0 Läs mer >>
 
Utomordentligt härlig dag som hederlig sköterska på jobbet, otroligt kul! Kul att få organisera, prioritera, vara aktiv mitt i omvårdnaden....det är kul utan att handleda också - att få träna på min egen förmåga liksom.
 
Och nu är det freeeeedag:-)
 
Pärlan och jag har valt sista kakel och klinkers till huset och det är riktigt kul, blir så verkligt när vi väljer hur det ska bli. Känns fantastiskt, och det kommer att bli riktigt bra! Tjoho!
 
Känns bättre efter pimpningsdamens framfart också trots massor att göra innan foto...får se det som en utrensning inför flytt! Inte fel ju.
 
Mat intagen, bubbelpoolen besökt...så skönt och liksom uppmjukande för kroppen. Sitter nu i fåtöljen med en kopp te och kollar in Let's dance i väntan på taxidriving när min unge varit på catsreunion. Jag tippar på att hon e hyfsat nöjd efter kvällen! Också härligt!
 
Ha en god helg med början ikväll❤️
 
Joey
 

Härligt!

0 Läs mer >>
 
 
Tittar på bilder från Sydafrika, och minns tillbaka sköna dagar med mannen i mitt liv....!
 
Kan behövas just idag när Pärlan ringer och frågar ifall jag varit inne ännu. Som tur var hade jag inte det, och fick då förvarning om att det såg väldigt rörigt ut.
Det var väldigt bra med den förvarningen annars hade jag nog verkligen fått tuppjuck när jag gick in i vårt hem.
HELA köksbordet var uppställt med saker, efter att en dam (fråga mig inte vad de kallas men någon som pimpar hemmen inför foton innan försäljning) röjt runt.
Och jo, det såg ju inbjudande ut för någon utifrån som ska se huset, funktionerna - inte prylarna. Vissa saker kände jag bara....jaaaaa! Så vill jag ha det i nya köket. Brickor undanstoppade, det man använder framme men mycket gömt i lådor och skåp. Men just röran nu var...sådär.
 
Nåja.
Vi har en hel del jobb förstod jag, framför oss innan fotograferingen!
Men inte idag.
Fick dock inspiration till att damma av när det nu var så spartanskt i fönster och bänkar.
Alltid nåt:-)
 
Räkningar betalda, smoothie på banan, avocado, havremjölk, ingefära, citron och mango fixad. Ger energi vilket behövs. Haft en bra dag med handledning av studenter, reflektioner, ivägskick av schema till nästa periods studenter, svarat på en bunt mail...lite allt möjligt så som jag gillar för det mesta för att inte rastlösheten ska komma smygande.
 
Tänkte när jag pratat med Pärlan om varningen.
Att det jag brukar säga verkligen stämmer: att jag på jobbet är tämligen flexibel, gör väldigt många olika saker och har det allmänt rörigt. Det gör det att jag verkligen vill ha ordning, undanplockat och var sak på sin plats när jag väl kommer hem. Det stör mig oerhört med oordning faktiskt och jag plockar  mycket, tjatar mycket och drar av månadspeng för min unges del om hon inte plockar undan efter sig...
Sånt är livet med mig som mor:-)
 
Burgare på tapeten ikväll med guacamole tänker jag. Och massa grönsaker.
Blir bra efter att hönan kommit hem från dans och Pärlan från andra äventyr denna dag.
 
Pöss i örat
/Joey
 
 
 

Oordning och jag.

0 Läs mer >>
 
 Att skriva uppsats kräver sin choklad o kaffe o således också sina kvinnor:-)!
Det har gått framåt även denna dag men shit vilken jetlag jag har...blir så trött ibland att ögonen faller ihop och huvudet bara snurrar...hu.
Det går över, det går över...!
 
Var efter skrivande och formulerande och klurande tvungen att ta en snabb promenad med Feist i öronen och också mina kära föräldrar i öronen en stund. 
Håller mig nog vaken till kvällen nu med hämtning av dotter och sushi på schemat!
 
Imorgon är det "vanligt jobb" som gäller, dvs som Huvudhandledare på avdelningen bland nya, och förmodligen halvt förvirrade studenter.
Tänker reflektion, handledning på uppsatsen för egen del, ev praktisk handledning för deras, utbildning och personalmöte, bokning av lokaler och en flukt på schemaläggning för nästa period.
 
Nu ska jag kolla kakel och klinker- dags att bestämma sig!!
 
pussens❤️

Kräver sin kvinna:-)

0 Läs mer >>
 
 
 
Somnade väldigt tidigt igår, runt 8 och sov (med inhalationsuppehåll) tills kl ringde 05.20 - som en stock!
Välbehövligt efter 1 dygn vaken, och före introduktion av nya studenter.
Det har gått förvånansvärt bra att jobba, var pigg tills svackan efter lunch men det tog sig igen pga fullt upp. 
 
Efter jobb tog jag en kraftpromenad runt sjön. Konstaterade att isen smälter bort, fåglarna sjunger och solen har vaknat:-)
För ytterligare energiboost köpte jag nya tulpaner, pepprade mig med nedanstående smoothie som var riktigt god! Jag hade dock blandade bär i vilket säkert var lika br. Rekommenderas!
 
Matlagning, tvätt och yngste-bonus-son-besök från Norge...otroligt mysigt att prata en stund!
 
Nu dags för vila, ladda för uppsatsskrivande imorgon!!!!
 
kram ❤️

Energiboost!

0 Läs mer >>

Två bra filmer "Dream Girls" och "Secret of Little bees" blev det på långa flygturen.
Båda filmerna tänkvärda på sitt sätt och i den första jäkligt gött sväng på musiken! Då gick det ju inte sitta still:-)
Adeles platta fanns på flyget så den fick min uppmärksamhet också.
Det var den värd, hon sjunger för jäkla bra!!! Vilket fet, häftig och känslofylld röst denna kvinna har...!
Shit!

Längtar själv att få sjunga igen, med mina kära herrar i Väderlek.
Det kommer, snart rep på gång efter upptagen höst för en tredjedel av bandet! Ser verkligen fram emot att få känna i musiken, uttrycka mig och vara där ett tag.
Det är också gött att sitta vid pianot och lira själv, leka fram nya arr ur strupen men det är tillsammans med andra som liksom glädjen och läkningen kommer.

Don't you remember med Adele är en fantastisk ballad, finstämd med akustisk gitarr som smeker ömt som växer och blir sådär härligt svulstig...
Den smeker hjärtat.

Precis som denna vecka gjort.
Precis som det gör att leva med min Pärla. Det smeker hjärtat.
Jag önskar alla finge uppleva det.
Den ömma, svulstiga och uppfyllda känslan.
Tack, tack för att jag fått känna den!

❤️

Filmer, Adele och tac...

0 Läs mer >>
 
Har blivit duktigt påmind denna veckan om mindre angenäma egenskaper. 
Eller förresten "mindre angenäma"? Ja, jag vet inte jag, men kanske blev det påtagligt att det ÄR så vilket gjorde det lite skoskavigt liksom.
 
Jag har verkligen en oförmåga att sitta still, eller va still. Det är alltid nån fot som rör sig till en takt i mitt huvud, en höftsväng eller armar som liksom dansar lite till - för andra - ej hörbar musik.
Och finns det fysiskt hörbar musik kan jag omöjligt va stilla - det vet jag med mig. Då måste liksom någon del, eller ibland hela, av mig röra mig i takt till vad det än vara månde.
Så klart:-)....?!
Men resten av tiden?
 
Jag tänker att jag ju är en rastlös människa, och har nog alltid varit. Behovet av nya händelser, människor omkring mig och ombyte har varit viktigt. Förmåga till koncentration finns absolut om det jag ska fokusera på om det är väldigt intressant, annars dalar det fort...kanske beror det på rastlöshet?
 
Samtidigt som jag verkligen har ensamhetsbehov och behov av att chilla med en bok. Kanske är det räddningen från att va i gång som en iller 24 h om dygnet? Och det behovet har kommit i vuxen ålder, före femton års ålder vet jag att jag helst ville ha folk omkring mig för jämnan.
Somliga i min närhet har påtalat flera ggr att jag verkligen går in för saker och då arbetar intensivt med det, i tanke och handling- beroende på situation. Så är det nog, jag har märkt det mer och mer och behöver också bromsa mig emellanåt. Och mina kloka nära gör det också ibland:-)
 
Det är lite som en nödbroms, det här med bok och ton, efter intensiva stunder, att kroppen säger ifrån "gå o vila NU", för att jag senare ska kunna va igång som en iller igen? Det är då böckerna eller musiken ger mig återfyllning och en stunds ro.
Vad vet jag..? Eller jo, det vet jag nog!
 
Skrattat har vi gjort åt mina spatt i veckan i alla fall, och jag får väl bara konstatera att de omkring mig har identifierat nåt jag inte varit helt medveten om.
Man lär så länge man lever!
 
Kram❤️Joey

Man lär så länge man ...

0 Läs mer >>
 
 
 
Det är oerhört skönt att koncentrerat hinna läsa vid ledighet, tycker jag! 
Det är total avslappning för mig.
God musik och en god bok får min själ och hjärna att ta ett glädjeskutt för att sen hamna i ett nästan meditativt tillstånd....
 
Och jag tror att jag verkligen behöver det.
Burra in mig i läsebubblan emellanåt för att sen orka ta klivet ur och va på banan en stund.
Liksom musiken, som fyller mig med olika känslor eller som bekräftar känslan jag redan befinner mig i.
Så viktigt och så livgivande för att jag ska fungera som människa.
 
Längtar nu efter långa promenader med långa kliv med utvald musik i mina öron...!!
Det ska det bli, och mer frukt och grönt, fisk...
Har inte levt galet på nåt sätt men lite för mycket kolhydrater och lite för lite grönsaker, helt klart. Och väldigt lite motion har jag unnat mig.
Däremot böcker och musik har jag badat i, liksom poolen (uppvärmd till 32 plus) och solen:-)
 
Några timmar kvar på dygnet i USA innan hemfärd. Packat i stort sett klart och tar nu en kaffe med Alice Munro och insuper värmen....
Och tackar Pärlan, familjen och stjärnorna för denna gången.
❤️

Att bada i böcker o m...

0 Läs mer >>
 
 
 
Dagen började med ägg och bacon, sedvanlig frulle här i Orlandohuset, givetvis också kaffe!
Liten förhandling om dagens aktiviteter innan klubban föll för Jungle Golf bland palmer, växter, vatten och djur (döda och konstgjorda dock), en glass som efterrätt efter mysig förmiddag.
 
Nu suger vi in sista solen, njuter dopp i varmaste poolen och inser att allt har ett slut.
Det har varit en gudomligt skön vecka, en bra blandning av aktiviteter och vila och ett jäkligt gott väder! Tack för det!
Imorgon räknar vi med åska och ösregn och därmed en liten smula shopping av bla smink som är hälften så dyrt som hemma.
 
Hemma tar svärfar hand om katt o pool, post och sopor och föräldrarna kör en sväng och kollar huset med jämna mellanrum. Tack!
 
Mitt i vår goda dag tänker jag på mina goda vänner hemma som mist en kär släkting. Oavsett  att hon blev gammal och det var väntat så gör det inte mindre ont. 
Alla goda minnen finns där, att plocka fram o glädjas åt samtidigt som det varje gång också gör ont.
Livets villkor är tuffa, även om vi vet om hur spelreglerna är. Det är hemskt när någon som liksom alltid funnits där slutar göra det...
All kärlek till er❤️
 
Kram till er alla!
Joey

Kärlek o golf i solen...

0 Läs mer >>
 
En kaffe i stillhet på baksidan av huset är lagom uppvaknande.
Lite soldis, men redan varmt.
Det är strax dags för pannkaksfrulle a la USA på Ihop, premiär för oss tjejer.
Min dag ska sen gå i bokens tecken, medan övriga ska ut på shopping.
Perfekt uppdelning, så kan jag promenera och läsa, bara va ett tag:-)
 
Funderar på det här med hormoner...
Att va knasig nog att parera in klimakterie med tonårsbarn är en sak. Det var ju liksom lämpligt på andra sätt, och jag tycker fortfarande att det var en juste ålder att bli mamma på.
 
Det som känns lite tyngre är att mina toppar och dalar tycks följa andra hormoner i huset, Vilket för Pärlan måste va en riktig hit...äh...?!
Stackars människa!!!
Mina hormoner tycks vara på mer high och Low-läge i denna ålder än det tidigare gjort.
Jag går inte omkring o kokar över eller så, får inga utbrott men blir mer tyst, låg och tillbakadragen.  Jävligt tråkig, helt enkelt.
Förmodligen har det väl bara börjat, eländet...
Jag längtar tills slutet av denna resa med påslaget i min kropp....
Jag vill vara mild och go - inte sur och besk:-)?!!!
 
Idag ska jag nog kunna hantera livet. Solen skiner och jag är på semester. Jag njuter av ledigt, av solen, av barn och umgänge utan konkurrens och av att jag har en man som är otroligt tålmodig och varm❤️. 
 
Pöss❤️

Kaffe & hormoner

0 Läs mer >>
 
 
Efter 8 h på nöjespark är jag så lite seg:-)!
Men nöjd!
Det är varmt och alldeles ljuvligt!!!
Och lätt att vänja sig vid....!
En del coola djur har vi sett, lite rides har vi åkt (mest de andra men några har jag också åkt), mat har vi käkat och kaffe insupits.
 
Tröttheten drar i ögonen, dags att efter pizza o aktiv dag sträcka ut sig i horisontalläge och njuta av värmen och sällskapet från bästaste sambon.
Det är en ynnest.
Att ha sovande barn hemma här är också en ynnest.
Hade dock gärna haft mina andra bonusar samlade tillsammans här också❤️.
Kanske finns möjligheten någon dag!
 
En god natt önskar jag dig, och en god dag!
 
Kram Joey 

Coola djur, trötthet ...

0 Läs mer >>
 
Tänker på det här med tillit.
Som ibland kan skakas om ordentligt.
Att bara släppa och gå vidare, börja på nytt blad - det är inte enkelt. 
 
Det finns val även här, självklart.
Att antingen bestämma sig för att släppa så gott det går och bestämma sig för att lita på, låta det va en ny chans men ändå medveten om att det som hänt kan hända igen. För att det är så livet ser ut. Det är ju onekligen en skönare inställning, men vad lär man sig av den...?
Det är lite religiöst över tanken: gör om misstaget igen för förlåtelsen finns ändå där...?
För även om det var tufft då, så finns inga garantier om att inte samma sak kommer att upprepa sig.
Vilket å andra sidan är mänskligt...
 
Ett val är att välja att inte lita på.
Att tilliten är förbrukad för lång tid tills liksom motsatsen är bevisad.
Det som sägs synas, dras i och trippelkollas för att undersöka sanningshalten i det för att nästan bevisa att man själv har rätt. Till vilket pris?
Att eventuella små förtroenden noga aktas för att delas? Om känslan och viljan finns till försök att återuppbygga så är det förmodligen ett bra sätt att se till att det inte kommer hända...?
 
Det finns ju medelvägar...?
Att vara medveten om att sanningen säkert skevar emellanåt, undanhålls och förfinas gör att vakten ändå är igång men grinden är halvöppen.
Det kan innebära att skevandet finns som grund för beslut, att grinden fortsatt får va öppen men att kontrollen inte släpps. 
Att visa att man finns och bryr sig, att kolla upp med jämna mellanrum så allt ändå är ok är en kombination som kanske, jag säger kanske för jag har inga svar, kan ge en känsla av försök till uppbyggnad. Och en medvetenhet att allt liksom inte går hem, att det kanske till och med ibland kan va en trygghet..?
 
Så klart är de här diskussionerna något som de flesta vuxna har, med sig själva och varandra och med andra föräldrar- under flera år.
För att hitta någon slags balans.
Det är intressant tycker jag, om än otroligt svårt, att vända och vrida på det för att komma fram till sin egen väg. Som förmodligen också kommer skifta i nyans utmed vägen.
Saker och skeenden ändras ju. 
Som en ström med nya utmaningar.
 
Fullärd är ingen risk att man kommer bli men kanske något klokare på vägen:-)
 
Kram Joey ❤️
 

Tillit och val.

0 Läs mer >>
 
 
 
Man somnar helt klart ovaggad här med jetlag i kroppen, men vaknar rätt tidigt.
Efter frulle o dusch var vi en halvtimma tidiga till shoppingmallen idag....ivriga flickor (nåja, somliga av dem) ville till Victoria secret.
Jag konstaterar att jag inte är någon vidare shoppingmänniska eftersom jag liksom är shoppingmätt efter turen på VS...
men men....några timmar blev det innan alla var nöjda och nya jobbpjuck till mig inhandlade.
Starbucks iskaffe fick bli avslutningsmålet innan hemfärd!
 
Har varit och promenerat i vårt område nu, och njutit av värmen!!
Hör att hemma regnar det och är lite busväder samtidigt som fåglarna sjunger - låter hoppfullt ändå!
 
Tittar på Hairspray på Tv o dottern konstaterar att alla faktiskt borde se den pga budskapet. Kan bara hålla med, och det är många filmer som ingår i den kategorin.
Med tanke på valet och att vissa partier verkar ta mark så borde människokärlek och människors rätt till lika värde spridas överallt.
Se Niceville, Butler, American History X, Hairspray då...Anne Franks dagbok...det finns så många tänkvärda att ge sina barn i uppväxten för att de ska försöka förstå och få en mjukare syn på människor av alla hudfärger!
 
Ska försöka bota halsont med en liten gurgelwhisky nu...kan funka...?!
 
Kram till er❤️
 

Bra budskap.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Det är fantastiskt skönt att ha barnen samlade tillsammans, med semester i lugn och ro.
Ett dygns resa känns i kropp o knopp men ändå känns det ok idag. 
Vetskapen om 1 veckas ledigt är fantastiskt!
och ja, det känns värt att åka långt för det:-)
 
Vaknade till lätt sol, blåst och arton plus.
Allt eftersom har solen brutit igenom mer och värmen stigit. Det bådar gott!
lite shopping har det blivit på wallmart, medan storbonus är och rider westernridning.
Läppstift, ansiktsrengöring, tvål...typiskt bra-och hagrejer:-)
 
Ska bli en promenad i området nu innan lunch och sen chill vid poolen.
Det är en helt ok dag!
 
Kram❤️
 
 

Helt ok!

0 Läs mer >>
 
Tankarna far lugnt fram och tillbaka medan bilen far fram i mörker, med ömsom strilande regn, ömsom blötsnö som landar tungt på rutan.
 
Tänker på ynnesten att få komma iväg allihop, något jag längtat efter. Till värmen, till nåt annat än vardagen, skola o jobb. Det är verkligen nåt att va tacksam för och vårda likt en hård, söt karamell som långsamt får smälta i munnen.
 
Funderar på större barn och jämför med bonussönerna, om jag tänker annorlunda nu med tjejer i huset endast kontra killar.
om det hade varit aktuellt att åka iväg och lämna de hemma själva, hur hade jag tänkt då? Samma som nu...? Förmodligen inte, ärligt talat.
Och jag tror att det inte är könsrelaterat utan mer till lugn/mindre lugn och/eller siktet inställt på annat. Mer på personlighet och experiment- och äventyrslusta liksom. 
När det är lämpligt får väl prövas i mindre doser innan slutgiltigt svar, tänker jag. Och det som skulle va slutgiltigt kan behöva omprövas. Tänker jag också. 
Det finns många nyanser!
 
Vidare virvlar tankarna till när jag var ung, och första gången var hemma själv en helg. Jag gick i 8:an minns jag, o var således 15. Eller skulle fylla. Farmor hade beredskap och grannarna var säkert välinformerade om läget. Ifall.
Precis som jag skulle gjort nu, i vuxen ålder med barn hemma.
Var och en måste göra sin bedömning, för sina ungar.
Du känner själv ditt barn och kan besluta utifrån det. Det viktiga är att andra vuxna vet läget och kan hålla koll, ta ansvar utanför sin egen ram. 
Visa att man finns och är att lita på, även för andra än sin egen unge.
 
Tänker på frihet under ansvar, konsekvenser av handlande för att lära sig. Om förtroende och respekt, om vikten att försöka plantera in det. För att få respekt måste vi respektera, lyssna på.
Låter självklart, eller hur...?
Men kanske är vi snara att dissa barnens idéer och tankar istället för att forska mer om hur de tänker, på ev lösningar och planer?
Kanske ska vi mer ta ett andetag för att verkligen ta in, gojsa runt det en stund och be om att få återkomma med svar.
Inte välja enklaste vägen genom att rakt av säga nej. Kanske måste de ges en chans?
 
Tånker på nojjor gällande resande, som är mindre påtagligt med alla samlade.
Men OM nåt skulle hända, händer det så fort att tanken förmodligen knappt hinner med. Ungefär som när min far o jag körde på ett rådjur för längesen. Vi såg det oundvikliga o jag hann säga "faaaan". Det gick fort.
Men sannolikheten att nåt skulle hända är svindlande liten, vilket är tur.
Jag vill verkligen leva! Länge! Och suga ut det bästa av livets små läckerheter.
Jag vill finnas och känna, lära mig och jag vill finnas länge för min fina unge. Se henne bli vuxen, och lära mig hänga med i svängarna. 
 
Nu har människor vaknat till.
Trafiken har tätnat medan mörkret är lika grått och regnigt kompakt.
 
Det är Alla hjärtans dag.
Världens bästa choklad fick vi av mina föräldrar per post igår:-)
Vi tar en tur till en annan vardag, lämpligt nog denna dag.
För att fylla på batterierna inför intensiv vår.
Jag tror det blir bra!
 
God fredag!
❤️

Morgontankar.

0 Läs mer >>
 
 
 
Krönikan i Smp idag var riktigt rolig, med tanke på mig och känslorna jag har för detta väder, för denna årstid...
Om ni har möjlighet så läs uppmaningen att inte ge sig ut på vintersport:-)
 
Jag är verkligen ingen vintermänniska nånstans.
Min kropp vill ju va ute, barfota i gräs och på asfalt, tårna vill leka fritt i vinden.
Min kropp vill ha mindre tunga kläder, ta en rask promenad och låta solen bränna mina axlar och musiken mina öron.
Den vill sitta i solen med en god bok och en ljuvligt nygjord kopp kaffe, benen upplagda och njutningen på topp!
 
Den svenska våren...sommaren.
Med all sin skönhet och sin enkelhet.
Mindre uppstyrt, spontana träffar och mycket grillande...oj vad härligt!
 
Det kommer.
Tids nog.
 
Kram Joey ❤️

Tids nog.

1 Läs mer >>
 
 Det var en vacker promenad kring en av våra fina stadssjöar idag!
Lite sol som blinkade vackert till mig, med lite hopp om framtid och vår, värme, gröna buskar, sopade gator och stund i solsken...!
Oj vad jag längtar efter svensk vår!!!
Det är verkligen det vackraste jag vet!
 
Om någon såg mig gå idag så kanske ni undrade vad jag höll på med?
Jag försöker öva mig på att gå.
Inte hoppa mer uppåt än framåt utan gå framåt, glida mer liksom...nåja, nu ska vi inte överdriva, men jag försöker gå genom höftsväng för att skona mitt bäcken.
Och det ser nog lite halvkul ut.
Eller sjukt?
Känns som att jag kommer i otakt och får svänga åt andra hållet när det hakar upp sig...
Nåja.
Kanske går det lära gamla hundar sitta...?
 
Kram Joey ❤️
 

Gamla hundar.