0 Läs mer >>
(null)

Har testat synen idag, och kollat ögonhälsan avseende  grå och grön starr, tårvätska och ögonbottenfoto.
Ser ju sådärbra gör jag, ökat lite synfel med bara 0.25 på ena ögat (inget en behöver korrigera). Ingen grå eller grön starr och ögonbotten var fin...ändå väldigt skönt!
Ska testa progressiva linser igen faktiskt. Se om det kanske är bättre nu, hade ju varit skönt att klara sig hemma utan läsglas även om det kan behövas när jag sitter vid datorn. Har ni progressiva linser eller vad, och vad tycker ni i så fall?

(null)

Det är lätt att se skönheten just nu, i vilket fall. Linnéparkens planteringar är så färgglada och fina. 

(null)

Maskrosor i mängd är också flott. Gult på en äng är mäktigt, glatt. 
Jag vill stanna tiden. Vill ha det så här, precis så här vackert, lång tid. För att suga in det sköna, få kraft och tröst, glädje av färger, dofter och nya knoppar.

Ett uns mer får vi boka in till operation nu, men det är faktiskt inte helt enkelt. Patienter som äntligen fått sina vaccinationer vill träffa barn och barnbarn från andra delar av landet, och de vill inte skjuta upp det en sekund till. Förstår ju det, men det gör jobbet lite klurigt när vi behöver få in folk snabbt. Men, skam den som ger sig. Och jisses, vad jag längtar efter normalläge till hösten, med massor av operationer, och glada patienter!

(null)

Lade mig på sittbänken när jag kom hem efter jobb och optiker. Blev så trött.
Vilar från promenad idag, och ger mig snart i kast med kräftpasta. Blir bra måndagskväll.

Kram ❤️ Johanna

Vill stanna tiden.

0 Läs mer >>
(null)

Första balkongfrukosten för i sommar. Det är alltid speciellt, högtidligt att sitta där. 
I solen, med fågelkvittret som omringar en.

(null)

Körde ett styrkepass och långpromenad efter frukost, bästa sättet att börja dagen på - näst efter sovmorgon då!

(null)

Det har varit en väldigt skön helg, full av både återhämtning och socialt umgänge i en bra mix. Sommarbilsturer, läsning, träning och på kvällarna socialisering med goda vänner. 

Igår kväll fick jag ett mess av vännen Kattis, som undrade om vi var hemma och ville ha besök. Så klart att vi ville! Satt ute i trädgården några timmar, babblade och drack rödtjut. Alldeles underbart!

(null)

Anders & Kattis. 
(null)

Idag blev det en tur till Kronobergs slottsruin, för intag av mycket god våffla med räkröra och färska räkor, samt bakelse och kaffe. Väldigt gott och lyxigt. 

Vi skulle ju firat lilla mamma idag, men hon låg i feber och förkylning igår så vi bokade av. Krogen på logen var planen, men det får vi ta en annan gång. Hon mår bättre idag, tack och lov, så förhoppningsvis kan vi ut och käka som på onsdag kväll istället. 
Hon är ju värd en massa fir. Jag har inte alltid varit en enkel unge. Pigg och snabb och glad som barn, men sjuk jämt. Som tonåring ganska vild och obstinat å ena sidan till fanatisk och fångad av den karismatiska (och då lite galna) frikyrkorörelsen...
Inte lätt att som mamma se på när ens barn så drastiskt förändras. Från någon som tog diskussioner, och som hade alla känslor samtidigt, till en sammanhållen, icke diskussionslysten utan med religiös blick undanglidande person. Till att bli mig själv igen, några gånger liksom på livets vindlande vägar. Hon har haft ett sådant tålamod med mig, alltid fylld av kärlek och med det största hjärtat alltid velat mig väl. 
En så bra mamma, verkligen. 

(null)

Suttit ute mycket av dagen, vill inte gå in...
Får bli käk på balkongen här också, lövbiff och blomkålsmos är tanken. Får se hur jag får till det.

Kram på er!
Joey ❤️

I solen, med fågelkvi...

0 Läs mer >>
(null)

Sov ut tills kroppen ville vakna av sig själv även idag. Så skönt att inte ha något planerat utan vakna till ett tomt blad. 

Hostat en del i natt, fått inhalera. Hoppade över min långtidsantibiotika igår då min mage varit knas med smärtor I en månad till och från. Tänkte låta den hämta sig lite, men då börjar lungsen krångla direkt. Varannan dag vill de ha sitt antiinflammatoriska medel, tycks det. 
Nåja. Jag mår okej, lite trött efter avbruten sömn några gånger bara. 

(null)

(null)

Tog lillpåååschen till Mjölknabben och Amys kafé, så härligt försommarväder som en blixt från klar himmel. Härligt att sitta ute och käka god macka och ostkaka (mannen tog smulpaj), titta på sjön, på människorna som precis som vi njöt i fulla drag. Många sommarbilar och motorcyklar där. Mysiga slingriga vägar att köra, omgivna av äppelträd och bokskog, röda stugor och fågelkvitter.

(null)

Blomsterinköp på stan, bollkryzz och solbollar...de är så söta och smarta då de är lika fina när de torkar. Då passar de perfekt att klippa stjälken till mindre vas.

(null)

Köpte ett par nya naturfärgade plädar också. Haft grå plädar i sovrummet vilket ju är helt fel färgmässigt, men har väntat tills jag (som idag) hittade något jag faktiskt ville ha.

(null)

älskar klänning, och kjolväder. Att bara liksom hälla på sig en klänning, så löst och ledigt! Skönt att slippa strumpbyxor onekligen.

(null)

Blev just informerad att en tjej som skrivit på kontot Inte din hora på insta, har blivit avstängd då hon gått ut med en felaktig historia. Kanske vissa delar varit sanna, men inte allt. Hon har lagt till och friserat, alltså ljugit ihop en så sjuk berättelse som nog tagit fler än mig hårt. Bra att organisationen berättar öppet om det, har en transparens att de också gick på det tills de bad om dokument för att stärka historien. Då försvann personen, tog bort sitt konto...
Vem vill liksom berätta något så grovt utan att det är sant? Eller vad i det är sant och inte? 
I alla led finns mytomaner och narcissister som vill vara i centrum, hur sjukt det än är.

Nu ska jag fortsätta i första delen av De sju systrarna. Är inte överväldigad som jag hoppades på, men lite halvroad ändå.

Kram och skön lördag!
❤️
Johanna

Inte överväldigad men...

0 Läs mer >>
(null)

Vackert så det förslår.
Vill att det ska vara för evigt, det liksom vykortsvackra. Dofterna skulle jag velat samla på, ta fram när en behöver vår-tröst.

(null)

När jag nu går mina promenader händer det ofta att jag tar ur mina hörlurar, då fåglarnas sång går igenom. Som att de verkligen vill göra mig uppmärksam på just detta, allt det vackra. Vyerna, dofterna, ljuden. 
Det ger en annan slags ro. 
En annan slags påfyllning.

(null)

(null)

Påfyllning med vänner, mat och prat är också bra! Kollektivet gick till Villa & Trädgård deluxe ikväll. Först lite utehäng innan vi satte oss vid beställt bord och njöt. 

(null)

(null)

Satte oss en stund i trädgården när vi kom hem. För att ta vara på kvällen, på vårkvällen som jag hoppas ska gå över i lite mer varaktig värme nu. 
De ljusa kvällarna ändå...det är så otroligt skönt. Det är fortfarande inte helt mörkt, halv elva på kvällen. Som magi ändå!

(null)

Imorgon önskar jag solvila, en helt o-ond mage och en god lördag!

Kram Johanna ❤️

En annan slags ro.

0 Läs mer >>
(null)

Linnéparken mitt i stan är en väldigt vacker park, dels med Domkyrkan i sin färgprakt och dels med alla planteringar. Ljuvligt ställe att hänga på med härliga kvinnor, en helt vanlig torsdag i maj.

(null)

Cornelia, eller Connie som hon oftast får heta.

(null)

Corina.

(null)

Maria.

(null)

Och Ak från Mogadishu som var med på länk. Imponerande ändå att ljudet funkar så bra, så häftigt att kunna se varann och snacka ändå. Här cirka tretton grader, där tjugosex och beckmörkt med full måne. 

Trots underställ, fleece och tjocktröja känner jag ändå mig kall inuti, där jag sitter i fåtöljen igen. Det är ju ändå häftigt, att vi ändå har setts så mycket som vi har detta år. I smällkalla vintern, i sommarvärme och ikväll i någon lite för kylig vår. Det är ju värt det, att ladda med energi, få sitta och lyssna in varandra, få tala till punkt, skratta med varandra. 
Jag är kall men varm i själen. 


(null)

Imorgon ämnar jag vara ledig.
Sover någon timme längre än brukligt en fredag. Tänkte börja dagen med promenad och träning, sedan får jag se. Kanske vilar jag mest, kanske sjunger jag en stund, skriver lite. Vem vet. Njuter - det gör jag i alla fall!

Go’ kväll!
❤️
Joey

Jag är kall men varm.

0 Läs mer >>
(null)

Sitter hemma och jobbar idag, musikrummet är mitt kontor, målar- och skrivrum. Funkar bra även om jag trivs betydligt bättre när jag är på jobbet och gör det jag ska där. 
Här hemma gillar jag att vara när jag är ledig!

(null)

Utsikten är bättre hemma. 
På jobbet ser jag ut på bakgården där det byggs sterilcentral. Inte så snyggt, men jag ser himmelen - och det är ju bra!

(null)

Från tvättstugan har jag utsikt över vår lilla trädgård. Där kan en vila ögonen ibland. 
Längtar till varma dagar och kvällar, när tid och lust finns att hänga där. 
Ser fram emot trädgårdsfester, som vi brukat ha med kollektivet. Vi bjuder då hälften från varje kompisgäng och kombinationen brukar bli väldigt härlig. Det hoppas vi kunna planera för snart!

(null)

Bättre i min arm idag. Kan röra den och klä på mig ordentligt, men den är fortsatt svullen och väldigt röd. Nåja, det försvinner väl!
Jag är i alla fall färdigvaxxad, för detta år åtminstone. Det känns skönt! 

Vi börjar så smått att planera att ses utomhus med kollegorna före sommaruppehållet...saknar det otroligt mycket! Jag jobbar med väldigt trevliga människor som är kul att hänga med även utanför jobbet, en sådan ynnest.

(null)

Får bli en ordentlig promenad idag, vilade efter jobb på grund av ond arm. Men idag får det vara nog, ska däremot vänta ytterligare någon dag innan jag kör styrkepass...funkar nog sådär idag!

Nu är kaffepausen slut.

Kram Johanna ❤️

Hoppas kunna planera!

0 Läs mer >>
(null)

Från en stor vacker bukett till flera mindre, då några blommor vissnat. Gäller att ta vara på de som är vid liv, kunna njuta ännu en tid - om en har tur ännu en vecka.

(null)

Så ljuvligt skör rosa färg!
Den stora buketten fick mannen min då han avslutade ett av sina uppdrag. Köpte tidigare stora buketter till mig själv men har senaste veckorna köpt utvalda lösa blommor, som rosor eller gerbera för att placera ut i flera vaser. För längre njutning, utspridd njutning liksom.  Tycker att blommorna klarar sig bättre men det kanske är inbillning. 

(null)

(null)

Hade idag svårt att ta på mig kläderna, efter en svullen arm efter vaccin igår. Måste tagit i ett blodkärl eftersom den är så väldigt snygg och blå, lite som en halv, blå apelsin under huden. Hoppas den gör en sjujäkla nytta och att jag imorgon är avsvälld och o-blå:-)

En stunds läsning innan fix med köttfärslimpa.

God kväll!
Kram ❤️ Joey 

Om en har tur.

0 Läs mer >>
(null)

På gamla norr igår fotade jag mitt bland hyreshusen. Så blommande vackert överallt, även på "mitt gamla norr". 
Dit flyttade jag 1990 till min första lägenhet, efter att ha bott knappt ett år i Aneby ihopträngd med massor av ungdomar i en barack. 
Älskade den lägenheten! Den friheten, ytan. Och den var MIN.
Hade balkongen en halvtrappa upp, med trätrappa ner i gräset. Verkligen lyxigt. Där bodde jag i åtta år, tills jag träffade min dotters och mina två bonussöners pappa och vi flyttade till en större lägenhet på norr (som jag skrev om igår). Bodde på gamla norr sammanlagt i 18 år, så det känns ju som ett av mina "hemma".

(null)

Gick förbi, och in på skolgården där jag gick högstadiet. Gympasalen, den står där likadan i all sin fulhet. Kan känna hur det luktade i omklädningsrummet och i gympasalen, av svettiga tröjor bland hormonstinna ungdomar, och en djupt vedervärdig lukt från tjocka mattan...som jag hatade det huset, den salen!
Hatade den konformiteten, att alla liksom skulle spela handboll, volleyboll eller någon annan slags lagsport. Att en skulle stå där tills någon var tvungen att välja in en i sitt lag, och jag visste att de var högst missnöjda med att ha en bollhatande tjej i sitt lag. Som verkligen inte ville vara där och också visade det tydligt...jag kunde vända mig om, titta bort när jag såg att bollen kom emot mig - allt för att protestera mot detta illdåd. 
Ett än värre illdåd, så opsykologiskt så jag hoppas att det idag absolut inte förekommer, var när vi skulle stå i kö för att titta på en och en som hoppade över den bruna plinten, eller gjorde en kullerbytta eller skulle upp i de förbannade ringarna! Fler med mig avskydde det, jag vet det. Jag kunde skratta åt mig själv, men var mest bara arg över att vara tvungen att göra nåt så idiotiskt...
 Jag var den som nio av tio gånger meddelade läraren att "nej, jag tänker inte vara med. Jag springer fem km istället". Och det fick jag! Vilken frihet och vilka underbart flexibla (och antagligen dödströtta) lärare jag hade ändå. De ville att jag skulle visa min goda vilja åtminstone en gång sen fick jag ta på mig springskorna och var fri i spåret en timma.
Och jag är galet glad över att jag aldrig någonsin behöver gå in i en gympasal och göra saker mot min vilja igen! 

(null)

Jag har sett en otroligt stark dokumentär på SVT play, om barn som går på en Waldorfskola i Järna. Det är en f.d elev som intervjuar lärare och elever om hur det var, och många är de som har traumatiska upplevelser därifrån. En spännande dokumentär i tre delar, som visar på hur farligt det kan vara när någon karismatisk människa får grepp över en hel grupp och styr med järnhand. Väldigt likt hur en sekt är, att de såg sig som bättre, högre vetande än alla andra. Den gjorde avtryck.

(null)

Idag har jag fått min andra dos av vaccinet mot virushelvetet. Första dosen blev Astra Zeneca och nu blev det Moderna. Hoppas på få biverkningar och superskydd!

Snart dags för pasta carbonara här, men först lite Phoebe Bridgers och bok. 

Kram ❤️ Johanna

Ett än värre illdåd.

0 Läs mer >>
(null)

Efter långsov, slöfrukost och tungt men bra styrkepass gav jag mig iväg för den dagliga promenaden. Gått denna rundan förut, min slags memory lane. Idag blev det så påtagligt, så stannade och fotade en del.

Som hit, som min älskade unge och jag ofta gick till. En slags naturlig koja i skogen bakom vårt hus. Ibland tog vi fika med oss, satte oss på en sten och drack saft och kaffe, åt en bulle eller två. Pratade om det som hjärtat då var fullt av.

(null)

Det är knappt så den syns bakom grönskan, men där är en stor sten. Den var precis framför vårt köksfönster, och vi satt ofta och tittade ut där. Frida-Hedvig tyckte sig alltid se en Uggla där, varje dag. Den tycktes tala till henne och vara väldigt viktig. När jag slår upp i min lilla bok om Djurens betydelse så står det så här: 
Gör bruk av din egen visdom.
Min gåva till dig är att föra din egen visdom och tradition vidare. För den vidare genom t ex skrift eller tal.

Så passande, och så talande till oss båda. Att erfarenheter, känslor, historier behöver komma med i skrift. Landa där för att lättare låta det vara och gå vidare, kanske.
Min dotter är en hejare på att skriva, och ska i höst gå skrivarskola på Nordiska folkhögskolan. Vem vet vart det bär? 

Och jag ska skicka iväg mitt första manus till ännu ett förlag, är tanken. Vill inte ge uthos  hybridförlag. Tänker att om moder jord vill så kommer det kanske något annat erbjudande så småningom. Med tålamod och vila i det.
Ett nytt manus är på väg ut från mig, in i datorn. Men det är svårare. Fingrarna lyder inte lika bra denna gång. 

(null)

Lekplatsen vid det hus där min dotter växte upp, ser inte riktigt likadan ut som då. Men minnena finns, och en lekplats är där. 
Både hon och hennes brorsor och jag var här mycket. Här gungade hon första gången, lärde sig cykla, klättrade i lyktstolpar och hängde från mattställningen, plockade körsbär med Dennis och Dante så alla kläder fick dränkas i yes diskmedel innan tvätt...hoppade barfota i vattenpölarna och skrattade...
Här grillade vi med grannarna, och jag lärde känna en av mina bästa vänner vid denna grushög. Vänskapsband, samtal och stöd, lek och lust, sorg och glädje - allt finns här.

(null)

Som måsen hälsar,
Dina vingar bär dig dit du vill, så lita på dig själv och din egen förmåga. Min gåva till dig är att känna tilltro till dig själv. Med andra ord - tvivla inte. Känn hela tiden tillit och du når ditt mål.

Livet.
Det ordnar sig ändå, trots berg- och dalbana emellanåt. Utan tro på att det kan ordna sig, så överraskas en att det ändå går. 
Den gången också. 
Och fastän knäna får skrapsår och pannan stångas blodig, så går det att resa sig.
Resa sig och gå, plocka ihop minnena och göra det till sin egna historia. 

Kramar ❤️ Johanna 

Sin egen historia.

0 Läs mer >>
(null)

Det fick bli sovmorgon, ligga-kvar-en-stund-och-bara-slöa-tid och vakna i lugn och ro.
Tog lite frukost innan en fika på stan, traditionsenligt med mor och far. Nu fikar vi inomhus till och med, då paranteserna är fullvaxxade. Skönt. På måndag är det min tur att få spruta nummer 2....! Hurra!!!

(null)

Lite olika vyer från trädgården, och från balkongerna. Köpte lite fler pelargoner idag, till både den östra och södra balkongen. 

(null)

Är väldigt nöjd med det här golvet vi lade för ett par år sedan, betydligt skönare att gå på och bättre på alla sätt. Vi borde lägga likadant på den andra, även om vi sitter där sällan. 

(null)

(null)

Gammalt trätrall som går sönder är mediumkul liksom! Utsikten från den balkongen är ganska skön dock, över sedumtak och en bit av trädgården syns.

(null)

(null)

Det är inte ofta lusten faller på men idag så!
Gjorde kolakakor med jordnötstosca och em annan slags syltkaka med lemoncurd och vit choklad...väldigt mysigt att ägna sig helhjärtat åt något kreativt en stund. 

(null)

Efter nästan tre veckors återhållsamhet med både kaffe och alkohol så fick det bli lite rödtjut vid matlagningen igår. Lisa Ekdahl i högtalarna, och jag sjöng med som en galning medan maten fixades. Mycket bra grej: musik, rödtjut och matlagning!

Ikväll får det bli hemlagad pizza med salami, kronärtskocka och mozzarella. Och kanske det överblivna vinet från gårdagen!

Kram ❤️ Johanna 

En lite kreativ lörda...

0 Läs mer >>
(null)

Jag skrev om elden igår.
Min eld får syre av orättvisor, av taskig kvinnosyn och unkna kommentarer.
När flickor, tjejer, kvinnor uppmanas att tänka på vad de ska ha på sig för att inte bli utsatta till exempel. Eller när vi får höra hur okvinnligt det är med vissa attribut, eller när vi svär eller skrattar, pratar för högt. What the Fuck?!?
Det som händer just nu när kvinnor som anmält våldtäktsmän blir åtalade för att de velat varna andra för vissa, specifika män. Eller när förövare får gråta ut i sociala medier, och att det är mest synd om dem. Att de inte förstod att kvinnorna inte ville. 
 Hur ointelligent måste en människa vara för att INTE förstå när någon inte vill ligga? Allvarligt talat.
Om en tjej, kvinna är alldeles för packad kan en helt enkelt utgå ifrån att nej...sex är det minsta denna värnlösa, utslagna människa tänker på. Hon vill förmodligen få hjälp till en soffa, eller säng för att sova ruset av sig. Punkt. 
Är det enda gången vederbörande förövare kan få sig ett ligg, när tjejen är askalas...då är det dags att fundera över hur den själv är och beter sig för att i så fall ändra på sig. Kanske personen är så sjukt otrevlig och plump så ingen nykter brud ens vill hålla dagens normala coronaavstånd?

(null)

Det är så sjukt, att det fortfarande på sina håll diskuteras att "tjejen klädde sig ju utmanande så..."
Om det var tillåtet, så skulle det teoretiskt vara så att om min dotter eller jag ville gå helt nakens på stan så skulle vi kunna det utan att behöva riskera äckliga kommentarer eller att någon tror sig ha rätt till våra kroppar. 
Om jag gillar korta shorts, kjolar eller vad som så är det för att JAG gillar det. Om din dotter gillar korta toppar, strid för hennes rättighet att ha det på sig!
Vi kan hjälpa våra döttrar, vänner, varandra genom att stötta! Och genom att säga ifrån när någon kommenterar någons klädval eller kropp på ett icke tillbörligt sätt, ung som gammal, man som kvinna.
Var en rak människa som står upp för flickor, tjejer, kvinnor. Visa att du är bra, att du vill väl genom att säga ifrån till de som inte är det- speciellt dem i din närhet. 
Håll inte dessa människor om ryggen, utan backa istället de andra.
Håll den elden brinnande, den värnar nämligen om grundläggande mänskliga rättigheter. As simpel as that.

(null)

Kram och brinnande fredag på er!
Joey❤️

Håll elden brinnande!

0 Läs mer >>
(null)

Jag säger det igen.
Det är så otroligt vackert ute!!! 
Trädgårdar exploderar i färg, i doft och i mängd av olika blommor och det är så väldigt härligt. 

(null)

(null)

Ovanför garaget börjar det också hända saker, det är kul att se utvecklingen dag för dag. Fortfarande lite höliknande grejer i rabatten men det blir snart ordning även där.

(null)

Var liksom matt och energifattig igår efter sånguppdrag och möte. Gick och fikade med Suz, satt där tills de stängde och stod sen ute länge och fortsatte prata. Det gav sådan skön energi och påfyllnad, när minnen blandades med nutid, skratt med tårar. 
Det behövs verkligen, de där tillfällena.
De som ger energi, kraft att fortsätta. 

(null)

Efter långdag och gaspedal drog jag på mig gå-ut-och-gå-brallorna och tog min dagliga långpromenad. Med P1 dok i öronen om manipulatören. Fylls av ilska och äckel, och elden i bröstet brinner. Kommer mer om den en annan dag, den där viktiga elden.

Kram ❤️ Joey 

Den viktiga elden.

0 Läs mer >>
(null)

Sitter och tar igen mig en stund, efter långsam promenad hemåt. 
Har sjungit på begravning, i vår vackra Domkyrka. Trots sorg, smärta och saknad kändes det ändå varmt och ljust. 
Mycket musik, både instrumental och andra solister som fyllde kyrkan med värme.
Tacksam att jag fick förtroendet att sjunga dessa vackra sånger.
Tacksam att jag sa ja, dels för att det kändes fint och känslofyllt och dels för att min röst är tillbaka. Kanske inte till hundra men nära. Också tacksam över att nerverna kunde hållas i schack, trots avsaknad av offentliga sånguppdrag under lång tid.
Jag hoppas att sången nådde in, dit du var. Att den gav värme och tröst, kanske lite hopp mitt i allt. 

(null)

Stegen gick sakta.
Behövde ta in ljuset, grönskan och fågelsången lite extra. Tänkte på hälsningen, på att vi ska leva våra liv. 
Som jag tänker är det just att ta in det som är. Just nu och här, njuta av det som omger oss. Att vara nära när vi ses, att ha fokus på den jag möter för stunden. Allt annat kan vänta.

(null)

Som dina döttrar sa, att du kanske ändå låg där och vickade på tårna. I takt.
Hoppas det. 

(null)

(null)

Känner mig ödmjuk, och lite urlakad.
Fick energi av balkonghäng och lite vätska, nu redo för eftermiddagsjobb på distans.
Det där livet, med sina ständiga kontraster.

Omfamning till dig som behöver.

Kram ❤️ Johanna

Hoppas att den nådde ...

0 Läs mer >>
(null)

Skönt att landa hemma hos mor och far efter hektisk dag! Min lilla pappa fyller 82, så vi var där på god middag och uppvaktade honom på dagen.
Jag kunde nte ha en bättre pappa. Är så otroligt tacksam att han fick bästa vården där i Berlin för sju år sedan, och att vi fick ha honom kvar hos oss.  
Alla borde få ha en bra pappa, en sådan som alltid finns där. Som lägger ner det han håller på med bara för att vara närvarande. Som ger de bästa kramarna, som liksom finns där även i stunder en inte är den starkast lysande stjärnan på olika sätt. Som boostar ens självförtroende och självkänsla och som tror på en. Som rycker ut i nödläge och hjälper till, stöttar på de sätt han kan. En sån pappa har jag! Han är så värd massa fir!

(null)

Jag vet ju att det inte är så. 
Alla har inte den där pappan, men kanske har en då en sådan mamma eller annan vuxen som känt en länge. Det kan räcka att ha en sån person, en vuxen människa som alltid finns där. Som en kan ringa mitt i natten, på väg hem från festen eller när det tagit slut med kärleken. Vi behöver alla åtminstone en sådan bra människa för att känna att vi faktiskt klarar av det mesta.
Vi behöver ha någon att dela glädje med, och sorgen. Någon att prata med när livet är tungt, och när det händer roliga saker. Som verkligen, på djupet, kan känna med oss. Som liksom är vår spegel i smått och stort.

(null)

Önskar att ni alla har åtminstone en sådan människa i ett liv. För att orka lite till, för att skratta med, krama om igen. Se världen med, blommorna i trädgården och höra fåglarna med. Vila med, vara tyst med. 
Känna livet med.

Kramar ❤️ Johanna 

Känna livet med.

0 Läs mer >>
(null)

Undrar om vi snart kan börja gasa...
Verkligen sugen på att planera, fråga dem vi tänker och boka, samordna besök, undersökningar och operation. Ser fram emot ett jämnt flöde av arbete istället för hit och dit. Att få glädja patienter istället för att ge vaga besked, högst oklara sådana. 
Efter sommaren hoppas jag innerligt att vi alla är vaccinerade och kan börja leva lite som vanligt...och därmed jobba på med det som är tanken.

(null)

Ändå ger våren en slags känsla av hopp, av ny tid och nya möjligheter. Allt det vackra, dofterna, fåglarna - allt det tillsammans ger i alla fall mer kraft, mer ork. 

(null)

(null)

Vi kollar ju på The underground railroad, ett tips om ni vill se en bra serie. Avslutade Utmark igår. En så speciell serie som jag ändå gillade. Kolla in får ni se vad jag menar!

Kram Joey❤️

Mer kraft och ork.

0 Läs mer >>
(null)

Idag blev det en slö och skön dag, med sovmorgon och "långligg" - inte som ni nu kanske associerar till utan det var som det också låter: att ligga kvar länge!
Tog en lång, otroligt svettig promenad och har sen bara myst. Sjungit en bra stund, läst, strukit lite, fixat med lite födelsedagspresenter till min kära pappa. 

(null)

Det blev en eftermiddagstur med sambon till Osaby herrgård och Herrgårddeluxe. Ett alldeles fantastiskt ställe med fika och lunch-möjligheter i galet vacker natur. 
Dessutom så fanns Violas vind, en loppis där jag fick med mig fina flaskor och Patrik köpte en ny afrikansk mask till vår vägg i mellanrummet.  Turen rekommenderas varmt!
Om jag kommer att gifta mig igen, då skulle det vara ett utmärkt ställe att göra det på - så himla fint!

(null)

(null)

(null)

Hur charmigt som helst!

(null)

(null)

Denna sal!! Hur vacker?! 

(null)

Snart blir det ugnsstekt fläskytterfilé i form med lingon, fond, grädde, lingon och soja. Detta ska serveras med brysselkål och ris. Bra söndagsmiddag!

Tacksam för skön helg där jag fått bubbla in mig, som jag av någon anledning behövt. Ibland är det bara så, bara att följa med. 

Kram ❤️ Johanna 

Bara att följa med.