1 Läs mer >>
 
Nu talar jag inte logik, inte realism.
Jag talar om känslan av meningslöshet.
 
Att leva ett liv, säg, ett förhållandevis långt liv där sug och mening, lust och glädje fortfarande finns. Upptäckslustan, glädjen att hitta på saker, vara i sociala sammanhang är drivet i livet. 
 
Och så vet en.
Att en dag tar det oundvikligen och oåterkalleligen slut. 
Och jo, det är det jag vänder mig emot. 
Det meningslösa i det skeendet.
Om du varit en älskad människa, som tillfört värde i andra människors liv där en vet att saknaden kommer att vara stor...ja, då känns det meningsfattigt. Som en dum ide. Som en väldigt bitter händelse. Som ett hån till den som lämnar och till de som lämnas kvar.
 
Och jag vet, jag vet att vi föds och dör - det är livets gång. Jag är väldigt väl medveten om det, och har funnits nära när både nära och patienter gått över till andra sidan.
 
Men jag vill ändå protestera mot det.
Jag ogillar det verkligen.
 
❤️

Inlämnar en protest m...

0 Läs mer >>
 
 
Ställde klockan men vaknade tidigare. Låg kvar och slöade en stund innan fix och frulle.
Tände ljus och åt frukost i lugn och ro innan lite ljudövningar och uppvärmning.
 
Sjungit i vackra Härlövs kyrka idag, så himla fin och mysig kyrka och ett nära och mysigt barndop av en söt liten kille. Känns fint att varit en del av det idag på själva första advent.
På vägen dit lyssnade jag på P1 där det sjöngs adventssånger, något som påminner mycket om min barndom då jag sjöng i barn- och ungdomskören på alla högtider. Det var en speciell känsla ändå, något jag ibland saknar faktiskt. Det hade inte varit samma sak nu, blir mer nostalgiskt sentimental då jag tänker på då. 
 
Efter kyrkan firade vi lillbonus födelsedag med släkten. Massor av kakor och tårta så magen är lätt svullen nu:-)
Tiden går, det gör sig verkligen påmint en sån dag då alla samlas. Tacksam för dagen ❤️
 
Ikväll ska inte göras annat än att se mina favoritprogram: Solsidan, Hellenius hörna och så sista avsnittet av Bron. Lite heligt att få vara bara lat och fokuserad på TV- rutan. 
Njuter min söndag.
 
Kram o fin kväll❤️
Joey
 

Dop, P1 och tacksam.

0 Läs mer >>
 
Fest med fina kollegor, prat, skratt och god mat för att fira andrapriset i Kvalitetspris för minskade antal trycksår hos patienterna hos oss. Bra jobbat!!! 
 
Idag ringde ändå klockan vid 7 för att åka tur och retur till Schillerska gymnasiet och öppet hus på estetisk och teater-programmet. Mycket musik och sång i nära sex timmar i bilen, någon timme på skolan och en god lunch på Andrum som har underbar vegetarisk buffé. En fin dag!
 
Gjort i ordning nån slags muffins med gojs på (kallas cupcakes om de är snygga men detta blev muffins med gojs o hallontjofs). Hoppas de är goda och duger till 12-årskalajs imorgon.
 
Sista Så mycket bättre idag.
Ser jag fram emot att se, med katt i knät och filt över mig. Kurerar min förkylning med ingefära och citron så att stämbanden håller till solosångerna.
 
❤️

Fest o muffins med go...

0 Läs mer >>
 
 
Torsdagskvällen bedrevs i bakningens tecken här hemma. Lussebullar, sega chokladrutor och muffins som ska anta formen av någon slags cupcakes med citronfrosting till söndagskalaset.
Halva mängden lussebullar ska gå till klassförsäljning men lite kan vi själva få njuta av således. 
 
Att baka kan va ganska skönt, när inställningen är på "bakning", musiken i bose-systemet funkar och lusten infinner sig...inte så tokigt! Knäppt att dra igång allt halv 6 efter jobbet men ändå mysigt! Min älskelse var väldigt inne i lussebullsfixandet vilket var ännu mysigare.
 
Har tagit beslut i dagarna om att vara i ro ett tag. Att stanna där jag är med jobb, men att också behålla förändring med ytterligare en fantastisk kollega som jobbar med studenterna. Andra beslut jag tagit är att efter nyår gå ner lite i tid. För att få egen tid, lugn vardagstid där annan lust kan komma. Det känns, för er, kanske som ett litet beslut men för mig kommer det att bli värdefullt. Ett steg till god förändring, är tanken. För att orka, vilja och ha lust. 
 
Haft en skön stund med Jeff Buckley (på Spotify alltså!) och Faktum, Smp, buffé och en god Rom. Ligger nu ner en liten, liten stund innan fix efter jobbfest. Sån lyx!!!
 
Kram och fin fredag ❤️
Joey

Ett steg till god för...

0 Läs mer >>
 
Klok katt. Lite så känner jag mig nu. Söker mig under filtar, i raggsockor...och tänder ljus och adventsljusstakar för att locka fram ljuset ur denna mörka rugguggletid!
Njöt i helgen då kylan kom på riktigt med hög luft o sol...hoppas det kommer tillbaka snart.
 
Legat på golfboll på golvet med filt över mig både igår kväll och idag pga ond kropp. Från nacken till ryggslutet/bäcken är det som en stor kramp. Högst okul. Längtar efter massage och efter sjukgymnasten....golfbollen gör sitt tack o lov, så hoppas på sömn strax - och en bättre morgondag.
 
Imorgon blir det bak av, kvällsbak, till kalas och adventsförsäljning och mest för att det ska göras som projekt tillsammans. Blir nog bra, o hur som haver kommer god doft att sprida sig!
 
Först natt, jobb och sen: väldoft.
 
Kram o God natt.

Filtar, ond kropp o b...

0 Läs mer >>
 
Utan musik stannar själen....!
Det finns så mycket fin, klok, bra, skön, underbar, medryckande, känslosam, glad musik....
Känns som att det är nödvändigt för välbefinnandet, förstärkning av de känslor som finns liksom. 
 
Tänker på de som inte har musiken, inte får lyssna på det eftersom religion sätter stopp för det. Som Seinabo som var med i Jills veranda berättade om sin pappa, att vissa muslimska grenar inte får sjunga, lyssna på musik eller dansa. Vilket gjorde att han hade någon slags skuld hela livet som han bar på, ändå kunde han inte låta bli att skapa musik. Att sjunga och spela. 
 
Vilken kraft det är om det till och med förbjuds i vissa sammanhang!! Och vad svårt det är att tysta musiken, för de som har det inom sig måste få ut den - häftigt och starkt ändå!
 
Jag tror också att musik kan förmedla tröst, kärlek, hopp och kamplust. Precis det vissa kan va rädda för tänker jag. Beröring.
Att bli berörd.
 
Och så kan det va det bästa en kan va med om.
Just det där, att bli berörd.
 
❤️

Att bli berörd.

0 Läs mer >>
 
Tiden efter jobbet är ibland väldigt skön.
Att tillåta sig att hänga av sig, sätta sig med katt och bara va ett tag.
Samla ihop sig efter dagens tyngd, samtal och vändande och vridande. 
Det behövdes verkligen. 
 
Kraft att sen fixa potatismos och stekt torsk panerad med ägg o majsmjöl, stekta vitlökschampinjoner o broccoli. Väldigt gott.
 
Historieätarna firar Jul.
Det är väldigt kul program.
Ljusen i fönstren är en gammal sed, sen 1500-taket, att bjuda in de döda som funnits omkring en.
En fin tanke.
Så välkomna tillbaka ni kära, inga andra redan "utslängda" är välkomna dock:-)
 
❤️

Ljus i fönstren.

0 Läs mer >>
 
Söndag.
Träning efter uppehåll på 1 vecka eftersom min hals varit dum, typ. Skönt att va igång!
Påhälsning av god vän.
Lite tvätt och matfix.
Bilder i datorn.
Bilhämt av reparerad plåtpärla.
i väntan på dotter med tåg och död mobil....
 
Längtar.
 
Imorgon är det måndag.
Viss oro över vissa uppgifter.
Det löser sig såklart men känslan i kroppen känns sådär innam beslut är taget. 
Vi får se. 
 
Nu vill jag främst ha hem min älskade unge.
Sen kan vi njuta söndagkväll.
 
❤️

Söndag. Längtan.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
Igår fick jag verkligen julkänsla i kroppen, efter att ha blivit bortrövad till Stufvenäs gästgiveri av sambon. Där var julgranar, ljusstakar, granris...så mysigt!! Kollade på John Houdi och dansade kasedans (som vi verkligen inte alls kan) och skrattade gott tills det åtminstone blev lite rock'n roll. En kul kväll!
 
Blev toksugen på mysigt adventsfix och julmusik efter denna vistelse således, så utan att packa upp gick jag direkt till stan för lite ljusinköp, duk - och blomköp. Så nu är det piffat, pepparkakor hänger i fönstren och Tommy Körbergs jul har sjungit vackert för mig hela tiden. Ljusstakarna är uppe men ännu ej tända...kanske tjuvstartar jag. Ljuset är underbart och välbehövligt efter alla hemska nyheter runt om. Gäller att inte duka under för det, utan bejaka det sköna, fina...!
 
Ska sätta mig vid pianot och öva till nästa helg, men också yla lite julsånger. För att jag kan, vill och får❤️
 
Kramar till er!
Joey

Ljuset är underbart!

0 Läs mer >>
 
Denna älskade, trampande, ludna lilla katt.
Som en härlig värmedyna, full av gos. 
Välbefinnandehormonerna får sin dos varje dag av denne herre, tacksamt att mitt knä och famn är dugligt som liggställe. 
 
Tittat på Jills veranda med Joel Alme nu, ett riktigt varmt och bra avsnitt. Blir inspirerad av att sjunga på ställen som de gjorde. På fängelser, för att förgylla livet för de som sitter där. Häftig grej tycker jag, som verkligen spred värme märkte man. 
 
En kopp the, Tusse och kaffedrickande dotter i vardagsrummet. Rätt fin torsdagkväll minsann.
 
❤️

Dugligt.

1 Läs mer >>
 
 
För att skapa lite glitter i en galen värld gäller det att ta tillvara ej vissnade blommor, lägga de i en glasskål och njuta lite till av skönheten. 
Lite oatly chokladglass med hembakad pepparkaka till en god kanel- och kardemummakaffe för att muntra upp min halsonda unge är också lite glitter. 
 
Ta mig tusan!
Det gäller att göra goda saker för andra, och också för sig själv och sina nära.
Det om något kan vi ångra att vi gjorde för lite av, och det verkar ju onödigt!!
 
❤️

Lite glitter.

0 Läs mer >>
 
Måndag efter en helg som gått alltför fort. En bra dag ändå, med olika sysslor. Reflektioner med studenter på egen avdelning och även på annan avdelning där jag är mentor. Planering. Fundering. Omstrukturering. 
 
Majsplättar och broccoli- och bönröra till kvällsmat och nu fåtölj. Vila. Kollat på Öppna kanalens play som spelat in Insamlingskonsert för flyktingbarnen. Mysigt att få va i känslan lite till, och att få njuta av att stå på scen med min bästaste unge. Mer sånt! Mer sång o musik tack! Behöver mer av det i mitt liv, för att vara riktigt hel. Har ett dop till att ladda för, skulle behöva något mer "konsertigt" oxå:-) En får se vad som händer!
 
En slö kväll med lite halsont, blir tidigt i säng för att va pigg och frisk till Imorgon.
Så det så.
 
❤️
Joey

Mer sånt!

2 Läs mer >>
 
 
 
Pepparkaksbak idag, så mysigt!
Lillbonusen, min mor och jag bakade ut en massa ätliga sådana, och så några att adventspynta fönstren med. Tror att jag ska julpynta allt tills advent - bara för att det är mysigt liksom:-)
 
Efter den dagen kände jag mig som en pepparkaka typ, så jag var tvungen att ta mig ut på en promenad. Så fantastiskt väder, hög luft och vacker omgivning. Hördegårds fyra i öronen, så himla skön promenad i fri luft, fri stad. 
Det behövs ta in, i hjärnan.
I kroppen, i själen. 
Jag är fri, jag kan gå ut i underbar luft och känna att jag inte behöver vara rädd.
Jag kan uttrycka min åsikt, skriva om dem och  stå upp för det jag tror på utan att det är farligt.
 
Det är inte alla förunnat.
Men stjärnor...
Låt det bli en självklarhet över vår jord.
Låt det glada, det ljusa vinna.
Hjärtan kan få plats med mycket gott- låt det smitta av sig runt omkring.
 
På min runda log jag mot alla jag mötte.
För att kanske sprida lite ljus, lite glädje.
Send it forward - får du ett leende, ge det vidare.
Någon som gör nåt fint för dig, gör nåt fint för någon annan.
Visst kan vi?!!!
 
❤️

Visst kan vi??!

0 Läs mer >>
 
 
En så bra dag igår, bra jobbflyt, fniss och god stämning, fantastisk spa-eftermiddag med min goda vän Annika efter jobb. Bubbelbad och ansiktsbehandling så jag liknar en salami i ansiktet idag mest. Är extraglad för smink idag!!
Ljuvlig middag med skratt, musik, gamla tidningar, god mat och fantastiskt vin. En god kväll, verkligen.
 
Sen vaknar jag upp och hör nyheten om terrordåd i Paris. Något som skulle va en härlig kväll på operan slutade i tragedi, efter fullständig galenskap...uträknad, sjuk jävla galenskap. 
Det fibns inte ord. Det finns bara sorg, och avsky mot handlingen och det fanatiska tänket. 
Jag känner mig rädd. För vad som kan komma ur detta, för hur det ska bli.
 
Jag tror dock att ljuset övervinner mörkret. 
Att det finns hopp för det som är varmt, klokt och medmänskligt. Men just nu är jag darrig i benen med en klump i bröstet.
 
För det lilla barn jag ska sjunga för idag, ska jag lägga mycket känslor av att va välkommen, att det finns hopp. Det är en galen värld men vi finns här och kan göra bra saker av det!
 
❤️
 

Salami, en galen värl...

0 Läs mer >>
 
 
Cykelträningsmin ovan, typ. Gött pass på gymmet efter jobbet idag. Underbart faktiskt.
Hördegårds fyra i öronen som är väldigt bra, bra musik med tänkvärda texter! Passade väldigt bra för träning och samtidig rekreation.
 
Efter grönskssoppa och dammsugning av en liten del av huset gäller nu Jills veranda på play. Intressant programserie tycker jag med en riktigt duktig musiker med hjärtat på rätta stället som lever i en tämligen kontroversiell del av världen.
 
Det där med religion är konstigt, tycker jag. 
Att det är så självklar del av livet, av hur en lever sitt liv. Och jag tror liksom inte på nån gud, utan tror mer på mig själv och min egen förmåga. Ser liksom ingen anledning att tro, eller överlåta någon slags hopp och trygghet till nån gudom. Men det är ju jag. Jag tror på människans kraft och styrka, på andlighet - absolut. Att människor som gått före finns kvar fast liksom på andra sidan. Det är väl i så fall min tro.
 
Det är fine med att folk tror på olika saker, på olika gudar bara jag får tro som jag vill. Bara respekten finns. Nyfikenheten mer än dömandet. 
Då kan det bli rätt bra, ändå.
 
Jag kanske ska göra som Seinabo i Jills veranda- utsätta mig för att gå till en kyrka som sjunger gospel så taket lyfts. Jag gillar musiken, draget men är liksom rädd för religiositeten. 
En utmaning onekligen.
 
❤️

En utmaning.

0 Läs mer >>
 
Längtar tillbaka till i fredags.
Sång och musik, scen och härliga medmusikanter som förgyllde kvällen...!
Övat på sånger till helgens dop, och hoppas det blir bra. Kommer dock att sakna juste musiker som förhöjer allt.
 
Vegetarisk lasagne och samtal vid bordet.
Om taskiga killar och orättvisor i klassrummet,  om mod att ta upp det tillsammans med sina vänner för att försöka skapa förändring. 
 
Annars är det ikväll en inte så bra kväll.
Tittar på mina rosor, tänker och låter det va som det är. Katten är fin att ha hos sig. Rosorna också.
 
❤️

Längtar tillbaka.