0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
Mannen o jag
Grannen Peter o jag a la Kurt Olsson
Våra kära grannar.
 
Jag tror tyvärr inte att 23000 steg per dag drar ner effekten av alla kalorier vi får i oss trots allt:-)
Goda luncher, sena middagar, glass och vin, cava och irish coffe...
En sak är säker; vi njuter verkligen!
 
Mysiga områden, mycket mysiga vyer, god mat, lite varierande men behagligt väder...underbara dagar som lätt skulle kunna bli en vana.
I alla fall vädret, stadsdelarnas olika charm och att ta dagen som den kommer.
Tempot i kroppen sjunker.
Välbefinnandet ökar och jag tänker att jag lätt skulle kunna bo här när Sverige visar sig från sin fulaste sida (i mitt tycke under höst o vinter). Det ger en ro att tänka på. 
 
Och vi har ett dygn kvar i detta paradis.
Av skön temperatur, mer sightseeing, promenader och kanske en stund i solen.
Tacksam är mitt förnamn.
 
Kram Johanna ❤️

Tempot i kroppen.

0 Läs mer >>
 
Tänker öppenhet kontra slutenhet.
Vad det gör med människor.
 
Ta diskussionen som florerar på Facebook om att föräldrar/prästpar protesterar mot att införa yoga på skolan till exempel. När jag läser artikeln konstaterar jag att den synen även hägrade när jag var med i kyrkan, i slutet av 80-talet, och jag tänker "har inte synen förändrats mer"?
Tänk om barnen får möjligheten att komma ner i varv, hitta sin djupandning långt ner med hjälp av diafragma. Tänk om det gör att koncentrationen, fokus kan öka och lugnet för den enskilde och för klassen blir tydlig.
Tänk om - och det är väl just detta som skrämmer den slutne i frågan - om någon hittar sin fria tanke, en djupare insikt och får en godare självbild som gör att de inte behöver klabra fast vid någon/något. Ja, Hujedamej! Barn kan ju bli självständiga, fritt tänkande individer och det kan ju inte va bra!
 
Om en istället skulle öppna upp?
Vad skulle hända? Kanske individerna skulle bli gladare, nöjdare och mer harmoniska med tron att de klarar det mesta? Att en är starkare än en tror från början.
Och det är väl precis just det som samfund eller slutna samhällen av olika slag inte riktigt vill. Ha självständiga individer. Det är ett hot som gör att de ledande inte längre kan göra som de vill.
 
Så därför.
Inför avslappning, yoga och rörelse i skolan.
Med jämna mellanrum. För att stärka individen, få mer fokus bland barn och ungdomar och därmed lugnare, och roligare lektioner där läraren slipper skrika halsen av sig.
Intresserade, argumenterande och tänkande individer borde vara det ett samhälle vill åstadkomma. Så mycket roligare och så mycket mer utvecklande!
 
Tänker jag.
 
❤️
Kram

yoga o fritt tänkande...

0 Läs mer >>
 
 
Fick igår turkoslängt.
Letade så fram ljusstakar, ljus och duk i denna våriga vackra färg. Liksom uppiggande.
Känns fräscht och fint. Hoppfullt. 
 
Det är Valborg snart.
Trots kyla och drivis, hagel och blåst så är det en signal för våååååår! Hoppas det är starten på riktigt, utan bakslag denna helg. 
Längtar efter värme, grönskande trädgårdar och grilldoft, barfotafötter och stunder med en kaffe utomhus. 
 
Svårt att komma till ro.
En hel del tankar i huvudet, om lägenhetsletning, kontrollsläpp men ändå ha tydlighet, skolstart och sommaren före. Mycket känslor av olika art, också härliga såna då det är fantastiskt kul. Att få chansen, att få utvecklas, växa. Det är ett virrvarr just nu. Som det får va. En slags sorgeprocess på nåt sätt, och en nytänksprocess. Omvandling i sikte, helt klart. 
 
Det gör förbanne mig ont när knoppar brister.
 
❤️
Joey

När knoppar brister.

0 Läs mer >>
 
 
Jag har en magisk sollampa minsann.
Som samlar ljus under dagen och lyser i mörkret- allt för att ljusa upp (ja ljusa upp! Finare ord liksom än lysa, tycker jag) mörkret. 
Tänk om en kunde bada i dess ljus och liksom få nyttan som av sol/ljusterapi. Det skulle vara väldigt piffigt. 
 
Ska börja i ny bok efter Korrespondenterna i SVT. Fick den av min älskade unge när jag fyllde år. Ser fram emot läsningen!
 
God kväll.
En tisdag som den här.
Lugn och behaglig efter en fin jobbdag med studenterna. Längtat lite efter dem minsann!
 
Kram ❤️

Om en kunde.

0 Läs mer >>
 
Konstaterar just att vi har nån störning gemensamt, jag och dottern. 
En störning som blir uppenbar när vi är hemma ihop och pratar om nåt, lyssnar eller ser nåt på tv. Associationsförmågan till olika sånger slår liksom sällan fel, sången måste liksom ut och uttryckas - ofta i hysterisk och ofta ful stämsång så här på hemmaplan.
På jobbet associeras det också, det är en irreversibel skada på nåt litet ganglion i skallen. Typ. 
 
Förmodligen finns det svårare störningar.
Eller varför inte kalla det förgyllningar - att sjunga lite i tid och otid borde ju va roligare än nån som bara är där, tyst, försynt utan att ta plats...? Eller nä. Kanske inte. Kanske beror det på den andres känsla för dagen. Hur mycket hen står ut med.
För oss två händer det i alla fall titt som tätt, och också att vi hänger kvar i samma låt tills nån ny association dyker upp och ny låt måste sjungas. 
 
Ja. Så har somliga det.
Och ja - jag har en snäll och tålmodig sambo:-)
 
pöss ❤️

Lätt störning.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Igår kväll var koncentrationen hög.
Spelkväll med Jakten på den försvunna diamanten, Uno och Rappakalja. Mina äldsta bonusbarn var hemma, och deras kära moder som är på uppdrag utomlands hade letat sig hemåt en stund - lycka! Yngsta bonusungen och hennes kompis samt äkta ungen var högst engagerade i kvällens begivenheter - kul!
Vi körde lite knytis, potatisgratäng och älg- och rödbetsbiffar, sås och röror, sallad och så kaffe & choklad. Det gick alls ingen nöd på oss!
 
Vår- och vintervädret kommer och går, liksom en kvart i taget. Det blommar och grönskar och rätt som det är virvlar snöflingor eller dundrar hagel. Mysko med aprilväder onekligen. 
 
Varit och tränat med min något ledbrutna lekamen efter en vurpa i gallerian, som var hal som is och trappan hård som flinta. Fort gick det, och jag tackar min stjärna för att det bara var musklerna som fick sig en smäll. 
 
Det ska vara söndag idag.
En lugn, läsande söndag. 
Rester i kylen som utgör dagens käk som gör det smidigt. Lite läsning i HLR- boken får det bli inför morgondagens utbildning också.
Nog så.
 
Puss❤️

Koncentration, knytis...

0 Läs mer >>
 
 
 
Så nöjd med garage och takterassen ovanpå!
vi har verkligen en liten oas som trädgård. Längtar nu efter grönska, särskilt på garageväggarna som ska lysa upp lite. Härligt att vänta på förvisso!
 
Är ledig och njuter storligen!!!
Gick upp vid 7, käkade frulle och tog en kopp kaffe (Zoegas Hazienda e ny favorit), gick sen till gymmet och körde ett svettpass innan jag fortsatte träningen med rejäl städning av huset! Nu doftar det rena filtar och citron i hela huset. Eller nåja, tjejerna får faktiskt städa sina egna rum. Jag stänger dörrarna när jag inte orkar se bristen på ordning och reda - bra knep:-)!
 
Nu duschad och fixad, andrakaffe i solen.
Ska röra mig nedåt stan och handla inför kvällens begivenheter med goda vänner där bubbel i bubblet ska avnjutas, och även prat och mat. 
 
Ha en fin fredag!
 
Kram Joey❤️❤️
 
 

Njuter storligen!

0 Läs mer >>
Kloka ord ovan.
På nåt sätt är ålder och erfarenhet jäkligt skönt.
En känsla av sitt eget värde, för att en är vad en är bara. 
Att en duger och är bra, för sin egen skull o värd goda vänner, goda händelser och bra partner...
Att se att den en är kan vara av betydelse.
Inte bara för en själv och de val en gör utan också för andra som en möter.
För min del tror jag på att försöka lyfta varann, se varann. Bara genom att på morgonen hälsa på sin kollega genom att hälsa med namn- det tror jag är viktigt och lyfter den andra.
Att tro att det jag själv gör spelar roll, är en bra utgångspunkt. För mer vänlighet till mig själv och till andra.
 
När en inser sitt värde vill en också umgås med människor som uppskattar en. Som ger energi, nya reflektioner och perspektiv, tankar och fördjupning av redan tänkta sådana. Människor som vågar utmana för att låta andra växa.
På nåt sätt är det lättare att välja det som vuxen. Eller åtminstone mer erfaren. 
För att en inte vill nöja sig med halvbra vänner, eller livskamrat. En vill ju ha det som får en att må bra i själ och hjärta.
 
Det önskar jag att alla vågade se.
Och sluta med det som inte gör att en mår bra längst inne i hjärtat.
 
puss i kvällen!
 
Och förresten....jag är ledig imorgon...tjoho!
 
❤️
kram Joey 

Inse sitt värde.

0 Läs mer >>
 
 
 Att fylla år är egentligen lite märkligt. 
Absolut trevligt att fira och ha lite festligheter, men den där siffran är ju märklig. Inuti känner jag mig som en ungdom, i mångt och mycket i kroppen också förutom närmare studie av visst förfall såklart:-). Men känslan inuti är sig lik, dock med samlad erfarenhet från åren som gått. Men bus och sprallighet finns kvar. 
Tacksam för Facebook såna dagar. 
Det kan tyckas klyschigt och fånigt men att människor ändå tar sig tid att skriva en rad, sänka en tanke och varma ord - det är fint och jag uppskattar det högt! Tack!!
 
Idag får jag det åter konstaterat: mitt inre liv, kreativitet och glädje är väldigt beroende av SOOOOL! Känns som om allt blir lättare då. Steget, sången, ordet, jobbet, lusten....låtom oss hoppas på sol och värme dagtid fram till evigheten med lite regn om nätterna så att grönskan får fortgå...en ljuvlig tanke!
Tog en promenad efter jobb, i ljuvligt väder innan klippning och hårbottenmassage...jisses vad skönt. Blev så avslappnad så jag kunnat somna.
 
Fick för övrigt en slags solcellslykta igår, som liksom samlar solljus på dagen och lyser sen i mörkret. Min sambo vet vad en behöver när en inte kan va i solen 365 dagar om året!
 
Kram och god natt
❤️
Joey

sprallighet o solljus...

0 Läs mer >>
 
När jag vaknade idag kände jag inte för träning alls...så trött, så trött. Åt min frulle, drack mitt goda morgonkaffe innan en runda till jobbet för att kolla hur uppgraderingen gått och se till så att datorerna fattade galoppen. Och efter det gick jag i alla fall till gymmet. Tränade rejält, svettades ymnigt och njöt. Ibland blir det bättre än en tror trots osug!
 
Igår började jag ju kolla på programmet Gympaläraren, på svtplay. Det här är ett sorgligt program eftersom det visar många ungdomar med ren ångest inför idrottslektionerna, trasiga människor med taskigt självförtroende som avskyr tävlingsmomenten, ledet som står bakom och tittar när en springer fram till en jäkla trampett, eller bock och ska prestera. Programmet går liksom ut på att få ungdomarna att gilla rörelse, utan prestationsångest. Och de lyckas ju, eleverna vågar och mår bättre, blir peppade och påhejade. Jag kan verkligen känna igen mig hur det var i skolan. Att bli vald sist. Att trots ynka kilon känna att kroppen kändes som en blyklump, likt en elefant...så hemskt att bli sittande på den där jävla bocken eller ducka för bollen i brännbollen medan folk buade och tyckte "va fan"....nej, det var inget kul. Hade jag behövt gå i "schemalagd tortyr" nu så hade jag fått F, eftersom jag de allra flesta ggr sprang 5 km i skogen med lärarens tillåtelse. För att slippa förnedringen. Att röra på mig har jag alltid gillat, men på mitt sätt. Utan redskap och bollar. Utan att nån står och suckar. Hoppas att många idrottslärare kollar på detta och får inspiration!
 
Kram❤️ 

Bättre än en tror.

0 Läs mer >>
 
 
En liten mysrunda till Halmstad med pärlan från igår eftermiddag. Kul med lite surprise för sambon ibland, och nu bidde det Grand Hotel, skumpa och god mat. Och jag tänkte bjuda på lite underhållning, som nog var det sämsta jag sett.Vi var rörande överens om att det var ett kass manus, för mycket av allt och utan finess. Vi snackar Partaj på turné. 
Det var tur att det bara var knappt 2 h, å andra sidan: om det varit paus hade jag nog gått därifrån...!
 
Lite tvätt nu, fix av bärpaj inför goa vänners besök. Idag en paj m hallon o blåbär, kardemumma, solrosfrön och kanel. Hoppas på gott. Ska kolla på serien Gympaläraren efter dotterns rekommendation. En serie som gör en både ledsen och varm i hjärtat, visst. Ska se hur det är. Om det får mig att också känna så eller om andra saker kommer upp i min tanke.
 
God lördag❤️
Joey

Både ledsen o varm.

0 Läs mer >>
 
Orkideer gillar mig, tror jag, eller gillar de helt enkelt våra feta fönster med ljusinsläpp. I alla fall trivs de, blommar om och frodas. Underbart!!!
 
Ännu en full rulle dag även om tempot var mindre hysteriskt idag, fått det gjort som jag ville och är nöjd. Alltid skönt att beta av och göra undan, att hinna ha samtal och stämma av. Planera för morgondagen. Helgen är planerad också då driftstopp av journalsystemet sker och ny uppgradering görs. Hoppas det blir bra och att vi inte missat för mycket!
 
Farmor Majas "snålsoppa" gjorde jag ikväll. Med färsk blomkål, selleri, morot, potatis o palsternacka, grönsaksbuljong o timjan + en skvätt grädde, salt o svartpeppar. Väldigt gott och goda smakminnen❤️
 
Kram Joey❤️
 
 

Orkidéer o snålsoppa.