0 Läs mer >>
(null)

Gjågga. Gåjogga. Eller vad det kan heta.
Det är i alla fall väldigt skönt att liksom göra det, på skönt och mjukt underlag i skogen. Min kropp har aldrig gillat asfalt, och det gör den nog verkligen inte nu så här vid plus femtio. Då gäller det att träna vackert!
Så bokskog är fint. 

(null)

Vägen dit är också väldigt fin. Mellan hästhagar i vårvintern. Hög luft. Utrensning.
Skallen som ställer om, efter jobb och en runda till Erikshjälpen. 
Hittade en fin liten träskrinlåda, som ett bord, och en hög smal byrå i rödmålat trä. Båda möblerna ska till dottern och mågen, kul ju! 
Blev imponerad av Erikshjälpen, med sin ordning och reda. Hade mycket fint!

(null)

Det här blir ett vackert sängbord. Så charmigt!

(null)

Tittar nu på Dag för dag, Sven Wolters sista film där han spelar döende, och gör en galen sista resa med en vårdare från hemmet och två vänner från hemmet. Den ena spelas av Marianne Mörck och den andra av Thomas von Brömsen - vilket gäng!

(null)

Imorgon är det fredag och då ska vi åka till stugan efter jobb. Ska bli skönt. Total avslappning. 
Har inte varit där sedan nyår, när frieriet plötsligen kom. Ska bli fint!

Kram ❤️ Joey


Gjågga eller nåt.

0 Läs mer >>
(null)

Tillsammans med Strömstedt är lite av en favorit. Gillar konceptet, med relationssnack i olika miljöer med fantastiska djupdyk, skratt och mycket hjärta.,
Passar bra nu efter jobbdag, gympass och en promenad. Otroligt skön eftermiddag och kväll, med batteriladdning.
Förstod precis just nu att kontot Pusselfamiljen är Petra Björkmans skapelse. Ett bra konto om familj där barnen har NPF-diagnos, som öppenhjärtigt berättar.

(null)

Tänk om jag vetat tidigare att det var det min älskade unge hade. Så mycket som klarnat efter hennes diagnos, som gett ljus till mycket i uppväxten. Hade önskat att jag vetat tidigare, för då kanske övergångar varit mjukare. Får trösta mig med att jag gjorde så gott jag kunde då, samtidigt som säkert vissa situationer verkligen kunnat göras bättre för att stötta mer. 
Hade också säkert varit lättare för henne själv i skolan, med kompisar om vi vetat tidigare. En funktionsnedsättning som inte liksom är bevisad kan ju bli något att störa sig på, för den som tycker det ska vara på ett visst sätt. 
Det kunde besparat henne den där känslan av att göra fel, bete sig fel, kanske till och med vara fel i vissa sammanhang. Det kan jag verkligen känna sorg över, att hon hela livet säkert kämpat så himla mycket, för att försöka passa in.
Hon - som är den absolut vackraste människan jag vet. Som jag hade önskat få mjuka famnar och full acceptans av de hon mött. 
Kanske så är ändå förståelsen för sig själv, acceptansen inåt, den allra viktigaste. 
Att landa i att det som varit komplicerat tidigare blev det på grund av en funktionsnedsättning. En tröst och en omfamning. Och med känslan, att det med hjälp kan bli bättre. 

(null)

Kram ❤️ Johanna 

Det allra viktigaste.

0 Läs mer >>
(null)

Ibland känns ens eget så futtigt.
Mitt i en storm av oroligheter i världen, så blir ens eget med lite perspektiv som en liten plutt i universum. Vilket det så klart alltid är, men ibland känns det mer så än annars.
Ändå är ju det jag gör här och nu ändå viktigt. För mig, för de runtomkring och för de människor jag i mitt jobb vill göra gott för.
Det är lätt att se saker som meningslösa, men tänker också att det då är viktigt att lyfta blicken. 
Se min nästa, ge ett leende, nynna en sång, njuta solen, vinden, doften. 
Smaka maten, drycken och se det vackra. Krama om, kyssa och ta på min älskade. Säga att jag älskar. 

(null)

Finns mycket att vara glad åt.
Rester som blir nya maträtter, blommor som klipps ned som blir nya krukväxter, tulpaner i vas och skratt vid matbordet. 

(null)

Att se Husdrömmar och våndas över allt jobb samtidigt som glädjen finns att någon vågar, orkar ta sig an liksom omöjliga projekt. Som tycks obekymrade och verkligen lever för dagen. Den förmågan skulle en ha lite mer av. Eller jag. Jag skulle ha det.

(null)

Det är vårvinter igen.
Här inne har vi filtar och värme, och kan njuta av det. Av gemenskap och teve, småprat. 
Det är ju allt annat än futtigt ändå.

Kram ❤️ Johanna 

Allt annat än futtigt...

0 Läs mer >>
(null)

En slö förmiddag. 
Återhämtning. Läsning i sång. Lugn frukost, andrakaffe.
Spisa vinyl från gungstolen, nu Amy Winehouse. Så skönt med bra ljud, njutbar musik. Smeker själen. 
Läser nyheter och förfasas. Om flickorna i Afghanistan, om kriget i Ukraina, om lagförslag i Florida att barn upp till 9 års ålder inte ska veta att det finns homosexuella…
Denna värld, så fantastisk ljuvlig och som ett helvete - i samma sekund fastän på olika platser. 

(null)

Lugn och ro medan solen flödar in.
En sångröst från någon gud någonstans, ljuvligt sväng och samtidigt så trasig. 
Livet och dess utmaningar, oavsett var du bor. 
Här och nu är livet gott.
Vilodag från träning idag, blir en cykeltur och kanske en promenad i lugnare tempo.
Lunch hos mor och far.
En redig söndag.

(null)

Kram ❤️ Joey

I samma sekund.

0 Läs mer >>
(null)

Så otroligt härligt att ha gäster igen, kunna planera att ses på normalt vis- självklart med förbehållet att alla är friska och krya i stunden. Vi har än så länge klarat oss från covid, mannen och jag, och jag vill verkligen inte ha eländet! 

Det blev en spontanare med vänner som vi inte träffat på väldigt länge, och det blev många fina samtal. Liksom uppdatering om livet. Det kändes som att vi nyss träffats ändå, en ljuvlig kväll helt enkelt!
Fick ägg från egna hönor och en ny sorts palettblad, vin och inlagda aprikoser…så fint, arbetat och kärleksfullt verkligen!

(null)

Bjöd på kyckling med Parmaskinka, sås och ris. Till dessert bidde det en slags cheesecake i glasformat. 

(null)

Ännu en vacker dag med sol och hög luft…otroligt! Bestämde oss i sängen för att gå ner på stan en sväng, liksom passa på, och satte oss på uteserveringen med varsin kaffe tillsammans med mina föräldrar. En lyx värd att njuta av!

(null)

Gick sedan till gymmet. Nyrenoverat och så fint, på min arbetsplats. Helt själv var jag där, vilket är det bästa jag vet!
Riktigt skönt att ta ut mig, svettas och träna med lite tyngre vikter och maskiner igen. 
Har inte varit på gym sedan tredje vågen, känts bättre att träna hemma. Det som tog emot att börja på mitt vanliga ställe var att jag tyckte det blivit lite mindre trevligt, lite för många stönande, högljudda som verkligen måste visa för världen att de liksom tränar hårdast. Don’t like. 
Vill ha lugn mitt i träningen, så att jag kan fokusera på mig och mitt, för att göra rätt utan stress. 
Idag kändes sååå jäkla kul!
Tokstädade efteråt, uppdelat på oss båda med respektive sysslor, med Sammy Davis jr på stereon…gick som skridskor på blankis!

(null)

(null)

Nu blir det en chill eftermiddag.
Läsa smp, läsa bok. Njuta av solen som flödar in i vårt nyss städade hem…så skönt med nystädat, nyvädrat, ledigt.

God lördag till er!

Kram ❤️ Johanna 

Som skridskor på blan...

0 Läs mer >>
(null)

Förbättring mot igår, känner av magkatarren som en dov filur i magen som kallar på uppmärksamhet hela tiden. Men den är liksom bara där, smånynnar lite lågmält. Från skriket i tisdags så är det här som en västanfläkt, och det går på rätt håll. 
Hoppar över min långtidsantibiotika några dagar, för att se om det kan bli bättre lite fortare. Känner dock av det i lungsen, så den där balansen är inte alltid så lätt att uppnå. 
Får köra lite mer inhalationer som kompensation, så hoppas jag att det håller sig.

(null)

Tog en skön runda idag också, utan jogging. Det blev en kvick promenad och ett litet styrkepass efteråt. För att få cirkulation i alla muskler, dra in syret. 
Att bara kunna gå ut…!
I solen, i friheten. Utan rädsla för bomber och kulor, utan att behöva springa i zick Zack för att undvika prickskyttar. 
Att bara kunna gå ut…en sådan otrolig grej, som alla borde kunna göra men som inte är en självklarhet.
En månad sedan kriget i Ukraina startade, och livet vändes upp och ner. Det upptar mycket av mina tankar, skapar oro. För människorna som är kvar där, för de som flyr och har flytt. För hur livet ska bli för dem. Vilka trauman de har med sig, hur de ska kunna bearbeta dem. 
Och tankar finns på om han, maktgalningen, kommer att göra verklighet av sina hot mot oss, mot andra länder. 

Att bara kunna gå ut…!
Något som borde vara precis så självklart som så. 
Jag njöt där jag gick.
Andades in långt ner i lungsen, kände solen mot ansiktet, vinden i håret. 
Friheten.
Något så vackert.

(null)

❤️
Kram Johanna

Att bara kunna gå ut…...

0 Läs mer >>
(null)

Det är verkligen något visst med solen, både ute och inne.
När den flödar in och lyser upp så ger det en sådan särskild, skön känsla tycker jag. Allt blir liksom lite, lite bättre. Lite, lite finare.

(null)

(null)

(null)

Gick hem efter lunch igår, på grund av magsväng. Kände fortfarande av det i morse och tänkte först att jo, men det funkar nog, upp och hoppa. Men sedan kände jag att nej, jag ska lyssna in kroppen som sa något helt annat. Så stannade kvar där i sängvärmen till förmiddagen. Känns betydligt bättre, som en dov, molande känsla mot gårdagens knivskarpa. Sååå skönt!

Ägnat mig åt vila, åt att läsa och åt promenad och småjogging i Bokhultet. Det känns roligt att gå lite, jogga lite. Skönt att svettas ordentligt och att få studsa lite liksom.
Stannade till vid vattnet, tog in fågelkvittret och lugnet. Så otroligt vackert just nu. 

Tagit det lugnt med käk idag, och bara en kopp kaffe. Får minska ner det sådana här dagar. Ikväll blir det potatis, stekt torsk med äggsås…så längesen och så gott! Hoppas magen ropar hej och är vänlig från nu.
Ämnar arbeta imorgon, efter vilan.

(null)

Lyssnar på min skapade bröllopslista på Spotify med allt från Boney M, ABBA till Icona Pop och Mika och allt däremellan. Allt utom hårdrock och dansband, ska tilläggas.
En skön lista med sväng som nog ska få upp de flesta på dansgolvet.

Kram ❤️ Johanna 

Kroppen sa något anna...

0 Läs mer >>
(null)

Sov som en stock inatt, vaknade ganska pigg. Framåt morgonen, efter Andrakaffet fick jag magkatarr från helvetet - något jag inte minns när jag senast hade. Ändå skönt att en hinner glömma den vidriga smärtan emellan!
Efter lunch fick jag mer ont, och kände att jag var tvungen att få ligga ner med värmedyna på magen. Så jag gick hem, gjorde precis så och somnade en timma, men låg kvar i tre h till. Släppte så pass att vi kunde gå iväg på den planerade AW:n med svåger och svägis. 

(null)

(null)

Min utsikt i eftermiddag.

(null)

Tänkte lite att det antingen går åt h-e eller också så släpper smärtan, av umgänge, mat och ett glas rödtjut.
Ligger nu i sängen med värmedyna och har i alla fall inte mer ont än tidigare idag. Och dessutom gladare efter lite häng.
En kan ju försöka analysera varför jag fick detta just nu, efter massor av tid sedan sist. Blir nog inte mer klok på det, utan tänker stå ut, andas ut det och se fram emot en bättre dag imorgon!

I morgon eftermiddag blir det en runda i Bokhultet igen, för inre och yttre träning typ. Kändes bra sedan smålöpningen igår, så tänker nog något sådant igen. Kraftpromenad och småspringande i kombination med styrkepass. 

Imorgon är en annan dag!

Kram Johanna ❤️

Imorgon är en annan d...

0 Läs mer >>
(null)

Tog en stunds sovmorgon idag. Kom hem sent från Malmö så idag ringde klockan 06:40, en hel timma senare än vanligt. Det behövdes. 
Var ändå trött men har lyckats hålla ihop dagen tror jag. 
Gick hem, bytte om och gick ut på promenad i detta vackra vårväder som vi liksom välsignats med. Skönt att få ut arbetet ur hjärnan, och fylla på med ny energi.
Sprang lite då och då idag, några hundra meter i taget. Kändes hyfsat men är rädd om kroppen, vill inte ha bakslag. Men förhoppningsvis så blir det fler springmeter framöver, när kroppen vant sig. Lite kul!

(null)

Ser på tillsammans med Strömstedt och ler. Alexander Karim är en klok man, med civilkurage. Som sa ifrån på skarpen när Me too-rörelsen rullade in, och fram. Och han förlorade jobb när han sa att han inte ville jobba med gubbslem. En förebild, som inte väjer, som inte tar sjuka brödraskap i försvar utan sätter sig upp emot det. Och vill förändra. Det krävs mod för det, liksom det gör för alla de kvinnor som blivit och blir utsatta. Bara tillsammans kan en förändring skapas. 

(null)

Nu hoppas jag på god natt, utan inhalationer eller andra avbrott. Återhämtning vore fint!

Kram ❤️ Johanna 

En förebild som inte ...

0 Läs mer >>

(null)

Nu är vi på väg hem efter att vi vid nio i morse styrde  kosan till Malmö.
Vi levererade en teve, stereo och lite smått och gott, som skulle monteras och installeras. Tre garderober kom som också monterades.
Mycket fix, slängande och monterande denna dag, helt enkelt.  
Nu är vi trötta, men jag är glad att vi kunde hjälpa dem komma ännu lite mer i ordning i sin första förstakontraktslägenhet!

(null)

Teve-fix.

(null)

Lite bärande.

(null)

Fridis har blivit en jäkel på att virka. Sedan i julas har hon haft det som sin bästa syssla framför teven för att ha någonstans att göra av sina händer. Håller nu på med ett otroligt överkast i ljuvligt garn. 
Tycker det är häftigt att hon bara gav sig fasen på att lära sig och så gjorde hon det.

(null)

Teve och stereo installerad, och ihopkopplade så att ljudet blir bättre. Nu ska det spelas vinyl och njutas filmljud!

(null)

Vilket sabla jobb att få ihop en sådan här…!
Beundrar tålamodet hos min käre man som bara jobbar på medan jag skulle kastat ut det genom fönstret….
Tycker det är beundransvärt att få ihop det av, enligt min syn, omöjlig bruksanvisning som ter sig helt ologisk…hu!!
Men nu står den där, förvisso dörrar kvar att montera men det löser Oscar senare!

(null)

Och så här sitter han, typ i fem timmar…
Utan leder i knäna, eller möjligen är de gjorda av gummi!

(null)

Fint kök. Blir Avis på riktigt skafferi, som det ju var i gamla lägenheter.  En otrolig grej faktiskt. 

(null)

Så här pigg såg jag ut i morse. 
Det gör jag inte nu…!
Hoppas på fortsatt bra färd, så att vi ligger i sängen runt 23.

Kram ❤️ Johanna

Fixande, bärande och ...

0 Läs mer >>
(null)

Jisses vilken dag, så skön!
Lördag, lite häng i sängen och inte direkt studs upp. Andrakaffe redan vid frullen, läsning och stilla morgon.

(null)

Första tillfället på Askelyckans uteservering för säsongen, fantastiskt skönt.
En sådan ynnest att få sitta där, och njuta av sällskap och kaffe, titta på folk som flanerade förbi. Småprat under promenaden bort mot marknaden, i den svenska bästa årstiden. Tack Moder Jord!

(null)

Livet gör sig bra när solen strålar.
Allt blir liksom vackrare.
Tror även att människors själar blir vackrare av ljuset, av hoppet. 
Njuter i lä på vårt trädäck, äntligen!

(null)

Det gula gör sig än bättre i solljus. 
Tacksamhet är det jag känner. Idag som så ofta. Att jag lever här, att jag får bo där jag bor och ha det som jag har det. 
Suger in det, och tänker samtidigt att inget kan tas för givet. 
Men att njuta när tid är, det gör bra saker med en.

(null)

Hoppas ni njuter er dag, av sol och av människor ni älskar.

Kram ❤️ Joey

Människors själar bli...

0 Läs mer >>
(null)

Hämtade min kära mor efter jobbet, för att åka till Ikea. En liten utflykt i fint bilkörarväder, med siktet på lunch och inköp av lite smågrejer. Och framförallt, att få göra det tillsammans. Gå lugnt och titta på möbleringarna, småprata, provsitta, klämma och pilla på. 
Mötte de här godingarna, och förstod ju att det var en sådan som Fridis och Oscar köpte med sig hem. Förståeligt, för den var lite magisk i sin mjukhet och söthet.

(null)

Mamma var allt lite kär i den!

(null)

Messade med dottern som skickade bild på sig själv och deras Björn. 
Det är något som väcks i mig, förmodligen i många av oss, när vi ser och känner på gosedjur, eller mjukisdjur. Något från barndomen som signalerar trygghet. Minnen av de gosedjur en hade i sin barndomssäng. 
De en tog upp i famnen när livet var tufft, för att känna något bekant i händerna, och kanske känna doften av den där barndomen. Eller i vissa fall kanske en ville skapa nya minnen, en alternativ barndom tillsammans med den där gosen.
De blev som kompisar, som var villiga att kramas när som helst. Liksom en nåd att stilla bedja om.

(null)

Dagens lunch, kyckling med pommes och bearnaisesås…klassisk Ikea-lunch som är väldigt god!

(null)

Fick energi efter hemkomst.
Var trött på vägen hem, men fick ett av mina ryck och tokstädade direkt, innan jag körde ett styrkepass i min tvättstuga. 
Så skönt att sedan ta en dusch och bara skrota resten av kvällen!

(null)

Kram och god fredag!
❤️ Joey

Villiga att kramas.

0 Läs mer >>
(null)

Att vid frukostbordet inta sitt kaffe samtidigt som blicken kan vila på den här vackra buketten, det är en stunds skönhet liksom.
Går enklare att vakna och att möta dagen då. 
Att andas innan allt drar igång.

(null)

Gick tidigare från jobbet, hade ett jättebehov av frisk luft och träning…som att själen skrek "UT!!". Och jag kunde lyda när farten idag var lite lägre. 
Viktigt att lyssna in. Att tillåta sig. 
Och idag behövde jag ut och lufta mig, låta tankarna gå i samma takt som benen. 
Landa in i min kropp efter många timmars stillasittande, få fylla lungsen med syre.
En sådan ynnest.

(null)

(null)

Blev med hund ilväll några timmar. 
Mysigt att få ha lilla Cava här, småprata lite med och klappa. Titta in i hennes bruna, snälla ögon och så ha henne bredvid i soffan. 
Saknar att ha djur. Att ha Tusse, som älskade vara i famnen, som helst ville bli klappad dagen lång. Saknar värmen, goset. Att bli mött av den lilla när en kommer hem.
Är dock otroligt glad för förbättring av mina lungs, inget är värt det. Men ändå…drömmer om en sphynx, en aprikos nakenkatt med sitt personliga, liten Alienlika utseende. Drömmer om den där varma kroppen, som vill bli buren, som vill ligga i famnen, vara nära. 

(null)

Nu blir det ett program om Frida Kahlo på SVT play. Och så tidigt i säng efter två konstiga nätter, med inhalationer och drömmar.

Kramar ❤️ Johanna

Som vill bli buren.

0 Läs mer >>
(null)

Det där med vardagsglitter…!
Eftersom helgerna inte riktigt räcker till just nu körde vi lite mat, bubbel och vin igår med goda vänner. Så mysigt att ses igen, alla fyra, sitta och snacka i lugn och ro och njuta av livet lite. 
Tänker att det ändå gäller att suga tag i de där dagarna, så värdefullt.

Fick vackra blommor som pryder köksön…med vackra tulpaner och skira gröna saker i - är en baddare på växtnamn som ni hör!

(null)

(null)

Direkt efter jobbet idag åkte jag till bästa massösen, Christel. Att hon ens hittar alla frusna köttbullar innanför huden….!
Kändes väldigt välbehövligt denna dag. Hade dagar förra veckan som inte var kul med mina stelmuskler så nu fick de sig en omgång av hennes bästaste händer.

Igår flyttade min älskade unge och hennes Oscar. Inom samma kvarter men nu en lägenhet som är deras. Kan tänka mig att de har trötta muskler och hjärnor idag efter bärande och fixande och att ställa om sig till nytt ställe. Kan ta en hel del energi, och ännu mer i en adhd-hjärna där inga intryck kan sorteras, när allt blir stort och mycket och flyter ihop. Hoppas hon får vila i natt, och får ny styrka, ny energi. 
Ser fram emot att åka ner på söndag, och krama om! Kul att se den nya lägenheten och hjälpa till lite. Längtar efter dem båda!

(null)

Nu blir det stillhet här, efter jobb, massage och mat. Kollar The Sinner nu, fjärde säsongen, och har tagit kväll.

Kram❤️ Joey

Bästaste händer och v...

0 Läs mer >>
(null)

Tänker ibland på ifall jag är beroende av något.
Det landar i att jo, men kaffe är jag nog beroende av. Jag behöver mina koppar, och älskar verkligen den första och andra koppen på dagen. Känns ljuvligt med den varma, goda smaken på morgonkvisten. Som en bra start att möta dagen på.  Dricker egentligen inte så mycket kaffe, men njuter av de koppar jag tar. Kvällskaffe uppskattar jag inte, så det tar jag bara ytterst sällan.
Och jag tänker att det är okej, att vara beroende av kaffe. Det finns värre saker!

(null)

Är smått beroende av min rörelse, att få motionera på något sätt i stort sett dagligen. För att ge kroppen och knoppen sin dos av må-bra-känslor, och för att hålla igång onda muskler, leder och halvsega lungs. 
Det känns också som ett okej beroende, faktiskt. Mår bra av det.

Ikväll gick jag hem över museiparken, så vackert upplyst över museet och även över kommunhuset. Som stöd för det ukrainska folket i denna galna tid. Må någon få stopp på detta besinningslösa krig.

(null)

Är ni beroende av något särskilt?
Jag är galen i sött i perioder, sedan kan jag rätt som det är bara få för mig att jag inte ska äta det på några veckor. Så jag är nog inte beroende, men gillar hårt!
Min kropp mår betydligt bättre utan det, så är det, men ibland vill jag ändå inte avstå. Ibland är ju njutningen det en vill åt, för att ta in livet liksom. Då får det vara så.

Tänker att det är sunt att försöka göra det en mår väl av, njuta av livets goda och försöka skapa en balans som gör att kroppen vill och orkar. Så som en själv önskar.

Kram ❤️ Johanna 

Så som en själv önska...

0 Läs mer >>
(null)

Ännu en solig, ljuvlig dag.
Långpromenad i bokhultet var som en smekning. Många med mig tänkte samma sak,  och tog med hundar som sällskap. Alla verkar spritta av vårkänslor! 

(null)

(null)

Efter superenergi igår är jag mer dämpad idag. Blev betydligt lugnare tempo från början till nu. 
Promenad ingår i en bra dag, oavsett tempo.
Vännen Mats kom på besök, för att se om han kunde lösa ett knasfel på sambons sommarbil. Blev en kaffe och sedan hämtpizza, pratstund. Om livet nu. Saknaden när våren kommer, när ingen hustru finns kvar att dela det sköna med. Måste kännas så tomt. Så konstigt. 

Bytt lakan, vädrat sängkläder. Suttit ute en stund med kollektivet och pratat.
Köpt en teve till de lyckliga tu i Malmö som på tisdag får sin nya lägenhet. Kul att kunna bidra till deras första, liksom riktiga, hem. Spänd av förväntan att se detta nästa helg! Glad för deras skull, att de nu kan slå sig till ro på ett annat sätt.

(null)

(null)

Nu blir det lugn eftermiddag och kväll.
Vår favoritserie Outlander har kommit med ny säsong. En otrolig serie med fantastiska personporträtt, underbara miljöer, spänning, drama, relationer…se den om ni inte redan gjort det!

Kram och god söndag!
❤️
Johanna

Måste kännas så tomt.