2 Läs mer >>

Kanske skulle jag införskaffa mig en kaffekvarn?
Så att kaffet kommer än mer till sin rätt? Köpt En handbok i Kaffe:-) och blir inspirerad och typ sugen på kaffe! Det är alltså inte en espressobryggare jag har, det är en moccabryggare...ok! Detta på grund av att det inte bildas någon crema...alltså ett typ lock av cellulosa, fett o proteiner som fälls ut av det höga trycket i espressomaskinen. Den ligger sig som ett täcke över vätskan och förhindrar att själva aromerna försvinner. Färg, tjocklek och konsistens på denna crema beror på bönblandning, malning och bryggning....
Gott blir det med min moccabryggare i alla fall, och med pressbryggare som mjölkskummare blir latten himmelsk med sitt tjocka skum om ni frågar mig.

Vad blir det då med espressokaffe i moccabryggare? Moccapresso...? I alla fall har jag nu avnjutit en sådan kopp. Sjungit på sånger jag ska framföra på fredag.
Lyssnat på min sjungnade dotter som kommit till mig idag.

Fick hämta henne och kompisen på stan, de hade varit vid Växjöhavets lagun och badat. Känt sig iaktagna av ett gäng äldre killar (enligt de själva mellan 15-19 år), och sedan förföljda av de trots att de valde lite annorlunda vägar tydligen. Nere på torget ringer två uppskakade flickor mig och jag kör och hämtar de. Hur det nu än var, så är känslan rätt att lyssna på. Gå därifrån om det inte känns rätt. Och min ilska väller upp, två små spirande flickor på väg att bli stora...kan de inte bara få växa i lugn och ro utan rädsla för att män/killar ska se på de på ett sätt som inte känns ok?! Det gör mig arg och ledsen. Och det får mig att vilja klösa ögonen ur idioter som inte har vett att behandla människor med respekt. Flickor med respekt. Får mig att åter tänka på en kommentar jag fick för 20 år sen när jag hade kort kjol på mig, och en man tyckte att jag skulle byta kläder eftersom jag inte kunde inse vad det gjorde med HONOM när jag hade dessa kläder. Hallå? Hål i huvudet eller annan diagnos? Bristande självkontroll till hög grad i alla fall! Det är, i min bok, ingen annan än han som ska straffas för det.

Verkligheten är tuff. Förhoppningsvis har min älskelse en viss rusnting som skyddar henne i den. Jag kan be till gudarna, solen o himlen om att hon som idag lyssnar till sig själv och går på den känslan. Inte den överdrivet rädda känslan, utan magkänslan som ofta bär förnuftet med sig. Jag önskar henne gå stark i livet, med rak rygg och varmt hjärta, med känsla för rätt och galet, med styrka att våga säga ifrån på skarpen om galna saker händer.

En bön från en mamma till de goda krafterna.

Johanna

Kaffekvarn

2 Läs mer >>
Skönt med en skön gårdagskväll...! Hade en galen dag på jobbet, dåliga patienter, tåliga och lugna anhöriga, mindre tåliga och mindre tåliga anhöriga, en lite smått kaosartad dag där jag fick ställa mig frågan flertal ggr; borde jag sett nåt annat? Borde jag handlat annorlunda? Vad kan jag lära mig av detta?
Nästan 1 timma sen därifrån var det promenad hem och dusch...för att avsluta kvällen på PM med Pärlan. Så otroligt gott, mysigt, skönt och energigivande!

Lagom salongsberusade gick vi hemåt i kvällen, så otroligt skönt med sommar, värme och liksom den enkelheten den för med sig!

Vaknade strax före klockan 7 idag, gick ner i tvättstugan med min bautatvätt Allan, lade mig igen och däckade 1 h tills nästa tvätt skulle i....gott!
Varit och handlat, betalat räkningar, vikt tvätt, hängt tvätt....suttit på balkongen och intagit kaffet.

Hoppas på en skönare arbetsdag ikväll, eller i alla fall inte fullt så kaotisk som i går. Känslan av otillräcklighet är inte trevlig. Vill finnas där, se det jag bör se och åtgärda det i tid. Fick dock tack av patienterna igår, att jag är så vänlig trots att de såg att både jag och övriga sprang benen av oss. Känns ju skönt mitt i ilskan från andra.

Ikväll ska jag samla energi, när jobbet är avklarat. Ser fram emot det!

Ljuvliga liv i sommaren! Ser fram emot resten av sommaren, vad den kan innehålla. Njuter jag i nuet, och känner tillförsikt att gå en dag framåt i taget. Tack liv!!!

/Johannis
(gillar det! En viss liten flicka har börjat ge mig det namnet, som min farmor ofta sa:-)

Nyttodag efter njutni...

1 Läs mer >>
 Midsommar. Blommor under kudden för att drömmen om mannen på den vita springaren ska kunna ske.
Sol. Vänskap. Närhet. Glädje. Fniss och skratt. Allvar. Samtal. Njutning av god mat, gott vin, båttur, promenad i tystnaden, trädgård, musik, härliga ungar, picnic på Evedal med mina goa paranteser, långa nätter i ljuset...
Allt förutom blommorna under kudden har jag fått uppleva på några dagar.
Blommorna behövdes liksom inte:-).
Den bästa midsommar på väldigt, väldigt länge! Det är det här med stämmorna...det är inte disonant, det är samklang och sköna toner. Lugn, ro och skön samvaro. 

Igår tog vi en promenad i snabbt tempo...och det är helt lugnt. Bara fåglarna hörs, våra andetag och vårt samtal.Inget annat. Fantastisk att tystnaden ändå kan finnas så nära! Och slaget hö doftar gott...:-)!! Landet nästan mitt i stan, alldeles, alldeles underbart!

Konstaterar att det är så otroligt vackert ute med all grönska. Vackert mer kärlek och skön gemenskap.
Vackert med min lilla fru som kom och åt med oss, en mysig stund <3!

Kommer att bli tomt bredvid mig i natt.
Bara Läckberg som sällskap!!! Fattigt värre!

Men jag samlar det sköna i hjärtat, och har det med mig. Det gör tröga dagar mindre tröga.
Och kanske arbetsdagen i morgon mindre jobbig. Just nu känns det som att det är oerhört lätt att vänja sig - och njuta av - lediga dagar i full njutning!

Kramar
JohannaMidsommarblomster & V...

0 Läs mer >>
    

 Det är otroligt roligt att jobba som sjuksköterska!
Känt det de här två dagarna när jag gått som syster yster utan att handleda studenter, utan själv med mina kollegor. Vara spindeln i nätet som ska försöka fånga patientens mående, försöka få de att må lite bättre på olika sätt, försöka nå deras nyckel till att själva vilja bli lite bättre, och så praktiskt sätta nål, dropp, få fram mina idéer och observationer till läkaren, planera hemgång, prata med anhöriga...det är verkligen ett roligt jobb som jag fortfarande är stolt över och som jag önskar förmedla till de studenter jag sedan har ansvar för. Önskar att de känner sig lika glada och stolta som jag gjorde i januari för 11 år sedan när jag gick altargången fram i Domkyrkan för att få beviset om att jag blivit sjuksköterska.
En mycket bra dag på jobbet har det varit!

Efter jobb sken solen med sin närvaro. Köpte mig en tidning och la mig i museiparken. Förutom en ledarhund och dennes husse var jag mol allena där. otroligt skönt att samla energi där i gröngräset!!

Energi fick jag verkligen också när vi samlades ett gäng tjejer på Palladium, tog varsin latte och deras himmelska chokladglass för att sedan gå vidare till Bishops för att liksom få solen i ögonen. God öl fanns det där, och lite gott småplock. Många gapskratt, och samtalsämnen om salsa på cuba, Always (binda eller resebolag, det är frågan!), snusk och annat...väldigt mycket skratt blev det i alla fall när nu ingen av oss 5 är särskilt tystlåten eller blygsam av sig! De trevliga vi satt bredvid trodde absolut att vi förfestat....haha! Jo, det är klart. På latte hade vi ju faktiskt det!

Livets omväxlingar är så uppenbara när jag sedan pratade med min goa vän om hennes mamma, om begravningen och vad jag ska sjunga. Det känns viktigt att få sjunga, även om det är så vansinnigt tungt när man känner någon väl. Men om jag kan ge en smula glädje, hopp, styrka och kärlek så vill jag det.
Himlen är oskyldigt blå. Gabriellas sång. Två av mina egna favoriter, som ger styrka bara genom att vara de sångerna de är. Hoppas jag kan förmedla den styrkan till någon annan, framför allt till dig vännen!!! Love you!

En skön dag önskar jag er.
Ta hand om er och varandra.

Kram Johanna

Energi & livets växli...

1 Läs mer >>

Energifylld efter härlig gårdagskväll.
Sittande i en båt, se ut över stilla vatten, vacker himmel med fåglar som sjunger sina olika sånger lite längre bort....som vacker meditation. Skönt sällskap, vila, värme, närhet och en stilla tacksamhet att jag får må som jag nu gör. Att hitta en ton som så skönt matchar min, där stämman är i samklang och sången sker utan ansträngning - det är något att vara tacksam för. Känna kärlek för.

En skön dag med arbete...roligt att va som syrra på avdelningen, just nu utan studenter. Bara jag och mitt jobb, min egen profession att slipa på. Välbehövligt och bra att komma in i det igen.

Kvällen avslutades hos goda vänner, där älskelsen och jag var med. Firade hennes kompis (medlem i Tjejfamiljen:-) som fyllde 10, åt gott, och gapskrattade, fnissade och hade det väldigt härligt! Goda vänner är härligt, skratt & fniss likaså. Min älskelse absolut!!! Love you gumman <3!

God natt mina vänner.

Imorgon är en ny dag:-)!

Johanna

Gapskratt & födelseda...

0 Läs mer >>


För att göra riktigt gott kaffe behövs 5 saker: En espressobryggare (ni vet en sån där liten sak man skruvar ihop och sätter på plattan), gott kaffe, pressbryggare och mjölk...När kaffet är klart (och doftar himmelskt...) sättes en gryta på med mjölk som värmes och sedan skummas till ett tjockt, härligt skum i pressbryggaren....
Häll kaffet i en stor mugg och så fyll på med den tjocka, gosiga mjölken...mmmmm! En riktigt njutning, om du har Lavazza eller Illykaffe i din espressokanna!! Funkar att bara dricka espresso som den är så klart, med en smula socker eller utan. 1000 gånger bättre än bryggkaffe faktiskt, även om man har en väldigt fin sådan. Kaffet smakar så mycket, och känns så himla rätt i munnen, i gommen...
En chokladbit till (såklart - mörk) och så är saken klar:-)!!!

Gjorde mig en sådan god kaffe efter att ha lekt tonåring och sovit till nästan halv 10...shit pommes frittes! Skönt dock! Stack iväg för lite inköp medan lilla damen städade sitt rum, jag skulle fixa present och handla lite käk.

Tillbringat det mesta av dagen i SBH i faktiskt riktigt bra väder! måste berott på att jag dansade naken på balkongen....;p! Några småstänk, lite sol, lite blåst...så knottuslingarna höll sig borta!!!! Har fotat en massa bilder, somliga blev rätt bra men många har raderats just medan handen matats ner i godisskålen...men hallå!! Skärpning fröken!

Nu dags för en ovan nämnd himmelsk kaffeupplevelse.
Utan choklad....

God afton!

Johanna

Kaffe....!

0 Läs mer >>


Alltså....efter 3 timmar i Strömbergshyttan i ösregn och knott till förbannelse kommer jag hem för att duscha...och vad hittar man? 2000 lik i håret, och några som sökt sig till min BH?! Ofina är de, men dog gjorde de nog tvärt innanför min enorma byst:-)! Ha - det kan de ha!!!

Trots verkligt skitväder (Anders funderade på regndans och jag lovade haka på men jag vet inte om han fega ur;p?) spelade aktörerna riktigt bra! Danserna liggande på ett illblött scengolv gjordes med den äran, tygerna blöta som om någon lagt de i badet svävade inte som de brukade men de hölls lika elegant och alla gav järnet. Duktiga är ni!

Man skulle sett bröllopet på TV idag, har jag förstått av Facebook. Där verkar 99% varit på kungligt bröllop. Har sett en snabb flukt av hur de ser ut, vacker brud onekligen. Ger lite prinsessdrömmar:-)! Hörde pappa Knugens tal, riktigt känslosamt. Bröllop är vackert. Tänker på min kära farmor, hon skulle älskat denna dagen och suttit som klistrad för att se hur vackra de är.
Älskade, goa farmor med världens vackraste ögon!
Hade önskat att du fått se mig nu. Jag tror att du varit väldigt glad för min skull, glad att se att jag har frid i själen och ett gott liv. Vet att du ser mig, men jag skulle velat ha dig HÄR. Få pussa din panna och gnugga din söta näsa. Bästaste farmorn man kan tänka sig var du! 

Finns många fina änglar i vår himmel.
Eller små söta spöken som flyger runt och visar sin omsorg på olika små sätt....

Kram o god natt
Johanna

Knott- och regninvasi...

0 Läs mer >>
Ibland när det känns sådär extra angenämt så vore en tidsstoppare nåt att ha! Ni vet, när ögonblicket känns sådär skönt, när saker är magiska, när man upplever att nåt är väldigt najs....så är klockan ibland en tråkig tingest, som påminner om tiden som går, som liksom springer iväg.

Däremot när saker är halvsega, bara lite kul och mest nödvändigt ont...då står den liksom stilla! I alla fall känns det precis så, som att tiden och klockan ibland retas!!

Varianterna finns, och kan finnas över en dag.
En tid att ha förväntningar till...en hel dags tid till förfogande innan det förväntade ska hända.
Dagen på arbetet har dock varit god. Har fåt tmycket gjort, med tänk om handledare till HT studenter, sista kompetenskortet för TILDA för ett tag framöver är fixat, brevskrivning för att ansöka om stipendie för medarbetare, apoteks- och förrådsbeställning, planering för höstens föreläsning och vårdteknikdagar på universitetet, frallfika på förmiddagen och jordgubsfika på eftermiddagen:-)....och så slutligen, trots alla trevligheter, så får jag då äntligen gå hem.

I rask takt hemåt till min älskelse som varit iväg hos kompis (vunnen vän från teatern), tog en snabb dusch och fixade till mig innan upphämtning för mobilinköp för Fridis del samt smakrådskoll på kyl/frys, godisinköp...filmhyrning (om de tnu heter så...?) innan käk, ännu mer skönt umgänge, skratt och flams, mungnabberi i all välmening:-)...en bra kväll som kunde fått vara längre än så här!!!

Frida vill nog också att tiden ska gå så hon får kolla in sin nya mobil ordentligt i morgon;p!

God natt vänner.

Joe

Stanna tiden...?

0 Läs mer >>


Från glad skolavslutning, härliga skratt, sång, sol och tårta....gemenskap och myspys.
Till människor som inte riktigt når över vattenytan, som behöver finna sina verktyg för att handskas med livet.Men motgångar och dalar kommer. Det är nåt vi vet, att livet skiftar i sitt humör rätt friskt. Det är liksom livets villkor, det är så det är tänkt. Och vi behöver lära oss av det vi går igenom. Vi behöver ha kärlek och sol, sköna människor, goda minnen och upplevelser, fina böcker, härlig musik....allt som ger någonting som gör att vi växer.Att solen i oss blir större än molnet. Och att vi låter det vi har med oss får finnas men inte längre styra våra liv. Det är slutligen bara vi själva som kan göra nåt åt vårt liv. Det är jag som äger makten till mitt eget liv. Det gäller att förvalta det så gott det går, ibland självständigt, ibland med en smula hjälp på traven. Men det går, det är jag övertygad om. Det finns alltid en sol bakom molnen. Det finns ordning efter fullständigt kaos. Och det finns kärlek, frihet och styrka i att gå vidare <3!

Livets villkor är också att vi föds. Lever våra liv. Och vi slutar våra liv. I olika rätt eller fel tid...på sätt vi inte hade önskat. På sätt som känns orättvisa.
Var hos min goda vän idag. Hennes nära och kära mamma gick bort.  Det gör mig ont att se henne ledsen, sorgsen. Det är hårt. Slaget är hårt när man står varann nära såklart. Overkligt när någon som alltid funnits plötsligt ger upp, och lämnar sin kropp. När själen tycks finna en annan väg och får frid någon annan stans.
Det tror jag den får. Jag tror att hon finner en lycka någonstans, sittande på ett moln levnadsglad och pratglad. Ser sin fina dotter och barnbarn och vaktar över de. Inuti de fortsätter hon att leva. Och jag önskar jag kunde ge lite styrka och kraft till min fina vän. Kram till dig!

Dagen avslutades med, för min del, promenad runt Växjöhavet medan Frida var på kalas.
Mysigt snack med föräldrarna vid hämtning om livets skönhet. Frida supernöjd, glad och småtrallar efter härligt kalas.
Det är livets villkor. Skiftningarna.

Varm kram till dig.
Johanna

Livets villkor

0 Läs mer >>

En händelserik dag!! Väckte älskelsen halv 7 för att hon skulle hinna göra sig klar,  alltså platta hår, klä sig, sminka sig....kolla sig i spegeln ungefär sjuttitolv gånger innan avfärd...
Packade slutligen in oss och tårtan, åkte till skolan för att lämpa av henne, och till Konserthuset för tårtavlämning. Tog mig en tur...lite kaffe i morgonsolen var en oerhört skön start på dagen:-)!!! Tackar <3! Det gav energi!

Energi att sitta och sjunga och spela någon timma innan det var dags även för mig att se anständig ut....! Promenerade för att möta modern så vi kunde ta sällskap till underbar skolavslutning i konserthuset. Dante slutar verkligen 9:an!!! Grattis gubben! Helt otroligt vad tiden går! Och han och hans vänner var så stiliga, i kostym och slips...shit vilka grabbar! Blev välidgt rörd av alltihop, särskilt när förskoleklassens små människor ställde sig framför alla 9:or med röd ros i handen för att sjunga ihop och sen överlämnades blommorna. Så himla fint!!! Inte många ögon var torra....

Tårtkalas i konserthusparken efter det, med killarnas mamma A-k, Fridas pappa, min mor och Fridas farmor och såklart Fridis och Dante. Mysigt att sitta i sol i gröngräset även om det kändes lite väl ohälsosamt med tårta som lunch men nåja....:-)

Softade hemma ett par timmar på balkong/växelvis  balkongen med bok...skönt. Cyklade sen ner till stan för att möta en del av de ovan, åt god mat och tog ett glas vin. Fridis åt som en hel häst faktiskt!!! Hon fick frågan var hon gör av allt och hon svarade som jag gjorde på jobbet en gång när jag fick den frågan...tog sig om sin enorma byst och sa helt allvarligt "här". Självklart!!! Var annars:-)?!

Parken på väg hem för att hjula och ta knasbilder, skratta och busa lite. Skön avslutning på en skön dag.

Nu har somliga sommarlov...så härligt! Önskar att mitt kunde börja också....!!! Längtar efter ledighet!!!
Känslan av att ha ledigt, inte behöva stiga upp utan bara ha veckor på sig att softa....! Gud, så gott!

Glatt sommarlov på er som har det!

Kram i sommarkvällen
Joe

Sommarlov!

0 Läs mer >>
 
Efter en mycket mysig kväll igår med goa vänner var jag lite snurrig vid cykelfärden hem...tål visst inte (eller tål jag det väldigt väl men jag blir bara liksom lite yr, inget konstigt med det!) champagne, god mat ,och rödtjut...:-)!
Tack för mysig kväll!

Skumma tendenser idag, omeprazol får tjänstgöra i magmaskineriet då blir det nog bra snart!!

Förberedelser inför morgondagens skolavslutning...visserligen Belgiska jordgubbar (gopattar!!!) men goda såna, sockerkaksbotten och vaniljkesella. Ser åtminstone rätt god ut, hoppas att den smakar gott också! Imorgon dukas ett hundratal tårtor upp när Ringsberg har skolavslutning. Sre maffigt och härligt ut och man tror att de tårtorna kommer ju inte att ätas upp....haha, pyttsan! 5 minuter efter tårttagarstart är det inte liga maffigt och härligt att se ut över tårthavet! Dante slutar 9:an....shit, vad tiden går! Gymnasiet nästa....helt otroligt, och Fridisen börjar 4:an. Och jag....jag blir äldre, skrynkligare, tröttare....och lyckligare....:-)!!! Eller fasen vet, är nog piggare och yngre än på länge förresten!

Läckberg ska sällskapa mig i fåtöljen.
Vågar jag ta en latte också....? Huvudet och kroppen (förutom han i magen)vill och behöver ha kaffet, koffeinet och smaken i munnen!!! Jo, det får bli en lille en.
Fridis har kompis här, fnissar och tatuerar varann, lägger in bilder på bloggen eller bilddagboken tror jag...lyssnar på Spotify. Mysigt.

Gillar när hon tar med kompisar hem, mysigt att se vilka glinen är, snacka lite med de och höra Fridis må bra och skratta. Får gärna vara huset fullt. Precis som Johan och jag hade det när vi var yngre. Alltid kompisar hemma, mamma som kom med saft och bullar eller senare, pappa som stekte korv och ägg till ett helt gäng människor.

Själv lyssnar jag på Feist. Skitbra!!!

Styrka till dig som behöver. Du kommer att fixa detta också!!!

Kramiz!!!
Johanna

Champagne, jordgubbst...

7 Läs mer >>


Så är det...! För hur lever man singelliv nu....?
När någon jag lärt känna under 1 års tid uppenbarar sig som värsta pärlan? Helt oplanerat, och näst intill lite oförskämt att dimpa ner i mitt liv och vända saker upp & ner - eller tycker ni inte....?! Bara sådär? Ska man inte få en hint, en förvarning om vart hän det liksom håller på att barka....? Jo, jag tycker nog det...eller är det blondiner och blåögdhet det är nåt särskilt med? Det tar liksom lite längre tid för somliga innan poletten ramlar ner:-). Blixten small högt i varje fall!!!

Så...singellivet blev komplicerat, inte som jag liksom planerat.
Om jag nu hade planerat mer än att jag nog trodde att jag skulle vara just ensam ett bra tag. Kändes ju faktiskt bra. Lugnt och harmoniskt. Jag levde mitt liv, tog vara på guldstunderna och såg till att samla energi. Här och nu sög jag på de goda karamellerna som dök upp.

Och kanske var det just därför!
Kanske var det just det som öppnade upp för nåt annat. För andra känslor, möjligheter och goda stunder när jag la planeringen och det utstakade åt sidan. När jag bestämde mig för att njuta av livet som det var och ta vara på det allt eftersom för att jag skulle må bra. Och jag mådde bra. Kände att mitt liv tagit en ny vändning, en positiv och skön sådan. Det var då min själ och mitt hjärta gjorde plats för oväntade saker.
Det var förmodligen också det som gjorde att jag vågade hoppa på tåget, ta chansen och våga följa känslan.

Och jag är inte ens lite rädd:-) Jag låter det vara som det är, följer med och njuter av det som händer.
Vad som händer nu vet jag, vad som händer sen...ingen aning. Men en god känsla har jag, ett lugn och känsla av att må så otroligt jäkla skitbra som jag inte haft på väldigt länge....och DET är gott liv!!!

Pärlor växer inte på träd (eller finns inte i så många musslor eller vad ni vill....)
De är sällsynta.
När jag fann pärlan (och den mig....?) höll jag den mjukt i handen och kände att jag ville vårda den ömt, vara rädd om den. Jag känner mig lyckligt lottad att jag funnit den...en tacksamhet över att jag får hålla den i min hand och känna att Pärlan gör mig glad, lite toklycklig så där, får mig att skratta och gör mig....harmonisk, lugn, skön och glad. Den får mig att må bra. Jag ser den, känner den och blir varm i hjärtat!

Mitt liv var nog redo för att skakas om, mitt singelliv uttjänt och då rullade Pärlan fram ur sin gömma...och...Ta mig tusan mina vänner....jag är förälskad!!!

Tack Pärlan <3!

Kramar Johanna
Någon har komplicerat...

0 Läs mer >>
Det är aldrig för sent att bli den du kunde ha blivit.

Läser det många gånger, läser klokboken om igen och tänker att ibland behöver man bli påmind av till synes självklara saker för att liksom vakna till, bli nypt i armen och få en spark i häcken. För att inte fastna, för att istället ta in och låta det få ta plats eller kastas ut beroende på vilket värde det har.
Det förflutna finns där. Som en packning, som en ryggsäck som format mig till den jag är.
Men det förflutna kan få finnas där, jag är medveten om den men jag behöver inte styras av den. Jag kan ha min ryggsäck, ta upp vissa delar emellanåt för att konstatera att nä, sån skit slänger jag....den där sparar jag lite...den kan vara bra som en påminnelse tills jag lärt mig det ordentligt...
Trots ryggsäck kan jag gå vidare. Och ut efter vägen låter jag den liksom väga mindre då vissa saker får mindre betydelse.
Och det är nog då jag liksom inser att jag kan bli den jag är tänkt att vara. Den jag vill vara. Det som är jag...! Känner att jag packat om, kastat bort, fluffat upp och plattat till en hel del i ryggsäcken som gör att jag kan fylla på med nya goda erfarenheter. Som gör att jag kan vara jag. Jag börjar trivas med den här mänskan. Och det är stort att inse att den som e jag, ändå e helt ok!!!

En härlig fredag...en härlig förmiddag idag har jag haft. Fyllt på med väldigt goda saker, god energi och lust till livet. Samlat energi för att jobba som ssk på 19 idag, en trevlig kväll där vi avnjutit utkörd mat - god vardagslyx!

I morgon e en annan dag, jobb väntar klockan 7.
Bäst att snarka lite nu!

Sov gott.
Johanna

Det är aldrig för sen...

0 Läs mer >>


Ledig dag. Ljuvligt!! Sov till 7, låg och läste oförskämt länge i sängen:-) Gjorde igår slut med Kurt Wallander och är idag beredd att inleda en relation med Patrik o Erika och alla de andra figurerna i Läckbergs böcker, så jag påbörjade den lite smått. Pallrade mig till slut upp och hämtade frukost för att sätta mig i sängen, käka den och samtidigt bekanta mig med den nya boken...underbar vardagslyx!!!

Satte huvudet under kranen, tog på mig träningskläder och walkman i öronen för att promenera runt Trummen. Så otroligt stilla, lite dimmigt med lätt regn i luften. En höjdarpromenad! Linnés trädgård är en liten oas utmed vägen, och baksidan av Teleborgs slott är också vacker med olikfärgade rododendronbuskar. En fröjd för ögat.

Väl hemma blev det en latte, lite bloggande och snart en tur i badkaret för att samla mig till att åka och tvätta bilen i automaten...inte särskilt ansträngade alls nej, men det ska tas tag i. Min lilla pärla skulle behöva sig en vaxning och bli så vacker hon kan bli också snart!

Vill sjunga! Vill ingå i ett sammanhang där jag får utlopp för mina känslor genom sången, längtar efter det mer och mer...!

Längtar efter kvällen.
Efter att bara få va, njuta av livet och ta in att livet....är gott <3!!!
Adolfsson & Falk i bakgrunden medan jag lägger mig i badet är en påminnelse inför kvällen.
Ska idag bli hög av livet mina vänner, hoppas ni är det också.

En varm kram och en önskan om en god helg till er.
Johanna

Lååång morgon & längt...

0 Läs mer >>
    
Regnet det bara öser ner....!!!!
Konstigt väder, blev svettig som en bastubadare på väg till jobbet men det torkade in efter ett tag :p, härligt!!!!
Så jag har suttit fräsch som en nyponros vid min dator och skrivit kompetenskort, blivit klar med 4 och fått de godkända! Gott med snabba ryck! Passar mig som handsken. Gick i regnet till Broqvist för att fika med kompis efter jobbet, mmmmacka med brieost och salami -inte alls fel:-) En god latte till det....lite snack, bra stund! Hängde en påse på dörr`n när jag kom hem, med gardiner från mammsen. Hängde upp de och blev nöjd:-) Tack kära moder!

Läste i en tidning idag om våld mot kvinnor. Blev upprörd när jag blev påmind om diskussionen som med jämna mellanrum uppstår, huruvida felet är tjejens/kvinnans beroende på VAD HON HAR PÅ SIG!!! Hallå?! Vilket århundrade lever vi i när såna diskussioner och uppfattningar fortfarande förekommer? Nästan som häxjakten....! Kan det någonsin vara en flickas fel att någon annan begår ett brottsligt övergrepp mot henne på grund av att hon har kort kjol eller urringat linne på sig? Det är väl inte hennes problem om pojken/mannen inte kan styra sig själv och sina galenskaper, det är väl enbart hans?! Att flickor inte behöver utmana ödet, inte behöver välja vägar som går genom buskage och ödsliga platser gäller även för killar, det handlar mer om sunt förnuft. Men att vi som människor ska välja bort vissa klädesplagg för att vi ska slippa vara rädda....det gör mig galen! Tänk och sitta i en rättegång när ledamoterna (eller vad det nu kallas) diskuterar flickans beteende som en ursäkt för mannens brottsliga handling...har jag aldrig varit giftig eller tvärförbannad innan så skulle jag vara det då. Tänk om diskussionen skulle handla om våra barn, om våra döttrar?
Ok om jag eller någon annan tycker att det är fult det någon har på sig, att det skiljer sig i smak men att det skulle spela någon som helst roll för hur man blir behandlad är verkligen galet. Det gör mig arg!

Vissa saker gör mig arg. Inte så många, och inte så ofta.
Så länge jag får kaffe och mat så håller jag humöret i schack:-).
Om det inte är alldeles uppenbart att det finns nåt att verkligen bli arg för. Som det ovan! Vad tycker ni, undrar jag....?

Läser en liten klokbok om igen. Om att det är värt att fråga sig varför man blir så upprörd över vissa saker. Att man liksom blir förbannad för att man tillåter sig att bli det. Och ofta skyller på att "hon gör mig så förbannad", istället för att "jag blir så arg på henne"...en viss skillnad i hur man möter det. Och vilket ansvar jag tar för min ilska, för mina egna känslor.

Funderar på att upprepa proceduren från igår. Lade mig i sängen redan vid 20, läste till 21 och somnade på 30 sekunder...utsövd idag efter 8,5 timmas sömn. Så otroligt skönt, och länge sen jag var så pigg!

Tänker också på att jag verkligen vill ta vara på livet. På godbitarna. Saker händer så fort som förändrar hela livet, på en sekund hejdar sig tiden och något oväntat sker....ta vara på de små, små stunderna som gör livet! Som gör livet värt att leva! Som ger glädje, energi, lycka....! Jag hänger på tåget, det går nu:-)!!!

Kramiz Johanna


Regn, ilska och carpe...

0 Läs mer >>

Sovit som en nerklubbad gris i natt...när klockan ringde skrek hela kroppen att NÄ, jag vill INTE upp! Men självklart stängde jag bara av min vidriga väckarklocka, hasade mig ut i duschen och stod där läääänge. Jag vaknade lite långsamt, fixad mig i ordning, gjorde äggröra och stekt bacon, kaffe och hällde upp ett glas juice, läste Smp...njöt av Adolfsson & Falk i stereon. Har blivit som en drog. Den är så jäkla bra, med sina fantastiska texter som går att tolka och tolka om allt efter hur man för dagen tänker. Tack för en fantastisk skiva!! Förknippad med trevligheter dessutom, det gör att känslan för texterna o musiken blir än starkare.

Jag har umgåtts med TILDA hela dagen. Lagt in 2 nya kompetenskort och fått de godkända också, snabba ryck är härligt!! Tur jag fick akupunktur i mina muskelknutor igår, gick lättare att sitta och skriva idag. Men satan i gatan vad det gör ont hör ni! Flera goa punkter utmed skuldrorna och uppe mellan axel och nacke....aj, aj, aj! Men ont ska med ont fördrivas - det vet ju alla ;P?!

Promenerat till och från jobbet i det lite konstiga vädret. Kallt fast liksom klibbigt. Känner sig räsch som en nyponros efter det...eller inte.  Tog turen förbi mor och far där min lilla älskelse var, passade på att snacka lite skit. Mysigt. Slängde i tvätt när jag kom hem, lade mig sen i badet med Wallander...skönt. Fortsätter snart med Wallander i fåtöljen...lagom onsdag helt enkelt!

Väntar. Och längtar.
En ganska skön känsla dock.
Inte alla förunnat att ha något att vänta på eller längta efter.
Jag är lyckligt lottad.

Kram!!
Johanna

Helt enkelt onsdag