0 Läs mer >>
(null)

Klematisen blommar än, suger ut det sista av krafter. Älskar färgen. 

(null)

Idag har det varit en mer lagomdag med tid att tänka lite. 
Möte hemifrån, digitalt, och resten av dagen på jobbet. Funkar ju rätt bra med digitala möten då det blir effektivt men ändå saknar jag faktiskt nu de vanliga mötena. IRL helt enkelt. Det är ändå skönt att ses på riktigt. I alla fall ibland för att också mötas som människor. Det blir rätt stolpigt via nätet.

(null)

Ikväll har jag och grannfrun och hennes mamma varit på bio, Där kräftorna sjunger. Filmen bygger på boken med samma namn och den var väldigt vacker. Nästan vackrare än jag tänkte mig faktiskt. Otroliga miljöer och otrolig styrka hos den som hela livet fått kämpa för att liksom finnas till. 
Fint och starkt. Hoppfullt.

En skön men lite sval promenad hem. Småprat i vacker kväll. En runda förbi Coop.

Imorgon är det redan torsdag, veckorna går så otroligt fort!
På fredag ska jag ta min fina lilla röda bil och köra till Malmö och dottern. Längtar efter helgen!

Kram ❤️ Johanna

Vackrare än jag tänkt...

0 Läs mer >>
(null)

Fortfarande vackert ute. 
Grönt och blommande buskar. Som att allt fått en ny push av sensommarvärmen.
Skönt med regn och nu skönt med vackert väder igen. Kyligare, fuktigare och mörkare. Men vackert. Omfamnande, trots allt.

(null)

Fick en liten chiliplanta av vännen Suz för ett tag sedan, och nu skördar jag minsann!
Biffar med chili fick det bli i söndags, väldigt gott! Lyxigt och härligt att kunna plocka från krukan i köksfönstret.

(null)

Kände mig som att jag skulle bli sjuk igår, så trött och seg i stimmig dag.
Väl hemma hos mannen min kände jag mig pigg igen, och hade vännen Göran här på mat och prat. 

I morse kände jag mig som vanligt, och full rulle på jobbet även idag. Hoppas innerligt nu att det får vara som det ska nu, att operationer får snurra, patienter bli nöjda och att personalen ändå får jobba i lagom tempo. 
Vilken dröm det hade varit!

Gick till gymmet. Där var för mycket folk för min smak så jag tog promenaden utomhus först och gick sedan tillbaka för ett styrkepass. Körde lite försiktigt då mina axlar säger ifrån lite just nu. Då får en bromsa lite med vilka övningar och hur mycket tyngd en ska köra. Tills det går över, för det gör det ju liksom alltid. Min lilla kropp som spelar mig spratt ibland men ändå…så glad jag är att den ändå kämpar på så!

(null)

Nu blir det slapp kväll.
Mannen är ute och äter med sina resevänner (de som gör långa äventyrsresor ihop som jag inte vill åka på:-)). Jag har ätit rester, och sitter nu i ro och ska läsa lite i bok nr 2 av Svärdet och spiran. Hela boken, som är två i en, är på 1100 sidor. Rätt skönt att veta att berättelsen är min under lång tid!

Kram ❤️ Johanna 

Omfamnande, trots all...

0 Läs mer >>
(null)

Som traditionen bjudit i många, många år (förutom under pandemin) så var det åter dags för veteranbilsrally. Sambon och vännen Niklas körde med willysjeepen från andra världskriget. I uppehållsväder, fast de spått skitväder. Ibland ska en ha tur. 
Mysigt att vara där och kolla lite, träffa både släkt och bekanta, få lite dans med bonusbarnbarn och en kaffe med bonusson och mina föräldrar. 

(null)

Igår var vi på bästa kalaset, så otroligt härligt att åter vara hos Gylfes på detta! Vänner och familj samlade för att fira Niklas födelsedag. Så stort och fint att fira denna människa som lurat döden två gånger - Fuck you! Livs levande och underbar som alltid var han det självklara målet med eftermiddagen, men det var också så fint att träffa vänner som en inte sett på länge. 

(null)

Corina, Cornelia och Niklas.
I parken, för att lyssna på Pernilla Andersson, käka en bit mat och sippa lite vin. 

(null)

En mysig konsert, men sköna (om än lite långa) mellansnack. Människan har hjärtat på rätta stället och vill förändra världen - det är härligt när de berättar om sådant som beror, som blir till ett frö, en tanke, en handling och kanske ett vrål..

(null)

En skön sommarkväll. 
Igen. Så himla fin sommar vi haft,så mycket fint vi sett och hört, gjort. Är så tacksam för både små och stora stunder.

(null)

Tränat och svettats, så otroligt skönt.
Sitter nu på sittbänken i köket och lyssnat på min spellista Svenskt och bra. Ska lägga till någon Pernilla Andersson minsann.
Sitta här och vifta på foten och fortsätta läsa min tegelsten.

Kram ❤️ Johanna 

Sitta här och vifta p...

0 Läs mer >>
(null)

De har fått nytt liv, pelargonerna.
Verkar topptrivas i supervärme och sol. Så välkommet så.

(null)

Det gulnar lite annars. De flesta blir väl lite intorkade i denna värme, såväl växter som människor. Gäller att vattna sig ordentligt när vi snart ska bege oss till Hygge i parken i Gemla med goda vännerna Connie och Niklas. 
Hoppas på uppehåll uppifrån dock. Förtar glädjen om det öser ner.

(null)

Sedvanlig fika med mor och far, så trevligt och fint att ses. Krama om. Skvallra lite om livet. 

(null)

Får bli en powernap, otroligt trött idag tycker jag. Värmen eller efterverkningar av veckan kanske. 
Hoppas på påfyllnad med musik och trevligheter under eftermiddagen och kvällen. 

Kram ❤️ Joey

Verkar topptrivas.

0 Läs mer >>
(null)

Så skönt med slapp kväll här, i soffan, med målargrejer framme. Rensa huvudet efter en jobbvecka. Som terapi att koncentrera sig på pensel- och penndragen.
Som träning på gymmet fast för hjärnan.

(null)

Fick en present av lillbonus idag, som blev en riktig inspiration ikväll. Saknat målningen! 
Blev så glad för denna överraskning!

(null)

Var på ansiktsbehandling efter jobbet idag, skönt med lite kärlek till fejset mitt. 
Tränade ett svettopass efter det, och träffade sedan äldste bonussonen och vännen Fredrik som satt här hos mannen på lite för-öl innan andra festligheter.
Körde dem till festlokalen och sedan hem.
För en stund vid pianot, en äggmacka och målarpryttlar. Och så Frankie & Grace på Netflix- denna härliga serie. 

(null)

(null)

Blir alldeles strax sängen och en stund med boken Svärdet och spiran. 
Och lite sovmorgon i morgon…det är något av det skönaste som finns.

(null)

Piano, äggmacka och m...

0 Läs mer >>
(null)

Fortfarande så otroligt vackert ute, och sommaren känns närvarande dagtid och tidiga kvällar. Att sitta på balkongen till ganska sent är ännu behagligt.
Fukten i luften och kvällsmörkret bådar om höst. 
Ger ett vemod. Inte särskilt välkommet, det där vemodet. Eller de där luftrören när fukten kommer, inte heller det är särskilt välkommet. 
Kan gilla att sitta uppe nattetid men när det blir 3-4 h är det inte varken så kul eller bra. Behöver sömnen. Inhalerat mer ikväll, så hoppas på lugn och ro. Djupsömn utan minsta störning…vilken dröm!

(null)

Särskilt snyggt är det inte, men de står längst in i sovrummet - min luftrenare och nu också en avfuktare som också renar luften. Hoppas på lite under och glada lungs. 

(null)

Jobbade hemma på förmiddagen, ändrade i informationsbroschyrerna som vi skickar ut i samband med planerade operationer. När nu dessa patienter ska vårdas på annan enhet så bör det stå rätt i nästa tryckning. 

Vem kan vända skeppet med den sjuka sjukvården? Vem är byxad nog att inse att nu är det fan dags att på allvar rusta upp, ge bättre löner och drägligare arbetsvillkor för att vi ens ska ha en sjukvård värd namnet. Finns det ens någon som förstår det, som inte bara väljer att stoppa huvudet i sanden fortsatt? 
Så många kompetenta människor har flytt regionerna. Nu flyttas avdelningar inte ifrån varandra efter sommarens ihopslagningar - och det beror bara på att det inte finns personal att rodda runt de avdelningar som tidigare funnits.
För att överleva måste avdelningar gå ihop, och det gör i sin tur att vårdplatserna blir färre. Kanske kan det också leda till mindre nöjd personal i vissa fall eftersom de har varit välfungerande enheter med sin trogna, och ofta högst kompetenta personal. 
Jag hoppas innerligt att något ska hända för att vända detta. Så att kompetenta människor söker sig tillbaka, så att lusten till arbetet kan komma tillbaka. Det är verkligen all sjukhuspersonal värda. Lusten att gå till jobbet, glädjen och tillfredställelsen i ett väl utfört arbete där det där lilla extra kunnat ges. 
Inte är det väl så svårt…?!

(null)

Ser högst skeptisk ut när solen bländar mig.
Njöt dock av sommarkvällen på bästa balkongen. Intog macka och läste bok där, tittade på kaninerna (låter gulligare än harar) på gröna plätten och såg människor gå förbi. 
Så skönt och så enkelt.
Ibland behövs det verkligen inte mer än så.

Kram Johanna ❤️

Ibland behövs det int...

0 Läs mer >>
(null)

En betydligt bättre dag, med mer normalt hit- och dit-jobb. Som liksom inte river upp allt utan bara blir det vanliga pusslet för att få ihop livet.
Fortsatt är det mycket obeslut som hänger i luften, som jag hoppas ska landa.
Skönt ändå med en hjärna som var lugnare idag!

(null)

Var här häromdagen. I domkyrkan.
För att kolla in, och för att tända ett ljus i det vackra ljusträdet. För dem som inte längre finns. 

(null)

Gott att träna efter jobbet idag, toksvettigt pass med podden Sekter i öronen. Idag var det en som berättade om ett system med egna lagar och regler, och en tystnadskultur där församlingsmedlemmarna uppmanas att inte kontakta polis vid utsatthet för brott. De ska istället vända sig till äldstebröderna i tron om att de ska få hjälp, men i detta fallet blev det inte så. Tjejen var utsatt för misshandel systematiskt men ingen anmäldes för brott utan det slutade när hon elva år gammal blev inlagd på sjukhus (på grund av skadorna). Först då kunde hon börja reflektera över hur hon egentligen hade det, och vågade anförtro sig åt dem hon hela sitt liv fått höra att hon inte skulle lita på. 

En blir så ledsen över alla skador människor får av olika rörelser, av negativ påverkan på livet och en hjärntvätt som gör att en inte längre tror på sin egen förmåga. Varken att tänka själv, ta egna beslut och än mindre lämna. 
Men en blir också glad när folk faktiskt, på något sätt, ändå får kraft att gå, och hitta sin egen väg i livet. 

(null)

Ikväll har min bästaste dotter återvänt till Malmö. Vi hann käka kvällsmat ihop, en god tomatpasta, och som vanligt följde jag henne till tåget. Tycker om att lämna av, men så klart ännu hellre att hämta upp. Men fint att vinka av denna människa som lyst upp här för några dagar. 
Det bästa är att jag ska åka till henne  bara ett par veckor! Tjoho!

Kram ❤️ Johanna

Kraft att gå.

0 Läs mer >>
(null)

Den här dagen har varit full av ilska, frustration och förmodligen högt blodtryck. Av obeslut, snabba och drabbande beslut, disrespekt och en matthet att åter få ställa in planerade operationer. I nästan tre år har verkligheten varit upp och ner med gasa och bromsa av olika skäl och det känns som droppen nu. Som att ballongen pyste ut all luft. Just idag. 

(null)

Att då ha planerat en tur till Kronobergs slottsruin med älskade ungen var som att hon visste att just idag var en bra dag. 
Åkte ut för att ta in detta ställe om nu det faktiskt ska stängas ner, för att staten inte tycker det ska restaureras och bevaras (det är inte klokt!), och för att käka lite. 

(null)

Det är ett magiskt vackert ställe, fullt av historiens vingslag och en stillhet som smeker ilskna hjärnor. 
En liten katt kom på besök, änder hade sin lilla kvällsritual precis intill och solen sken över den stilla Helgasjön. 

(null)

Vi åt en god räkmacka och våffla, satt där och pratade i flera timmar. 
Så otroligt värdefullt, och hälsosamt. Kändes som att ilskan och stressen bara rann av mig där. Som en meditation, som smekte själen och min överkokta hjärna.

(null)

(null)

(null)

(null)

Satt mig en stund vid teven. 
Lyssnar på partiledarutfrågning. Att ge korta svar verkar vara en politikers mardröm, liksom raka svar. Utfrågarna upplever jag dock ganska aggressiva, så kanske ingen enkel frågestund. Känns så viktigt med bra utfrågningar för att en ska kunna ta beslut om vart ens röst ska läggas. Enkelt är det inte, men en får rösta med både förnuft och känsla och hoppas på det bästa.
För att rösta är viktigt, att ta vara på den rättigheten och möjligheten som vi har som fria individer i ett demokratiskt samhälle. 

(null)

Lille katt. 
Saknar Tusse! Värmen, myset, småpratet med en gosig liten katt. Hoppas att mina lungor skulle acceptera en sphynx, som jag önskar införskaffa någon gång. Älskar den där känslan, att bli mött av ett varmt djur som kryper ihop i famnen och som småpratar tillbaka. Känslan över att vara behövd, den är så fin. Tusse var ju en otroligt fin kisse, som en hund som hängde i hasorna. 
Tänk va! Vilken dröm att få uppleva igen!

Kram ❤️ Joey

Smekte själen och min...

0 Läs mer >>
(null)

Älskar att sommaren varit, och är, så lång, så njutbar. Kvällar och helger att njuta av. 
Balkonghäng och utflykter, konserter och middag utomhus. Det enkla livet, och lite mer oplanerat.

(null)

Ungen min har varit hemma, som brukligt är på sommaren. Varit på landetlandet med goda vänner och idag var de här en stund innan vidare färd till Malmö. Så mysigt att ses en stund! Lycka är att älskade ungen stannar ytterligare något dygn för utflykt till Kronobergs slottsruin imorgon. Fint för mammahjärtat!

(null)

Bra för hjärta och må-bra-hormoner var The Ark’s konsert på Stortorget igår kväll. Så himla härlig, proffsig och snygg show där bandet gav allt och publikhavet älskade dem och världen. Musik förenar och sprider verkligen kärlek och gemenskap för en stund - det är fint. 

(null)

(null)

Fortfarande är morgnarna ljusa, kvart i 7 på väg till jobbet. Kvällarna börjar dock bli mörka, märkte vi ikväll. När hände det ens? Klockan nio var det skumt, det är alltid en känsla av vemod tycker jag.
Älskar ljuset, men älskar också den lite klarare luften de sista dagarna. Så ja, det är bara att försöka hänga med. Ta vara på de ljusa stunderna och dagarna nu, spärra upp ögonen och samla på sig en jäkla massa d-vitaminer:-)!

Kram ❤️ Joey

Må-bra-hormoner.

0 Läs mer >>
(null)

Fick finaste buketten i helgen. Älskar ju solrosor och i kombination med orange…oj, så härligt! Piggar onekligen upp när en kommer in i köket!

(null)

Igår var vi tämligen slöa, mannen och jag, efter att våra vänner åkt hem. Avslutade sightseeing med god lunch på @ryttmastaregården vid Kronobergs slottsruin. Efter det gick jag en runda på sex kilometer, för att få luft i lungor och lite fart på musklerna. Efter det blev det läsning, serie- och film. Så skönt!

(null)

Efter en dålig nattsömn pga kli i luftrör och seglungs så gick jag ändå till gymmet, som jag bestämt. Körde ett bra, och väldigt svettigt pass och det gjorde mig så glad! Tänk att kroppen ändå vill och kämpar fastän jag satt upp mellan Kl 01 och 04. Hurra så skönt!
 Heja kroppen, ibland är du ändå bäst!

(null)

Hämtade upp föräldrarna för en bilutflykt till äppelodlingarna på Sirkön och Amys café. Blev lunchmacka och småkakor och gott kaffe i solen. Fantastiskt!

(null)

Har en liten obehagskänsla efter vårt restaurangbesök i fredags. Bakom mig satt det en ung kille (typ 20) och bredvid en betydligt äldre man, på kanske 35. Den äldre sippade på ett glas vitt medan han hela tiden beställde in hot shots till ynglingen. Vi snackar tre åt gången i flera omgångar så vi såg ju att den yngre blev onykter och inte helt välmående. Jag vände mig om och började snacka med honom, kollade av läget lite, och sa även till personalen att det gav dåliga vibbar. När jag gick ut sa jag till den äldre att han inte behövde fylla den yngre mer, att det liksom räckte. Vad det gjorde för något i tankar och beteende har jag ingen aning om men jag hoppas att han kom väl hem och att den äldre mannen fick känslan av att människor ser.  Det blir svårare då tänker jag. Att göra otrevligheter. Det är i alla fall min förhoppning.

Kram ❤️ Johanna

Ibland är du ändå bäs...

0 Läs mer >>

(null)

Fredag och tidig hemgång, det är en riktig lyx. Att få en extra eftermiddag att disponera känns ibland ovärderligt liksom. 
Handlade lite drinktilltugg, städade toaletter och kök, tvättade och vek tvätt, lyssnade på musik. Laddade lite för kvällen liksom, när vi fick gäster från Nyköping.

(null)

En mysig kväll, med ösregn när vi satt hemma men som lättade när vi gick ner till favoritkrogen Signatur för käk
Fint är det när människor en inte tidigare känt hamnar in som en pusselbit i ens egen historia, i sitt eget liv. När bakgrund, tankar och mål visar sig väldigt lika, så blir det en extra kraft. Och tacksamheten över nuet - det är värt att skåla för.

(null)

Härligt att gå genom stan, full av folk och uppehållsväder i sommarluft. 
Satte oss på Tak och njöt kväll, irish coffe och sorlet från stan och scenmusiken.

Snart blir det sightseeing per bil, och lunch någonstans. 

Kram ❤️ Johanna

Värt att skåla för.

0 Läs mer >>
(null)

Efter en vecka med väldigt lite träning så var det skönt att köra ett pass på gymmet och sedan gå i Bokhultet. Liksom befriande att få toksvettas och känna livet i mig (visst är det väl Ronja Rövardotter som säger så?). 

(null)

Lyssnade på sommar i P1 med f.d Pussy Riot-medlem, om hennes reaktioner på orättvisor och hennes kamp att försöka ändra samhället. Ett samhälle som inte får uttrycka kritik mot regimen. Ett samhälle som Putin och hans lakejer styr med järnhand. 
Om en har sett på klipp kan en tycka att gruppen bara velat ha uppmärksamhet med sin konst, och sin uppkäftiga musik. Men det finns en djup mening med deras aktioner, och det är att uttrycka kritik mot regeringen, mot presidenten och mot att människor inte får uttrycka sina åsikter. Där människor inte får äga sitt eget ord, det fria ordet.
När förföljelserna gick för långt (är det inte alltid för långt? Helt sjukt att människor får utstå det!) var hon och familjen tvungna att fly och bor nu här i vårt land. 
Där hon nu kan berätta om hennes arbete, hennes kamp och val att inte vilja vara tyst.
Riktigt intressant!

(null)

Ser nu Skola för guds skull, på SVT play, gjord av uppdrag granskning. Den berättar om barn som gått i kristna skolor och som mått väldigt dåligt, där ångest och självskadebeteende fått bemötandet att det beror på för lite bön. 
Den är förskräcklig, den synen, och det sätt den läggs på barnen. där barnen inte får en chans att undervisas i sndra idéer och perspektiv. 
Oavsett religiöst samfund som driver skolor så tycker jag att det är tokfel. Förstår inte hur ett sekulariserat samhälle som Sverige kan tillåta det. Alla barn har rätt att själva välja tro eller välja bort, det står till och med i lagen. Det torde vara fullständigt omöjligt om en fostras i en religiös skola. 
Svårt att slita sig från dokumentären, får lägga ner för dagen efter snart tre avsnitt.

(null)

I eftermiddag har min dotter och hennes Oscar åkt till landet-landet. Fint att de vill vara där, njuta av lantluft och stillhet. 
Så mysigt att ha dem här, och vetskapen att de kommer tillbaka en sväng innan hemfärd till Malmö värmer gott!

Kram ❤️ Johanna 

Det fria ordet.

0 Läs mer >>
(null)

Det är lite som hon sa, grannfrun Åsa, att en kan knappast ha det bättre! Sommarkväll, musik under bar himmel och goda vänner. Och så en flummigt, skön Daniel Norgren med sin ljusa, lite hesa sköna stämma. 
Lite Roskilde-feeling får en ju, att sitta i gröngräset och lyssna njutfullt medan dofter dansar i luften, vanlig hederlig öldoft, mat och gräs. Och så synen av en salig blandning folk; barn, ungdomar, medelålders och äldre - helt underbart!

(null)

(null)

Miljön på denna gamla folkpark är så mysig, med alla kulörta lysen och olika stånd med snacks, korv, dryck och mat.

(null)

(null)

För en tid sedan började min dotter verkligen att virka på allvar, även sticka, men framförallt handlar det om att virka. Och shit vad hon blivit bra på det! Vi köpte garn i går på Rena rama Sara och idag hade hon en färdig hatt!
Otroligt coolt egentligen, att en kan lära sig via youtube, och sedan kunna sticka och virka diverse härligheter. 

(null)

Dagen är en märklig dag, mitt i konsertsommarkväll och virkade mössor.
Lyssnade på denna låt i morse, när jag gjorde mig klar. Tänkte på människan som för ett år sedan drog sitt sista andetag på den här jorden, hur fort det går att ett liv avbryts och inget blir sig likt mer. Hur många runtomkring drabbas av en bottenlös sorg och tvingas skapa en ny tillvaro. 
Livet är ju högt och lågt, toppar och dalar. Ingen vet hur det kommer att falla ut.
Ibland tycks det så otroligt orättvist och brutalt, så onödigt. 
Lola, jag hoppas du har sol och musik där du är. 

Kram ❤️ Joey 

Hoppas det är sol och...

0 Läs mer >>
(null)

Tacksam för en otrolig helg, med extra semesterdag, sommarens bästa väder, god mat och konstutställning, sightseeing och musik. Dessutom med bästa resesällskapet.

(null)

Detta kalkbrott i Dalhalla som är en fantastisk konsertarena, den är magisk. 
Att sitta där i skönaste sommarkvällen och drabbas av konsertversionen av Kristina från Duvemåla…det gör något på djupet. När det inte bara är otroligt fin musik som framförs utan det görs med nervkittlande närvaro, som dallrar i luften. Kanske ibland en lite sliten röst, men känslan, som gör att sångerskan eller sångaren drabbas själv - det överträffar allt.  Med i denna uppsättning var ju en av Växjös stora artister, som faktiskt blir bättre och bättre med åren. En otrolig närvaro och en röst som både kan viska och lyfta tak (eller, som igår, himmelen). Han är sjukt bra!
Jag är uppfylld, tacksam och glad för att det drog igång en känsloflod av både gråt och skratt.

(null)

Ljuset var också så snyggt, som följde stämningen i musiken och handlingen. 
Marianne Mörck som berättare gav allt en extra dimension så det blev den där resan framåt.

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter god frukost med bästa vyn är vi nu på väg hemåt. Vädret är med oss även om de varnat för åska och regn.
Regn behövs ju onekligen, men för vår del tar vi gärna det framåt kvällen.

Så härligt att göra avstickare som den här, förgylla livet och helgen. Dalarna i sommarskrud gav absolut mersmak. Skulle vilja vandra, utgå från något trevligt ställe och göra vandringar dagtid och så få en dusch och god mat till kvällen. Vore härligt att utmana kroppen i det, och jag tror att den skulle bära mig bra!

Kram ❤️ Johanna 

Uppfylld, tacksam och...

0 Läs mer >>
(null)

Vår frukostvy i Vikarbyn, helt magiskt med Siljan nedanför. 

(null)

God frukost med nybakat surdegsbröd och ägg…njutbart sannerligen.
Det var uppladdning för sightseeing då vi tog oss till Tällberg, Leksand och Mora.

(null)

Här var vi under flera sportlovsveckor några år i mina tidiga tonår och sedan tillbaka flera år senare när jag då faktiskt lärde mig utförsåkning. 
Fint att se den vackra Tällbergsgården, och att gå ner mot längdåkningsspåren för att minnas. 

(null)

I denna stugan har vi bott, jag med familjen och olika kompisar med oss. Så fint och charmigt. En sådan nostalgitripp!
Hela vägen idag slogs jag av skönheten i mestadels gamla hus målat i rött. Gamla hus som står där de står, som ett rop från fjärran tid och ändå lika. 

(null)

Från vårt hus tog jag sparken ned hit, där det låg en lanthandel som sålde världens bästa gräddbollar och de godaste knäckstrutarna. Har inte hittat några som påminner om dem, så undrar om det är så eller om minnet spelar en ett spratt?

(null)

En telefonkiosk à la Dalarna.

(null)

Mora och Zorncafeet bjöd på goda pannkisar, med körsbärsglass, sylt och grädde. 

(null)

Också fint att se Zornmuseet. Gillar hans sätt att måla porträtt och natur men också alla mjuka, vackra kvinnor. Fantastisk konstnär verkligen.

(null)

Ett par timmars vila nu innan dusch och buss till Dalhalla, för att njuta av ännu mer skönhet och musik. Ser fram emot Kristina från Duvemåla- musiken, älskar den, och jag ser fram emot att få se Dalhalla. Tror det blir mäktigt.

Kram ❤️ Johanna 

En sådan nostalgitrip...

0 Läs mer >>
(null)

Vikarbyn i Rättvik, vilket pittoreskt litet ställe.
Efter åtta timmar landade vi här, i fin liten stuga i magisk miljö och i vackraste sommaren. Backlunds boende.
Tänkt att jag velat återkomma till Dalarna i alla år, för att se det jag så ofta besökte som tonåring, fast då i vinterskrud. Såklart också vackert, men sommar…det är ju bättre på alla sätt enligt mig. 
Vintern var förknippad med familj, skidresa där jag som kanske Sveriges, eller i alla fall kommunens tjurigaste unge, vägrade att hänga på i skidbackarna. Jag skulle endast åka längd och gjorde också så. Mil efter mil, och vilse åkte jag…men utför?! Nej, det hade jag provat en gång med resultatet att jag arg som ett bi satte mig på baken på skidorna och drog ner för backen fast förvissad av att jag aldrig skulle prova någon jävla utförsåkning igen. Men fint hade vi det, med god mat i stugan, sparkåkning och släde med facklor till häst och mysiga kvällar i Tällbergsgårdens gemyt. 
Och utförsåkning- jo, det lärde jag mig en sisådär femton år senare när jag själv bestämt mig för att jag ville. 

(null)

Imorgon blir det utflykt till Tällberg, som ligger ca fem km härifrån bara. Fint att återse det, för att se om det ser ut som jag mindes det. Kommer det stå en jätte-Dalahäst på verandan intill entrén? Kommer "vårt" annex, eller timmerstuga, finnas kvar? 
Vet tyvärr att ägarna bytts ut, och att de förhoppningsvis tittar ner från sin himmel och ler åt att det fortsätter.

(null)

I två nätter sover vi då här, i gulliga samhället Vikarbyn med 1100 invånare.  Stugan är fin, och promenaderna här är mysiga - på små, backiga vägar omgivna av fantastiska hus. Nästan hela byn består av röda hus. 

(null)

Vår utsikt på vår veranda, med Siljan nedanför oss. 
Till ägarna av boendet tillhör en brun, otroligt fin labrador som vi precis hälsat på. Sam, en kvinnlig, smäcker fyraåring.

(null)

Suttit vid hamnen och tagit ett glas kallt vitt och rökta räkor, så ljuvligt att uppleva en sådan här helg mitt i jobbperiod. 
Känns som supersemester igen, och lite busigt då måndag fick bli en semesterdag.

(null)

(null)

(null)

Fredagkvällen blev också en lyxkväll, där vi umgicks med goda grannarna Åsa och Peter och vännerna Eira och Peter från Skinnskatteberg. Kollektiv-Peter lagade hädiskt god risotto och grillade räkor, och så åt vi hemgjord blåbärspaj gjord av mig. 
Också en magisk kväll. 

(null)

(null)

Nyblondad och kortklippt känner jag mig som mig själv. Trivs verkligen i det.
Trivs också med att de hårkristaller jag köpte och testade hos frissan - blev superbra. Absolut bestämt att det får det bli på bröllopsdagen - nätt och lagom och ändå piff!

(null)

Snart ska vi krypa in i våra speciella sängar här, och sova som förr i tiden.

Kram ❤️ Johanna 

Sommarmagi och Dalarn...