0 Läs mer >>
(null)

Ännu en så härlig sommardag, att fullt njuta av. Blivit solsängshäng en stund med bok i näven, men har inte riktigt ro att ligga så så länge. Balkongen är liksom ett skönare ställe där det också fläktar lite! Men boken om Shuggie Bain är riktigt bra, även om jag varit lite för rastlös även för läsning några dagar. Nåja. 

(null)

Åkte sommarbil ut till café Mölleslätt i Ingelstad, för kaffe och god blåbärspaj, sista dagen de har öppet i sommar. Pittoreskt och gulligt!

Grannarna har återvänt från sommarstugan, så ordningen är återställd här hemma. Det är väldigt härligt, tycker jag. Dessutom kan en kela med lilla hunden Cava igen - det är superplus!

(null)

Idag blev det bara en mindre promenad på fyra km. Känner mig lite bättre i min kropp idag så sparar gym och längre runda till imorgon. Gäller att inte pressa för hårt efter en ond runda i denna lekamen. Det där med fibromyalgi, det är skumt. Hoppas ändå på att den där kliniken jag bokat tid till kan hjälpa mig ett smul. Om så kroppen får liiiite mindre ont, eller att det går längre mellan de jätteonda dagarna så vore det otroligt. Vi får se, helt enkelt. 

Har börjat ha shorts igen, sedan några år när jag bestämde mig för att det kan jag visst ha!
Hade korta kjolar och shorts utan att tänka på det fram tills jag var runt trettio. Sedan fick jag för mig att jag inte kunde det. Hade svårt att acceptera mig själv och min kropp, mådde inget bra under lång tid som visade sig bl.a. genom att jag ville skyla mig. En befrielse att kasta av sig det där oket. Så onödigt att klanka ner på sig, att försöka gömma det som är jag. Trivs rätt bra i den här kostymen som är min. Den är ju MIN! Bara det!

(null)

Nu lite bok, innan vännen Göran och ev hans telningar kommer på grill. Carpe diem ta mig tusan!

Kram ❤️ Johanna 

Den är ju min!

0 Läs mer >>
(null)

En sådan underbar dag, denna dag. 
Liksom perfekt sommarvärme, så skönt väder.
Tog sovmorgon, lugn frukost och så mysig fika på stan. 

(null)

Den där lördagstraditionen är fin, att ses på stan, prata livet och ta en kaffe ihop med mina älskade föräldrar. 

Tog mig till gymmet, för ett lugnt pass eftersom kroppen trilskats sen i morse. Det där krampaktiga, onda från nacke och skuldror ner till rumpa. Så det blev mage och ben på gymmet, och en promenad till öster för att köpa en fin, liten beställd nalle. 
Promenad med mannen efter det, skönt att gå lite längre medan vi pratar. 
Fick bli långligg på spikmatta och massage efter motion. Tänker att det imorgon är en annan dag, ofta är det bättre då. Ofta håller det i som värst ett dygn, sen blir det lite bättre ett tag. 

(null)

Här är den lilla snötisen, en nalle. Handgjord av en forna kollega, en riktig handarbetarkunnig en med så mycket fina alster. Nallen behöver ha en plats i vårt nuvarande gästrum, min dotters gamla rum. Den är där när hon kommer hem, och om någon annan behöver den en stund. Som någon att viska hemligheter till, eller hålla om när livet är tungt. Som gjord för att sitta där mellan kuddarna och sprida sin kärlek - som bara ett gosedjur kan.

(null)

Trots muskelilskedag har jag haft en ljuvlig dag, i det bästa av väder. 
Lagade hemgjord kebab med tomater och majs, sötpotatis- och färskpotatisfries i ugnen och god vitlökssås med en skvätt honung i. Jäklar vad gott med kallt chabliiiiiiis till det! Ja alltså, ni måste uttala det som chabliiiiis - lite Lidingö-iiiii sådär. Upplevelsen blir liksom bättre då. 

(null)

Mannen min på bästa platsen en varm kväll!

(null)

Sett Black Bird, senaste avsnittet. En riktigt bra serie på Apple. Vi har också kollat sista avsnittet på Lincoln Lawyer på Netflix - också bra!

Nu blir det värmedyna för nacke och skuldror och en bok. 
Vilken dag!

Kram ❤️ Joey

En sån dag!

0 Läs mer >>
(null)

Livade upp fredagen med en solros…som jag längtat! När jag handlade blommor häromdagen fanns det inga men nu så. 
Det känns så kul att solrosor kommer att finnas till nästa år, till bröllopet. Tycker att de är både vackra och coola på samma gång, och skulle haft svårt att veta vad jag annars skulle ha. Kommer bli så fint, som jag tänker mig det.

Tänker ofta på förestående festligheter och att hela resan dit liksom också är bröllopet. Förberedelserna, funderingarna, samtalen och planeringen - allt är bröllop, eller prebröllop men utan det blir det inget. Att se bara själva dagen som det viktiga vore alltför snålt, och dessutom kommer den dagen gå rätt fort tänker jag. Det vi hittills har bestämt känns så bra, snart är det dags för utprovning av brudklänning och ett första möte med toastmadame och toastmasters, då kommer det kännas närmre och mer påtagligt. Det gäller att njuta hela vägen! 

(null)

 Blomstermorot och ros fick bo på köksön, där gör de sig fint också. Lyxigt med färska blommor, älskar det!

(null)

Slutade tidigt som jag gör på fredagar, och det är verkligen en njutning. Satte mig på balkongen och läste, drack en smoothie och målade tånaglar. Stilla och skönt. 
Håller mig till dryck idag då magen varit stingslig några dagar. Tänker att den, som sist, gillar att vila ibland. Idag känns det bra!

(null)

Beställde matta på nätet. Sjukt besviken när den kom då färgen var helt fel. En lila ton(ni ser ju) som skrek i hela mig, fastän den skulle vara lite kaffeliknande. Så nu är den ihoppackad, inplastad och på väg tillbaka. När jag får återbetalning så blir det nytt försök med mer beige/offwhite. Det kan väl inte bli fel?
Storleken hade jag fått till så då vet jag det, alltid något ju! Återkommer i ärendet när ny, SNYGG matta i rätt kulör ligger på plats.

(null)

Lite läsning igen, och kanske sluter jag ögonen en stund. 
Blir spontan korvgrillning hos våra goda vänner som flyttat från sitt hus till radhus. Ska bli spännande att se - och gott att tugga lite i kväll efter nästan 24 h dryck. 

Kram och god fredag!
❤️
Johanna 

Gäller att njuta hela...

0 Läs mer >>
(null)

Matinköp efter lätt galen dag, och efter uppackning en lång promenad. Så otroligt välbehövligt! Kände mig helt slut i rutan när jag gick från jobbet men under promenixen återvände energin. Ljuvliga sommardag!

(null)

Om en tittar sig omkring finns det mycket fina små flåvvers (fri översättning från flowers). 
Efter mycket samtal under dagen känns det ännu viktigare att se de där små sakerna, liksom fylla skallen med skönhet.
Har vännen i huvudet.operationen. Utmaningarna hon ställs inför. Omställningen. Funderingarna. 
Många blommor behovs för att smeka själen. 
Vila behövs för henne, och långsam igångsättning. Kärlek och omsorg. Moder Jord, skicka ljus och kärlek. Omfamna henne.

(null)

Det där livet. 
Så skört, så oförutsägbart fastän ramarna är lika för alla. Men allt däremellan kan hända, ingen vet om eller när eller hur. 
Utryck som fånga dagen kan låta klyschigt. Jag tycker det är fint.
Att ta vara på det som är, det vi har till förfogande just idag. Liksom göra det en känner för, det vi tycker är det bästa. Vilket ju kan variera från dag till dag, vad en tycker är det bästa. 
Ett uttryck kan låta pretto men blir vad en gör det till. 
Det där livet. Det vackra, fina, oförutsägbara livet. 

❤️
Kram Johanna 

Många blommor för att...

0 Läs mer >>
(null)

Har börjat lyssna på Alex och Sigges podcast, Schulman och Eklund. Fick krypningar för några år sedan när jag skulle lyssna men nu gillar jag den, deras lugna provpratande och reflekterande sätt att snacka på.
Det är nog inte så mycket som hänt med dem, utan kanske mer med mig. Har läst Alex Schulman och gillar verkligen hans språk, har förstått att det bakom den förr så ohemult kaxiga fasaden finns det något annat. Något mänskligt, något betydligt mjukare och mer tänkande än bara ren ilska med svart rök som syntes på långt håll. Gillar när en kan ändra en tidigare uppfattning, att en kan vara beredd och ge någon en andra chans. 

(null)

Ser likheter med hans tidigare ilska och som jag uppfattade det då, tvärsäkerhet. Likheter med mig förr, så oresonlig och svart-vit uppdelande av folk och världen. Det blir ju lättare att leva om en delar upp allt i bra och dåligt, svart och vitt, godkänt eller icke. Men ack så tråkigt. Och enkelspårigt. 
Dessutom missar en nog rätt mycket när en inte vill ta in andra perspektiv, liksom ett "vet ej" eller "möjligen" i sin tankevärld. De där gråskalorna kan ju vara rätt fina, och en kan få en chans att lära sig något nytt om en försöker se fler nyanser.

(null)

Den ungdomliga, tvärsäkra jag var inte alltid så jäkla trevlig. Hon var rätt hård, och en människa som inte kunde argumentera eftersom hon redan visste. Trodde jag.
Om det är åren i sig som gör något med oss, tja kanske, men framförallt är det väl erfarenheterna, mötena, smällarna som gör något på djupet. Om vi ser det vi möter, med vår egen del i det. 

Liksom en evig process, en spännande resa för visst finns det massor att lära. Ständigt. 
Jag tar mitt ungdomliga, kaxiga jag i famnen. Kramar om. Egentligen var det ju det som fick förändringens vindar att susa.
Den där vetskapen om att det är okej att inte alltid ha rätt.

(null)

Kram❤️Joey

Om vi ser det vi möte...

0 Läs mer >>
(null)

Ibland händer det konstiga saker med stigande ålder. Som krulligt hår fastän en haft spikrakt hela livet fram till klimakteriet till exempel. Eller som idag, när jag fick svar på varför jag tycker mig ha sett sämre på sista tiden, på nära håll trots progressiva (eller multifokala) linser. Det beror helt enkelt på att hornhinnan säckar ihop och därmed gör att närsyntheten blir mindre och därmed händer det något med synen även på läsnivå..men kommer inte ihåg varför…haha!
Men att hornhinnan, såväl som övriga kroppen sackar ihop var ju lite komiskt och lite bra också ju. Gör ju inget om dålig syn blir något bättre även om det innebär att jag måste byta glasögon igen. 

(null)

Vårt olivträd älskar sin hörna och all sol som det fått i sommar. 

(null)

De här små rackarna gillar också livet. Vet dock ej namnet på dem, någon som har koll?

(null)

Fick bli en glass efter lunch idag. Suttit i TeleQ, och behövde lite extra energi även om alla patienter var vänliga. De flesta ÄR ju det, det är tur. Som ni vet finns det undantag och det är ju lite kul. Det händer något inuti när någon är så där grymt otrevlig och som kör personangrepp och svordomar som varannat ord. Även om en vet att det finns saker bakom, att det finns en frustration eller kanske annat så är det ändå otrevligt.
Men som sagt, de allra flesta är ju otroligt trevliga där en kan föra ett resonemang och både visa och få respekt. 
Trots det, kan en behöva en glass även de dagarna!

(null)

Efter träningspass gick jag hem till mannen och lillbonus, som var hemma. Så mysigt att se henne efter en tids bortavaro. Så kan det gå när pojkvännen får egen lägenhet. Inte konstigt men det blir tomt här hemma.

Ligger nu i sängen efter middag, prat och sedan ett avsnitt av Lincoln Lawyer. En bra serie på Netflix om ni behöver tips.

God natt och kram❤️
Joey

Lite komiskt och lite...

0 Läs mer >>
(null)

Klematisen blommar fint på garageväggen. 
Tog bilden väl hemma efter promenaden, i härligt väder och efter 11-kaffe hos äldste bonussonen Dennis och hans familj. Firade barnen, 4 och 2, lite sent eftersom vi befann oss i England när de fyllde. Fint att få en stund själva med dem, så härliga alla fyra!

(null)

Började gå igenom Linnéparken, så otroligt fint med alla blommor. Mormor och farmödrar med barnbarn satt och tittade när barnen lekte vid vattnet, familjer höll till vid lekparken medan andra låg på filtar och solade. Som en skön söndag, verkligen.

(null)

Haft massa hosta i natt, så förlorade en del sömn innan jag faktiskt tog hostmedicin. Det var inte riktigt astmahosta utan sjuk irriterande hosta bara som inte avtog av inhalationer. Satt uppe tills hostmedicinen hade effekt och somnade sedan gott. 
Är fortfarande trött men tror det beror på mitt dygn utan sömn mer, som om jag hade jobbat natt.

(null)

Sitter på balkongen nu, lite blåsigt men ändå skönt. Sippar sol och bubbelvatten och ska ta mig en stunds läsning innan matfix. Blir laxgryta idag, med potatis i ugn till. 

Fick förresten låna två feta böcker från vännerna i Karlshamn, Svärdet och spiran del 1 och 2, samt en fortsättning. Där har jag och göra, då de är tegelstenar båda två.

(null)

Kanske ska jag blunda lite.
Vila för att det behövs en liten stund, och för att jag kan. Det är skönt!

(null)

Helgen går fort, ändå har vi hunnit med en hel del. Skönt att ha varit i gång med kroppen både igår och idag, jag behöver det så väl. Både för lungsens del, men också för rastlöshetens liksom kliande i kroppen och för att stärka skelettet och musklerna. För at må bra och hålla längre.

(null)

(null)

Lyssnade på Knutby-Kristi bruds-skådespelerskans sommar, väldigt naket och öppet, smärtsamt och vackert. Lyssnade också på Emanuel (minns ej efternamn) som jämförde kyrkan med medier, intressanta vinklingar och en del kloka reflektioner. 

(null)

Japp, nu ska jag blunda lite.
Shuggie Bain får vänta. Så även laxen.
Det är ju ändå söndag!

Kram ❤️ Johanna 

Det är ju ändå söndag...

0 Läs mer >>
(null)

Fotade efter vattning. Tyckte att de där långa blommorna mest såg stökiga ut, som oregerliga ogräs med sitt spret men se - vilka skönheter! Lite som den fula ankungen.

(null)

Surrade av humlor och bin i lavendeln men så många som det brukar vara är det inte. Söta är de. Hoppas de orkar göra sitt jobb trots, som det verkar, att de är färre till antalet.

(null)

Åkte direkt efter jobbet till goda vänner i Karlshamn igår, för årliga sommarfesten. Så mysigt och trevligt. Efter några timmar zoomade jag dock ut, satte mig framför fotbollen och kollade Sverigematchen. 
Av okänd, knäpp anledning vaknade jag Kl 02 igår natt och kunde inte somna om. Satt uppe, bloggade, läste och hörde tidningen komma vid 4. Tog min första kopp kaffe då för jag kände att det var kört med sömnen.
Nåja. Ett ofrivilligt dyngnande blev det nästan,   minus 2 timmar.
Sovit gott i natt, så när jag kommer hem blir det träning! Tror att minskad träning (på grund av värmen) gjort mig rastlös och o-trött. Bättring ska nu ske.

(null)

Kan vara sötaste bryggaren, som han tar fram vår käre Claes. Den är sedan hans första lägenhet på 80-talet, så en gedigen grej med sitt bubbelgum-utseende. 

(null)

Alltså oj, vad skönt det känns efter en natt med sömn i kroppen.
Nu morgonbestyr och frukost med vännerna innan hemfärd.

Kram ❤️ Joey

Som den fula ankungen...

0 Läs mer >>
(null)

Sömnen just nu alltså, den är rätt opålitlig. Vaknar ofta upp mitt i natten, får hänga uppe en stund och läsa för att bli urtrött. Då går det somna igen. Tycker ändå inte att jag blir helt urlakad av det nu, antagligen för att det är sommar och ljust - och alldeles underbart!
Älskar sommaren, det lättjefulla, blommorna, dofterna, ljuset. 
Nätterna är dock för varma, alldeles för varma trots öppna fönster, fläkt och avrivet täcke.
Ändå så värt det. 
Skulle ändå önska sommar livets alla dagar.

(null)

(null)

Jag har väl sagt att det är kul att jobba igen?  Ledighet och semester är verkligen härligt men att jobba är också väldigt bra, när en har mitt jobb. 
Just nu ganska ojämn fart, från lugn till full rulle, till lugnare och så om igen i sin oförutsägbara form. Bra det, så en aldrig blir uttråkad och alltid vet att snart behöver jag stäppa upp inför utmaningen som kommer. 

(null)

Var på datortomografi för magen ikväll, DT eller CT buk, efter att jag före semestern drabbades av jätteont-i-magen. Haft en märklig mage med tanke på olika sorters smärtor i den stackaren genom mitt vuxna liv. Skönt att se så det står rätt till. 
Svalt och skönt på röntgen, gulliga sköterskor och snabbt avklarat. 

Fick besök av vännen Göran ikväll, satt och snackade och käkade bresaola, prosciutto, mozzarella med tomat, bröd och melon. Så lagom plock-kvällsmat en übervarm dag med noll matlagarlust och osug för varm mat. Trevligt att ta en kall öl, sitta i ljummen kvällsbris och njuta en torsdagskväll. Det där livet!

Om en stund går det nog få lite sömn igen.
Först lite läsning i Shuggie Bain.

Kram ❤️ Joey

Kall öl och en kvälls...

0 Läs mer >>
(null)

En stund på balkongen efter jobb, träning och käk var skönt. Svalkar faktiskt lite i den ljumma brisen men ändå 29 grader i luften.
Må det stanna där, och må temperatur i andra länder minska samtidigt som regnet kommer så att bränderna släcks. Sommar är ju ljuvligt men crazy sommar är ju liksom obehagligt. 
Just nu njuter jag, av lite småfågelkvitter och enstaka skrikfåglar (fiskmåsar), av att kunna sitta ute med ärmlös klänning med mat i magen. 

(null)

På gymmet var det betydligt svalare, så skönt! Haft en ond dag gällande ryggslut så det var skönt med träning och stretching. Får bli spikmatta en stund nu så lägger det värsta sig.

Jag är en rätt skeptisk person, till många saker, som t.ex. till en del alternativmedicin, till religion, till slutna sammanhang, till människor som tror sig veta bättre än all vetenskap visar eller till någon som bara låter för bra för att va sann,  och till nya rön som inte prövats tillräckligt. Men ibland blir jag överraskad och även hjälpt av somliga saker som akupunktur bland annat, som hjälpt mig otroligt mycket i kassa perioder. 
Ska pröva en annan grej, och det är besök hos en kiropraktor i annat län som sägs vara duktig. Som vill veta msssor om bakgrund, skador och problem innan han ens petar på en. Som mer verkar gå till grunden med bekymren och inte bara knäcker till någon felställd del (och som ofta går tillbaka kort därefter). 
Tänker att det inte kan skada i vilket fall, och tänk om han kan göra något som får min lilla kropp mindre smärtpåverkad. Det hade varit fantastiskt. Så jag tänkte pröva, eftersom jag på nära håll har dem som varit där och förbättrats. Blir ett litet projekt, eftersom den här kiropraktorn vill boka in tre besök med visst tidsintervall. Fortsättning följer!

(null)

Fick mina nya produkter idag, hudvård från Pernilla Wahlgrens märke L’aquila. Kul med något nytt. Brukar köra apotekets aco-grejer och tycker det funkar fint, men lite kul att testa. 

(null)

Vattnat i trädgården.
Ganska trivsamt men också ett litet påhäng. Vackert med blommor, men å andra sidan är ju gräs, vippor och stenplanteringar också väldigt fint. Dock lite terapeutiskt att gå där och nynna, vattna och titta på citronfjärilar och humlor. 

Kram ❤️ Johanna 

En skeptisk person.

0 Läs mer >>
(null)

En bild tagen på morgonen, första dagen efter semestern och på väg till jobbet. 
En lugnare dag igår blev en dag med full rulle, och som från början inte alls tycktes ordna sig så blev det till slut rätt bra. Härligt!
Nu hoppas vi att lagt kort ligger imorgon avseende all planering, så blir det ännu bättre!

(null)

Första jobbdagen firades liksom med käk hos goda vänner, så himla härligt att ses och så många skratt! Deras son, tillika min gudson, var också hemma. Så mysigt att snacka med honom också ju. Denna lille plutt är arton år…den där tiden igen. Den är märklig att förhålla sig till.

(null)

Är så imponerad av hädiskt goda havreflarnskorgar…så vackra och så goda. Själv har jag gett upp att försöka baka ens vanliga havreflarn då de för mig bara tokfastnar på plåten (hur jag en gör, smör eller smörpapper, si eller så). Varje gång jag försökt har det slutat med att jag står ilsken som ett bi (möjligen med hela svordomsvisans vokabulär) och skrapar ner det som skulle bli kakor i papperskorgen. Så nope, det är inte för mig helt enkelt. Men Ulle är drottning av havreflarn!

(null)

Efter dagens jobb blev det en sväng till Trädgård deluxe med vännerna Suz och Sanne. Fint att sitta där under parasoll i tokvarm kväll och sippa på ett glas rödtjut, käka pizza och prata. Sambon och vännen Göran kom förbi också så vi tog sällskap hem. 
Ännu en skön kväll i sommaren.

Tänker på de vars somrar är galet varma där lågorna sprider sig med ljusets hastighet och människor kämpar för livet. Skrämmande bilder och vittnesmål från London, Frankrike, Portugal…sjukt.

(null)

Det är morgonbild även idag. 
Trots för lite sömn i natt har jag ändå känt mig hyfsat pigg. Går på någon slags överskottsenergi möjligen.

Nu ska jag landa, i Shuggie Bain med fönstret öppet och fläkten på. 

Kram ❤️ Johanna 

Drottning av havrefla...

0 Läs mer >>
(null)

Var faktiskt rätt pigg när klockan ringde. En gång på semestern ställde jag klockan och det var dagen vi skulle hem från England och hade lång bilresa från Carbis bay till Stansted. Resten av dagarna och veckorna: ingen väckarklocka. Såååå skönt att vakna av sig själv, för att kroppen är redo. 
Nåja. Allt har sin tid, och som sagt idag var jag rätt pigg. Dagen förflöt bra, hann gå igenom mail, messenger , akutanmälningar och "vanliga", skicka brev, planera in de som måste in idag och resten av veckan- allt i ett bra första-dagen-tempo. 

(null)

(null)

Efter rolig fotboll när Sverige vann igår, läste jag ut Jenny Colgans bok om sommar vid havet. Läste om Shuggie Bain i kultur i dn och blev sugen, tror den är bra och kanske lite ruffigare än de urmysiga Colganböckerna. Skönt med ombyte, att inte fastna i en genre.

Sitter nu i soffan, nyduschad och ombytt inför kväll hos vänner. Det blir pizza och umgänge, perfekt så här i jobbstart. Kanske somnar jag vid åtta vid bordet, vem vet? 
Gäller att njuta kvällen, som verkar bli fin.

(null)

Kram ❤️ Johanna 

När kroppen är redo.

0 Läs mer >>
(null)

En god natt sömn är så mycket värt. Lite knasig i lungsen några nätter men inhalerar med min lilla specialinhalator med luftrörsvidgande innan sovdags. Det verkar göra susen och förebygger att jag måste gå upp för att inhalera mitt i natten. 
Vaknade med sovränder på hals och öron, nöjd och kaffesugen. Gick till gymmet för ett skönt pass, mycket stretching och så spikmatta hemma efteråt. Känns hyfsat i min stelonda lekamen nu.

(null)

(null)
Tar in dagen på balkongen, lyssnar på @fannysforebilder och hennes valspecial. Intressanta frågor om kvinnors hälsa och villkor, ekonomisk ojämställdhet, mäns våld mot kvinnor med flera frågor, där alla partiledare får utveckla sina svar ifrån samma kategorier. 
Ett bra sätt att klura ut vad en ska rösta på i höst, liksom valkompasserna som DN, SVT och tv4 släppt. En hjälp på vägen!

(null)

Blev mattkoll igår, när vi åkte på utflykt med mor och far till Bauhaus och Jysk. Dock inget inköp på grund av för små mått så det blev beställning från nätet på storlek stor matta som jag hoppas på. Just nu har vi minimatta för att jag flyttat runt lite i min förändringsiver.

(null)

Så är det då dags för jobb imorgon, efter fyra veckors ledigt. Undrade lite varför jag var sugen på svart idag, om det var underliggande känslor inför arbetet. Tror faktiskt inte det, bara möjligen till väckarklockan som jag ogillar skarpt. Känns trevligt att jobba igen, jag har ju ett fantastiskt roligt jobb som med lite förändringar i höst kan bli ännu bättre, om det vill sig väl. 

Det blir matlagning om ett tag, sedan fotboll ju! Dottern har lånat min fotbollströja som kanhända hade en inverkan på senaste matchen. Hon har lovat ha den på även idag, så nu håller vi tummarna!

Kram ❤️ Johanna 

Nu håller vi tummarna...

0 Läs mer >>
(null)

De där små tillfällena, som en grabbar tag i - de gillar jag! Det spontana, ouppstyrda som liksom blir vad det blir. 
De små tillfällen som finns, av en kaffe på solig balkong, en middag med vänner och familj, tända ljus och bok en kall dag, en fika på stan med mamma och pappa, en serie på teven med mannen. De där små sakerna, de betyder mest tycker jag. Inte det storvulna eller sällangjorda, även om det så klart kan vara helt fantastiskt. Den tid vi har att göra små saker stora är ju större än den tid vi har för att göra stora saker, om ni är med mig…!

Så även om det blåste kallt igår, och vi sedan satt med värme i bilsätena på vägen hem, så var det så fint att ses för en kaffe och gofika (verkligen!) vid Kronobergs slottsruin med goda vänner. 

(null)

Har funderat genom åren på hur en ställer sig till sina sjukdomar eller diagnoser. Och jag menar det mer kroniska, det en på något sätt behöver lära sig att hantera på lång sikt. 
Det går ju att bli sin diagnos, att liksom se alla hinder som finns, alla svårigheter som kan komma med det och på så sätt begränsa sig och sitt liv. Utgå ifrån att det kommer att bli svårt, rentav omöjligt, även om mediciner kan hjälpa till på traven. 
Vi är alla olika, men jag tänker att det ändå är sorgligt om en låter det hindra en i livet. Låta det bli vad som definierar en. 

För min del har det handlat om att acceptera att sjukdomen finns, och också ställer till det rätt rejält ibland. Men det gäller att leva med den, att göra det bästa av situationen och inte låta den styra. Det går verkligen att vara både sur och frustrerad när de dåliga dagarna kommer, när det känns som att någon sitter på en och tar allt vad luft heter. Ändå går det att underlätta, för att det ska bli lite bättre och för att förhindra att det ska bli värre. Att öka på medicineringen är en sak, att röra på sig på det sätt som känns bäst i hopp om att det ska vända. Ibland kan vila behövas för att kropp och knopp fungerar sämre när astman liksom knipsar av framkomligheten för syret. Då får en acceptera att dagen är som den är.

Men sedan, nästa dag, kanske jag mår så bra jag kan, och då gäller det att passa på. Att träna ordentligt, promenera, hitta på det en vill och njuta av det. Att ta vara på att dagen faktiskt finns där och vill bli utnyttjad på bästa sätt.

Jag försöker göra det bästa, balansera så gott det går, känna efter det jag måste. Tror på att inte känna efter för mycket, då det kan utgöra ett alltför stort hinder. Det blir liksom lite som att tänka att det är bäst att inte gå ut för jag kan ju bli påkörd. 
Det kan ju också gå riktigt bra, och till och med bli ännu bättre än en tänkt. 
Det vore ju synd att missa!

(null)

Kram ❤️ Johanna

Det vore ju synd att ...

0 Läs mer >>
(null)

Två nätter av god sömn nu, så skönt! 
Vaknade dock i tidigaste laget tycker jag, men hellre det än uppesittarnatt. 
Städade efter frukost, mannen och jag, skönt att gå in i helgen-före-jobb-igen med nystädat hem.

Tog en tur till min duktiga f.d. Granne som skapar konst! Älskar hennes frodiga damer, och annat fint hon gör och kände att en liten änglaljusstake behöver jag minsann! Vill ni se hennes alster så sök på @melanderi på instagram.

(null)

Sådana små Sötnötar!!

(null)

Nu blommor de små fina nävorna (tror jag att de heter), ovanför cykelstället och invid grinden. 

(null)

(null)

Igår blev det dejt med goda vänner, Connie och Niklas. Gick till Deluxe och åt otroligt gott, tupp med primörer för min del - mycket smakrikt!

(null)

Många skratt, allvarliga samtal och tårar och ännu mer gapskratt. En härlig kväll verkligen, som slutade med glass, kaffe och southern comfort i vår soffa. 

Har sista semesterdagen, före helgen.
Är väldigt nöjd med min ledighet som bestått av en skön blandning, och med balans mellan aktivitet och lugn. Precis som en behöver och som jag önskar. 
Känns helt okej att börja jobba, har ju ett roligt och givande jobb! Det jag INTE ser fram emot alls, verkligen inte ett dugg, är väckarklockan och tidiga morgnar….det är ett aber. Ju äldre jag blir desto mer vidrigt tycker jag att det är. 
Nåja. Nu får en ha disciplin igen, med att komma i säng för att orka stiga upp.
Så är livet, och det låter ju ändå inte så farligt!

Kram ❤️ Johanna 

Låter ändå inte så fa...

0 Läs mer >>
(null)

Mitt tungsinne igår försvann efter sång, lunch med mannen på ett av våra mysiga ställen precis i närheten, Strandbjörket, och en promenad.
Fiket är i ett gammalt fint torp med grästak precis intill, eller i, en stor lekpark som är full av ungar som leker, springer och tjoar. 

Sångstunden gick väl rent tekniskt ganska dåligt, kommer ta några veckor igen för att återfå rösten efter att den helt dog när covid gjorde sin entré. Men. Sångstunden gjorde saker med själ och sinne, behöver det för balansen i mig. För att få ur mig frustration, rastlöshet, sorg och också för att få mer glädje och styrka när livet är så. 
Efter jag sjungit blev jag dörför sugen på lunch och promenad, vilket Patrik nappade på. Hurra! 

Sverige vann ju också igår, även om det verkligen var på håret! Härligt dock! Tycker faktiskt att det är kul att kolla damfotboll, hör och häpna.

(null)

Körde ett skönt pass för mest rygg och mage på gymmet idag, och tog sedan en promenad. 
Lyssnar på ännu ett avsnitt av @fannysforebilder där hon intervjuar partiledarna avseende jämställdhet. De jag hittills hört har gjort bra intervjuer, de är slipade och känns ganska avslappnade. 
Lyssna gärna, med betoning på just det. Slipade, välformulerade och liksom trevliga står de för olika idéer om hur de tycker att jämställdhet ska prioriteras och hur det i så fall ska gå till. 

(null)

Vet inte hur ni tänker avseende grupper på sociala medier. Är med i grupp för vår stad, för landetlandet och för Alicante. Det är en grupp där en kan få tips om trevliga saker att göra, ibland med foton, det kan vara delningar om bortsprungna djur och ibland frågor eller tips om olika grejer. Det tycker jag är najs, att få en personlig rad om vad människor tycker och tänker istället för att bara söka på nätet. Men i de här grupperna finns det alltid de som har så mycket åsikter om VAD folk frågar om. Och då måste de liksom ge sina syrliga, onödiga kommentarer. Varför är en med i olika grupper om det en mest gör är att reta sig på andra? Är det huvudsyftet för dessa personer, jag vet inte. Blir ledsen och frustrerad över hur tråkiga människor kan vara mot varandra. Som tur finns det också motreaktioner, som söker balans. 

(null)

Städat min del idag.
Lyssnar nu på Joni Mitchell och ska läsa en stund. 
Ikväll blir det Kafé deluxe med goda vännerna Connie och Niklas.

Kram ❤️ Johanna 

Söker balans.