0 Läs mer >>
(null)

Ännu en ljuvlig dag, med solsken och värme i sena augusti. 
Efter en hektisk dag är det så skönt att gå hem, byta om och ta sig ut i naturen. 
Idag stod det några urtidskor i det höga gräset, lugna och coola, idisslande med sina stora horn och långa päls. Som en fridfull tavla i naturreservatet, med bokskogen strax intill, doften av skog, gräs, jord. 

(null)

En fantastisk runda, att samla tankarna på.
Att andas djupt, in och ut medan benen går, svetten rinner, det gör att jobbiga tankar försvinner. För varje steg fylls det på med lättare andetag, skönare tankar. Det tunga släpper lite mer för varje steg, och världen blir en smula vackrare. 
Trots det som tynger, kramar om hjärtat ibland så att musten går ur. 
Livet kan göra så förbannat ont, och samtidigt vara så vackert. Och ibland så fullständigt obegripligt.

(null)

(null)

När en ser det här är det liksom lätt att tro på det sköna ändå. 
Det finns ju där, hand i hand. Bredvid det svarta går det vita, vid mörker finns ljus. 

(null)

Kram och omfamning till dig som behöver.
❤️
Joey

Så förbannat ont o...

0 Läs mer >>
(null)

Så otroligt tacksamt med sol och värme, och ändå härlig, lite högre luft!
Att sitta här efter jobb, käka en frukt och njuta - sådant glitter denna måndag!

Efter kräftkalas visar det sig att det blev lite förkylningar bland folket, så hoppas nu på att det håller sig till de redan drabbade och att det är vanlig bonnaförkylning det rör sig om! Det här är ju onekligen ledsamt och inga garantier finns ju även om vi som är fullvaxxade har över 80% skydd mot allvarlig sjukdom. Men drabbas en av symtom ja då är cirkusen med isolering och testning igår. Det ger många ringar på vattnet, och är onekligen ett samhällsekonomiskt avbräck på flera sätt. 
Är så sjukt trött på det.

(null)

Men sitter här och lapar sol, tänker att jag blir boostad då och omöjlig för virus eller basselusker att attackera. Apselut så!
Skönt är det i vilket fall, riktigt varmt.

(null)

Blir en lugn kväll, med kräftpasta och faktiskt ett glas chabliiiiis. Öppnades i lördags och får ju inte förfaras!

Blir nog tidigt i säng, sovit för lite för att det ska vara optimalt. Satt ju uppe och snackade med min älskelse när jag mött henne vid tåget. En vill ju suga in stunden. Så fint att snacka lite, känslosamt också, som det är och framförallt nu. Tänker på dem som inte längre kan krama om sin dotter, sin mamma. Att den senaste gången var den sista. Så hemskt. 

God kväll till er! Hoppas ni också njuter av solen en stund. 

Kram ❤️ Johanna

Den senaste gången...

0 Läs mer >>
(null)

Sov gott i natt, för första gången på länge. Har haft orolig sömn med tusen tankar som poppat upp, snurrat ett varv till och så en ny tanke. 
Men i natt fick jag välbehövlig vila, och slö morgon på det. Vi låg kvar, njöt av att kunna vara långsamma i starten, av att ha varandra i stillheten som en söndag kan ge. 

(null)

Tog en långpromenad på åtta kilometer efter frukost, i skön luft. Lyssnade på P3 historia om Mozart och ett avsnitt av Inte din morsa. 
Skönt att i snabb takt röra sig och bli svettig, få upp pulsen lite. Njuta av att kroppen gör som jag vill, även om den gör ont lite överallt. En ynnest att få vakna, att få ha dagen till förfogande. Att få se naturen, blommorna, skiftningarna i årstiderna…livet. Det där dyrbara, som balanserar på en skör tråd.

(null)

(null)

Ikväll ska jag möta min älskelse, få hålla om och pussa hennes tinning. 
Det är det bästa som finns.

Kram ❤️ Johanna 

Det där dyrbara.

0 Läs mer >>
(null)

En skön lördag.
Lite sovmorgon, lite fix i köket med västerbottenpaj och köttfärspaj, dukning och pynt. Styrkepass och långpromenad. 

(null)

Och så blev det kräftkalas med dem som var hemma i krokarna, av familjen. 
Så mycket mat, så det känns just nu som att jag har en bäbis i magen (det har jag inte, en fullständig omöjlighet) av paj och riscrisptårta, kräftor och kex. 

(null)

Goa kräldjur men jäkligt hårda klor som var omöjliga att bryta sig in i. Stjärtarna var dock goda, och spadet!

(null)

Flisan.

(null)

Dennis, Leia och Lukas.

(null)

Kräftuppläggning av mannen.

(null)

Kära mor och far.

(null)

Fick vackra rosor, älskar gula blommor! 

(null)

Nu blir det ett avsnitt Peaky Blinders som avslutning på kvällen, medan maten sjunker ner. 

Imorgon blir det en lugn dag, 
Och imorgon kväll, eller natt, kommer min älskade unge hem för några dagar. Som jag längtat!

Kram ❤️ Johanna

Som jag längtat!

0 Läs mer >>
(null)

Behövde vila efter jobb idag. Satte mig i fåtöljen, vilade. Försökte läsa men tankarna for bara runt. Känns som att hjärnan centrifugerar runt allt, processar tills det väl landar. Småningom i nya banor, antar jag.
Kanske når en någon slags acceptans.
Fick bli en bra stund vid pianot, och en liten stund av meditation men också den fylld av hjärnsnurr.

(null)

Käre sambon och äldsta bonussonen Dennis, lite varandras kopior, tog ett litet glas här före festligheter. Lite timing twins fastän de kan vara far och son. Finisar!

Jag tog mig ner på stan, och träffade vänner på krogen. Fina kollegor och före detta sådana, vänner för livet. En sådan rikedom.

(null)

Åt fantastiskt gott, pilgrimsmusslor och räkor. Njöt i fulla drag verkligen, tillsammans med krispigt gott vin.

(null)

Livets liv, hörni. 
Att ta vara på det, och omge sig med vackra, ljuvliga människor som tar emot oavsett mående. Att njuta av det som livet bjuder, av både vila, vardag, fest och glitter, känns ibland viktigare än någonsin.
Den låga, tunga dagen landade i en dag av tacksamhet.

Kramar ❤️ Joey


Ibland viktigare ä...

0 Läs mer >>
(null)

Har svårt att uttrycka mig i tal, när känslorna darrar. När det känns mycket på insidan så fastnar orden i halsen, i bröstet. 
Att skriva eller sjunga, och även lyssna på musik, blir den ventil som är så nödvändig, för att få ur mig det som döljer sig inuti. 

(null)

Har varit hos familjen, som mist sin älskade hustru och mamma, min vän. Det var längesedan jag var där, länge sedan bilen körde för att hämta upp pizzor och sedan följde den så bekanta vägen till huset. 
Så otroligt tungt att inse att det aldrig mer blir som innan, att vi inte längre har någon möjlighet att fortsätta där vi var för att uppdatera oss om varandras liv. 

Huset var tommare och naknare och framför allt ledsnare. Det kändes svårt, men också skönt att få ses och krama om, sitta och prata minnen och höra om hur vägen tills nu har varit. Det är en svår väg för de som är kvar, och den känslan måste få finnas för att det ska bli möjligt att orientera sig så småningom.

(null)

Suttit och sjungit länge efteråt. 
Sången jag ska försöka sjunga då, på begravningen, är vald av Lola och är som en kärlekssång till sina flickor och man. Till dem som är kvar. Det är en vacker tanke, och jag hoppas så att jag kan sjunga den som du hade velat höra den❤️

Kramar Johanna 

Som du hade velat ...

0 Läs mer >>
(null)

Hade tur med vädret när jag gick efter jobbet. Så varmt och skönt! 
Det blev en kväll hemma själv, när mannen skulle på AW med sina glin, brorsa och brorsbarn. Viktiga kvällar, både för hans och för min del. När ensamheten liksom kan väljas så är det ju en ynnest, att ibland få vara i sin egen bubbla. 

(null)

Att inte ha valet, utan när livet väljer åt en så är nog ensamheten mest ångestfylld och kvävande. Då tickar minuterna långsamt, och rastlösheten tycks äta upp en. 
Tills en, så smångom, kanske blir lite vän med den. Lite i taget. Med tiden, med långsamheten och ensamheten.  Men det får ta sin tid, som en långresa, med omvärderingar, nya val och andra stigar för att hitta det som passar för det nya.
Tills dess, tänker jag, behöver en tillåta sig de tunga känslorna. Verkligen vara i dem, för att få ur sig allt som måste vara där i botten. Småningom kan ljuset sippra dit ner, och då kan de där nya vägvalen visa sig. 

(null)

Det där livet, som blir så påtagligt när plötsliga händelser sker, tvingar oss då och då att göra nya val. Hitta nya platser, nya sätt att leva. Får oss att fundera över vad som är viktigt, vad vi vill prioritera. 

(null)

Nu ska jag plocka lite rönnbär, att ha i en fin slags metallkrans som en kan fylla med valfria skönheter och sedan pryda ytterdörren. 
Kanske blir det också lite rönnbär till kräftkalaset på lördag, som bordsprydnad.

(null)

Att bara kunna gå ut hundra meter från vårt hus, och plocka dessa sköningar i vacker augustikväll - det tycks mig som en himla bra prioritering!

Kramar ❤️ Johanna

De där nya vägvalen.

0 Läs mer >>
(null)

Ett stort behov av att svettas, att promenera och att få loss kroppen på nåt sätt, var stort idag. Gick direkt hem efter dagen, bytte om och tog en mindre runda, som var det jag hann med. 
Det har varit en tung dag. En skör dag, där tankarna finns på barndomsvännen och på hennes familj, livet och döden, det oförutsägbara när det ska ske. Allt rör sig fram och tillbaka. Haft fint samtal idag, så sorgligt och vackert på samma gång om just det ofattbara, om smärtan som blir så tydlig blandat med fina minnen. Allt i samma skål på något sätt. Som livet är, sött och salt, surt och beskt i någon slags otydlig balans. Eller tydlig obalans kanske. Svårfattligt, oavsett.

(null)

Att gå är någon slags läkning i sig. 
Att gå, tänka, lyssna, gråta- allt samtidigt - tycks frigöra saker inuti. Det släpper liksom loss känslor, och ger något tillbaka. En tröst. 
Se lugna kor (tjurar kanske?) som ligger och tar igen sig, höra fåglarna, njuta av bokskogen längre fram…som bomull.

(null)

(null)

En skön avslutning på kvällen med goda vänner, god mat och prat. Sådan skillnad att ses IRL verkligen, istället för på skärmen. Möten utan bilder som fastnar, ljud som hackar och istället få blickar som kan mötas och speglas i varandra, och en omfamning. 
Otroligt skönt och välgörande.

(null)

De där vännerna, så viktiga. 
Det där livet, så tacksamt för dagarna vi får.

Kramar ❤️ Johanna 

Otydlig balans ell...

0 Läs mer >>
(null)

Så otroligt skönt med massage efter jobbet. Haft ont i alla muskler från nacke till ryggslut ett tag, som jag får ibland, och nu var det dags för en mangling av alla små knutor. I skön miljö, hos en mycket go och duktig massör! Sitter nu med värmedyna och tar igen mig, efter indisk hämtmat, och väntar på lugn i kroppens onda för en stund.

Börjat kolla om Peaky Blinders, nu med mannen. En riktigt bra serie, om ni inte sett den! 

Är seg och trött nu. Lite tom efter dagen, efter massagen.
Längtar egentligen efter långpromenad och att rensa huvudet, men det får vänta lite. Imorgon får det bli en liten sväng mellan jobb och AW med vänner. Behöver det för balansen, det är lite som min drog. För att orka, fylla på, och också rensa ut.
Helt okej beroende ändå!

Kram ❤️ Joey


(null)

Helt okej beroende.

0 Läs mer >>
(null)

Att sitta på trätrappan i trädgården, låta tankarna gå vart de vill. Låta tårarna rinna. Musiken i öronen får förstärka känslan, och trösta, ge styrka och hopp. 
Bestämde mig igår för att sjunga på begravningen, för min vän. Det kommer att bli det absolut svåraste jag någonsin gjort. Kanske klarar jag det inte fullt ut men jag vill försöka. Jag vill ge henne det, en bit av mig själv, på vägen. Och jag vill ge hennes familj det avslut de önskar. Det är ärofullt att få sjunga, och jag vill göra det så bra som jag någonsin kan. Hoppas jag kan ge lite tröst, och kärlek, i den svåra stunden. Och jag hoppas att avslutet ska bli en fin stund, även om det kommer att kännas som att vi alla går sönder en liten bit. 

(null)

Vädret idag har varit magiskt, verkligen.
Tagit en skön promenad, tränat, och sedan suttit i lugn och ro på balkongen. Läst, lyssnat på musik och nynnat med.

(null)

(null)

Fick ett behov av att baka lite.
Det är en skön terapi, att koncentrera sig, att fokusera och knåda ihop degar. Det blev kolasnittar med lemoncurd och vit choklad samt schackrutor - de sistnämnda så gammeldags som de kan bli och väldigt goda.

(null)

Tittar på sista avsnittet av The knick. Verkligen en sjuk serie, men bra i sin galenskap med coola miljöer, bra skådespel och spännande scener.
Lite mer läsning får det bli innan det blir kväll. 
Att dyka in i en annan värld, med okända historier, andra miljöer är lite som att resa.
Ibland långt bort, ibland ganska nära men ändå annorlunda. En lyx att unna sig.

Kram ❤️ Johanna

Det absolut svåraste.

0 Läs mer >>
(null)

Hamnade här, på Domkyrkocentrum, för att spisa jazzmusik i augustisolen. Så skönt att få lyssna på musik, bland människor. 
Lite sovmorgon, frisörbesök, musik. Och så en runda till Bergdala med sommarbilen för utställning. 
Många fler knop blir det inte idag. Trött efter veckan, och efter mysig kväll hos mor och far igår. Vin, god mat och dessert. Så lyxigt att få sätta sig vid dukat bord. Så tacksam att få ha mina föräldrar, att kunna umgås igen på vanligt sätt. Få krama och hålla om.

Mycket rör sig i huvudet, känslor åker upp och ner, fram och tillbaka, som en våg. Stilla, och så plötsligt som en tsunami. Minnen poppar upp i allt det som sker i vardagen, blandar sig med matfix, sångstunder och teve-serier. 

Vi har en skön dag här. 
Maten i ugnen för att sköta sig själv ett tag, fläskytterfilé i god sås och sötpotatis och vanlig på ett annat fat. Passar bra med självskötande mat idag, lite baktrött efter gårdagens trevligheter.

Blir nog en film ikväll, En runda till, med Mads Mikkelsen. Soffhäng med mannen min, en god lördag.

(null)

(null)

(null)

Kram ❤️ Johanna

Få krama och hålla...

0 Läs mer >>
(null)

Köpte fredagsblomma till mig och bukett till mamma idag, efter jobb. Den där mysiga lyxen att unna sig vackra blommor, som gör en glad. Tycker det är viktigt vanligtvis också, men när en blir påmind om vår egen skörhet så tycks det ännu viktigare.  Det lilla som gör livet njutbart vill jag ta vara på.
Vill njuta av allt nära mig, av en vacker kaffemugg, och dess innehåll. Av blommor, natur, musik. Av solens varma strålar, en god bok, och barfotafötter. God mat, en härlig kaka och av att kroppen lyder när jag vill träna. Att ta vara på vänner och familj, att kramas extra länge med dem som betyder mest.  
Det går att räkna upp hur många saker som helst, som jag skulle sakna om jag inte kunde. Som jag aldrig vill ta för givet, utan alltid tacksamt njuta av.
Som ikväll, en god middag och gott vin, fina timmar hos mina älskade föräldrar. En ynnest!
Njuter också av att det är fredag vilket innebär sovmorgon imorgon. Det är njutning!

(null)

Kram Johanna (bilden från 2011-08-20. Tio år!)
❤️

Det lilla.

0 Läs mer >>
(null)

Livet är både så fantastiskt och så grymt, på precis samma gång. På en sekund kan allt ändras, det som var lugnt och fridfullt kastas överbord till höga vågor. 
Inget blir detsamma mer. 
Ibland undrar jag om det är förutbestämt, det som sker. När det ska ske. Eller är det bara slumpen, ödet, som avgör?

Somnade utmattad av gråt, minnen, sorg av det ogreppbara. Allt i en blandning, som feber som kom och gick. Vaknade tung i huvudet, trött och tänkte på dem. Hur de upplevde morgonen, om de ens sovit en blund. Och hur känslorna måste slagits inombords. Gick det ens stiga upp, dricka kaffet, klä sig…
Gick benen dit de skulle…
Hur orkar en vidare…
Jag vet ju, att det går, men för varje andetag, varje steg, så kommer känslorna över en. Och en undrar just, hur ska jag orka detta? 
En minut i taget. En timma. En dag. 
 Och sorgen måste få ta plats. Måste fylla tomrummet, skrikas, gråtas, gnys, sjungas ut. Men ut måste den. Inte stängas in. 
Många tankar utan svar, mest virrvarr av allt. Av minnen. 

(null)

Och mitt i allt det steg jag upp, gick till jobb och körde på. Pratade med kollegor och vänner, grät. Tillät mig vara allt jag behövde vara. 
För att livet innehåller allt samtidigt.
Afterwork med operationsplanerare från annan klinik, en extra kopp kaffe med kollegan, en pratstund på avdelningen, och så nu. En stunds prat med mannen här hemma. 
Och så går tankarna tillbaka. Igen. 

(null)

Imorgon jobbar jag halvdag.
Tänker träna, få utlopp, svettas.
Middag hos mina älskade föräldrar på kvällen är planen, ska bli skönt att landa där lite. 
Livets upp- och ner.

Kram ❤️ Joey 

En minut i taget.

0 Läs mer >>
(null)

Ibland är skyarna mer regntunga än annars. 
När besked når in, om det obeskrivliga, 
En människa som var en stor del under mitt liv under många år, 
Kvällar på badplatsen, cykelturer till skogen, häng på byns fik eller spelkvällar hemma i vårt vardagsrum med hela gänget. Ofta höll du dig ganska tyst, men Ibland kom du in i ett flow och tog för dig, visade vem som också fanns där inne i själen. Som när du ställde dig på vår trappa och sjöng i kapp med Carola i Främling. Du älskade den, och jag älskade dig extra mycket när du gav allt i de stunderna.
Liksom våra förberedelser inför utekvällarna, våra samtal när jag kom tillbaka från kyrkotiden högst förvirrad. Aldrig dömde du. Alltid lyssnade du, fanns där. Med hela ditt lugn.

Just nu så många minnen som bubblar upp, så mycket känslor. Tårarna rinner och jag önskar att någon av oss hade varit lite mer påstridiga, att jag hade föreslagit att ses. Vi hördes på mess lite då och då, när livet var alltför elakt eller bara för att.

Dina tjejer, din familj var ditt allt. Kan bara tänka mig vad de just nu går igenom. Så förfärligt, så obeskrivligt vidrigt.
Jag hoppas, kära Lola, att du finns där någonstans. Att du finns bredvid din familj, visar att allt är bra. 
Och jag hoppas att du sjunger för full hals, så att himlarna hör dig. Sjung Främling kära du, så det ekar.
Någon dag hoppas jag att vi ses igen.
Tills dess, Tack❤️

/Johanna 


Sjung Främling kär...

0 Läs mer >>
(null)

Fortfarande så vackert omkring oss. 
Vill ta in, samla på hög, lägga i sommarminnena för att plocka fram mörkare dagar. Mitt i stan blommar det än, ger färg och liv åt vardagarna som är.
Så tänker jag på hur bra vi har det.
Att vi har möjligheten att se och glädjas åt det vackra, åt promenader i frihet.

Vi har det bra.
Som mest bara behöver bekymra oss om vardagspussel, med hämtningar, lämningar, matfix, jobb och sådant som är det vanliga livet. Självklart har vi alla våra ryggsäckar med sorg och smärta, kanske redan upplevt eller är det sorg och smärta som det kämpas med i stunden.
Det finns död, allvarliga händelser och vidrigheter att handskas med, som sänker oss fullständigt. Det är en del av livet, så är det ändå på något tungt sätt.

Men ändå.
Vi har det bra.
Vi får, var och en av oss, gå ut på egen hand utan att behöva ha sällskap av någon man. 
Vi har frihet att klä oss som vi vill, uttrycka oss i tal och skrift så länge det inte skadar någon annan. Tankarna inom oss får vi dela med oss av utan risk för vårt liv, utan risk att någon som tror sig ska få fördelar - skulle ange oss. För att vi tänker fel, säger fel, har fel religion eller ingen religion.
Utbildning är en självklarhet, lika för alla - flickor som pojkar. Att var och en får göra sina vägval, efter förutsättningarna - lika självklart. 
Musik och böcker, radio - allt har vi tillgång till så mycket vi orkar konsumera. Kultur- teater, dans, konserter - finns där inom räckhåll och har alltid varit lika sjävklart som livet självt.

Vi har det så bra.
Tänk om det skulle förändras?
Om en regering, eller militärjunta, eller någon annan som vill ha makt och tycker sig ha rätten att ta den, skulle ta över nuvarande system och ta bort allt det självklara. 
Vilka hade vi varit då?
Hur hade vi gjort? Hur hade tankar, känslor rört sig och vad hade hänt med oss?

Vi har det så otroligt bra.
Och alla kan vi göra något litet för de som inte har det lika bra.

Kram ❤️ Johanna

(null)

(null)
Vi har det bra.

0 Läs mer >>
(null)

Har idag fått närvara och dessutom sjunga på en litens dop, en Alicia Nanna. En otroligt söt och pigg liten en som helst ville sno prästens papper och som tittade storögt på mig när jag sjöng. 
Vaknade med rossel, men efter 1.5 h sång här hemma lossnade det och jag var fri - fri att sjunga och leka tillsammans med en riktigt duktig kantor! Så roligt, och så skönt!
En fin, intim tillställning i vackert kapell blev det. Njuter av att sjunga igen, vill mer, oftare. Vill hitta ett bra sammanhang men vet inte riktigt hur. Men ändå. Känslan! Den kan få gojsa till sig ett tag.

(null)

(null)

Behövde äta när jag kom hem, blir alltid galet hungrig efter spelningar. Går liksom inte att sjunga mätt, och kroppen har inte ro att äta så mycket i vilket fall. Men efteråt! 
Satt fint med käk och sedan en sju kilometers härlig runda i Bokhultet. Så fint att det fortfarande är ljust och lockar att gå där. I höst är jag nog inte så sugen att gå där, i skummet, så passar på att suga in det!

(null)

(null)

Tillbaka till framtiden-frilla efteråt, så kan en också se ut.

Nu blir det sötstark halloumigryta med broccoli och pasta. Och fler kramar med mannen, som kommit hem efter en helg med goda vänner på landet-landet.

Kram ❤️ Joey

Men ändå. Känslan!