0 Läs mer >>
 

Som alltid på hemväg efter resa är det blandade känslor i en röra i kroppen. Nöjdhet o tacksamhet för fin resa, nya upplevelser o goda dagar. Vemod över slutet på dessa goda dagar, och glädjen att få komma hem till min fina dotter, min bästa i livet. Också vemod av nåt slag som jag inte riktigt vet, kanske är det mer omställningen från ledigt och den skönheten till plikt o vardagsbestyr igen. Förmodligen är det just det. Den snurren drar igång mindre goda känslor ibland.

Utan den känslan skulle kanske inte känslan av allt gott va så stark. Utan gråzon inga rosa heller. Utan moln skulle den blå himlen inte te sig lika blå, solen inte lika värmande och kraftig i färgen. Utan vemod o svårmod skulle känslan av glädje o lycka va lika stark. Allt skulle vara lite mer som skotska haggis i färgen. Gråbrunt.

Så.
Det är bara så det känns. Inte mycket att fundera över mer än att det får va blandade känslor i kroppen.

Imorgon är det nya utmaningar som väntar, träning som jag längtar efter och vanliga bestyr med tvätt, mat och fix. Så som det ju är.
Oftast är inte det så dumt, det heller.
Och jobbet, det är ju rätt bra med flera utmaningar o hjärngympa. Har roliga saker att se fram emot, sköna stunder att njuta av o goda vänner, kärlek o familj.

Ska bara sluta va sur för ett försenat flyg som gjorde att vi missade vårt tåg o därmed inte kom hem som vi skulle.
Hinner dock pussa dotterns tinning innan sovdags. Tjoho!

Kram Joey

Sluta sura.

0 Läs mer >>
Grannfrun Åsa o jag på hockey i Skottland mellan Växjö lakers o Braehead clan. 
Lunchställe med utsikt.
Whiskeydistilleri.
 
Stirling castle.
 
 
Igår vann alltså Lakers över Braehead Clan, så ni vet. Den kanske viktigaste skillnaden på hockey här i Skottland mot hemma är att motståndarna applåderas av stående publik när de äntrar isen. Nåt som vi skulle ändra på på hemmaplan! 
 
En arbetsdag i timmar fyllda med sightseeing ligger jag platt och trött likt en hälleflundra en liten stund. Vi har idag varit på Glengoyne där god whiskey tillverkas, vi har varit på ett fantastiskt lunchställe, åkt bland ännu mer vidunderligt vackra landskap o sedan sett Stirling Castle. Husen på vår tour genom Skottland är genomgående i sten. Jag gillar det! Det känns gediget på nåt sätt.
 
Slås av en sak dock, vilket jag gör så fort en är utanför vårt eget land: ingen tycker att intrycket, hemkänslan och stilen bör synas i fönstren. De flesta har tunna nylongardiner i fönstren, och sen inget mer. Det är grått, färglöst o hur omysigt att titta in i (o antagligen ut!) som helst.
Skottland har ungefär samma väder som vi så det beror ju inte på att den ena av oss bonar och myser in oss mer pga att vi måste ha det vackert i fönstren när vädret signalerar mörker och regn...? De har nog inte kommit på iden med lampor o vackra ting, växter i fönstren än bara. 
Eller nåt.
 
Nu är det dags för 3-rätters snart.
Och imorgon är hemresedagen fast med lite flanerande (eller liknande) i mysiga kvarter i Edinburgh på förmiddagen. 
Det har varit en fantastisk resa, verkligen!
Fick idag lust att någon gång åka tillbaka för att vandra här o verkligen utforska vidderna!
 
Men imorgon blir det gott att komma tillbaka hem till min bästaste unge❤️
 
Kram Joey
 

Utforska vidderna.

0 Läs mer >>
Hej då Aberdour!
Hej Edinburgh!
St Giles Cathedral.
 
Svenskt ställe: Hemma.
Hej Glasgow!
 
Det är en intensiv, och de många intryckens resa. Hittills har vi rest 6 stycken i minibus och haft det väldigt bra! Vädret lagom turistvarmt även idag, då vi gick i EdinburghS största gata. Alla dessa gamla coola byggnader! Älskar verkligen vackra hus, med vingslag från 1400-talet! 
 
Vi har nu checkat in på hotell i Glasgow där vi snart ska njuta traditionellt afternoon Tea, o sen ta oss med resten av följet (typ 10 till) för att kolla in när Växjö Lakers möter skotskt hockeylag. Imorgon är det mer sightseeing, bland annat Whiskeydistelleri o Stirling Castle. Det finns mycket att se onekligen så att va här med hyrbil ett par veckor för att kuska runt hade varit finfint! 
 
Hört att vädret är vackert hemma, så gott!
Hoppas det håller i sig ett bra tag....har INTE tröttnat på den värme som till slut dök upp hos oss utan vill behålla den läääääänge❤️
 
Allt gott här, hoppas det är det hos er också!
 
Kram Joey

Skotsk arkitektur o b...

0 Läs mer >>
 
Vårt hotell ovan.
A Room with a view utlovades:-)
 
 
 
 
 
Det är fantastiskt vackert här, coolt med vidder och kullar, snirkliga vägar, gamla hus helt i sten...
massor av blommor, smala gränder och hisnande backar. En riktig höjdare!
Efter Italien kommer Skottland, så långt i livet i varje fall. Lite magiskt vackert faktiskt. 
Vyn från hotellfönstret här i Aberdour är också tämligen fin.
Att ha havet utanför och en prunkande trädgård precis för ögat är ju helt ok!
De kan det här med blommor i detta land!
 
Dock Går det lite kyla i trappen upp till rummen...Kanske gamla minnen från förr i väggarna, eller nån som har svårt att tappa taget. Ingen som gör nån skada men känslan av lite Stim finns:-)
 
Slapp på rummet en stund efter heldagsutflykt till olika hamnstäder idag, sett mycket och fyllt huvudet. Det tröttar på nåt mysko vis men fyller en samtidigt med annat. Glädjen över allt jag fått se idag, all vacker natur vi fått supa in. Havsluft och havslukt, omväxlande väder, god mat o trevligt sällskap. 
 
Nu är slappet snart till ända och ännu en måltid ska intas! Kan säga att balansen mellan kcal-intag o motion skevar lite...!
Får råda bot på det nästa vecka, nu intar jag en sybarits tankar om att njuta livets goda.
 
Pöss ❤️
 
 

En cybarits tankar.

0 Läs mer >>
ja, jag är nyklippt.
 
Sitter eller mer halvligger på sittbänken i köket, lyssnar på Eva Dahlgren "från 80 till nu"...så skön platta! Lyssnade mycket på henne ett tag men även musiken går i vågor i livet. Inte OM men VAD jag lyssnar på. Gillar svenska texter, blir så nära, så naket. 
 
Min dag har varit effektiv, fått mycket gjort- gött!
Nu sitter jag o funderar på om jag skulle börja packa kanske....väntar lite. Vill bara sitta här lite i lugn o ro. Själv med musiken. Nåja, inte själv - katten också. Det är god vila. En god stund, bara för mig själv.
 
Träningen har varit dålig denna vecka då jag haft småont i halsen hit och dit. Blir ingen träning alls denna vecka så hoppas på att ta igen det nästa vecka! Tar kanske en promenad senare, tänker jag. På ett sätt lika effektivt, bra för lungor o benstomme. Eller tillåter jag mig vila denna veckan. Kan också va ett alternativ.
 
Tittade på intressant program igår, Hans Fahlen i Sri Lanka, med medresande kock. Såg spännande ut o maten såg ljuvlig ut! Så många vackra färger, så mycket grönt...lockar ögat o näsan då en nästan kände dofterna som beskrevs.
 
Kram o Go kväll❤️

För mig själv.

0 Läs mer >>
 
 
Uppladdning med skönaste Eva Cassidy i bilen i morse, inför dagens heldag på KTC o föreläsning om transfusioner. Fyra studentgrupper som får teoretisk och praktisk utbildning under en arbetsdag. Förhoppningsvis matnyttigt för de, och kul för mig att få ett ansikte på de som kommer till mig på praktik under hösten. En väldigt bra dag, helt enkelt!
 
Klippt mig, vääääldigt kort.
Ville testa men tänker nu att tja, det växer snart ut igen. Blev bra klippt men snäppet för snaggat.  Nåja, ibland måste en våga. Och va lite knäpp:-)
 
Matinköp fixat, mat lagad, nu slapp med min katt i favoritfåtöljen. Lite Idol, bloggande och allmänt häng efter att ha blivit bjuden på grillade, fantastiskt goda musslor av grannen. Mmmm!
 
Imorgon en så normal dag som jag nu har på jobbet, med den omväxling som det bjuder på.
Blir bra det!
 
Joey

Va lite knäpp.

0 Läs mer >>
 
 
Jag är en slängare, och gör det oftast utan vemod sedan flera år tillbaka. Ibland kanske väl frikostigt men nåja. Det är inte så att jag lider brist på nåt. 
Men dessa byxor har jag sparat.
Min mamma hade de på 60-talet, jag hade de flitigt -85 som 15-åring och nu trettio år senare plockar jag fram de igen. Och jo, jag tycker fortfarande att de är rätt coola faktiskt :-)
Mycket historia i dessa bralls!
 
Orkiden symboliserar för mig en god vänskap, eftersom jag fick den av mycket goda vänner.
Och jag älskar denna blomsort!
Jag, utan gröna fingrar, klarar också de även om sambon är bortrest eftersom de knappt behöver vatten, perfekta på alla sätt. 
 
Tänker på min vän, som just nu går omkring och väntar besked. Som har huvudet och hjärtat fullt av funderingar på hur, vad, om, ifall...och jag sänder tankar till stjärnorna om BRA svar. Hoppfullt, bra och hyfsat lätt åtgärdat önskar jag att svaret ska säga. Det räcker ju ibland med att bägaren varit övermäktigt full en gång, kan jag tycka...
så stjärnorna...
Lyssna. Blinka. Ta hand om.
 
❤️❤️❤️
Johanna
 

Historia i ett par by...

0 Läs mer >>
 
 
 
Gårdagen bestod av slapp i solen, städning av huset, fix av Jansons frestelse (som för övrigt blev ogod o rätt misslyckad- inte alls den himmelska upplevelse som det är attta min mors goda variant!!), dukning och tre maskiner tvätt, och som pricken över i denna dag: kräftskiva med goda vänner. Så väldigt trevligt med mycket skratt, många sånger o kul samtal!!
 
Idag är jag lite slöare, sovit alltför lite så jag lägger mig nog tidigt ikväll...
Handlat, skjutsat äkta unge, fixat blommor, gjort blåbärspaj (eftersom lillbonus fick det i löfte på sin blåbärsplockningsrunda igår), och nu en fläskpannkaka. Sen ska jag bara ha det bra idag.
Chilla i solen, läsa och gå på sista föreställningen av West side story. Sorgligt, och jag förstår att det för ensemblen innebär separationsångest ikväll. Den känslan de fått fram på scen kommer ur att våga visa, våga vara nära. Inte vilka som helst uppbådar det.
Ska således njuta även idag, och sen försöka STROSA hem o sutta på denna karamelliga upplevelse.
 
Pöss Joey ❤️

Karamellig.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Jag upplever verkligen det som en ynnest att få se, höra, va med om teaterns och musikens förtrollade värld som du är en del i. 
Det värmer, gläder och rör.
Det berikar och ger mig fina pärlor att vårda i sinnet, i mitt hjärta.
 
Jag hade så gärna velat att ha Farmor Maja där bredvid mig. Att hon skulle fått se och höra sitt älskade barnbarnsbarn i en fantastisk uppsättning. Det hade varit så skönt att få se reaktionen, känslan det skulle väckt. Glädjen.
Jag vet att hon är med. Hela tiden.
Men ändå. Tänk att få sitta där med henne, känna henne nära och få dela upplevelsen.
Hon hade varit såååå stolt, och så lycklig.
 
Precis som din bästa mormor o morfar, som verkligen tar in det här med alla celler i kroppen. Det är också en ynnest, såklart. Att få dela, och vara nära. Tacksam för det ❤️
 
Älskade unge.
Tack.
 
Puss ❤️

En sån ynnest!

0 Läs mer >>
 
Idag handledning o reflektion med student halva dagen, och sen återskapande av TILDA efter hjärnsläpp igår...gick bra och rätt effektivt ändå!
 
Ett fett träningspass efter jobbet, såååå skönt!! Tränade i måndags men då febersegheten hängde kvar i kroppen var det väldigt tungt att träna. Idag gick det kanon, så roligt!
Och så nödvändigt för mitt inre o yttre lilla liv. Mår bra av det. 
 
Svettig och lätt äcklig satte jag mig ute med min kära grannfru, och blev serverad ett glas gott rödtjut av våra män...helt perfekt faktiskt;-)
Duschen blev liksom ännu bättre sen!
 
Efter mat, dammsugning och avtorkning av kök sitter jag nu med liten luden kille i knät (inte sambon då...!) och njuter hans spinnande och värme. Som en levande värmedyna.
Borde dammsuga hela huset men jag orkar inte mer idag!
 
Kram o God kväll ❤️

Mitt yttre o inre lil...

0 Läs mer >>
 
 
Idag har jag varit förvirrad...
aldrig gjort som denna dag, då jag råkar radera ett kompetenskort (TILDA) som jag håller på att redigera...hjärnsläpp pratade föreläsaren om igår och jo, det var nog nåt sånt. Gick dock att återställa, tack o lov!!!! Ett kort färdigställt, ett återstår imorgon....
 
Pratat med sjuksköterskestudenter i Termin 2 idag, om vikten av att öva på vårdteknik innan praktik. Peppat och förmanat. Hoppas det nått fram. 
 
Vet ni vad jag önskar?
Jo, blivande ssk som är pigga, vakna, mogna för sitt uppdrag, medvetna om att människor de möter förtjänar ett gott möte, ärliga o vänliga ögon, någon som är professionell med ett hjärta, som kan smeka en kind och samtidigt snabbt förstå att nåt annat behövs. De behöver inte förstå vad, men en vakenhet ska finnas om att läget förändras. Ett ärligt intresse, att vilja veta, vilja väl och som visar på ett trevligt bemötande till kollegor, patienter, närstående...
Egentligen grundläggande intresse för människan och dess omgivning. Med det kan en komma långt. Så. Önskelistan är för tillfälligt klar.
 
 Varit med goda kollegor på afterwork ikväll.
Det är rätt gött ibland, fnissa och prata o knasa sig- oj, vad det behövs! Blev TOKmätt efter alla eftermiddagskakor och nu Fish'n chips....
får ligga på rygg för att inte spricka i natt.
 
Pöss ❤️

Önskelista.

1 Läs mer >>
 
Utbildningsdag med jobbet, paltkoma efter fika, mat, fika...men nöjd med dagen. Stressdoktorn Thomas Danielsson föreläste på förmiddagen o många glada skratt blev det, igenkänningsfaktorn var tämligen hög och tänkvärda tankar fanns det flera. Blev påmind om vad kbt-damen sa till mig: kliv över skorna, väskorna, skiten...andas en stund och se om det känns lika viktigt sen. PRD var dagens ledord: pausera, reflektera, dosera. Lite av samma strategi. Att inte brusa upp med en gång utan pausa, sen reflektera över vad som egentligen upprör, dosera ut det du kommer fram till på ett Bätre sätt än om du gjort det i affekt i första skedet.En behöver lite strategiska påminnelser ibland, och en behöver få ha en sån här dag med kollegorna. 
 
Eftermiddagen har handlat om vårdrelaterade infektioner, och hur vi kan bli bättre på att stävja dessa. 
 
Nu sitter jag på balkongen o skriver, njuter av solen innan matlagning. Diskuterat skolregler m äldsta bonusen, skolval till gymnasiet med äkta ungen, och nu sitter jag själv en stund. Landar, solar. Har det bra en stund, helt enkelt.
 
Skolval ja...ger onekligen en viss stressnivå hos mig. Flytta hemifrån blott 16 bast, vart? Vilken skola? Vad är bra? Hur ska det bli? Men livet är föränderligt o måste få vara så. Det får bli lite studiebesök i höst helt enkelt, för att landa i något beslut efter god känsla. 
Och som han sa, varför stressa upp sig innan nåt hänt :-)?
 
Pöss Joey ❤️

Stressdoktorn.

0 Läs mer >>
 
 
Öppnade Smp medan jag höll andan...måtte det va bra recensioner av West Side....måtte folk se och komma i köer och vilja se detta...!
och JA! Recensionen var bra:-)! Det hade varit väldigt konstigt annars, och förfärligt orättvist. 
Men det behöver jag inte uppröras över eftersom det ju inte var fallet. Recensenten hade, tack och lov, god smak även hon!
Själv längtar jag till fredagens föreställning då mamma o jag ska kolla!!!!
 
Försökte tagga upp inför jobbet idag, och det lyckades rätt bra. Känns bra att "det vanliga" jobbet är igång igen. Introduktion av student idag, tänka reflekterande, luska lite vad som behövs i denna människas liv, fråga efter erfarenheter o tankar kring uppdraget. 
Eftermiddagen har ägnats åt kreativt arbete m TILDA tillsammans med sårsjuksköterskan. Det är sånt jag gillar:-)!
 
Efter älgköttbullar, sås, potatis o lingon är jag lite lätt slö nu...
En liten stund i stillhet efter jobb, matinköp o matfix. Typ skönt. 
 
Pöss o kram
❤️

Höll andan.

1 Läs mer >>
 
 
 
 
Synonym till "strosa" är "vanka, spankulera, flanera, traska". Betydelsen "att gå utan mål".
 
Fick läxa igår. Av sambon.
Att just slå upp ordets betydelse och synonym till detta.
Jag behöver tydligen lära mig det.
Att strosa känns som en onaturlighet i hela min kropp. Jag, som typ har ett eget ordspråk "varför göra något sakta när det kan göras fort"...
 
Så igår skulle vi gå till King of India för lite käk och då skulle den praktiska läxan läras.
Bedömningen av det hela försöket var att jag var helt kass. Helt enkelt helt kass, på konsten att gå sakta, strosa, flanera omkring utan mål...
Grejen var ju tydlig: vi HADE ju ett mål!
Vi skulle äta ju! Vi var visserligen väldigt tidiga och skulle med god marginal hinna det slöaste av slött: att strosa.
Flera gånger drog sambon mig i armen, när jag tydligen varit en halvmeter före. Igen.
 
Jag vet inte om det riktigt finns någon mening med det hela. Strosandet liksom. Ger det mer lugn om en kan konsten? Finns det vetenskapliga bevis för att det skulle vara gynnsamt för den mänskliga kroppen, knoppen, själen? Jag tror inte det, men jag har inga belägg för att det inte finns.
 
Jag bara vet att det liksom kliar i min kropp när jag inte kan gå så fort jag vill.
Däremot kan jag utan svårighet sitta alldeles still, på Smörhöga fik med en lunch framför mig, eller en god glass, liksom jag utan problem kan sitta vilande med ännu en bok på vårt trädäck.
 
Räcker inte det:-)???
 
Joey❤️

Att besitta konsten m...

0 Läs mer >>
 
Det är bästa platsen hos oss: köket.
Är så glad att vi lade omsorg i alla besluten här, och att de känns så rätt. Så vilsamma. Gillar det svarta och vita mot ekplankorna i golvet. Gillar att kunna sätta till en lite accentfärg som lätt kam bytas. Det ger mig ett lugn i själen (Ja, i min störda själ enligt dottern då). 
Det är väl ett hems mening, tänker jag, att ge lugn och ro från allt annat stress i livet. För det mesta bör det vara ett andningshål, och det känner jag verkligen att det oftast är. Särskilt som nu, när det dessutom är nystädat!!
 
Är fortfarande tagen över gårdagens föreställning. Att dessa unga människor är så begåvade och förmedlar med sån intensitet att vi i publiken baxnar, håller andan, gråter och gläds. Så tacksam att få vara en del som mamma i det, för att se min bästaste unge i det här värmer såklart. Jag förstår att hon verkligen brinner för det och lägger ner sin själ i det. Och det är nog väldigt välgörande för hennes själ och hjärta. 
 
Solen och boken om Garbo, bubbelvatten och vila är idag för mig, välgörande. 
Njuter verkligen av detta väder idag!
 
Kramar Joey ❤️

Fortfarande tagen.

0 Läs mer >>
 
 
 
Jag behöver lite färgbyten emellanåt.
Länge har behovet varit turkost, men nu har jag fått en ceriselängtan så då går blommor, ljus o duk i det. Tills nästa ryck. Vad nu det kan bli för färg. Min dotter säger att jag är helt störd, som vill matcha allt jämt, och jo, det kanske ligger nåt i det:-)
 
Nog om verkliga färger.
Konstens, musikens och musikalens färger är nåt helt annat! Efter att ha fått varit med om premiären av West Side Story är jag otroligt tagen, mäkta imponerad och varm inombords!
Dessa ungdomar är verkligen magiskt duktiga, som strör stjärnstoff över det de gör. Grymt bra dansare, som gör slagsmålsscenerna riktigt vassa och magkittlande (jag höll för andan flera gånger!), musikerna är sååå bra, sångarna och skådespelarinsatserna....ja, oj så bra! En fantastiskt professionell föreställning med äkta känslor som rör oss allihop. Tack!!
 
Att sen får ha efterhäng med mina fina föräldrar, Fridas bröder och tillika mina bonussöner och också bonussvärdottern gör kvällen till en härligt sprakande smällkaramell!
 
Det här var en verkligt bra fredag❤️
 
Kram Joey

Konstens, musikens o ...