0 Läs mer >>

Läste så ut boken, Innan jag dör, igår kväll.
Otroligt stark bok, som i slutet beskrev flickans tankar då hon låg i sina sista andetag och tänkte på en massa händelser som hänt under livet, blandat med mer psykedeliska inslag, hon hörde när mamman, pappan, brorsan och pojkvännen pratade men hon hade inte förmåga att svara.
Kanske är det så det är, låter troligt - att man svävar mellan någon slags drömlik vakenhet, hör saker och kan förnimma saker men kan inte aktivt delta i det som sker. Men du är fullt medveten om någon torkar din panna, klappar din kind och håller din hand. Du hör då någon säger: farväl älskade. Du är fri att gå, tack för allt.

Då tänker jag på hur det var när jag höll Frida i famnen när hon var liten, när man fick den där ögonkontakten där man kunde vila i hennes ögon långa stunder. Jag tyckte mig se en förunderlig klokskap i hennes lilla blick, som om hon visste svaret på mycket vi hela livet sedan går och grubblar över.
Kanske är det så att de nyfödda kommer från samma ställe som de som nyss lämnat oss...? Att de far vidare i nästa kropp? Kanske för att sprida en kunskap, en klokskap som finns där om vi tar emot den. Vad vet jag? Fridas blick minns jag för alltid, hur häftigt det var att se in i dessa vackra, små ögon och tycka sig se något mycket djupare än det man vanligtvis upplever.

Att barn besitter en klokskap som vi vuxna inte har, känns uppenbart.
Att de ser saker från ett nyfikenhetsperspektiv, mindre problembaserat och mer öppet är också uppenbart.
Att de har förmågan att vara här och nu. Mellan sorg och glädje växlar de snabbt, det är också uppenbart. Och ett skönt sätt att hantera livet på.

Här & nu.
Precis som vi alla skulle försöka leva mer efter för att bättre hantera vardagen, livet.

Här & nu.
Vackra ord.

Pussens <3

Johannis

Förunderlig klokskap

0 Läs mer >>
En kort tripp till Öland blev det.
Vaknade med solen som mer och mer skymdes av grå moln, och när vi var på väg till Borgholm i snigelfart kom de första dropparna. Så att packa ihop tältet kändes som en klok sak.
Tjejsemestern blev dock den kortaste hittills...så kan det gå.
Skönt ändå att bara vara ett par dagar, vi åt när vi var hungriga, glinen badade i poolen, hyrde cykel och gick till lekplatsen och kom som de ville.
Kaffebristen var igår morse dock påtaglig. Öppnades inget kaffeåtkomst förrän 12...så jag fick rasta pappas bil till Löttorp för att inte dö kaffebristdöden...!!!
Pappsens bil ja, vi brukar göra ett litet byte när vi är på Floroth semester...så vi kan få plats med packning och alla oss:-). Den stora äran att köra min lilla Pärla (Plåtpärla....yes!) måste ju vara en hit?! Diesel med fetare motor är också en hit, kan jag säga. Tur i den snigeltrafik som igår rådde....jisses!

Tanken var att tjejerna skulle övernatta hos varann igår, som avslutning på semesterdagarna. Det bidde inte så, trötta damer var det så vi var på var sitt håll i lugn och ro istället. Behövdes tankas, lite ro, lite kärlek, lite mys.
Tittade på en film, käkade hemgjorda burgare, satt o pratade, kollade bilder...lade oss vid 11 och sov till över 9 idag för min del.Till 10 för Fridis del. Välbehövligt efter att ha vaknat halv 7 i tält.

Det är tvättning som gäller, 1000 handdukar bland annat...
Och så är det meningen att Frida ska rensa (verkligen tokrensa!) på sitt rum här och sitt rum hos pappa, då vi ska på loppis på söndag. Kanske kan hon tjäna in lite stålar till hennes dröm-iphone? Kampen kommer nog mest bestå i att skiljas från sina prylar, även om hon inte haft de eller använt de eller ens tittat på de på 2 år...en utmaning helt klart!

Regn är idag en bra sak. Blir lättare att göra sånt tråkigt då.

Ska ta vara på livet med goda vänner i eftermiddag, Ulle och hennes kära familj kommer på fika:-)
Ser fram emot det!

Har nu tagit tag i uppsägning av Tele2-abbonemang och in i netatonce-världen....hoppas jag gör ett bra val! Lär märka det 29 oktober;p!

Ha en god regnig dag!

Johanna

Semestertider...

0 Läs mer >>

Parisershjulsvy över London


Camden market


I have a dream....Mamma Mia...sagolikt bra!!!!Priscilla:-)


Picadilly Circus

Knäppgladgökar Underground....

Härliga minnen, härliga dagar....
back to reality again...fast den ska också tas tillvara på bra sätt. Sugas in, precis som livet ska!

God kväll!!!

Kramis till dig.
Joe

Bilder från London:-)

0 Läs mer >>

Lämna livet skrev jag visst...jag menar givetvis LEVA livet! Kram

Lämna livet skrev ...

0 Läs mer >>

dsc02208 (MMS)

Har upplevt den Bästa helgen på väldigt länge. Eller...en sanning m modifikation. Var ju nyss i simrishamn och njöt i fulla drag:-)! Jag menar i ett längre perspektiv. I det längre livet liksom. På några dagar har jag upplevt en väldig massa saker, sett härliga, fina, mysiga saker. Covent garden, Camden market, Trafalgar square, harrods...det som slog mig flertal ggr var att i en stad stor som hela Sveriges befolkning Har jag bara mött otroligt trevliga och artiga människor. Service är verkligen engelsmännens grej! Vädret var perfekt, 25 plus m varma nätter, suttit ute och supit in atmosfären, njutit av alla intryck. Av mitt härliga sällskap. Av att just jagfår förmånen att få uppleva det. Känner mig verkligen lyckligt lottad. Grät av en bok under hemresan, Innan du dör, dels av innehållet. Otroligt tung bok om en 17-årig tjej m cancer som gör upp en lista över vad hon ska hinna m innan hon dör. Den gör väldigt ont. Vetskapen om att jag verkligen vill leva här och nu, göra det Bästa av varje dag- växer sig än starkare. Också känslan av att kärlek föder sårbarhet. Risken att förlora, att bli sårad, att saker som liksom inte får hända ändå kan hända. Och känslan av ångest det ger. Inget får hända!nåt skydd finns dock inte. Murarna är rivna och får så förbli. Hellre lever jag m risken att bli sårad än att liksom inte lämna livet. Är tacksam. Lycklig. Och önskar att jag får njuta länge av det. Kramar

Har upplevt den Bä...

5 Läs mer >>
Hemma efter fantastisk resa till London....! Mår som en prinsessa efter alla upplevelser.
Ger er lite bilder, återkommer med fler och mer text om intryck, liv, puls, tankar....

Dags för tjejsemester med The Floroths, Öland nästa:-)!!!

Puss & kram
Johanna

Bilder London

2 Läs mer >>

Väntar med spänning på att färden mot Rävemåla ska börja... Lite trött så här efter nattjobb. Baktrött. Ser dock väldigt mkt fram emot vad helgen bär på. Ser fram emot att få vara i närheten av min lyckopil. Skjut mig med din lyckopil...ta mig med i din vilsna bil. Kör vart du vill mot öst eller väst. Ta den väg som håller bäst...Lundell. En god låt som jag för 20 år sen lyssnade intensivt på. Min väg bort från den frikyrkliga världen. En resa, en kamp om att finna mig själv igen. Plocka ihop pusselbitarna från det som en gång var jag. Mycket vatten harrunnit sen dess. Fler med- och motgångar. Fler resor. Nu är jag här. Och känner mig hel. Glad. Lagad. Återfunnen. En befrielse efter fångenskap. Om du ger mig frihet, så stannar jag... Kärlek till dig. Frihet att hitta dig själv. Ditt liv. Din inre styrka. Din inre röst. Som gör att du blir den du är. Styrka att våga. Våga lämna, våga rasa för att på andra sidan finna ron. En ny styrka. En kraft i att veta att du är bra. Du duger gott. Att den enda som kan och ska ändra på dig är du själv om du skulle vilja. Kram till dig.

Väntar med spännin...

4 Läs mer >>
Arbetat natt, gick på igår kväll kl 21 och av idag kl 07.15 PIP!
Suttit ner 7 minuter i natt ungefär, ganska skönt så den gick fort!!!
För nu, nu har jag semester! Så otroligt efterlängtat att få vara sammanhängande ledig i några veckor, kunna koppla av och bort från de plikterna som är förknippade med avdelning 19. Inte alls fel! Ladda batterierna känns nödvändigt och helt underbart. Är glad att jag jobbat som sjuksköterska i sommar, det är ett väldigt roligt jobb och får mig mer inspirerad till att handleda och peppa studenterna inför kommande höst!!!

Har förvisso laddat mina batterier duktigt hela våren, sett till att ta vara på solen, ljuset, vännerna, kärleken - det som får mig att må bra. Att växa i själ och hjärta. Bli stark. Harmonisk. Laddat med det som får min själ och min kropp att må bra, jag säger det jag sagt innan....det gäller verkligen att njuta av det vi har! Vi vet inget om nästa dag, inte ens nästa timma, minut....lev nu. Det är det vi har. Fyll det med det som är viktigt för dig, som gör dig glad, som får dig att må bra. Älska nu!
Från att ha varit på botten (jag vet inte, kanske skulle jag kunnat komma längre ner men jag fick ingen anledning att pröva!) och sen få må så här bra. Det är guld värt. Det är verkligen guld värt. Till stor del mitt eget jobb, sen en väldig massa tur på vägen <3! Och framför allt helt fantastiska vänner som funnits där. Shit pommes frittes, vad hade jag gjort utan er?

Vi hade en härlig kväll på Båten i tisdags, goda vänner och kärlek. Mycket skratt! Tack för att ni finns!

Ska ta mig en sväng på stan innan jag åker ut till min Pärla (han av muskler, skelett, vener, nerver och blodkärl , själ & hjärta Eva - inte plåtpärlan:-). Packat ihop för vår resa till Rävemåla i helgen...typ.
Hemligt, hemligt...men jo, jag skulle tro att vi får det angenämt vart vi än far. Nyfikenheten finns där, glädjen över att få lära känna varann, skratta ihop, tala allvar...Kärlek är förbanne mig vackert!!!

En god dag till er alla.
En god helg önskar jag er också, ifall jag inte är på banan med bloggeriet!

Efter 2 espresso börjar jag bli en smula mer på banan:-)

Johannis

Rävemåla...semeste...

0 Läs mer >>

dsc02192 (MMS)

Odens korp. Jo, det har man sett till i sommar i Tors hammare. Nu är det oxå runt min nacke. Tack mor och far:-)! Vaknade m halsont och förkylning. Aloespray o nina kära Fishermen's friend har varit räddningen idag. Jag har nämligen inte varken tid eller just att va sjuk nu. Semestern hägrar. Onsdag natt jobbar jag sista passet på över 4 veckor! Och på fredag blir jag bortrövad över helgen, klart jag ska va pigg då. Ska bli pigg med ett glas vin på stan ikväll o älskade vänner<. Bättre än någon medicin i världen! Samlar kraft i solen. Känner målarfärgsdoft från grannens målade balkongfönster. Ska bli målat även här, härligt! Snart dags för dusch och en näve jordnötter...kanske inte precis samtidigt dock...tånaglarna ska få sig lite färg i väntan på balkongen:-). Ha en skön kväll. Johanna

Odens korp. Jo, de...

0 Läs mer >>
Jo, det är rätt märkligt ändå....
hur man som jag, som tidigare varit en vän av kontroll, Att veta vad som händer, varför, när, hur...helt plötsligt kan släppa det behovet.

Ofta är det nog så att behovet av att till synes ha den yttre kontrollen kommer när det mesta egentligen är kaos. När man inte riktigt vet hur livet är, hur det ska se ut, vilka förutsättningar som finns, om ramar över huvudtaget existerar, om jorden kommer att snurra runt samma axel i morgon. Jag menar inte att man kan veta vad som kommer att ske, jag var även då medveten om att saker kunde förändras.
Men vissa grundförutsättningar, en viss trygghet i att det finns en tanke om att allt sker till det bästa. En respekt av att göra varandra väl. En vilja att göra det goda, att få saker att flyta, funka, att grunden finns. I kärlek. I respekt. Tillit.
Det är inte längre hotfullt att släppa taget. Jag vet att jag inte faller.
Eller det är kanske möjligt att jag faller, men jag vet att jag förmår att falla mjukare. Att mina inre resurser har stärkts, och jag vet att de yttre resurserna är goda, vill mig väl och finns där med respekt för mig och för den jag är. Det är stort. Starkt. Och hoppfullt.

Och jag vet att livet är föränderligt.
Ständigt i förändring, och det känns tryggt. Som det ska.
Och vetskapen, vissheten om att göra det bästa av varje stund är stark.
Att kasta sig ut, låta sig föras bort av vinden.
Att njuta solen mot kinden, kaffet i strupen, njuta av att mina ögon kan se att läsa många goda böcker, att mina fingrar kan spela på tangenterna och strupen kan ta ton.
Att njuta av familj, goda vänner och kärleken från dem. Skratten och diskussionerna, om livet, döden, stunden här och nu.
Att jag funnit kärleken. Att jag har världens finaste, bästaste dotter.
Att livet är här och nu. Att jag kan vara modig nog att våga förändras. Att känna känslan av att det inte är farligt så länge det kommer från mig själv, från insidan. Till det bättre. Till glädje för mig själv, att jag vågar mer, ser mer möjligheter än hinder. Ser ljus istället för mörker, vitare än svartare. Fler gråzoner.

En härlig fika i trädgården hos kära vänner på förmiddagen, med sköna samtal om just kontroll, om religion, om vår tolkning av andras livsåskådning, ...en spännande förmiddag. En skön och givande sådan.
Det finns mycket att vara glad åt.

Som en dusch efter jobbet.
Som en tandborste, sängen och en god bok.
Som sömn som kommer till mig när jag behöver.

Som att det snart är semester....:-)!
Som att livet är här och nu....<3

God natt kära vänner.
Kram Johanna

Kontrollbehov

0 Läs mer >>


Fick ställa klockan idag, tvättid kl 7...tjoho! Vaknade av mig själv strax före 7 men tittade på klockan och kände...bluärk, vad tidigt! Så jag somnade om....upp tjugo i 8 som ett skott sen och ner i källaren för inladdning av första tvätten. Typ tusen handdukar är sommarens plåga, om någon känner igen sig? Många går det åt!! Några tvättar senare fick vi besök av kärleken, Fridis och jag. Med nybakta frallor från Toftastrand, och min Caffe latte blev frukosten utschökt faktischkt:-)!!
En tanke slog mig i morse....det är inte fel att vakna med torra sängkläder och kudde!

Mediterade innan älskelsen vaknade till liv...
spännande ibland. Rosa måsar, dejt med farmor Maja på ett moln, jag som klättrade i berg, rosa ljus omkring mig...och allt detta utan att ha intagit en enda munsbit tokschvamp ni;p! Skönt att komma ner i andning, i vila.En annan puls.

Mysig förmiddag, lite inköp av eltjosfräsgrejer till en lampa jag fick av mina kära paranteser för ett bra tag sen....när jag kom hem med den såg jag att den liksom inte fanns nåt att sätta i nåt elhål i tak eller vägg..så den har legat och sett dum ut mest. Fixarnissen Pärlan Patrik var då framme, och fick upp den i köket: VOILA! Ljus i mitt hus! Bra blir det, TACK:-). Jo, TACK är ett bra ord. Och jag menar det!! Det är superschnällt!
Blir förundrad över att man kan sälja lampor så...? Det är väl någon mer än jag som skulle låtit den ligga där och se dum ut, eller...? Ja, i alla fall så har inte jag vetat hur jag skulle göra med den. Men nu är den fina lampan uppe, med god hjälp! Eller hjälp? Vad gjorde jag? Inte ett skit faktiskt...woops.

I eftermiddag har min lilla fru med familj varit här, och mina föräldrar. Bjöd på glass, jordgubbar, glass, chokladsås och kladdkaka (nä, inte hembakad...tyade jag inte - tack Frödinge), kaffe och saft. Härligt att sitta och prata, skratta och vara bland godingar! Vilken dag, bara godingar så långt ögat kan nå:-)!

Slutade dejten med bad på Evedal (nja, bara glinen idag....jag fegade ur - det blåser ju!) och sen en pizza åp hemväg för Fridisen och mig. Inte illa alls.

Sitter nu med en espresso, längtar efter min kärlek. Min lyckopil. Som känns långt borta fastän Öland INTE är på andra sidan jorden, men ändå....Onåbart i nuläget just. Lätt avis på Ölandstripp också, ljuvliga, vackra ö som gett mig frid i själen när livet varit piss! Värd hur mycket som helst, att samla kraft, skönhet och glädje ifrån.

Mina vänner.
Solen skiner.
Det fläktar skönt.
Det är sommar!!

Och min espresso är SÅ god:-)
Life is not at bitch....!

Pussens <3

Familj, vänner o k...

0 Läs mer >>


Tack för sköna dagar! För mysiga samtal, skratt, allvar, mat, kaffe, sightseeing...mysigt med Maggan, alla glin och hennes goa syster!
Det är en av de från gymnasietiden (den enda tror jag bestämt) jag umgås med, det är ju typ några år sen...! Vi träffades via musiktillägget, hängde en hel del på skåres eller i hennes lilla lägenhet och pratade om livet i stort och smått. Tonårs- och livsfunderingar...
Rätt häftigt att man med så olika bakgrund, egentligen olika livvsyn ändå synkar så bra ihop. Det är en ynnest och väldigt skönt, känns som att man med riktigt goda vänner bara fortsätter från där man senast var även om det var ett halvår sen man fysiskt sågs.Sturkö är vackert. Vägarna på Sturkö är vackra, mysiga och pittoreska. Gårdagskvällen var solig och skön med härlig mat, vin och sällskap på altanen. Uppvaknandet i dag var väl egentligen mindre skönt. Sprang från tältet i ösregn och Tors vrede och blev typ dränkta...bestämde mig då att nä, den andra natten där får bli en annan natt längre fram då sovsäckar och kuddar var dränkta av vatten. Så där skönt att gosa in sig i igen....Nu hänger det på tork, nytvättat i min källare. Laddade för nästa gång!!En hälsning från två snyggos redo för sömn i går kväll:-)

Kramis

Sturkö

0 Läs mer >>

dsc02187 (MMS)

Först lugnt och stilla sommarregn. Fridfullt sådär. Sen tilltagande med muller i bakgrunden. Ösregn som tar sig igenom tältduken och feta blixtar...kallas friluftsliv tror jag:-). Vi gick in i stugan hos våra vänner där vi nu tidig morgon ska avnjuta frallor och nybryggt kaffe. Strömmen gick precis... Undrar vad vi ska hitta på idag. Stranden går fetbort! Hoppas ni får en god regnig dag! Kramar Johanna

Först lugnt och st...

0 Läs mer >>

dsc02183 (MMS)

Arbetat en god dag. Inga dåliga patienter denna dag. Inga sega doktorer som ordinerar som trötta och halvt förvirrade varelser. Inget alls att irritera sig på, utan bara najs:-). Efter jobb tog jag mig hem för att hämta älskelsen, för vidare färd t Sturkö t goa vännen Maggan m glin och syster. Ätit gott, druckit lite vitt vin, hört glada barn som hoppar studsmatta, gått en sväng till havet i vacker natur. Skön kväll. Nu ligger vi här i tält i sommarnatten och småpratar, messar, läser och myser. Oxå skönt. Just nu fnissar min unge och säger att jag e helt sjuk...jaha, jag tar det som en komplimang. :-). God natt alla vänner som vill mig och livet väl.Kram

Arbetat en god dag...

0 Läs mer >>


Vaknade tjock i huvet (jo, värre än vanligt faktiskt!) och en charmigt snorig näsa...kanske lusmedlet som satt sig som en sprittung dimma i slemhinnorna?!
Första gången jag upplevt det, att behandla mot lus alltså. Många kamningar och en rävgiftsbehandling över natten så hittar jag bara döda lus i älskelsens hår. Skönt! Jag har alltid sagt att jag nog förmodligen kommer att skrika rakt ut om jag skulle hitta lus i håret, men nä. Ack vad jag bedrog mig. Jag var lugn, metodisk och jävligt utrotningsbenägen kan jag säga!!! Vilka konstiga små kryp det är egentligen! Det sved som eld i hårbotten på min stackare när jag skulle hälla i medlet igår, så isglass och Alvedon fick bli lite behandling också. En tålig tjej har jag! Och hon har en envis mamma....;p!

Frukost intogs på balkongen innan älskelsen vaknade idag. Skön start, med kaffe, tidning och fågelsång. Lagom värme i skuggan. Behöver en kopp kaffe till strax, känner att jag inte vaknat ännu...

Försöker bli med annat bredband typ. Haft mobilt bredband sen flytt för snart 2 år sen, men det går lite väl långsamt för oss två. Blir lite halvtokiga här emellanåt och dessutom är det rätt dyrt. Väntar på samtal från Netatonce för att se vad de har att säga. Spännande! Kanske får vi hemtelefonnr på köpet också, ovant! Onekligen lite praktiskt dock. Vi får se!

Jobbar ikväll, imorgon och så 3 pass till nästa vecka....sen är det verkligen SEMESTER!!!! Så otroligt skönt ska det bli! Känns som att kroppen lagt av och bara är ledig i varje nerv. Smått tufft att samla energi och kraft att va seriöst arbetande medelålders kvinna då...:-)! Men snart ska jag vara så där härligt oseriös, slapp och njutande av varje ledigt ögonblick! Ungefär så som jag varit varje ledigt ögonblick senaste tiden. Härligt är det <3!

I morgon bär det av till goa vännen Maggan, som har införskaffat sig en sommarstuga på Sturkö. Fridisen och jag sticker dit efter jobbet, och ska va där över helgen. Hoppas på sol och bad, mys och bara få vara! Nypackade är vi, så det är klart att ta väskorna till bilen efter jobb i morgon. Organisation bitte!

Stadsrunda utlovad...
Lunch likaså....

Japp, så får det bli!

En god torsdag till er!
Kramis Johannis

Nedräkning påbörja...

3 Läs mer >>

Vaknade vid 8,  utvilad och lugn i själen.
Hade en skön gårdagskväll med gott samtal, god mat, en southern comfort (undrar om jag stavar som en kratta eller om det faktiskt heter så?!) till mr Barnaby och mr Jones. Det är en viss sommarkänsla för mig att kolla på, gillar det enkla i den. Lit ekul miljöer, typ väldigt förutsägbart men så charmigt och irriterande på samma gång med kvinnosyn fårn 1100-talet. Nåja, jag behöver ju inte leva så. Jag kan bara skratta åt det, finna det lustigt och lite småkul att lista ut vem mördaren är.

Frukosten intogs ute med gott kaffe, innan frissbesök och för somliga en resa för att arbeta som en gnu hela dagen....och denna somlig var inte jag idag:-)! Faktiskt otroligt skönt att vara ledig!

Körde förbi min goa farmors grav en sväng före frissbesök också. Så skönt att sitta där på huk en stund. Var länge sen. Jag har henne med mig i hjärtat, och känner oftast inte något behov att av att gå till graven men av någon anledning ville jag det idag. Satt där, vattnade och sjöng stilla och tyst Gabriellas sång. Berättade för henne om mitt liv i nuvarande form, att hon skulle gillat det hon såg. Att hon skulle varit glad för min skull. Det vet jag. Och jag blir glad när jag tänker på det. Tack finaste, bästaste du för att jag hade turen att va ditt barnbarn <3.

Hämtade min älskelse, shoppade två par pjuck till henne och var på Evedal i solen.
Vet inte hur hon lyckades, men det gjorde hon i alla fall...la hon huvet på sne? Log sitt vackraste leende? Pussade mig på munnen....? Lade gift i mitt kaffe?
Jag vet faktiskt inte, men jag gick i alla fall i vattnet. Slutade andas för ett par sekunder men doppade mig sen och simmade runt litegrann!!! Helt galen, jag vet. Men...jo, det var så. Faktiskt var det riktigt skönt!
Och Fridis var nöjd över att hon lyckats få i sin gamla mesiga badkrukemorsa!!! Själv gjorde hon flickis, och volter, stod på händerna och allt annat konstigt i vattnet. DET gjorde inte jag!

Nu mätta o goa. Sitter i soffan och slappar innan balkongdags igen. För varmt där ännu...
Det finns ju inget vatten att doppa sig i där;p!

Kram och god kväll.
Joe


Badkrukan ilurad!