0 Läs mer >>
(null)

Idag fick stenarna jag målat en plats.
Tusse fick sin gravsten, äntligen, där han ligger i sitt älskade Kråketorp. Han gillade att sitta i gräset och bara titta ut, på korna, lyssna på fåglarna. Och så kom han och gosade in sig i famnen, för att hämta kraft och kärlek efter lite äventyr som det anstår en katt. Finaste Tusse…tack för att jag fick vara en del av ditt liv. Så fin du var, så utomordentligt fin. 

(null)

Resten av stenarna fick sin plats. Som ett välkommen hit. Till landet. Där en kan få ro. 

(null)

(null)

Vem hade kunnat ana att ännu ett år av pandemi skulle gå…? Känns overkligt att vi varit med om, är med om, denna vidriga historiska håndelse som jag och  de flesta med mig önskat slippa. Ändå har vi ställt in, ställt om, levt annorlunda allt efter vad som behövts. Och allt går ju. Även detta. Men oj, vad jag längtar efter ett år där viruset ses gå tillbaka. Fuck you covid19!!

(null)

Vi äter gott, har det gott. 
Pratar om saker som hänt, som gett glädje, sorg och en del funderingar. Vi pratar om tacksamheten över att vi har varandra, våra barn och nära och kära. Våra älskade vänner,
Det finns så mycket att vara tacksam över.

Önskar att jag förstod lite bättre, sådant som gnager i bakhuvudet. Om vad jag faktiskt gjort och vad jag kan göra annorlunda. Det finns alltid saker att jobba med, bli bättre på - och det är ju så klart lättare om en vet vad det är. Ibland är det så tydligt, ibland vet en precis. Ibland är det mer luddigt och är mest som ett gytter av oförklarligheter. Kanske klarnar det. Kanske blir det bra.

En diagnos har vi fått klarhet i, när min älskade unge fick sin adhd-diagnos. En klarhet som kändes självklar, men som ställer till det med funderingar bakåt och framåt. För både henne och för mig, när ärftligheten är påtaglig. Försöker lära mig mer, av det förflutna för att göra bättre framåt. Och jag menar det - att jag inte vill ha min unge annorlunda på något vis i världen. Hon är den bästa som finns! Men det jag önskar är att hon ska få må så bra det är möjligt. Det är hon så värd, min finaste människa. 

(null)

(null)

Nu njuter vi, av hummer i ugn, av älgfile och snart av saffransäpplen. 
Pol Roger och rödtjut gör rätterna och livet sällskap. Lugnet på landet, samtalen här bäddar in funderingarna och ger nytt ljus till det mesta.

(null)

(null)
 
Ett riktigt Gott Nytt år önskar jag dig.
Ett kärleksfullt, vackert, roligt, pirrigt, galet, eftertänksamt och alldeles underbart år!

Kramar Joey ❤️

Eftertänksamt och ...

0 Läs mer >>
(null)

Vi landade i stugan efter jobb och packning, och  efter omfamning av dottern som skulle åka till Malmö. Alltid så tungt att säga hej då, även om det inte är hundra mil emellan. 
Ändå tungt i mamma-hjärtat att skiljas efter många dagar i hop, eller förvisso oavsett minuter eller dagar som gått.  Tacksam för veckan, för hänget ihop, för sången och musiken, samtalen, Harry Potter-race och små promenader.

(null)

Så perfekt att landa här i stugan när hjärtat kändes tungt. Som att skogen och landet lägger sina händer ömt om min själ, kramar och tröstar. Ger ro.
Varit sjukt trött i flera veckor, förvisso glömt ett par veckors b-vitamininjektioner så kan ha med det hela att göra, så extra skönt att få vara här i lugnet några dagar. Känner att jag andas lättare liksom.

(null)

Lagat mat, druckit rödtjut, suttit och pratat jobb, framtid, drömmar…
Sorterat inköpta filmer som var köpta osedda, i högar för "båda vill se", "jo, men visst" och "bajs, eller bara fel genre för en av oss". 
Kul syssla med vinylplattor i bakgrunden!

(null)

(null)

(null)

Kram och god natt❤️

Lägger sina händer...

0 Läs mer >>
(null)

Efter några dagars ledighet var jag tillbaka på jobbet. Så otroligt skönt att få ett par dagar efter jul, att liksom mest bara vara.  Att ta promenader, träna, umgås, läsa och kolla på Harry Potter…sett fyra stycken lika många kvällar i rad. Älskar dem!

(null)

Fullt fokus idag på att försöka kalla det som går att kalla i närtid. Svårt att riktgt våga fullt ut i denna förunderliga värld med pandemi och halt underlag att förhålla sig till, som kan kasta planeringen över bord på ett ögonblick.
Tycker att jag skaffat mig en överblick idag, fortsätter imorgon, och håller tummarna att det ska hålla!

Någon dag när jag landat i ett sug, och behov av fokus på ingredienser ska jag ta fram min nya receptbok. Har provat några tidigare, då hämtade från instagram där Camilla Hamid lägger upp alla recept. Boken är fantastiskt vacker, med prepp, förklaringar, vackra bilder och fint, tjockt papper. Bara det!
Att ägna sig åt bakpill när det kan svaja runt omkring ibland, eller bara för att hitta annat fokus, det känns bra för min ibland utomordentligt rastlösa själ. 

(null)

Hade tänkt ta ner julen, men den får vara till söndag i alla fall. Stillar mig och sätter mig ner efter intag av grönsakssoppa.

Imorgon åker min älskade Frida-Hedvig tillbaka till sin Oscar i Malmö och vi drar till landet-landet. Till tystnaden och lugnet, till brasan, miniformatet, raggsockorna och att ännu mer bara vara i stunden. 

Kram ❤️ Joey 

Min ibland utomord...

0 Läs mer >>
(null)

En stunds snack i köket, med brorsan, och sedan med sambo, dotter och även far, för att samlas innan hemfärd till Stockholm.
Kaffe och småprat som uppladdning för alla olikas sysslor. För min del inför långpromenad i oändligt vackert, kallt väder. Så skönt att väcka kropp och knopp till liv med träning eller promenad. Som att tankar lägger sig mer till rätta efter fysisk ansträngning, som gör det lättare att ta sig an dagen.

(null)

Tänker på att vi väl alla spelar lite olika roller, beroende på vilka vi möter eller i vilket sammanhang vi befinner oss i. Sättet att spela, eller förmågan att spela (eller att låta bli) ändrar sig ofta utmed vägen, med åldern tror jag. Om en tillåter sig, och kanske rycker mer på axlarna åt det. Det spelar inte så stor roll med åren, om människor tycker saker. 
Förhoppningsvis landar en i tryggheten att det en är, med alla sidor, får tas emot bäst det vill. En kan inte bli älskad av alla, men tillräckligt många älskar en nog oavsett.

(null)

Innan det lugnet infinner sig, innan alla känslor landar, så är det så klart kaos. Tankar om hur en varit, är och kommer att vara. Om en iklätt sig många olika roller genom livet, så tar det kanske längre tid att landa i att en duger - precis så som en är. 
Det får ta tid, och behöver kanske marineras 
en del innan det liksom får sina rätta konturer. Tror dock det går att bli vän med de där sidorna, oavsett vilka de är. Om en behöver känna in en längre stund i sociala sammanhang, eller om en kastar sig in i det med hull och hår för att sedan behöva backa. För att samla ihop sig sedan, efteråt.
Vem säger att det är fel?
Det är olika sätt att förhålla sig, olika sätt att vara. Bara så.

(null)

Kram ❤️ Joey

Olika roller.

0 Läs mer >>
(null)

Sov länge idag, så skönt.
Haft tre nätter av knasandning och seglunga, vet inte riktigt varför, men behövde väl efter de rycken lite sovmorgon. 
Tog ett pass på gymmet efter frukost, så skönt att svettas lite.

(null)

Varit trött idag, suttit och läst, kollat på konsert från Irland, Bäst i test och slappat.
En bubbla-in-mig-dag efter julfix och sociala dagar, det behövs för att återladda batterierna. 

(null)

Blir pasta med julskinka, purjo, curry, vitlök, kycklingbuljong, spenat, grädde, peppar, chili och majs ikväll. En gammal klassiker för vår familj. Tror rätten uppfanns i köket på gamla norr för nästan tjugo år sedan. Kanske uppstod den efter julen när skinkan skulle tas tillvara, minns inte. Gott är det oavsett.

(null)

Ljuvligt ljus även idag. Flödade in där vi låg och satt. 

(null)

Kanske blir det en film framåt kvällen, och tidig kväll. Det är nog vad den här kvinnan behöver - liksom två semesterdagar efter denna dag…jisses, så skönt!

Kram och god fortsättning!
❤️
Johanna

Bubbla-in-mig-dag.

0 Läs mer >>
(null)

Idag fyller mamma år. 
Åttiotre bast. Det firades hos oss, med kalkon à la Ernst - och lite freestyleJoeyrecept. Har aldrig lagat kalkon annat än okryddad till en allergisk katt jag hade på nittiotalet. Det var rådet från veterinären: pröva tre veckor med bara kalkon. Det hjälpte inte men katten gillade nog livet med 4 kg kalkon i veckan. 
Smaken på den idag var nog avsevärt bättre än vad kattstackaren fick, idag med ingefära, honung, balsamvinäger, japansk soja och smör och så fylld med citroner och vitlök. 
Ful blev den men riktigt god!
Och mamma var nöjd- det var ju huvudsaken!
Desserten var hennes hemgjorda punschglass och ostkaka, så hädiskt gott!

(null)

Det bidde ny duk och inget rött till dukningen dagen till ära. 

(null)

Är så tacksam för fina dagar, för välmående och friska föräldrar och familj. För umgänge, lyckan att få vara ihop.
Och för att föremålet för dagen, min mor, verkligen är så pigg sina år till trots - ljuvligt!

(null)

När kalkonen stod i ugnen passade jag på att gå ut en stund i otroligt väder. Knarr under skorna, bländande solsken och härlig kyla. Lyssnade på listan Spotify plockar ut i slutet av varje år på det en lyssnat mest på. En riktigt bra lista, som passar alla humör och funkar bra på promenaden för komplentation, hoppsasteg och vemod - allt i ett.

(null)

(null)

Att bli bländad - det är ju ändå magi!

Pizza ikväll var väldigt gott, en lugn kväll i soffan framför serien om Gustav V - en Kunglig affär och så Morden i Midsomer. 
Nu blir det ändå två h tidigare läggdags än föregående kvällar - så välbehövligt.

Kram ❤️ Johanna 

Kontemplation, hop...

0 Läs mer >>
(null)

En verkligt trevlig julafton blev det, med dottern Frida-Hedvig, bonusdöttrarna Fanny och Felicia, sambon Patrik, bror Johan, far och mor. 
Härlig stämning, fantastisk mat och klappar, skönt häng, skratt, musik, spel och snack. Och givetvis, Karl Bertil Jonssons julafton.

(null)

Fader Patrik och döttrar. 

(null)

Mor Johanna och dotter.

(null)

Matintag.

(null)

En liten kupp blev två otroligt fina raggsockor till dottern.
 Ibland måste en vara lite galen. Kontakta dem en liksom har där någonstans, och har tänkt på av olika skäl. Hade jag inte gjort det hade jag inte fått veta att hon som kontaktades blev uppriktigt glad för frågan om att hjälpa mig med sitt kunnande. Och jag hade inte fått se en så rörd, glad unge! Ibland kan små knasigheter leda till så mycket bra, så tack du människa! För din omedelbara vilja att fixa och  för din värme!

(null)

En liten promenad fick det bli i kalla eftermiddagen, med knarr under skorna och frostnupna kinder. Faktiskt alldeles, alldeles underbart!

(null)

Medan hemmet fylldes av sång och musik av brorsan, Fridis och mig satt våra största fans bekvämt och lyssnade…hur söta?!? Bästa supporters genom livet, alltid!

(null)

Helt magiskt att dra loss ett par timmar i musikens värld!

(null)

Oscar kom framåt kvällen, och brädspelen (nya för dagen) åkte fram: vem vet mest och På spåret. Härlig avslutning på lång dag, med värme i hjärtat över att det blev så bra det kunde trots restriktioner och att inte alla kunde vara med på grund av det (AK, du var saknad!!)

Men tack livet.
För en finfin dag.
För mina människor.

Puss och kram ❤️ Joey

En finfin dag!

0 Läs mer >>
(null)

Lugnet har infunnit sig, efter alltför löjlig sovmorgon men ändå häng i sängen en stund. Hämtade kaffe till oss och så låg vi och småpratade en stund innan frukost och andrakaffe.

Fixade julskinkan idag, feta- och soltorkade tomater-knyten i smördeg, skalade potatis, tog upp kalkonen till mors födelsedag och annat smått och gott. Dukningen är klar, bordsplacering likaså och drickat står innanför balkongdörren och väntar på snabb kyla imorgon. Ägg med majonäs och räka, en pizza med creme fraiche, rödlök, citron och stenbitsrom ska göras imorgon innan mor och far kommer med traditonella rätter. 
Ser verkligen fram emot morgondagen även om det även i år är en mindre skara människor.  Men härligt ändå!

(null)

Fick otrolig amaryllis-bukett idag, så glad! Passar perfekt, och kom precis lägligt då trötta tulpaner fick gå hädan.

(null)

(null)

Snart uppesittarkväll med dottern, sambon och brorsan. Sjungit länge i eftermiddag, det stör mig kollosalt att rösten inte är så bra igen, även om det efter ett tags sjungande lossnar till viss del. Hoppas innerligt att det vänder! Hämtar så mycket kraft och energi därifrån, får utlopp för alla känslor - glada som ledsna.

Nu Bingolotto minsann - för första gången i mitt liv på uppesittarkväll. 

Kram ❤️ Joey

Lugnet har infunni...

0 Läs mer >>
(null)

Det blev en annorlunda dag.
Efter jobb gick jag i godan ro ner på stan för att inhandla till kvällens middag samt att försöka hitta favoritglöggen. Första uppdraget var lätt! Det skulle bli laxpasta med fetaost och chili/paprika-fraiche när dottern kommer hem! Uppdrag nummer två gick inte att lösa men det blev en annan sorts äppelglögg och en hederlig - en tager vad en haver!

På väg till kassan där i butiken kollar jag hur det går för de resande tu från Malmö. Som typ alla tåg senaste veckan blev även detta inställt…
Gick hem med matkassen och där på vägen bestämde jag mig.
Ringde min älskade unge om att jag ju skulle köra ner, men ville hitta ett sällskap i bilen!
Min käre far hängde på, på tio minuter ställde han om sina griljeringsplaner och hämtade upp mig - det är snabba ryck!
Resan ner var inte särdeles trevlig, ett satans väder, massor av trafik och kilometervis med långtradare och också en olycka med köbildning på vägen. Det tog 3.5 h ner…
Glada ungdomar mötte oss dock, och resan hem var pratsam och trevlig med stabilt väder och lite trafik. 

Imorgon är jag ledig!
Först ska jag sova ut. Och så ska även jag griljera skinka och laga mat, duka och fixa det som ska fixas! Och så får det bli laxpasta till lunch istället! Blir bra det!

Nu ska jag försöka slappna av och hitta sömnen efter en lite äventyrlig dag!

(null)

Kram ❤️ Joey

En äventyrlig dag!

0 Läs mer >>
(null)

Efter en osedvanligt rörig dag behövdes promenaden efter jobbet. För att rensa tankarna och stressen det föder att få avboka operationer igen.
Sjuk personal, och högt flöde på akutlistan har varit orsakerna sista månaden och som tur är inte på grund av covid19. Det hoppas jag att vi ska slippa igen, men det känns tyvärr inte så långt bort…

Är så sjukt trött på pandemin.  På vad den ställer till för alla, med sjukdom, postcovid, ångest och förlust av nära och kära. Trött  på inställda operationer och undersökningar, på stackars trötta, utarbetade kollegor som är på gränsen av vad de orkar med, på att vanligt liv inte kan vara som vanligt.
 Är väldigt bekymrad över att de som kan ta vaccin inte gör det, att inte alla som kan är med och bidrar för att minska smittan. För att minska risken för människor i ens närhet, och för risken att själv bli allvarligt sjuk. 

Återigen tänker jag, och många med mig, på att hålla avstånd, att inte kramas, att inte hänga för många på samma yta - på jobbet, hemma…något som för oss i sjukvården har blivit självklart. Något som liksom kan ifrågasättas i butiker när en backar, "jaså, du är en sån som håller avstånd"? 
Ja, en sån är jag. För både min och din skull. 
För att det är mitt sätt att bidra till minskade risker. 
För att visa omtanke om andra.

(null)

Det var liksom skönt att få någon slags paus ifrån värsta läget ett tag, att nästan känna att det var som vanligt. På något sätt blev det dock ännu tuffare nu, när smittan steg (och stiger) igen. 
Det drabbar mig ibland, nästan en ångest över den här djävla, lömska virushelvetet och vart det nu ska ta vägen.  Att ständigt ha tanken att kolla av så att alla är hundra friska när en ska träffas, för att inte riskera något. Jag som gillar att ha fest, folk omkring mig, med jobbet, familj, vänner….

Jag önskar livets liv tillbaka, utan rädsla för att omfamnas länge. Önskar ha fest med ljuvliga människor och dansa natten lång, njuta och ha en obekymrad dag och morgondag.
 
(null)

Kram ❤️ Johanna 

Önskar livets liv ...

0 Läs mer >>
(null)

Små julstjärnor i grupp är så fint, liksom större än en ensam stor. Som att ensam inte är stark, utan behöver andra för att få drivet framåt, för att blomma fullt ut. Då kan vi blixtra och glimma, när vi kan tanka oss med kärlek och energi i vårt hemma. I vår bubbla. 

Läst brev från mina tonår, till vännen Lola. Det ena om att vi skulle ut och festa, hur kul det skulle bli. Det andra var ett rop på min vän, en fnurra på vår tonårsvänskap när någon annan tycktes ha tagit min plats. Men vi red ut den, kanske var det ingen fnurra. Bara tonårshjärnan som snurrade till för mycket, tolkade in. Hon gjorde inget av ont uppsåt, det  var en trygg vänskap. En lugn hamn som jag kanske inte alltid vilade i med mitt hjärnsnurr. Men hon var där hon var. Lugn, välkomnande.

(null)

Tog en promenad runt sjön med din man i dag, Lola. Pratade om dig, om livet, om svårigheterna det är att förlora någon. Om vad som händer sen. Ingen vet. Fast vi önskar att vi visste. Hade velat ta en promenad med dig, höra hur du tänkte och kände om livet nu. 
Solen sken idag, det gillade du vet jag, liksom jag. Vi hade kunnat le åt den. Åt den blå himlen.

(null)

Igår hade vi glöggprovning med vännen Göran. Alkoholfria sorter där den klara favoriten var Herrljunga Äpple & kanel. Så fräsch och inte så söt! Saffran var sämst, då dem var übersöt.

(null)

(null)

Strukit, tittat på så mycket bättre och gråtit. Tittat på musikhjälpen och gråtit. Slagit in julklappar och njutit av Tommy Körbergs Jul.
Sjungit, eller försökt, en stund men rösten är inte där. Tror att jag har nya polyper som ställer till det. Ojämn förmåga, och sista veckorna har den varit rätt tuff att hantera. Sätter mig och tror att det ska gå men så känns det som en hinna över stämbanden. 
sjukt irriterande. Hoppas på bättring och ska småningom till öron-, näsa-, halskliniken för koll. Blir bra!

Kram ❤️ Johanna 

Vi hade kunnat le.

0 Läs mer >>
(null)

Vaknade av kaffesug, så smög upp, tände ljus och gjorde kaffe. I morgonlugnet läste jag tidningen och samlade ihop mig. Njöt där jag satt, av lördagskänsla och skön dag framför mig.

(null)

Var på Askelyckan med mor och far, fikade gott. Köpte blommor på torget - ljuvliga tulpaner och minijulstjärnor. Fint att ha några i grupp, som lyser upp.

(null)

Var hos bästa frissan. Det är så skönt att gå dit, njuta av att bli omhändertagen men framförallt för utbytet, värmen med henne. Vi utbytte lite julgodis, roligt att vi tänkte lika men att godiset blev olika! Fick galet goda brända mandlar i vackert pyntad strut. En ljusglimt, på alla sätt!

(null)

Före klipp och färg. 
Nu är jag ljusare, och så klart mer kortklippt!

Satte mig vid pianot när jag kom hem, kände ett sådant behov av det. Varit raspig ett tag, köpt fonationsrör och kör övningar en minut per dag för att gymnastisera stämbanden och få loss beläggningar. Kändes hyfsat idag.
Nu julmusik i högtalarna, och lite scrollande, lite läsning i väntan på vännen Göran.
Ikväll blir det hämtmat och glöggprovning.

Kram ❤️ Johanna

Njöt där jag satt.

0 Läs mer >>
(null)

Ljuvliga blå himmel, som liksom lyste upp världen efter jobbet. 
Fick energi att åka och handla, ta en promenad och sen vila mig i fåtöljen en stund.  Så skönt att ladda batterierna.

Det har varit en hel del som snurrat ett tag. Funderar mycket på hur jag varit som barn, som ung och vuxen med mitt, som jag fått höra, Allt eller inget-sätt att gripa an livet på. Med åren har det lugnat sig i stort, men energimässigt är det sig ganska likt fortfarande. När energin finns passar jag på att köra på, när den sackar så bubblar jag in mig och tar det lugnt. Förr levde jag mer ut det i konstiga beslut, i berg- och dalbanor och osmarta val.
Tänker också mycket på hur jag varit som mamma till min älskade dotter, om jag kunnat gjort annorlunda, vad jag gjort bra och vad jag  gjort mindre bra. Hur det påverkat mammarollen att ha med sig det bagaget, och hur det påverkat min egen dotter framåt i tiden. Såklart har det också påverkat bonusbarnen jag haft omkring mig, men de har också haft andra föräldrar som omfamnat.

Det snurrar och får göra så. 
Är stolt över min dotter, som liksom vågar möta en utredning, som vågat ta emot resultatet och som nu säkert centrifugerar en hel massa i sitt huvud. 
Ibland är det bra med snurr, det kan göra att saker hamnar rätt till slut, liksom landa i att det som är - är okej. Det är bra, fastän det ibland är annorlunda så är det helt i sin ordning.

(null)

(null)

Skön prat- och matkväll med goda vännen Ulle. De här stunderna är guld värda, att få känna samhörigheten, stödet och kärleken från en bra människa. 
Det blir mindre snurr efter en sådan kväll, och det är skönt.

(null)

Kram ❤️ Johanna 

Mindre snurr efter...

0 Läs mer >>
(null)

Tog en promenad till Coop. 
Gick och tittade in i vackra julpyntade fönster, där ljusstakar och stjärnor samsas om utrymmet. Gick sakta, tog in och njöt av ljuset. 
Tänkte att jag inte orkade träna, bestämde mig för att det fick vara så. Skulle städa min del och sen slappa. 
Efter städning så kom dock lusten, så det fick bli ett styrkepass på gymmet. Ibland är det bästa passen, de där icke förväntansfulla. 

(null)

Vet inte om ni följer musikhjälpen eller ser lite ibland. Eller inte alls. Hur ni än gör så finns det möjlighet att gå in och önska låtar, eller skänka pengar på annat sätt - allt för att barn världen över ska få vara barn och slippa arbeta för att försörja sig och sin familj. Så om ni har en femtiolapp över - önska en låt vettja och bidra till något bra!

(null)

Funderar mycket på det här med vaccin Och jag förstår inte motståndet. Jag förstår inte hur covidbevis kan jämställas med utrotningen av judar under andra världskriget…
Vaccinet är till för att RÄDDA människor, restriktioner för att skydda människor…för att alla ska få möjlighet att överleva en lömsk sjukdom, och helst slippa att drabbas.
Det är frivilligt att vaccinera sig, men den som väljer att inte göra det får leva med vissa konsekvenser. I smittförebyggande syfte. För att hindra smitta, för att skydda andra. 

Biverkningar finns, dock i de flesta fall väldigt små, liksom för vanliga huvudvärkstabletter, för astmamediciner, antibiotika och hormonpreparat, hjärtmediciner m.m. Ändå tar de flesta av oss det, tacksamt. 
Den långtidsantibiotika jag fick för snart 3 år sedan har en enorm lista med biverkningar, som när jag läste den blev ganska förskräckt då den i enstaka fall kunde leda till döden. Men ändå valde jag den utvägen, för att jag ville få ett bättre liv. Få må bättre, och inte riskera att bli så satans sjuk igen. 

Det är oroande när smittan ökar, en covidavdelning har öppnats här igen, hotet om svår sjukdom och död svävar ständigt över inlagda patienter, och vårdtyngden för personalen känns ohanterlig efter lång tid med hård press. 
Är så sjukt trött på denna pandemi, på allt som den påverkar. Önskar så innerligt att det ska vara över snart. 

(null)

Nu är det kväll efter en aktiv dag.
Skönt med energi.
Men nu är den snart slut och det är dags för kvöllsprocedur med inhalationer, tablettintag och tandborstning.
Och en stunds läsning.

Kram ❤️ Joey

De där icke förvän...

0 Läs mer >>
(null)

I natt satt jag här 2.5 h.
Hade magkatarr efter en riktig köttmiddag igår, något min klena mage inte fixar. 
Tråkigt med missad sömn, men som alltid är det något visst med stillheten så dags. Otroligt tyst runtomkring.
Passar för en stunds läsning.
Haft svårt för att läsa koncentrerat ett tag, blir små stunder på kvällen men det var ett tag sedan jag slukade en bok. Vet inte varför men har inte hittat ron riktigt. Och kanske inte tillräckligt bra böcker.

(null)

Efter distansjobb fick det bli långpromenad. Blev helt genomsvettig men också lite nöjd över att kunna gå fort utan rädsla för att halka. Gick förbi biblioteket, gillar citatet på framsidan. 
En påminnelse om det är det vi har just nu som är grejen, att det inte går i repris. 
En tanke om att förvalta det så gott en kan.

(null)

Fick bli köttfärssoppa ikväll, och knäckkok. Doftar gott i köket nu. Knäck är dotterns favoritgodis så det var ju bra att jag fick till det nu.

(null)

Snart blir det sängen.
Är trött av sömnbrist och av trilskande kropp. Ligger på golfboll och försöker få spänningarna att släppa. Ska ligga på vetekudde i sängen igen, otroligt skönt för min lilla lekamen. Ibland när jag varit ute och gått gör det onda sig mer påmind, så då behövs lite extra omsorg.
Det blir bra, imorgon är en annan dag.

Kram ❤️ Johanna


Inte hittat ron.

0 Läs mer >>
(null)

Förmiddagen tillbringade vi hemma i vårt kök, jag och kollegan. Kakfika, kaffe och inspirationsföreläsning, om hur vi kan använda vår hjärna mest effektivt och hur vi kan spara energi bland annat. En ganska bra föreläsning men kanske inte så mycket nytt som sades. Ändå en trevlig förmiddag, som slutade med lunch på trevligt lunchhak nära oss. 

(null)

Chill att sitta hemma, med tända ljus och kaffebryggaren på. 

(null)

Min snygga och fina kollega!

(null)

Och idag är en stor dag, då lillbonus tog körkort!! Drygt tre veckor efter födelsedagen hade hon hemlig uppkörning bokad, och kom hem glad som en lax, såklart. Den frihetskänslan är ju himmelskt härlig. Vi minns väl alla den dagen, hur det kändes och vad vi gjorde direkt efteråt. Stort grattis till denna nyvunna frihet!

(null)

Idag klädd helt o svart, något jag väldigt sällan är nu för tiden. Snyggt tycker jag men jag mår inte alltid bra själsligt av det utan behöver lite mjukhet eller färgklick i det hela. Större smycken funkar dock som lite accent.

Tillbringat eftermiddagen med min kära far, då vi enligt mångårig tradition tagit en fika och sedan fixat presentinköp och även julklappshandel.  Jag fick välja en väldigt fin blå velour/sammetsklänning från indiska! En fin och mysig tradition, som jag uppskattar.

Fick bonusdöttrar-besök, och även middagen serverad av mannen och de. Ryggbiff, klyftpotatis och grönsaker- inte alls dumt!

Snart dags för läggdags, ska ha värmedyna i sängen och försöka bli lite mjukare i kroppen. Bättre idag dock efter Patriks supertryckmassage igår! Försökte få en tid hos min bästaste massör men hon är sjuk, Stackarn! Fick bli bokning på annat ställe som rekommenderats. Hoppas det är bra för min stenhårda lekamen.

Kram ❤️ Joey 

Föreläsning, körko...