0 Läs mer >>
 
 
Kan tro att vi bor på landet när en har hästar i nästa kvarter. En härlig stadsbild med kontraster onekligen, och en mysig runda att ta sin promenad på. Det börjar knoppas, varenda buske börjar bli smått gröna...tjoho!
 
Mina stygn från den arkeologiska utgrävningen är borttagna idag, med godkänt resultat. Hoppas nu att svaren på den ivägskickade hudgrunkan kommer snart så jag kan släppa det och gå vidare. 
 
Mannen har varit i stugan för att kolla hur renoveringen fortskrider. Blir som ett nytt hus, ljust och fint med mindre väggar, nya tapeter och vitt tak...ska kolla in det live imorgon för egen del:-)
 
Nu är det dags för middag och mys hos goda vänner. Ser jag fram emot.
 
Ha en fin fredagkväll.
 
kram ❤

Landet i stan o freda...

0 Läs mer >>
 
Tvära kast denna dag. Dessa dagar.
Från restaurangbesök o Soran Ismail & Magnus Betnér igår kväll. 
 
Fått det gjort som jag kunde få idag, så
jag är nöjd.
En eftermiddag med handledning för bashandledare som var en riktigt bra stund. Intressanta och varma samtal. Jag gillar verkligen det där med handledning, reflektioner, samtal...
Det känns viktigt. Hur en kan handleda, hur en kan öva upp sitt sätt att va tydlig och ärlig på ett konstruktivt sätt. Bolla tankar och ideer. 
 
Efter jobbet tog jag en liten promenad i regnet, handlade o gick sen hem. Småpratade med mannen, planerade stugrenovering och stämde av dagen. 
 
Läser på Omni att socialstyrelsen förmodligen kommer ändra reglerna för manliga homosexuella blodgivare....äntligen! Så diskriminerande att det är helt andra regler, andra tidsperspektiv när de har en ny partner (1 år) mot heterosexuella (3 mån). Det är på tiden. Verkligen på tiden att vi inser att det är 2017. Typ.
 
Olika perspektiv.
På olika verkligheter.
 
Sett dokumentären Ett rop från Syrien.
Är illamående, pulsen slår hårt. 
Tårarna bränner. 
VanliGA människors dokumentation över en ofattbar grym verklighet, som kryper in under huden. Hur fort det kan vända, hur hoppet ändå driver på, hur modiga dessa människor är mitt i de grymmaste av liv. Hur döden fullständigt ödelägger familjer, vänner, släkt. Där barn blir utan föräldrar...ja fy...så otroligt hemskt. För oss i vår trygga del av världen är det ofattbart. Och det är fullständigt ofattbart att andra länder stöttar detta krig. 
 
Det är tvära kast i känslor denna dag.
Perspektiven är olika, tankarna flyger runt och oron i magen är påtaglig.
Precis som tacksamheten över att livet här är riktigt fint, på många sätt.
 
 

Tvära kast.

0 Läs mer >>
 
Den där tidningen har legat där sen helgen för två veckor sedan.
Trivsamt småskrynklig, med pennan ovanpå korsordet. Doftande av tidningssvärta. 
Liksom längtande till den som höll i pennan och bit för bit tog sig igenom ledord för ledord. 
 
Saknar min tant som höll i pennan, och var den som tålmodigt tog sig framåt.
Ibland med min hjälp, för det mesta på egen hand.
Den kaffedrickande tanten, som lyssnar på P1, insuper klassisk musik och gammal musik, som löser korsord och vaknar tidigt.
Som älskar diskussioner, om livet, samhället, politik och relationer. Analyserandet av demsamma. 
Som älskar bilkörning, vårluft. God och bra mat. 
Som är mycket mer än jag kan beskriva.
 
Henne saknar jag just nu väldigt mycket.
 
Joey ❤
 

Saknar just nu.

0 Läs mer >>
 
Lisa Ekdahls nya i öronen på promenaden efter jobbet satte mig nästan i gående meditation. Så skönt att bara lyssna på texterna, den mjuka rösten, det vackra språket och den säregna men sköna sångtekniken. Då går benen av sig själva :-)
 
Trivs på nymöblerade rummet  när jag jobbar som op-koordinator.  Vi har nya möbler, ljusare och med bättre utrymme. Det blir liksom vårt då vi varit med och ritat hur det ska va, så det känns fint. Det har varit lagom full rulle idag, saker att göra hela tiden i en lagom, strid ström av uppgifter men också lite frustration av väntan när jag inte kan fullfölja det jag tänker för att annat måste vara klart först. Lisa Ekdahl botade frustrationen, det är ju bra.
 
Imorgon hoppas jag kunna gå all in, att allt som måste är fixat så att jag kan köra full fart...samordna och fixa - det är grejer det:-)
 
Hockey på tv:n ocv jag lyssnar med ett halvt öra. Tusse snarkar. Och jag börjar komma in i kvällströttheten och segar här under katten.
Ganska behagligt. 
 
Puss❤
Joey

Då går benen av sig s...

0 Läs mer >>
 
 
En verkligt skön söndag, med ännu en sovmorgon och långpromenad runt stans sköna områden.
Gamla hemtrakter, bland annat lilla skogen där dottern och jag brukade leka och ha picnic - vinter som sommar. 
En fin liten baksida på vårt dåvarande hyreshus, där Frida växte upp sina 8 första år. Det var ett väldigt bra område för en liten unge, med bra innergårdar, cykelspace, skog, lekplatser, och kompisar överallt. Det är skönt att kunna tänka tillbaka ibland, på de saker som var bra. Som värmer min själ att tänka på i en annars ganska turbulent tid. Det fanns även då riktigt bra saker, och det är ju gott att ändå känna.
 
Denna veckan blir det rätt många motionsmil per fot, det är bra - för kropp och själ! Finns en ro i promenerandet tycker jag, som jag inte riktigt finner i träning på gym. Det ger nåt annat, som dock också är bra, och det stärker ju min lekamen på bra sätt. Sol och luft är bra medicin, känns det som.
På fredag ska jag ta mina stygn, får se hur hållbart det ser ut efteråt om jag kan påbörja lite gymträning efter det eller så...
 
Min bil har fått bli ren idag, den såg bedrövlig ut efter ett par Sthlm-resor så nu är den liksom röd igen! Det gillar jag. Smuts är lite jobbigt, tycker jag....
Våffelfika hägrar i em, hos mina föräldrar. Det var länge sen jag åt våfflor....ser fram emot det för det är ju väldans gott. Korvgrillning med "kollektivet" framåt kvällen för att inviga våren och grillen, trädgården, ljuset...
 
En bra helg, som gett energi.
 
Pussens på er!
 
Joey♥

Många mil och invigni...

0 Läs mer >>
 
 
 
En sån ljuvlig dag!
Sovmorgon, solinsläpp och kärleken i sängen intill mig. 
Torgrunda med blominköp, fika med mina fina föräldrar och nu en stund på balkongen i ljummen vår. Snart dags för hockey m grannarna och så kanske en tur till en av mina fina vänner som har födelsedag idag.
Så gott! Känner mig varm i själen av privilegiet att ha mina fina paranteser i livet och att ha många fina vänner, goa ungar och bästa mannen i mitt liv. Tack!
 
Jag är själv kanske inte världens charmigaste alltid, ändå finns de runt mig. De där fina som gör livet vackert.
 
Just nu sker en  avhormonisering av min kropp som ger, har jag märkt, ytterst ohärliga vallningar lite då som nu. Blir nästan paniskt kokhett, sen kall om vartannat som febertopps-berg- och dalbana. Ni hör ju. Hur charmigt som helst:-). Men bra tror jag. 
Att gå tillbaka till normaltillståndet och följa med i det som sker. 
 
Jag njuter av livet, trots trötthet. Mår nog faktiskt redan bättre, känner mer än före detta skeende. Come on livet, det är bra att känna på alla bredder tänker jag.
 
Puss o ljuvlig lördag!
 

Tacksam avhormoniseri...

0 Läs mer >>
 
 
Det finns hopp om vårliv i trädgården när männen i vårt kollektiv burit ut växterna och spolat av, avtäckt möbler och liksom välkomnat ljuset...längtar tills jag får sitta där i lä och mysa med en kaffe och god bok. Älskar vår trädgård!
 
Igår sågs jag och ett par fina vänner, diskuterade bla att hitta sin plats, sin grej, sin tonfisk i livet. Sistnämnt uttryck kommer från en berättelse om en man som hittat sin tonfisk, som sin mening. Forskning om just denna firre, som blev hans mission. Hans liv. Det där är ju rätt viktigt, att hitta det som är viktigt just för mig. Vad jag ska syssla med, både i jobbet och utanför. För att hitta mitt bästa jag, det jag mår väl och utvecklas av.
 
Min tonfisk, eller en av mina tonfiskar, är att möta människor med funderingar om studenter, handledning, svåra situationer. Jag tycker verkligen att det är roligt att dela med mig av min erfarenhet, och att lyssna in andras berättelser och försöka luska lite i hur det blev, vad en kunde gjort annorlunda, vad som funkade bra och mindre bra. Har haft en sån eftermiddag på universitetet idag, och jag har haft det fantastiskt bra! 
 
En promenad efter det, i solen, till Ella Fitzgerald gjorde dagen ännu bättre.
 
Är trött nu, i kropp och knopp och tillåter mig vila. Lite återhämtning. 
Ska snart ta tag i käkfix, tänker halloumibiffar och potatis i ugn, och lite grönsaker.
 
kramis Joey ❤

Hopp om vår o att hit...

0 Läs mer >>
 
 
Hemma på min gata i stan...där blommar det ur asfalten. Jag tror att det är skilla, men blombegåvningen räcker inte riktigt till:-)
Fina är dem och hopp ger de!
 
Jag har blivit vän med promenaderna.
Att gå 7-8 km efter jobbet för motionens, lungans och själens skull är bra, känner jag.
Idag blev det en lång dag och egentligen var jag osugen, men det var skönt ändå när jag började gå. Musik ger energi och rörelselust när energin känns som ett utsketet äppelskrutt typ.
 
Behövde rensa hjärnan efter dagens slutexaminationer och bedömningar, så nu tar jag paus. Vila. Ingefära- och citronvatten. Lilla, söta gosekatten, blogg och bok.
 
Precis börjat i en bok om en man som är poet och har levt i exil många år men återkommer till Turkiet. Han är utsänd för att skildra en självmordsvåg bland unga kvinnor i en tid där islamisterna går mot seger och det stoff som finns att skriva om blir större än poeten/journalisten vill ha. Författaren fick nobelpris för boken 2006.
Hoppas på bra läsning.
 
Kram ❤

Gosekatt, blogg o bok...

0 Läs mer >>
 
Att gå långa promenader är också skönt, även om det inte är svettoträning på gym. Jag får luft ca 12000 steg och lungorna blir glada. Energin verkar tillföras bättre av promenaderna även om jag saknar att ta i....
Såret är inte läkt och att styrketräna innebär viss risk för att det ska spricka så ok: jag SKA va lugn (nästan). Och förståndig (nåja).
Fick förresten sällskap av en god vän o kollega på halva vägen, det gjorde promenaden ännu bättre:-)
 
Tänker att en inte alltid blir omtyckt av alla.
Även om intentionerna är goda, samtalen som egentligen är menade att coacha, tipsa, slipa för att hitta det bästa blir ibland mindre bra. Eller tas emot mindre bra. Av olika skäl. Det är liksom så det är. Inte särskilt tacksamt men likväl viktigt. 
Tänker att det hade varit bra ifall vi överlag vågade vara så raka, tydliga med varann för att utvecklas vidare. Det är jobbigt men det är ju också bra.
Som livet liksom. Jobbigt men också bra:-)
 
Just nu gillar katten mig skarpt.
Bara det!
 
Kram ❤

Bara det!

0 Läs mer >>
 
Det är nåt visst med begåvade ungdomar, som sprider värme, kärlek, glädje från scenen.
Min dotter och jag var igår på The Wiz, Katedralskolans musikal av GY3. 
Ärligt talat var förväntningarna inte jättehöga, mer än att vi skulle få höra sång o musik som förhoppningsvis skulle vara ok.
Efter inledningen, första numret så log vi stort mot varann och när en av ungdomarna vi känner intog scenen glänste det liksom och vi log stort och fånigt. Det blev klart över förväntan, vi blev båda rörda över många bra sångare och skådespelartalanger som tog oss med storm. Så härligt:-)! Se den vettja! Går nästa vecka, kolla in biljetter på ticketmaster.
 
Dottern sitter på tåget, efter en fin helg med mycket bilkörning och småprat.
Prat om uppväxt och tankar kring allt. Matintag och korsord, the o film. Om tre veckor ses vi igen då jag, mor och far åker upp för att se henne och övriga från skolan göra Förklädd Gud. Tjoho!
 
Mannen och jag har gått en härlig vårlik, om än lite blåsig, runda i vår stad. Sett krokus blomma. Pratat förändringar i stugan vi har på landet, som är under ombyggnation. Så spännande med nytt och fräscht! 
 
Nu ska jag sitta stilla ett tag, läsa bok och njuta av kattens värme och spinnande i knät.
 
Kram ❤ Joey

Begåvade ungdomar och...

0 Läs mer >>
 
 
Andra dagens ledighet på helgen känns som ren lyx. För själ, och kropp. Oj, så skönt!
 
Helgen började i torsdags kväll då vänner från Karlshamn kom för matintag på PM och sedan Tomas Andersson Wij på teatern. 
Bara att va där är liksom vilande. Atmosfären där är fantastisk, och lokalen är vacker sittkomforten till trots. 
Konserten var som en kunde förvänta sig: lågmäld. Han är ingen rockare precis, utan en berättare som gör det på ett väldigt skönt, intimt och vackert sätt. Texterna är ju också berättelser utan logiken med en sångtext som har upprepande delar. En meditativ, skön konsert med ett minus: trummor inspelade...det får en liksom inte ha om det inte är i en skolaula och konserten framförs av eleverna själva. Det tog ner helheten, och jag längtade efter någon percussionist med cajun, eller annat instrument för svängets skull. Kvällen var dock god. Go musik, goa vänner, många skratt.
 
Min älskade unge kom i torsdags också, som grädden på moset! Härlig dag igår med långfrulle, korsord och kaffe. Biltur till min pappas hemtrakter, på landet utanför Älmhult, prat och musik på vägen. Mer korsord och sushi igår kväll, dessa stunder samlar jag i mitt hjärta. 
 
Ed Sheerans platta går nu.
Till min andrakaffe.
Tyst i övrigt i detta hus.
 
I eftermiddag är det musikal på Karedral som gäller: The Wiz.
 
God lördag till dig❤
 
Kram Johanna

Samlar i mitt hjärta.

0 Läs mer >>
 
Idag kände jag mig nästan normal.
Ingen feber, mindre trött, fortfarande ont men har klarat mig utan smärtlindring till efter jobb och promenad så jag är nöjd. Jag väntar på svar inom några veckor men känner mig lugn då läkaren som gjorde utgrävningen är erfaren och lugnade mig med att "det inte såg ut att va nåt farligt". Det är bra!
 
Skönt att jobba idag, lagom tempo utan hysteriska utryckningar passade mig idag.
Fick gofika på avdelningen då det imorgon är bästa undersköterskans sista dag...vill inte riktigt tänka på, eller ta in det. 
Det blir en tung, men säkert också trevlig eftermiddag på jobbet. Men nej, jag ser inte fram emot den.
Ska däremot möta studenterna, ha examinationssamtal med en av dem, stämma av  lite överlag och gå igenom inför nästa veckas slutbedömningar och slutexaminationer.
 
Nu är det vila som gäller med bok i hand.
Imorgon kväll kommer vänner på besök, PM ska besökas och Tomas Andersson Wij lyssnas på. Dessutom kommer min älskade unge att vara hemma när jag kommer hem från festligheterna❤...tjoho!!
 
Kram Joey
 
 

Nästan normal.

0 Läs mer >>
 
Ett ord som dök upp idag.
Sådär mitt i prick, som en tröst när det inte känns som 10-i-topp-poäng.
Är outsägligt trött, och får så va idag.
Är hemma med alvedonintag och vila även denna dag, för att imorgon va på banan igen:-)
Har kontakt med mina kära kollegor så jag ändå är med lite, fastän ifrån min fåtölj.
 
Lyssnar på Daily mix som Spotify satt ihop, en skön lista med Freddie Wadling, Lisa Ekdahl, Hellström, Totta Näslund, Svante Thuresson mfl. Det finns mycket bra musik, som läker och baddar om, ger ro och energi, glädje och förstärker sorg. En fantastisk kraft. Som bästa terapin. 
 
Tänk att leva i en värld utan detta livselixir.
Där den är förbjuden, medveten om vilken kraft den har, för att stävja människors vilja och hopp, kämparglöd. Det finns verkligen slagkraft, livskraft i musik. På många olika sätt.
Mer musik åt folket!
 
Joey ❤
 

Livskraft.

0 Läs mer >>
 
Fick plåster på såren av mina paranteser idag, efter arkeologutgrävning i ryggen för att få bort, ta till vara och skicka för analys. Blev större än vad de trodde först så det sträcker fint just nu. Allt gick bra, och jag lever trots ont och trött.
Har precis varit ute och gått för att få lite luft, skönt!
 
Tittat på Naken bland vargar idag. På Netflix. Förfärlig, vidrig och stark. Om en pojke som tas med i en väska till Buchenwald och där göms av några fångar. Blir illamående av människans grymhet men också hoppfull då det ofta finns någon eller några som tänker större, som vågar mer. 
 
Nu Billy Joel och bok.
Lagom kvällssyssla idag.
 
kram Joey ❤

Arkeologisk utgrävnin...

0 Läs mer >>
 
Gått en långpromenad på nästan 1.5 h i det fantastiskt sköna vädret, helt vindstilla och fåglarna sjunger som smått tokiga och förgyller rundan. 
Liksom samtalet med min kära mor, och sedan min dotter som sällskapar mig på rundan fast 45 mil ifrån. 
Ibland är tekniken ljuvlig, när barnen flyttat och längtan är stor. Att liksom ändå kunna följa med på deras resa, en liten stund i deras vardag, blir så mycket lättare när tekniken finns. 
Små sköna vardagligheter som avhandlas och även samhällsfunderingar, omvärldsanalyser av mindre eller större mått. 
 
Som idag, samtalet om att tekniken skapat stressade människor i vårt samhälle.
Som nästan aldrig är fria från uppkoppling, tillgänglighet. Av ovana/vana, kanske tristess så åker telefonen upp vid minsta väntan. I busskuren. Utanför fiket. På stan medan vännen är på väg. 
Jag hade en go stund i fredags när jag slutade tidigt, och satte mig med en kopp the och Tusse i knät.
Och bara var. I närmre en halvtimme. Telefonen på stör ej-läge, tystnad och bara vila. Låta tankarna flyga fritt. Har börjat att medvetet  låta bli att svara på mess och mail omedelbart, utan gör det när jag känner att nu VILL jag det. Inte för att jag kan. Det är ju oftast ingen brådska, för då ringer förhoppningsvis personen istället...och inte ens då brukar det vara någon paniksituation. Jag har själv funderat över användandet, att det liksom blir ett tvång istället för nåt en vill. Den styr oss mer än vi vill tro. tekniken. Telefonen. Påkallandet av uppmärksamhet.
 
Praktiserat att bara vara på mina förtjusande sovmorgnar i helgen istället för att rusa upp. Låtit mig ligga kvar, låta tankarna vandra utan stress med att gå till träningslokalen omedelbart. Har i och för sig inte tränat på grund av lite halsont så därav den underbara promenaden idag istället. Men i vanliga fall hade jag klivit upp, omedelbart, tagit på mig träningskläder och dragit i mig en kaffe och gått. 
 
Samtal häromdagen har fått mig att vakna till också. Saker som jag tänkt, men inte egentligen gjort något åt blev aktuella och pockade på uppmärksamhet att omvärderas. Funderas över.
Omvärdering och reflektion är rätt bra ibland. Omtag på vissa saker. 
 
Historiens vingslag slog emot mig på min promenad. 
Förbi parken. En era som inte längre finns, där jag sett många operetter, teatrar, varit på 9 skolavslutningar...
Lite sorgligt, och kan tyckas, ganska onödigt dödande av historien.
Den här staden är rätt bra på det, och har varit det genom tiderna. Att döda historien istället för att bevara.
Det är onekligen ledsamt, för det nya får plats ändå.
 
Kram och fin söndag till dig!
Joey♥

Låta tankarna vandra.

1 Läs mer >>
 
Balkonghäng för två solälskare...!
vilket fantastiskt väder, så ljust och fyllt av hopp. Varit på stan med mina fina föräldrar, druckit kaffe och kollat kavajer. Pratat. 
Beställt biljetter till Regionteaterns Stenjätten i eftermiddag, mannen och jag. Ska bli trevligt hoppas jag.
 
Passar på att njuta av solen.
Ska operera bort en snygg ceriserosa hudförändring på skuldran på måndag. Beroende på efterkommande besked tar jag idag, i ovetskap, vara på varma strålar och ljusets välsignelse. 
 
Dessutom sägs det att vädret imorgon ska bli bus så då passar jag på.
Att njuta. Att bara vara.
Tomas Andersson wij sjunger.
fåglarna sjunger.
Katten spinner.
Och det finns hopp om goda dagar.
 
Kram ❤

Passar på.