Förmaningar hjälpte föga.

(null)

Utsikten vid frukostbordet är minst sagt förnämlig! Tänker tillbaks en sisådär fyrtio år, när jag gick upp till kohagen och satte mig på staketet och klappade kossorna. Jag sjöng också för dem, minns jag. Idas sommarvisa, Nu grönskar det och sådana sommarvillor. De var sociala varelser, och hängde där runtom mig. 
Idag skulle jag inte ha suttit så men jag gillar dem på lite behörigt avstånd. Någon direkt koskräck lider jag inte längre av, det är ju tur.

Gick också in i hagen när den var fylld av får och lamm, kunde sitta i timmar och klappa dessa ljuvliga varelser. Vet att min kära mor suckade lite, väl medveten om att förmaningar hjälpte föga på detta envisa barn, även om klappandet så ofta resulterade i trötta lungs.

(null)

Gjorde en utflykt till Alseda och Levanders, för lite loppiskoll och fika i mysig trädgård. Körde en bra runda, över Skirö, och Wallby säteri på vägen hem. 
Det är backigt och vackert häromkring, där ängar omgärdas av breda stenmurar. Just nu är ju allt otroligt fint med all grönska.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Inte en rad, förutom i bloggen, har jag skrivit dessa dagar. Långa stunder har jag läst, däremellan slumrat en stund, och lyssnat på fåglarna. Otroligt avkopplande.
Idag körde jag ett styrkepass utomhus, även det fick ett lyft med korna som åskådare.

Suttit några timmar under äppelträdet och läst, böckerna om de sju systrarna har en förmåga att greppa tag även om det bara är feelgoodböcker. De parallella berättelserna i varje bok är de mest läsvärda, tycker jag. Där blir språket ett annat, som flyter med lätthet, och även historierna är spännande. 

(null)

Snart blir det pasta carbonara i detta hem, och ett glas rödtjut som sig bör. 
Imorgon åker vi hem och lämnar över till lillbonus med kompisar över midsommar, medan vi åker till Yngsjö och vännerna Kattis och Anders. Först landar vi ett par nätter hemma i lägenheten, och jag tänkte krama om äkta älskade ungen lite innan vi skiljs åt igen. 

Ser fram emot att återkomma till landet-landet nästa vecka. För att samla energi, kanske vara lite kreativ och för att få lite miljöombyte. 

Kram Johanna ❤️

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Hej på dig

Kommentera här: