0 Läs mer >>
 
 
Mitt ogillande av pelargoner börjar så smått gå över i ett gillande. Särskilt engelska pelargoner i tvåfärg.
Det finns en förklaring till att jag i 25 år verkligen ogillat dessa blommor efter att ha vattnat 100-tals, klippt ner de och ställt de för vinterförvaring och sen till våren burit upp de igen. Efter klippning satte sig dess inte goda doft i huden - omöjlig att tvätta bort...blä! Många var de fina penchos jag har vattnat, ansat och burit dessa blommor hos.
 
Precis som äkta mattor. 
De kunde verkligen lukta ogott även de, men inte av pelargonart. Men ogillandet av de har inte gått över på något sätt. Dels är de tunga as, som jag som ung, späd brutta på vintern bokstavligen släpade ut i snön. Vände de upp och ner och typ piskade skiten ur dem! De blev hyfsat rena o doftade gott. Snön, kan jag tala om, blev definitivt oätlig! 
Efter piskandet skulle matt-helveeeetet rullas ihop och släpas samma väg tillbaka. Mediumkul syssla av annars väldigt bra o kul arbete!
Men äkta mattor i mitt hem? ALDRIG!!!!!
 
Kram o God valborg
önskar nagellacksmålaren (det är ju helg faktiskt så det är lite nurse-porn)
 
❤️

Pelargoner & Äkta mat...

1 Läs mer >>
 
 
 
Trädgården börjar formas så smått, och mer ska det bli då äntligen bygglovet är klart:-)!!!
Kände för att skåla för det ikväll så det blev bubbel med bästa grannarna i vårt lilla kollektiv, och när vi ändå skulle göra det så varför inte grilla också...? 
 
Passar på att göra reklam för Scans högrevs burgare 99% kött, salt o peppar som enda ingredienser. Riktigt bra! Till det lite grönt, hummus och tomat....fint som snus (Vilket jäkla uttryck för snus är väl ändå inte FINT på nåt sätt? Själv skulle jag förmodligen kräka ner hela trädgården om jag provade, så FINT?!?!)
 
Läste just en härligt fin och rörande kommentar från en läsare av min blogg och vän....tack!
Ibland gör sådant så gott, idag var en sån dag!!!
 
Efter kollektivmys sitter jag m katt i knät o dottern bredvid. Har serien Suits på, som jag slötittar på medan jag njuter av att värmen sakta återkommer i min lekamen.
 
Kramar ❤️

Kollektiv och snus......

1 Läs mer >>
 
Jag är långt ifrån fullkomlig, att en kan  tycka och tänka en hel del om mitt liv och leverne eftersom jag har det väldigt bra. På många sätt. På nåt vis verkar det ge andra legala skäl att tycka mer om hur detta liv levs, hur jag väljer att göra med saker och tycka. Agera. 
 
Men jag lever mitt liv så sant jag kan, utifrån vem jag är och vad jag känner är viktigt. 
Jag försöker ge andra ett vänligt ord, och konstruktiv kritik för de som ber om det, annars lyssnar jag. Försöker finnas och visa det så gott jag kan och med det jag räcker till. 
Får jag till mig något om min egen person, mitt agerande överväger jag det som lyfts och försöker arbeta med det jag anser jag bör ta tag i. Jag vill gärna må så bra jag kan, vara så bra jag kan och göra så bra jag kan. Det är min ambition, som ibland lyckas och ibland lyckas mindre bra.
 
Jag har vissa sår som gör att jag kanske inte alltid är den jag vill vara, eller handlar som jag vill men intentionerna finns. Jag försöker jobba med mig själv, förändra mindre roliga egensksper och beteenden. Försöker ändå hjälpa människor omkring mig med det jag kan. Ni vet, le o säga hej till människan utanför affären, ge ett bidrag, ett äpple eller köpa en tidning.
Det är så lite men kanske betyder det nåt. Jag gör det inte för att få en guldstjärna eller hurrarop utan för att jag kan. För att jag ser att jag verkligen har det så himla bra.
 
Tittade på nyheterna om Nepal o jordbävningen igår, och liksom andra förfasades jag över det obeskrivliga. Fasansfulla beskrivningar om hur människor på morgonen ropat från massorna men utmed dagen tystnat....
vi kan göra nåt. Om än så lite.
En liten droppe blir till slut ett hav:-)
 
Kramar ❤️ Joey

En liten droppe.

0 Läs mer >>
 
 
 
Från sol, vänner, tapas och skumpa till vardag, ungar och kelna djur, tvätt och matlagning.
Kontraster som är lika angenäma fast på olika sätt. Fick en stund med min fina unge på Grand, shoppade smått, tog en fika och pratade. 
Sååå mycket värt, dessa små stunder.
Dessutom fick vi besök av äldsta dottern i bästa Pippi-stil komma ridande på häst! 
 
Ligger just nu i sängen o njuter. Den är verkligen så skön, min lilla säng!!! Få som slår den vill jag lova. Dessutom innehar den lyxen att va höj- och sänkbar som är perfekt vid klenlungsdagar.
 
Dags för sömn och vila för att imorgon kunna ha fullt fokus på studenternas kliniska examination. 
 
Natti❤️
 

Angenäma kontraster.

1 Läs mer >>
 
Vaknat precis.
Och tänker att jag varit väldigt bra på att bara vara denna helg. 
Njuta, följa med i det som händer/inte händer utan stressad själ. Det finns onekligen inte mycket att bli eller vara stressad över här och det är bra att landa i ibland.
 
Som "duktig flicka" (eller mer "hysterisk flicka") är det nog uppenbart med det behovet, att komma ner i varv förutom att arbeta med syndromet så klart.
 
När vi är iväg är ordningen på hotellet som en tonårings typ. Och just då är det ganska befriande även om det är tokstressande hemma. Jag tänker att det har att göra med att jobb och vardag är rätt stressande, o att jag därför behöver ordning hemma. Lugn liksom. 
Det finns säkert nån diagnos på det:-)
 
Nu är det dags för dusch, en promenad till juste frukostställe och sen en utflykt till Santa Barbara- vackert ställe med magiskt utsikt!
 
❤️
kramar Joey
 

Någon diagnos...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
Soldis och behagligt väder. 
Stilla promenad och lite shopping, en kaffe här, någon liten matbit där, lite siesta innan middag och mys. 
Charmiga hus, mysiga torg, medelhav.
Summan är GOD. Väldigt god. 
Goda vänner, härligt ställe och skönt liv.
Jag har det just nu väldigt bra!!!
 
❤️
Puss!
 
 

Summan är god!

0 Läs mer >>
 
 
Igår kväll blev jag utbjuden på krogen.
Åt god röding, fick trevlig service (om än lite långsam), hade sköna samtal och skrattade gott. Tack min bästa pärla!
En spontan och go kväll!
 
Idag fick jag åter en utmaning då läraren/pedagogen/den riktigt kunniga var sjuk. Det ställde krav på mig och åter kände jag att jaaaa....hm.....tillräckligt bra är också ok!
Pratat patientfall utifrån akutsituationer: om någon tokblöder, om någon får en kraftig allergisk reaktion/anafylaxi osv...vad gör jag då? Hur många personer vill du ha till hjälp o vilka insatser kan du göra innan läkaren kommer? Vad Händer i kroppen? Vilka kompensationsmekanismer drar igång...?
Som sagt. Tillräckligt bra. Är. Oxå. Bra. 
 
Min pose är rätt skön.
Efter strykning, lite packning, nagellacksfix, torskrygg med champinjoner, soltorkade tomater, bladspenat och paprika...sitter jag nu m öronen mot hockeyn. Katt i knät. Och snart bok.
Gott så! 
 
❤️
kram

Min pose för kvällen.

0 Läs mer >>
 
 
Premiär för födelsedagspresenten igår kväll: råsaftcentrifugen. Äpplen, apelsin, morötter, citron o bladspenat fick vimla runt och kom sen ut i god, "juicig" form enligt önskemål.
Prövade ny rätt också från veggoboken: majsplättar på majsmjöl, kokosmjölk, ägg o majs. Väldigt gott! Kryddade med sweet chilisås o timjan. Rek verkligen den kokboken, kul med nytt:-)
 
Nu sitter jag här på min kära balkong igen, eftet jobbet. Så skönt att njuta i solen. Av solen. 
Har en del tankar med mig från eftermiddagens utbildning i Motiverande Samtal. Två riktiga inspiratörer höll i den, och kontentan var att lyssna. Lyssna. Lyssna. Fråga sen om du får komma med dina upplevelser, dina tankar men framför allt lyssna in. Som ssk är vi nog ofta lösningafokuserade. Vi vill hitta lösningen, det är mycket av vårt jobb, men ibland krävs lyssnandet mer. På nya sjuksköterskor, på kollegor, patienter. Så klart. Men så bra att bli påmind.
 
Förmiddagen bestod av examinationssamtal tillsammans med student och patient. Jag sitter med som observatör, o reflekterar sen med studenten vad jag såg och hörde. Fångade hen upp tråden, luskade vidare, hörde hon att patienten tvekade och inte riktigt ville dela med sig eller vågade inte studenten gräva vidare i det som just togs upp...? 
Det är alltid spännande samtal, och en ynnest att få ta del av.
 
Dagens citat: "Jag är så nöjd med allt i mitt liv. Det är en sak bara: det är för kort".
 
❤️
pöss 

Dagens citat.

0 Läs mer >>
 
Solstolar på plats för att välkomna oss hem efter jobbet....och idag har solen verkligen varit vänlig. 
Nyttjade dock balkongmöblerna idag, jag har alltid älskat balkonger!
 
När jag var liten minns jag atr mammas o pappas kompisar bodde i lägenhet i det lilla samhälle jag kommer ifrån. Lägenhet! Så häftigt!
Att få gå upp i trapphuset näst högst upp, gå in genom den bruna dörren med titthål i, det var lite magiskt. Och så detta: balkong! Att få kliva ut där, på en liten söt balkong kändes som en annan värld. En rätt häftig värld, för en som är uppvuxen i hus med trädgård. Utan balkong.
 
Senare när jag gick högstadiet var det dags igen, att umgås med vänner som bodde i lägenheter i ett område där det var flera hyreshus. Bara det var ju exotiskt!
Och givetvis hade de balkong, och draperier in till sina rum med träkulor. Ni förstår ju själva hur häftigt det var:-)!
 
Sen jag flyttade hemifrån för 25 år sen har jag haft balkong i 23 av de. 
Och jag gillar det mycket.
Höjden. Utsikten. Att få sitta där och insupa värme, sommar och bokstäverna från en bok.
Det kan knappast inte bli bättre även om solstolarna är på plats!
 
❤️

Balkongens lov.

1 Läs mer >>
 
 
För en stund sen var jag väldigt gnällig.
När jag kom hem gjorde jag läxan väldigt dåligt och hade fått underkänt från terapeuten.
Att kliva över, låtsas att inte se, låta vara...det gick dåligt. Jag såg liksom saker studsa mot mina ögon, och nästan ropa högt att "ta bort mig, städa här, fläck bort, grus väck". Ni som vet vad jag talar om förstår precis. Jag är inte ensam, har jag förstått. Och det gör sig än mer påmint när kraften är dålig, övertiden högre och själen stressad. Inte så märkligt kanske.
 
Nu har jag dock röjt undan, ätit lite och ska ta mig en dusch och en stilla stund med bok.
Det har tagit energi ett par dagar.
Grubblet som gör sig påmint.
Om förgänglighet, tanken om att nästa generation- det är vi själva. Tänker på de som är före, hur tänker de?! Min lilla farmor som alltid sa att "här inne är jag bara 25" och tog sig på bröstet.  Det är väl så, att åldern bara är en siffra. En konstig sådan, som kanske inte alltid hör ihop med känsla inuti.
 
Trots det hade jag en fin dag.
Med sol, god mat, fina presenter, älskad familj.
Min siffra fick ett år till. Visar medelålders-siffra. Så väldigt konstigt.
Jag är visst också ungefär 25.
inuti:-)
 
Ute i vår trädgård händer det saker, skönt och glädjande att se! Ser fram emot rabarber, vinbär och blåbär att äta. Fina växter att njuta av.
 
 
❤️

Inuti.

0 Läs mer >>
 
Frukost på balkongen idag, premiär för just detta både för i år och också på denna balkong. 
Underbart stilla ute och värmande sol.
Satt stilla där ett bra tag, så skönt. 
Insöp lugnet. Fågelsången.
Tacksam att få sitta där, få göra just detta, men också med en oro. 
Den där ovissheten och oron över att saker kan förändras snabbt. 
 
En vemodig känsla denna dag, som jag inte riktigt får grepp om.
Den får väl helt enkelt vara där tills den vet var den ska ta vägen.
 
Pöss på er ❤️

Vemodig.

0 Läs mer >>
 
 
 
En vacker förmiddag med solsken, promenad och samtal med finaste sambon. 
Balkonghäng en stund, dessertfix och lite städ.
Besök av finaste pappsen, som Tusse genast anföll....:-)
 
Tankar som ger vetskap om att inget är för evigt gör ibland så väldigt ont. 
Tänker inte de hela vägen men förnimmer de emellanåt. När allt inte står riktigt rätt till kommer de såklart I än högre omfattning.
Ibland vill och önskar jag att tiden kunde va evig, och att alla älskade människor omkring mig fick vara kvar här. På denna jorden. I nuvarande form. Finnas här, som vanligt så jag kan prata med de, krama om och pussa de. Visa att de är viktiga.
 
Vissa saker vill en inte tänka på.
Medvetenheten om alltings förgänglighet finns dock där ändå. Säkert med tanke på mitt arbete där det på nåt sätt alltid finns närvarande.
 
Det gäller att suga på livets karameller och försöka välja de med god smak så ofta som möjligt....!
Kram och tanke till stjärnorna om bättring, kärlek och långt liv.
 
❤️
 
 

Bättring, kärlek och ...

2 Läs mer >>
 
 
 
Så var det då fredag, så skönt!
Ibland är det skönare än skönast o så var det idag. 
 
Med vetskapen att få förmånen att gå på Bangladesh-soaré m ungens skola. 
Faktiskt en helt fantastisk, känslosam och sååå fin upplevelse.
Jag är en stolt mamma, en glad mamma som undrar var i hela världen hon plockar rösten ifrån. Känslan. Så gott!!
Dessutom samlades över 20000:- in till vänskolan i Bangladesh. Den summan innebär 4 års skolundervisning där, så härligt initiativ och fin handling. Tack❤️!
 
Världen blev just nu lite ljusare!
 
Joey ❤️

Världen blev just lju...

0 Läs mer >>
 
Mitt lilla huvud har gått på högvarv idag! 
Kvart i 7 fick jag mess av min eminenta Ulve-lärare som är sjuk. 
Kl 8 börjar yrkeshandledning med 6 Kunskapstörstande studenter. 
Hur lösa! Vad göra! Ja...kavla upp ärmarna, andas och kör. 
Utan kanske poängberäknade högskolepedagogik så körde jag efter "tillräckligt-bra-konceptet".
Jag gjorde det med min erfarenhet som grund och med hopp om minne, och jag tror det var ok. Studenterna var engagerade, det var bra samtal och reflektioner, högt i tak och en rolig dag. Det kommer en en bit på.
 
Bra avslut på ovanligt fokuserad dag: afterwork med goa kollegor. 23 pers samlade för att äta, dricka gott och tjöta i några timmar. Efterlängtat att få sitta ner i lugn, prata skit och må bra!
Har dessutom druckit en ny öl, ny för mig i alla fall. 
 
Nu sover jag snart Törnrosasömn.
Undrar om hon snarkade...:-)?
 
Pöss

Törnrosasömn.

0 Läs mer >>
 
Lite tröttigt idag på morgonen, två kaffe sen blev jag lite piggare och kunde ta tag i dagens utmaningar! 
 
Mycket funderingar idag.
På saker som händer, mindre o större. Saker som behöver lyftas, diskuteras, funderas över o reflektera över. Vissa saker behöver tas med en gång, vissa behöver tumlas runt innan de kommer ut. Vissa praktiska saker kan lösas relativt snabbt, andra behöver såklart mer noggrann tanke innan verkställande. 
Kreativa samtal med goda kollegor För att få rätsida på tanken.
 
Tankar återigen om bemötande.
Att försöka prata utifrån hur en själv upplever eller känner det, för att inte uppfattas som "påhoppare" som snarare stjälper. 
Att försöka möta som en själv vill bli bemött. 
Känna att det en själv säger är viktigt och räknas, bli lyssnad till med respekt.
I arbetet framför allt, där professionellt bemötande är oerhört viktigt, så de jag möter känner tillit. Förtroende. Trygghet.
Att de vågar komma med sina tankar. 
Så väldigt viktigt att viljan att liksom göra gott finns. Jag tror att det är där allting börjar, för att kunna göra ett bra arbete. I alla fall i min bransch!
 
❤️
 

Viljan.

1 Läs mer >>
 
En fin skjorta kom på posten häromdagen. Från min gode broder, som alltid varit en baddare på att shoppa till mig! Så kul:-)
Mysigt att få lite flashbacks gällande skjortor, så som jag faktiskt typ alltid såg ut för en sisådär 20 år sen. Det funkar än! Alltså, enligt mig.
 
Har idag varit överallt och ingenstans, tänkt till o funderat om, haft reflektioner med studenter och jobbat i omvårdnaden med lite handledning och handräckning, punktinsatser....Har gjort en hel del nytta. Helt enkelt.
 
Varit på undersökning för egen del idag. 
Det är rätt nyttigt egentligen, för att möta andra sidan liksom. Uppleva hur betydelsefullt bemötandet är, hur en själv vill bemöta patienter och närstående. Att vara i en utlämnande situation som det innebär att vara patient, är också nyttigt. Inte kul men nyttigt. För att känna sårbarheten, och hur viktigt det då är med minsta ord, förmedlandet av en känsla. Trygghet.
 
Viktigt att bemöta medarbetare och studenter på bra sätt, försöka ge en bit av sig själv och vara tillgänglig, lojal. ärlig, självklart. Och att vara rädd om - precis som en själv önskar känna. Att kollegor vill en väl, är rädd om en. Så viktigt det är med bemötande, på alla håll. Mot de vi möter. 
På jobbet, hemma, på stan. 
Så lite gör så mycket.
 
❤️

Så lite gör mycket.