade mig efter dagens hoppande fram och tillbaka.
Så vilsamt och mysigt och SKÖNT!
Min kropp är nu glad:-)
 
Fyllda tortillabröd med tonfisk eller skinka/ost fick bli mat, och sen en promenad till Hemmakväll med min unge, då alla brudar i familjen fick Ben & Jerry-cravings....så jäkla gott ibland! Och så jäkla galet. Nåja. Det var dagens "wild and crazy".
 
Nu ska jag läsa i min nya bok.
Långt från wild and crazy, men såååå välbehövligt.
 
❤️

Dagens wild and cr...

0 Läs mer >>
 
Igår kväll en vacker himmel.
Idag regn. Typ jättemycket regn under min promenad till min gamla doja, min bekväma, goa vän. Nåja, där blev jag varm. Fick gott kaffe och gofika. Värme o påfyllnad i själen. 
Så skönt! 
 
Efter att ha blivit hemkörd, fått sambons köttfärssås a la special, tagit en varm dusch känner jag mig rätt ok. Promenaden i regnet var nog ändå bra, tog 25 minuter i snabba steg. Behöver liksom återfå kraften och det går snart:-)
 
Korrespondenterna på tv. 
Om hur romerna har det i Bulgarien, så utstötta och fattiga, och vilka olika vägar de kommer till Västeuropa för att försöka få en bättre möjlighet. Vissa gör det av fri vilja, av nödd tvungen. Vissa blir utnyttjade, alla pengar tas och de lämnas av på ett skitigt ställe. Bland många andra i samma elände. I tron om att det fanns ett hopp.
Förfärligt vilket sätt det än är som är anledningen.
Det ligger nära oss, i Europa och deras liv är som i Sverige för kanske 150 år sen. 
Självklart behöver hemländerna ta hand om sitt folk, värna om och ge förutsättningar för värdigt liv - det tycker vi väl alla?
Men om det nu inte är så...
kanske vi åtminstone kan säga hej o le.
Köpa ett äpple, ge en slant, köpa deras tidning.
Nåt.
Och inse att vi är priviligierade.
Så otroligt priviligierade i detta land.
 
Om så bara ett leende, respekt- det har vi råd med.
 
❤️
Joey 
 
 

Så priviligierade.

0 Läs mer >>
 
 
Bilder ovan tagna med "riktig" kamera, märks på kvalitén onekligen. Fina bilder som jag blir glad av! Fina goa unge som jag har djupt i mitt hjärta. 
Tänk att jag lyckats få en sån go unge!!!!
 
Det var en bra måndag med möte hela dagen, med Huvudhandledare o lärare på universitetet. Kreativt och bra, handledning med tankar efteråt. Som det bör. Ett frö som gror lite, bollas runt och kanske poppar upp senare i nytt ljus.
 
Skrivit protokoll.
Handlat.
Hälsat på mina fina paranteser.
En god vän.
Lagat mat.
Sett sista avsnittet på Grace o Frankie- en jäkligt bra, varm serie som jag gärna ser fler säsonger av.
sitter med mannen i vardagsrummet, bara vetskapen att han finns här är skön.
Kraftpromenerat. Precis som om kroppen ändå kan koppla på autopilot som har kraft i steget trots snorhjärna och slenlunga. Konstigt. Men tacksamt.
Tänker mig en sådan promenad även imorgon, försöka få upp kraft o kondition igen. 
Så...bort virusskit, bort!
 
Sitter nu med älskade kissen o vilar.
Det är hälsa:-)
 
Kram ❤️ Joey

Tänk att jag lyckats!

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
En härlig helg är till ända.
Mycket gående även idag, till Haga, Majorna, spårvagn från Järntorget, god fika och besök på kanske Sveriges coolaste skivbutik?! Bengans.
Verkligen värt ett besök. Inköp av Edith Piaf i cool metallbox blev mitt kap, FrIda (Tarantinonörd som hon är) köpte LP:n med Pulp Fiction:-) och en snygg tygkasse.
Älskar tygkassar!
 
Sett Göteborg från ett skönare håll i år, promenerat i sköna kvarter med såååå mycket fina hus. Älskar verkligen charmiga, gamla hus. De talar sitt eget språk, och har en skön atmosfär som inte nya kan ge. 
 
Är av cortison inuti, en helt vidrig känsla. Tycker synd om de som behöver det ofta i sitt liv för det är en mycket läskig sak. Känns som myror kryper runt innanför huden som gör att det är omöjligt att slappna av och vila. Just nu behöver jag det några dagar för att få bukt med bångstyriga lungs, orkar inte ha det så längre, men jag längtar efter att kuren tar slut:-)!!
 
Snart tågresa hem.
Skönt med läsning o slapp.
Gladi själen att få ha tillbringat tid med min fina dotter, innan rep o föreställningar drar igång på allvar för henne.
Bra nyttjad tid, helt enkelt.
 
Kram ❤️

Bra nyttjad tid.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Andrum.
Sånt vackert namn på en restaurang, tycker jag. Fantastiskt god veggo-buffé har de, det är numera vår standard att äta där när vi är i Gbg unga fröken och jag. 
 
Mina lungor var obra när vi gick till tåget i morse. Lät som om någon klämde åt de, så jag mest väste. Men ju mer dagen gått - desto bättre. Har i och för sig tripplat mediciner o påbörjat cortisonkur men tror också att lugnet och myset med min fina unge haft god effekt!!!
 
Vi har gått hela dagen, i lugnt flanerartempo men ändå - gått. Shoppat lite på bästa Zara (min favorit!), fikat på ett gammalt juste fik: Festival (eller åtminstone såg det gammalt ut. Lite som en engelsk pub), gått igen, kollat in löparna som sprungit Gbg-varvet, och så köpt riktigt bra käk på Vapiano som vi tog med "hem". Suttit o spelat musik, massor av musik, pratat, fotat lite. 
Så jäkla skön dag och kväll❤️
 
Dags att sova lite inför en ny dag imorgon:-)
 
Kram o God natt
❤️

Unga fröken o jag.

0 Läs mer >>
 
 
En vecka seg i förkylning, och före det hormonseg. Alltså, ibland gör inte kroppen som jag vill. Men det KAN va så att den också säger: hoppsan hejsan lillebror! Dra i bromsen lite nu va....!
Det KAN va så.
 
Jag har märkt att kroppen min är ganska kinkig. Eller kanske smart. Den ropar ut när det är viloläge, och fortfarande hör jag den liiiite för sent. Jag tar mina softkvällar men kanske skulle ta för vana att mer än varannan kväll ska jag ej planera in nåt. Då behövs återhämtning.  Med träning, katt, bok o hemma liksom. 
Det går bättre ändå, förstår ju att sårbarheten jag själv till stor del åsamkat mig, inte försvinner sådär bara. Den lär mig att förstå min kropp, min knopp och själ.
 
Så denna dag hämtar jag andan (bokstavligen också), dricker detox-The, kör medicinsk andningsyoga, kör astma-gymnastik med Pep-ventil och mediciner. Vilar. Sovit i nästan 2 h. Lyssnar på Randy Crawford och Norah Jones. 
En sån dag är det helt enkelt.
 
Kram ❤️ Joey
 
 

En sån dag.

0 Läs mer >>
 
Sååå trött efter dagen, märkt av förkylning och seglunga, som innehållit granskning av dokumentation, prat om chocker av olika fysiologiska skäl, patientfall och slutligen halvtidsbedömningar för 6 st studenter.
Det har varit en bra dag men en dag av fokus, där ord vägs på guldvåg, och tydlighet ändå ska råda. Det tar alltid energi, så enkelt är det.
 
Satte mig på älskade sittbänken när jag kom hem, med katt i knät o småprat med de bästa. En stunds skön vila Innan vildsvinsbullar och grönsaksfix med vitlök. Gott var det!!!
 
Sitter nu igen, fast i fåtöljen, med katt i knät och chillar. Försöker återhämta mig och hitta lite andning. Väldigt skönt Och idag nödvändigt. Hade tänkt att träna men det insåg jag att jag skulle hoppa. Var nog klokt.
 
Så idag chillar jag vidare....!
 
❤️
kram

Chillar vidare.

0 Läs mer >>
 
Nu är jag trött...!
Efter handledning, hämtning av räkmackor o så sjuksköterskemöte direkt efter jobb sitter jag nu ner. Väldigt skönt typ.
Konstaterar åter att mina koöllegor är sköna snubbor. Och snubbar, även om de inte närvarade i kväll. Det är allvar o skratt i en salig blandning. Tack!
 
Tittar på bilder från Öland, rekreation av skönheten där. Natur i realitet men också i bilder ger lugn tycker jag. Längtar efter skön tavla i vårt vardagsrum som sprakar i höstens begynnande höstakvareller eller i vårens tokgröna blomning...!
Projekt leta-efter-rätt-tavla-och-även-rätt-matta har börjat.
 
Pöss på er ❤️

En salig blandning.