1 Läs mer >>
 
Har en baktrött känsla fastän jag alls inte är det denna dag. Bara oändligt trött, Förmodligen efter smärta hela gårdagen från nacke till bäcken trots massage från både man och unge, träning och golfboll. Denna dag i stort sett samma men är i alla fall uppe, i kö till biltvätt och för att handla mat.
 
Lilla bilen är så grymt skitig så jag skäms så nu blir det supertvätt med avfettning och polering så jag stolt kan sätta mig i min lilla trogna plåtpärla!
 
Det blir en slö dag.
Nöjd med musik från gårdagen, lite jazz, lite dragspel och banjo (låter dammigt men shit vad duktiga de var!) och så god pizza med härligt gäng kulturnattsidkare innan  slutkonseRt för vår del: 50-60-talsmusik med The Legendz som hade gott sväng! Svårt att inte sjunga med:-)
 
Solen skiner, tack gode gud!
Får bli en promenad så att lungorna vaknar. De stelnar till och bråkar när kroppen i övrigt gör det. De ska nog få!
 
Kram❤️

Lilla bilen och mu...

0 Läs mer >>
 
 
 
Fredagsblommor inköptes igår efter jobb och fika med min unge ute på Toftastrands fik. Älskar färska blommor och kunde inte heller hålla mig från inköp av små fikusar...mysigt!
Så kunde liksom helgen börja.
 
Idag sov jag till 8, låg kvar en stund innan effektiv förmiddag med träningspass, städning av toaletter och tvättstuga, köksluckor, tvättat två tvättar, hängt och bytt handdukar samt lagat mat. 
 
Nu tar jag mig en fantastisk mamma-gjord pralin, en kaffe och ska läsa efter att naglarna är fixade. En stunds vila före kulturnattsliv där det blir lite vernissage och lite musik i en bra mix.
 
En fin lördag och dessutom extra njutning av städat hem:-)
 
Kram ❤️

Så kunde helgen bö...

0 Läs mer >>
 
En afterwork med sköna kollegor bidde det idag, så himlans trevligt! Satt i biblioteket på Bishops och pratade om allt mellan himmel och jord: jobbval, mat, böcker och huruvida en ställer de i författar- eller genreordning, ifall man är en sparare eller slängare och om kläder hänger i färgordning eller ej...vi har pratat droger, hus och tja...det har avhandlats en hel del helt enkelt.
Är just nu gravidsvullen efter maten bara...(OBS! Jag ÄR alltså inte gravid, bara matsvullen). 
 
Ska läsa en sväng i nya bra boken, om en kvinna som ger sig ut på vandring i Spanien (El Camino)  som inte riktigt verkar bli som hon föreställt sig. Gillar den hittills. Blir lite lockad av vandringstanken faktiskt. Har börjat bli det på gamle-dar och tänker att tanken kanske pockar på vidare uppmärksamhet...
 
Just ikväll nöjer jag mig med läsning om det.
 
Pöss❤️

En tanke som pockar.

0 Läs mer >>
 
Började läsa ny bok i natt.
Det finns verkligen få tillfällen där det är så lugnt och behagligt som när en sitter ensam i natten. I ett mörkt, tyst och sovande hus. Det som stressar är dock vetskapen om att vakna i ottan av mindre behagligt alarm. Men dagen har gått ändå, och har varit effektiv.
 
Direkt efter jobb åkte jag på massage hos bästa massören! Kändes idag efter att jag slog dit på trädäcket igår. Woops vad fort det kan gå! På 1 sekund låg jag på marken utan att tänkt fallteknik eller att jag skulle va rädd om skallen...förstår verkligen hur fort en fraktur kan uppstå...hu! Skelettet klarade sig fint, musklerna tog dock emot smällen och är lite stela. Shit happens!
 
Ber om att acceptans och ro ska få infinna sig hos hen som behöver. När förändringar sker och kraften sinar så behövs ibland ett nytt grepp. Så svårt säkert, att inse och acceptera när tankarna tänker pigga, kloka och livslustiga tankar. En kropp som sviker, som stänger ner lite i taget är det som vittnar om gången, livets ofrånkomliga gång medan själ och hjärta vill springa ifatt. Hinna med, bara lite, lite till...
Ni stjärnor, se och var med...!
 
Kramar Joey❤️

Bara lite, lite ti...

1 Läs mer >>
 
Mitt nya jag sätter sig efter jobb, träning eller vad det är som följt direkt - en stund på sittbänken eller i soffan. För att samla ihop dagen, hjärnan, känslorna och tröttheten. För att landa och vila. Jag tror att det är bra, för det känns bra.
 
Idag har jag tillbringat hela dagen på universitetets träningscenter för sjuksköterskestudenterna. Undervisat i transfusioner, både praktiskt och teoretiskt. En kul dag, där jag mött 70 studenter i fyra olika grupper. Ovanligt många vilket bådar gott för framtiden ju:-)! 
 
Tränat igen efter min seghelg, och det gick fint. 
Känner mig rätt stark igen och det är härligt.
 
Tänker på min dotters bästa vänS pojkvän med familj som fick uppehållstillstånd före nyår. Trodde de. Det visade sig att det var mamman och ett av syskonen det gällde. Syskonen som är över 18 ska skickas tillbaka trots flera år i Sverige med utbildning och anpassning till detta liv efter att ha flytt krig och förtryck. Ibland är svensk politik mer än lovligt omänsklig....
Har skrivit på deras protest och hoppas många gör så och visar sitt stöd.
 
Kram Joey ❤️

Mitt nya jag.

0 Läs mer >>
 
En gråregnig-våt-filt-dag idag.
Det vackra runt omkring dränks liksom i det gråblaskiga och sänker någon slags dysterhet över landskapet. 
 
Har ett par grå dagar för egen del där kroppen inte känns ok. Känner det som om jag vägde 200 kg utan spänst i steg och sinne. Ont i kroppen men egentligen ingen feber, tror jag. Känner mig konstig och seg trots att jag verkligen låg hela gårdagen och har sovit 9 h inatt. Får se vad detta blir. Möte på universitetet idag så fysiskt är det ok att väga 200 idag. Vilken tur:-)
 
Ed Harcourt på stereon i bilen i väntan på kollega. Så bra! Det gör dagen lite mer nyanserad. Lite mer färger i paletten! Jaaaaa!!!
 
Kram

Lite mer färger!

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Brorsan och jag pratade om vår fina farmor när vi var i Stockholm. Om vilken otrolig förebild hon har varit, om att se den lilla människan. Värna om den svage, den som inte föddes med guldsked i munnen. Farmor var den som hjälpte sina sjukliga vänner med städning och fönsterputs, bytte gardiner och lagade mat när de inte orkade. Hon var en stor diplomat, hade alltid snälla saker att säga om människor, försökte se det ljusa och goda. 
Hon hade definitivt fixat mat och gett till tiggarna, hon hade lett mot dem och hälsat de med sin ganska grova hand och pliriga bruna ögon. Hon hade tyckt att diskussionerna i Europa om stängda gränser var galen. Omänsklig. Hon hade slagits för den lilla och behövande. Jag är verkligen tacksam för att ha fått ha henne i mitt liv. För att ha haft henne som en kärleksfull, människoälskande förebild. 
 
Hon hade velat höra om mina fina kollegor och vår kväll igår, om hur god irish coffeen smakade och gett tips på hur hon själv skulle blandat den...! Hon älskade flädersaft och vodka och drinken Vargtass:-). 
 
Sambon tycker att jag är en bättre jag idag, mer långsam och slö än i vanliga fall....
Köpt nya kuddar, tagit en fika på stan med mina paranteser och nej...ingen stress och hets denna dag. Så bra så.
 
Soffläge, New Girl och lite bok några timmar innan besök hos goda vänner.
 
❤️

Fantastisk kvinna ...

0 Läs mer >>
 
Dagen gick fort.
En bra dag, handledning av student, reflektion och omvårdnad av patienter. 
Tog en promenad på stan för lite fix efter jobb, tycker att vädret faktiskt lockar till promenader!
Gillar ljuset, av snön och av att det några minuter per dag faktiskt blir ljusare. Tjoho!!!
 
Just ljuset är sååå efterlängtat, för mig helt nödvändigt för att inte ramla ut för nåt slags stup. Det gör liksom ont i kropp och själ av mörker tycker jag. Blir håglös och verkligt ledsen, finner livet betydligt mindre attraktivt. 
 
Så fort ljuset kommer så känner jag att det börjar spritta inuti. Lusten, kärleken till livet kryper fram från gömda ställen....väldigt tacksamt!!
Så snälla kung Bore. 
Var oss nådig, låt snö och kyla, hög luft och ljus fortsätta ett tag till.
 
❤️

Snälla kung Bore.

0 Läs mer >>
 
 
Ikväll fick jag energi av niornas musikprojektarbete på stans kulturhus: BG.
En underbar konsert med känsla och glädje som räcker ett tag. Tack❤️
 
En bra dag, mycket promenerande i kall och vacker vinter. Först för provtagning på morgonen, sen till och från kollega efter jobb pga sköterskemöte och så fram och tillbaka för kvällens aktiviteter. Skönt!!!
 
Imorgon blir det handledning av student och sen en liten runda på stan...kvällen lugn. Åtminstone är det min plan:-)
 
Kram Johanna❤️

Fick just energi.

0 Läs mer >>
 
Obeskrivligt trött efter jobbet idag, utan egentligen någon jättebra förklaring. Har varit effektiv men inte mer än vanligt liksom. Bara trött. Gick till gymmet och tränade rejält, välbehövligt kändes det men också efter det var jag trött trots att jag tänkte mig det som pigg-upp-medel. Promenerade till Coop i snödjup, så himla vackert...! Efter matinköp orkade jag inte ta mig hem. Ringde sambon som hämtade mig, så jag slapp sitta där i en snödriva och vänta tills orken skulle dyka upp.
 
Efter dusch och matlagning till Bo Kaspers och lite rödtjut till svampsåsen med pasta, känns livet lite bättre. Ansökningar till gymnasiet med dottern fixade. Pratstund. Lugn och ro.
Nu sång från henne...det skönaste jag vet!!
 
Kram Joey ❤️

Svampsås, rödtjut ...

0 Läs mer >>
 
Kungen av katter vill va med, mest hela tiden och överallt. Gärna så nära ansiktet som möjligt för att på kortast möjliga tid håra ner så mkt det går...i ögon så att fransarna helt plötsligt fördubblas och liksom ter sig tämligen oborstade. På kinder så att det ser ut som lite för många manliga könshormnoner tagit över och ett lager av hår lägger sig. Överallt. Och munnen då, så att man med all säkerhet ska vakna och hosta upp en hårboll i storlek med en tennisboll a la raggsocksutseende framåt morgonkröken. Funderar på att samla håret och tillverka lovikavantar. Hade ju onekligen behövts denna vinter.
 
 
Men jo, mysigt ända fram tills dess är det ju:-)
 
❤️

Kungen.

0 Läs mer >>
 
 
 
Att va i Stockholm lite då och då gör mitt liv ännu lite gladare. Gillar stan, byggnaderna, på nåt sätt själva stämningen här. 
Gillar fiket Lindqvist som även idag levererade juste räkmacka och många koppar kaffe till brunch. 
Gillar Vasastan mer och mer, med sina mysiga affärer och fik, vackra hus. Gymnasieskolan Lilla Akademien kändes otroligt varm, trevlig och kompetent...var med på orkesterensemble som visade upp sina färdigheter på ett fantastiskt sätt. Jazzlektion i sång som gav mersmak där jag förstod att dotterns lust började dansa i takt med God bless The child...dessutom var skolan jäkligt fin, också en byggnad som e liksom magisk!
 
Kungliga operan fick besök av oss.
Föregångaren till musikalen Rent, La Boheme, har vi fått uppleva och en av de vackraste kvinnliga sopranröster jag hittills hört. Opera som skådespel griper mig inte riktigt men jag gillar musiken, det liksom svulstiga i det som står för sin hjärta och smärta. Härlig eftermiddag!
 
Värmer oss "hemma" lite före krogbesök med brodern. Tennstopet ska få oss som gäster ikväll, har tjuvkikat på menyn och tänker mig en krämig fisk- och skaldjurssoppa....jo, jag tackar jag:-)!
 
Vi har det alltså bra.
Rysligt bra, till och med.
 
God kväll
❤️ Joey

Gillar!!!

0 Läs mer >>
 
Ledig idag.
Mitt nya liv med 90% arbete har börjat och det känns väldigt bra:-)
Min tanke med mer ledighet Är att njuta mer, av motion, livets nycker, goda böcker och kanske en lunch på stan med mannen i mitt liv...! Det är INTE tanken att jag ska ägna mig MER att jobba hemma mer liksom, vilket skulle stjälpa tanken helt. Jag är ute efter lugnet och friden:-)
Kallt, soligt och blå himmel...vacker dag dessutom denna första dag i mitt nya liv.
 
Sov till 7, sen lugn frukost före läkarbesök avseende min mage. Utredning påbörjad för att se om det faktiskt kan va nåt annat än IBS. Prover ska tas på fastande mage nästa vecka, funderingar om det ändå kan va gluten- eller/och laktosintolerans, födoämnesallergi....vi får se. Mötte en engagerad läkare i alla fall, skönt det. Med tanke på prover som togs i maj tyder det i alla fall inte på andra tarmsjukdomar o det får en va glad för.
 
Efter promenad och lunch med sambon på stan ligger jag nu och slappar i soffan. Tar mig nog en powernap innan läsning och innan barn och ungdomar kommer hem och allt drar igång. Så...jag passar på!
 
om ytterligare några h sitter vi på tåget, dotera och jag. Hoppas på att tåget går i tid!!!
 
Kram Joey ❤️

Mitt nya liv.

0 Läs mer >>
Brasmys.
Stjälpredan.
Hattprovning i källaren.
 
Näst sista gången hos sjukgymnasten idag.
Mycket verkar ändå ha hänt med kroppen dessa månader och efter all övning och träning, stretching och tankeverksamhet. Det är verkligen svårt att lära om, vill jag lova! Otroligt svårt men sakta men säkert går det. Det är bara att träna på!!
Att efter 17 år med ont i stort sett dagligen till att nu var stel men utan smärtor alla dagar i veckan- är en häftig upplevelse. Tacknämlig upplevelse. 
Golfbollen finns kvar i mitt liv men är inte längre min livlina. Unnar mig dessutom att gå till världens bästa massör någon gång i månaden, det är balsam för kroppen! Längtar till nästa gång!
 
Imorgon har jag ledig dag.
Leeedig. LEDIG!!!! Känns som ett bra beslut att ha minskat min arbetstid. Hela kroppen kommer att vinna på det, tänker jag. Hjärnan. Själen. 
 
Imorgon kväll far dottern och jag till Sthlm för ännu ett studiebesök på gymnasieskola. 
Då blir det också tid för opera och en matbit med brodern. 
 
❤️
Pöss
 
 

Tacknämlig uppleve...

0 Läs mer >>
 
Vi pausar lite efter jobb och....ja, vila?
Tusse nöjd när en kommer hem och sätter sig ner oavsett om han vilat hela dagen. 
Jobbat som sjuksköterska idag, full rulle men överkomligt och hanterbart trots allt. Trött i huvud och fötter efter all samordning, alla bollar i luften och gång. Sagt hej då till denna periods studenter, alltid lite vemodigt.
 
Ska pausa en stund till för att sen fixa käk. Och sen ny paus....Läsa i min bok, andas i min pep-flöjt (lite seg i lungan), dricka citron- och ingefärsvatten...
 
Bra plan, tycker jag.
 
❤️
Kram Joey

Pausar en stund.

0 Läs mer >>
 
 
 Jag var verkligen osugen på att gå till gymmet idag. Var för sen från jobb för att säkert få träna ifred, eller möjligen med bara någon enda människa till i lokalen. SåG framför mig att det säkert skulle vimla av folk så att jag skulle få gå till den maskin som jag inte alls av fri vilja hade börjat med men som jag hade blivit tvungen till vid köbildning. Förstår ni känslan? 
ja, jag tänkte väl det. Hur svårt kan det va...?
 
Grejen var den att jag gick in i träningslokalen och där....var en enda människa till förutom jag själv!! Guldläge således för en som är grymt asocial vid träning. Det bästa jag vet är att va själv, ha lurarna i öronen och träna satan. Just nu har jag snöat in på podcasts som jag lyssnar på, som ger tankar av olika slag. Jag hälsar på övriga som tränar men trycker sen in mina lurar, höjer volymen och är i min egen svettbubbla....YES!
Damen som tränade idag verkade vara av samma kaliber som jag själv så då är det ju himla enkelt allting:-).
 
Så önskar denna asociala, lätt störda, person er en god kväll. Och natt. Om ni tycker att det är dags att gå och lägga sig nu. Det tycker snart jag. Då ska jag läsa ny bok!
 
Pöss ❤️

Träningsasocial.