0 Läs mer >>
(null)

Mannen min började ta fram alla CD-skivor igår kväll för att sortera. Det gjorde det omöjligt att inte gå igång, och ännu svårare att gå och lägga sig...
Så mycket bra musik jag har i min samling och så många roliga dagar jag har framför mig när jag ska lyssna igenom allt.
Nu ska vi hitta en bra hylla så att vi kan se skivorna igen.

(null)

Fredag och träning efter jobb, så skönt!
Ökade på cykelintervallerna idag, och det känns underbart roligt och bra! Lite i taget, och nu är det dags för att öka på lite igen.

(null)

Ser Kalifat, den är sjukt hemsk.
Om indoktrinering av unga flickor som omvänds till radikal tro och som luras att åka till Raqqa med förtvivlade föräldrar hemma i Sverige. Parallellt får en följa ett par som är där med sin 4-månader gamla dotter, där han har stridit med daesh men tvivlar och hustrun vill därifrån. Där pressen är helt horribel. Övervakningen. Ofriheten.

Serien har fått goda vitsord om att den är verklighetstrogen. Den känns verkligen vidrig, på alla sätt. 
Hur fanatism kan tycka att våld är den rätta vägen att gå...

Den biter sig in. I själen.
Och tankarna fylls liksom av ångest, hur det måste va för de unga tjejer som kommer dit. Blir av med pass, mobiler och körs av okända män till okända mål. 
Vidrigt är ordet. På riktigt.

Ska läsa ut min bok efter sista avsnittet för att få annat i skallen, för att hamna i nåt annat känslomässigt läge.
För att njuta av att det är fredag och vi ska ut och äta med goda vänner.

❤️

Biter sig fast.

0 Läs mer >>
(null)

Palettblad har jag nu fått i gåva, tre olika sorter. Så fina! Så länge de är små så får de bo i denna fina kruka. Förhoppningsvis blir de stora och vackra och får bo i varsin ytterkruka så småningom. Hoppas att jag klarar av denna omsorg....!

(null)

(null)

Fick de igår när vi sågs hos Suzan, gamla och nuvarande kollegor och vänner. 
Ett fint litet gäng, med olika bakgrund och tankar, med olika arbeten och förhoppningar, men med lika värderingar. Skratt, allvar. 

Ikväll skulle jag gått på andra trevligheter och umgåtts med kollegor men fick backa. Kroppen och knoppen behövde vila. Vara hemma. 
Slutade i hyfsad tid, gick en kraftpromenad och lyssnade på Skäringer & Mannheimer.
Tog svängen förbi indiska på väg hem. Träffade en gammal vän på stan, så kul att stå och snacka en stund. 

Kvällen infinner sig.
Lugnet. Och återhämtningen. 

❤️

Palettblad och åte...

3 Läs mer >>
(null)

Full rulle är oftast väldigt kul när det gäller jobbet. Stiltje är inte riktigt det jag trivs bäst med men lite mer än lagom är bäst. 
Idag har det varit oerhört mycket telefonsamtal in, en hel del ut, planering av akuta och icke akuta patienter, snabba ryck då patient blev struken på grund av medicinska skäl och annan måste in istället...lite smått och gott i en icke sinande ström. Åtgärdat och bockat av mycket, vilket ger en skön tillfredsställelse.

Gick och tränade efteråt.
Skönt att få svettas ur, och samtidigt lyssna på Barnens rätt i Filosofiska rummet. Om att barnkonventionen nu är lag, och att barn ska ha rätt till större delaktighet bland annat.
Intressanta samtal i lugnt och respektfullt tempo och volym. 

Det där är inte enkelt. De flesta tänker väl att de handlar för sina barns bästa.
Men vad är det....egentligen? 
Barnen har rätt att välja religion, livsåskådning, men om en som förälder är ateist eller starkt troende så präglar ju det barnets möjligheter att ta del av andra uppfattningar. Och försvårar att ha en annan uppfattning än föräldern.
De har rätt att uttrycka sin åsikt, att utvecklas på alla plan och att bli respekterade.
Jag tänker att vid skilsmässor så stärks barnets rättigheter än mer, vilket ju är bra. Uttrycker barnet att de bara vill bo på ena stället ska det respekteras. Barnets bästa är just att bli lyssnade på. Det är så klart inte enkelt, ingenting i att vara förälder är väl enkelt...? 

Som normalbegåvad och normalbra som just förälder handlar en ju utifrån hur en tror är bäst. Efter den förmågan att lyssna in och reflektera, beroende på vilka erfarenheter och känslor en själv har med sig.
Och vad är det som säger att det är bäst för barnet? Vi vill ju tro det, och vi hoppas ju att vi ska vara kloka nog så klart.
Så kloka och så bra att barnet som äldre ska kunna välja sin egen väg.
Det är bra att det lagstadgats, tänker jag, för att stärka barnen. Men lätt är det inte. 
Faktum är att barnen många gånger är klokare än vi, som så ofta krånglar till allt....

(null)

❤️

Lite mer än lagom ...

0 Läs mer >>
(null)

En kreativ och skön, välbehövlig dag.
Sovit gott.
Tränat ett fullt pass och det kändes fantastiskt skönt. Lyssnade på Skäringer & Mannheimer. Ibland gillar jag att lyssna på dem, men vissa dagar tycker jag att det blir för mycket prat. En podd är ju prat men det finns ju lite olika stil på pratande. 

I Björn & Navid till exempel, eller Filosofiska rummet, så lyssnar de in varandra på ett fint sätt. Ingen höjer rösten för att överrösta. Ingen tycks älska sin egen röst mer än någon annans utan de lyssnar in. Funderar. Reflekterar. Provpratar sedan sin tanke utan säkerhet, och jag gillar det sättet att podda på. 

Det gäller även i umgänge med människor, att en bör fundera över sitt eget beteende och sitt eget sätt. Kanske ska du bli en bättre lyssnare? Kanske behöver inte din åsikt alltid yppas eller din röst höjas liksom för att övertyga någon annan din tanke? Du hörs ändå. Du finns och du syns ändå. Ibland om en lyssnar in, så kanske någon frågar om din tanke. Tänk vad skönt.
Att en inte alltid behöver vara den som hörs mest. Och kanske ditt perspektiv kan ändras, höjas över det vanliga om du lyssnar in vad andra har att säga. Och andra får växa, bli lyssnade på.

Så Skäringer & Mannheimer. De är ju roliga, med allvar bakom det de vill ha fram. De är slagfärdiga och öppna, och det är högt i tak. Den kombinationen gillar jag mycket, men det är mycket ljud. Ofta i mun på varann och mitt huvud blir trött. Det är tur det finns något för alla och för olika tillfällen.

Skrivit några sidor även idag. 
Om resan jag gjort, känslor jag känt, tankar och upplevelser jag haft. Som en terapisession varje gång. 

Sjungit ett par timmar efter det, som balsam efter terapi, och idag var en bra dag. Rösten vill och lyder. Den gick att leka med, sjunga nyanserat och känna med. 
I onsdags var min röst trött, och jag funderar ju fortsatt på hur jag ska göra. Vilken stämma som är smartast.  Men det är dagsform med beslöjad eller icke beslöjad röst, så jag kan ju inte gärna sjunga alt ena gången och sopran nästa. Blir lätt förvirrat....
Nåja. Kanske blir det också bättre, om ett tag. Med ännu mer tålamod.

Och just det.
En kväll för Marie Fredriksson på SVT play har jag sett. Så otroligt bra, så fint, stort, sorgligt och glatt. Se den.

Kramar
❤️För mycket pratande.

0 Läs mer >>
(null)

Kulturnatt i stan.
Fullt med folk i alla åldrar som går man (kvinns?) ur huse gata upp och ner för att se konstutställningar, fotoutställningar, lyssna på musik. 
Äta något, prata med människor.
Det känns vänligt och stan blir vacker.
Vackrare än någonsin av vänliga själar som möter varandras blickar och ler.

(null)

Anarkistisk julgrupp i en slags improvisationsteater fick vi se.
Kontraster.
Verkligen en kväll full av kontraster.
Utställning på Kvinnojouren Blenda, om kvinnor runt om i vår värld som utsätts för olika sorters övergrepp. 

(null)

Till vacker körmusik med Växjö Vocalis som sjöng stämningsfullt.
Jazz på PM, Irländskt på biblioteket.
Min goda vän Connie och jag som, medan vi gick lite hit och dit, pratade om livet. 
Tacksamhet över livet, över att änglar finns och vill hålla sin hand över oss emellanåt. 

(null)

(null)

Vi ska låta bli selfies. Vi lyckas skitdåligt sannerligen....!

Nu blir det snart sovdags.
Otroligt trött efter dagen med mycket gående och en förfest med nästan tjugo personer här i eftermiddag, då mannen med vänner skulle på trevligheter. 

Imorgon blir det sovmorgon. Träning igen efter några dagars cortisonvila. Kanske en kaffe med kompis.
Punkt.
Nog så.

❤️

Stan blir vacker.

0 Läs mer >>
(null)

Bättre avseende smärtan i höften. Går lite som halta Lotta men bättre ändå. 
Nu hoppas jag på supereffekt och några smärtfria månader. 
Har jobbat, och det kändes ändå bra att vara tillbaka i spåret även om det var knepigt att finna ut en bra sitt- och ståställning då höftböjaren tycktes stelare än nånsin.

En del diskussioner idag, om förändring och tankar fram och tillbaka. Alltid bra att fundera på om saker kan göras bättre och i så fall hur det skulle ske.

(null)

Firar fredag med kaffe och chokladpralin och målade naglar. Suttit en stund och sjungit, övat sångröst och sånger till kören plus lite annat för skoj skull. För själens skull.

Det känns förresten bra med den, vet inte om jag sagt nåt...? 
Kören, alltså.
Det är kul att sjunga även om jag fortfarande inte helt styr min röst som det känns. Den är liksom beslöjad vilket är jäkligt tråkigt men jag hoppas att det ska ta sig ännu mer med tiden. Från att inte alls kunnat ta en ton, till kraxsång till nu så har det ändå hänt mycket, så hoppet är väl inte ute tänker jag. 
Står också i valet och kvalet på om andrasopran eller förstaalt är bästa läget....
I vilket fall så känns det fint att vara i ett sjungande sammanhang igen. 

Blir middag hos vänner ikväll. Ser fram emot det! Att få komma till dukat bord med goda vänner, sitta ner och snacka. Så fint!

Önskar er en fin fredag!

❤️Känns förresten bra.

0 Läs mer >>
(null)

Kommer inte ihåg att det gjorde så ont förra gången, men idag mal det som en trötthetskvarn av ont och det spänner. Lite som mensvärk i höften faktiskt.
Har en artros och en förkalkning på labrum (en slags stötdämparring) i höften så har för andra gången fått cortisoninjektion i området. Senaste injektionen tog drygt en vecka innan effekt men sen har det varit himmelskt skönt!
När en inte har ont, eller problem med astma eller mage så är en ju inte medveten om det liksom. Men när symtom som en är van vid försvinner lyfts en ganska stor tyngd från axlarna. Och från energislukarboxen. 
Smärta och taskiga lungs själ energi.
Hoppas hårt på att få en glad höft ett tag igen!

Varit på förmiddagsmöte med Förvaltningsgruppen i vårddokumentation. Ett spännande forum där förändringar, förbättringar, förslag och nyheter diskuteras. Vissa frågor leder till snabba beslut medan andra dras i långbänk. Så är det nog oftast med stora organisationer, men det är en förmån att få vara med och kunna påverka.

Åkte hem efter det.
Ska inte springa omkring på mitt sur-ben idag känner jag utan vila så att cortisonet får börja verka och smärtan minska. 
Blir således en lugn dag med bok och kanske Nåt kul på SVT play. Kräftpasta till lunch, och någon extra kopp kaffe blir det nog också.

Hej hopp!
❤️

Hoppas hårt.

0 Läs mer >>
(null)

Ibland triggas det igång tankar och känslor som inte går att styra. Oftast sker ju bearbetningen på nattetid, då det tumlas runt, väcker upp, låter sova, tumlas runt...
Det är ju ändå bra tänker jag.
Att det får virvla runt och kanske läggas till rätta, skapa ordning ifrån kaos. Men ibland är det tufft, när en tror att det inte ska skapa virvelvindar men så gör det så ändå. 
Kaoset om natten gör förmodligen att det landar och skapar begriplighet på dagen, efter reflektioner om varför det triggats. 

(null)

Hjärnan och mitt inre är igång av olika saker, som jag känner igen och förstår. Vetskapen att det har hänt, det är passé hindrar det inte från att dyka upp men det är inte längre min verklighet. 

Läste i smp häromdagen.
På tal om en virvelvind. Om en kvinna som skapar stödgrupp för avhoppare från en trosuppfattning, eller en sekt om en så vill. En grupp där människor tror och tänker, handlar lika utifrån sin världsbild och där förmågan att se utanför den boxen är begränsad. Eller begränsas av ramarna även om en själv har förmågan. En stark kvinna, ett starkt reportage som också triggar igång reflektioner och tillbakablickar. 
På hur det var att vara tvungen att hålla sig inom boxens ramar, och inte yppa eventuella tvivel. 

Den som varit i, och lämnat förstår.
En alldeles speciell upplevelse är det, som jag kanske inte är glad över att ha men som jag ändå har lärt mig av genom livet. Lärt mig se på ett annat sätt, att vara kritisk och ta in mina känslor i beslut. Inte låta mig påverkas för att det vore lättaste vägen.

Det gör mig förmodligen till en, ibland, obekväm person. 
Men den människan är åtminstone jag!

Ha en fin dag.
❤️

Den är åtminstone ...

0 Läs mer >>
(null)

Ibland är morgonkaffet så där extra gott.
Som i morse, klockan 06:15 när jag läste tidningen och kände mig ganska utvilad.
Fick bli en stor kopp Arvid Nordqvists Amiga, som helt klart är min nya favorit. Mjukt, fylligt och doftar ljuvligt.

(null)

Kom på att det ju är Kulturnatten på lördag! Sicken trevlig lampa i huvudet (ni vet som i gamla serietidningar när någon kom på en idé och en glödlampa syntes i pratbubblan) det blev när insikten kom till mig.
Det är fint att det då finns musik, poesi, konst att gratis njuta av i varje skrymsle utav staden. Och det är fint att alla åldrar är ute och njuter av utbudet. Missa inte det vettja! 

(null)

Var så skönt att få sätta sig på salongen och få hårbottenmassage och håret klippt, go musik och mysigt samtal. Blir så väl omhändertagen och mottagen där, och är alltid nöjd. 

(null)
Och så kom jag hem till detta!!
Mor min hade kommit med bullar, levererade till huset....vilken lyx! 
Har nu provsmakat en innan mannen kommer med stekt ris och kyckling från Hot Wok and pizza....fint ska det va!

Kram o go kväll!
❤️

Nya favoriten.

2 Läs mer >>
(null)

Sover som en tonåring.
Eller som en tant, kanske. En tant i övergångsåldern, helt enkelt.
Varken mer eller mindre. Med diverse krämpor och diagnoser men som trots det lever ett ganska gott liv.
Tydligen behöver denna tant mycket sömn för att återhämta sig emellanåt.
Bara att tugga i sig, och tillåta sig. 
Acceptera. 
Märker att själen mår bättre av att ta in det som är, att inte streta eller försöka förringa. 
Jag är som jag är. Heller inte det mer eller mindre. Gott så.

(null)

Åkte till stugan med en liten byrå, och för att kolla vatten och hängrännor.
Solen värmde och fåglarna kvittrade, som om det vore mars månad. Härligt men galet ju.
Hoppas att Moder Jord blir fri från fnatt och skänker Norden snö och kyla, som sig bör. För att återställa ordningen. Skänka vila till jorden, och ge en chans till det nya så småningom.

(null)

(null)

Längtar såklart efter värme, sitta i trädgården och dricka kaffe. Läsa bok. Umgås.
Den tiden kommer.
Idag var en liten flukt.

(null)
❤️

Varken mer eller m...

0 Läs mer >>
(null)

Så fint att få en helg tillsammans med min älskade unge. 
Hotellet vi bodde på var väldigt mysigt och serverade allt en kan önska till frukost. En stadig english breakfast innan besök på diverse second hand-butiker och en rejäl promenad var perfekt.

(null)

Vi träffade mina bonussöners ömma moder på eftermiddagen och tog tåget till Köpenhamn för att hänga med Dante och Birgitte och deras ena kollektivpolare Trevor. 
Tårnby verkar vara en mysig stadsdel strax utanför Köpenhamn och där bor de i en nybyggd fin lägenhet. Fint att få sitta där och snacka, skratta, äta gott och spela spel. Några timmars okomplicerat och varmt umgänge stärkte själen!

(null)
Detta vin drack vi igår:-). Helt ok, och namnet var ju lysande!

Precis vaknat upp i min egen säng, efter att vi tog sista tåget hem igår. Sovit som en tonåring, 10.5 h. Otroligt skönt och säkert Nåt som min kropp uppskattade. 
Det verkar som att ljuset letar sig in i persiennerna, skönt att se.
Lite frukost och träning nu är planen.
En lugn dag blir bra.
❤️

Kollektivhäng och ...

0 Läs mer >>
(null)

Vi gör Malmö ett par dagar.
För att jag ska känna in en stad som jag inte riktigt haft goda känslor för. Var i staden som barn, då min mormor och morfar bodde här, men upplevde staden då som grå. Brun. Inte rolig. Vet inte riktigt varför faktiskt, men när vi gått runt som galningar idag så har jag åtskilliga gånger utstött små rop av förtjusning, mest då över alla vackra hus.
Älskar vackra, gamla hus var dem än är någonstans.

(null)

Vem blir inte glad av hjärtan i träd?

(null)

Eller av konst mitt på gatan?

(null)

Eller av det här, en unge med på resan? 

Som sagt, en lång promenad blev det - av ren förvirring och noll koll.
God pasta och gott vin.
Taxiresa.
Musikalen Skönheten & Odjuret på operan.
Som var så väldigt bra med bra sångare, cool scenografi och koreografi...
En avslutning i lobbyn på mysigt hotell, en kopp the och go musik. Dova färger.
Blev förälskad i den stålblågrå väggfärgen, som skapar lugn.

Blev förälskad.
I musikalen. Husen. Och att regnet höll sig borta!

❤️


Förälskad.

0 Läs mer >>
(null)

En ovanlig dag.
Ovanligt bra dag.
Känt mig laddad för jobb och utmaningarna där, liksom glad. 
Tacksam för bra kollega, som jag sitter med varje dag och som känner mig rätt bra efter dessa tre år som vi kamperat ihop. Vi känner nog båda varandras dalar och toppar hyfsat bra, då det inte går att dölja när en jobbar så där tätt. Vilket också är skönt, att slippa tassa på tå och förställa sig. Och att se när det behövs pepp och när det behövs stöd, broms (kanske mest jag som måste bromsas) och driv. Det är bra, en ynnest.

(null)

Var och fikade med god vän efter jobbet.
Pratade om livet i smått och stort.
Utmaningar, lärdomar, svårigheter och roligheter. Gav värme.

Och så har jag utmanat mig själv, och känt in mig i en ny kör. För mig känns det stort, att våga sjunga tillsammans med andra igen efter allt som hänt sedan 2018 som var ett riktigt skitår med tanke på sjukdomar. 
Många timmars övning, mycket sorg och ändå driv och vilja att försöka komma tillbaka. Hitta rösten. Lusten. Hitta mig. Och sakta men säkert har det ju blivit bättre. Fasen vet om jag någonsin blir som jag varit men ändå. 
Men.
Nästan är bättre än inte. 
Det kändes som ett gott möte.
Och kroppen blev glad av sång. 

❤️

Kroppen blev glad.

0 Läs mer >>
(null)

Så inbjudande hemtrevligt.
Lugnt och harmoniskt.
Både miljö och mottagande. 
Musiken spelar tyst, ljuslågorna fladdrar.
Så skönt att lägga sig där på varm brits omgärdad av filt och värme.
Och så massage....världens bästa massage!
Tänkte att jag nu de senaste dagarna varit ganska snäll i kroppen men ändå lyckas hon ju hitta små frysta ärtor under huden. Så bra ju samtidigt som det var väldigt skönt och avslappnande. 

(null)

(null)

Efter helgerna så är det nu full rulle på jobbet, och det känns kul igen. Det var bra med ledighet och återhämtning för att finna lust.
Tror också att förklaringen på min onda kropp var bra. Gjorde att något ändå slappnade av inuti. Acceptansen blev liksom framtvingad vilket gav ro i en ganska orolig kropp.

Var sjukt otaggad på träning idag, men det fick bli ett pass ändå. Lite lugnare men ändå ett pass. Som alltid kändes det ju skönt både då och efteråt.
❤️

Acceptans.

0 Läs mer >>
(null)

En idag omskriven krönika i DN av Peter Wolodarski, som alla borde få läsa - även de som inte prenumererar på tidningen i pappers- eller digital form.
Om förringandet, förändringen som skett senaste åren när rasistiska uttalanden görs och inte längre skapar den debatt det borde.

En f.d ledande SD-politiker uttalade sig om flygkraschen över Iran där så många människor dog. Däribland 17 svenska medborgare. Som han tydligt deklarerade var ensamkommande flyktingar och alltså, i hans ögon, inte svenskar. 
Vart är vi på väg om vi sväljer dessa påståenden och inte drar paralleller med andra världskrigets normaliseringsprocess där ett helt folk, en hel värld lät sig förändras och förföras...?
Vart är vår medmänsklighet och vår lust och vårt driv på väg om vi inte ställer oss upp och säger att det är FEL resonemang?

(null)

Det är det där om civilkurage.
Att alla kan göra något. 
En behöver nödvändigtvis inte ge sig in i debatt eller diskussion men en kan sitta tyst när andra orerar, eller säga att en inte håller med men att det inte kommer att bli en diskussion. "Jag håller inte med" och att gå därifrån visar också på en åsikt och kan ge råg i ryggen till fler. 
Att våga. 
Våga stå upp för medmänskligheten.
Våga bjuda motstånd.

(null)

Behöver du få råg i ryggen, så lyssna på jävlar-anamma-musik där känslorna dallrar.
Sara Parkman är en, och Anna von Hausswolff en annan kraftfull kvinna.
Det behövs kraftfullhet.
Bestämdhet. 
Mod.
Och musik föder detta. Manar på. Driver.

❤️

Våga bjuda motstånd.

0 Läs mer >>
(null)

Om ni gillar ny musik, eller åtminstone för er ny musik, så kan jag rekommendera Sara Parkman. Som ljuv folkmusik, som en bön eller meditation och ett ja tack livet- känsla. Riktigt bra röst och coola arrangemang. Läste om henne i DN igår, där de rek plattor. Gillar’t!

Scott Bradlee’s postmodern jukebox är ett annat band, eller konstellation, som jazzar till kända låtar. Covers på ett fantastiskt sätt med sjukt bra sångare/sångerskor.

(null)

Boken av Thomas Mullen är riktigt bra.
Ingen lätt utmaning för första svarta poliserna i Atlanta i slutet av 40-talet. Ett stycke historia och väl beskrivna karaktärer där det givetvis finns en vit polisman som inte skyr några medel utan utsätter den svarta befolkningen för riktigt rå behandling och som misstror de svarta polisernas minsta suck. Kommit drygt 1/3 av första boken och ser fram emot berättelsen i sin helhet. 

Den upprör och gör att det kokar inuti ibland. Tänker att det nog är bra, att låta känslorna få komma. Tankarna. Förändringslustan. 
Bra och nyttigt att fundera över hur en själv skulle reagerat, om en hade vågat stå upp. Haft civilkurage. 
Jag hoppas ju.

❤️Musik- och boklördag.