0 Läs mer >>
 Morgan Freeman
Judy Dench
Julia Roberts

Madame Tossauds besöktes idag. Riktigt kul upplevelse faktiskt där vi träffat många höjdare. En av mina absoluta favoriter, Morgan Freeman var där bland annat. Gillar honom som skådis och älskar hans röst! Johnny Depp...och Julia Roberts. Fick slita mannen därifrån!!

Nu sitter vi vid vattnet i Hyde Park i 27 graders värme, och väntar på mat och VATTEN! Imorgon lovar de 35 grader, tur att det ändå fläktar en aning. Som jag alltid säger så är det betydligt bättre att svettas än att frysa.

London kan jag verkligen varmt rekommendera. Det är vackert, trevliga människor, mycket att se....Och Hyde Park är en riktig oas mitt i stan, som stänger ute ljudet från bilarna helt. Här kan en också spana på folk, som går och springer, ligger o läser, Njuter av en ledig stund, lunchar och har det fint. Olika stilar, och hur en del springer som galningar medan andra lufsar mer i sidled och även uppåt. Kul att kolla!

Ikväll blir det musikal, väldigt najs:-)

❤️

 
 
 

Bättre att svettas:-)

0 Läs mer >>
Dante o Frida ❤️
 
Gårdagen innehöll träningspass (fet träningsvärk idag!), lunch hos paranteser och trevlig pratstund, kaffe o mandelbakelse med jordgubbar...en skjutsning till obygden av äldsta bonusdotter o hennes snubbe. Lite sightseeing helt enkelt. 
 
Fick rå om min bonusson, Dante, några timmar också. Med prat, mat o kärlek. Fått titeln förstemamma när mamman nu flugit iväg söderöver. Hederstitel, helt klart, även om jag kanske inte behövs jättemycket så finns jag ändå där. Ifall. Han antar nya utmaningar med flytt till egen lägenhet medan mamma åker iväg på jobb. Ny era, nytt fokus. Efter tillvänjning blir det nog bra det också. Det är dessutom krypavstånd till oss:-)
 
Nu är vi redo att snart lyfta till London, medan bonusson o äkta unge ser till det därhemma. Lite trött efter tidig revelj, onekligen. 04:30 är tidigt till och med för mig!
 
Kram ❤️

Prat, mat o kärlek.

0 Läs mer >>
 
 
 
Ljummen vind idag!!
Så härligt att gå fram o tillbaka till träningen och inte uppleva kyla o isande vind. Det finns nog hopp minsann:-)
Tog en kopp The på balkongen efter dusch o innan lunch hos paranteser. En skön liten stund. Fick dock sluta dricka theet (?) då jag fick toksvett! Naglarna piffade, fötterna insmorda och jag doftar godare än efter träning, helt klart. 
 
I veckan  som kommer ska jag o Pärlan själva mysa. Viktigt o skönt, att bara vara vi ibland. Promenera, se musikaler, sightseeing-flanering, shopping, ett glas rödtjut vid nån utekrog....kunna va tysta ihop o kunna prata ostörda. Ibland blir vardagen ett monster tänker jag. Som äter upp energin och buset, glimten av livslust. Jag tycker ändå att vi är bra på små karameller men vi kan bli bättre på det. Som de allra flesta, skulle jag tro. 
 
Gårdagen var en, mestadels, fin dag. Fika med vän, promenad, på kvällen bonusson o hans mamma som kom på besök. Behövde fylla på mat mitt i flyttstök. Denna dag har också fyllts med goda saker: träningspass, lunch hos föräldrar, Dante på kaffe o kvällsmat tillsammans med oss. Packning, musik och en liten biltur till landet med äldsta bonusdottern o hennes kille.
Prat, sol o kaffe. Det finns många bra saker att vara tacksam över❤️
 
Joey
 
 

Många bra saker.

0 Läs mer >>
skönt lä igår fm.
Garage är verkligen på G...!
 
Motionsrundan igår var så skön, lagom väder som sen gav en stund i lä i vår lilla kryddhörna. Vilken tur att vi gjorde en bänk där i hörnan så att vi kan nyttja den....gott!
 
Semester är skönt...att inte behöva ställa klockan utan vakna av sig själv, vilken lycka! Jag vaknar ofta tidigt ändå men som idag sov jag som en stock till nära nio:-) 
 
Sitter på ett cafe o inväntar en god vän, efter frulle och Smp hemma. En bra lördagsstart!
Gillar den här bakgården, coola hus med mysiga lägenheter. Charmigt, gammaldags. Ser på lilla fågeln som sitter o tvättar sig. Typ gråsparv tror jag. Hen ser ruggig ut, i behov av ett bad? Högst intresserad av vad jag eventuellt snart kommer att ha framför mig, verkar det som. Kanske blir det en smula till hen?! 
 
Längtar efter riktigt soligt väder, med tid för solstol och läsning, småprat o kaffe i lugn o ro. Det är bästa vilan tycker jag! Den verkar komma ändå, sommaren. Ser fram emot det!
 
❤️Joey

Ser fram emot.

0 Läs mer >>
 
 
 
I vår trädgård är det idag varmt.
Sitter efter promenad i vår fina stadsdel, o njuter av sol och kryddväxter, lä och att kroppen fått sitt. Jag har sagt det förut men oj vad mycket bättre min kropp o knopp, själ o hjärta mår efter att jag kommit igång att verkligen träna regelbundet. Så skönt när det blivit ett behov att ta i lite mer, utmana mig själv lite.
 
Inga stora planer idag heller, skönt att börja semestern så här. Med nedvarvning liksom. Så himla välbehövligt att jag nig knappt själv förstått hur välbehövligt det varit. 
 
Vill verkligen rekommendera er att gå på Palladium och Växjö Pink Floyd Orchestra! Var där igår med sambo, lillbonus och goda vänner....det var magiskt bra. Så otroligt många duktiga ungdomar vi har i denna stad-häftigt! Maffigt, snyggt, finstämt, musikaliskt o sprakande bra!
En verklig karamell!
 
Nu dags för andrakaffe o mer Pink Floyd:-)
 
Kram❤️

Inga stora planer.

0 Läs mer >>
Nyklippt unge:-)
Myshäng en vardag
pretending sommar.
Dags för ny bok.
 
Onsdag igår, som innebar klippning av unges hår. Konstaterade att snart e hon lika kortklippt som jag:-). 
Chill med goa brudar på stans mysigaste fik/krog, med god veggoburgare och rödtjut, prat och skratt. Förgyller vardagen med dessa små dejter!
 
Idag skiner solen lite o jag försöker låtsas att det är varmt och balkongväder. Med filt omkring mig så funkar det ganska bra men blåsten är lite snål minsann. Precis avslutat Jojo Moyes senaste bok o påbörjar nu en ny bok av Sigge Eklund. En chill dag, handlat på fm, käkat lunch m garagebyggarna men annars en chill dag, med bok innan Pink Floyd Tribute-konsert ikväll med goda vänner. Också en förgyllning i vardagen!
 
Vad har ni för nåt som förgyller er dag?
Hoppas ni tar vara på det som finns omkring er. De där karamellerna som är viktiga att suga på.
 
Kram Johanna ❤️

Förgyllning.

0 Läs mer >>
Svettopass på gymmet idag.
Tusse.
Ny matta i hemmet gläder.
 
Vi pratade minnen i morse.
Om vad vi själva minns från att vi var 11 år, som yngsta tjejen i huset är. Vaga minnen, episoder och situationer som poppar upp men ingen tydlighet. Precis som ännu tidigare minnen bara gör sig påminda som sekvenser i livet.
 
Tänkte minnen vid träningen idag. Blev nästan meditativt. Goda minnen.
 
Som badplatsen vid sjön Möckeln med farmor. Hur vi bytte om i träomklädningsrummet med klassiska hål mellan killarnas o tjejernas omklädningsrum. Hur jag då sa till min farmor att hon hade "så långa bröst". Som ett konstaterande och säkert utan värdering. Det skrattade vi åt många gånger i vuxen ålder. 
Omklädningsrummen såg förresten likadana ut där jag var uppvuxen. Tyckte aldrig om den typen av omklädningsrum. Det kändes sunkigt. Ofräscht. Och var förenat med ilska när man såg någon kika in genom de där förbannade hålen.
 
Jag har minnen från semestrar, jular, när pappa blev dränkt i måsskit vid en brygga i typ Strömstad o jag skrattade som en tok. Jag tror inte att han gillade det lika mycket. Vi åt mjukglass minns jag som påminde ganska mycket om det pappa just dränkts i:-)
 
Känslan är en bra barndom, föräldrar som funnits o älskat både mig o brodern. Skönt att känna så, att ha den känslan även om minnena över tid är vag. Lite sorgligt att tänka att barnen inte kommer minnas så mycket senare. Där de är nu blir små puffar av minnen, inte som ett sammanhang. 
 
Hoppas känslan kommer att finnas med.
Av kärlek, små goda puffar. Trots allt.
 
❤️

Små puffar av minnen.

0 Läs mer >>
 Finisar på balkong.
Äng mitt i stan.
Älskelsen vid vattentornet.
 
På min förmiddagspromenad igår gick jag mitt i stan, mitt vid en äng och njöt! Det gillar jag, när naturen i viss mån ser ut som på landet, närheten till skogen finns men ändå finns skogen typ mitt i stan. Kan tro att jag är uppvuxen i storstadens larm och asfalt men se det är jag inte. Jag finner dock bara inget nöje eller vidare mys i lantlivet, även om jag verkligen kan tycka att det är vackert med omgivningarna. Men jag trivs inte. Det lockar inte, och får mig snarare att bli uttråkad och ledsen, rastlös medan jag i stan kan söka mig dit - när, och om, jag vill. Då uppskattar jag det dessutom! 
 
Vattentornet for vi till i ett infall, dottern o jag. Kastade sten o sjöng, tjoade o skrek - härligt! Jag körde sommarskriket!
 
Tisdag idag.
Lite ärenden på stan, bankärenden o biljettköp till Pink Floyd Tribute som går ons-fre, blomköp o annat smått. 
Med goda kollegor till annan kollega ikväll, för lite tjat o mys. Blir bra! 
 
Nu en andrakaffe o Faktumläsning. 
 
Ha en fin tisdag o kom ihåg regnjackan!
kram Joey❤️

Mitt vid en äng.

0 Läs mer >>
Bild på en del av trädgården.
Målarkaos.
Bra bok.
 
Det här vädret är ett hett samtalsämne. 
Tämligen opålitligt med tio minuter sol och sen en regnskur, eller både regn och sol samtidigt. 
Det är ändå rätt behagligt. Temperaturen alltså. Men visst, 22 grader o sol mestadels hade inte gjort ont. Det här är min egentliga första semesterdag, så jag hinner nog med lite sommar tänker jag. Framförallt ska jag repareras och njuta min ledighet:-)
 
Tittade på en film igår kväll; Förr eller senare exploderar jag. Läst boken innan, och rekommenderar både den o filmen. En varm och sorglig film, om cancersjuka ungdomar som finner kärleken. De har en överlevnadshumor sinsemellan som är värmande mitt i allt.
Boken jag läser nu är ingen djuping men bra ändå. Gott att varva lite.
 
Idag är det måndag o jag ligger fortfarande i sängen. Vaknade vid 7 men somnade om. Har inte varit uppe o inhalerat i natt...tjoho!!!
Efter frukost blir det dagliga kraftpromenaden med bra musik i öronen. Snöat in lite på Elin Ruth, så jag fortsätter nog på den banan. Hon kommer till vår stad 15/7! Vill jag se!
Vilken go måndag, förresten. 
Planen är en promenad. Batteribyte på min klocka. Att läsa.
 
Ni hör va? Det andas semester!!!
 
Kram ❤️

Andas semester.

0 Läs mer >>
 
 
 
Nu snart ett nytt dygn, en ny dag. 5 i 12 på natten har jag precis läst ut boken Boktjuven och i försök att somna har jag varit uppe, hostat ut lungorna och inhalerat, druckit vatten, hämtat en ny bok. För att komma till ro.
Jag som i nära 14 dagar fått sova utan inhalerande och hosta fann mig själv nästan förvånad över att behöva göra detta åter. Kändes som att det blivit ett nytt normaltillstånd, ett fantastiskt normaltillstånd. Jag hoppas att detta nattliga bestyr är en engångsfadäs för jag önskar det där tillståndet klart längre perioder. Så. amen. Typ.
 
Jag som haft det så gott idag.
Härlig promenad i det grönaste av gröna, i skön luft och sen läsning, te och lite netflix-koll, prat m sambo och hemvändande dotter. Lite matfix, tvätt i lugn och ro. Lyssnat på Elin Ruth som jag varmt rekommenderar.
 
Nu har det blivit söndag.
En ny dag där jag också ska ha det gott är planen. Träning står på programmet efter frukost, och matinköp. Kanske lite sång vid pianot eller målande vid matbordet. Har en ide som vill kluddas ner, få komma ut känns det som. 
 
Först lite läsande i nya boken för att finna ro efter lungspatt. Blir bra!
 
God natt. Eller kanske god morgon när du läser.
 
❤️

Amen. Typ.

0 Läs mer >>
 
 
 
Nöjd och glad efter härligt midsommarfirande igår, med kända och okända människor i skön blandning. En verkligt internationell fest med människor från Holland, Norge, Sverige, Albanien och Tyskland. Så många goa samtal, mycket skratt och riktig dans runt midsommarstången minsann!
Är nöjd och glad för fina möten, fina vänner, god mat och uppehållsväder:-)
 
Snart dags för att ta en promenad i Bokhultet. Förnya kraften och energin lite. Sitter just nu på balkongen med vackraste katten i knät, njuter av fågelsång o hyfsat väder. 
 
Kram ❤️

Nöjd o glad.

0 Läs mer >>
 
Här kan en ligga och slappa nu när dynorna kommit, om solen vill visa sig förstås!
Midsommar idag.
Lite kallt o utlovat regn- som ungefär varje midsommar. Mygg stora som undulater finns det nog risk för också, när en ska ut utanför stadskärnan. Mysko egentligen, att här inne bland asfalten trivs inte myggen. Ännu en ynnest i stadsboende enligt mig:-)
 
Pratat med min gode bror på morgonen som ska ut till en stuga o slåss med myggen med goda vänner. Pratat statsvetenskap och studier som visar att fred och ordning uppnås först i jämlika samhällen, där kvinnor, barn, hbtq, nationaliteter av olika slag lyfts som positivt o jämlika männen. För somliga av oss ses det som självklart medan det i andra maktstrukturer ses som ett hot mot mänskligheten att kvinnor o hbtq-personer skulle ha samma rättigheter o skyldigheter som övriga i samhället. Det är bara så väldigt konstig syn på vår egen intillegenta bedömning tycker jag. Det säger verkligen mer om personerna som har uppfattningen än de de har uppfattningen om. 
Enligt Hans Rosling går det framåt i världen om än i små steg. Det hoppas vi verkligen!
 
I eftermiddag ska vi till goda vänner och fira dagen, med sill o gräslök, jordgubbar o grill. Mat och prat, värme av ett gäng människor från olika håll. Ser fram emot dagen! 
 
Ha en fin dag!!
Kram Joey❤️

Statsvetenskap o mids...

0 Läs mer >>
 
 
 
JAG HAR SEMESTER.
Oh yes! 
Känslan idag var busig, glad och pirrig redan när jag vaknade så där onödigt tidigt: 04:22....men vad gjorde det? En jobbdag till klarade jag och kompetenskortet är nu överlämnat till fastställare...tjoho! 
 
Gick till god vän efter jobb, för kaffe och prat. Så skönt med dessa samtal mellan lätt o svårt, djupt och lågt. Ger styrka, tankar. En fin runda hem i våra kvarter, bakom gamla tingshuset där det förr avrättades folk...tur jag inte levde då. Jag hade nog blivit bränd på bål...! 
 
Matlagning, prat och lite vitt vin m mannen ikväll för att fira in semester. Samtal m dottern o kel med katt och ett avsnitt av serien The Killing. Helt vidrig men välspelad o bra.
 
Kan knappt fatta...
Jag är ledig i drygt fyra veckor.
DEN känslan!!!!! Tjoho!
 
Kram Joey 

Semester, semester me...

0 Läs mer >>
 
 
 
Ikväll handledarutbildning för övningskörning av storbonus och snart också äkta unge. Lite tankeväckare och lite sug faktiskt att se utvecklingen i körningen. Hoppas jag kan använda förhållningssättet som jag har med studenterna även här. Krävs kanske lite mer tålamod med egna kids :-)
 
Fått vacker midsommarblomma av mammsen, så mysigt. Så himla typisk kärleksgest från henne...en påse bullar, en blomma, ett kort. Tack!
 
Tänker på vännen vars mamma inte längre finns, och som var lik min mamma på ovanstående sätt. Den kontakten de hade och den enorma saknad som måste kännas in i minsta cell. Tänker på dig idag ❤️
 
Det är 10 grader ute. Önskar mig onekligen det dubbla när jag imorgon stämplar ut för fyra veckors ledigt....! Ska bli skönt med ledigt, vila och återhämtning. 
 
Kramen Joey

Saknad i minsta cell.

0 Läs mer >>
 
 
 
Nytt nyckelband från jobbet, feministrosa och fint:-)!! Tack för det! Sommarfint.
Fortsatt med trycksårsprevention i TILDA  hela dagen, i gott samarbete. Så otroligt roligt när det flyter på. På torsdag ska vi bli klara tänker vi.
 
Tränat och svettats efter jobbet...så skönt att få svettas rejält ibland. Ta ut sig. Kroppen min har varit snäll en stund vilket underlättar. Har sovit utan inhalationer nattetid i 6 dagar, tjoho! Det är en fantastisk känsla faktiskt. 
 
Kollar nu på Catsinspelningen från konserthuset 2013, tillsammans med ungen min. Laddat upp på Grilleriet med god mat o prat. Skön kväll. 
Nu vilar även katten tryggt i mitt knä och njuter sång o musik:-)
 
En bra tisdag.
 
❤️
Joey

En bra tisdag.

0 Läs mer >>
AK o Dante
Fridis
Snart-semester-minen
Garageväggar på G
 
Gårdagskvällen avslutades med mannen på King of India. Blivit lite av en favorit, jag som vägrat gå på indisk restaurang under flera år pga att brorsan lurat i mig så stark indisk mat på en krog i Sthlm för många år sen - typ en nära döden upplevelse!!! Men här är det njutbart...och det går att få i milt utförande:-)
 
Idag, måndag, har jag suttit klistrad vid datorn och fipplat med TILDA tillsammans med sår-ssk på sjukhuset som skickat bilder via mail. En live-avstämning på eftermiddagen innan fortsatt arbete imorgon. Vill ha det klart före semestern!
 
Fått bilder på garagefix av pärlan, lite väggar uppe (piffigt liksom)....det går framåt minsann! 
Längtar efter färdigställd trädgård, färdigställt garage och gammaldags rosor....
 
Någon vinst bidde det inte.
Vinlotteri med jobb och en vinst av mig på fjorton år! Ingen vidare statistik. Men trevligt häng, skratt och prat med goa kollegor, goda ostar....en bra måndagkväll ändå.
 
Nu: god natt!
 
Joey ❤️
 

Indisk mat, dålig sta...