2 Läs mer >>

dsc03007 (MMS)

Mys i hängmattan:-).

Mys i hängmattan:-).

2 Läs mer >>

dsc03005 (MMS)

Det gäller att fånga dagen! Tanken kom åter igår vid möte med en kvinna som berättade att hon drabbats av sjukdom. Fort förändras livet, med full kraft påminns man om sin egen litenhet. Jag slogs av hennes mod. Styrka att finna sig i situationen. Att klara av det som är. All styrka till dig och Din familj. Och en ödmjukhet inför livet för min del. Och känslan av att nu njuta av sol, glada barn, underbar kärlek som kysser mig ömt . Tack livet. Puss o Kram!

Det gäller att fån...

1 Läs mer >>
Han e lite klen med sin sömn sand, John Blund. I alla fall just nu. Nåja, några timmar har det blivit. I natt är en annan natt, och i morgon en annan dag!! Två koppar kaffe, Tillsammans är man mindre ensam, och solsken, tre lagom slöa tjejer - det passar rätt bra idag. Planen för dagen är att se till att alla är mätta, o se till så att Fanny kommer iväg på ridning, och jag själv på en ny repa med väderlek! Det ska jag nog klara av, trots sömn kola i huvudet? En sak är bra med svårigheter att sova, man får mycket läst:-) En god dag till dig. Njut av solen! Kram

John blund

0 Läs mer >>
Det har väl inte varit fullmåne inatt...?
Eller var det några spöken som levde rullan på vår bekostnad typ, som sökte uppmärksamhet utan att lyckas särskilt väl....?

Man kan ju verkligen undra, eftersom varken Fridis eller jag kunde sova efter kvällsbesök med gott grille och söta jordgubbar hos goda vänner?? Eller hade du hällt nåt skojigt i maten, Maria - någon svamp eller så...:-)?!!
Tjugo i två gav jag upp försöken, tände lampan och gav Frida en bok och tog min egen. Efter en stund gick jag upp och gjorde varm honungsmjölk för att lugna våra själar.
Vid tre kändes det som att det var dags för nytt sömnförsök - och vi lyckades!!!
Vaknade av mig själv vid 9 ändå, tog en kaffe, träningskläderna på och musiken i öronen och begav mig av runt vår fina lilla sjö. En underbar morgon!!!!

Just nu går Annika Fehling på itunes, Frida ligger i sängen och fixar ny header, frukosten avklarad och lunch snart på G före Väderleksrep och sen färd till min älsk och hans flickor för övernattning och solmys under morgondagen. Inte helt fel, om ni frågar mig;p!
Har en hostig flicka, det var längesen (tack och lov). Pulmicortdags igen efter nära ett halvårs uppehåll. Hoppas det håller sig så och inte blir värre!!! Det är INTE kul! Är mycket hellre dålig själv än att hon är kass i lungsen! Fast å andra sidan, det ska jag inte heller vara - så det så!

Hoppas ni alla får en skön onsdag!

Kramar
Johanna

Konstig natt!

0 Läs mer >>
Förundras då jag läser om tjejerna som ville hämnas på sin socialsekreterare och tog över hennes konto på Facebook och skrev massa fula saker i hennes namn.
Att försöka gå till botten med det de var missnöjda med vore en bättre idé enligt mitt sätt att se.
Att prata med socialsekreteraren på ett lugnt o sakligt sätt, ta hjälp av någon annan vuxen eller vända sig till någon annan på socialkontoret kanske hade varit en lösning.
Men hämd?
Leder till mer lust att hämnas, att jävlas....?
Är det en bra lösning?
Sorgligt är det ju, tycker jag.

Att känna sig förfördelad, kränkt, arg och ledsen över felaktiga beslut kan jag förstå.
Men sättet att försöka lösa det på - nej.
Kanske hade tjejerna inget bättre verktyg?
Det är ju fullt möjligt.
De kanske inte blivit rustade med bättre verktyg och tog till det de kunde.
Ännu mer sorgligt, men tyvärr en verklighet som finns.
Det finns antagligen ganska många barn och ungdomar (som sedermera blir gamla) som inte fått några bra verktyg att hantera livet. Ingen verbal rikedom, ingen kunskap om vart de kan vända sig när saker inte går som de tänkt sig. Å andra sidan; borde kanske socialsekreterarna ha goda kunskaper i detta, och försöka utrusta människor med verktygen...?

Vad vet jag.
Jag vet att jag träffar en hel del trasiga människor i mitt jobb, både studenter och patienter och medarbetare.
Som väljer att förhålla sig på otroligt olika sätt gentemot så kallade orättvisor.
Vi är alla olika rustade, och jag tror att man kan förbättra förmågan att möta elakheter av livet självt.
Om man vill, och får möjlighet att möta någon på sin väg som kanske kan ge en hint om hur det skulle kunna vara.

Inte lätt, det säger jag inte.
Jag säger att jag tror att det går.
Jag vet att det går att ge någon en strimma hopp och mod, som till synes inte har något alls.
Med hämd kommer de inte det, därvidlag är jag helt övertygad.

Moraltanten Johanna har talat:-)

Ha en underbar dag i solen, känn in vilken härlig sommar vi har fått!!!!
Johanna

Är hämden ljuv....?

0 Läs mer >>Klockan 6 slog jag upp mina ögon, tittade på klockan och sa strängt till mig själv: Blunda och sov människa!! Du har ju faktiskt semester. Sagt och gjort, jag gjorde så, och vaknade först kvart i 9 igen. Utvilad och en härlig känsla av att jag fått sova ut.
Satte på mig träningskläderna, tog en snabb espresso och på med gympapjucken och tog mig en härlig promenad runt Växjöhavet. Härligt!
Gjorde en omelett med fetaost och soltorkade tomater, ännu en kopp kaffe (fastän denna gången en hederligt bryggkaffe med bästa kaffet Grand Dia av Classic kaffe:-)).
Bra start på en bra dag!!

John Mayer sjunger vackert ur mina högtalare.
Duschen är redo.
Känslan av att vara ledig är nästan magisk...
I år lika bra som förra året, så jäkla underbart.

Semester har för mig kunnat innebära en ångest, ledighet har inte varit förknippat med goda saker, inte skönt slappt liv utan större krav. Men det är det nu, och det är alldeles, alldeles underbart.
Finns säkert en hel del både barn och vuxna som faktiskt inte alls ser fram emot ledighet av olika anledningar.
Föräldrar som ballar ur när det är semester, som dricker för mycket, som inte egentligen inte har lust att hitta på sköna saker utan tycker det är endast besvärligt.
Eller där föräldrar inte är överens om vad som ska göras, vad man vill lägga tid och energi och lust på. Där man förväntar sig att kärleken ska blomma fastän resten av året varit ett riktigt skitår.
Orealistiska tankar om var sommaren står för.
Kraft till er.
Det finns en bättre tid framför er om ni vågar se mörkret och ta er ur det.
Det finns hopp, sol och sommar!

För min del är det här första dagen på 4 veckors ledighet.
Underbara måndag är det verkligen idag.
I eftermiddag kommer min kära dotter hem, vi ska på kalas hos goda vänner...
Efter duschen ska jag inta min balkong med god bok!

Underbar måndag till dig också.
Och en stor kram.

/Johanna

Underbara måndag!

1 Läs mer >>

Musikaltjejer


Värdinnan Pitbull & Patrik


Suz & Patrik


Jag & Pärlan

 
Värden Jonas


Musiktävling på G


Ny lampa


Niklas & Connie


Vilken underbar tanka-energi-helg jag haft:-)!!!!
Ibland behövs vuxentid. Så är det nog helt enkelt.
Att kunna prata om det som finns i vår närhet, vårt liv och vårt huvud. Med möjlighet att gå tillbaka till samtalet för att följa upp utan brådska.
Tid, att bara vara...som igår till exempel...vi låg typ hela dagen. Småpratade, hämtade kaffe, låg i långa perioder tysta men tillsammans, inbullade i varann, vi läste, kollade TV, sov lite, var på bio sent om sider (Kronjuvelerna som jag gillade)....en otroligt skön dag vill jag lova!
Vi var lata utan dess like utan minsta dåligt samvete...och jag tror att vi tankade rätt bra energi i sinnet faktiskt.

Helgen har varit full av goda saker. Goda människor, god mat, god man, en runda med finfina Porschen, inköp av en cool vinglaslampa och god lunch..., lite slapp i solen med bok och ipad och ikväll prat- och matmys hos Kung Gylfe och hans hov. Tack goa vänner <3!

Så här dags var länge sen jag satt uppe, framför allt skrivandes blogg.
Insåg för en stund sen att jag ju faktiskt kunde ladda in bilderna på datorn sen helgen, för jag har SEMESTER.
Och det fina vädret kom som på beställning idag, tjoho!

Ingen klocka ställs i morgon bitti.
Träningsskor och träningskläder dock framlagda för att jag inte ska kunna smita;p, en promenad runt någon av våra sjöar får det bli innan frulle i morgon, sen blir belöningen en stor espresso och omelett. Hur fint som helst att inleda semestern på detta sätt.

Nu en stunds läsning innan det är dags att stänga igen ögonen för idag.

Kram till er.

Johanna

Goda saker

1 Läs mer >>
God morgon alla trötta midsommarfirare!! I skiftande väder firades midsommar med goda vänner, nya bekantskaper och ett mindre zoo:-). Sill o potatis på plats, goda röror o silltårtor, snaps av skilda smakupplevelser o givetvis snapsvisor som skrålades av glada och sångbara mänskor. Härlig dag, härlig kväll, mycket skratt o glada tillrop. Tack!! En lite tröttare skara i det dahlbergska hemmet idag. Ännu så länge har frullen bestått av Alvedon o kaffe, men snart blir det omelettdags! Kan behövas innan promenad o cykelhämtning. Och mer kaffe då!!! Har inte riktigt fattat att jag har semester än, men jag ska faktiskt inte upp o jobba på måndag morgon. Klockan kommer definitivt inte ringa 05.20...tjoho!! Bara det är semester! Första veckan är en vänja-mig-i-lagom-takt-vid-semester-vecka typ, älskelsen o jag ska vara lediga i lugn o ro tänker jag. Lite rep m Väderlek, lite grill m goda vänner...helt ok start! Det gäller att suga på karamellen ledighet. Det är välbehövligt o energigivande i allra högsta grad, o av skiftande slag. Full rulle med barnen, och däremellan bara Pärlan o jag. Härliga dagar!!! Fet kram på midsommardagen! Kram johanna

Kaffe på sängen

0 Läs mer >>

Tjoho!!!!
Idag ni, gick jag från jobbet med lite lättare steg än vanligt.
Jag har nu 4 veckors semester! Underbara, sköna ledighet!!!
Nu skulle jag önska att regnet drar sig tillbaka en smula och släpper fram den sköna solen lite mer och att gradantalet behagar stiga till en sisådär 22-25 plups:-)
Sol, en bok, en god kaffe....JA tack!

I vilket fall är det ju himmelskt skönt att bara vara ledig.
Känna att jag inte behöver stiga upp 05.20 alla dagar!

Kvällen börjar med förställning där musikallägersdeltagarna ska visa upp vad de lärt sig under 5 intensiva men härliga, vad det verkar i alla fall, dagar. Ska bli kul!!!

Min lilla, stora älskelse drar sen till pappsen i Göteborg för midsommarfirande. Känns alltid tomt när hon lämnar...tomt och konstigt. Tror dock att det är nyttigt för oss båda, att tanka luft och energi på annat håll de stunderna. Hon behöver vara borta från sin tjatiga morsa emellanåt, det säger ju sig själv;p!
På måndag ska vi båda känna att jag har semester, och kan ha lugna morgnar och långfrukostar ett tag. Underbart!

Ha en skön midsommar hörni!

Kram
Johanna

Semestertider:-)

0 Läs mer >>
Vilken overklig kväll...jag åkte limousine för absolut första (stavas det ens så?) gången i mitt liv.
Jag?! En vit, väldigt lång och tjusig bil hämtade oss för vidare färd mot Ryttmästaregården och en guidad tur på Kronobergs slottsruin.
Efter en kylig tur utomhus blev vi bjudna på väldigt god mat och gott rödtjut (det får man nästan inte säga när man åker limousine, eller hur:-) men det är ju liksom ganska mycket jag...så jag fortsätter:-)!!
Jag har ändå luktsinne som ett spån, men älskar smaken av ett riktigt gott rödtjut, gärna kraftigt och smakrikt så jag liksom får en smäll förbi mitt taskiga luktsinne....det är fint det!

En härlig kväll med goa och trevliga människor, som jag inte ens hade någon föreställning om hur de skulle vara.
Spännande att se min kärlek i hans jobbsituation fastän inte på det sättet så klart, men ändå. Kul att se människor som finns med i samtal som man själv inte har någon relation till.
Det blev goda samtal. Spännande samtal. Om sjuksköterskeyrket, om den viktiga rollen att se hela människan, om smärtproblematik och människors ryggsäckar, om resanterapi och sätt att lära sig hantera livet trots allt man har därbak i sin rygga. Inspirerande och härligt!
Tack för en god kväll! Mycket skratt!

Och kul, för det händer alltid saker i mötet med människor om man själv bjuder till och öppnar upp en smula.
Jag vet att jag kan ta lite tid på mig att släppa in någon, men att ändå öppna en liten, liten aning gör att nyfikenheten poppar upp. Vill veta mer!! Tänker på att man för att komma ut i ljuset måste gå igenom de mörka dalarna.
Genvägar finns inte, utan smärtan måste finnas med för att den ska bli mindre, göra mindre ont.
Och det tror jag att det finns flera olika sätt att möta, men kanske resan är en väg?

Livets resa har många vägar.

Kram Johanna

Utbrändhet och int...

4 Läs mer >>


Sitter utanför dansskolan efter läkarbesök, väntar på min älskelse, och tänker.
På, jag riskerar att låta jävligt tjatig nu, hur otroligt bra jag har det!!!
Och på vilken rikedom jag besitter!
Jag har en oerhört go och mysig dotter (som just nu är galet trött och ej pratbar precis som jag efter jobbet....!), jag har två fina bonusar sedan mitt äktenskap, jag har två fina bonusar i mitt förhållande med Pärlan. Och jag känner mig rik.
Det är häftigt att få bli en del i unga människors liv, mindre barns liv och se deras väg genom livet.
Att få ynnesten att vara med i det som händer.
Jag har en man som jag älskar väldigt högt och innerligt, som verkligen fått livet att ta en annan vändning, få solen att lysa ännu starkare på sin himmel.
Jag har fantastiska föräldrar som alltid finns där, som ställer upp i alla lägen och jag är oerhört tacksam!!
Jag har fina vänner, ganska många goda vänner som jag värderar högt och som jag finns där för, och som jag vet finns där för mig.
Jag har musiken, kärleken till den. Att få uttrycka mina känslor, att få förmånen att vara i ett sammanhang med vansinnigt begåvade människor som förmodligen får mig att lyfta ett snäpp för varje gång vi spelar ihop. Tack!

Rik på pengar är jag inte.
Men rik på kärlek.
Kärlek till allt gott som finns.

Och joop, bortskämd av min prins är jag!!!
Som en prinsessa!!!
Tacksam för att jag får vara hans prinsessa:-)

Puss!

Johanna

Tänker på rikedom

0 Läs mer >>

img_1655 (MMS)

En go bonus öppnar presenter:-). Kram Johanna

En go bonus öppnar...

0 Läs mer >>

Lysekil kyrka Dennis/2006


Halmstad 2006 Dennis

För drygt 14 år sedan träffade jag en liten kille med glugg mellan tänderna och bus i blicken, som kunde konsten att bråka med sin lillebror med lasersvärd...och som hade mycket skit i huvudet!
Och en kille som tog sin lillasyster till sitt hjärta år 2000.
Lyckades han linda henne runt sitt finger, eller var det hon....:-)??!
En go kille är det i alla fall, som intog mitt hjärta, och som stannat kvar där.
Som jag haft förmånen att få leva med i många år.

Goaste, finaste Dennis....du fyller 20!!!!
Det är ju inte klokt!
Herregud, vad tiden har gått fort!
Konstigt att man själv inte blivit en enda dag äldre, eller hur:-)?!

Love you, ses om en stund♥!

Kram
Johanna

Dennis 20 år

1 Läs mer >>

Guitar Hero-tävlande flickor


Jordgubbsrulltårta till Pärlan♥ (Tack mamma!)
En liten Flisan


Efter en härlig dag igår, med huset fullt av flickor, skratt, bus, äventyrsbad, glass, tacos och korv, bubbelpool och Guitar Hero så följdes den av en konstig natt.
När man tycker att man borde sova som en prinsessa så är det bara oroligt omkring en.
I huvudet, själen eller var man så vill.
Det pockades på, och det pockades på av stillhet.

Så i natten tände jag ljus, satte mig tillrätta med min kärleks goa morgonrock som doftar Patrik och som ger mig en lugn och mysig känsla, slöt mina ögon...
Ett ansikte. Massor av rosa ljus. Kärlek.
Jag önskar så att de energier och den ömhet jag kände fördes över en gnutta till dig.
För att ge dig en känsla av att du är så bra och fin, precis som du är.
Och en strimma hopp av bus, ljus, trygghet, hopp...det behöver nog du mer än vad jag kanske förstår.
Jag finns här, jag har sträckt ut min hand och kan ta din om du vill. Om du vågar.

Tidig morgon för en söndag idag.
Musikalläger hägrar. Hoppas på galet nöjd och glad (förmodligen också astrött) unge när hon kommer hem:-)
Ikväll blir det mindre bus, mer vila.
Tränat ett pass och ska ut och gå.
Hämta luft och frid i själen.

Supa in den tacksamhet jag känner.
Över att jag har det som jag har det.
Och över det min dotter sa häromdagen när vi var ute och gick:
"Mamma, jag hade väldigt bra!! Jag har föräldrar som älskar mig, och andra människor, vänner som jag älskar och som älskar mig".

Kram till Dig.

Johannis

Rosa, bus och tänd...

0 Läs mer >>

img_5630 (MMS)

Efter äventyrsbad och mys ligger vi nu och Softar m bok och krigsspel medan alla tjejer m kompisar lirar guitar hero så hårdrocksmusiken slår emot väggarna;-). Nåja, vi överlever! Tacosdags snart...kanske ett glas rödtjut kan få rinna genom strupen oxå? Sämre kan man ha det! Kram på lördagkvällen!

Efter äventyrsbad ...

0 Läs mer >>

img_0706 (MMS)

Mor och dotter<3

Mor och dotter<3