2 Läs mer >>
 Godsaker

 Mor & Dotter

 BrunetttjejenMånga samtal och utbildning idag på jobbet.
Kändes som en kreativ dag, en bra dag.

Bestämde mig vid lunch idag att jag skulle hämta Frida när hon slutar, halv två. För att vi behövde det båda två, sitta och mysa och umgås.
Tog oss till Millas, åt goda saker och varm choklad, luskade ut släktträdsförhållanden  som hon ska ha till skolan, ringde mormor och redde ut lite om födelsedatum och sådär. En lugn och skön eftermiddag.
Liksom den kalla, snöiga och mulande promenaden hem som slutade med snö i nacken och blöt rygg....Grrrrrhahhha! GalenpanneFrideli som älskar snön, mulade sig själv och skrattade:-)
Gott.

Lyssnat på musik på Youtube, och ska nu kolla in Moulin Rouge. En tjej som sätter sig i knät när vi lyssnar på musik är inte fel. Närheten får man njuta av. Ta vara på.
En stilla stund i soffan, tills jag får samtal av ssk om bedömningar i morgon. Hann inte med det så lite jobb hemma får det bli - men det är HELT ok.

Kyckling beställt till kvällsmat, och sen ska vi ta en tur till min älskade Pärla och hans godingtjejer för en kaffe och hämtning av iphoneladdare!!!
Så vi fångar kvällen också när vi ändå är i gång.

Puss & kram
Johanna

Carpe eftermiddagen!

2 Läs mer >>


Tittar i kväll på Mamma mia...för 69:e gången eller nåt sånt:-)
För att samla goda minnen, goda sånger och skön stämning i hjärta och själ innan sovdags.

En händelserik och omtumlande dag.
Dags att försöka bearbeta detta i sömnens ljuva läkande timmar.
Kräver lite förnuft, en lugn själ och instinkt om vad som är bäst, tror jag.

Livet förändras, det är något vi alla vet.
Ibland står man bättre rustad, ibland mindre rustad.
Beroende på ålder, på ryggsäck och hur man tagit sig ur minnenas bagage liksom.
Hur man gått vidare.
Vägen får vara krokig och svindlande galen emellanåt, jag fixar det - och jag hoppas kunna ge styrka till den som är mindre rustad. Som inte varit där förut. Som är i lärartagen i livets hårda skola.
Det finns hopp, det finns liv, det finns goda saker att njuta och ta nytta av!
Det finns härligt liv att lära sig att leva.
Jag behöver visdom att förmedla.

Min famn är stor.
Min kärlek räcker till.

Jag finns.

Och jag älskar.

/Johanna

Mamma mia....!

2 Läs mer >>

En underbar helg är det.
Med brodern från Sthlm på besök, nära och kära att umgås med, konsert med Väderlek och en fotande dotter som förevigat detta...tack!

Om en stund ska jag anbringa ett styck långfils och lager på lagerkläder för att promenera ner till stan och kolla in streetuppvisning och sen kolla in morsan med felan på Museet <3! En skön dag även detta, tänker jag.

Funderar en del.
På uppfostran, på gränser och vad som är lämpligt och mindre lämpligt, klokt, mindre klokt och var jag står någonstans. Inte så att jag alltid är konsekvens och klok förmodligen utan det liksom ibland varierar med humör och god argumentation från F sida (klokt så förvisso). Ska ta mig en funderare på hur jag vill stå, vad jag vill fortsättningsvis skapa för att ge så bra förutsättningar som möjligt. Ibland rullar saker bara på utan att jag lägger så mycket reflektion över det, ibland får man till sig nåt som gör att man skakas om lite vilket ju är bra för att det ska ske en utveckling även om det för en stund känns lite tufft.
Men som sagt, idéer är till för att stötas och blötas, ändra efter behag för att livet, utveckling och verklighet går framåt, formas om. Skapar nya vägar.

Reflektionen är igång.

Musik i öronen blir bra avkoppling på min promenad.

Kram
<3

Johanna

Adventshelg

3 Läs mer >>


Tack för era röstningar på brillorna då det begav sig...typiskt nog valde jag de bågar som inte röstades på:-)
Men jag är nöjd. De är lätta på min näsa, och hlet olika de jag tidigare haft..kändes just nu helt rätt!

Kram o Härligt skön adventshelg!!!!

Johanna

Nya brillor

2 Läs mer >>


Och nu blir det mer reklam....:-)
För min dotters blogg, så klart: www.lifeoffellan.blogg.se


Vem skulle vilja ha en jul utan jul?

Julen är härlig för stora och små
men om man är ärlig så är det väl ändå så
att vi stressar för mycket för att hinna få tid
koppla av i lugn och frid
Det är ju så tråkigt när julen blir nåt
som vi våndas inför när vi kunde må gott

Vem skull vilja en jul utan gran utan ljus utan barn runt omkring
Vem skulle vilja ha en jul utan allt som vi minns och finns här ännu idag
Vem skulle vilja ha en jul utan fat utan gris utan äpple i mun
Vem skulle vilja ha det så det kan jag inte förstå vad är väl en jul utan jul

Hur ska jag klara av att hinna allt som jag ska
Hos vem ska vi vara så att hela släkten blir glad
Vi stressar från mormor till farfar och bror
och till mammas nya man
till pappa med barnen familjen är stor
vi gör så gott vi kan


The real group.
Sitter och lyssnar på en väldigt finstämd och vacker julskiva just nu, mitt i schemaplanering inför vårens studenter.
Musiken ger mig frid.
Texten säger en del om hur människor man möter tänker och har det. Som far runt, stressar som tokar för att hinna med, för att ANDRA ska må bra och vara nöjda.
Men egentligen...blir inte andra nöjda om DU är nöjd?
Sprider inte du bättre känsla runt omkring dig när du själv är tillfreds?
Självklart blir andra glada för att du faktiskt vill göra de glada, det är inte så jag menar. Men så länge du gör saker för att du måste så finns inte känslan med. Om du springer runt till alla och älskar det - fine! Om inte - tja, kanske du ska göra nåt åt det då? Kanske finns det något bra med att tänka att det kanske finns andra sätt att göra på. Om inte annat får man ta del av andras roliga mattraditioner:-)

Så länge du mår bra i det du gör så fungerar det. När hjärtat är med♥.
Om det så är att ställa till med storkalas där alla är välkomna, man ordnar lite mat var och har en salig röra av traditioner och en uppsluppenhet om att det inte behöver vara på nåt särskilt sätt. Där man drar av en jullåt på pianot, sjunger och skrålar ihop, spelar ett spel, sitter och pratar och slökollar TV...
Eller om man föredrar den lilla skalan. Kanske sitta hemma i lugnet, lyssna på musik, ta en god kopp kaffe till sin julgodis (köpt eller egen, vad spelar det liksom för roll?) och bara vara.
Kanske ha ett par vänner på middag, eller på en kaffe när de ändå är ute och går av sig lite julmat.
Kanske unna sig en godis och en glögg när man kommer hem från jobbet, krypa upp i soffan med en filt och kolla in lite juste julTV.
Vi väljer hur vi vill göra. Med de förutsättningar som finns.
Vi kan göra det bästa i alla situationer även om det finns något annat man längtar till, när människor inte längre finns hos oss. Människor man starkt förknippar med olika saker försvinner, nya tankar och traditioner tar vid. Det är liksom så livet är. Men i hjärtat finns de med oss, så länge vi själva vill det. Min farmor förknippar jag starkt med julen. Att vi i alla år alltid fick en förmiddagspaket med något hon målat (porslinssak med julstämning), när vi blev äldre har jag få kort där hon inte lyfter glaset med ett stort leende mot kameran. Ser henne sitta och förtjust tjoa över de fina julklapparna vi förärat henne. Känner hennes doft. Det bär jag med mig, saknar henne men har henne nära mig trots att hon inte är närvarande fysiskt. Men kanske kosmiskt....:-)?

Jag kommer säkert att göra julkola (den är sagolikt god, min julkola:-) och knäck (Fridas favorit)...för det är nåt särskilt med doften, med själva görandet.
En del köper jag färdigt, en del gör jag kanske. Beroende på hur det känns då. Jul blir det oavsett.
Och den är rätt skön!
Det är en anledning att ses, att liksom bara vara med människor som finns i ens närhet...
Inte så dumt alls.

I kväll kommer min broder hem, från Sthlm.
Ska bli oerhört skönt att se honom! Längtar!

I morgon ska Väderlek förhoppningsvis sprida ett uns adventsstämning.
En stunds lugn & ro.
En timmas konsert i adventsstressen är inte fel.
I alla fall inte för mig:-)!

Blott en dag, ett ögonblick i sänder....

Stor kram!
Johanna

Fridens!

5 Läs mer >>
 Jan & Ewa

 Annette & Kristina

 Elisabeth, Ewa, Wolfgang

Helen, Paul, Helena, Annette, Jan

 Glada brudar

Ful men god!

Fniss

Linnépark i advent

Växjöhavet

God förmiddag kamrater!
Tog lite bilder på väg till jobbet, lufsade som en S:t Berhardshund i snön och blev blöt upp i knävecken...men mysigt och vackert - JAPP, det är det!
Den här stadsdelen där jag råkar bo verkar de ha nåt emot att skotta snö, försökte gå i de få spår som fanns annars var det bara att gå genom snön:-) Varm blev jag i alla fall!

Gick hem igen, otroligt trött, illamående och en klenlungad dammsugarslang typ. Lade mig en stund till rätta, sov kanske 45 minuter och är uppe igen och ska ta en ny dusch strax för att pallra mig till jobbet igen. Har examinationssamtal med studenter ju, upp & hoppa!!!! Ett par Alvedon blir fint. Lite C-vitamin, och tidig vila i kväll efter att tvätthögen och jag tjabbat klart!

Gårdagskvällen var ULVE-gänget på Kult och skrattade åt galenskaper, åt fula fiskar och fasaner och annat gott (vilken jäkla tur att somliga sparade kvar av sin dessert så mer dessertbenägna kunde få sig ett smakprov:-).
En trevlig kväll, tack!

Får nog bli en stund i badet, fryser igen...ska sätta på lite skön musik med Nisse Landgren medan jag lägger ner min lekamen i nästan olidligt varmt vatten...så gott!
Ska samla kraft, bli pigg som en mört till lördagens konsert.
Och till helgens besök av min gode broder, så klart.

Snön ger ljus.
Musiken ger näring.
Bok ger ro.

Blir nog bra det!

Kram
Johanna

Kult

0 Läs mer >>


Vaknade och tittade ut...kände mig som ett litet lyckligt barn när jag konstaterade vit, vacker, puderunderbar snö och kyla ute!!!! GUUUUUD vad vackert det är!!!

Sovit 10 h i natt, det var lätt att stiga upp trots en outgrundlig trötthet jag känner just nu, duschen var härlig, kaffet ljuvligt...att skrapa bilrutorna ett nöje. Tack Kung Bore för din påhälsning! Luften är lättare att andas när mörkret faller bort, när marken är torr och knastrig och hela jag blir sugen på att städa, sätta upp adventsstjärnor och ljusstakar...för att fira ljuset!

Efter en heldag på universitetet är jag trött som en gnu, men har dansat runt med dammsugaren och dammtrasan för att springa ner i källaren och hämta de överlevande ljusstakarna. Två fönster har nu prytts (fint ord...?) med ljusstakar. Ett par stående stjärnor ska inhandlas innan söndag också så att alla fönster känner sig lite lagom adventsdelaktiga. Det är de värda efter den mörka perioden, eller hur?!

Ett bad till Peter Jöback får det bli innan det är dags att ta en snöig promenad till stan för att gå ut med hela ULVE-gänget. Ska bli najs! Vi ska tacka av forne ULVE-ansvarige och välkomna in vår nye i gänget.
Blir sen hämtad av min älskade älsk!!! Tjoho, jag blir nästan pigg av bara tanken! Kanske möjligt att få gosa in sig som en kanelbulle till natten då? Bara det, oj så skönt!

Och min lilla mamma har bakat pepparkakor idag....den doften det frammanar gör mig också lite piggare. Då får GI backa undan lite. Kaffe och pepparkaka är GOTT! Och kaffe och pepparkaka med smör och ost ÄNNU GODARE!!

Puss & kram
Johanna

Adventsstämning!!!!

1 Läs mer >>
 Tusse

Gud vad laaaaaat jag är just nu! Som en svettig gammal ost som vägrar att göra nåt annat än att ligga och sega...
Efter jobbet sprang jag i alla fall upp och tog mina handskar och kepa och begav mig ut på en promenad. I det minst sagt blöta och osköna vädret. Inte mitt väder alls! Men jag erkänner...det var skönt att promenera! Ska skärpa till mig igen! Efter min feberperiod har jag liksom tappat bort allt vad träningssug heter.
Längtar efter minusgrader och snö, och framför allt.....SOL!!!!! Vill väldigt o gärna ha mörker i mitt liv.
Ljus och sol är liksom grejen för att jag ska hålla mig pigg.

Men jag ska se till att tända ljus runt badkaret strax, krypa upp i soffan med mat och en film på TV. Camino heter filmen, om en cancersjuk flicka som säkert gör att jag kommer att gråta floder.
Ganska skönt ibland för övrigt.
Att vara i en sorgsen och ledsam känsla, när det framkallas av en film eller en bok. När känslorna kommer i gungning och jag vet att det egentligen är bra, att min själ och mitt hjärta har det gott och är varmt.

Badkarsdags med julmusik på Spotify....
Fläskkarré, Lohmanders och en satans massa broccoli....
Film....
Och sen in i min USAiska myspysdress...

Helt underbart skön kväll faktiskt:-)!
Vetskapen om att jag i morgon kanske får krypa upp och lägga huvudet på Pärlans bröst gör kvällen extra skön!

Pussens <3

Blötan

3 Läs mer >>


 GuitarHero


 Väderlek
Idag var det verkligen måndag morgon ...
Seg som en kola när klockan ringde, satte mig upp i ett stön och önskade att det vore söndag och sovmorgonens dag....men nähä. Så lycklig skulle jag inte få vara, upp & hoppa! Och jag är ju så klart lycklig! Jag fick vakna till en ny dag!
Dock en trött dag idag.
Barnen var lätt medvetslösa till en början. Frida slog nästan efter mig med armen och bad mig gå vid väckning...men väl vid frukostbordet pratade hon och var rätt pigg:-) Och jag behövde inte tända i taket eller slita av henne täcket...!
Efter dusch, kaffe och frulle, lite småprat så vaknade även jag.

Ser tillbaka på en god helg.
Stort disco för dottern i fredags som gjorde att hon växte flera decimeter, lycklig och supernöjd över hur roligt det var! (eller vänta nu...var det kanske jag som växte mest?)
Lördagen åkte vi ut till Pärlan och hans tjejer, gjorde oss redo för kvällens gäster då vi bjöd på fisksoppa och cheesecake (amerikansk sådan som var lite halvtrist tyckte jag, men dock vacker med jordgubbar och passionsfrukt...), vin och bubbelpool, många sköna samtal. Tack för en god kväll! Tjejerna tävlade i Guitar Hero hela kvällen. Är det någon som  har en magiskt god efterrätt som ni vill dela med sig av? Hör av er i så fall! Gärna med choklad....mums!

Igår var det "världspremiär" för Väderlek:-)
Första spelningen med denna sättning, på Café Fontaine.
Det kändes gott, kul, skönt, befriande...ja, faktiskt riktigt bra!
Musik får mig att må bra, få utlopp, få energi, kraft och styrka...tillsammans med sådana eminenta musiker är det verkligen en ynnest att få sjunga!
Tack att jag får vara med!

Avslutade helgen med 7-årskalas i Barbies tecken. MInns hur det själv var, var en sån barbietok!!! Svårt att somna igår kväll, speedad som en Duracellkanin inombords av urladdning efter spelningen förmodligen. Spänd som en fiolsträng på förmidagen innan, njöt och hade underbart kul med full koncentration på spelningen och sen...tja, vad hände sen? Energin sipprade ut i någon slags rastlöshet antagligen.

Nu ska jag lägga mig i min säng, läsa Kattis & Co.
Bara vara, ha det skönt. Slappa.

Och drömma vackert <3!
Om the man in mitt liv....!

Pussens till er.

Johanna

Väderlek, vänner o...

3 Läs mer >>


Älskelsen och jag har fnissat, skämts, gapskrattat och varit frustrerade över filmen med Meryl Streep & Alec Baldwin...lite tårar har funnits i mina ögonvrår medan Fridis förundrat tittat på mig. Hon har mest varit frustrerad och talat om för exmaken Baldwin att han ska ge sig, gå därifrån, sluta hänga efter...en engagerande film helt enkelt. Således en på det hela taget bra film alltså, eftersom den berör.

En skilsmässa är komplicerad.
Det vet alla som varit där.
Hur uppslitande, kluvet, galet, sorgset, ledsamt och samtidigt befriande det är. I en salig blandning, samtidigt. Där känslorna åker berg- och dalbana som värsta Simpsonride i Disney World.
Och ibland är den bara SÅ nödvändig.
Vägen dit då man inser att det var ett bra beslut är också berg- och dalbanig...så klart.
Det är en sorg att inse att det man trott på inte håller.
En sorg att inse att livets vändningar inte blir som man tänkt sig.

Men ändå...
efter berg- och dalbanesvängningar med hiskeliga backar uppför och nedför...så landar man horisontellt. I mer stabilt läge.
Känner att jo, det var rätt. Antagligen faktiskt för alla inblandade. Framför allt för ens egen själ, välbefinnande och hjärta. För att ta nya tag, få ny energi, skapa ett nytt liv. En ny tid. Utforska hur man vill att livet framåt ska se ut. Se till att njuta av allt skönt som faktiskt finns mitt i det svart/grå och ibland mer färgrika nyanserna.
Tacksam över att ha fått vara med om en resa, som ger erfarenheter. Vi lär oss alltid något på vägen. Människor lär oss alltid något, de vi möter gör märken i vårt liv på olika sätt. Ibland är det meningen att vi ska släppa vissa människor ifrån oss, vi lär oss av varann en tid men längre än så är inte meningen.

Det är en komplicerad resa.
Som man tror är omöjlig att komma hel ur.
Men en dag känner man att NU....nu börjar en ny tid.
Nu orkar jag fler steg i taget.
Glädjen återvänder.
Kärleken till livet kommer åter.
Och viljan att fånga det goda som jag möter drabbar mig med full kraft.

Livet är till för att tas till vara.
Att levas.
Det finns många anledningar!

Jag älskar livet.
Mannen i mitt liv.
Sången & musiken.
Min dotter.
Mina föräldrar.
Min bästaste bror.
Mina underbara vänner.
Att få vakna upp till en ny dag.
Få första koppen kaffe i min strupe.
Känna vinden mot min kind.
Lyssna på jullåtar på Spotify...

Veta att jag idag ska träffa godingar, bubbla, äta god mat....

En verkligt fet lördagskram!

Johanna

It`s Complicated

2 Läs mer >>


MIn dotter säger att det spökar i huset...mm, kanske gör det det.
Hon är nog mer öppen för det än jag.
Och de är välkomna, för det verkar vara snälla spöken. Kanske är det farmor Maja som håller igång och busar lite med lysknappar och så:-)? Och du är vääääldigt välkommen. Tror nog att du smeker våra kinder på nätterna...

Har en längtan i mig efter många dagar utan Pärlan....
Vardagslunken och logistikgalenskaperna gör det liksom helt enkelt lättare att ses på helgerna. Tre barn trippelfalt med aktiviteter blir en del vardagsmeck onekligen.
Ikväll stjäl vi åt oss en liten stund, en stund på Palladium för en latte medan barnen är på disco.
Och imorgon är det lördag, då ses vi!!! Och jo, jag längtar så det gör ont.
Att få känna så är verkligen inte självklart, men ack vilken skön underbar gåva...
Att tänka på Dig och se dig framför mig. Dina underbart snälla, pliriga busögon...dina fina fräknar, dina vackra händer....det är härligt!
Längtar efter att få dofta in dig i min näsa. Se dig spricka upp i ditt fina leende, och dina smilgropar gör sig sött påminda. Tack för att du finns!

Största discot ska avverkas i älskelsens liv idag. Hittills får tilläggas.
Hf ordnar för alla åk 4-6. Klart det är spännande, kanske allra mest för mamma....?
Skönt att det finns ett go, ett sug efter att utforska och våga ta för sig av livets goda.
Hoppas på en god kväll för dig min stora, lilla tjej så klart!

Lilvet är så. Det går vidare, framåt, utvecklingen är till för att följas och inte bromsas.
Fastän jag ibland kan tycka att det går jäkligt fort emellanåt.
Mognaden och självständigheten ökar för varje dag, precis som det ska.
Önskar så att du i grunden är en trygg tjej.
Med ett inre som tror på dig själv, på livet och på det goda som finns.
Som också är klok att undvika galenskaperna.
Vingarna bär dig dit du vill!
Jag finns bakom dig, finns för att lyssna och stötta och pusha.
Men livet får du leva alldeles själv.
Och det gör du så bra, kommer att göra så bra.

Älskar dig!

Kram och skön fredag!
Johanna

Spöken & längt

2 Läs mer >>


Efter en bra dag på jobbet med handledning av två studenter och litet dokumentationsmeeting promenerade jag hem i den lite råkalla dagen/seneftermiddagen...
där Frida satt och kollade in Sex and the City2 för andra gången:-).

Laddade in tvätt i maskinen och satte på kaffet för att ta emot min goda vän Ulle Bulle och hennes fina Ida!
Längesen var det! Tiden springer iväg! Vi rusar på i livet, med aktiviteter, jobb, familj, ni vet....vardagen...
Ändå är det så skönt när vi ses. Som bekväma gamla sköna skor, välbekanta och goa!!! Love you!
Tjejerna gick igång på iphone och alla tokinspelningar Fridis gjort med den...nördvarning...;p?
De har följaktligen inte heller setts på länge, men har känt varann sen vi hade de i magen, Ulle och jag. Vi träffades i den där tjocka-magen-gruppen på MVC när det begav sig för snart 11 år sen. Och vi fastnade för varann, och en dag efter de hade kläckts ringde Ulle så vi sågs med våra vagnar. Promenerade typ överallt, shoppade och fikade på stans alla caféer tror jag....en skön vänskap! Tack!

Laxen är framplockad ur frysen, och ska snart lagas till.
Tror det blir en film framför TV:n även ikväll...vi gillar det helt enkelt!
Just nu spelas det Hallelujah på pianot och sjungs, skönt att höra...!

Repade själv häromdagen...
och kände att det liksom lossnade.
Något i mig kände att jag bara skulle sjunga, rakt av, inte tänka så jävla mycket utan köra på...och det var skönt, befriande och...alltså Eka som är en gud på sin gura, tillika sin fru, sa lite kryptiskt att han kunde se mig på en rökig scen i röd klänning....och jag tror ta mig tusan att det var en komplimang:-)
Jag hoppas känslan finns där, är där och vill komma ut på spelningen på söndag! När känslorna får styra, inte så mycket hjärnan...det är en go upplevelse.

Hoppas att jag skulle kunna förmedla en smula tro, en smula hopp till dig som jag tänker på.
Hoppas det gick bra idag, att du fick respons, stöd och hjälp på vägen.
Jag finns här, jag lyssnar, peppar och jo...jag är nog rätt hård ibland. Men av kärlek. Vilken klyscha det låter som, men jag menar att man av kärlek kan vara hård när man ser att något kanske inte är så bra, att man vill försöka stötta och hjälpa genom att kanske tala om vad jag ser. Hur jag upplever saker, även om det låter hårt.
Tänker på dig, och önskar dig allt gott!!!

Kram i kylan!
Johanna


Goda vänner & goda...

3 Läs mer >>


Skönt idag när jag kollade in mina frusna plåtpärla på sin parkering...fnös lite åt den och tänkte "Nä, usch för att skrapa rutor - jag går". En skön promenad i kylan, som antagligen gjorde mig lite piggare också. Har bara behövt....tja, itne så många koppar kaffe på förmiddagen idag:-)!

Yrkeshandledning med epikris snack, alltså där vi pratar dokumentation av vårdtiden för en patient. Som enligt socialstyrelsen ska vara utformad på visst sätt. Studenterna har påbörjat sin dokumentation och det är den vi granskar. En bra förmiddag med halvtidsbedömningar efter det. Skönt när det fungerar! Skönt med studenter med god självinsikt!

Sammanställt utvärderingar, ätit lunch och haft möte i eftermiddag med mina goda kollegor! En ynnest att ha många godingar på sin arbetsplats helt klart, och kanske inte alla förunnat. Tack för att ni finns!

Promenad hem, och har nu varit iväg med älskelsen på Hemmakväll och hyrt lite filmer och laddat med kalorier och MÖRK choklad (som jag håller mig till...tjoho!).
Hoppa-upp-i-soffan-kväll blir det ikväll alltså!!

Först en bit fläskkarré, broccoli och Lohmanders!

Pussens <3

Johanna

Onsdagsmys

0 Läs mer >>
Noop.
Ingen lägenhet poppade upp i samtal eller mail idag...
Trist!
Jag som nästan möblerat färdigt...så typiskt mig!
Nåja, kanske är det en ÄNNU bättre lägenhet som väntar någonstans därute på oss?
Kan så vara, och hoppas på det.
Hade känt att målet 1 februari hade varit lagom, bra inställningstid liksom. Men nya tag gäller!
Har ni tips, så dela gärna de med mig vettja:-)!!

Hittat fram och tillbaka till Ljungby idag. Känns fint, när man som jag kan gå vilse i shoppingcenter...
Möte med huvudhandledare där, för att försöka få till en gemensam utvärdering från studenter, bashandledare och LNU. Effektivt arbete, god lunch på gästgiveriet, tillbaka till jobbet för mer jobb. Insamling av halvtidsbedömningsutlåtande (många ord...), samtal med bashandledare i telefon o live, schemaplanering, mail svar om olika saker...

Hemma halv 5. En snabb tango med dammsugare och svabb (dammet fick sig en smäll igår), sen chili con carne och strax...Väderleksrep!

God kväll i kylan!

Tänd ett ljus och njut i mörkret.

Kramar
Johanna

Ingen lägenhet i s...

2 Läs mer >>
 Mor & far

 Mat - o pratmys

 Skål Fader Boje!

 Vad grimaserar jag för?

God morgon!
Söndagen innebar jobb, roligt jobb med sköna patienter som återigen drock fräckisar och fnissade gott! Underbart!

Stack till mamma och pappa för att inta (som vanligt ) väldigt god mat samt en mörk chokladbit och rödtjut. Trevligt, gott och mysigt. Tack för att ni finns kära paranteser!!!

Intar så min måndagsfrukost i lagom tid för ledighet....klockan är kvart i 10, och jag steg ur sängen kvart över 9. Typ supergaletjätteskönt med sovmorgon, långmorgon....tjoho!
Ska inta en kopp kaffe till innan det är dags att gå till frissan och ansa min vintermössa, skönt att njuta en stund under Katarinas behandling.

Frida kommer till mig idag, så jag har lovat hämta henne på skolan. Lite matinköp ligger på planeringslistan också. Och i eftermiddag skulle jag behöva sätta mig med utvärderingarna från bashandledarna för sammanställning av dessa. Påbörjade det på jobbet, men behöver lite mer lugn och ro tror jag. Tar nog en del av min lediga dag till detta.

Snälla, håll tummarna som galningar!
Senast i morgon får jag reda på om jag får lägenheten eller inte...och jag vill.
Många fördelar fanns det. En nackdel som jag såg, och det var trafikbullret eftersom det var på 2:a våningen bara. Men jämfört med mögeldoft och klenlunga...vad gör lite oljud? Jag vänjer mig nog, och det är långt till våren:-)!

Undrar om jag blåser iväg till månen vid promenad? Det låter som att hela huset ska flyga iväg emellanåt. Men det är ljusare ute, skönt med liten aning av ljus.

Snart är det advent, ljus och mys...ser fram emot det.
Att sätta upp stjärnor och ljusstakar, tända adventsljusen på köksbordet.
Snart är det dags för oss att ha konsert i Advents- och julstämning...ser fram emot det också.
En strimma av hopp önskar jag då förmedla. Det hopp och den framtidstro jag själv har inom mig.
Tänk om jag kunde dela den en smula så du fick känna den!
Livet kan ordna upp sig, och bli riktigt, riktigt bra!
Ibland är nog dalarna nödvändiga att gå igenom för att upptäcka hur bra det är när man kommer upp.
Livet blir annorlunda, men annorlunda kan så småningom bli bättre.

Stor kram till dig.
Johanna

Söndagsmys

0 Läs mer >>
♥ Min älskade pappa Boje

Grattis lilla pappsen på din dag!!
Kommer snart och firar dig lite...:-)
Tacksam över att just du liksom lyckades bli min pappa!
MInns lite saker...
när vi satt i vår snurrfåtölj (först orange, sedan beige i tyget), med äggklockan på 2 minuter vardera då vi kliade på ryggen respektive nacken...
365 godnattsagor har du läst några ggr...
burit upp mig ur soffan där jag älskade att somna som liten...
minns när jag stod på dina fötter när vi hade garagefest, och jag dansade med dig...
många rundor i shoppingens tecken har det blivit genom åren...och fikor!
Samtal i bilen, om livet, pojkvänner, jobb...vi körde ofta extrarundor när vi varit i affären för att hinna prata klart. Minns när jag cyklade bredvid dig när du din stackare skulle ut och springa. Snäll som du var försökte du svara samtidigt som du sprang...kanske var det mest jag som babblade?
Tack för att du finns älskade pappsen♥!

14 november. Farmor Majas födelsedag...
Vi hade säkert blivit bjudna på god mat....kalkon, potatis och underbart god sås kanske...äppelpaj eller kladdkaka...minns hur du doftade. Hur din mat smakade. Minns dina mjuka läppar som brukade pussa min kind. Minns dina bruna vackra ögon.
Saknar dig. Hoppas du ser oss från din himmel.
Tänker ofta på att du så gärna hade velat vara med, höra Frida berätta om livet, skolan, och det som rör sig i hennes värld.
Tänker också att det är synd att du inte fått träffa mannen i mitt liv. Du ser oss såklart, du vet vad jag gått igenom. Det tror jag. Är så glad att du var just min farmor. Tack♥!
 Min älskade farmor Maja

Efter arbete från kl 7 är jag så hemma, bloggar först innan dusch och lite käk hos paranteserna med min kärlek.

Varit en bra dag, en effektiv dag och en lite ibland irriterande dag...
Ronden förflöt på 1½ minut p g a att doktorn inte visste hur man gjorde med de olika sakerna...suck! Så jag dokumenterade det, att vi ska göra si och så men dr kunde inte ordinera det rätt i systemet. Lysnade, eller hur? Och jag tror att han har en smula högre lön än jag...? Hur finner man sig själv i att inte kunna reda ut såna vardagliga saker? Varför ber man inte någon annan läkare eller ber om utbildning i ämnet för att kunna klara av sitt arbete, undrar jag? Var finns yrkesstoltheten?
Dagen har i övrigt varit bra. Härliga patienter som drar fräckisar när man delar piller:-)! Tack för goa skratt!

Eva Cassidy i itunes...lovely!
Dusch i hetaste laget...

Japp, nu är det söndag även för mig!

Puss & kram
Johanna

Farsans dag