0 Läs mer >>
 
 
 
Efter att i 25 år jobbat oregelbundna tider, och treskift flera av de åren så känner jag tacksamhet över att ha ett jobb måndag till fredag. Det fanns fördelar med skift, och det tyckte jag i många år, men nu ser jag enorma fördelar med att bara jobba dagtid, 40-h vecka med allt vad det innebär.
 
På ett annat sätt uppskattar jag verkligen när fredagen kommer...
Känslan i kroppen då är lite lycko-mys-känsla. Över att vi är lediga ihop, sovmorgon hägrar, och matlagning kan vara avkoppling tillsammans med ett glas rödtjut, Michael Buble och goda dofter. Det är också en lite trött o såsig känsla efter många h jobb i veckan, så sena fredagar blir det sällan. Men det är lite heligt, liksom.
 
Tog en promenad i snabbtempo runt sjön efter jobbet. Det var krisp i luften och otroligt stilla. Så skönt! Behövs att släppa jobb, få in lugnet i kroppen, luften i lungorna och ett försök att mjuka upp kroppen lite. 
Också bra uppstart på fredagkvällen!
 
Kram o skål
❤️

Känslan i kroppen

0 Läs mer >>
 
Cykelstölder fortsätter tydligen i staden...
inatt måste min unges cykel blivit stulen utanför huset. Så trist!!! Andra gången på några månader, och i två olika stadsdelar. Nu blir det att leta begagnat istället. Kanske ska jag spruta den spygrön om jag hittar nån?!? Får en ha saker i fred då? 
Vore fint med regnbågsfärger:-) kanske mindre stöldrisk också:-)?!
 
En hektisk dag på jobbet. Typ jättehektisk. Och jag var väldigt trött när jag gick hem. Tur solen sken och luften var skön så jag fick  lite syre. När jag kom hem hade det hänt fina saker i trädgården som också värmde denna trötta dam. Det kommer bli bra, så bra!!! Som en skön liten oas mitt i stan, faktiskt. En oas där mina barfotafötter kommer trivas utmärkt!
 
Kaffe med god vän, puss och kram av min bästaste sambo gjorde också själen varm. 
Så är denna dagen snart slut.
Har ändå gjort en del bra idag, även om det verkligen inte blev som jag tänkt mig.
Och imorgon är en annan dag.
Dessutom fredag!!!!
DET är gott❤️
 
Joey

Regnbågscykel en ide?

0 Läs mer >>
 
Det blev en annorlunda dag idag.
Ytterligare en NKSE i förmiddag som gick som en dans, sedan möte med kollegor från annan klinik angående medicinskteknisk apparatur som vi samlar information om under samma tak.
So far so good.
Riktigt bra.
 
Eller ja, det är väl rätt bra även efter det men det blev större än jag tänkte mig när jag gick till ögonmottagningen med rött svidöga. Det blir nog bra med det. Hoppas cortisondropparna gör snabb nytta och att det snart är som vanligt...!
Nu mest trött på att jag inte får ha linser utan får dras med brillor Några veckor....hoppas det håller sig på den nivån så jag inte behöver bekymra mig för annat. 
 
Varit o handlat i lugn o ro på maxi, sen hem till dukat bord och gott käk!
Fick njuta av att se att fönsterlampor i kök har kommit på plats. Det ger verkligen hemtrevnad tycker jag!
Fick sen energi till städning av hela huset. Fyyyy vad skit en drar in just nu:-(! Tänk om det kunde hålla. Städningen. Åtminstone i några dagar, så jag fick njuta av att gå med nakna fötter på rena golv...DET är goa grejer det!
 
Ligger nu på en golfboll och försöker få bukt med öm lekamen. Äldsta bonusdottern och jag softar, film på TV och lugn. Lillbonus och man är på bio och myser höstlov. Gör de rätt i!
 
Pöss o god natt
Johanna ❤️

Mixad dag.

0 Läs mer >>
 
 
Älskade fåtöljer åter i mitt hem!
Det gör mig varm i hjärtat, att ha tagit hand om farmors fina möbler, som jag haft sen jag var 20. Ny klädsel o mer kärlek gjorde mig, och definitivt farmor Maja glad:-)!
 
Provsitter här nu, i mellanrummet, med Tusse i knät. Lyssnar på musiken från Rent. Vilar efter 10 h arbetsdag och sen lite flytt av piano o fåtöljer för lite mer tänkt ordning. Härligt!
Den här delen av huset kommer nog bli mitt Theställe. Och kanske rödtjut, när bästa svägerskan dyker upp!
 
Det här är ett ställe att trivas på.
Det gör jag ❤️
 
Joey

Ett ställe att tri...

0 Läs mer >>
 
 
Medan jag sitter på Palladiums sköna fik med en god vän, babblar om livets lättja och livets mörker, val och hopp, så får jag ett sms av min fine sambo.
Eller mms. På hämtad och upphängd halthylla och skoställ. Så bra:-)
Det tar sig lite i taget och nu är det inte några större saker kvar. Fortfarande väntar vi på heeeeela bokhyllan uppsatt och målad och på lite lister, tätad balkong m.m. men inga JÄTTESAKER.
 
Efter en dag med fullt fokus på introduktion av nya studenter så var en kopp the o godaste räkmackan, samtal och det här mms:et den lilla påfyllning jag behövde. Gäller att samla på mig lite energi inför långdag med två NKSE imorgon (praktisk examination enligt konstens alla regler). Det är kul men tar på krafterna.
 
Efter puss och en liten dans med sambon sitter jag nu med bästaste katten och myser.
Påfyllning.
Ska bli mer sånt, helt enkelt❤️
 
Pöss

Puss o dans.

0 Läs mer >>
 
 
Sitter nu och sippar på en smoothie med hallon, vinbär, ingefära, citron o honung. Boostar mig lite eftersom min kropp känns lite ostabil med dess ömhet o trötthet emellanåt. Gäller att fylla på med goda, bra saker!
 
Varit ute på en skön solig promenad med kära grannfrun efter tidig skjuts av min finaste unge till stationen för vidare färd till hennes fader.
Tomt och konstigt blir det då jag är så van vid att ha henne i närheten. Känns bra att vi tagit vara på helgen, promenerat, pratat, myst. Samlat på mig lite Fridis :-)
 
Planer för denna dagen är nu lite vaga, vilket passar mig bra. En bra och viktig helg för att samla energi har det varit. Är glad att jag tagit mig tid till det, gjort det kroppen velat. Och hjärnan. Dagen är lång, vilken tur!
 
❤️
 
Joey

Dagen e lång:-)

0 Läs mer >>
 
Min plan är att helgen ska fortsätta i samma anda som gårdagen. I trivsamhetens tecken, alltså.
Även idag vaknat tidigt, av mig själv, så nu ligger jag här och morgnar mig i lagom mak med ny bok och lite bloggande. Har också läst senaste blogginlägget av yngste bonussonen som är iväg på sin livs resa. Så härligt att få följa honom via hans beskrivning av vardagen på resande fot.
 
Dottern och jag ska mysa till det med brunch på stans mysigaste ställe (cafe de luxe) i förmiddag, innan det är dags för premiären av Folk och rövare i Kanomilla stad där yngsta bonusdottern gör skådespelardebut. Det ska bli så roligt!!!
 
Det känns lite konstigt idag då min unge imorgon åker iväg för 6 dagar. Är så van vid att ha henne omkring mig så jag kommer att sakna stort! Önskar henne goda, sköna, mysiga dagar så att hon får lite höstlovsenergi och kommer tillbaka glad och laddad:-)
 
Ska nog sätta mig en stund vid pianot även idag. Behöver få ur mig, och i mig, energier som liksom är som bränsle för själen. Satt och sjöng gamla sånger igår, och spelade forna pianoläxor för att behålla lite flyt i fingrarna. Viktiga stunder onekligen!
 
Skön lördag till er!
❤️
Joey

I trivsamhetens te...

0 Läs mer >>
 
 
 
Den här dagen är så fantastiskt njutbar.
Efter ett år med uppsats, planering, flytt, sjukdom hos nära o kära, begravning av en speciell vän, tuffa situationer som varit oförutsedda och en prövning...och allt har snurrat i ett tempo som inte varit helt hälsosamt.
 
Så denna dag känns som mjukt, näringsrikt kärleksbalsam för min kropp och knopp och själ.
Glad att jag gjorde slag i saken och struntade i att bita ihop, utan lyssnade på mig och tog semester. 
Att vakna av mig själv halv 7 efter många timmars sömn, var ljuvligt. Att bara ikläda mig fulbralls och göra kaffe och frulle, sitta med min unge o morgonmysa en stund. 
 
Att sen promenera med henne till skolan som i gamla tider...och sen fortsätta min höstpromenad med Tommy Körberg i öronen. Hälsade på farmor o farfars grav. Pratade med farmor. Med Gun. Och jag inser att de två pratar nog en massa just nu, drar historier och skrattar. Precis som förr. Och emellanåt ser de till mig, oss. Kollar läget, pussar våra kinder och stoppar om. Är nära. ❤️
 
Vilken dag!
Att kunna ligga i sängen med goa katten Tusse, en lång lugn stund och bara klappa medan jag läser en tämligen god bok....mmmm!
 
Lite lunch med boksällskap innan en promenad till stan. Bara för att jag vill.
 
Det är en riktigt bra dag idag.
❤️

En riktigt bra dag.

3 Läs mer >>
 
 
Så fina växter jag fått i dagarna två, blir glad av dem!! Tack!
Har nästan en pirrigt, euforiskt härlig känsla i kropp o själ idag. Haft en bra dag med examinationer och slutbedömningar, förbättringsförslag och reflektioner, handledning på handledning, schemaläggning och behörigheter som avbeställdes och nya som beställdes...en effektiv dag.
 
Kanske också lättare att vara effektiv när känslan av pirr finns. Att imorgon kunna ta på mig pyjamasbralls och fultröja och käka frukost med min bästaste unge, dricka kaffe ihop och mysa en stund före skola. 
Sen vetskapen att jag och mina pyjamasbralls kan krypa ner med Smp i sängen igen, bara för att jag kan. Och för att jag vill!
Efter lite slappmys med andrakaffe i sängen blir det en snabb, skön promenad.
Sen får jag se....
 
Jag har nämligen SEMESTER imorgon.
Och det känns så otroligt lyxigt och illskönt! Bara semester sådär utan storvulna planer.
Jag tog det för att jag behövde vara ledig lite mer. Ta hand om mig och njuta av denna dag:-)
Tjoho!
 
Joey ❤️
 

Lyxigt o illskönt.

0 Läs mer >>
 
Intressant dag med föreläsning av en kvinna från socialstyrelsen, angående dokumentation.
Om gamla mönster som lever kvar, svårigheter att få ut nyheter och få vårdpersonal att jobba enligt samma riktlinjer. 
Men också ansvar att förbättra, förändra. Ifrågasätta gällande normer och vad som är viktigt. Vi har en del att jobba på!
 
Sitter nu med gosigaste katten i knät i mitt kökshörn, tar igen mig lite innan fix inför vinlotteri med kollegor. Ser jag fram emot! För att ha det riktigt bra på jobbet behöver en skratta utanför jobbet, tror jag. 
Det hoppas jag på ikväll!
 
Kram o god eftermiddag!
 
Joey❤️
 

Det hoppas jag på.

0 Läs mer >>
 
Det är lite krisp i luften.
Hög himmel. Det gillar jag. 
Var så trött efter jobb och matinköp på maxi, dammsugning och en stunds uppackning och prat med bästa dottern....
Tog mig dock en promenad till återvinningen i den höga luften, fick lite ny kraft.
Nytt syre.
 
Messat med min finaste pärla som befinner sig i värmen och njuter med kollega och goda vänner. Längtar efter honom men får kraft av fina mess.
 
Nu sitter jag i fåtöljen en stund innan dags för matlagning. Tänker mig en tomatsoppa med chili och vitlök, passar bra till vädret liksom!
 
❤️
Johanna
 

Krisp o nytt syre

0 Läs mer >>
 
 
Platsen på sittbänken med utsikt på gatan nedanför gillar jag. Att krypa upp där med kuddar bak ryggen och ta igen mig, det är liksom en plats gjord för det.
Gregory Porter i högtalarna och väntan på en god vän gör det hela än bättre. Choklad av fina studenter värmer själen också.
 
Energin behövs, då min kropp inte riktigt funkar som jag vill. Blodsocker var i alla fall normalt när jag kollade på jobbet idag, alltid nåt!
 
Verkar som att fler i förtis-åldern har liknande konstigheter som jag, så jag är inte unik vilket ju gör det lite lättare faktiskt. Det är säkert så att det är övergående, i takt med högre ålder (helst om någon minut men får väl tåla mig lite längre fram kanske...). Jag är troligtvis normalt konstig, alltså:-)
 
En kaffe strax, sushi med dottern senare och en kvällspromenad till Coop ännu senare gör denna kvällen. Det blir lugn och ro.
Tanken är en stunds meditation också. Behöver finna den ron igen. 
 
❤️
Ha en fin kväll.
 
Joey
 

Normalt konstig.

0 Läs mer >>
 
 
Efter körning av yngsta bonusen till rep, tog jag så en promenad runt vår fina stadssjö Med grannfrun:-)
Nu sitter jag här, efter dusch, med katt i knät. Espresso i koppen. En god bok. Och just nu Jill Johnsson i systemet.
Och har en redig söndag!
Det tänker jag ha i dag, och det känns väldigt rätt att unna mig det efter lång tids press o stress o inte alltför jämt o skönt humör.
I eftermiddag ser jag dessutom fram emot kär vän på fik- och pratstund❤️
 
En bra, välbehövlig dag.
Helt enkelt.
 
Joey

En "redig" söndag.

0 Läs mer >>
 
 
 
Klartecken att få packa upp böcker utom på högsta och lägsta hyllan är ett framsteg! Resulterade i att tolv lådor packades upp och kontorsbordet faktiskt ändå syns...:-)
Hyllorna ska målas uppe o nere, sen går det att fixa vidare. Behöver dock min Amerikaresenär för att fixa in stereo o högtalare, datorn...
men det kommer. Det går klart framåt och det lugnar mig lite.
Behöver verkligen jobba med det.
Tålamodet.
Det är inte lätt, vill jag lova, när jag vill ha ordning överallt, inget grus efter skor, ingen disk i hon, inget hår i handfat och inga dammiga fönsterbrädor....
 
För min egen skull, och kanske lika mycket för andras, så behöver jag coola ner mig avseende det. Chilla lite mer och inse att städning kanske ändå ska ligga längre ner på prio-listan även om det inte behöver betyda sanitär olägenhet....:-)!
Nu är det i alla fall så rent jag kan få det just nu.
 
En espresso och kvarvarande kolatårta blev en skön paus innan promenad.
Bo Kaspers i högtalarna.
Bara jag hemma.
Det är dessutom lördag!!!!!!
 
Joey ❤️

Dessutom lördag!

0 Läs mer >>
 
Höstljus, vacker färg ändå...
men hösten är i övrigt inte i min smak.
Men orange färg ska jag nog ha mer i mitt liv. Kanske sambon blir extra nöjd också av lakersfärg...!
 
I dagarna haft intressanta samtal med människor. Om hälsa, hur man upplever det. Bästa beskrivningen på vad hälsa är, som jag hört: "skogen. Att gå i skogen där det susar och doftar så gott. Det saknar jag".
För denna var skogen förknippad med verkligt välbefinnande, barndom som påminde sig om fina dagar. En ynnest att få ta del av dessa berättelser!
 
Dagen idag har varit en tuff dag.
Begravning av en fantastisk härlig människa, där mycket minnen blandas med sorgen av att hon inte längre finns här. Jag tror hon var med idag, liksom min bästaste farmor Maja. Jag fattar inte hur det gick men jag kunde sjunga fastän tårarna rann...på nåt sätt fick jag styrka att klara av det. Jag hoppas att det gav någon liten strimma av hopp, ljus...
 
Vålbehövligt med alla barn hemma, en lugn fredag. Tusse är hämtad- äntligen! Såååå skönt o mysigt att ha honom här igen❤️
 
Det är fredag.
Jag hoppas att denna helgen går LÅNGSAMT. Jag behöver liksom dubbla timmar helg.
 
❤️
 

Orange, skogen o S...

0 Läs mer >>
 
 
 
Att få energi är ju så viktigt!
Igår kväll gavs den från skön släkt på middag för att fira mannen, chili con carne och min mammas goda kolatårta går inte av för hackor. Inte heller att se när sjukt är lite mer piggt och vill och orkar vara med, orkar äta och verkligen vill umgås med hela sitt hjärta.
Det värmer. Det värmer riktigt mycket samtidigt som oron finns där. Och känslan av att vilja bromsa, vilja vara här ännu mer. Här och nu.
 
Ikväll har sköna personligheter som äldste bonussonen Dennis o hans ömma moder varit här. Så otroligt skönt att prata några timmar, äta och ha det bra. Hade önskat Att stanna tiden för att prata ännu mer...! Men allt har ett slut, så är det ju. Men det värmde mitt hjärta och min energi fick mer krut. Så välbehövligt!
Samtal om framtid och nutid, politik och resor....
Tack❤️
 
Imorgon behöver jag extra kraft.
Jag vet att jag kommer få den, för jag har liksom sällskap inom mig med fina människor som gått före. Jag behöver kraft och vacker känsla, energi och värme att förmedla kärlek och ett slags hopp. Hopp om att det trots allt, finns en lite ljusare dag längre fram.
 
Kram Joey ❤️

Extra kraft.