0 Läs mer >>
 
Sov som en stock till halv 9, efter mysig kväll på tu man hand med mannen i mitt liv. Var på restaurang och åt gott, så skönt att kunna det ibland!
 
Att unna sig sovmorgon och Emil i Lönneberga "Det stora tabberaset" på SF-kanalen går inte av för hackor! Åt seeen frukost, i lugn och ro. 
Älskar Astrid Lindgren, hennes berättelser och goa röst. Emils goda hjärta då han bjuder in alla fattighjon till huset. Hon visste vad hon gjorde, den där Astrid. Så mycket klokskap, så mycket hjärta. Vi skulle behövt många Astridar!!!
 
Idag mötte jag en kär gammal vän, som jag inte träffat live på länge. Är så glad för det mötet, så välbekant, varmt och härligt! Må det bli fler gånger❤️
 
Lite kattmys och målning av naglar innan vänner, mat och hockey. En behaglig dag helt enkelt!!
 
Kramar Joey ❤️
 

Den där Astrid!

0 Läs mer >>
 
 
Träningen efter jobbet var skön trots absolut osug. Tur att en kan piska sig i vissa fall, och just träning är ju bra om en inte känner sig klen på nåt sätt. Så nu är jag efter dusch och käk väldigt nöjd.
 
Dessutom blev den vegetariska grytan riktig välsmakande! Kikärtor o rivna morötter som fick brynas i kokosolja och curry, chili och vitlök Och riven ingefära. Sen i med små färska tomater, spenat, citron, cashewnötter, vatten och kokosmjölk. Kokas 10 min....voilà! 
 
Märkte upp och vac-förpackade igår tio kg älgfärs till vår frys. En kontrast till dagens käk, och får bli nån lyx då och då. Äter väldigt gärna veggo och fisk, då jag mår bättre av det. Det känns bra för både knopp och kropp, tycker jag, även om jag också kan äta kött och njuta ibland. 
Hade jag fått välja helt fritt så hade jag inte själv lagat till mer kött, utan hållit mig till ovan nämnda....!
 
Lyssnar på Bo Kaspers senaste och har min bäste, ludne kille i knät. Här är stilla. 
Dags att läsa mer i den bra, men otäcka, boken Sonen. Underbar kvällsro.
 
Kram❤️

Vegetariskt och Bo Ka...

0 Läs mer >>
 
Det här (bilden ovan) kändes som en outsägligt härlig tröst idag när dagen började som en våt disktrasa med surmjölkslukt. Min struktur och planering föll i bitar som ett pussel, och det var bara att börja om. Försöka göra mer rätt. Tänka om. Och det var motstånd i varje minut första timmarna av jobbet, nåt jag sällan brottas med. 
Ingen bra förmiddag således, men dagen tog sig och blev riktigt bra till slut.
 
Det är ändå skönt med onsdag.
Mitten av veckan, och två dagar kvar av förhoppningsvis bättre plan. Mer flyt.
 
Rigmor Gustafsson och älskade katten ger mig lite fridens, så mysigt. 
Längtar efter dottern nu. Inte van att va ifrån så länge, saknar våra samtal och diskussioner. 
Kramarna. 
Ger en föraning om känslan långfre fram. 
Den blir tuff. Väldigt tuff. Så är livet, en berg- och dalbana av känslor och tankar. En får följa med så gott det går och ibland stiga av för att fundera om det är värt resan. 
 
Som en bör fundera på lite då och då tror jag.
Vill jag detta eller vill jag förändra?
På vilket sätt i så fall?
Vad känner jag, tänker jag?
För att inte stanna av. Stanna upp.
För att istället fortsätta framåt, eller byta riktning.
För att hålla sig levande.
Allt är inte raka spåret.
 
❤️

Inte raka spåret.

0 Läs mer >>
 
 
Gandhi. En stor, liten man som gjorde skillnad. Har ni inte sett filmen Ghandi- gör det! Den är otroligt bra. Tänkvärd. Stark. 
 
En kall morgon idag föranledde att jag lånade (typ stal) dotterns gosiga tröja...! Behövdes i ruggugglevädret.
Dagen idag har jag skickat schema till studenter för nästkommande period, kollat patient inför morgondagens NKSE- klinisk examination för termin 6-student, besvarat mail, Kollat TILDA-kort, stämt av med studenterna...typ. En bra dag!
 
Tränat efter 1 veckas uppehåll (vågade inte under fastan), gjort tomatsoppa med vitlök, och så....njutit av massage!! Välbehövligt, verkligen, och vilsamt. Trivsamt. Energigivande.
 
Nu katt i knät. Bubbelvatten.
Vilar lite och njuter.
 
Joey ❤️

Rugguggleväder och nj...

0 Läs mer >>
 
Dag 6 och upptrappning efter fastan...
Den där riskakan med avokado var ofantligt gott!!! Ett glas kallt vatten, smoothie och några munnar fantastiskt gott kaffe...oj, vilken njutning.
Jag kommer att göra det igen, känns som att det varit bra för min kropp. 
 
Dagen är snart slut.
En bra dag, som sjuksköterska medan min fina kollega tagit hand om studentintroduktionen idag. 
Efter jobb: dusch och Så ock på jorden på bio med min lilla mamma. Så mysig kväll.
 
Full med tankar idag.
Om vad det är som gör att murar sätts upp i huvudet mot de som söker sig hit, som har lidit så vi inte kan förstå det ens om vi försöker. Som flytt krig, våld, som inte haft nåt annat  val än att fly. För att kanske kunna leva vidare, rädda sina barn och sina nära. Det är klart att det är svårt och tufft att lösa situationen som uppstått i Europa, det löser sig inte av sig själv. Det behövs sååå mycket resurser, så mycket klokhet och struktur, absolut. Men tanken att stänga dörrar för de som är olika oss, den är för rå. För hård. För rädd.
 
 
Jag är bekymrad, och jag önskar att jag hade Harry Potters trollstav som fint kunde svinga runt tankarna till mer ljus, mer hopp, mer medmänsklighet. 
 
Kram i kvällen.
❤️

Harry Potters trollst...

2 Läs mer >>
 
Femte fastedagen, och också den sista.
Har haft rätt mycket energi ändå och tvättat, hängt, vikt och strukit, tagit en liten promenad i solregnig stad. Blivit lite förkyld och känner mig seg i skallen så jag hade nog inte löst nåt större problem idag...! 
Imorgon är det dags för lite upptrappning av mat igen eftersom jag jobbar som hederlig sjuksköterska imorgon och behöver vara på topp. En fin smoothie med ingefära, citron, avokado, spenat baserad på blodapelsinjuice och en riskaka med avokado, svartpeppar och salt får nog bli frukost Imorgon. Eller ost. Och en halv avokado bredvid. Mmmm....tål att planeras och drömma om:-)
 
Haft en go eftermiddag hos mina föräldrar idag, då mannen hjälpt de med ny datorinstallering. 
Är så innerligt tacksam för att de är så fina, mina päron❤️! Tacksam för de förutsättningar de gett mig. All kärlek. 
 
Glad att ha fått låna en bok, som pappsen inte kunnat lägga ifrån sig. Behöver jag nu efter ett par lite segare böcker. Vill dyka ner, grotta in mig och vara i berättelsen- då har författaren lyckats tycker jag.
Om ett par timmar är det bra Tv minsann: solsidan, Hellenius och slutligen Bron...kvällen e fin!! John Mayer i högtalarsystemet till dess, är också väldigt fin!
 
Kram❤️ Joey

Tål att drömma om.

0 Läs mer >>
 
 
Fjärde fastedagen.
Mår bra men känner mig ömsom frusen, ömsom supervarm som om klimakteriet har fått spatt typ. Känner mig lite svag i kroppen, vilket inte är så konstigt. Nu har jag just intagit yogite (koffeinfritt is da shit just nu) och ett glas rödbetsjuice...lyxlunch:-)
Var o handlade mat efter blominköpspromenad till torget, och det var faktiskt lite plågsamt! 
Doftade gott av grillat, såg lockande ut på alla tänkbara sätt. Faktum är att jag inte är så hungrig, mer sugen på smak. Riskaka med smör och ost låter just nu fantastiskt gott!
 
Jag har lyxen att välja det.
Att på måndag morgon är det slut på fastan, och dessutom har jag kunnat välja olika grönsaksjuicer, buljong och The under dessa dagar. För att jag vill. För att jag tror att en utrensning kan hjälpa min kropp att boosta sitt immunförsvar och liksom reeboota systemet. 
 
Tänker på de som inte får välja, som är hänvisade till lite vatten på sin resa över haven, kanske en torr brödbit om någon har tur. 
Det där med valet är stort.
Att själv ha möjligheten att välja hur dagen ska se ut, livet. De flesta av oss har ett jobb, vi kan därför välja hur vi ska spendera pengarna, vilken mat och vilka kläder, nöjen, resor vi vill prioritera.
Det valet är tämligen begränsat för många i vår värld just nu.
 
Må det ske en positiv förändring.
 
❤️
 

Att ha ett val.

0 Läs mer >>
Karatekatten Tusse. 
 
Tredje dagens fasta har gått upp och ner. Fram till lunch hur lugnt som helst, med en dipp i kraft och lite svimningskänsla som dock lade sig efter någon timma.
Gick en promenad efter jobbet i ljuvligt väder och tränade på stilen....utan att svimma:-)
Känner mig ganska pigg nu fastän huvudet är lite vimsigt. Lite mer än vanligt alltså.
Koncentrerad med schemaläggning hela förmiddagen, det var nog bra med fokus.
 
Tänker på vår värld, vårt land.
Som så många gör i dessa dagar, och där de flesta har goda tankar, goda avsikter med större hjärtan. Viktigt tänker jag, att faktiskt se att fler har öppna hjärtan mot de som flytt krig och terror än de som fullständigt stängt sina.
Jag tror också att det är oerhört viktigt att de som har öppna hjärtan visar det, skriver om det och gör det de kan för att visa det perspektivet. Att våga stå upp, uttrycka sig och tala om var en står.
 
Jag tror nämligen att det är betydligt farligare att vara tyst. 
 
Joey

Tredje dagens fasta o...

0 Läs mer >>
 
 
Brasa och god musik passar mitt mood idag. 
Balans är jag ute efter.
Vila, musik, juste andning och 0 feber är min plan. Sjungit en stund, vilket är riktigt ansträngande just nu men säkert bättre än all andningsgymnastik i världen! Har konsert och två dop framför mig nästa månad, med två nya sånger på repertoaren: Välkommen till Jorden med DiLeva o Vart du än går av Strömstedt.  Känns som en utmaning då det behövs arras om  för att bli mina, liksom. 
 
Sofia Karlssons ljuva folkmusikstämma fyller nu rummen, och jag njuter. Njuter av att lyssna på så olika slags musik. Lite vad som passar för dagen, ena dagen Mumford and sons, nästa dag Rigmor Gustafsson, idag frk Karlsson. Igår var det Dylan och Simon & Garfunkel mestadels. 
Det finns för mycket bra musik för att hålla sig till en genre tycker jag!
 
Nu ska jag läsa ut sämsta boken o sova en stund. Tur jag har fler böcker i kö!
 
Kram ❤️

Balans o en utmaning.

0 Läs mer >>
 
 
Sov verkligen föregående dygn, många timmar...! Vaknade med feber idag och sovit i omgångar. 
Tänkte att jag skulle börja fasta imorgon men började idag istället då jag ändå inte var matsugen.
Kokade egen, god rödbetsbuljong och palsternacks-, morots- o kålrotsbuljong, så det varvat med The/ingefära/citron, morotsjuice o smoothie på havredryck, ingefära, citron, broccoli och päron. Och mycket vatten!!
Hittills känns det lugnt. 
Varm buljong ger viss mättnad och ger liksom matkänsla, kan tänka mig att dag 2 blir värre men den som lever får se!
 
Har börjat läsa ny bok idag.
kan nog faktiskt va en av de sämsta jag läst. Språket är verkligen torftigt, berättelsen ointressant. Tur den är tunn så jag har bara halva kvar. Blir nåt bättre nästa gång!
 
Kram ❤️ i höstmörkret

Varm buljong o sämsta...

0 Läs mer >>
 
Sovit som klubbad i en timma efter jobbet, slut i rutan av okänd anledning. Tänkte tränat men hoppade det och gick hem, klädde av mig och la mig...zzzz. Utgår ifrån att det var vad min lekamen behövde idag just.
Så lätt att pressa, och ibland är det nog rätt eftersom träning behövs, även när det inte känns tjohoskoj, jobb behövs även om ledighet ibland kan låta bättre. Allt är inte kul jämt, apselut, men ibland ska en nog följa rytmen. Låta va och vila. 
Som idag.
 
Ligger kvar i skönaste sängen, läser Svd på nätet (bästa tidningen tycker jag). Funderar snaaaart på att resa mig och tänka lite käk. 
Här var dock väldigt skönt:-)!
 
Kram ❤️

Följa rytmen.

2 Läs mer >>
 
 
Tog en promenad efter jobbet, för att få luft och för att öva steg och för att liksom ladda om. 
Så skön luft ute, trots utebliven sol idag. 
Denna höst har varit lätt att gilla med alla färger, den höga luften och solglimtarna. 
Vackra höstblommor har min kära grannfru planterat utanför entrén. Tänkte ta mig an balkongerna till helgen efter att mårbackapelargonerna fick sätta livet till häromdagen. Så mysigt med nya flowers!
 
På min promenad idag träffade jag på en mycket go kvinna, som gjorde rundan så mycket bättre. Så mycket det kan ge att se någon i några få minuter, då en direkt dyker till väsentligheter och slopar det vanliga tugget liksom - som ibland kan va bra för nya kontakter kanske, men som inte direkt ger inblick i någons liv på riktigt. 
Det kan såklart också vara värdefullt och ge någon en smula mening, men när mötena verkligen blir möten...det gillar jag!!
 
Ligger på sittbänken och tar igen mig innan matfix. Välbehövligt och mycket skönt.
 
Joey ❤️
 
 

Blommor o verkligt mö...

0 Läs mer >>
 
 
Att få hoppa runt i lövhögar eller åtminstone få ta fötterna i dem och sparka upp de - det är nåt visst, tycker jag. En fri, busig och lycklig känsla. Ungefär som att slänga sig i snön och göra snöänglar, det är också en utomordentligt härlig känsla!!!
 
Innan träningen idag gjorde jag det förstnämnda, gick sen på löpbandet och övade på min nya gångstil. Övade sen till och från spegeln för att försöka se skillnaden, känns skillnaden. Övning ger färdighet. 
 
Känt mig som en husmor sen, städat (sambon dammsög dock), tvättat två maskiner tvätt och har en tredje på gång, bytt handdukar och lagat lunch som bidde tomatsoppa. 
Nu är jag ute i galet underbart höstväder, njuter av solen och ännu mer gå-övning.
 
En bra dag.
Som gav ett rent hem, träning för muskler och syre till lungorna! 
Sjungit också förresten, övat inför konsert och barndop. Och lite bara för kul:-)
 
❤️

Fri, busig o lycklig ...

0 Läs mer >>
 
 
En mysig sak med hösten är att det behövs ljus.
levande och lampor, för att få liiiite mer mys. 
För att inte fullständigt gräva ner sig i mörkret behövs sken av olika slag, liksom. 
Vi köpte nya fina lampor igår, till matrumsfönster och sovrumsfönster så det nU är ett gosigt sken. 
Perfekt:-)!
 
Efter öppet hus på gymnasie, körning av dotter, besök av fine store bonussonen (har längtat efter honom så....!!!) så kollar jag nu Bron. Riktigt bra dansk-svensk serie, kriminalare, med en kvinna i huvudrollen med någon diagnos som i det här fallet blir rätt roande. Hon är otroligt intelligent, skärpt som få men med en tämligen bristande social förmåga som gör henne hyfsat kantig. Rekommenderar den!
 
Snart dags för horisontalläge.
 
❤️

Olika sken behövs.

0 Läs mer >>
 
 
Det är inte ofta som jag blir nöjd med bilder på mig själv, men häromdagen fotades min unge och jag av Cenneth Carlsson inför programmet till insamlingskonserten 6/11. Då blev jag väldigt nöjd, och glad:-). Dessutom kul att få en så bra bild på oss båda ❤️
 
Gav energi och sånglust att musicera med verkligt begåvade människor också! Vi lyfts av bas, gitarr, cello och trumpet i en ljuvlig harmoni...tack! Inser då att jag borde nog sjunga mer, frågan är i vilket sammanhang. Jag mår väl av det!
 
Ska ligga kvar en stund, läsa lite innan dusch och promenad samt mina övningar från sjukgymnasten. Försökte tänka på det på jobbet igår, blir ju lätt manisk i att rätta till det även om det på jobbet är svårt att helt få till det då det mesta går i ett kvickt tempo.
Det ska gå att lära gamla hundar sitta!!
 
Ha en fin lördag!
 
Kram Joey❤️

Lära gamla hundar sit...

0 Läs mer >>
 
Jag ska lära mig gå igen.
på nytt efter sådär 44 år som gångare och 1 år i ligga- kryp- o sittläge typ.
Det, mina vänner, är fasen en utmaning!
Efter många år med ond kropp så hoppas jag på allvar få hjälp. Filmats idag, vid vanlig gång, snabb gång, jogging, stående...analyserat det efteråt, övat nya grepp med helt annat sväng i kroppen, mindre smällande av mina hälar och mindre ländryggsbelastning. Och mindre sträckning i mina knän. 
Verkligen nyttigt men OJ vad svårt!!
Kändes som att lära om helt. 
 
Så en varning....
Ser ni någon en mörk kväll som ser jäkligt skum ut så kan det alltså vara jag som övar på ny gångstil:-)!
 
God natt❤️
 
 

Lära mig gå.