0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
Hemlighetsmakeri är onekligen kul, när det gäller trevlighets-överraskningar! 
Jag tillsammans med Fridas närmsta vänner kokade ihop för fest i all hemlighet igår kväll, som litet avskedskalas. Vegetarisk chiligryta o finbak av kompisarna, dryck och quiz. 
En mysig kväll tillsammans med fina ungdomar verkligen! Hoppas min älskade unge bär med sig det som ett gott minne.
 
Idag har jag tränat, slog mitt cykelrekord igen och är jäkligt nöjd...ficke astman:-)!!!! 
Kör 40 sekunder snabb cykling, 20 SEK som en idiot typ tills milen är uppnådd. Känns som bra träning. Och så styrka, stretching och avslappning på det. Så skönt!
Jag har haft ett par nätter med slemhosta nu, som stör, men inga andningssvårigheter- då är det bagateller!
 
Ha en fin söndag!
 
Kram Joey ❤️

Hemligheter.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Det är fredag, efter första jobbveckan.
Känns alldeles oerhört skönt.
Gick vid lunch, tränade på gymmet (nöjd m 1 mils cykling på 17:02), och sen hem och gemensamhets-städade med bästa sambon. 
Nu kan jag således njuta helg!
 
Sitter nu ute, lätt äcklig efter allt, och njuter av vädret (förvisso molnigt men skönt) en stund innan dusch.
 
Ska fylla min hjärna och själ med Familjen Addams även denna kväll. Har alltid gillat att se föreställningar fler gånger, sittande på olika platser. Det ger olika upplevelser och olika perspektiv. Var med yngsta bonusen igår, idag går jag med lilla mamma igen. Härligt!
 
Lyssnar på humlors surrande.
Rogivande när de flyger runt i lavendeln. Tjocka och söta. 
 
Ha en fin fredag!
 
Kram Joey ❤️

Nöjd.

0 Läs mer >>
 
Tankeverksamhet och försök till överblick och ännu en genomgång tröttar hjärnan...
 
Efter soppa, pumpafröbröd i ugn med getost, honung och solrosfrön tog jag en kaffe innan stilla promenad till Linnéparken och musik i sommarkväll. Melina Borglowe och Emil Jensen, en mysig kväll. En kväll av ord som en ström med finess. Träffade goa människor som värmde i den lite fuktkalla kvällen. 
Fyllde således på hjärnan med annat än jobbverksamhet, välbehövligt o skönt!
 
❤️
Joey
 
 

Fyllde på hjärnan.

0 Läs mer >>
 
Allvarligt talat....?!?
Jag visste att det var skillnader, att det var snett och långt ifrån könsneutralt när det gäller lönerna.
Men detta? Det tar fan i mig priset!! 
En så stor arbetsplats som dessutom har mage att uttala sig att skillnaderna INTE beror på kön utan på rekryteringssvårigheterna....
Men ursäkta...hallå...?
I vilken verklighet befinner sig vår ledning någonstans? Har problemen om rekrytering av sjuksköterskor gått de helt förbi?
Häpnadsväckande strutsbeteende må jag säga!
 
Skämmes säger jag bara!!!
Skämmes in i kaklet Region Kronoberg!
 
Joey

Skämmes!!

0 Läs mer >>
 
Onekligen lite tröttsamt att stiga upp 05:55 idag...!
Men upp kom jag, och var på jobbet före 7 och fick då en trevlighetsöverraskning: ett glassogram från kollegan! Så rolig överraskning, och god! Det mynnade ut i en strawberry white. Väldigt mysigt o gott.
 
Mycket att ta tag i idag, har försökt beta av systematiskt en sak i taget och bestämde mig för att inte hetsa upp mig. Det har fungerat, hoppas jag fått ihop det också så jag inte upptäcker några fel imorgon...är operatörerna i tjänst, har de op på schemat samtidigt, finns det inskrivningstider, mottagnings- och röntgentider...behövs EKG, prover....remiss för medicinjustering....är op-tider inlagda i systemet så att kallelarm kan skickas? Och så kommer det en prioriterad patient som måste få en tid typ nu....vem backar jag, när kan nästa tid ges....
mycket organisation blir'e!
 
Passar på lite ta-igen-mig-vila på trädäcket där nu solen är lagom varm. Så skönt att softa lite!
 
Dags för indisk hämtmat strax. Också skönt!
 
 Puss ❤️
 
 

Glassogram o ta-ig...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Så skönt att va i skuggan med en bok.
Det är för varmt i solen, till och med för mig.
Vill ändå ta vara på sommaren, värmen, ljuset....
Här ligger jag nog idag.
Njuter söndag, helt enkelt.
Imorgon är det arbete igen, efter semestern. 
Känns ändå helt ok - i synnerhet som solen och värmen ändå ska fortgå. Kvällarna blir ju fina, det är väl så bra!
 
Tog en kaffe igår på Svenska Tantens café, och i förrgår på Masugnen i Åryd. Väldigt mysiga fik, båda två. Rekommenderas!
 
Vi skulle sett Jill Johnson igår, på Tyrolen, men hon ställde in pga halsinfektion. Åkte dock dit, till denna originella del av Småland, och intog god mat med våra vänner och grannar. Den 4/8 ska vi åter dit för att avnjuta Jill:-)
Det är ett häftigt, udda ställe det där. Ta er en liten utflykt dit vettja!
 
Så.
Idag är det således en stilla söndag, efter en lite lungklen natt och träning på morgonen (sååå jäkla skönt med hårt träningspass efter 1 v Utsn gym). Blir bra det.
 
Missa inte att gå på Familjen Addams nu! Kl 16 idag, Tors o fredag nästa vecka (kl 19), och sen 11-14/8....den är fantastisk!
 
Kram Joey ❤️

Njuter söndag.

0 Läs mer >>
 
Ni borde se föreställningen.
Den sprakar, liksom galet och mjukt, lent och hysteriskt på samma gång.
Professionellt varje millisekund, med fantastisk musik, klockren och spännande koreografi, fräck scenografi och närvaro. 
Kontentan av musikalen är att en gnutta galenskap bör alla behålla, vara i och släppa ut för att leva fullt ut!
Tack!
 
Joey ❤️

Ni borde se.

0 Läs mer >>
 
Det blir inte alltid som en tänkt sig.
Vi har haft en lite galen vecka, där vi i stort sett blivit klara med den nya lägenheten - på 3 dagar, med lampor, bord, sängar, stolar, hyllor...
Men en fantastisk vecka där vi samarbetat, saker har bara flutit på och vi har haft det riktigt bra.
Så glad för våra goa grannar!
 
Vaknade strax efter 3 idag, då kära grannfrun fått en allergisk reaktion med utslag och svullnader över hela kroppen - även i ansiktet. Jag har faktiskt aldrig sett nåt värre....!
Som tur är har jag alltid mitt lilla kit m cortisontabletter och antihistaminer med mig, som hon kunde ta. När tungan svullnade upp och pratet blev påverkat så kändes 112 mer aktuellt än min huskur...
Snabbare packning och ivägresa har vi nog aldrig gjort! Blir spännande att se vad vi glömt packa ner!
 
Servicen på svenska sjukhus klagas det på, väntetider och annat...men hörni. Jag tror verkligen att svensk sjukvård för det mesta är outstanding. Vi hittade inte akutintaget, en vakt sa till oss att han inte kunde hjälpa oss utan vi fick ta en annan väg...vi hittade sen förlossningen men blev hänvisade en annan ingång tills det kom en vänlig själ och följde oss bakvägen till akuten och hjälpte oss med språket...
Till slut blev hon dock omhändertagen och blev bedömd - utan mer mediciner och bara 30 minuters övervakning. Men de fick åtminstone vänta kvar, så att inte symtomen skulle återkomma eller rent av förvärras (det var ju bra bedömning:-) men planet missade de. Vi körde dock hyrbilen till sin plats och hann till planet i tid...usch ja:-(!!
 
Så här sitter vi nu, Efter en mysig tur till masugnen för lunch.
Vi vet att våra grannar mår väl, att det finns antihistaminer med på sista etappen av resan och att allt ordnar sig.
Abrupt avslut på fantastiska dagar, med lärdomen att mina mediciner och servicekort ska med hädanefter också - alltid.
 
Och grannfrun ska nog införskaffa recept på cortisontabletter som hon hädanefter ska ha nedpackade i handväskan. Tråkig men viktig lärdom. Mosquito-bett eller annat flygfä från Spanien var det förmodligen som var skyldig till detta illdåd. Själv är jag stucken och väldigt röd på sticken men inte mer än så. Lärdom 2 är att vi inte ska ha öppet från stora balkongen nattetid utan stänga sovrumsdörren om oss, använda myggnäten som finns och ha våra numer installerade takfläktar!
 
Ja hörni.
Det blir inte alltid som en tänkt sig, men en får ta det som det kommer. I detta fall blev det till slut bra trots allt❤️
 
Kram ❤️

Inte alltid som en...

0 Läs mer >>
 
 
 
Nu har jag städat vår fina lägenhet här, flera ggr på rad för att eliminera sand...nu tror jag att den är ren:-). Balkongen är rengjord, sitter och tar igen mig lite. Tittar på människor som badar, segelbåtar son rör sig stilla...spansk musik nedanför på gatan hörs. Vespor kör, människor pratar...och jag konstaterar att ja, här skulle jag kunna stanna i någon månad nu utan problem.
Det är så mysigt, vackert och varmt...!!
 
Börjat läsa en ny bok, verkar bra!
Kan rekommendera Norwigan Wood som jag nyss avslutat av Haruki Murakami. Riktigt bra, bra språk och en skön rytm i gången. 
 
Jag hör att vädret hemma är fint, det gläder mig! Härligt för de som nu ska på semester och skönt även för oss som börjar jobba så att kvällar och ledig tid ändå blir fin!
 
Kram till er❤️
Joey

Bästa vyn o fint h...

0 Läs mer >>
 
 
 
Efter 3 dagars intensivt jobb börjar detta priviligierade boende ta form. 
I en soligare del av Europa, med utsikt över havet och just nu trettio plus....det känns fantastiskt och det kommer att bli så bra!
Skulle vilja vara här 1 vecka till, för att fixa färdigt och för att få njuta lite till....! 
 
Allt gott har dock ett slut, så även denna gång.
Kan bara längta till nästa gång jag får möjlighet att komma hit!
 
Några dagar kvar av semestern, är nöjd med den. Alltid vill jag va ledig liiiite till eftersom lunket är så behagligt trots olika göromål...
Men som sagt, allt har ett slut.
Tacksam för dessa veckor, för nya utmaningar och just nu...såååå underbart varmt en hel dag till!
 
Kram ❤️

Bara liiiite till...!

0 Läs mer >>
 
Sitter på flygplatsen, inväntar flyg till värmen och våra kollektivgrannar som redan är där.
En annorlunda resa där en lägenhet ska bli beboelig, och göras till vår. Ska bli mysigt om än mycket jobb. Hoppas få tid för lite bok i solen trots allt! Och kanske lite cava till livs:-)
 
Sista semesterveckan.
Lite att suga ut det sista, lite vemod men också tacksamhet över en bra avvägd sådan. 
Ska bli kul att ta sig an jobbet som operationskoordinator på heltid en månad när kollegan tar semester. Läskigt men kul!
 
Min finaste älskelse har full rulle i veckan, premiär på musikalen Familjen Addams på fredag så 12-h dagar är standard. Tacksam för mormors o morfars omsorg om henne i veckan, med lite matfix och kattkoll....! 
 
Nu mina vänner, önskar jag eder en god måndag!
 
Joey ❤️

Sista semesterveckan.

0 Läs mer >>
 
 
Vaknar upp till ännu en fasansfull händelse i världen. Ganska nära oss ändå. Igen. 
Det är svårt att ta in all ondska som uppenbarligen finns. Att människor bara vill hat, vill skada utan respekt för vare sig sitt eget eller andras liv. Tvärtom. Varje gång tänker jag att det lika gärna kan hända här, eller där vi är för tillfället. Varför inte liksom? 
 
Varför valde de inte just när vi var i tunnelbanorna i London till exempel, eller på teatern då vi såg musikal....
Det är liksom en slump vilka som befinner sig där och då, och hur det än är går det inte att förutse eller skydda sig. Det är otur om det händer, och förhoppningsvis går det jäkligt fort...
Men alla som är där, som ser och mister sina kära....det är vidrigt. De som förolyckas vet inget mer, de har fått gå vidare och ser allt från ovan. Tänker jag. 
Men känslorna då och där.
När allt brakar lös, det måste vara så panikartat, så ångestladdat...att inse att valen en har är högst begränsade...vidrigt är ordet. 
 
Och trots allt, så går livet vidare på andra ställen. Det bör få vara så, att livet trots allt får fortgå, inte låtas ta över av rädslor, ångest. De vackra promenaderna, fika på stan m föräldrarna...en mysig utflykt till pannkakshuset med min pärla som står ut med mig trots allt. 
Livet fortgår, och ibland är det riktigt svart. Ibland outsägligt vackert.
 
❤️
Joey
 

Riktigt svart o ou...

0 Läs mer >>
 
 
Vakna tidigt, ta en kaffe...
sen träning eller kraftpromenad....det är den bästa starten jag vet! 
Får lov att packa ner träningskläder till Alicante, så att det inte blir stiltje i träningen och försämring av luftvägar! 
 
Går snart in i sista semesterveckan.
Det går fort, 4 veckor. Ändå har jag hunnit både slappa, träna, läsa flera böcker, upptäcka nya saker om både mig själv och världen, ta in det som händer och uppskatta vackra byar, god mat, dryck, sambon o jag har fått tid att mysa ihop, dottern och jag har fått fina dagar och vi har haft tid att grilla och umgås med familj och vänner....skönt och härligt!
 
Jag ska öva på att inte hålla inne, stänga in.
Semesterns lärdom efter behandling! Ut med instängda känslor i primalskrik, fulgråt eller vrålsång...det som känns mår bra av att komma ut. Inte vara kvar i bröstet, som tungt tryck eller tusen fjärilar innanför huden. Svära kan jag redan, det ska jag fortsätta med eftersom en hel del kommer ut då!
 
Kram o god fredag!
❤️

Bästa starten.

0 Läs mer >>
 
Att vara på väg är en skön känsla.
Helst på väg någon annanstans, för upplevelsen och lite av äventyret det ger. 
på väg hem är också skönt, även om spänningen inte finns precis.
 
Behöver dock lite utrensning hemma igen, på tunga energier som tycks vilja vara kvar sen drygt 100 år tillbaka.
Kanske var det ett hus fullt av plikter, allvar, stress och ej uttalade känslor?
Kan vara de som är kvar i väggarna liksom.
Stressen från lilla husan som jobbade som en tok från tidig morgon till sen kväll med att tillhandahålla allt som husmor bad om. Städade hon också? Och lagade mat, syltade, saftade, putsade och tvättade på den gamla vedspisen, strök och manglade...? Var hon allena med allt jobb? Skulle varit kul att veta. Vad som mer hänt bakom dörrarna så långt tillbaka - för att förstå. 
 
Nu blir det några dagar hemma.
Ikväll käk med brodern och föräldrarna, familjen.
Imorgon träning, inköp och vänner på kvällen.
Lite socialisering innan sista semesterveckan.
Dottern kommer att ha häcken full inför premiären av Familjen Addams nästa fredag, så henne hade jag inte sett mycket av rätt om jag var hemma.
 
Skönt att ha gjort en liten tur nu.
Samla ihop sig lite, inför allt som komma skall.
Det har gett energi och bra känsla i kroppen.
 
Pöss Joey ❤️

Vara på väg.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
I Köpenhamn på minisemester med dottern.
I växlande väder, varmt men busigt, går vi runt i denna vackra stad med mycket gamla byggnader, blandat med nya. 
Vi snackar, äter, dricker kaffe. 
Var på Glyptoteket idag, och såg statyer, byster. 
Och ärligt talat...det kanske inte var jätteupphetsande:-)
 
Besökte Christiania, vilket var en ganska ovanlig upplevelse. Färgglada, konstnärliga byggnader med matställen och hundar springande lösa. Cannabis såldes helt öppet mitt på en av gatorna, av maskerade män. Så jäkla konstigt, så ovanligt att det sker så. 
Stämningen där inne var dock trevlig, kändes lugn och ok, men vi var där å andra sidan mitt på dagen. Kanske hade känslan i mig varit annorlunda efter mörkrets inbrott. Men intressant att se, med egna ögon. Samhället är ju en stad i staden med nästan 900 pers som bor där, med egna regler som ändå verkar fungera. Allt behöver ju inte se ut som utanför det lilla samhället för att det tycks funka ändå.
 
Ikväll blir det nån god mat, sittande på nåt trevligt ställe. Att ha semester innebär onekligen en skön lunk.
 
Joey❤️
 
 

Tycks funka ändå.

0 Läs mer >>
 
 
Igår var det en sån där trolsk himmel...!
Älskar vyn från vardagsrummet och balkongen när en kan se skiftningarna. 
 
Äntligen tränat efter några dagars vila...! Behövligt och skönt. Lungsen behöver sin utmaning och träning för att hålla ihop och min själ likaså. Lyssnar på Motown-listan jag gjort, förbenat bra träningsmusik:-)
 
Förbereder för lite myskväll med grillning, lax o kyckling, vinbärspaj efter söta lilla Gun...
Blir lite röror och färskpotatis till också. Är uppvuxen i en familj där tillbehören är lika viktiga som resten av måltiden, och det har bestått. Älskar olika sallader, röror och såser!!
 
Snart dags för lunch m mannen och hans moder på stan. Först lite sång vid pianot.
 
Kram ❤️

Motownlista, träni...