0 Läs mer >>
 
 
 
När mannen och jag var i Sthlm för 1 år sen var vi på ett ställe som heter Gysinge. En byggmarknad med nya saker i gammal stil, från specifika årtal om en så ville.
Där köpte vi lilla emaljskylten i blått och vitt, som idag är uppsatt. 
Det händer mycket på kort tid när det väl händer, och DET gillar jag. 
Gillar verkligen att ha en liten kristallkrona på lilla WC, min dröm:-). Knäppt men gulligt!
 
Försöker boosta mig. 
Det går trögt, är så trött! Sover många timmar men är trött ändå. Ligger i sängen igen efter sen frukost, ska läsa och softa lite innan jag ska gå ut en sväng. Frisk luft är bra. 
 
Vill rekommendera debattsidan i Smp idag, där debattören vänder situationen på Västbanken till om det hade gällt smålänningar. Riktigt tänkvärd.
 
Nu: vila. 
Snart: frisk.
Check!
 
Kram Joey ❤️

Knäppt men gulligt.

0 Läs mer >>
 
 
 
Oj vad en kan sova när kroppen behöver! Typ 12 h/natt. Nödvändigt och läkande tillsammans med ingefära, citron o honung, frukt och bra mat! Det finns nog hopp!
 
Lilla toan finns det också hopp för, börjar ta form med allt kakel på plats, toa o handfat. Saknas en infälld spegel än så långe men lilla kristallkronan finns där, så fin, i det svartmålade taket:-). Litet men naggande gott typ. Storrumpade får gå på vår toa för de andra två är storlek minimal. Den ena är för säkerhets skull på snedden, så en får backa in:-)
 
Fåtöljen är min kompis. 
Sitter där och läser nu, skönt. Lungorna mår bättre av lite uppåtläge istället för sängläge. 
Ska ut och norpa lite vårluft sent i eftermiddag, och få mitt hår klippt och fixat. Ska bli skönt och en lagom ansträngning.
 
Hade velat hälsa på inneliggande på sjukhus, men det går ju inte med min förkylning! Hoppas på bättring, på lite mer jävlar anamma så kraften finns. Heja och kram o tankar till dig!
 
Kramar ❤️

Storrumpade och st...

0 Läs mer >>
 
Samma motiv.
Två tolkningar. Två helt olika sätt att bemöta det vi ser, och att fånga det på bild. Med penseldragen. Häftigt tycker jag! Och skön avkoppling, mysigt för knoppen. Passar mig nog bättre än pussel:-) 
 
Kroppen mår bättre idag, säkert ingen feber för smärtorna känns inte i knäna. Rösten är som efter två whiskey och måååånga cigg....very snygg! Not. Imorgon blir det ytterligare förbättring och Soon and very soon e jag på benen och jobbet igen! Tjoho!
Messat med studenter igår och idag, stämt av hur de har det. Någon slags reflektion via sms åtminstone. Är dock övertygad om att de tas om hand av mina kollegor på bra sätt! Skönt!
 
Gjort kycklingsoppa till lunch, som blev väldigt god faktiskt: med morötter, potatis, sockerärtor, majs, buljong, kokosmjölk o citron.
Nu blir det pasta i tomatsås med basilika, oliver och bladspenat. Good shit:-)
 
Ska nog sätta mig för att måla lite igen sen. 
Behövde visst det❤️
 
Kram Joey

Bättre än pussel.

0 Läs mer >>
 
Min segkväll igår blev en "redig förkylning" med feber och ond kropp samt tappad röst...
nåja. Det går ju över:-) 
Timingen är onekligen skitdålig, med alla nya studenter och mitt uppdrag kring det. Men jag kan inte trolla, tyvärr. Det är som det är.
 
Det är ljusare idag. Soldis, så vackert. Så småningom kommer det mer, där solen strålar med sin värme. Kan inte tänka mig nåt bättre att efter jobb få sätta mig på balkongen och läsa en bok, andas in luft djupt ner i lungorna, ta hand om mig en stund innan vanliga förpliktelser. Ett skönt sätt att landa på.
 
Möjligen snart dags för att gå upp och göra lite bananpannkakor typ. Lagom lunch för ohungrig mage.
 
Tittar på Mad men's sista säsong. Verkligen en serie som nu börjar bli rätt trist, som jag sett 6 säsonger av snart Människor som verkar ha allt, de är snygga så en nästan blir arg, har stiliga lägenheter, kläder och bra jobb. De är gifta, har barn...men ALLA söker något vid sidan av. I tron att gräset är grönare, ni vet...så tragiskt mitt i denna vackra fasad. 
Jag tänker att det nog är ganska vanligt. Att det bakom ridån finns saker som ingen får tillgång till. Det lite skavda, tuffa försöker vi gömma även om alla har lite skavsår under ytan. Det är ju själva livet. Vore konstigt om det inte fanns nåt som skavde, eller hur?
 
Sällan är livet rosa rakt igenom. 
Livet är ju upp och ner, det skaver här och där av  olika åsikter, olika drömmar och tankar om livets olika skeenden. Vi skulle nog tjäna på att våga dela det med andra. Våga visa vilka vi faktiskt är. 
 
Serien kanske hade förlorat på det, men verkliga livet hade säkert vunnit.
 
❤️

Verkliga livet.

0 Läs mer >>
 
Kör repris på boost ikväll.
Blivit förkyld och klenlungad så hoppas på snabb bättring. Gott käk och lite rödtjut hos mor och far kan också bidra till bättring tror jag. Hängde dock inte med sambons tempo ens på promenaden hem från mina päron, då är det inte riktigt ok med mina seglungs.
Men imorgon är en annan dag!
 
Räkningar betalda, ny tvätt på gång, diskmaskinen urplockad. Energi finns det trots allt:-). 
 
Dagen idag har varit bra, kul att träffa studenterna och få en inblick i deras tänk och erfarenheter. Hoppas de känner sig laddade för nya utmaningar imorgon, och inte för stressade efter dagens röj....! Även här går det upp och ner. Det är upp och ner i vågor, och vågorna varar olika länge men bättre dagar finns. Stilla vågor och mjukt böljande finns, liksom höga och stormande vågar. Hur dagen blir imorgon har vi ingen aning om, vi får göra det bästa av den helt enkelt!
 
Ska nu bläddra i nya Faktum. Köpte den av mannen på stan, medan hans stora fina hund låg snällt bredvid. Det fanns två varianter- en med skiva och en utan. Det blev med. Inte lyssnat än men tydligen har Timo Räisinen varit med och arrat den, och allt går ju till människor som har det betydligt sämre än oss.
 
Kram❤️
 
 
 
 
 

Vågor varar olika ...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Exakt 1 dygn efter beräknas hemkomst kom vi hem. Väldigt skönt att se vårt älskade hus och komma hem:-)! Aj Lavv it!
Det händer lite nytt, minipluttgästtoan nästan klar på golv och väggar. Kul och skönt att ha en toa nära ytterdörren i paniktider.
 
Varit ute och handlat mat, blaskigt men ändå skönt att va ute lite efter många timmar på resande fot. Inhandlat vitaminboost, massor av frukt och grönt...och jag har hållit mig sen i lördags: inget godis. nu ska kroppen laddas upp igen med goda, bra ämnen. Ska bli skitgammal jag! 
 
Dags för nylagad gråbsakssoppa med vitlök, kokosmjölk, potatis, morötter, jordärtskocka, chili....ska bli fint!
 
kram❤️

At last....!

0 Läs mer >>
 
 
 
Tidsfördriv på flygplats blir käk, snacks, läsa, prata, spela kort osv. 3.5 h försening lördag kväll gjorde att vi nu, söndag, får ett dygn i Reykjavik istället för att vara hemma som o eftermiddags. Så kan det gå. 
Ja, det är inget att stimma över eller bli arg över. 
Ja, det är lugnt - det är ett världsligt bekymmer.
Ja, jag får ta det som en kvinna.
Men det är rätt drygt Så;
 
A) vi vill hem nu, vara hemma, få doften och känslan av hemma.
 
B) vi har uppgifter att göra som förhindras av att vi kommer först måndag eftermiddag. Missat jobb, missade redovisningar m.m.
 
Sex studenter skulle jag tagit hand om imorgon, gett introduktion och fått lära känna lite. Efter en del sms-konversation med förmodligen bästa läraren så löser HON detta imorgon. 
Messat studenter så de vet vad som händer, då förutsättningarna ändras. Chefen vet, kollegor vet. Och ja, tack vare det så fixar det sig. Men det är synd! Sett fram emot detta men får lära känna de på tisdag istället.
 
Har fått ett gott glas rödvin, god mat och kortspel till livs. Lite jogging i korridorerna.        En bra kompensation ändå. 
Sängen känns mjuk och skön. Täcket fluffigt. Det kalla vädret når oss inte.
Och imorgon kl 05 hoppas vi att bussen tar oss till flygplatsen som planen är, så vi kommer hem till sysslor och hem, kollegor och studenter, skola och möten....!
 
Det kunde varit värre!
 
God natt!
❤️
 

Kunde varit värre.

0 Läs mer >>
 
 
Nu börjar värmen på riktigt. 
23 grader idag, när vi nu börjar bli färdigpackade och åkklara. Solen har dock skinit, och vilan har funnits. Men visst hade det varit gött med riktig värme, sommar!
Den kommer väl även till oss, i Sverige så småningom! Önskar en lång, fin vår även om det innebär allergitabletter och snuva, sega lungor....det är såååå värt det:-)
 
Dags att lämna detta goa ställe nu. 
Hade en skön avslutning på Long Horn steakhouse igår kväll. God mat, prat och skratt och paltkoman very BIG....!
I morse nöjde jag mig med grekisk yoghurt, solrosfrön, frukt. Inget bröd. Min kropp vill inte ha det mer på ett tag känner jag. Protesterar lite helt enkelt. Tur det finns bot mot det!
Längtar efter träning och promenader nu.
Bra efter vila och gott liv❤️
 
kram

Sååå värt det!

0 Läs mer >>
 
Wiiioooooiiiii!!!!!!!!
Vet inte om jag nånsin skrikit så innan?
 
Ttor jag berättat om ödlan, för övrigt kallad Lennart, som gjorde entré här i huset en av de första kvällarna? En söt liten plutt som jag försökte få ut. Utan resultat. Den gömde sig under soffan. Har inte sett den sen men tänkt och undrat om den sprungit ut eller var på den tagit vägen.
 
Nu vet jag.
Innan restaurangbesöket ikväll tog jag på mig mina Doc Marten's. Vänster fot- ok. Höger fot...öh...nåt som är längst fram i tån. 
Sträcker så ned handen och får tag, tar upp och skiten RÖR PÅ SIG! Ser ner i handen och där är han: Lennart! Skriker som en tok, varpå äldsta bonusdottern också börjar skrika, slänger stackars lille ödlan i trappan (ja, det är typ 5 cm tjock heltäckningsmatta på så Lennart dör inte)...ser på golvet där nåt ålar sig....Lennarts numera amputerade svans....!
uäääääärk.....!
 
Sansade mig en smula, hämtade glas och papper och fångade in lille Lennart och slängde ut honom i busken utanför.
Pheeeeeew!!! Vilken pärs! Trodde inte jag riktigt kunde bli så hysterisk men fy vilken oväntad händelse som fick kvarteren i Kissimme att vakna:-)....! Hädanefter kollar jag DEFINITIVT skorna innan foten åker i!
 
pöss o nu....God natt!

En tanke till Lenn...

0 Läs mer >>
 
Det blir sällan som en tänkt sig, men ofta blir det bra ändå. 4 + hade vi inte precis räknat med att ha i veckan, men det har varit en slapp och skön vecka, där måsten varit långt borta. Det är ofta det som är riktig semester, vila för själ och kropp. Hade dock velat träna mer men med lite basselusker in da body så blev det inte så.  Får bli vid hemkomst, längtar till gymmet nu!
Veckans höjdpunkt hade vi igår på Down Town Disney, när vi såg filmen Kingsmen och samtidigt blev serverade vid stolarna. Mysigt! Underhållande film a la Bond (fast bättre) med min favorit Colin Firth och Samuel L Jackson.
 
Sista dagen här, åker förvisso inte från huset förrän tidig em imorgon, men idag är det möjligt till annat än packning. Lite sightseeing, småinköp, test av en glassbar vi spanat in hela veckan...lite fullt-på-kläder-solande vid väggen också. Den modigaste i gänget lär väl bada också, och den modiga - det är INTE jag!
 
Eva Cassidy hörs i högtalarna, från mitt älskade Spotify. Jävlar vilken sångerska hon var! Det hade verkligen varit nåt att gå på konsert med henne. Hon, Helen Sjöholm och Rigmor Gustafsson är lite husgudinnor hos mig. Såna röster, sån känsla, sån tajming....helande för själ och hjärta!
 
Så....lite action i stilla mak alltså.
 
Pöss ❤️

Den modiga är INTE...

0 Läs mer >>
 
Att sitta i lugn och ro, äta ett äpple och läsa nyheter på webben innan folket i huset vaknar är skönt. Mannen vaken också men barnen sov. En skön stund med egna tankar.
 
Det är enda fördelen då jag ibland har vakna nätter. Tystnaden. Lugnet. Vilan i det. Tänker på att jag kanske ska göra någon slags pilgrimsresa ändå. Inte a la El Camino, men kanske på Öland. I ensamhet några dagar i sommar. Vore nyttigt för själen tror jag. Minns när jag för många år sen åkte till Öland. Satt vid blåelden på klipporna och VAR. Välbehövligt med tankar som landade. Beslut som togs. Tankar som var bara mina.
 
Det är nåt visst med Öland.
Har alltid älskat det. 
Resan jag skulle göra nu skulle vara för min egen skull, inte för att landa i nåt mer än i mig själv.
En längtan som föds bör nog bemötas, tänker jag.
 
Bättre basseluskstatus idag. Halsont och lite segkropp men bättre. Varit ute och gått i närmsta omgivningen med dottern nu. Önskade få se alligatorer i träsket men nä...kanske tur det! 
Solen skiner men det är bara 12 grader varmt.
Sitter påklädd på vår baksida och Njuter trots allt, av värmande strålar.
 
Kramar Joey ❤️
 
 
 
 
 

Längtan som föds.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
 
 
Även i USA finns det basselusker minsann...
De har smugit sig på oss Rötter, mest den yngre men även jag e seg i pallet typ. Ingefärsvatten med citron o honung samt D-vitamin is da shit för att utrota det hela, tänker vi.
 
Idag har vi varit en sväng i Old Town Orlando, mysigt ställe faktiskt:-)! Var i en riktig Joey-butik där det fanns hur mycket vackra snycken som helst, gjorda av urinnevånarna. Bidde några halsband...tjoho! För Pärlans del fanns det lite coola masker att shoppa, så även han e nöjd.
Lite shopping på varuhus och Chinese buffet på hemvägen och ännu lite donuts (i brist på semlor)....blir GI och sockerdetox efter denna veckan...det vill o förtjänar min kropp!
 
Hör att hemma kvittrar fåglar och våren är i ankommande....är det så blir jag salig när jag kommer hem! Längtar efter balkonghäng ju. Typ det goaste som finns.
Verkar som att de flesta är gjorda för sol.
Känner få som är nöjda med höstrusk och kyla, även om de finns. Önskar jag vore en av de som bara gillar typ....väder.
Väder i alla former,  Kläder efter väder utan humörpåslag. Eller avslag. Föddes som sommartjej. Finns i mina gener tror jag. 
 
Läsdags en stund i sol med kofta på.
Kristina Olsson får det bli nu, efter Hanne Vibeke Holsts Förlåtelsen.
Hyfsat skönt minsann❤️
 
Puss❤️

Old Town, och donuts.

0 Läs mer >>
 
Nya läsglasögon kan en också roa sig med att shoppa. Det är skönt att se:-)
Varmt men dåligt med sol idag.
Det går ingen nöd på oss alls, men jag har verkligen längtat efter solen....är tokberoende av den för att få kraft, energi och ork!
Nåja, det är väldigt slappt och släppt.
Tar dagen som den kommer, planerar genom att titta ut...vad passar idag? 
Idag har vi sett Titanic-museet. Ett ganska litet men intressant museum. 
Ikväll blir det överraskning då....
 
Både dottern och jag har pratat om nätterna. 
De rika drömmarna.
Hemma minns jag inte att jag drömt, här är det massor av drömmar som blandar sig i varann. Kanske för att en slappnar av, ger efter? 
I natt har döden varit närvarande, katter och hundar, oväder och väder, vackra landskap...
Framför allt mops. Som i drömmen hette Tage. Ett måste om en sådan införskaffas. Namnet alltsåz. En cool vovve verkar det.
Döden ja. 
Gör sig påmind, och pockar på nån slags uppmärksamhet. Förberedelse möjligen, och empati med de som nu drabbats. 
 
Vad vet jag?
En förstår inte allt i denna världen.
Reflekterar över att saker händer när kontrollen släpps. Kraven minskar. Kroppen vilar.
En nyttig vecka.
 
Och just nu sjunger dottern till Les Miserable och det är fantastiskt härligt och skönt.
 
❤️
 

Rika drömmar.

0 Läs mer >>
 
 
 
Trött efter hel dags shopping!
Och jag är ingen shoppingmänniska, det vet de som känner mig.
Jag väljer med omsorg dit jag vill gå. Går in genom dörren, snabbscannar läget och går ( vid hopp om något) direkt fram o kollar. Nåt för mig? Då slår jag oftast till. Inget för mig? Då går jag raskt ut. Så kan jag göra typ i några få butiker, vanligen, och går hellre tomhänt hem än att gå i massor av butiker till....
Idag har jag tagit på mig en klädnad av tålamod och vandrat runt, fram och tillbaka. Blivit rikare med gympapjuck (Sketchers- outstanding i sköna skor!), och ett par "tishor". Nöjd och glad. No more shopping enligt vår oplanerade plan. Möjligen i ett av stora varuhusen sista dagen, för att det där kan hittas billighetsfynd typ. 
 
Planen imorgon är museet Titanic, ser jag fram emot! Eftersom Fanny firas då (enligt amerikansk tid) så väntar överraskning på kvällen för henne och för den nyss fyllda Frida. Blir bra det!
 
Vi mår således bra här.
Vädret är riktigt behagligt, ca 20+.
Vi äter mycket, promenerar lite, pratar mycket, och njuter i stor dos. Har käkat donuts och grillat, tagit ett njutbart glas vin och lika gott vatten.
 
Och mitt i allt så önskar jag att klockan ibland skulle stanna. Vårda de som finns nu, för att allt annat känns vedervärdigt att tänka på.  Tänker på vännens nära som slutat sina dagar, där det gapar som ett tomt hål inuti bröstet. Av saknad och sorg, att de som funnits där alltid måste gå vidare. Lämna de som finns kvar, åtminstone fysiskt. Önskar jag kunde krama om. Lindra. Men vad kan lindra förlusten...? Jag vet inte. Inte alls. Jag vet bara att det är så krasst livet är. De vi älskar lämnar oss. Och det finns nog ingen tröst. Möjligen någon slags långsam tillvänjning. 
 
Kram Johanna ❤️

Möjligen långsam t...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Träning och promenad i tidig morgon kändes bra, trots ett överfyllt gym. Det var nog mer promenaden som gjorde nytta idag! Dessutom var det gudstjänst på tv på gymmet. kan inte påstå att det väckte träningslusten jättemycket...
Ett fint område här, känns tryggt med gated community.. Men kul med lite utflykter härifrån. Idag passar vi på att njuta av sol o värme dock, trots att de som bor här tycker det är "riktigt kallt". Och jo, det är kallare än tidigare år, men kallt? Nja....! 
 
Tänker på samtalet vi nyss hade.
Om drömmar o politik.
Om vad en vill ha när "en blir stor". 
Och vetskapen om att få har möjligheten.
Drömmen och målet är ju bra, och kan absolut bli till verklighet. Ändå finns tanken, som pessimist eller krass realist, att de flesta får nöja sig med mindre. En del betydligt mindre.
 
Så som livet är. Eller efter val en gör men också vilka förutsättningar livet gett dig. Livet, världen, är ju ohyggligt orättvis. Samtidigt som att de, som jobbat för det, också ska få kunna skörda efter allt jobb. Såklart. Det är ju ingen morot att jobba hårt om lönen uteblir liksom. 
Politiska duskussioner om att omfördela resurser känns ju logiskt å ena sidan men å andra sidan: vem ska bestämma att så ska ske? Och var i så fall är demokratin? Självbestämmandet? 
Att av egen fri vilja ge de som har det sämre, är däremot gott tycker jag. Att av hjärtat ge, för att möjligheten finns. För att visa medkänsla. Klädinsamling, faktumtidning, fadderbarn, paket till utsatta, mat eller peng till den som sitter utanför butiken. 
 
Det är, för oss, ganska lite.
Återkommer till det.
Det går att göra så mycket med så lite.
Och det går att vara tacksam för lite.
För promenaden. För blå himmel. Kaffet. Solen.
Varma skor en vinterdag. Tak över huvudet. Ett mål mat. En kram. 
Och det bör vara så att en är tacksam när möjligheten att resa finns. Det är inte självklart, inte alls.  Det här vi nu gör, en verklig ynnest. Att få åka iväg, vila upp sig och njuta av andra saker än de invanda...och ja, jag är glad för det!
Jag är väldigt, väldigt tacksam för det liv jag har. 
 
Puss i örat!
❤️

För att möjlighete...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Efter ett dygns resa är kroppen och knoppen rätt sega. Känner mig lite sjuklig med halsont och värk i benen...hoppas det är sömnbrist mest.
Skönt att va framme, sitter nU invirad i täcket på baksidan och läser i solen, men det är inte precis någon värme än. Svensk vår mer. Men klart bättre än -1.5 som det var när vi for igår morse. Och himlen är klarblå!
 
Det blir en bra nedvarvning efter veckan. Hoppas att det är bättre dagar för mina kollegor niu...! Vi är ett fantastiskt bra gäng, det gör så mycket!
 
Efter min semester är det dags för studentperioder igen, 6 ssk-studenter kommer till oss nästa måndag. Lite osäkra. Lite nervösa. Förväntansfulla. Det är spännande möten som jag verkligen gillar. Från frö till blomma är en häftig utveckling när det blir som en helt vill. finns såklart lite olika utveckling, och ibland går det inte hela vägen. Men för de allra flesta gör det ju det, och för några blir det riktigt, riktigt bra. Det är så härligt!
 
Nu ska jag sitta här i solen, med bok och filt omkring mig. En lagom dag.
 
Puss ❤️
 
 

Som svensk vår.