0 Läs mer >>
 
Har just laddat ner en ny app som jag genast måste testa ju! Fler fina bilder i ett liksom. Kuliga grejer finns det!!
 
Efter jobbet satt jag en stund och språkade med min bästaste dotter en stund. Det blir alldeles för lite av det vissa dagar när jag mest jobbar.
Lite sorgligt känner jag. Gäller dock att nyttja tiden eftersom tiden med henne är lånad. Om ett par år när gymnasiet börjar så kanske hon inte ens bor hemma, eller ens i stan. Det är verkligen på lånad tid vi har med våra ungar, och det gäller att passa på, att njuta, att diskutera och reflektera, få dela tankar med dem...! Tiden går såååå fort. 
Jag har haft så många sköna stunder tillsammans med min älskade unge och hoppas på många än❤️. 
 
På promenaden duggade det lätt, medan Krunegård och Rent sjöng i mina öron. Riktigt skönt även om mina lungor inte riktigt gillar detta väder. Men kroppen behöver ändå gå, lungorna behöver det o själen likaså.  Det är lite som musik för själen.
 
Istället för teater ikväll blev det promenad, film och kattmys. Filmen Pojken i randig pyjamas har jag sett nu. En fiktiv historia som verkligen berörde. En 8- årig pojke som reflekterade över det märkliga och nedtystade, som valde att utforska. Som inte köpte rakt av. Blev tagen och tänker åter på alla människor som gick där vi gick, i auschwitz. Fast med skillnaden att de kände ständig hunger, trötthet och skräck....
Jag tycker att alla skulle göra den resan en gång. För att se. Känna. Reflektera. Bli berörda.
För att det inte får glömmas.
 
❤️
Joey

Promenad, krunegård o...

1 Läs mer >>
 
 
Det tar sig!
Tjejernas badrum är färdigt förutom vitvarorna (som typ är liiiiiite viktiga). Känns gott!
Vårt badrum på god väg oxå.
Efter arbetet samlades vi vid huset och diskuterade marksten och fasadfärg.
Ska be målaren och måla ett par prover så vi ser på lite större yta för slutgiltigt beslut. Vi är som tur är, överens alla 4:-). Trädgårdstankar och planer....det blir nog bra det med!
 
Efter matinköp och mat städade jag bottenvåningen. Helt genomsvettig efteråt. Fortfarande 24 grader ute, magiskt ju!
Satt ute länge igår kväll, till 22 säkert, och fortfarande 19 grader. Oj, vad jag älskar detta väder! Jag svettas verkligen mycket hellre än jag fryser!!!!!
 
Just nu är vår trädgård gudomligt skön. Stilla och go. Grön och skön. Det behöver jag ibland. Finna lugnet efter hektiska dagar. Hektiska men roliga! Bara lite för hektiska för att vara helt tillfreds. Men, men. Det kommer andra dagar!
Ska ge järnet ett par dagar till innan TRE-DAGARSLEDIGHET.....längtar!
 
Nu ska jag inte göra mycket mer nytta för dagen. Hemmet är rent, förutom kvarglömd disk från min unge....men den får hon bråka med sen. Jag ska bli bättre på att lämna kvar andras skit och låta de städa upp sin egen. Egenterapi helt enkelt!
 
Kram o gokväll💕

Egenterapi.

1 Läs mer >>
 
Det är ju väldigt sant.
Att vi ibland måste lyssna inåt, på vad vi faktiskt vill. Så vi inte gör det som förväntas av oss utan stämmer av med den inre kompassen.
Vill jag detta? 
Gör jag det för min skull eller för någon annan skull? Bra att medvetandegöra, men såklart, också gott att göra saker för någon annan. 
 
Att fråga sig om en är på rätt plats eller inte, med jämna mellanrum - det tror jag på. Förändring behövs ibland, och jag tror att det är dags att byta bana när en mest irriterar sig på jobbet, på folket som är där och på arbetsuppgifterna. Och när det gör att jag själv inte kan TILLFÖRA något dit jag jobbar- då är det dags. 
Dags att vända blad och söka värdet någon annanstans. För du har ju ett val, inte sant?
Ingen tvingar dig kvar om inte möjligtvis du själv....? Ibland tar vi konstiga beslut som behöver revideras.
 
Ibland är en utrensning bra.
Utrensning av saker som tar mer energi än det ger. Att söka sin egen sanning och sitt väl och ve. Att lyssna inåt...och stilla fråga sig själv: känns det här bra? Åh vad bra! Fortsätt så! Om inte: byt spår. Pröva nåt annat. Våga ändra det som är mindre kul. Kanske kan det beslutet vara alldeles, alldeles underbart:-)?
 
Joey❤️

Alldeles underbart......

0 Läs mer >>
 
 
 
Att sitta vid pianot igår kväll var så otroligt skönt. Efter flera jobbdagar och vetskapen om ledig dag idag så satt jag någon timma och sjöng o spelade. Och jag får energi och blir fylld av goa känslor. Vilken läkning och kraft det ger!
 
Att vara ledig gör det också. 
Är ledig idag, vilket först firades med sovmorgon bredvid min älskade Pärla....oj vad skönt!
Fika med yngste bonussonen vid lunch, att sitta och prata om hans planer och tankar om livet - ger också kraft. Fantastiskt mysigt att få dela det med en av de som funnits så många år i mitt liv❤️.
 
Konstaterade att vi har våra mysiga tillhåll i vår stad. Det är gott! Gillar vår stad, det utbudet som finns här och områdena som finns. En lagom stad typ, på många sätt. 
 
Är nöjd med denna dagen, så välbehövligt att va ledig och bara mysa med långmorgon, fika o så förstås....teater i eftermiddag!
 
Kram till er
❤️

Kraft och energi!

0 Läs mer >>
 
 
Det börjar ta sig även i vårt badrum, Pärlans och mitt...utvecklingen nu bör fortskrida med lite fart så flytten blir i god tid innan de nya ägarna kommer in i vårt hus. Valen vi hittills gjort har varit lyckade. Hoppas det fortlöper så:-)
 
När jag kom hem från jobb idag var både min hippieblomma o Patrik helt förundrade över ett helt galet regnoväder. Jag såg regn och hörde åska från jobbet men upplevde ju inte det så som de här hemma. En av gatorna här var som en sjö....! Förvisso bra med upprensning i luften, även om värmen gör mig glad! Jag vet andra som far illa så liiiite svalare kan va bra!
 
Till maten ilväll gott vin. 
Så himla mysigt, att bara få njuta. 
Känna att japp, jag är ledig illväll och faktiskt imorgon....så yes! 
Imorgon ska jag INTE stiga upp 05.30. 
Det ser jag fram emot!!!
 
Hoppas er kväll är bra!
 
kram Joey

Ta form.

0 Läs mer >>
 
Ljummen sommarkväll återigen.
Så otroligt skönt på alla sätt och vis!
Jag behöver sol och värme och LJUS! Det behöver vi nog alla. Jag tror fullt på att jag inte på något sätt skulle sakna höst och vinter om vädret valde att vara sommar jämt. Allt är enklare, skönare, bättre....!
Att njuta föreställning med min pärla på scen i detta väder gör inte heller saken sämre.
 
Känner mig ok efter antibiotikakur men är trött. Känner det efter intensiva jobbpass, även om det är riktigt kul så blir jag trött. Men allt går! Och eftermiddagen  och kvällen är lite balsam. Sitta och njuta av teater, musik och varm sommarvind.
 
Blev glad av kommentarer på min blogg idag, tack för värmande ord❤️.
 
Kram i kvällen och god helg!
 
Joey
 
 

Sämre kan man ha det!

0 Läs mer >>
 
 
När jag plockade av krusbären igår var Tusse som en hund. Nära, nära, lade sig på mig, ställde sig med tassarna på min rygg, spann och gosade. Typ det bästa han vet att ha någon tätt inpå. Så väldigt mysig är han, vår fina lille katt!
 
Efter några hektiska jobbpass var jag ikväll på teater igen. 
Jag gillar att se föreställningar flera ggr, se minspel och skiftningar i de olika scenerna och jag gillar att ryckas med i sång och dialog och förundras över hur duktiga skådespelarna är på scen. 
En skön kväll i underbar sommarkväll!
 
Efter alltför sen kvällsmat var det gudomligt skönt att sträcka ut kroppen i världens skönaste säng....!
 
Jag har fler saker att va nöjd över idag. Förutom sol och teater, så är jag glad över att modern är hemma igen och har fått hjälp av specialister med sitt flimmer på hjärtat. Må det bli bra nu!
 
Kram. Och GOD NATT!
 
❤️
Johanna

Skön sommarkväll.

3 Läs mer >>
 
Säga vad man vill om dagens många tiggare på gatorna, utanför närbutiken och utanför caféerna. Det engagerar. Det upprör. Och det förbryllar. För hur ska vi egentligen förhålla oss?
Kanske är det som jag läste häromdagen, att det rör någon samvetssträng i oss och på så sätt gör oss illa till mods. Det gör att vi liksom tvingas tycka något, tvingas ta ställning.
 
Jag tycker att det är beklämmande, oavsett skälen till att de sitter där dag för dag, många h varje dag. 
Om det är så att de kommit hit med hopp om jobb och bättre framtid i Sverige efter krig och förföljelse av politiska eller andra skäl och drömmen visade sig vara en utopi. 
Eller att det är så, gudbevars, att de är hitlurade av någon högst jävlig, omänsklig liga som ser att utnyttja dessa människor genom att köra ut de till sina poster för att sen efter 10 h hämta de OCH deras eventuella insamlade pengar medan tiggarna själva föses ihop någonstans utan vidare mat och förnödenheter. 
Hur det än är, så inte är det DERAS fel?
Vi behöver inte ge de pengar. Vi kan ge de ett äpple, en burgare eller en dricka Kanske? För att inte gynna nåt annat svin och för att ge de lite av vårt överflöd. Som en smula.
 
Det svenska samhället och den svenska politiken har så fatalt misslyckats med migrationsfrågorna så gud säkert gråter i sin himmel. Att ta in folk i vårt vackra land, vilket vi absolut ska enligt mig, och sen behandla de som skit. Det är inte vackert.
 
Det är en högst brännande fråga som behöver göras viktigare, så att människor i nöd får snabba utredningar, och de som beviljas stanna måste få en bra och vettig integrering.
Kunskap om språk, rättigheter och skyldigheter samt skola och jobb för att kunna försörja sig och sin familj, men framför allt: för att få ett värde här i livet. Att få bidra och göra nytta för andra och sig själv skapar värde. 
 
Att få bidra med sin kunskap till oss och det svenska samhället borde skapa värde. Att kunskapen tas tillvara. Att få vara en del i ett sammanhang, få kolleger och rutiner. 
Jag tror att det skulle kunna göras så mycket bättre. Och jag tycker att det är hög tid att verkligen GÖRA. Inte prata vid politikpodier utan bestämma hur det ska ske och handla därefter.
 
Människor måste få känna sig välkomna, och få bli en del av oss. 
Få känna värde som människor, det är så grundläggande som det bara kan bli.
Boken Nyttiga människor rekommenderas! Otroligt bra och beskrivande hur det faktiskt många gånger går till i vårt land. Och det är många ggr inte alls särskilt vackert.
Här, i vårt annars så fantastiska Sverige...!
 
Joey

En tanke om tiggare o...

0 Läs mer >>
Älskade äppelträd.
 
Vin i kvällen.
 
Nyklippt:-)
Västerbron. Nyheten i stan:-)
 
Äppelträd. 
Det är nåt visst med dessa bär och äppel som växer i vår trädgård. Något jag också kommer att sakna när vi flyttar härifrån. Det är vackert med gamla, ansade äppelträd! Dessutom är det så piffigt tänkt i nuvarande trädgården att de kommer i olika perioder, äpplena, och ger fröjd länge. Hoppas det lilla äppelträdet i nya trädgården ska ge oss lite fröjd framöver!
 
Efter skööööön klippning, och långpromenad (äntligen efter bihåleinflammation och seglunga) gjorde jag stekt torskfilé vänd i ägg och kokos tillsammans med bönsallad i citron, vitlök och svartpeppar. Riktigt gott! 
Lite njutning i trädgården med varsitt glas vin fick det bli som avslutning.
Gäller att passa på!
Ljuvliga sommar❤️
 
Joey ❤️

Ljuvliga sommar!

0 Läs mer >>
 
Efter kvällsjobb igår messade jag mannen om att det ju inte GÅR att lägga sig omedelbart. Framför allt med tanke på det sköna vädret. 20+ vid 22.00.....magiskt!
Så det fick bli en stilla stund på baksidan, med varsitt glas rödtjut och småprat. Så otroligt härligt!
 
Intar nu lunch på jobbet och ser att det är vackert ute, även idag. Längtar onekligen ut och ska om några h befinna mig för att avnjuta akt 2 av Hjälten från Toftasjön. Vill ju inte missa för mycket :-)
 
Inser, efter avstämning med dottern, att hon verkligen klarar sig fint utan mig. Planerar på sitt håll, fnissar mest när jag undrar om hon verkligen inte vill hänga på oss till goda vänner ikväll...och nej, det viLL hon verkligen inte....!
Det är ju som det ska va. Det är ju till och med skönt, säkert för båda parter även om det små stunder kan sticka till av saknad av forna tider. Men i stort är det ju fantastiskt att drömmar finns om gymnasie i annan stad, tågluffdröm till vackra huvudstäder: Berlin, Prag, Paris och Amsterdam....
Inte utan att jag själv blir sugen på interrailkort i Europa:-)!
Dock är jag nöjd att jaG inte är tonåring utan en hyfsat mogen förtis. Det har sina fördelar!
 
Ha en fin söndag!
 
Joey

Verkligen....:-)?!

0 Läs mer >>
 
 
När vi satt vid vår stads storgata och intog en god svart kaffe igår, min vän och jag, så gick det ett demonstrationståg på ca 100 personer. Det var palestinier som protesterade mot kriget i Gaza. Vi sa det, att det säkert är flera av demonstranterna som varje dag är rädda för att telefonen ska ringa och dödsbud  om närstående talas om. 
En grym verklighet, långt från vår.
 
På nyheterna intervjuades en läkare som påtalade bristerna av läkemedel till de civilia, som till 90% var de som skadades. Det var brist på smärtlindring, anestesi och antibiotika. Mitt bland människor som fått ben och armar bortsprängda. Vanliga människor. Precis som du och jag.
 
Läser boken Nyttiga människor. Skriven av en journalist, och belyser Sveriges och Europas flyktingpolitik. Det handlar om slaveri i tjugonde århundradet. Inte på 1800-talet, utan nu. Där ukrainare luras till Ryssland med hopp om mycket pengar och bättre liv, där de lovas betalt men misshandlaS då de efter tre månader begär lön för mellan 12-18 h arbete/dag.
Misshandlas, fråntas pass och allt vad värdighet heter. Som i Putins OS-byggnation. 
Det sker så mycket skit bakom putsade fasader, där människor utnyttjas och liv slås i spillror.
 
Och jag läser, hör och tänker....
vad kan vi göra? 
Vad kan du och jag göra för att människor omkring oss ska få en smula bättre liv?
Nog kan vi kosta på oss att åtminstone le åt killen som sitter utanför ica med sin mugg? Visst kan vi ge bort ett av våra köpta äpplen, om vi ni inte vill gynna en eventuell slavdrivare bakom.
Människan bakom muggen har med all säkerhet inte valt att sitta där.
Så tror i varje fall jag.
Och jag tror vi har råd att åtminstone visa lite medmänsklighet.
 
❤️

Lite medmänsklighet

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Efter jobb igår tog jag min underbara Spotify i öronen och promenerade bort till repetetionerna av årets sommarföreställning: Hjälten från Toftasjön.
Det var lite småsvalt men jag värmdes av teatern, och av att åter se min sambo på scen tillsammans med duktiga kolleger. Kul!
 
Var såååå trött igår kväll, fick dock en fantastiskt bra konsert av laleh till livs. I SVT, så härligt! Hon är verkligen både begåvad, med enorm förmåga att vara närvarande och att komma innanför huden med sina ord och sin sång. Ljuvligt är ordet!!!!!
 
Är trött efter jobb även idag. Trött i fötter och huvud. Mycket som snurrar efter dagens alla uppdrag. Tror ändå att det blev en bra dag, och att jag gjorde det jag kunde. Tillsammans med goa kolleger.
 
Sitter på en parkbänk, inväntar en kompis för en kaffe. Får då också köpa tidningen Faktum av en vänlig herre som kommer fram till mig. Jag gillar att göra det. Läste i någon tidning på lunchen, om en kvinna som ägnar mycket tid till att jobba på dag- och natthärbärgen för hemlösa på Sthlm stadsmission. Och tänker att, ja, det är nåt jag skulle kunna tänka mig. 
Så givande det måste va!
 
Kram och god eftermiddag❤️

Framtidsplan....:-)

0 Läs mer >>
 
 
Då är vardagen för min del igång igen.
Blir ju inget hjul än eftersom det bara är jag som rullat igång, och det är skönt. Att vänta lite med den allmänna hetsen känns behagligt. Att stiga upp tidigt men veta att huset är lugnt några h till känns gott. Hjulet ska för min del helst gå lite lugnare i höst, oavsett. Jag får försöka hitta fokus till rätt ställen, rätt tidpunkt.
 
Det känns för övrigt ovant men helt ok att jobba igen, och det som leg. Ssk i fyra veckor innan ordinarie Huvudhandledartjänst är igång igen. Ombytet är perfekt och jag gillar det!
 
Galet trött i fötterna nu efter jobbet, slängde jag ihop några GI bananpannkakor m hallon och blåbär, och satte mig så i solen en stund. För att få energi och lite syre. Så skönt!
Ska ta mig en promenad bort till rep av Hjälten från Toftasjön om en liten stund. Premiär på fredag, missa inte den vettja!!!
 
Ska sitta några minuter till.
Blunda. Andas. Bara vara. 
 
Så.....!
Snart redo.
 
❤️

Snart redo.

0 Läs mer >>
 
 
Vaknade 8 av min just nu, förfärligt djupa och produktiva hosta. Läste ut Jojo Moyes bok och gick sen upp. Drog på träningskläder, åt bär o fil, tog en kaffe och plockade fram ny bok. 
 
Läste en stund i lugn och ro med kaffet i handen o Tusse i knät. Tog sen min kropp ut på promenad för att försöka mobilisera kraft för lungfunktionen. Gick väl sådär. 
Behöver nog mer effektiva läkemedel än inhalationer och nässpray då jag Förmodligen både har bihåleinflammation och lunginflammation på G. Således längesen, och det är en klar seger i sig :-)!!
Ska ta tag i detta imorgon bitti innan jobbstart. Blir så bra så. Kör aloe Vera, ingefära, honung o citron, inhalationer och cortison tills dess!
 
Coetze. Verkar vara en tänkvärd bok, om en borgmästare I den afrikanska öknen som tvingas ta ställning då imperiet vill utrota ett folkslag, barbarerna. Ska han försvara de oskyldiga eller ska han blunda och gå vidare som om ingenting händer? Inte så lätt, som det först verkar.
Pratat mycket om det här efter resan till Auschwitz i sommar. Om man var tvungen att välja den onda sidan för att på så sätt rädda sina nära och kära, eller om man valt martyrskap. Tänk efter. Det är inte självklart. Kanske köper du ditt barns, din mans och ditt eget liv genom att arbeta för den "andra sidan". Vad vi ÖNSKAR att vi gjort här kanske inte till när det blir verklighet...? Vad tror du?
 
❤️

Coetzee och tankar.

0 Läs mer >>
 
 
Vilken ljuvligt skön dag! 
Lagom sovmorgon, till 8, läsning och småprat i sängen med bästaste Pärlan. Lugn, lång frukost med stilla prat, kaffe och smp OCH vaken unge (!).
Kaffe på stan med god vän, så lätt att prata bort några timmar....tack!
 
Väl hemma igen lite lunch, bärpajsfix och stekning av kycklingfiléer inför kvällens dejt med föräldrarna. Fotovisning på senaste resorna och lite käk blir bra lördagsmys:-)
 
Nu ett par h i fåtölj med bok, aloe Vera-dryck pga täppta bihålor...en bra stund.
 
Vilket skönt lunk denna dag❤️!
Dessutom doftar det gott i köket just nu.
 
Joey

Mmmm!

0 Läs mer >>
En bra start!
Jo men visst :-)
Fin tygpåse köpt på Apoteket för SOS barnbyars räkning.
 
Efter vinbärsplockning igår gjorde jag smoothie. Det är så gott, både till frukost med lite müsli i eller som den är som mellis typ. Det bidde ett par nävar vinbär, ett par nävar blåbär, en skvätt hallon, havremjölk, en klick honung, citron och riven ingefära...voila!! Fint som tusan. Det fick bli frukost idag.
Lite vitaminboost i denna segandade tillvaro, där jag borde ha tillgång till egenhändigt gjord bronktoalett typ. Dvs rota runt med en diskborste i luftvägarna för att rensa ut, upp och ge bättre utbyte av gaserna där. 
 
Som tur är finns det mediciner som ändå funkar hyfsat. Jämfört med när jag var liten då det alltid innebar antibiotika vid skov. Nu krävs oftast inte det utan mer ökning av medicinerna, andningsgymnastik och vanlig rörelseträning för att få fart på systemet. Dyrt är det dock, hämtat ut en hög idag...men oj så värt det ändå! Tack och lov för denna utveckling!
Hela familjen har konstaterat att semester var det min kropp behövde. Har varit väldigt bra i mina lungs fram till nu:-)
 
Jag njuter det sista på semestern. Lagt lakan på tvätt, sängkläder på luftning, nyttig och närande mat, bok, prat med min unge, lite städning och njutning i solen. Såååå gott!
 
Har liiiiite svårt att förstå när min unge säger att hon längtar efter höst och regn, en filt och en kopp te framför bra film....låt det dröja tack! Väääääldigt länge gärna❤️
 
Just nu är det så bra så!
 
Kram Joey
 

Vitaminboost o sista ...