0 Läs mer >>
 
 
 
Dagen har varit riktigt najs med champagnefrukost, eftermiddagskakfika, och mys med vänner efter jobb...! Det är däremot väldigt tråkigt att en kär kollega slutar, som verkligen är en pärla på alla sätt. Så är dock livet. Önskar henne allt skönt som finns och tänker att de som nu får möta henne kan skatta sig lyckliga!
 
Skönt att efter jobb blarra med sköningar, ta ett glas rödtjut och prata om ditten och datten. Uppskattar det mycket!
 
Kvällen avslutades sen med långa samtal med min egen unge och yngste bonussonen. Vid köksbordet, varsin kaffe och massa choklad. Ett öppet, djupt och fint samtal där jag är tacksam över att få vara den som får dela dessa människors tankar och upplevelser. Kärlek ❤️
 
Vilken dag!
 
Joey❤️

Vilken dag!

0 Läs mer >>
 
Det är kloka toalettvisdomsord på jobbet, som jag också har på väggen fast på engelska i mitt hem. 
Det ligger mycket i det, att inte bara hoppa undan eller rida ut stormar, utan att våga möta det som kommer i ens väg. 
Saker händer, berg och dalar är liksom livet, det är små stunder som är bubbelgummirosa kanske, men de ska vi suga åt oss och njuta av. Vara glada över.
 
Annat som händer lär vi oss av, tar också in och kanske vänder och vrider på. Om vi vill lära oss något av det. Det som gnider och gör lite ont. Som sitter illa men ändå till slut kanske leder till nåt bra.
 
Ibland ser en inte meningen direkt men rätt vad det är har det lagt sig, erfarenheten kan plockas upp ur ryggsäcken och användas till ökad klokskap nästa gång.
Förhoppningsvis!
 
Kram Joey ❤️

Kloka ord och att lär...

1 Läs mer >>
 
Oj vad trött jag blev efter jobb och promenad...
tvungen att hämta andan lite innan matlagning. 
Blir snart bra! Har fått ide på mat och då börjar hjärnan hämta sig...!
 
Introduktion med ett gäng nya studenter, vilket kändes bra. Hoppas de också upplevde det hoppfullt och lagom utmanande. 
 
Det känns som en bra kombination, detta med två tjänster. Ombyte och full rulle, även om en jobbar lite över gränserna såklart också. Det känns bra att få ha två olika gäng att jobba med också, jag har goda förhoppningar och ett glatt sinne:-)
 
En slags grönsaksgryta/sås får det bli ikväll. Med kokosmjölk, morot, sojabönor, ingefära och vitlök, kidneybönor, currypasta och spenat. Serveras nog med pasta, tänker jag. Färgglatt, vitaminrikt och snyggt - bästa kombon.
 
Hej hopp!
 
Joey ❤️

Goda förhoppningar oc...

0 Läs mer >>
 
Dagen har varit som jag ville.
Träning, kaffe och läsning i sol.
Lugn. Musik. Ny bok, efter 750 sidor Knausgård ska påbörjas. Fick ett par nya böcker av brorsan i för tidig födelsedagspresent, så himla kul!
 
Tittat på När livet vänder, om en tysk man som är barn till Hitlers närmaste man. HitleRS gudbarn. Och hans tankar om detta vidriga som hände där under andra världskriget. Och insikten som kom då han förstod att hans egen far var högst delaktig. Om avståndet han tog och sen dess har tagit. En väldigt intressant dokumentär!
 
Tänker på kommunikation.
Människors olika sätt att kommunicera, hur olika lätt eller svårt en tycker att det är att uttrycka sitt eget behov. Mannen i dokumentären kände sig djupt kränkt vid sista besöket hos fadern, i fängelset innan hängningen skulle äga rum. Fadern låtsades då som att de skulle ses igen, fira jul och ha det mysigt ihop. Den då 7-årige sonen hade velat ha nåt annat. Sanningen. För en gång skull, sanningen.
 
Att just våga uttrycka. För att värna om sitt eget, sin egen känsla och åsikt, det som är viktigt för en själv, men också för att våga uttrycka motsatsen. Att våga stå för att tycka annorlunda. Vikten av att kunna uttrycka kritik på ett sätt som gör att mottagaren vill lyssna, vill förbättra. Det är Inget enkelt, det är väl snarare en konst faktiskt. Som en kan bli bättre på, efter idogt övande. Att ta emot kritik är inte heller enkelt, men om den är konstruktiv så är det dock lättare att förstå. Att se vad som faktiskt är sant, eller bara en allmän åsikt. Att våga se den konstruktiva kritiken, våga känna på den - vad finns att lyssna på, värt att tänka på? Kanske finns det nåt där...? Kanske kan kritiken leda till något bra, om en vågar lyssna? Tänker på samtalen jag har med studenterna, där det verkligen handlar om att få dem att se det vi ser, för att de ska kunna utvecklas. Utan att få veta hade utveckling uteblivit kanske, och personen hade blivit fattigare ju. Fattigare som person. 
Kanske vill vissa det, det kan ju så vara, men om det rör andra så bör vi ju ändå påtala det vi ser så människan själv kan avgöra om de vill förändras, nå förändring?
 
Tankar på annandag påsk.
Helt enkelt.
 
Kram Joey❤️
 

Lugn dag o tankar tän...

0 Läs mer >>
Solig framsida.
Broder.
Typ påskhare.
 
Påskdag.
Ytterligare en ledig dag efter denna...njutbart!
Igår intogs lunchen på King of India med föräldrar o övriga, Bishops igår kväll m brorsan och en vän och idag full-rulle-socialisering med familj, vänner o hockey. Mysigt!
i eftermiddaG blev det kärt återseende av gamla vänner, en fika o prat - härligt!
Nu hockey m mannen...!
 
Imorgon är det dock träning och asocialisering som är förstaprio för min del....! Den delen behöver sitt också för att jag ska må bra.
Bubbla in mig lite lagom. Ligga bredvid sambon o läsa funkar fint, då är vi tysta, ensamma men tillsammans liksom. Vi är en himla bra kombo så!
 
Hur som helst, jag är glad och tacksam för min fina familj och vänner, ungar och andra som jag fått tillbringa påsken med. 
Nu sitter vi och väntar på förlängning i hockeyn...jag ger det en chans men mer förlängning...? Nja, då tar jag nog en promenad hem:-)
 
pöss o kram
Joey

Full-rulle-socialiser...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
En ruskregnpromenad med min glada regnrock fick bli gårdagens start, skönt onekligen. Och röd regnrock gör mitt liv lite roligare i pissväder utan ljus. En gör vad en kan!
 
Min äkta unge skjutsades till tåget för några Uppsaladagar, och med mig hem fick jag äldsta bonusen Dennis - så mysigt!
Det blev en bra dag trots vemodet att inte dottern var hemma. Goa föräldrar, sambo, bror och bonusar, god mat, diskussioner blandat med skratt och allvar - som det i mina ögon bör vara. 
 
Idag skiner solen så vackert och det är lugnt och fint:-). Lunch på stan med en del av familjen är tanken, sen får vi se vad dagen erbjuder. Möjligen ett glas cava nånstans ikväll, vem vet?
 
Fantastiskt skönt med långledighet! 
Lyxigt! 
 
Kram Joey ❤️

Blandat med skratt oc...

1 Läs mer >>
 
 
Min lilla mamma och jag var igår ikväll på musikalen Aida, framförd av ES-elever på vårt fina konserthus. Härligt med musik och teater efter jobb, insortering av information, full skalle efter gårdagens schemaläggning men lite mer känsla av kontroll idag...kul men mycket. Efter ytterligare en dag bredvid känner jag ändå att ännu lite mer lossnar...det kännS så väldigt roligt:-)!
 
Ser fram emot ledighet i fyra dagar efter dagens jobb...tjoho!
Brorsan kommer så ser fram emot god mat, god dryck, sång, musik och prat med familjen. Blir fint det! Lite träning och promenader ska jag hinna med också, är tanken.
 
Var och handlade bland typ 1000 pers ytterligare tror jag...gick dock i lugn takt bland ömsom lugna, ömsom hetsiga människor där jag ibland fick passa mig för att bli överkörd av en kundvagn!  Om en vet med sig att en är tokhatare av megamycket folk så undrar jag hur det kommer sig att en inte väljer en annan matinköpsdag? Med mord i blicken borde inköpet kännas sååå tungt:-). Jag blev mest full i skratt för det blir tragikomik av det. Nåt att göra en sketch av!
 
Gymmet efteråt var väldigt skönt. Tänker att jag på drygt 1 års träning efter ganska långt uppehåll faktiskt dubblat vikterna, det är kul att känna att lilla kroppen ändå är ganska stark! Jäääääkligt skönt att använda den efter sittande dag.
 
Ha en fin påsk!
Kram Joey
❤️

Tragikomisk matinköps...

0 Läs mer >>
 
 
Blir glad för galen-pynt på nya jobbet som någon ambitiös gjort i smyg...ett gott skratt fick vi verkligen igår!
 
Att ha ett underbart hörnfönster som visar himmelens skiftningar är också nåt som gör mig glad, tacksam. Som om liksom lägenheten och fönstret är gjort precis för mig. För att jag ska få njuta varje vacker kväll. 
 
Inlärning av allt nytt är kul men tröttande samtidigt som det ger energi. Det är inspirerande och motiverande med nya saker men oj vad mycket att lära! Glad för några veckors bredvidgång ändå, hoppas det lossnar lite tills det är dags att stå på egna, smått darriga ben.
 
Livet fortsätter, måste fortsätta trots att vidrigheter händer runtom i vår värld. Det kryper närmre, det ofantligt onda som människor utövar och vill ska hända. Ändå tror jag att vi måste vidare, framåt. Medvetna men inte hindrade. Med öppna ögon men inte av rädsla. Vi måste fortsätta prata om viktiga saker, om att människor i vår värld - i stort o smått - behöver hjälp från oss med bättre tur. Att den onda klicken är en väldigt liten del av den stora helheten. Men den lilla del får inte vinna över helheten. Aldrig någonsin. 
 
❤️
Kram och tankar.

Smått darriga ben och...

0 Läs mer >>
 
After Tiller.
En dokumentär om USA o många av staternas syn på abort. Väldigt intressant hur de kristna som vill värna liv, respektera människor och säger sig vara kärleksfulla, kan vara så nedslående, så genuint icke älskande och respekterande när det gäller denna fråga. 
Människor som med berått mod bränner ner abortläkares stall med över 20 hästar, och förklarar att det är en lika berättigande handling som läkaren utför....
Det är ondska, i min värld.
 
För mig är det så självklart, att det är kvinnans beslut. Hennes tankar om hur hon känner och vill som är det avgörande. Självklart i samråd med eventuell partner, men det är ändå kvinnan som måste få besluta det som rör hennes egen kropp.
 
Till och med här, i vår region och vårt land diskuterades en lagstiftning om att vårdpersonal skulle få bestämma om de ville vara delaktiga i aborter och vårdande av kvinnorna som gjort abort. Det lades ju ner, tack och lov, och jag hoppas att det ligger nere för gott!
 
Jag skrev då och tänkte skicka in till lokala tidningen. Jag har den sparad om detta idiotförslag skulle komma upp igen:
 
Många med mig reagerade på förslaget om att sjukvårdspersonal skulle kunna välja bort att utföra vissa åtgärder eller vårda patienter p.g.a. deras egen övertygelse om fel eller rätt. För det första är Hälso- och sjukvårdslagen tydlig här vad gäller att vi ska möta varje människa med respekt och behandla alla lika. Klarar man inte det kriteriet finns det andra arbetsplatser där egen moral och fundametalistiska tankar kan få rum, möjligen, men de passar inte i vården.
Tankarna går till dessa kvinnor, som inte tagit något lätt beslut, och som tagit sig till vården - och där kanske blir nekade av någon med "bättre" moral. Säger vem? Vem har rätt att neka en annan människa vård i Sverige 2014? KAN någon enstaka personal ha tolkningsföreträde av arbetsbeskrivning och de lagar vi har att rätta sig efter för att de annars får ont i sitt eget samvete? 
För mig, och många andra efter att ha läst och delat Facecbookinlägg och blogginlägg, är det här helt otänkbart. 
En kvinna har rätt att bestämma om sin egen kropp. Vi  kvinnor fick faktiskt rösträtt för snart 100 år sen, men ni som landstingspolitiker tycker inte att vi är mogna nog att fatta beslut om vår egen kropp och vår framtid? 
 
Om tanken drar vidare och vi hyser betänkligheter mot människor med annan hudfärg, religionsuppfattning, politisk åsikt - kan vi då välja bort de som patienter och bara ägna oss åt de som vi med övertygelse kan vårda, eftersom de är mer likasinnade med oss själva? Med samm "rätta, sanna"moral som vi?
 
Det här är helt galet.
Folkvalda politiker ska vara just folkvalda, och inte låta sina egna fundamentalistiska åsikter sippra ut i sjukvården.
Respekt för människan - det är att ge lika vård på lika villkor.
Inte att välja, eller att välja bort.

Johanna 
 

Rätt att bestämma och...

0 Läs mer >>
 
 
Detta har varit en väldigt bra helg.
Gott med en dag tillsammans med min unge igår, frukost ihop, sol på trädäcket, bubbelbad, bio. En underbar heldag i lugn och rons tecken.
Har alltid älskat såna dagar, nu när jag vet att hon ska flytta inom snar framtid gäller det att verkligen njuta varje minut. Samla den inom mig, älska ögonblicken. Det gör jag❤️
 
Vaknade tidigt även idag men läste en stund innan fix och brunch med Dante o Frida på deluxe, ute i solen. Fina timmar! Pratat om filmen Danish girl, som vi såg igår. Så jäkla bra! Så modiga människor det funnits, och så fina. Det måste gjort så ont - för båda - att inse det oundvikliga. Ändå att ta sig över det och finnas där...se den!!
 
Tagit fram lite påskpynt, farmor Majas fina verk. 
Läst på balkongen med kaffe.
Nu när solen är mindre på hugget går jag och tränar. 
Tacksam för denna helg. 
För att jag fått njuta, för att jag får vara med om allt. Helt enkelt.
 
Kram❤️

Njuta varje ögonblick...

0 Läs mer >>
 
 
"Det kunde vara värre
kan alltid vara värre
Tänk på det
Å om det e svårr
kan Det alltid bliva bättre
tänk på det
 
om tåget står still 
har det bara stannat till
i en station
det kommer att bli bra
nu kan det bara bliva bättre
tänk på det
 
å just som man har vant sig
just som man trott man lärt sig
slår det till
Just som man slappnar av
försiktigt slappnar av
slår släggan till
 
När man bär säkerhet i steget
går steget ut på nåt som inte bär
Man tror att man e säker
men säker det e nåt
man aldrig är
 
Nu lyfter vi från marken
nu stiger vi och stiger
o håll sen allting enkelt ut ett tag
Nu lyfter vi från marken
o lutar oss tillbaka
tar dagen som den kommer
andetag för andetag 
 
Vem vet hur många liv
vem vet hur många släkten
före dig
man känt som du gör nu
man känt precis som du 
gör nu
 
Om nån av de lagt ned
om någon av de tröttnat
bara en
hade släktet slutat tvärt
för länge, länge sen
 
I mitt som de säger
om oss e sant, de e inte vi
Det där e ingen bild som vi 
känner igen oss i
vårt liv var inte alls
tänkt som industri
o tappar inte lätt all denna tyngd o energi
 
NU lyfter vi från marken
som vi alltid velat gör
vi som trodde allt var kört
fick bonustid
Vi fick tillbakS på skatten
fick ärva någon vän ni glömt
värmda utav solen
vaggade av vinden
hållna utav våren
ända in i sommaren"
 
-FREDDIE WADLING
 

Nu lyfter vi från mar...

0 Läs mer >>
Ärtsoppa.
Färgglada tulpaner.
Fina Connie.
 
Ledig idag, så njutbart.
Började dagen m frulle tillsammans med dottern och före gymmet. God start! 
Lugn stund efteråt med dusch, Freddie Wadling på Spotify och organisering av jobb-anteckningar inför nästa veckas bredvidgång.
 
Kollat ett par dokumentärer, om sexslaveri- om porrindustri och prostitution/eskortflickor...fyyyy bläddans så nedra vidrigt! Blir arg och upprörd, vilket utnyttjande av unga flickor och kvinnor. 20 milj finns över världen som är fast i denna skitiga bransch....:-(
 
En senlunch efter otäckheter, på deluxe med militärtema, med marschmusik, vegetarisk ärtsoppa och pannkakstårta. Vidare till espresso house för kaffe och pratstund med fin, klok, vacker vän. 
 
Nu en kväll för mig själv då min älskelse är iväg med kompisar. Mannen är i solen och myser sen i måndags. Men katten, han ligger här o snusar.
 
Kram
Johanna

Njutbart.

0 Läs mer >>
 
 
 
Underbara påskpynt!!
Gick till lilla mor och far efter jobb och klipp och blev så glad för fint pynt på deras gård! Tänk att någon anstränger sig så för att göra det vackert och mysigt, det är fint.
Min egen älskelse och bonussonen Dante var med och käkade så god vegetarisk mat där. Morotsbiffar, haloumi, svartrötter och god sallad...mums o Tack för köttfritt:-)
 
En bra, intensiv och händelserik jobbvecka. Det känns oerhört kul att ha möjligheten att nu vara på olika ställen varannan vecka, med den inspiration och variation det innebär. Riktigt bra och utmanande. 
 
Imorgon är jag ledig....
träningsdagS och skön dag är tanken.
Dejt med god vän. 
Ser fram emot detta!
 
Kram o god natt❤️

Inspiration o variati...

0 Läs mer >>
 
Reflektioner, samtal, planering, reflektioner, möte och inlärning....ungefär min dag. En bra dag!
En bra kväll med få, men goa, arbetskompisar på vinlotteri, ost, kex och snack. Tacksam för att kunna sitta och prata om olika saker, större och mindre, fnissa och må gott med dessa kvinns! 
 
Finaste ungen kom hem efter middag ute med brorsa och papps. För att fira, landa i känslan och tanken att gymnasiet blir på annan ort, där hon helst av allt ville. Sång med jazzinriktning, så underbart roligt för henne, en fantastisk möjlighet att få utvecklas på många plan. Stora, lilla vackra unge...vad tiden går! Är så glad för hennes skull, och det blir säkert bra när jag vant mig lite till vid tanken:-). Hon, som funnits så nära mig i sexton år. Ofattbart vad tiden går. Att hon blivit den snart vuxna, kloka och självständiga tjej som jag faktiskt önskat att hon skulle bli. Med skinn på näsan, förnuft innanför pannbenet och med en hyfsat vass tunga och målmedveten tanke. Nu är hon nog fasen flygfärdig på riktigt❤️
 
Dags att komma ner i varv och sova innan ny arbetsdag. Lite Knausgård först medan Freddie Wadling tyst sjunger med sin karaktäristiska, raspiga röst från Spotify. Sprider en skön stämning. 
 
Så go natt vänner, bekanta, kända och okända.
Nu ska jag försöka finna vila och vakna till en ny dag imorgon, med nytt mod i sinnet! Det blir ofta bra till slut!
 
Kram Joey ❤️
 
 

Med nytt mod i sinnet...

0 Läs mer >>
 
Det gjorde jag idag.
Fann bästa lösningen för min frusna-köttbulle-kropp. Akupunktur is da shit, gör gruvligt ont just då och ett tag efter än värre men nu när smärtan börjar ge med sig....aaaaahhh!!!!! 
Spikmatta och klassisk skön musik på köksgolvet efter pastasås med champinjoner, soltorkade tomater, sockerärtor o västerbottenost funkar också bra....
 
En lugn kaffe med god vän efter jobb, och nu detta efter mycket samtal och planering blev fint avslut på en mentalt intensiv dag. Ska snart sätta mig med Knausgårds bok o en styck katt i knät en stund innan John Blund.
 
Sök på Lugna blå timmar på Spotify om ni vill ha behaglig klassisk musik att slappna av till. Väldigt skön tycker jag.
 
Kram i kvällen
 
❤️
Joey
 

Aaaaahh!

0 Läs mer >>
 
Efter 30 minuters spikmatta innan sömn, och 1 h på morgonen känns rygg, nacke, axlar snällare. Lungsen blev nog sega pga seg kropp och vår i luften så idag gäller ingefära- o citrondricka, pep-flöjt och meditation, stretchövningar o lite ökad dos medikamenter. Blir nog bra!
 
Saker som borde gjorts idag, som får skjutas på...
känns stressande men just nu får det liksom va så. Imorgon är en annan dag och jag får jobba ikapp lite. Shit happens helt enkelt. 
Just nu kan jag inte lösa livet, utan får ha vissa saker på vänt. 
 
Njuter av färgglada tulpaner i olika färger.
Inte stilrent alls men härligt tycker jag, att bryta av mot det svartvita köket. Det gör mig glad.
 
Pöss
Joey❤️

Saker på vänt o icke ...