4 Läs mer >>
Dessert & blomma:-)

Sis Suzan o Erika Pitbull

Flickor från 19

Theres & Ann-Christin

Caroline & Paldan

Huvudgästen Birgitta & Susanne

Fantastiskt god mat fick vi på Öjaby Herrgård, vänligt bemötande, och vi själva stod för många gapskratt när vi tackade av vår goda kollega Birgitta som jobbat många, många år i Landstinget Kronoberg! Tack för väldigt goda kollegor och många skratt, tokerier och sköna stunder!

Vi trodde nog, att när desserten skulle komma så skulle ett litet fat bäras in med en delikat liten tryffel på....men den bilden ni ser ovan representerar vad dessert vi fick. Frimärkesstor chokladbit, som var fantastiskt god, absolut. Jag min chokladidiot, hade nog bara förväntat mig en liten maffigare choklad bit, och fler med mig. Vi fnissade länge och låtsades behöva förstoringsglas och slarvade bort den i servietten och....ja, fnissiga brudar var vi helt enkelt! Med mineralvatten och cola i blodet allenast!

Somnade sött min Törnrosasömn efter 2 ½ minut i sängen igår kväll, visste att jag skulle upp halv 6 och handleda en student.
Som jag förstått brottas mycket med lågt självförtroende, en del ångest och oro inom sig och som inte tror sig om så mycket alls. Och så är det en väldigt duktig tjej, med ett strukturerat arbetssätt, organisationsförmåga som gör att hon slipper springa fler ggr utan samlar ihop det hon ska göra, sköter omvårdnad, injektioner, tablettdelning, samtal med patienter, epikrisskrivning och övrig dokumentation HUR BRA SOM HELST! Så himla roligt. Jag lät henne förstå att jag verkligen tyckte att hon skötte sig utmärkt idag, och jag skrev det i hennes dagboksUSB dessutom. Hoppas hon kan växa ett stycke hos oss!!

Intagit delikat middag hos mor och far efter jobbet, med dessert...shit pommes frittes vad mat jag sätter i mig de här dagarna! Men tack, det var supersmarrigt och mysigt! God pratstund om det mesta i livet. Om vänner, väder, mat, resor, vin, GI, jul, gymnastik m m...och om att den 1 oktober är sommaren slut och man måste absolut börja med långärmat:-)...Haha, pappa, du är ju en skön tok! Älskar dig för det♥!!!

Så är jag hemma, slängt i första tvätten i vår äckeltvättstuga (med bra maskiner dock), och ska nu förbereda lite gott till imorgon.

Då ska det firas en fin, exeptionellt underbar Pärla som fyller år.
En pärla som det faktiskt bara finns en av i denna världen - ja, i alla fall för mig! Du är helt lövlig älsk!!!
Är så otroligt glad att jag hade gott kaffe så där i våras under repetitionerna som du föll för:-)!!!!

 Brantevik, Österlen

Kramar & Carpe Diem vänner!

Johanna
Härlig Herrgårdskväll...

2 Läs mer >>


Gårdagens frustration slutade i avslappnad attityd, mätt mage och skön känsla....<3! Tack älsk!
Datorn som jag har ville just nu inte skicka mina räkningar, ska ringa för support till dem...men Patriks dator tog snällt och skickade mina räkningar på 3 sekunder...och vips var fula ord och irritation borta!! Tänk så lätt:-)
Fick sen till råga på allt god mat, gott umgänge, kaffe....så var saken biff!

Nisse Landgren spelar vackert för mig nu, medan jag bloggar. Är trött i huvudet efter dagens schemautskick till nästa gäng studenter, som kommer vecka 44 när jag är over there....Tack Lotta & Tello som tar hand om introduktionen av de då!!! Ska bli helt ljuvligt att åka iväg, träffa sommaren och få uppleva saker som kanske är lite svåra att uppleva just här. Bara få åka iväg, jag, Fridisen, kärleken och goa tjejer...alldeles underbart känns det!

Nå, scheman klara. Reflektioner med 4 av studenterna gjorda idag. Två av de behöver försöka strukturera upp planen de har, se till att det blir gjort - inte bara på pappret utan i realiteten också. Två av de behöver lära sig att skriva upp, göra sin plan och faktiskt strukturera arbetet med att planera. I morgon ska jag handleda en av studenterna, ska bli spännande att se.

Badkaret väntar mig nu, och min bok.
Lugn och ro en stund innan hämtning av goda kollegor till Öjaby Herrgård där vi gråtmilt ska tacka av pensionsfärdiga Birgitta. Känns nog konstigt när den dagen kommer. Vemodigt och skönt på samma gång antagligen.
Ikväll hoppas jag på god mat, och lite fniss och mys! Det blir vad jag gör det till, festhumöret ska kläs på efter badet:-)

Dessutom skiner solen!

Johanna

Räkningar, reflektion...

4 Läs mer >>


Inte just nu i alla fall. Just nu ser jag nog skrynklig och småsur ut!
När räkningarna ska skickas, efter att jag igår hade strul med att komma ut på Internet. Satte på datorn när jag kom hem i eftermiddag och fick ringa supporten för att få igång den...NU VET JAG VAD RESETKNAPPEN SITTER!!!!! Enkelt avhjälpt med en del energi som lades i onödan på lätt ilska över internet. Eller obefintligt sådant.

Och så nu...oh la la, tänkte jag....går väl lätt som en jäkla plätt att betala räkningarna när musiken från Spotify låter så vacker....men nähä!!!
Då strular hembanken med att kunna godkänna alla räkningar när jag ska skicka iväg dem....
Försökt typ 10 ggr och har snart en hjärnblödning....

För tillfället skiter jag således i det. Tar min bil, min kodbox och min räkningshög till kärleken. För att samla energi, avlastas från min ilska och försöker igen....

Hej hopp!

JOhanna

Inte så glad som jag ...

3 Läs mer >>
Bad Hair day

Dante, Fanny, Fridis, Flisan

Anna-Karin

Joe

Äppel - o blåbärspaj:-)

FannyEn god eftermiddag igår hade jag, vi...hos grabbarna och deras mamma Anna-Karin. Gott fika, sköna samtal, att bara ses och vara ihop är skönt!!! Tack!
Vilken Tailkonfamilj vi är....:-)!
Mina bonusar, som är Ak:s barn, som har samma pappa som min Frida, Patrik som har sina två tjejer och så grabbarnas o Fridas pappa som har en kvinna som har en dotter...och Patriks flickor som har en mamma också förstås...dina, mina och andras ungar i hög utsträckning. Skönt, berikande och härligt liv! BArnen lider ingen större brist på vuxna som bryr sig, vilket egentligen är en god sak. Och när alla mår bra, hittat sina pusselbitar och sin plats i livet på nåt sätt, så berikar det mer än gör nåt dumt tror jag. Ju fler som finns, som bryr sig desto bättre. Om inte den ena vuxna begriper sig på alltilng, så kanske nästa är en tillgång.

Gungor är tydligen farliga saker...ni vet, såna med fjäder under som man sitter på och så går den runt åt alla håll typ? Den kan klämma fötter så de blir svullna och onda :-(! Inget brutet, inget blått....det är bra:-). Lite högläge, linda och försiktig rörelse rekommenderas!

Pizza och wok blev det på Alpen igår kväll, med kärleken och hans två goa glin. En bra film med Adam Sandler som satte sig i hjärtat. Som jag kommer att se om igen. Som jag vaknade med idag. Click. Rekommenderas varmt. En rolig film, tänkvärd som med humor fick fram budskapet om Carpe Diem. Otroligt starkt. Se den!

Och jo, Carpe diem mina vänner.
Det finns alltid något bra med varje dag. Med varje stund vi har på jorden finns det en mening, det är jag övertygad om.
Fånga stunden, ögonblicket och njut medan du kan.
Bekymmer kommer och går, hör till livet och går inte att fly ifrån, men det finns goda saker när oron inte tar överhanden.
En god kopp kaffe. Ett leende. En sjungande dotter. En kärlek. En bok. Ett gott sms. God mat. Ett gott glas vin. Sol. Skön luft. En god tidning. En bra låt. Ett fniss. Gapskratt. Choklad.
Mitt i det svarta gäller det att gripa tag i stunden som ger en lite frid, lite fniss, lite livsgnista.

För livet är vackert.
I det stora hela.
Med en del undantag, för att det är så livet är.
Vi är här för att lära oss saker på vägen.
Och lärdom kommer varje dag, om vi vill och är öppna.
Framför allt är lärdomen om att fånga dagen den bästa att införskaffa.
För att rusta sig för livet.
För det som onekligen kommer.

Kram & styrka & kärlek!

Johanna

Härlig helg

0 Läs mer >>
  

Just nu smälter en 70% mörk chokladbit i munnen samtidigt som jag insuper min första kopp av ett kardemummakaffe jag införskaffade häromdagen....och jag kan säga att det är en väldigt angenäm, väldoftande, lite julig känsla över smaken...gott alltså!!!

Slö morgon, vaknade återigen i natt runt 4-tiden och inte kunde somna om på en stund. Och i natt var det väl ingen fullmåne?! Vet inte vad som händer. Vet att jag bråkar med en styck tå på min vänstra fot.
Någon som haft slagsmål med denna kroppsdel någon gång vet vad jag pratar om. Jag har aldrig förstått att det kunde klia så djävulskt så man river sönder huden...men det kan det. Cortison och champinjondödande medel är införskaffat men jag vet inte hur lång tid det ska ta på sig för att fungera optimalt?
Fö rmig är det en gåta på ett sätt. Jag som är ett barfotabarn, som alltid tar av strumporna det första jag gör när jag kommer hem p g a ett uttalat strumpobehag. Älskar bara fötter, tror att mina fötter och tår vill vara på bar backe, känna golvet och smulorna, kylan och värmen...:-)
Antagligen försöker kroppen att tala om nåt för mig. Kanske att gympaskor på jobbet inte är det bästa alternativet, trots andning av tyget? Kanske att något i min sammansättning är felaktig?
Kanske att jag behöver en och annan kolhydrat trots allt, och lite tillägg av lite vitaminer & mineraler...? Vad vet jag? Köpte i alla fall ett sådant preparat, nämt Kvinna, igår, så får vi se om min kropp blir snällare;p!

Jaha, hoppas ingen satte sitt kaffe i halsen nu...mig rår nämligen ingen på vad gäller kvackelmageri. Är typ rätt okänslig för det. Men det kanske inte ni är? Ni ska inte närvara vid våra fikor på jobbet i så fall....!
Å andra sidan har ni väl nåt som inte är världens mest yummie-aktigt på er lekamen emellanåt också:-)? Vi är inte på topp jämt, eller hur?

Tränade igår, så skönt. Var där med vännen Anton och slet i maskinerna en stund medan Fridis hade sin dubbeldanslektion. Två slöfisar anlände hem, åt, tittade på halv film i soffan, halv i sängen tills jag somnade och Frida stängde av TV:n. Jo, typ trött är ordet. Somnade med halsont och huvudvärk, vaknade med mindre huvudvärk och halsont, och lite småförkyld bara. Det råds det bot på nu med mitt kardemummakaffe - bästa medicinen!!

En promenad till stan för inhandling av linsvätska ska ske, sen en fika hos Ak och mina goa bonusgrabbar tillsammans med kärleken och hans girls. Ser fram emot det!!!

En skön lördag önskar jag dig.

Kram
Johanna

Långmorgon & Juldoft

3 Läs mer >>


  

Efter härlig, fnissig, pratig kväll igår med Christine och Filippa var det en skön känsla att veta att vi idag skulle vara lediga...:-)
Studiedag, så jag passade på att göra ett turbyte för att kunna tillbringa dagen med min älskelse. Riktigt skönt!

Sov till 8 idag, tog en runda meditation medan Fridis fortfarande sov.
Mötte ugglan och en mård...och mårdens budskap var att jag skulle än mer ta itu med mina rädslor, göra mig av med det som inte är skönhet inombords för att få plats med det som är skönt och bra. Genom arbete med mig själv uppnår jag min fulla kraft. Ugglan ber mig fortsätta skriva, dela med mig...passar gott. Gör mig gott.
Och arbetet med mig själv pågår ständigt. Har kommit en bit på vägen. En ganska lång bit från att ha varit en ganska hård, principfast, svart-vittänkande människa till en mer ödmjuk där lättare en åsikt som inte är min egen får plats och ´kan granskas istället för att omedelbart förkastas för att den inte passar in i mitt liv, mitt tänk.

Jag önskar vara en ödmjuk människa, som respekterar andras åsikter, idéer och tankar och känslor. Det betyder inte att jag måste hålla med, det betyder att jag vill visa att de jag möter är lika mycket värda trots att vi inte tycker samma sak.
Som på jobbet...då vi kan få in alla kategorier av människor. En person som faktiskt kört rattonykter eller drogpåverkad, en tragisk olycka där det blivit allvarliga personskador, till och med död som utgång. Den människan har straffats nog, och den ska mötas med respekt. Personen är hos mig för att få vård, hjälp och den ömhet och respekt jag kan ge. Alla förtjänar att behandlas lika, med samma förutsättningar.

Jag har tidigare varit snar att döma, hellre än att fälla. Jag är medveten om det, och jag har arbetat med det och min syn på saker och ting. När saker är kaos runt omkring så har mina starka åsikter, sättet jag velat leva på blivit ett skydd, en mur att vila trygg bakom när allt annat gungar. Så tror jag verkligen att det har varit.
Sedan jag börjat må bättre, klättrat upp emot ljuset och kärleken till livet, till mig själv, till människor runt omkring mig så har mitt skydd inte behövts. Muren har rämnat, och garden sänkts. För mitt yttre liv, min själ är inte längre i ett känslomässigt kaos. Därför kan jag slappna av, släppa in oliktänk, livsandarna i mitt liv och därmed också bli en mer ödmjuk person. Och därmed känna livet på ett helt annat sätt!!!

Dagen idag ska bli en lite shoppingdag till en dotter som växer på längden som om hon druckit växttillskott.....! Lunch på stan och mysdag med film i kväll är tanken. Kommit överens om filmen Click med Adam Sandler är den vi ska se....gott!

Lediga dagar är underbart så här mitt i veckan....:-)

God dag till dig!

Kramiz
Johanna

Ledig dag med älskels...

0 Läs mer >>

dsc02393 (MMS)

Lugn i personalrummet infinner sig efter att lunch intagits, blodet letat sig till magen och tröttheten gör sig påmind:-). Så skönt med lite frid en stund i en annars tämligen hektisk miljö. För min del började dagen m puss på älskelsens tinning (mitt favoritställe och för övrigt det enda stället som tillåts pussas på). Gick en kylig morgon t jobbet, dimma över växjösjön, rosa himmel...härligt höstväder! Fem ggr efter att jag ringt o väckt den stora, lilla damen pratas vi vid per telefon. Om linneletande, rostbröd och brödrost..till skolan kom hon med snäll förälder som skjutsade. Tack! En del möten för min del idag. Ryggmöte. Sskmöte. Däremellan lite protokollskrivande. Förbandsvisning. En bra dag. Imorgon ledig då hönan har studiedag:-). Att shoppat står då på önskelistan. Först ska kvällen tillbringas med Christine och Filippa, lite käk och mys. Japp, en bra dag! Kram

Lugn i personalrummet...

0 Läs mer >>


Så tänker jag på att jag har många vänner som är invandrare. Fast jag egentligen inte tänker på de som invandrare, utan rätt och slätt människor. Som jag älskar, har stor respekt för och kärlek till.
Hur känner de i dagar som dessa?
Av okunskap tror jag, hoppas jag, att många lade sin röst i gårdagens val. Inte av eftertanke väl avvägt val. Väl...?

Ett program med Lisa Kudrow gick i helgen. Ni vet blondinen från serien Vänner. Hon sökte sina rötter bakåt, och fick kontakt med släktingar hon inte längre trodde fanns i livet. MÄnniskor i hennes släkt hade blivit mördade p g a fel tillhörighet, fel släktträd, fel nationalitet. Lika sjukt som att det i vissa religioner är ok att döda sin kvinna för att man tror/anser sig tycka att hon varit otrogen. Lika sjukt som att slå någon som inte kan försvara sig. Som sina kvinnor, sina barn, sin man...varifrån kommer rädslan, fientligheten, hatet?

Från valtankar till....en hämtning av en sprallig, dansglad, sjungande glad unge. Som har pratat oavbrutet sedan hon hämtades tills....tja, hon håller på än:-)
Om valet, om dansen, om människor hon känner, om valtalen, om mat, om kloka gummor och trummor, vitaminer och avslappningsövningar. Om livet i stort och smått. Och en frid infinner sig. Underbara, goa unge!!!!

Fiskfilé i form av torsk med äggsås fick middagen bli. Efter dans. Proteinpåfyllning.
Nu lite datafix på varsitt håll. Frida fixar sin Avatar medan jag bloggar. Snart sovdags för mindre flickor. Tja, kanske för lite större flickor också snart...

Ska läsa lite bok tror jag.
I lugn och ro i sängen, i nya lakan.
Och lite Puss med Bo Kaspers i Spotify.
Och lite tänk på Väderlek o dess sånger, som går runt och bearbetas i huvudet.
Jo, även idag finns det goda saker att ta vara på.

Som en latte på stan med min kärlek, en go liten stor tjej i mitt hem, skön musik och vetskapen om att det trots allt finns flest kloka människor i vårt land.

Kram till dig.

Johanna

Val, glad älskelse o ...

0 Läs mer >>


Friskare...skönt! Ingen feber sedan fredags kväll. Blev nog piggare då kärleken kom med god atessost, aioli, räkor och vitt vin....tack <3!
Seg lördag dag, mycket vila och mys för att hämta krafter till en härlig 40-årsfest.

De sista bacillerna skrämdes nog bort på dansgolvet i vild och härlig dans!!!! Gud vad roligt det är!! Roligt att bara släppa loss, ge järnet och dansa så svetten yr (för det gör den, jag lovar! Skulle egentligen haft ett bildbevis på det så ni fick se....). Lätt äcklig och glad for vi hemåt efter lyckad kväll.

Varit hos goda vänner idag, sockerkicksfika och prat. Mysigt, tack!

Varit och röstat.
Nu väntar Väderleksrep....!
Harklar upp mig lätt....
och sen dags för bubbelbad och film ikväll för ny samling kraft till arbetsvecka.

God söndag.

JohannaBacillskrämsel

1 Läs mer >>
 Frida 2006

Halmstad strand 2006, Frida var en liten plutt:-)
Hjälp vad tiden går!! Jag säger det ofta, och tänker det ofta...för det känns verkligen som att tiden går fortare och fortare ju äldre man blir! Hur känns det så inte för de kära paranteserna som satt mig till världen, som har sprungit ännu fler år än jag?

Ofattbart känns det ibland. Pratade jul på jobbet häromdagen. Den är snart här igen, fast jag verkligen tycker att det var alldeles nyss vi firade den här på Alpen. Tiden går, tiden flyger i raketfart och det gäller att hänga med!!! Jag vill inte missa en dag av det, livet. Jag vill följa med, sträcka ut mina vingar, sträcka min rygg och min hals och följa med...!

Vill se min älskelse, som liksom är min stora, lilla älskelse...vill se henne och följa henne på hennes resa. Se vad som händer framöver. Så mycket jag vill uppleva och vara med om, vill insupa varje sekund och göra det bästa av varje ögonblick.

De här dagarna hemma har jag ändå kunnat konstatera att sömn gjorde gott, var nyttigt och skönt. Musiken i spotify tillfredsställde mig med tonerna, en latte med min kärlek och en skön omfamning gjorde mina dagar. Idag känner jag mig piggare efter meditation o skön musik. Sett en skön film, A beautiful Mind. Fantastiskt bra, underbar kärlek i den som är starkare än allt annat.

Kram till dig.
Johanna

Tiden går...följ med!

0 Läs mer >>


God morgon vänner!
Hoppas er dag är en bra dag , och att ni inte liksom Mary Poppins flyger till skyn med ert paraply i blåsten....?!
Håller mig nog inne idag, hade feber när jag kom hem igår. Kände mig seg som kola, träningsvärk typ i hela kroppen och ont i händerna...har inte varken lust eller tid att va sjuk faktiskt. Har lite traktorlika läten från bröstkorgen, så därför sitter jag uppe lite och ventilerar de små andningsmotorerna.

Lars Winnerbäck i högtalarna just nu...har inte världens vackraste sångröst, men en känsla och fina texter som lockar mig.
Allt blir helt plötsligt väldigt intressant att lyssna på i mina nya högtalare....helt underbart med riktigt ljud. Det första jag gör när jag kommer hem efter jobet är att rycka på min dator och sätta på Spotify:-). Music is the shit!!!!

Michelle Featerstone fick jag tips om av Fridis, riktigt skön sångerska. Bra med musiknörd till dotter som hittar hur mycket bra musik som helst! Tack älskelsen ♥!!! Love you!

Jack Johnson, goda och sköna minnen en kväll för en si sådär 4½ månader sen...en underbar röst, skön musik...
liksom Adolphson & Falk...goda minnen, vackra texter...min och Patriks musik, förutom då Date som vi jazzade loss till på Simrishamnsfestivalen i somras, haha. Helt otippat, men det väcker underbara och roliga minnen av glädjefnatt och skratt! Och jazzade loss, nja....dansbandade loss mer, men kul var det!

Finns många bra musiker, sångare och sångerskor som är sköna att lyssna till.
När högtalarna var installerade prövades de hårt på låtar som Waka, Waka, I gotta feeling, och en del sköna E-typestufflåtar....försökte få Fridis att lyssna på Noice också men där gick liksom gränsen....:-) Lite lätt nostalgi!

Sänglägedags. Ska ladda in en film i datorn, De ofrivilliga får det bli.
Såg Soraya M igår. Om en kvinna som blir oskyldigt anklagad av sin man för att vara otrogen med en man som maken velat att hon skulle hjälpa i hushållet. Maken hade sett mannen och sin maka stå och viska till varann....Maken hade träffat en 14-åring som han istället ville gifta sig med, och då var det smidigaste sättet att anklaga sin hustru och få henne lättvindigt dömd till döden genom stening. Den är byggd på en sann berättelse, och fick hela bröstet i mig att vrida sig. Vilken kvinnosyn, vilket förtryck många kvinnor i muslimska länder lever i. Varje dag. Där deras ord väger lätt som ingenting. Där inga rättigheter finns för det kvinnliga könet. Och jag blir tung, ledsen och absolut övertygad om att jag inte ska konvertera till islam....! I grunden kanske tanken med islam var god, men vart försvann det goda i den...? Precis som i alla religioner när människorna gör om den till något som passar egna syften bättre. När människor blir hjärntvättade och bortom sunt förnuft.
Makt. Det handlar om galen, sjuk makt.

Ulf Lundell skrev en bra sång Gå upp på Klippan, där man kan möta sin gud genom att gå upp på klippan och be. Utan orgeltoner. Utan byggnader. Utan särskilda kläder. Där tron på livet finns inombords. I hjärtat.
Gud, livslust, kärleken till sig själv och världen...kalla det vad du vill.
Men att ha en tro på livet som är grundad i sig själv - det är för mig den godaste tron.

JOhanna

Musiktips...och konve...

0 Läs mer >>
 Sommarbild från Byrum, Öland 2009

Jaha...så var det då dags för bacilluppsamlingsplats Johanna då. Trodde jag skulle klara mig, trots att de flesta omkring mig varit lite risiga i diverse åkommor.
Varit seg i kropp och knopp hela veckan (alltså typ 3 dagar då) men tja, jag har jobbat och tänkt att det ju är en liten förkylningsbasseluska. Llite feber ville den åstadkomma i alla fall. Så, nej....det blir ingen promenad som tanken var. Det blir nog snarare ett bad i mitt badkar (utan bubblor....:-(!  )  för att hämta kraft.

Satt på möte på förmiddagen efter ommöblering av expedition. Träffat vår nye ULVE-ansvarige, som har det övergripande ansvaret. Kändes bra, inspirerande.

Igår var vi på bio...en riktigt amerikansk actionfilm med Angelina Jolie. Ganska spännande, underhållande och tämligen förutsägbar vilket inte hindrade att jag hoppade till av skrämsel ett antal gånger under den 1 ½ timma som filmen pågick....guuuuud, vad jag är lättskrämd! Jag bet i alla fall inte kärleken som satt bredvid mig, som jag gjorde med min käre pappa i bergbanan på liseberg när jag var liten och var skiträdd! Solly pappsen....

Badet hägrar.
Vila.
Längtan.

Kram!
Johanna

Seg i kropp & knopp

0 Läs mer >>


Längtar till ett litet paradisställe....hade varit skönt att ligga där på en filt, med kaffe och kärleken bredvid mig.
Bara vara.

Långmorgon här på Alpen idag, också skönt att bara vara. Ligga kvar, småprata med älskelsen, läsa lite...långdusch och kaffe. Jo, helt ok söndag!

Såg Nu eller Aldrig igår. Film med min favorit: Morgan Freeman, och även Jack Nicholsson. Två män med olika bakgrund som hamnar bredvid varann i varsin sjukhussäng där de båda får veta att de har kanske ett halvår, högst 1 år kvar att leva. De bestämmer sig för att se världen, åker i väg på äventyr tillsammans innan det så klart slutar med att Morgan Freeman till slut dör när hans fru äntligen fått hem honom igen. En sorglig, men stark film.

Framför allt ur perspektivet att när man älskar blir man väldigt sårbar. När man sänker garden som man ofta är väldigt duktig på att hålla uppe. Man blir då liksom naken för känslorna, för det som kommer till en och man fylls av kärleken. Det är stort, och det är vackert. Och det är också lite skrämmande. Med garden nere så finns inget försvar, kanalerna är öppna, hjärtat är öppet vilket gör att om något skulle hända så skulle man gå sönder. Men då har jag i alla fall älskat. Jag har släppt in, släppt efter och öppnat upp för att få uppleva det jag nu upplever. Och det är underbart. Underbart att älska, och underbart att bli älskad. Underbart att få ge kärlek, och få ta emot.

Snart dags att fixa mig i ordning. Ska bara ha en kopp kaffe till först. Småpratar lite med Frida medan jag skriver. Om tatueringar. Inälvor. Presidenter. Höger- och vänsterblock. Spridda ämnen och sköna tankar.

Kram i söndagen!

Johanna

Stillsamt

0 Läs mer >>
Brudbad

Grabbbad

Hoppas att mina goda arbetskamrater rett ut denna dag, efter en del strul med att få in någon som orkade/ville/kunde jobba extrapass...inget kul att tvingas fråga. Inte kul att tvingas jobba när man tänkt sig en ledig dag, eller helt ledig helg.

Vid halv 4 sprang jag typ ut från jobbet igår, hem för att hämta Fridis och vidare till Kvantum för inköp till kvällens trevligheter. Skulle eventuellt kört Fridis till och från danslektioner också, men hon kände inte riktigt att hon pallade detta efter skola och första pianolektionen hos ny snubbe. Nå väl, vi hann handla, laga mat, duscha och fixa till oss allihop innan gästerna kom:-).
Vinkväll, där alla hade med sig ett favvovin...blev en del vin alltså. Är lite trött i pannan idag allt! Lade oss vi 3, nöjda, glada och halvberusade...så det kan gå! Fantastiskt trevelig och gapskrattande kväll med goda vänner, bubblandes bubbelpool, drickandes vin och ätandes mat kvällen lång....TACK♥!!

Långmorgon idag, inte så långsovning men segstartad morgon med timmar i sängen innan jag tvingade mig upp i duschen till slut...seg som kola typ. Så skönt att ligga kvar, småprata, fnissa, njuta av livet. Småfolk som kommer och lägger sig och snackar i sängen, spelar lite låtar från mobilen, gott mys helt enkelt.

Vi har gjort lite nytta också....(eller nytta?! Klart fan att det är nyttigt att samla kärlek, anletsdrag, goda stunder men så himla mycket praktisk nytta kan jag nog inte beskylla mig för att ha åstadkommit denna dag!!!) inhandlat ny jacka till Fridis eftersom någon tråkmört snott åt sig hennes skinnpaj på musikskolan igår:-(, irriterande!! Nåja, en höst/vinterjacka inhandlades. En svart som är hur snygg och Fridig som helst. Ett par shorts fick det också bli...det bär av till varmare bredddgrader på höstlovet så lite sommarkläder är inte fel:-)!!! Tjoho!!! Fattar nog knappt det ännu, men iväg ska vi...och det ska bli helt makalöst skitkul, känner jag! Puss och tack och galet hård kram min kärlek!

Lunch på stan, caffe latte och chokladbit hemma...justa högtalare med bästaste Spotify som kan dundra ut....I gotta feelin....ooo....japp, hur bra som helst! Mer mys, mer samla-energi-och-kärlek-och-gud-vad-jag-mår-bra-feeling helt enkelt.

Nu väntar en sån kväll med älskelsen.
I TV-soffan, tända ljus och god mat.

Gött!

Puss i örat!

Johanna

Vilken kväll! Vilken ...

3 Läs mer >>


Jag önskar jag hade ett allseende öga.
Som liksom kunde se bortom nuet, bortom det just nu fysiskt uppenbara.
Som kunde se det mentala, själsliga.
Nä, kanske inte hos alla och envar.
Men hos specifika personer, lite då och då vid behov.
För att kunna råda, hjälpa, kanske med fingertoppskänsla hinta lite om vägen.
Om hur det blir.

Samtidigt så...nej, kanske är det ingen bra idé. KAnske är det bättre att var och en får göra sina egna missar, sina egna tabbar och vara i sitt eget öde.
Ändå är det lockande. Vill så gärna hjälpa lite, stötta och ge styrka, kärlek och lite glädje...visa att saker kan vara piss just nu, men lite längre fram så kommer det kännas bättre. Lite längre fram kommer det att kännas som att det inte var du som tänkte som du gjorde...
Jag vill inte ta bort smärtan, inte trolla bort det som är tufft. Tror det är nödvändigt för att växa. Skulle däremot vilja ha lite vishet, kunskap och ett stort hjärta som vet hur jag bäst stöttar. Visa att jag finns där utan att ta över, låta dig känna det du gör men ändå ge styrka vid behov.

Jag vet att det är tufft med alla omställningar, allt som hänt och händer, i lite kvickare fart än man kanske räknat med. Eller varit förberedd på. Och det är faktiskt ok att vara i en tråkkänsla ibland, att vara i djupet i dalen för att sedan se ljuset en bit ovanför. Finna målet där, klättra bit för bit och få en djupare insikt om saker faktiskt ändå ordnar sig.

Jag önskar så att jag kunde lyfta oket en smula, finnas där och att du skulle känna tilliten till mig. Till livet. Till glädjen och kärleken. Till att det ordnar sig. Till att det är ok att det inte blir som förut, det blir annorlunda men kanske ännu bättre. Förändringar kan skrämma, men de är i grunden botten för själva utvecklingen. För att livet inte ska stanna av.

För jag finns. Lika mycket. Trots förändringar.
Yttre omständigheter ändras, livet formas om, men jag finns i allra högsta grad.
Med ett starkare hjärta än tidigare. Med mer plats.  
Jag finns och jag älskar.
Och hos mig finns det plats.
De jag älskar finns det plats för i mitt hjärta.

Kramar till Dig.

Johanna

Ett allseende öga

2 Läs mer >>


Och nu lite reklam......

Gå in på

www.lifeoffellan.blogg.se

om ni vill läsa min dotters tankar, vardagliga händelser och funderingar över livet, modet och det mesta som rör sig i en 10-årings hjärna:-)

Slut på reklam.

Johanna

Fridas blogg....