2 Läs mer >>


Det är tur att det finns droger ibland....stark hostmedicin insöps av Fridis igår kväll, vilket gett både henne och mig några timmars god sömn. Vaknade halv 5 av seg hosta, gav henne en hutt till för att hon skulle få sova gott till halv 8. Bricanyl, Pulmicort vid uppvaknande...och nä, hon är inte blå - hon andas:-)!
Ringde VC, ska dit i eftermiddag så att de får lyssna på hennes små lungs. PEF-värdet är obra, så vi får se om vi får hem en ailos att inhalera i istället.
Guuuuud, vilken tålig unge jag har! Klagar inte, hon är bekymrad över at tinte kunna vara med på första street-lektionen ikväll dock, men hon klagar inte att hon är trött av 39 graders feber eller har det tungt med slem i luftvägarna... Vi hoppas på vändning idag! Att de kanske hittar en påvisbar basselusk som kan behandlas...
Vill att du ska bli bra igen, lilla älskelsen!!! Love you så in i hundan!

Mina kära paranteser kom förbi med vackra blommor som tröst till sjukling och vårdare, tack <3! Det värmer!!! Dessutom rosa...som står för kärlek mellan mor och barn, utan förväntningar. Rosa står också för ära och moral och läker sårade känslor.

Varit på hemköp på morgonen, älskelsen var sugen på Actimel och frukt. Blev en tidning också, så nu har jag blivit uppdaterad om tonårsbeteenden från tidningen Julia:-) och en styck Actimel finns i magen. Önskan om köttfärssås har anlänt precis, hoppas det smakar lite när den väl är tillagad! Finns lite pannkakstårta kvar också...;p

Vad har jag på schemat annars idag? Jo, jag tänkte pallra upp mig till gymet efter sommarens slöhet...ska köra ett pass där för att komma igång. Väcka kroppen ordentligt! Ge den lite utmaning...det behövs verkligen!!!

En stilla kväll får det sedan bli, egentid med bok och tända ljus tänker jag mig. Meditation.
Behöver det, känner jag. Så skönt!

Veckan som är ska jag insupa kärlek i mitt liv...längtar!
Lite praktiskt tillsammansjobb ska utföras, lite kabeldragning, och annars mest middagsmys och lugn och ro. Tillsammans med Mannen i mitt liv.

Shit pommes frittes - jag har det bra <3!!
Se nu till att du blir bra nu också, Fridisen!

Kram i måndagslunchen!

Johanna

Rosa

1 Läs mer >>
 Trummenvy

 Trummenvy....

 Regnbåge (om någon missar den på bilden)

Lite sköna bilder från igår och idag, igår från bilen såg vi regnbågen....vackert och typ trafiksäkert att fota i farten har jag hört:-)

De andra bilderna är från eftermiddagspromenaden idag, Trummen runt. Det är en vacker runda i lite solsken!
Och med musik i öronen, snabba steg, god andning och muskler som kan jobba så är det underbart!
Behövde få energi och kraft, samla lite välmående från alla basselusker här hemma...en piggare mamma är en gladare mamma är en bättre mamma!!! TACK älskelsen!

En stunds njutning på balkongen fick det bli, solen sken en stund utan regndroppar:-) Så skönt!

En god stund på en god dag, jag har världens goaste dotter som är lite småseg men tåligast i kommunen, tror jag. Hög feber som helt plötsligt ser ut att försvinna och sen hoppar de upp som en pil igen....vi får se om den ger med sig till i morgon, annars får VC lyssna på hennes lungs i morgon - basta!

Njut söndagskvällen.
Kanske en grillning innan höstmörkret skrämmer ner grillen i källaren?

Kramis
Johannis

Vacker natur <3

0 Läs mer >>Hur går det till? Att man vid 39 graders feber ändå är talför, icke sovtrött och hyfsat trevlig? Jag tror inte jag är det om det är jag som innhar symtomen....tur att hon är tålig, lilldamen i alla fall!
Inte mycket sömn p g a ihärdig hosta och inhalationer i natt, varit uppe sen 7 och är lagom seg just nu. Har letat upp lite knark i kylen som kan vara bra att ha ikväll förresten, inför natten så Fridisen får sova lite...tur det finns stark hostmedicin!!!

Fridis har intagit soffan, kollar på De tre vännerna och Jerry....ja, det mesta som är på TV vid den här tiden. Tur det finns många kanaler och många DVD-filmer! Och tur det finns knä att somna i när hostan ger lite småångest...:-) Det känns dock att den lilla börjar bli lite stor, när man ska bära henne till sängen igen. I sömnen ojar hon sig och tycker nog att jag får till det så-där-bra....! Nåja, lite får man stå ut med...!

Halv 9 kom kära mor för att kolla till Frida medan jag och pappsen åkte till Evedal för att se starten på veteransbilsrallyt där min käre Patrik och hans papps skulle medverka. Många coola bilar onekligen, men frågan är om jeepen inte har coolast historia? Krigsjeep, vid Normandie...undrar vad den skulle kunnat berätta om den hade en röst? Många hemskheter förmodligen... Själv fick jag ha hjälp för att ta mig i och ur den, hur hög som helst...när man väl satt så satt man bra dock:-)

Helgen går fort trots att den innehållit mindre aktiviter än tanken inför den var. Skulle fikat med goaste Flyboosarna idag, hoppas ni finns kvar så vi snart tar det <3!!
Kräftor i miniformat blev det dock igår, goda sådana. Och ett glas rött, gott sådant!

En god söndageftermiddag till er!
Fasiken, solen lyser ju idag!!! Gott, gott, gott!!!!

Kram
JohannaVeteraner o feber

0 Läs mer >>


En promenad ner på stan på förmiddagen var en tämligen blöt upplevelse. Lite höstluft och en himmel som öser ur sig vatten, som om den öppnar en kran på full styrka...nåja. Paraply hade jag, och blöta strumpor har ju ingen förut dött av så....
Nytt batteri till min klocka samt nytt armband fick det bli. Schå schnyggt schå!
En liten kaffe på Broqvist kondis med föräldrarna som också gjorde torget denna lördag fick det bli innan hemgång.

Febern börjar ge med sig, hostan börjar komma och en annars väldigt pigg unge är lite segare men det går åt rätt håll. Kräldjuren som skulle intas på stor kräftskiva ikväll får inmundigas på minimerad skiva i vårt kök med kärleken och hans goa tjejer. Så kan det gå! Fler tåg går, jag får helt enkelt försöka hoppa på nästa:-)!! Tack för inbjudan, hade varit så mysigt att gå och sjunga en och annan snapsvisa...;p!

Tagit fram material om vårdvetenskap och handledning, behöver uppdatera mitt huvud och mina trötta hjärnceller efter semestern känns det som. Kanske skulle gå någon mer kurs bara för att det är skoj?!
Fick rundvandring på nya kliniska bygget på LNU häromdagen, får se om jag måste införskaffa en GPS för att hitta rätt till föreläsningarna...bra om jag kan hitta för att i god tid förbereda lektionen kanske? Blodtransfusionsinformationsdags snart, och praktiska övningar i att sätta blod. Det är roligt att undervisa har jag upptäckt. I alla fall om studenterna är på hugget och sugna:-)!

Dags för lite lunchbestyr. Håller på att svimma av hunger efter 5 koppar kaffe hittills, känner jag just. Och det verkar ju onödigt! Har lax och kyckling kvar sen gårdagen, gud så smidigt!
Ska fixa godare mat i afton istället tänker jag...baconlindad kyckling med balsamvinägersås och ris, sallad...inte äckligt alls faktiskt.

Ha en god regnig, solig dag i det omväxlande Växjö:-)

Johanna

Ösregn & solsken

0 Läs mer >>

dsc02365 (MMS)

Fredagkväll. Mat på gång. Grillad kyckling t älskelsen. Rosepepparlax till mig. Och ett glas rött. Väldigt gott. Välförtjänt. Skål på er denna fredagkväll. Känner lite vemod så här i höstkvällen. Vi skulle varit på Öland ikväll, suttit och ätit på någon god restaurang. Gjort mysiga saker, bara varit - fast inte hemma. Nåja, det får bli en annan gång. Feber går över! Öland finns kvar. Och hösten verkar vara på gång. Vi tänder ljus i kväll. Jag tänder ljus och längtar. Tänder ljus och tar in hösten i kroppen. Ser fram emot den, för första gången på...ja, väldigt länge! Ser inte fram emot mörka, trötta morgnar precis men lugnet. Vetskapen om att livet e ok. Att Jag mår bra, går vidare m kärlek till livet i mitt hjärta. Det är en stor gåva att få känna så. Istället för ångest över mörker, över jul och planering av densamma. Känner tillförsikt. Och en känsla av att livet började just:-). Kram till dig.

Fredagkväll. Mat på g...

0 Läs mer >>
 Christine och Filippa

Fever when you hold me tight....
Tja, det kan man känna att man får:-)
Men inte idag inte, kärleken är långt härifrån och det ´känns som en evighet sen vi sågs....men varmt i mitt hjärta är det ändock!!

Det är mer Fridisen som bär på febern. Och jag blir varm av att ha henne i knät:-).
Hon ligger just ni i soffan och insuper musiken och det coola/töntiga tugget från filmen Grease. En poppis film i Rothebo!! Den, Hairspray och Mamma Mia tillhör favoriterna och är bra att ha till hands vid sjuktider. Lite må-bra-höjare sådär.

Skulle åkt på utbildningsdag idag, föreläsning om kommunikationssystem vid kontakt med andra instanser, som läkare och IVA typ. Jag får förhoppningsvis lära mig av mina kära kollegor!!! Vid lunch kommer mormor och passar upp sjuklingen, så då smiter jag iväg för eftermiddagens föreläsning av en kvinna som berättar om upplevelsen att vara patient efter komplikationer efter sedvanlig operation. Ska bli spännande. Hoppar trevligheterna på Café de lux ikväll, så kan det vara. Det går fler tåg! Önskar att mina kära jobbarkompisar får det gott och najs!

Åh, Jesus Amalia vilket starkt andra-kaffe jag gjorde!!! Undrar vad jag tänkte på samtidigt som bönorna skulle i bryggaren....? Pigg blir jag nog, studsar som Tiger dagen lång sen! Någon som vill vara i närheten då? Speedad frk Roth kanske vore nåt? Eller bör hon säljas på blocket tro?

Mediterade igår kväll. Hade en oro i min själ och kände att jag var tvungen att få ner lugn i själ och kropp.
Och jag såg Ljusblått ljus...står för vatten. Himmel. Energi. Kommunikation. Inspiration. Drömmar och andligt. Svalka. Sänker puls, är avslappnande och inger stillhet. Lugn, Harmoni. Dämpar ilska. Hoppets färg.
Den är dock kall och ska inte användas i sovrum vilket kan förstöra passionen och samlivet. Så inga blåmålade sovrum här inte:-)!!!

En stor, vacker och ståtlig elefant kom också till mig. Som förmedlar att min uppgift är att dela med mig..att vara lärare. Spännande saker kommer till mig onekligen emellanåt. 
Ser det som en bekräftelse på att jag fortsätter blogga, kanske ger det någon ett skratt, fniss, eller en liten tröstande tanke. En idé. En igenkänningsfaktor.
Elefanten känns som en bekräftelse på att jag är inne på rätt bana, att jag kanske ändå lärt mig en del på vägen, ser saker på ett lite annorlunda sätt nu än tidigare. På att det jag vågar är en god bana.

Äh, jag sätter inte in mig på blocket. 
Jag fortsätter dagen som den är. Tiger verkar utebli:-)

God torsdag!

Joe


 

Fever...

2 Läs mer >>

dsc02297 (MMS)

Ha inga bekymmer för morgondagen....var dag har nog av sina egna bekymmer. Det är ju så sant. Det händer saker som får oss att bekymra oss. Bli sorgsna. Arga. Irriterade. Skogstokiga. Just nu. Och då må det vara hänt. Ofta är det väl det som inte händer som gnager sönder huvud och hjärta. Det man tror ska hända men som till största sannolikhet alltså inte inträffar. Vad energi det suger. Vad mycket lust och glädje det tar kål på. Och för det mesta, helt i onödan. Ibland är det ju så. Erfarenheter gör att vi reagerar som vi gör många gånger. Det styr vårt sätt att bemöta problem. Jag tror dock att det går att lära sig hantera det. Att tala förstånd med sig själv när man märker att man liksom glider ner i det där problemseendet. Att andas. Att tala om att det faktiskt kan bli annorlunda denna gången. Att det kan ha hänt nåt på vägen. Att även andra utvecklas och funderar i andra banor. Människor kan vara kloka. Just nu har jag mediterat en stund. Finna andningen. Lugnet. Känslan av att helt enkelt vara här och nu. Inte i morgondagen... I morgon är en annan dag!

Ha inga bekymmer för ...

0 Läs mer >>
 Lite saker från mitt hem: Mina första skor, sen -70 alltså

Min farfar Glasblåsares verk

Farfar Tages verk: isbjörnar.Ett känt ordspråk har poppat upp i mitt huvud lite nu som då...

Att våga är att förlora fotfästet en stund.
Att inte våga är att förlora sig själv.

Vad det nu handlar om. I stort och smått, det som bara du vet.
Som i mitt fall, att släppa kontrollen över mindre och större saker.
Som att tokgalet säga "sure, jag är här. Jag följer med på det du bestämmer", (och innerst inne hoppas på att det inte är bungyjump eller forsränning som står på schemat...!!!). Men att ändå låta sig svepas med.
Eller bestämma sig för att låta sig svepas med om allt ändå känns lugnt i själ och hjärta.

Det kan handla om att göra en förändring, att gå ifrån något invant och välkänt och istället skapa något nytt.
Det är lite läskigt, det är lite pirrigt och skrämmande men ändå häftigt. Att ha tagit steget mot det nya, en ny väg, en ny giv som kanske blir lika bra. Eller tänk....ännu bättre?
För mig som person kanske det faktiskt blir bättre, eftersom det är mer jag som styr mina steg, som gör det jag vill - tillsammans men ändå mer ur mitt håll - på mitt sätt. Det vet jag inte förrän jag prövat. Och steget är taget. Och känns just sådär pirrigt och skrämmande men häftigt...

Att inte våga gå utanför ramarna eller murarna vi så gärna bygger upp omkring oss handlar mycket om tillit tror jag. Till sig själv till största delen, till sin känsla för sig själv och det man själv känner och tror på. Men också, i hög grad, på de runt omkring. På respekten man möter och acceptansen man känner för den som är jag. Att jag är bra, duger gott och är någon att räkna med.
När man själv känner för att rucka på skalet omkring sig, riva murarna som omgärdat en under olika lång tid...då händer det saker.
Kärleken till den egna personen växer, för att man faktiskt vågar att tro på sig själv.

Det är nog det allra största man kan ge sig själv. Kärlek och respekt. Att tro på sig själv som person, att man duger i ett större sammanhang, att jag har saker att komma med. Att jag är tillräckligt bra. Som människa. Som yrkeskvinna. Som mamma. Som kvinna.

När kärlek och respekt finns för den egna personen, först då vågar man öppna sig, och även riskera att bli sårad på vägen. Tror jag.
Att våga kärlek är stort.
Att våga öppna sig är stort.
Att våga bara vara är stort.
Att släppa in kärleken i sitt hjärta och känna - det är stort.
Att våga älska och bli älskad. Jo, det är stort.

Och jag vågar!
Jag förlorar hellre fotfästet en stund än att förlora mig själv, oavsett vad som händer på vägen.
Jag vågar! Och jag älskar! Och jag njuter!

Tack kärlek.

Johanna

Att förlora fotfästet

0 Läs mer >>

Det börjar bra med en jobbvecka efter semestern, att jag idag har ledig dag. Skulle jobbat helgen som gick, därför ledig dag idag. Väldigt gott!
Ställde klockan på halv 7 men vaknade av mig själv idag...kanske för att vi däckade före halv 10 igår kväll, både Fridis och jag. Två trötta Rötter!
Låg i sängen och kollade in Fångara på Fortet, i mitt numera så lyxiga sovrum som innehar en TV:-). tack för den, och tack för installationen av densamma!

IKEA-katalogen bläddras det i, Frida växer ur sitt rum i takt med att dagarna går. Spegel och byrå önskas, så varför inte en spegelbyrå? En klassisk med stor spegel som sitter i byrån? Kanske får stå på julklappsönskningen i år:-).
Skjutsade Fridis till skolan idag, i ösregn. En positiv och pratsen tjej som ser fram emot skolan just nu, känns det som. Nya klasskompisar, ny lärare, lite nytt schema och nya aktiviteter...inte fel.

För min del blir det snart en kaffekopp hos päronen innan min hippielika flowerpowerfrisyr ska ansas ordentligt hos favoritfrisören Katarina! Skönt.

Mer kaffe i eftermiddag när vi ska träffa Kristin och Filippa. Blir en skön dag, lugn dag, en bra dag helt enkelt.

God tisdag till dig!

Tänd lite ljus i mörkret, ta fram en god bok, en skön CD och en stoooor latte.
Sätt dig tillrätta i favoritfåtöljen eller soffan....njut av icke soliga dagar på bästa sätt.

Kram
Johanna

Mjukstart

0 Läs mer >>

dsc02302 (MMS)

Jag överlevde!! Första arbetsdagen avklarad efter semestern! Och Japp, jag lever än. Om än något långsammare än vanligt efter sjöpromenad hem. Tlött e jag. Av att kroppen protesterade när klockan ringde med en osedvanligt ilsken ton halv 6...av intryck, dataproblem, schemaläggning, semesterprat, logistikprat, avstämning om studenter och dess planering, avvikelser m m...och min hjärna är för tillfället taskigt tränad på simultankapacitet! Så nu sitter jag i lugnet på min kära balkong och ska insupa en massa bokstäver av Thomas Mann. Lagom aktivitet innan livet med mat ska tas om hand. Älskelsen verkar för övrigt tycka att livet i skolan inte suger så väldigt plågsamt, var i alla fall nöjd med att det kommit 2 nya till klassen varav tjejen togs under Fridis och Stinas beskydd. Gott. De tog sig vägen till jobbet en sväng, härligt att de har så nära dit! Nu, mina vänner. Dags att lata sig:-)! Pussens<3

Jag överlevde!! För...

2 Läs mer >>Tog min lilla plåtPärla till min levande Pärla på förmiddagen...har bistått med kabeldragning:-). En liten udda söndagssyssla som  imorgon förmodligen kommer att ge en viss typ av träningsvärk. Kabeln var en feting, som skulle dras genom mindre feta nyborrade hål, genom garderober för att inte vara estetiskt belastande...så långt, så bra! Var riktigt roligt, svettigt och skönt att göra nåt med händerna och armarna, krypa runt på en vind och försöka hjälpa till. Och skönt att göra saker ihop, att prata, skratta och ha det bra helt enkelt!

Vernissage  var det sedan dags för, hos Fridas klasskompis och mina goda vänners 10åriga flicka.Oj, vad grejer! Oj vad de sparat och oj, vilket jobb! Imponerande! Gott kaffe fick vi oss till livs också, fint det!

Cyklat till Hemköp då beställning av Tacos ägde rum, skönt med kreativa barn så mamma slipper tänka;p!
Hittade filmen Fame, ni vet den gamla med Coco och Leroy (som var så otroligt snygg då typ -85 att man nästan dog...!) Jodå, han e rätt söt även nu, men oj vilken kaxig liten en! Förlorar på så viss all glans, utom när han är tyst och bara dansar. Min dotter är just nu rätt förtjust dock....

I morgon arbetsdag. Skoldag.
Jag är sugen (inte på att stiga upp halv 6 dock...), men dottern är mindre sugen...blir nog bra när hon väl är där hoppas jag. Bra med rutiner, med saker som händer organiserat.
Dansklasserna kommer igång nästa vecka, vilket hon dock längtar efter som en tok. Gott!!!

Nu är det kväller.
Tidigt i säng, med Buddenbrocks vid min sida. En riktig fetebok, härligt i begynnande höst!

God söndag.
Joe

En kabel

0 Läs mer >>

dsc02299 (MMS)

Barfotafötter på balkongen...det är skönt! För dig som inte vet så har jag en last. Eller vana. Ovana? Jag ogillar strumpor. Har det på mig i skor ute på vintern, men avlägsnar de så fort jag mött värme inomhus. Mina fötter gillar friheten utan tyg helt enkelt:-), varför sommaren är Bästa årstiden! Det händer att jag i vinterkylan ikläder mina stackars fossingar i raggsockar eftersom det ibland är mer än lovligt svinkallt på mitt parkettgolv i vardagsrummet! Och Jo, då är jag glad att någon uppfunnit tyg och garn till denna kroppsdel, helt klart. Just nu ligger de sådär bekvämt över varann medan jag njuter min balkong i den begynnande höstsvalkan. Än är det dock långt till evig strumpsäsong! Länge leve barfotafötter!

Barfotafötter på balk...

0 Läs mer >>
Det är väldigt behagligt liv att vara ledig. Att ha semester. I alla fall om ni frågar mig. I alla fall om man som jag tycker att semester är att...verkligen ha semester. Vara ledig. Utan massa måsten, plikter och åtaganden.
Att inte planera dagarna, veckorna fulla.
Att bara, helt enkelt, ha tiden att förvalta efter behag. För mig är det semester.
För mig är det också semester att åka iväg, bort från plikter och måsten, att bara vara fast nån annanstans, upptäcka nya saker, uppleva och ta till sig annat än den vardagliga dagen.
Att vakna upp på morgonen, sträcka på sig lagom länge, ta en dusch, göra kaffe och sin frulle....äta den i lugn och ro medan tidningen genomläses, Fb kollas av, en bra bok börjar läsas...det är semester! Shit pommes frittes vad det är skönt med sån start på dagen:-)!!!
Många såna morgnar har jag haft i sommar, ensam, med älskelsen, med min kärlek, med hans barn och mitt barn...och alla morgnar väldigt sköna. Jag har blivit bra på att njuta dessa dagar <3!

Idag är det lördag, ifall någon mot förmodan missat det!
Min semester är slut. På måndag kl 7 infinner jag mig på avdelning 19 igen efter 4 veckors bortavaro.
Alltid lika spännande att se om koden till omklädningsrummet koms ihåg, eller lösenorden till datajournalsystemet Cosmic...inte helt säkert. Brukar vara sånt jag helt förtränger under min semester, skönt! Det går ju liksom att ordna.
Trots att det varit så njutbart med slöa morgnar, oplanerat liv och latmaskeliv så ser jag fram emot att jobba.
Det ska bli roligt att komma tillbaka, träffa alla goa jobbarkompisar (jo, jag har väldigt många goa såna!),komma in i viss rutin, ha uppgifter att lösa och saker att planera...joop, jag är klar med semestern och redo för jobb!!!

Goa kvällar, goa helger finns ju fortfarande även i en arbetsvecka. Och dagarna på jobbet ska tas tillvara - det är också själva livet, eller hur? Gäller att fylla de, att göra de så bra det bara går! Gäller fan i mig att ha roligt på jobbet:-)!!! Och oftast går ju det, även om det är tufft, mycket och rörigt så finns det goda stunder, skratt och bus...och så länge det finns där under ytan redo att bubbla upp lite då och nu - då är det roligt:-).

Efter en god espresso ska älskelsen och jag strax bege oss till Gransholm, se kraftfulla, starka män spela fotboll....eller hur det nu var...;p?! Nåja, vi ska i alla fall bege oss dit och glo lite, se vad denna lilla by har att erbjuda en lördag så här innan arbets- och skoldags.

Kram och god lördag!
Johannis

Redo för arbete!

1 Läs mer >>

dsc02298 (MMS)

Funderar på ny look;-)?!

Funderar på ny look;-...

0 Läs mer >>
 Mira o Frida

Ella o linda

Oooootroligt skön morgon....!
Vaknade av mig själv vid 7. Kände att nej, något mer sov är inte aktuellt...så på med träningskläder, skriva lapp till älskelsen om vart jag tar vägen och så promenad runt Växjöhavet. Så stilla på sjön, doftar höst trots värmande solsken och jag tycker att det är härligt! Luften är hög, doften god, musiken i öronen (lagt in nya låtar från Fridis:-) superb och stegen lätta...! Yes! Fick dessutom godkänt på lungmottagningen häromdagen, spirometrin bättre än den tidigare varit och medicineringen är just nu optimal. Tjoho!!!

Längtar...
Efter vuxen närhet.
Efter kärlekens närhet, samtal om allvar och mindre seriösa saker, om livet i stort och smått. Närheten i en kram, i ögonkontakt som säger mer än de där tusen orden...som visar att de utstrålar det som finns i själen, i hjärtat. Längtar efter att bara vara. En skön känsla dock, att längta. Att ha någon att längta till. Att känna den känslan, kärleken. Livspirret liksom, som det ger. En extra dimension.
Som får mig att må bra, att vara lugn i själen, att känna skrattet under ytan...känna samhörigheten, att man vill varandra väl. Att man vill liksom göra gott för någon annan.

Kärlek. Finns det olika sorter av liksom.
Kärleken till ett barn. Till en man. Till ett djur. Det är inte samma slags kärlek men likväl kärlek alltihop. Inte graderat, men annorlunda. Att kärleken till ett barn är speciell vet alla som har barn. Som burit barnet inuti sig själv. Det är stort, så stort att det inte går att riktigt beskriva vilken slags känsla det utgör. Som jag skrivit innan, den där Tigrinne-känslan av att inte någon får skada mitt barn - den finns där tidigt. Kärleken till det är inte konkurerbar. Kärlek till en annan människa, en vuxen människa är dock stark när känslan infinner sig. När man vill gott, är rädd om, är rädd att det ska hända nåt och värnar om det man har. Kärlek är stort. Vackert.

Kärleken till livet.
Till att vakna av sig själv, se solen genom fönstret. Känna vinden mot kinden vid en snabb promenad, höra ljudet av musik, kunna sjunga toner som blir till musik, se blommor som växer och frodas, känna duschstrålarnas värme, njuta av det goda kaffet, av maten och drycken, av kyssen, av kramen, av närheten till goda vänner, friska föräldrar som finns där som de goa människor de är....

Kärleken är stor.
Inrymmer mycket.

Och allt finns det plats för i mitt hjärta.

Ju mer man slösar desto mer växer den - kärleken <3.

God fredag och helg till dig!

Johanna
Längtan och solsken

2 Läs mer >>
Trots ösregn 5 minuter före utstakad grilltid igår, vräkte verkligen regnet ner!!! Vi gav det en stund, och drog igång grillarna i ren trots:-)
Mat blev det, lite gosigt vin, prat och skratt och skönt umgänge med väldigt goda grannar!! Tack!
Grannarna väljer man ju lliksom inte, men gud vilken tur jag haft känner jag!

Vaknade av mig själv strax efter 7 idag. Rätt skönt. Hämtade tidningen och läste den innan jag klev in i duschen och duschade bort den där trötta, blodhundsliknande varelsen som alltid möter mig i spegeln på morgonen! Nåja, lite mer lik en pigg liten chihuahua blev hon allt efter duschen...om än bara lite;p!
Efter kaffe, omelett och juice ska jag strax iväg för att vattna katter, som jag fått ansvar för ett par dagar...sen åter dags för kaffe men nu med goda vänner på besök. Linda och hennes telningar kommer till oss för lite skitsnack o mys.

Vänner är verkligen viktigt.
Ingen självklarhet alls, men så otroligt högt värdefullt att ha goda vänner att prata med, skratta med, göra roliga och sköna saker med, eller bara sitta tyst med, finnas till med.
Jag har verkligen goda vänner som jag har nära mitt hjärta <3. Tack för att ni finns!

Väckningsdags av älskelsen...

Pöss
Johanna


Granngrillning o dejt...