0 Läs mer >>

(null)

Tack sommarvärme för att du hälsar på!
Att gå ut från jobb och mötas av varm bris, solsken och blå himmel kändes otroligt skönt. Efterlängtade dagar med värme, vila, njutning.

Städade tillsammans, sambon och jag, innan min långpromenad på drygt åtta kilometer. 
Med ännu fler intressanta sommarprat. Björn Olsen och så Rojda. Hörvärda och tänkvärda. 

(null)

Vet inte om ni brukar lyssna på poddar i allmänhet? Nu för tiden lyssnar jag hellre på det än musik när jag går eller tränar. Humöret får styra vad jag vill lyssna på men på något sätt ska det drabba mig. Som sommarpraten. Eller Rättegångspodden. RFSU dok. Eller vill jag att det ska roa mig som Wahlgren & Wistam. Många gånger går jag och skrattar högt för mig själv på min promenad. Helt vrickat och superskönt!

Fredag känns som guldglitter verkligen.
Älgbiffar och potatisstomp, lingon och rödtjut. Prat, serie, häng i mat- och vardagsrum. Ta in livet. 

Och imorgon har jag sovmorgon...tjoho!!

Kram ❤️ Joey

Helt vrickat och ljuv...

0 Läs mer >>
(null)

Var så trött efter jobbet, så jag undrade om jag egentligen skulle orka.
Men det är jag glad för att jag gjorde.
Återigen på detta sköna ställe, med bra avstånd mellan borden, skön personal, vackra rum och mysig stämning. Som ett verkligt prat-ställe.

(null)

Ni vet ju att vissa ställen är mer bara mat- och dryck-och-spisa-musik-ställen och som är alldeles rätt ibland. Idag var det dock väldigt rätt med detta lugna tillhåll då vi som skulle ses inte gjort så på flera år. Alltså suttit ner på riktigt och pratat. 

(null)

Timmarna bara rann iväg, helt plötsligt hade det gått fyra timmar av samtal. Om allt. I djupdyk och lite på vattenytan för att sedan ta nästa dyk. Väldigt härligt!

(null)

Kvinna till kvinna vill jag passa på och tipsa om. In och läs på webben om deras arbete världen över för att stärka kvinnors rättigheter. Skänk en peng om du kan. För att det finns så många som inte alls haft samma tur som du och jag. Som behöver vår hjälp för att få möjligheten att lämna en sjuk relation, för att inte arbeta under omänskliga förhållanden och för att få möjligheten att bara vara den hon vill och önskar.
Tyvärr är det långt ifrån allom givet, fastän vi tar det för självklart. 
Det borde vara så. Överallt. Alltid. 

God natt kära ni!
Kramen!

❤️
Johanna

Borde vara så.

2 Läs mer >>
(null)
 
En liten AW med grannarna, eller kollektivet som jag säger. Mysigt och gott på stans bästa hak! Åt en god sallad med halloumi, som cesarsallad fast kycklingen var utbytt. Naturviner är deras grej, och det vi drack var mycket gott. 
 
(null)
 
Tog på träningskläder för att ta en promenad efter mat och vin. Lufta huvud och lungor.
Tar en paus från Game of Thrones ikväll.
Som alltid när jag tycker att Nåt fångar mitt intresse lever jag liksom i serien, filmen, boken och påverkas av dess stämningar. Drömmer om dem. Och får problem med sömnen. Kan räkna hur många får som helst men vaknar ofta, somnar igen för att strax åter vakna.
Det är alltså inte bara klimakteriet, det är även en känslig hjärna här...
Har alltid varit sån. Inte kunnat tänka att det ju bara är en film, det fångar mig helt. Flyttar tillfälligt in, och då behöver jag pausa lite.
 
(null)
 
Hamnade i vardagsrummet med min älskade dotter och hennes Oscar. Pratat boende, jobb, flytt, filmer, serier. Musik. Relationer.
Pratade om musiken som 2010 släpptes och spelades mycket. Året då jag och Patrik träffades. Vi var i usa på hösten då Bruno Mars’s låt Just the way you are och Black eyed peas släppte bästa låten I gotta feeling...vi sjöng alltid högt med full volym i bilen på Orlandos vägar, både vi och tjejerna. Frida satte på de låtarna ikväll och då. Måste. En. Dansa. Så härligt!! 
Längtar efter fest och dans här hos oss...!!!
Längtar efter just det mer än att resa: samla vänner, festa och dansa loss...gud vad gott!
 
Nu ska jag läsa lite Anna Fredriksson.
Lyckostigen. En ganska snurrig värld men inte så farlig och opålitlig som Game of Thrones.
Det är okej att bo i vindsvåningen på Östermalm istället, och försöka få livet att falla på plats. Där riskerar ingen att brännas på bål åtminstone.
 
Kram o god natt ❤️
Joey
 

Flyttar in lite.

1 Läs mer >>
(null)

Att ta en promenad med träningskläder på efter jobb är nog minst lika bra som att gå till gymmet. 
För andningens, musklernas och själens skull.
Bästa återhämtningen, att röra min kropp varje dag, och bästa sättet att få den att funka med både lungor och artrosknäpp.
Igår promenad, idag gymmet. Svettigt och skönt, med sommar i P1. 

Miss Li berättade om hur hon verkligen träffat helt fel läkare på sin snåriga väg med att ta reda på vad som var fel i hennes kropp. Som tur var hittade hon också, till slut, väldigt rätt. Fick möta någon som lyssnade, tog in och var lyhörd. Som ville hitta rätt lösning för just henne.
Det är så otroligt viktigt, i sjukvården, att LYSSNA. Att inte tro sig veta alltid, utan vara lyhörd vad det är patienten faktiskt säger. 
Fel personer kan verkligen vara ödesdigert i patientmötet, och kan skada förtroendet för all framtid precis som rätt person kan lyfta allt. Orden, kroppsspråket, betoningar. Allt spelar faktiskt roll.

Till slut hade jag också turen att träffa rätt, fick känna att personen ville ta reda på hur jag upplevde allting. Och det fanns ytterligare saker att pröva! Fantastiskt att få bli lyssnad på, och få hjälp. Få chans till ett bättre liv.

(null)

Idag fyllde kollegan Jennifer fyrtio! Då måste en få sång och chååååklad ju!
Hoppas hon firar med lite skumpa ikväll nu:-)

Kram ❤️ Johanna

Turen att träffa rätt...

0 Läs mer >>
(null)

Så väldigt bra helg, som gått alltför fort.
Gårdagen innebar besök på Trädgår’n med vänner, god pizza, rödtjut och solsken. 
Som en härlig sommarkväll igen, så gott!
Gott om folk men avstånden där är ok, och det är ingen trängsel vid hämtning av sitt vin och sin mat efter beställning via en app. 

(null)

Suzanne och Fredrik var dem vi skulle åkt till usa med i maj, för att se Nashville, New Orleans och Memphis. Vi gör små stopp i vardagen istället. Och ser fram emot ett annat år med resa. 

(null)

Tog mig sovmorgon även idag, innan kaffe och ett träningspass med cykling, löparbana med lutning och styrketräning. Svettig som en nybadad efteråt, vilket jag älskar. Toksvettas när det liksom är meningen är fantastiskt välgörande på något sätt.

(null)

Eftermiddagen tillbringades här, på Gylfes veranda. Rabarberpaj och kaffe, så somrigt och så gott. Fina samtal, om hopp och framsteg, om framtid, sommarprat och böcker. Som vanligt sköna djupdyk mitt bland skratt. 

En fin helg är snart slut.
Men den ligger som ännu ett skönt minne i banken.

Kram ❤️ Johanna

Som ett skönt minne.

0 Läs mer >>
(null)

Så kom en sommardag.
Med ljus och värme, en sol som känns som att den älskar människorna på moder Jord.
Lust till blominköp, efterlängtad vila och kaffe på uteservering. 
Solen ger okej till att träffa mamma och pappa, att ändå kunna ses med lite avstånd utomhus. Njuta av samvaron och gott kaffe. Liv och rörelse. 
Ledighet. Ljuvligt att få sova ut, och vakna av mig själv strax före halv nio. Ingen stress. Inga plikter. Bara få fylla dagen med det jag önskar.

(null)

Älskade män i familjen!

(null)

Nyinköpta härligheter på stadens torg.
Gerbera och nåt mer, ser ut som någon slags lilja...någon som vet? Stark ceriserosa valde jag av många färger. Muntrar upp alla platser, ett hem behöver blommor för att helt kännas skönt.

(null)

Njuter nu lpå balkongen.
Ser fram emot Stockholmstripp om ett par veckor. För att leverera stereo till brorsan och för att hämta hem köksbord och cykel till blivande Malmöbor.
Känns som högtidligt efter ett halvår utan en resa längre än till stugan. Åtta mil.
Och nu ska vi åka långt, som semester. Bo på hotell, träffa brorsan. Njuta av nya intryck. 
Så märkligt hur fort en ändå anpassar sig, ställer om. Och hur fint det ändå känns att kunna få åka iväg inom vårt vackra land igen.

Kram ❤️ och njut er lördag!
/Johanna

Som att den älskar mä...

0 Läs mer >>
(null)

Det blev en sån där riktigt bra fredag.
Jobb till lunch, städning med hög musik av Bruce Springsteen som lirar folkmusik, Janis Joplin och så Lundell. Städningen gick som en dans med detta ackompanjemang!

(null)

Tog så en kraftpromenad med Karin Smirnoff som sommarprat. Kunde lyssnat en timma till, väldigt behagligt och som en bok att lyssna på. 
Ett styrkepass hemma.
Och så dryga timmen vid pianot då jag kände att rösten helt plötsligt spann loss, började leva upp. Hitta hem. En sån energiboost!

Räkor och vitt vin tillsammans med min sambo, min älskade unge och hennes man och så avslutades dagen med galet bra musikalfilm.
Musiken är grymt bra, suger tag och lämnar ingen oberörd. Storyn är fantastisk och bygger på en sann sådan. Se den om ni inte gjort det. Jag tror jag somnar lycklig i varenda cell i kväll!


❤️
Kram
Joey

Lycklig i varenda cel...

0 Läs mer >>
(null)

Efter morgonkaffet fick jag en fin överraskning. Blev informerad att någon sökte mig och väntade utanför mitt rum. 
Där satt fina vännen Maria, som var förbi för en pratstund och med mitt favoritgodis...bara sådär! Det är schääääärlek!!!

(null)

Ikväll har vi samlat på oss ännu mer kärlek, mannen och jag. Hälsade på äldste bonussonen och hans familj, fick superb lasagne och blåbärskaka. Vi gamla mammor dansade med Leia, till Djurens brevlåda, Pippi-sånger, Emil-sånger och Trazan och Banarne, och vi fick ett par fina timmar tillsammans.

(null)

Nykläckte lille Lukas låg och filosoferade.
En undrar vad som rör sig där. Vem som börjar ta form. Så fin, och framåt kvällen en ganska ledsen gosse med kanske trilskande mage eller orolig själ som hade svårt att finna ro. 
Det måste ju vara så otroligt tufft att komma ut i denna världen. Försöka förstå den. Hänga med i allt, och försöka sortera bort. Hitta hur den egna kroppen hänger ihop liksom.
Så häftigt ändå.
Utvecklingen på två år, som i storasysters fall, är ju helt galen när en tänker på det. 
Så med, så på och full med egentänk och bus och en alldeles egen människa. Jisses vilken skön unge! Vilken resa!

❤️
Kram Johanna

Överraskning, schääää...

1 Läs mer >>
(null)

Klematisbusken eller vad en säger, (en kanske säger klematis-isen?) den pryder vårt garage just nu. Den blir ganska yvig och vild men jag gillar ju det. När blommor är lite vildvuxna sådär. Vissa blommor slogs dock medvetslösa i dagens skurar, men kanske är de vakna i morgon!

(null)

Så otroligt skönt att ha musik på jobbet. I synnerhet när kollegan har semester. Det blir bitvis sjukt tyst. Och tråkigt. Och längtigt.
Men musik är bra! 
Som tur finns en aldrig sinande ström med nya förslag och gamla godingar som gör livet bättre. Som Rigmor. Så bra!

Håller tummar och tår nu att planeringen efter sommaren ska hålla. Att vi får planera in de stackars människor som fick sina operationer strukna i coronas begynnelse. Som gått med värk olidligt länge tills vi kunde ge dem en tid, och som nu verkligen har evighetsväntat.
Det har verkligen varit en galen vår. 
Ett hittills galet år. 
Där inget blivit som någon tänkt.
Men nu finns det ändå lite hopp.
Avseende coronafall i vårt land och i många andra länder även om det i många är katastrofläge. Det är nyckfullt, det är inte över.
Men här. Ändå lite hoppfullt.
Oj vad mitt jobb är kul då! Att få ringa upp patienter och erbjuda en tid!!!! Jag VILL.
Och jag önskar av hela mitt hjärta att virushelvetet backar. Överallt. 
Att livet sakta men säkert kan få övergå till normala förhållanden.
På riktigt.
Vissa människor saknar jag att krama så att det värker.

(null)

Var så jäkla trött igår, gick den dagliga kraftpromenaden ändå. Lade mig tidigt och sov otroligt gott i natt. Nästan sju timmar, vilket är bra på jobbdagar.
Idag har jag varit betydligt piggare, så gick till gymmet efter jobbet. Såååå skönt!

Nu en stund i fåtöljen innan älgköttfärssås och spaghetti is on the gång....!

Kram och god kväll!
❤️
Joey

Saknar så det värker.

0 Läs mer >>
(null)

Vi känner Pippi Långstrump, visste ni det? Fast Lilla Gubben är utbytt till en cowboyhäst och heter Nova. Och Pippi heter egentligen Fanny och är min äldsta bonusdotter.
Nova bor i vanliga fall i ett stall med större hage men just idag fick hon tugga lite klöver mitt inne i det lilla samhället där Pippi-Fanny bor. 

(null)

Väldigt fin och lugn, som nu tränas och rida in och lär sig hoppa med bästa matten. 

(null)

Som att hälsa på ett zoo.
Med häst och katterna Tusse och Sune (som inte fastnade på bild). Mysigt att sitta där en stund och snacka och kela. Känns dock som att jag är pälsbeklädd i hela luftstrupen nu...Haha!

(null)

Bästa Tusse.

Blev halloumirulle från Kungsgrillen på vägen hem, efter ett litet stopp hos kära vännen som fyllde femtio i fredags. Fick ju ha en liten sång till livs och en blomsterkvast vettja!

Nu, mätt och go, blir det Game of Thrones. Är inne på femte säsongen och den är fasen bra!

Hej hopp!
Kram Joey ❤️

Vi känner Pippi!

1 Läs mer >>

(null)

En del gillar gamla ting och samlar det mesta där omkring sig på den ytan de har. Det är ju onekligen kuriosa för de som kör förbi. 
Som installationer bland gamla ladugårdar och hus. 

(null)

En kär liten installation intill närmsta grannarnas hus. Som sprider glädje. 
Så underbart med blomman i en gammal känga. 

Hade inget sug efter att åka hem idag, inte alls. Det blir en sån go lunk, som om allt får ta den tid det tar. Utan stress. På ett annorlunda sätt än hemma i stan. Oavsett om jag är ledig så är det på ett annat sätt att vara ledig i stugan, på landet. Det är ju sannerligen en ynnest att ha möjligheten att få välja. 
Ibland gör lantluften en extra gott, så är det nog.

(null)

Både jag och mannen brände oss igår. Sjukt orutinerat. Borde veta nu att jag sedan ett par år tillbaka är mer känslig för solen. På bröstet och ansiktet verkar det som att huden tunnats ut liksom och jag glömmer allt som oftast solskydd. Nåja. Aloe Vera svalkar lite, och i morgon är det nog mindre rött:-)

Tog en promenad när vi packat upp och satt igång tvätten. Lyssnade klart på Gunilla von Platens sommarprat, som jag verkligen vill rekommendera. Intressant, starkt om hennes uppväxt, om flykten till Sverige, om återupprättandet av relationen till sin mamma. Om hederskultur och dess förbannelse. 

Ikväll blev det ännu en ny rätt.
Halloumi som stektes med chiliflakes och curry, purjolök som fick puttra med och så på med en sås på jordnötssmör, japansk soya, honung. Som slutfinish ett citronkläm och så serveras det med ris. Supergott!!

Kram och go söndagkväll!
❤️
Johanna

Installationer och al...

0 Läs mer >>
(null)

Narvetesjön inbjöd till vila.
Vågornas små skvalp och vindens sus var allt som hördes på denna undangömda plats
Inte helt enkel moppetur när rutinen är att köra det en gång om året ungefär. Men mysiga, krokiga grusvägar genom otroligt vackert landskap ledde alltså hit. 

(null)

Stekta äggmackor och kaffe.
Som barndomens picnic förutom kaffet då. 
Och mariekexen som var obligatoriska. I plåtburk. Nu fick mammas muffins haka på.

(null)

(null)

(null)

Förmiddagskaffe med tillresta föräldrar. 
Det är tur att de gillar att köra bil, för att se sig omkring. Det har gjort hela våren mindre tråkig. För dem som är ensamma eller som inte har vare sig bil eller körkort torde det vara galet långsamt. 

(null)

Lämpligt nog kom den röda Gladan mäktigt skridande över skogen. Otroligt mäktigt. Den kan bli 140-165 i vingbredd, ganska otroligt!
Vi har små sädesärlor i trädgården också, som bott i nåt fågelbo här. De är orädda, struttar runt med sina guppande stjärtar och ser alldeles fantastiskt näpna ut. Vi tänker att det är Folke eller Edith som hälsar på, patriks mormor och morfar. 

Jag hade så gärna varit här några dagar till.
Det går fort, en helg, men fyller en med ro.
Förundras över att jag blivit en sån vän med detta ställe. Med tystnaden

❤️
Kram Joey

Blivit vän med tystna...

0 Läs mer >>
(null)

Mannen nyser, som han alltid gör här på landet. Klipper gräs och trimmar. 
Har lovat att spara denna lilla rondell av äng framför stugan. Älskar högt gräs blandat med ängsblommor, som en ser att de gör lite varstans för att mångfalden av blommisar ska få leva. Så även mitt över gatan från vårt köksfönster hemma.
Jag får några tuvor att glädjas åt här också, det är bra. I stan är det mer välordnat i trädgården som jag också trivs med just där.

(null)

Här behövs lite vildvuxenhet tänker jag.
Själen mår liksom fint av det.
Landar här nu efter första jobbveckan.
Det blev ju sommar igen, så otroligt skönt verkligen. Tanken är att ett litet fönster ska målas, annars mest njuta av sol, läsa bok, och förhoppningsvis blir det några rader skrivna på min roman. Eller vad det ska bli. Eller kallas. Låter stort. Kanske för stort.
Vet inte om jag vågar lämna den ifrån mig när den landat i sista punkten. Sista sucken.
Vi får se. 
Om inte annat har den varit bra att skriva. Processen är bra.

(null)

Han är min man....! (Sjunges som sången Du är min man). 

(null)

I stan är det vackert.
Blommor i mer organiserad form, som även det lockar ögat.

(null)

Vattnade innan vi stack.
Det lär bli törstigt om värmen hänger kvar.
Kanske torkar mina regnblöta pelargoner ut lite, och blir mer normala...
Tänk om det fick va sommar nu ändå.
Länge. Känns som att vi efter denna vinter och vår verkligen behöver ron. Återhämtningen. Värmen. Leken. 
Året som ingen kommer att glömma.

Njut din dag.
Det finns mycket att ta in trots året som gud glömde. 
Som grästuvor och ängsblommor till exempel!
❤️
Kram Johanna

Som grästuvor och äng...

0 Läs mer >>
(null)

Det börjar närma sig semester för kollegan Malin medan jag och Maria närmar oss helg efter snart en full arbetsvecka. Solen sken och visade oss sitt bästa ansikte, så upplagt för en AW ju! Från kyla och regn till ljuvlig kväll....tack livet! Behöver mer sol i livet. Mer sittautepåkvällenförattdetärsågaletskönt-dagar. Välgörande. 

(null)

Fick besök från dessa sköningar idag, lille Lukas och mamma Kamilla. Eller Luke. Skywalker. Leia och Lukas. Fint så fint. 
Ett perfekt litet liv, med stora små händer, minifötter med stor-stortå. Ofrivilliga små miner och ljud, rynkad panna, vackert leende.
Nyfikenhet på vem som är där inne. Vem som är på väg att utvecklas. Så häftigt ändå!

(null)

En bra dag, på jobb och efter jobb.
Det är roligt att jobba, och jag hoppas att vi ska få gå vidare som vi planerar nu. Att virushelvetet håller sig borta så att operationerna får börja rulla igång....då är livet betydligt roligare!

Kram ❤️ Johanna

Förattdetärsågaletskö...

0 Läs mer >>
(null)

Efter jobbet tog jag tag i resten av städningen, efter att sambon påbörjat den. Dammsög, dammade, svabbade, bytte handdukar och tömde papperskorgar. Tog också ner tvätt, och lade till respektive familjemedlemmar samt tömde diskmaskinen. 

Nu tar jag paus. 
Här, i gungstolen.
Med Etta James.

(null)

Det är goda vibbar i detta musikrum efter omflyttning. Eller mer utflyttning av kontoret till annat rum så detta kunde bli ett rent kreativt skapande rum. 
Passar liksom bra med gungstol i ett sånt rum.

(null)

Klickade hem ett par gummistövlar idag.
Tänkt att göra det ett tag men har inte fått tummarna ur. Men nu så! Ska ha dem i stugan är planen, där en går ut i skogen mer. 
Avskydde verkligen gummistövlar som liten.
När strumporna bara åkte ner tills de korvade sig i hålfoten. Varje gång, utan enda undantaget då jag bar så kallade kalasbyxor....ni vet? Tjockare strumpbyxor hette på sjuttiotalet kalasbyxor.
Vilket det sannerligen inte var!
De betedde sig ungefär som strumpor i gummistövlar fast i grenen. 
Har någon haft kalasbyxor utan att de liksom fick häng i häcken...?
Hu.
Vissa saker blir verkligen bättre med tiden.

(null)

Småseg nu.
Men nöjd med go musik.
Gung i stol och sväng i musiken.
Och om en stund indiskt käk på tallriken!

Kram ❤️ Joey

Gung i stol och sväng...

0 Läs mer >>
(null)

För att glittra till livet lite extra blev det sushilunch med dessa kollegor idag. 
Mysigt att sitta ute i faktiskt ljum luft.
Sushin smakade fint, liksom sällskapet var bra.

(null)

Sov bättre i natt men såg ändå ut som en tröttmössa när jag startade dagen efter spritrundan. 
Alltså. Varje dag börjas med att ytdesinficera alla ytor på vårt rum, handtag, tangentbord och telefoner samt alla tagytor.
Sen är det dags att starta upp datorn, kolla mail, operationslistan med eventuella nykomlingar och operationsprogrammet för dagen. Hämtar min andrakaffe när kollegan Malin kommer. En liten rutin även det.
Snart har hon sin semester, räknar ner timmarna snart tror jag. Fint att ha denna veckan ihop innan dess dock!

(null)

Jag visade väl de här?
Presenter från brorsan i försenad femtioårspresent. Så jäkla bra plattor! 
Ska någon dag sätta mig ner i gungstolen, i musikrummet och verkligen lyssna in. Njuta.

Nu är det sovdags snart.
Fast lite medicin- och avsminkningsprocedur och en stunds läsning först. 
Blir bra, efter en bra dag.

Kram och god natt❤️
Johanna

Sätta mig i gungstole...