0 Läs mer >>
(null)

Året går mot sitt slut. 
För många är det ett vemod, för många är det något obehagligt när ett år tar slut och går in i nästa. För andra kanske det är med tillförsikt det nya året kan gläntas på. 
För mig är det en dag, som blir en annan dag. Det är mer symboliskt att det också räknas över i ett nytt år, en ny siffra att lära in. 
Gillar att fira dagen utomlands, att få äta god mat och bara vara. Förra året var vi i stugan, mannen och jag. Gjorde trerätters, drack gott, pratade massor och så blev jag friad till. Efter mat, och med finklänning och raggsockor på. En fin och speciell kväll, i lugnet på landetlandet.

(null)

Varit vaken en stund i natt, med hosta och tungt i bröstet. Känns fortsatt som att någon sitter på bröstkorgen men kanske blev det lite bättre efter träningspass på elfte våningen. Helt okej utsikt! 

(null)

Mycket vidrigheter har hänt runtom i världen detta år. Med krig, indragna rättigheter, skjutningar. Må det få ett slut, detta elände. Vaknade med sånger i huvudet, som I natt jag drömde. Imagine. Hela världen runt. Alla med hopp om uppvaknande, om mjukare sinne och fred på jorden. 

Det har också hänt bra saker, så klart. 
I Colombia har aborträtten utökats, och det anses inte längre olagligt att få det utfört.
Samkönade äktenskap har blivit lagligt i Schweiz och Slovenien.
Kvinnor och män kämpar för sin frihet, för sina liv i Iran. Kvinnor i Afghanistan kämpar för att få rätten tillbaka, att få utbilda sig och ha ett annat liv än innanför hemmets fyra väggar. 
Det finns en styrka, en ilska och ett driv som jag hoppas ska explodera som ett fyrverkeri som tvingar de ledande att backa. För evigt.

I natt jag drömde…!

(null)

Och vi har såklart vårt att kämpa för. 
I vårt land, där det blåser hårdare vindar som drabbar människor som har det sämre. Det gäller att varje dag säga ifrån när orättvisor syns, att inte sitta tyst. Det gäller att våga knacka på om vi hör något som inte står rätt till hos grannen. Vi behöver sträcka på oss, våga lägga oss i för att det vi har också ska nå andra. 

Vi har det bra här, mannen och jag.
Får se härliga ställen, mysiga hus, trånga gränder. Vi får känna solen mot vår kind och kan sedan ta en dusch, njuta av att kunna byta om till rena, hela kläder och få äta oss mätta. 
Vi har det bra, då vi vaknar med kärlek. Till varandra och till livet. Vi vill varandra väl. 
Det borde vara allas rätt, att ha någon som vill dem väl. Som månar om, som ger lite extra omsorg.

Inatt jag drömde…!

(null)

Hoppas att du får en fin dag, och ett bra år. En bra morgondag.

Önskar dig ett Gott, kärleksfullt, härligt, roligt, festligt, dansigt, starkt, omsorgsfullt och skrattigt 2023! Önskar att du ska få den styrka, det mod och det hopp du behöver för att möta det som kommer!

Kramar ❤️ Johanna 

I natt jag drömde…!

0 Läs mer >>
(null)

Tog ett glas vin i lite sval kvällsbris igår, men ändå över tjugo grader. Kul att titta på folk, de som spelar någon slags paddel och volleyboll och de som försöker lära sig stå på händer eller hjula. Full aktivitet hela dagarna, och väldigt skönt att bara kolla.

(null)

Tog på julstrumporna och lade oss i sängen för två parti backgammon. Tar alltid en runda för mig innan poletten ramlar ner, för mycket information att ta in före ett spel. Bättre att köra och lära under tiden. Vi vann varsin omgång, så det slutade i fred.

(null)

Sover så gott här, 8-9 timmar som ett spädbarn liksom. Behövde väl det. Vi sover till ljudet av atlantiska vågor, och ett mörklagt rum. Otroligt skönt att för en vecka vara fri från alarm. Att kliva upp och bestämma dagen vid frukosten.

(null)

Idag blev det besök på ett riktigt fint akvarium. Väl iordning, med massor av roliga och konstiga, vackra havsdjur och vidunder. 
Som en alldeles egen värld.

(null)

(null)

(null)

Lade mig idag på pooldäck, för att få lite sol från lunchtid. Fläktar skönt, lagom varmt.
Podd i öronen en stund och nu, efter bloggande, bok. Börjat läsa Blå av Maja Lunde. En futuristisk och nutida roman, där en 70-årig Signe seglar över havet med märklig last ombord och så följer vi David och hans lilla dotter som flyr pga vattenbrist och torka år 2041. Den är välskriven, spännande och läskig så vi får se vart den bär hän. Alldeles nyss hittade de en segelbåt under ett skynke då de gick ifrån flyktinglägret för ett tag. 

(null)

Ikväll blir det tapas, om vi får bord på rekommenderad krog. En av våra blivande toastmasters brukar vara på LAS Palmas så vi fick med oss lite tips. 
Här är fint, mysigt och vänligt.
Och nej, inget oväder.

Kram ❤️ Joey

Backgammon, sol och v...

0 Läs mer >>
(null)

Bara att inse, att jag är koffeinist. Vaknar med kaffesug, och behöver fylla på med en andrakaffe under förmiddagen. Och oj, vad det är gott! Både första och andrakaffet är ren och skär njutning. Behöver inte mer sedan, även om det ibland blir någon kopp till men då mest för sällskap eller mer slentrian. Men nummer ett och två, de är goda!
En espresso som andrakaffe är fint, särskilt vid strandpromenaden i solen. 
Sitta där och titta på folk, njuta av värmen.

(null)

(null)

Sandkonst på stranden.
Helt magiskt fint verkligen. Vilket jobb, vilket artisteri!

(null)

(null)

Världens bästa skylt utanför en burgarrestaurang, tänk om alla gått efter det! Hur lätt vore det inte då? Fred på jorden, här är ett första, enkelt recept.

Lite tidigare frukost idag och så promenad. En tur till sjöfartsmuseum och tillbaka. Skönt ändå med tidig morgon.
Putte har fortsatt problem med känselbortfall under foten, framför allt i en tå. Medan han lade sig att vila så gick jag till gymmet, skönt att svettas ur. Har ont i min höft, och tycker det blir bättre av träning. Ska efter jul till posturalkliniken och kanske få behandling och träningsprogram som passar min kropp. 
Efter mina besök i Halmstad är kroppen ändå så mycket bättre, men den är ändå lite krånglig med seg höft, nacke och skuldror. Men. Fullständig stelhet och förlamande smärta har jag inte haft sedan dessa besök, så något bra har hänt.

(null)

Varit uppe på elfte våningen där gymmet ligger, en otrolig utsikt men lite mesigt gym. Men dock! 

Sitter på balkongen, väntar på att solen ska nå mig genom molnen och komma fram bakom hörnet. Lyssnar på podden Motiv om Taekwondo-tränaren, så vidrigt vuxensvek mot unga människor.

Kram ❤️ Johanna 

Fred på jorden, varså...

0 Läs mer >>
(null)

Frukosten på hotellet är fantastisk. Det finns allt en kan önska! Vaknar med kaffesug så det är himmelskt att få välja massa frukt, Yoggi, specialbeställd omelett eller äggröra med diverse tillbehör. Imorgon ska jag nog pröva bröd och pålägg, har inte kommit dit än. 

(null)

Tog oss en rejäl promenad till Gamla stan i Las Palmas efter frukost. Lite klarare väder och mer sol idag, och så mycket som 27 plus vid lunch. Ändå väldigt behaglig värme, som det blir vid havet. 
Vi verkar ha missat ovädret alla frågar oss om och läser om. Det har varit blåsigt, molnigt och vågigt och vi ser att det lägger sig sand på balkongen men vi har det bra! Andas kan vi också och det värsta verkar ha missat oss helt. Tack för det!

(null)

(null)

Såg katedralen men bara utifrån och liksom ovanifrån då det var en mässa när vi var där. Vacker utsikt dock!

(null)

(null)

(null)

(null)

Blåsor under fötterna och bikini på, när solen är framme. Sitter på balkongen med utsikt mot havet, och dess volleybollspelande människor, några badande och springande. Nedanför balkongen är det soldäck för de som inte har sol på sina balkonger eller som vill ha närheten till poolen. 

Jag har det bra här ett tag.
Vilar och läser. Tar in att vi slapp ett oväder. Får dagliga rapporter i väderappen om farlig luft pga sandpartiklar. Än så länge går det dock fint, och det varnas inte för väderomslag. Så jag tror på skön fortsatt vecka!

Nu blir det läsning i Harlem shuffle, om smågangsterns i 60-talets övre Manhattan.

Kram ❤️ Johanna 

Missat ovädret.

0 Läs mer >>
(null)

Sov i ELVA timmar inatt! Som nåt slags rekord i sömn. Välbehövligt helt enkelt. Och så skönt.
Åt en mycket god frukost, dubbel espresso, äggröra, frukt och Yoggi. 

(null)

Mulet och stundtals soldis, 21 grader och behagligt ut-och-kolla-sig-omkring-väder. 
Gått längs med havet, och så upp i staden. Mysiga gränder, vacker utsikt och tvätt på takterasser. 

(null)

(null)

(null)

Tagit en espresso nr 2 på ett torg. 
Pratat livet, bröllop och allmänna funderingar över sakers tillstånd. Typ. Som en liksom får mer tid till här, utan plikter och jobb, inköp, fix och vardag. Det behöver en såklart inte åka ända till las Palmas för, men i alla fall bortom hemmet. Bortom det vardagliga liksom.

På lördag är det ett år sedan sambon friade. Och nu är det fem månader kvar till vår stora dag. Känns fortfarande galet busigt att slå på stort som plus femtio-åringar och ändå så rätt. Vi gör det vi vill och får göra vår dag till precis det vi vill, en stor högtid, med våra vänner och en stor fest. Helt fantastiskt faktiskt! 

(null)

Lite vila nu, då Putte behöver vila sin knasiga fot. Han har sedan ett par månader märkliga känselbortfall i ena benet. Gjort MR då de misstänkte diskbråck, som det inte var, och nu går han på behandling parallellt med väntande nya undersökningar. Skumt.
Om en stund ska vi gå till gymmet för ett pass. Jag själv har varit mindre aktiv senaste veckorna i och med julfix så nu ska jag tillbaka på banan. Mår allra bäst då, när jag tränar några ggr i veckan och går längre och fortare däremellan. Det gillar min kropp och själ. 

Och elva timmars sömn, det gillar den visst också!

Kram Joey ❤️

Det gillar den visst ...

0 Läs mer >>
(null)

Gick upp i vanlig arbetsdagstid.
Men inte för att jobba utan för att åka med flyget till LAS Palmas på Gran canaria. 
En resa som skulle tagit 5.5 timmar tog drygt 7 på grund av motvind som orsakade mer bränsleförbrukning och därmed tankbehov, så vi fick mellanlanda i Danmark. Så kan det gå. Resan gick bra, ny bok påbörjad och slumrade lite mellan varven, ställde mig upp för cirkulationens skull. Från grågrågråväder, regn och 2.5 plus till soldis och 25 plus…det är så lätt att vänja sig vid!

(null)

Tog en liten promenad för att se oss om, för att käka och ta ett glas rödtjut. Såg det här konstverket i sand. Massor av folk. Beachvolleyboll-spelare. 

(null)

Fann ett mysigt ställe med fin utsikt, där vi intog middagen. Pratat om livet. Landat lite.
Onekligen kontraster att åka från storfamiljshelg, matlagning och socialiserande till det här, där vi bara behöver rå om oss själva och varandra. 
Är verkligen tacksam för vår härliga familj, med barn på olika håll, bonusar, bonussvärdotter, bonusbarn, och alla människor som är inkluderade. Så mycket kärlek!

(null)

Det här är utsikten från balkongen.
Direkt nedanför oss, och cirka 100 meter till Nordatlanten. Låter kallt men vi har inte känt på det idag. 

(null)

Är otroligt trött. 
Resande tröttar, förmodligen omställning också. 
Blir bra med en vecka här, med promenader, träning, värme, läsning, brädspel. 
Som balsam.

Kram Joey ❤️

Kontraster.

0 Läs mer >>
(null)

Fick en alldeles ljuvlig tomte eller vätte igår, av killarnas mamma AK. Tycker den är så söt så den får nog bo uppe hela tiden. Tror det är lite lycka i den där vätten.

(null)

Idag är det mammas födelsedag och älgstek stod som önskemat. Så det blev älg skjuten avPatriks  jaktlag, med potatis, sås, parmesanbrysselkål och vinbärssgelé. Inte så dumt, men jag gillade ostkakan mer…! Är ingen köttfantast även om vilt är det bättre köttet enligt mina smaklökar.
Fint att få fira lilla mor, 84 år ung idag. 
Få ses, äta ihop och prata. Glädjas över gårdagens små händelser, barnens roliga uttryck och lycka över många famnar och godispåsar. 

Är så tacksam för en fin julhelg, för min fina, stora familj. 

(null)

Lite segt ikväll. 
Filmen Ice Age 4 och hämtpizza från Bara Pizza fick det bli. Alldeles lagom juldagskväll. Nu är det Sagan om ringen på teve, också det ganska trevligt och också välbekant.

Efter en supersocial, lång och intensiv dag kan diagnoser ställa till det så pass att det idag gör det näst intill omöjligt att ens prata. Än mindre att kunna vara social eller upprätthålla någon slags fasad. Tur det inte behövs när det är närmsta familjen. Men tufft ändå, att bli helt dränerad. Tufft att se någon bli så tom på energi. 
Själv är jag trött ikväll men inte slut. Bara i behov av sömn och lite sovmorgnar nu. 
Liksom helt olika nivåer. Och den ena betydligt lättare att återhämta sig ifrån.

(null)

Känns just nu lite overkligt att åka iväg imorgon, till förhoppningsvis lite stadigare väder och andra trevligheter. Dock verkar det bli lite regn och blåst, så vi får se vad veckan bjuder på. 
Trevligt med sightseeing, lite andra intryck och också en annan vila än hemma. Blir annorlunda när en inte har något att göra förutom att gå upp, gå ut, läsa och vila.

Dags för lite skönhetssömn.
Klockan ringer som vore det jobb.
Kram Joey ❤️

Gå upp, gå ut, läsa o...

0 Läs mer >>
(null)

Vilken ljuvlig morgon att vakna upp till! 
Så krispigt och klart, dagen till ära. Onekligen väldigt praktiskt också när dryck ska hållas kall och kylen är full. Skönt att emellanåt vädra ur då värmen inomhus blir hög av mycket folk.

(null)

En så otroligt härlig julafton!
Är så tacksam att vi kunde samlas allihop (nästan i alla fall), och fira ihop. Bara att se alla barn på samma plats igen efter pandemin var så värmande för själ och hjärta. 

(null)

AK, Dennis och Kamilla.

(null)

Fridis, bror Johan, Dante, mamma och pappa.

(null)

Fanny, Flisan och David i bakgrunden.
I förgrunden är goa små bonusbarnbarn som är ur bild.

(null)

Fanny och pappa.

(null)

Mamma och Frida-Hedvig.

(null)

Fanny, Felicia och Frida-Hedvig.

(null)

Det blev mycket och god mat, prat, snapsvisor.
Barn som lyckliga kröp upp hos olika människor, trygga och nöjda med rörelsen av familjen kändes det som. Vi är en stor familj när alla är ihop och det är varmt. Bokstavligen och själsligen.

Sjöng vid pianot med brorsan och Frida, något av det finaste som finns. Att samlas kring musiken, det ger en livskick onekligen.
Slutade kvällen med nytt spel, Besserwisser, och TP. Väldigt trevligt.
Fick den sjukaste massage-grej som jag satt med under spelen, riktigt effektiv och skön. Mannen vet vad jag behöver, och jag fick även en massagepistol. En sådan grej för min lilla lekamen. Även om den är mycket snällare senaste månaderna så är den ond emellanåt.

(null)

En fin människa det här.
AK. Pojkarnas mamma, som är en kär vän. 

Hoppas att ni haft en skön dag, på
det sätt ni önskar. Själva eller med era människor, i lugn och ro eller superfir. 

Nu blir det sömn här, och hoppas på en ohostig sådan. Imorgon (eller idag) är det nämligen min mammas 84:e födelsedag och det firar vi här. Med älgstek och potatis, ostkaka och glass.  Kommer att bli så bra så.

Kram och tack moder Jord för denna fina dag’

❤️
Johanna

Så värmande.

0 Läs mer >>
(null)

Så har jag då jobbat sista dagen före ledighet. 
Känns otroligt skönt att efter jul ha en vecka utan klocka. Stiga upp när en vill, fylla dagarna med det en är sugen på, se nya saker. Det är lyx. Framförallt att leva utan väckarklocka, det är så väldigt skönt.

(null)

Idag har det fejats i detta kök, efter en liten runda för stödinköp på Coop efter jobbet. Fick sällskap av dottern, som också fixade med mig i köket medan mannen dukade. 
Smördegsknyten med feta och soltorkade tomater, baconlindade dadlar och potatis är skalad. Imorgon ska det kokas ägg och fixas parmesan-rom-citron-minipizzor typ och brysselkål med parmesan, medan en massa annat ska värmas, stekas och plockas fram av knytkalasig mat. En bra blandning där mamma och pappa står för den "rediga" maten, så som Jansson, revben och prinskorv. Gillar att ha lite sköna alternativ. 

(null)

Ikväll blev det skinkmacka och uppesittarkväll, med brorsan, dottern och sambon. Lite rödtjut och prat, nära till vinst flera gånger och en liten skraplottvinst till mig. 
Ändå trevligt sätt att umgås!

(null)

Region-nyckelbandet ska läggas på ledighetsstället för en dryg vecka och vyn bli annorlunda. Först julfir med nära och kära och sedan havsutsikt, medan dottern och brorsan stannar kvar här. Tar hand om huset och chillar. 

Önskar er alla en synnerligen God Jul!

Kram Johanna ❤️

Sköna alternativ.

0 Läs mer >>
(null)

Var i stans mysigaste butik för att hämta en lul-skinka från en tidigare uteskuttande gris. Bondens butik, i Kafé de luxe coola stil. 
Gjorde lite matinköp och blominköp på vägen hem också, efter ännu en crazy dag i avbokningarnas tecken…
Må dessa satans virus försvinna snart så att folk kan jobba normalt och sjukvården kan vara lite annat än fullständigt galen. 

(null)

Må vi hålla oss friska så att vi kan ses på lulen allihop. Ser fram emot att ha alla barn här, storfamiljen med nästan alla människor. Det vore så fint att få en sådan dag, med mat och prat. 
Det är förberett under granen.
Lulskinkan ugnsbakad och griljerad.
Extrabord fixat, pynt och matbordsdukar framtagna. 
Bara övrig mat och folket som ska tillkomma…alltså själva kärnan av hela julafton.

(null)

Mannen har haft ett par ihärdiga jobbveckor och varit rätt sliten. Han firade sin ledighet efter lunch, med växtvattning och en whiskey.  En kombination så god som någon!

(null)

Som en munk satt han ikväll med lite pyssel. 
Ingojsad som en kåldolme, eller en munk i sin kåpa för att inte frysa. Han är en frusen en, så det är onekligen en bra klädnad.
Själv kör jag raggsockor när jag är lite frusen, så jäkla skönt tills en blir varm.

(null)

En jobbdag till innan en dryg veckas ledighet.
Ser så mycket fram emot det. 
De där morgnarna utan tider att passa, utan större planer. Och kvällarna utan någon som helst press att gå och lägga sig för att en måste upp tidigt. Det är ibland bara så magiskt skönt.

Kram och god natt
❤️ 
Johanna 

Lulskinka och crazy d...

0 Läs mer >>
(null)

I alla år har min mamma uppmärksammat mig på dagen. Vintersolståndet. Där mörkret lite varje dag går mot ljusare tider. Det är kärlek att få ett sådant här litet mess på morgonen, som ett ljus även det, om bättre tider. 

(null)

Lilla godisskålen på jobbet har ett par veckor varit välfylld. Det är bara för den som är sötsugen att ta sig en bit för att orka lite till, fylla på med lite energi. 
Går perioder då den är tom för att vi själva har svårt att låta den vara. Jag är en periodare när det gäller godis. Ibland så himla sugen, sedan månader utan minsta sug. Ändå tur tänker jag, att det är vissa perioder och inte hela tiden.

(null)

Gick till gymmet efter jobbet och det var så skönt! Efter några dagars uppehåll kommer jag säkert få träningsvärk imorgon. Skönt att sätta in hörlurarna och lyssna på mitt första avsnitt av Motiv, med samma person som har Rättegångspodden, och sedan gå in i min träningsbubbla. 

(null)

Dottern hade dammsugit när jag kom hem, så jag tog svabben och torkade alla golv. Städade vårt badrum innan jag hoppade in i duschen också, skönt att hacket fixat!

Blev hämtmat från McDonalds ikväll. Av någon outgrundlig anledning blev jag sugen på nuggets. Logiken för vad en blir sugen på kan en diskutera…!

Nu läggs det klappar under granen här. Alltid lite mysigt med alla förberedelser. 
Hoppas innerligt att alla håller sig friska nu!

Kram❤️Johanna 

Periodare.

0 Läs mer >>
(null)

Det kom lite kärlek med posten, i ett rött kuvert. En snöflinga full med kraft och hopp.
Den pryder granen, påminner om goda vänner!

Fick otroligt glädjande besked av en vän idag, som kämpat mot en ovälkommen främling i sin kropp men som idag fick veta att det finns inget kvar! Helt underbart! Tårarna rann och jag skrattade om vartannat. Tack Moder Jord!
Ibland är du ju för skön!

(null)

Fick ullmattorna idag, känns gosiga att gå på  och ger lite mjuk känsla till rummet. Gillar att de inte är så långa så att golvet syns mer.

(null)

Varit hos bästa frissan idag, klippt mig och blonderat. Kör färg var tredje gång för att håret och hårbotten ska må väl. Så nöjd att vara tokblond igen.

(null)

Har inte tränat på några dagar. 
Det har varit lite oprioriterat när jag varit i Malmö och sedan haft en del för mig som gjort kvällarna sena. Känner dock i kroppen att den behöver passen, och styrkan. Får nog bli ett pass imorgon, efter jobbet. 
Tänker att jag på semestern ska ta med träningskläder, försöka upprätthålla vanorna. Kroppen behöver regelbundenheten, det känns. Många saker med min lekamen som behöver rutiner. Musklerna, höften, ryggen och lungsen. Avviker det för mycket eller för länge strejkar den. Bara att tugga i sig!

Nu värmedyna och sömn, efter golfbollstryck.

Kram ❤️ Joey

Bara att tugga i sig!

0 Läs mer >>
(null)
 
Ännu en gång får vi ställa in bokade operationer. Först förra veckan, halva torsdagen, fredagen och idag. Och så nya besked idag om att vi måste boka av allt hela veckan och in i nästa. Vidrigt är ordet. Att behöva boka av patienter som stått länge och väntat, pga smärtor och begränsningar i livet. 
Just nu är det så många sjuka, av personalen,  som gör att det inte går att ta in fler än de akuta patienterna. 
 
Återigen undrar vi hur långt det ska gå innan det tas på allvar att fler sjuksköterskor måste anställas och högre löner vaskas fram. De säger att det "inte är allt". Och jag undrar, hur kan de veta när de inte försökt? 
Hur kan de säga att det inte är lönen utan arbetsmiljön? Anställs fler blir arbetsmiljön bättre, folk har rimligt mycket ansvar, kan ta rast och gå hem i tid. Och de slipper få sms flera ggr varje dygn och pass som måste bemannas. För att anställa behöver en LOCKA med något! Som en betydligt fetare lön, OCH bra arbetsmiljö. 
Det är väl dags att prova detta nya grepp nu, eller??
 
(null)
 
(null)
 
Blir så trött på det ibland.
Tänker att jag skulle göra något helt annat, men förstår inte vad det skulle vara. Vill arbeta med något meningsfullt, som skapar värde för andra och ger mig tillfredställelse. Något utmanande, där jag får gnugga hjärncellerna och jobba självständigt. Där jag känner att det jag gör är till nytta för andra.
Tänker att jag skulle bli politiker för att kämpa för sjukvården, en skulle bränna ut mig på en kvart. Brinna upp av frustration och ilska, antagligen. 
 
(null)
 
Det var skönt att efter kaos stämma träff med min älskade unge för att handla julklappar. Fint att få några timmar ihop, och fint att vi inte halkade på glasgatorna!
 
Gjorde kycklinggryta och havreris, satt och snackade om smått och gott vid tända ljus. 
Försöker lugna ner min själ och hjärna. Försöker tänka att det blir bättre. Imorgon är en annan dag.
Imorgon kanske någon vaknar upp och inser att NU måste vi göra något nytt, för att vända det sjunkande skeppet. Tänk va!
 
Ta hand om er!
 
Kram ❤️ Johanna 
 
 

Hur veta när en inte ...

0 Läs mer >>
(null)

Den första timman hem från Skåne var solig och vacker, med torra vägar. Gick segt sedan med resten då det var grått, spårigt och på nollan. Men Frida-Hedvig och Musikhjälpen var bra sällskap, så det var en skön biltur. 

(null)

Full rulle när vi var hemma. 
Packade upp. Fixade upp tavlor och speglar i nytapetserade hallen. Var och handlade käk, lagade laxpasta med kräftstjärtar och fetaost.
Julgransinköp och fix för bonusdotter och sambons del. Så fint här nu.
Kollade fotbollsfinalen vid köksön tillsammans, medan vi åt. Drack glögg. 
En alldeles ljuvlig kväll.

(null)

Beställt två mattor, i lite skönt, ljust fluff. Kommer att bli fint när det är helt klart.

(null)

(null)

Är väldigt nöjd med känslan i hallen, den blir inbjudande och varm. Det ÄR en skogsglänta som huset gillar. 

(null)

Kollar sista timman av musikhjälpen.
Det är härligt att se hur generösa människors är, till ett så viktigt ändamål som trygghet för barn på flykt. 

Hoppas på god sömn i natt. 
Tänker på att när jag sover gott så är det verkligen en ynnest. De där nätterna, kanske ibland flera i rad, utan avbrott av hosta och inhalationer. Alltså, det är så skönt!
Det skulle jag vilja nu, ett gäng nätter i rad. 

Kram ❤️ Johanna

Biltur, glögg och gra...

0 Läs mer >>
(null)

Körde från 18 minus hemma till 0 grader i Malmö. Från rimfrostigt sagolandskap till det fina rosaaktiga ljuset fastän lite blött.
Hängt med min älskade unge och hennes sambo ett par timmar innan Frida och jag begav oss till Slagthuset.

Dags för musikalen Noice. 
Satt i baren och tog ett glas bubbel när signalen, som vi trodde var första ringning innan föreställning men den lät skum. Det visade sig vara brandlarm, så det var bara att gå ut ute - i bara kläderna vi då hade på oss. Vi stod nog där 20-30 minuter, så det var liksom tur att det bara var på "nollan". Vi kramades, rörde oss och sjöng för att hålla värmen. 
Vi hann med lite mer dryck då brandkåren fick fixa med sprinklersystemet som tydligen utösts fastän det inte var något. 

(null)

1.5 h efter utsatt tid körde den igång, denna energikick och nostalgitripp med en bättre version än original-Noice. Snyggare röster, bättre arr. Kunde absolut inte sitta still eller vara tyst, det spritte liksom i hela mig!

(null)

Kul att se granntjejen Emma på scen. Emma sedan förr, då när jag bodde med dottern och hennes brorsor i en annan stadsdel. Då vi levde lite som kollektiv med grannarna på sommaren, alla passade allas barn, och vi bidrog till grillkvällarna och hängde vid gungorna. Emma var otrolig på scen, liksom alla i ensemblen. Så jäkla tight och bra!

(null)

Gick genom vackert belyst Malmö. 
Skönt att röra lite på sig efter föreställningen, efter att vi fått upp värmen ordentligt.

(null)

(null)

Efter varma mackor sitter vi och kollar musikhjälpen.  Skönt med värme och mätt mage. Och väldigt skönt att ha några musiktimmar i själ och kropp.

Kram ❤️ Johanna


Spritte i hela mig!

0 Läs mer >>
(null)

Tänkte införskaffa nya mattor till tapetserade hallen, men den jag tittat ut gick bara att beställa på nätet. Så får det alltså bli, och jag får vackert tåla mig.

Åkte hem, gick en underbart härlig 8 km promenad i gnistrande vinterväder. Termobyxor och täckkappa är ju ljuvliga plagg för att behålla värmen i kroppen sådana här dagar. Vilken energi solen och vädret ger, liksom magiskt för en som är beroende av ljuset!

(null)

Köpte en ros till farmor Maja och farfar Tage. Pappa hade varit där och tänt nytt ljus. 
Tog en tur till mor och far för en pratstund och en kaffe på vägen hem.

(null)

(null)

Hallen är alltså färdig, men vi hinner inte få upp tavlor och speglar förrän på söndag. Då får ni se! Städat är det, pappen borta och tavlor utsatta på golvet.
Är så otroligt nöjd, då det känns som att gå in i en fridfull skogsglänta. Tänk va, vad en tapet kan skapa! Plötsligt känns hallen varm. Välkomnande. Och alldeles ljuvlig. Tänk er lite härligt fina ullmattor där på fina ekgolvet…blir bra det!

(null)

Och jag är riktigt nöjd med att se bra och att ha nya brillor. Glad att jag hittade brillor i silver, känns väldigt mycket som jag!

Kollar dokumentär av Ku Klux Klan på SVT play. Slås av att politiken i det här landet inte är helt olik det de stod för. Känns sorgligt hur de urholkar medmänsklighet, och vill slänga ut anpassade, arbetande människor som har permanent uppehållstillstånd och som bidrar till vårt samhälle. Hur är det ens möjligt? Det är vansinne, menar jag, och det står för något helt annat än ett varmt, medmänskligt och demokratiskt Sverige.
Må det ändras.

Kram och gokväll!
❤️
Joey

Som att gå in i en fr...