0 Läs mer >>
 
Alltså barfota...
det är nåt visst med det!
Barndomskänsla i att gå barfota på varm asfalt...
Passade bra efter träningen idag - känna värmen och ojämnheter i asfalten. 
Kört crosstrainer (trappmaskin) ett par ggr nu istället för löpband, verkar snällare mot hälsenorna men minst lika tufft som träningsform. Dansig, pumpig musik är gött till, för att orka liiiite till...!
 
Hem för grill i vårt lilla paradis, väldigt skönt att sitta ute i värmen. Slappna av efter dagen, med familj och grannar. Lilla Tusse fortsätter vara ute med oss, verkar nöjd efter en stunds sightseeing och lägger sig då i någons knä, lite rädd för galna fiskmåsar som gär utfall. 
 
Så.
Idag en bra dag.
 
God natt❤️

Barfota...det är n...

2 Läs mer >>
 
 
En lång dags färd mot kväll...
Just nu är det ganska mycket av allt, och det känns som att jag inte har full koll på något av det. En känsla av ständigt närvarande förvirring, förvisso lätt förvirring för det mesta men dock. 
Det får ta tid, och jag ger det fram till jul innan jag riktigt kan säga hur det är. Tror att det är rimligt att inom ett halvår få grepp om allt, och att få flyt med alla uppgifter på båda tjänsterna. 
 
Ändå.
Mitt i förvirring och känsla av mindre koll så är jag förvånansvärt pigg när jag kommer hem efter långa dagar. 
Att handla är inget tokhinder, att träna är bara skönt och att som ikväll köra en kvällsmysrunda med bilen tillsammans med min unge känns liksom lätt. Det som är mindre kul är matlagning. Har inte riktigt lust eller energi till den. Funderar på matkasse, kanske varannan vecka, för att få inspiration och förnyelse och det är liksom klappat och klart vad en ska hitta på. Det finns dessutom recept så att vem som helst kan påbörja maten, när en inte gör som jag för det mesta gör: improviserar. Någon som har bra tips om matkasse kanske?! Helst med fisk och vegetariskt mest...!
 
Dags att lägga mig raklång.
Läsa bok och slappa lite innan sömn.
 
Kram o God natt
❤️

Behöver inspiratio...

0 Läs mer >>
 
 
 
Träningspass så svetten rann inledde dagen efter sovmorgon och kaffe...
njutbar träning där rastlösheten i kroppen gav vika efter gårdagen då jag gick två rundor till stan fram och tillbaka för olika ärenden bara för att det liksom kröp i kroppen...har kommit in i stimmet att jag behöver träningen för välmåendet, för knoppen och själen...skönt!
 
Firat lilla mor idag.
Med god mat och fantastisk tårta efteråt i vår trädgård...en fin dag värd att fira eftersom min mamma verkligen alltid funnits och ställt upp, älskat förbehållslöst. Tacksam för att hon finns❤️.
 
Låg i solen nån timme och läste innan suget på att se rododendronbuskarna vid växjösjön tog över, och jag tog mig en fin runda längs sjön. Så otroligt vackert med dessa färger!
 
Kollat en skruvad film, Shutter island, och nu går bästa feel-good-filmen på tv : Mamma Mia. Det var under ett par dotterns och min favoritfilm, vi har nog sett den ett 50-tal ggr och jag får verkligen en speciell känsla av den. Den gav mig då, vilse som jag var, en känsla av jävlar-anamma och livslust och nu ger den mig glädje och skratt. Om du inte sett den, gör det:-)
 
Kram o god natt
Johanna ❤️

Stim för välmående...

0 Läs mer >>
 
 
 
Lördag. 
Helt i min smak. 
Lite sovmorgon men ändå tidigt upp för att suga åt mig så mycket av dagen som möjligt.
Smp o kaffe.
Promenad till torget, för blominköp av ljuvligaste mårbackapelargoner och alysym.
En kaffe på Espresso house med föräldrarna, bland soundcheck och liv i varje gathörn...så härligt! 
Plantering, kaffe och samtal på trädäcket.
Läsning, tupplur och en promenad till stan igen.
Mer musik, funk på PM...stod där en stund och njöt, blev glad i själen. 
 
Har så suttit vid mitt piano ett tag och sjungit och vrålat. Också väldigt bra för själen. Behöver nån konstellation så att jag får utlopp för den energin snart, känner jag. Det har varit uppehåll sen insamlingskonserten i höstas och det är länge för mig som hela livet varit aktiv i olika musikaliska sammanhang. Dags att fundera på allvar, minsann...!
 
Dottern övertog platsen nu.
Pianoplatsen.
Oj vad jag älskar, älskar, älskar det ljudet!!
 
Om en stund ska vi ner på stan, alla tre.
Mat, promenad och ännu mer insupande av lördagen. Fantastiskt skön dag. 
Och jag behövde den så väl❤️
 
Önskar dig en fin kväll!
 
Kram Joey❤️

Helt i min smak.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Igår kväll var vi en hög kollegor som körde ut till landet till ett fantastiskt ställe, där t.o.m. tomten har en igen ingång...
Vi åkte dit för att umgås, grilla och mysa, fick massor av goda tillbehör och väldigt god tårta. Det behövdes träffas, det blev mycket goda skratt. Jag har många fina kollegor, så gott att känna så!
 
Det blev 4 h jobb idag, så får ta en annan helledig dag tror jag minsann. Tror att jag rett upp det som var tvunget i alla fall...
Fick sovmorgon, promenad med dottern och klippning före jobb, och så mors dags-shopping och bra-att-ha-shopping efter jobb. 
Plus blominköp.
 
Så.
Nu kan fredagen börja!
Tror att ett glas rödtjut är på sin plats ikväll till hemgjord pizza. 
Först lite fåtölj och läsning.
 
Kram och god kväll❤️
 
Johanna
 

Nu kan fredagen bö...

0 Läs mer >>
 
Ibland fungerar jag konstigt, tycker jag själv. Efter lång, hektisk dag med huvudet på fler ställen samtidigt, så åker jag direkt för matinköp.  Väl hemma drar jag igång brödbak efter ett himlans gott recept av kollega utan jäst utan bara bikarbonat...dammsög hall & kök under tiden och har nu avnjutit det med mycket smör och ost till kvällsmat! Härligt!
 
Sitter nu med en kopp the, ny bok och bästa killen Tusse. Såååå jäkla skönt faktiskt :-)
 
Vill bara säga att jobben jag nU har känns jäkligt skoj, båda två, men lite mycket så där i början med en ny tjänst där en vill göra det efter bästa förmåga också såklart. Halvmessyrer är inget upphetsande men det gäller att hitta balansen så småningom. Vägen har bara börjat ju.
 
Kram ❤️ Joey

Fungerar konstigt.

0 Läs mer >>
 
Kronoberg igår kväll, efter käk och kaffe på balkongen. Min unge får såna där "åka-bil-längtor" ibland. Ta med bra musik och köra runt stilla dit suget säger. Igår blev det alltså slottsruinen, där det var så lugnt och stilla, vattnet spegelblankt och himlen ljust rosa. Så vackert! Så bra ibland med de där längtorna:-)
 
Träning efter långjobb, välbehövligt och skönt. Lätt frustration över lite olika saker idag, men försöker att släppa det nu. Nya tag, nya lärdomar, ny klokskap...!
Att svettas som ett as, ta ut sig riktigt - det är bra medicin! 
 
Balkongkäk ikväll också.
Mysigt att sitta där, titta ut på grönskan...
bara va i vilan efter ett dagsverk med mycket samtal.
 
Kram på kvällskvisten!
 
Joey ❤️

Köra-bil-längtor

0 Läs mer >>
 
 
Mellan träning och promenad har jag idag läst. I solen. Alldeles ensam mesta av de timmarna, vilket idag passade mig bra för mitt "mood".
 
Gick i bokhultet idag igen.
Utan hörlurar, lyssnade på fåglarna. 
På det tysta i en skog. Det är som ett speciellt ljud i sig, tystnaden.
Det är slående vackert ute, detta gröna som sjunger liv och lust. Som nästan spritter.
Att bo så här mitt i stan med närheten till detta sköna är en ynnest!
 
Ökade takten i min löpning idag.
Min hälsena ogillade visst det, hoppas den är pigg imorgon för att på tisdag kunna träna igen...!
 
God söndag till er!
 
kram Joey

Slående vackert.

0 Läs mer >>
 
 
 
Regnet var tämligen massivt en stund igår kväll...
förhoppningen infann sig att det kaaaaanske kunde va varmt sommarregn så ungen hoppade ut som en yster kalv på balkongen bara för att 20 sekunder senare konstatera, illblöt, att det INTE var varmt. Det var snorkallt men dock ösregn. Och alltså lite barndomsminnes-mysigt:-).
 
Att ha extralång helg är gott.
Rörde ihop frallsmet igår kväll, som jag i morse smög upp och bakade ut bara för myset att servera nybakade frallor med doft som fyllde huset. Riktigt lyxigt! Dottern kunde behöva extra energi inför dagens dansuppvisning ju!
 
Även det är liksom den sista.
Mycket nedräkning nu. Av vad som görs för sista gången i ett sammanhang. En era tar slut och en annan börjar. Mannen och jag konstaterade att tusan vet, hur det blir i höst, hur barnen kommer att va här eller var. De växer, väljer själva och flyttar...
 
Det är tur att vi har varann, min pärla och jag.
Gått i bokskogen idag, verkligen så ofantligt vackert! Fåglarna tjoar, tystnaden från annat brus är väldigt påtaglig. Grönt, livsgivande och liksom hoppfullt. 
 
Kram ❤️

Sista gången.

0 Läs mer >>
 
 
Jeeeesus vad skönt med ledig dag efter intensiv vecka!!
Gick upp halv 7, tog frukost m dottern och tog mig sen till träningslokalen för löpning -och styrkepass. Otroligt skönt att min kropp är samarbetsvillig och utan större allergipåslag. Ökade löpningen från 2 till 2.5 km, och det känns riktigt bra. Nästa vecka ökar jag lite till:-)
Jag gillar att toksvettas vid träning och det gör jag med lite spring i benen.
 
Nu är klockan bara förmiddag och jag har tränat, fixat mig och handlat på maxi, hängt tvätt och vikt tvätt, städat toaletter...check! Nu fåtölj, Veronica Maggio och bok (ja, och katt såklart!)...
fantastiskt, jävla, skitskönt - helt enkelt!
 
Ser fram emot lunch med svägerskan på Tak om ett par timmar.
En sån ljuvlig dag!
 
Kram och fin fredag till dig!
❤️

En sån ljuvlig dag!

0 Läs mer >>
 
Trädgården är en liten oas, dag- som kvällstid. Även om en inte sitter ute så är det gott att titta ut. För varje dag händer lite nytt, nya växter tar sig, mer blomning...
 
Tittat på några avsnitt av kul serie med dottern ikväll, Freaks and Geeks. Gjort egna falafelrullar fast med köpta falafel. Vitlökssås, spenat, falafel, parmesansås på tortillabröd som rullas ihop...gott!!
 
Bra kväll efter lång, rätt förvirrad dag emellanåt. Jag glömmer, eller vet inte ATT vissa saker ska göras och blir påmind (tack gode gud), nya saker dyker upp som på nåt sätt bara måste lösas...typ hela tiden. Det är roligt, och så småningom sätter det sig nog men det tröttar hjärnan onekligen. 
 
Diskussioner vid matbordet om feminism, skola, mat...serier sittande bredvid min stickande unge och katt i knät....
Det fyllde på med energi! 
 
Kram ❤️
 
 

Rätt förvirrad.

0 Läs mer >>
 
Det här, mina vänner, är min käre far som idag firar sin sjuttiosjunde födelsedag. Som liksom lever och har hälsan, är pigg och alldeles jättefin!
För tre år sen trodde vi att det var slut, att tids ände för hans del hade kommit. Men tji fick den tiden! Läkarna i Berlin gjorde underverk, ambulansen var förmodligen skitsnabb, turen och grundkonditionen och stjärnorna ville annorlunda. 
Är så otroligt tacksam för det, att få ha denna viktiga människa i mitt är en ynnest!
 
Firat har vi således gjort.
Med fantastisk mat, diskussioner, ostkaka och vin, hurrarop och mys.
 
Tack❤️
 
Joey

Tji fick tiden!

2 Läs mer >>
 
Du skulle stått på din balkong, eller kanske stått bredvid utmed gatorna och lett och hejat på. 
Du hade gillat färgerna, glittret, glamouren, musiken, alla människor som går med en gemensam tanke. Ett mål. Du hade tagit in, tyckt om. Öppnat upp.
 
Tänker ofta på det du gav när du levde, och det du lämnade efter dig.
Förmågan att vara öppen mot andra, alltid vänlig, hellre frià än fälla. Kunde du hjälpa så gjorde du det. Det var liksom en grundläggande inställning, som har följt mig genom livet.
Om jag klagade över någon så hade du alltid en förmåga att försöka se det från ett annat perspektiv, se det goda i varje människa.
Beundrar den förmågan att ta in människor på det sättet.
Att hellre välja att se det goda även om motsatsen visas. 
 
Det finns alltid nyanser, många olika färger i en människa.
Och du valde att se de klara färgerna.
Det var så du var.
Som en lysande stjärna i guld, rött och guld. Bärnsten. 
Kära lilla farmor. Du var så väldigt mycket.
 
❤️
 

Klara färger❤️

0 Läs mer >>
 
Prioriterade att göra potatis- och purjolökssoppa och sitta och snacka med min unge istället för att träna efter jobbet. Skjuter på det tills imorgon. Soppan blev riktigt god, stunden skön och efterhäng i soffan lika gott.
 
Den bjöd på Searching for sugar man, en film om Sixto Rodriguez. Om en sjuhelsikes musiker, som i Sydafrika blev stor, ansedd som riktig kult medan han i USA inte sålde nåt alls. "Tvingad" att leva på vanlig lön som byggarbetare i staden Detroit, men åkte till Sydafrika ett 30-tal ggr och sålde då fullà hus. Blev hyllad som en ikon.
Märkligt. En fängslande historia om en man som ändå valde sin väg.
Som kanske valde en annan rikedom i sitt liv.
Och som har gjort en himla massa bra låtar.
 
Det är fascinerande hur människor gör sina val.
De vet bara själva vad som styr dem, vad som leder de in på olika spår. Och för oss som tittar på, utifrån, är det en lärdom.
Vårt perspektiv är annorlunda, och därför inte deras måttstock. Vi får göra våra val, utifrån de vi är och vill, känner och drömmer om.
 
❤️
Kramar Johanna

Valde sin väg.

0 Läs mer >>
Prydnadsapel 
Tulpaner och typ gräs.
 
Loppisfynd: våg.
 
Är så glad för trädgården och allt som blommar...otroligt fint tycker jag. Vilsamt att bara sittà där, och titta på allt. Njutning för själ, kropp och knopp onekligen. Prydnadsapeln är min favorit, så fin när den blommar! 
 
Idag är det en riktig seg-söndag. Mörkt, kallt och regnigt. Tränade högst ofrivilligt på förmiddagen efter 10.5 h sömn, var seg och tung i steget och armarna...nåja. Imorgon är en annan dag.
 
Tvättat, varit på utflykt till loppis i Ör och handlat lite. Plockat rabarber i trädgården och snott ihop en rabarberpaj...doftar ljuvligt i huset just nu. 
Sätter mig lite.
Billy Joel i ljudsystemet.
Tusse trampar sig fram på min mage...
Patti Smith vill bli läst.
Just nu är slö dag ok.
 
Pöss ❤️

Seg-söndag och lop...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Fredagkväll. Spontangrill med mina parenteser, och premiär för Tusse att vara tillåtet ute. 
Gick där i godan ro, nöjd och glad som det verkade, la sig sen i husses knä när fiskmåsarna attackerade för vilt...
Mysig, skön och god kväll. Så tacksam för mina fina föräldrar ❤️
 
Idag, en bra dag, med sovmorgon och bilbesiktning som gick fint...
Pride-festival med tusentals medverkande. 
Sång, musik, ballonger, glädje och kärlek för allas rätt att älska den en vill. Viktigt budskap mitt i all glitter och glamour. Att du är ok, oavsett. I världen är det ingen självklarhet, tyvärr, även om det borde vara varje människas enskilda rätt att älska precis vem fasen som helst. Ingen har ju med det att göra...ingen skulle behöva bry sig ett spår. Vad lätt och bra det hade varit om människor skulle förstå det. Om de skulle bry sig om viktigare saker och respekterade varann och sig själva istället.
 
Kärlek är ju vackert.
Punkt.
 
❤️

Kärlek är vackert.